Thuis in je buurt!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Ons niet blindstaren op de nul op negen”

SK Eernegem kreeg de nul nog niet weggewerkt. “We verloren van Zwevezele, maar we toonden een uitstekende mentaliteit. Als we elke zondag op die manier voetballen, dan is er veel mogelijk”, vindt Sam Ingelaere. “De nul op negen mag geen verlammend effect hebben. We mogen ons niet blindstaren op de cijfers, want anders kruipt het in de hoofden. We zijn nog altijd maar drie wedstrijden ver. In de komende twee duels thuis tegen Boezinge en uit bij Rumbeke gaan we voor een vier op de zes. Er is veel voetballend vermogen in de ploeg. We werken hard op training en blijven rustig. Het is aan ons om weer een thuisreputatie op te bouwen.”

Nieuws

“We kregen nog geen loon naar werken”

VC Ichtegem startte met een vier op negen. “We kregen nog geen loon naar werken”, vindt Dempsey De Wandel. “In elk duel domineerden wij, maar dat leverde weinig punten op. Ook tegen Dosko Sint-Kruis dicteerden wij de wet. We zetten de wedstrijd naar onze hand, maar versierden te weinig echte kansen. Sint-Kruis speelde het schrander en sloeg ons met enkele felle counters knock-out. Tegen Zandvoorde moeten we zondag de drie punten thuishouden. Op papier is Zandvoorde een haalbare kaart, maar onderschatting is uit den boze. We staken nooit onder stoelen of banken dat we dit seizoen voor de eindronde gaan. Dat blijft het doel.”

Nieuws

FOTO & VIDEO. Tramstatiefeesten schenken 5.673 euro aa vzw Te Gek?!

De knettergekke tiendaagse Tramstatiefeesten in Ichtegem kenden een overweldigend succes. Een knotsgekke stoet flaneerde als sluitstuk op de laatste dag van de zeer gevarieerde feesten, door de straten van de gemeente. Eerder tijdens de feesten schreeuwden de kinderen van de basisscholen onder het goedkeurend oog van onderwijsminister Hilde Crevits, zich te pletter voor het goede doel maar vooral om de wereldrecord de langste schreeuw te verpulveren. Iets waar ze grandioos in slaagden. De kinderen van de lokale basisscholen, schilderden gedurende de Tramstatiefeesten ruim 300 isomoblokken en vormden er een muur mee, die op de laatste dag van de feesten symbolisch werd afgebroken. Gedurende de feesten kwamen ook een resem artiesten onder wie Guido Belcanto, The Scabs, Silhouets, Six with a Lady en de Toapegerapte optreden en werd er ook een kunstveiling gehouden waarvan de opbrengst integraal geschonken werd aan Te Gek?! een initiatief van vzw Sint-Annendael Grauwzusters Diest, die probeert geestelijke gezondheidsproblemen in de media en bij het grote publiek bespreekbaar te stellen via bijvoorbeeld cd’s, concerten, muzikale en literaire tournees, tv-reportages, lessenpakketten, krantenkaterns of de infomobiel. Maar hoofdmoot van de feesten is en blijft uiteraard centen binnenrijven voor het goede doel, en dat doen ze via het houden van een kunstveiling. Tal van kunstenaars onder wie lokaal kunstenaar Irénée Duriez (maakt tekeningen en bronzen beelden), Mia Moreaux, Dirk Santens, Ruben Willaert en tal van anderen, schonken een kunstwerk voor het goede doel. En op alle kunstwerken werd er flink geboden door het zeer talrijk opgekomen publiek. De Tramstatiefeesten werden afgesloten en Te Gek coördinator Marc Hellinckx, mocht er uit handen van voorzitter Luc Declerck, een cheque in ontvangst nemen van maar eventjes 5.673 euro, die zeer goed zal besteed worden aan het nog meer bekend maken van geestelijke gezondheidszorg, aldus Marc Hellinckx van Te Gek?!.

Wegen en verkeer

Jonge West-Vlaming wordt huisfotograaf van AB

Francis Vanhee (22) uit Eernegem mag zich een jaar lang huisfotograaf van de Ancienne Belgique noemen. Hij werd gekozen uit meer dan honderd kandidaten.

Nieuws

Francis (22) wordt huisfotograaf van AB

Eernegemnaar Francis Vanhee is geselecteerd als huisfotograaf 2017-1018 van de Ancienne Belgique. Afgelopen weekend was zijn vuurdoop met het optreden van Vulfpeck en Global Street Sounds, de opening van het seizoen. “Dit smaakt naar meer”, zegt Francis.

Nieuws

22-jarige Eernegemnaar is nieuwe huisfotograaf van AB

Eernegemnaar Francis Vanhee is gekozen tot huisfotograaf 2017-1018 van de Ancienne Belgique. Afgelopen weekend was zijn vuurdoop met het optreden van Vulfpeck en Global Street Sounds, de opening van het seizoen. “Dit smaakt naar meer”, zegt Francis.

Nieuws

“Ons voetbal is beter dan een jaar geleden”

Sportkring Eernegem ging met 2-0 onderuit bij SKV Zwevezele. “We geraken niet verlost van die nul punten, maar we voetbalden niet onaardig. Ons spel is beter dan een jaar geleden”, vindt Denis Vanraefelghem.

Nieuws

“Collectieve kracht moet ons wapen zijn”

Sportkring Eernegem kon in deze competitie nog niet winnen. “Tegen Oostnieuwkerke, een van de titelfavorieten, speelden we een uitstekende partij. We versierden kansen, maar finaal gingen we met 2-1 onderuit”, vertelt trainer Alain Vanhegen. “Vorige week ontvingen we Racing Waregem. We waren vast van plan om iets te halen, maar het draaide anders uit. Ik zag niet de mentaliteit van in de eerste wedstrijd. Ik geloof rotsvast in de kwaliteiten van de ploeg. Collectieve kracht moet ons belangrijkste wapen zijn. Dit weekend voetballen we uit bij Zwevezele. Het is de gedoodverfde titelfavoriet, maar wij zullen onze kans gaan.”

Nieuws

T.I.M. serveert ‘Rijp om geplukt te worden’

De volwassenen van toneelvereniging T.I.M. (Toneel in Moere) serveren volgende maand met ‘Rijp om geplukt te worden’, hun zesde productie in het Ontmoetingscentrum van Moere. Komende zaterdag 16 september houden ze van 10 tot 12 uur, een voorverkoopvoormiddag voor het publiek in het OC gelegen Molenstraat 30.

Nieuws
Download