Wat een weertje zeg!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

TIM-Junior presenteert ‘De dag dat Jelle in een leugen gleed’

De jongerenafdeling van toneelgezelschap T.I.M in Moere, brengt met steun van Beleidsplan Gistel Jeugd, tijdens de paasvakantie – op vrijdag 13 en zaterdag 14 april 2018, telkens met aanvang om 19u30 het stuk ‘De dag dat Jelle in een leugen gleed’ van Do Van Ranst in een regie van Veerle Vandaele.

Nieuws

Burgemeester Karl Bonny zit twintig jaar in het zadel

Karl Bonny (CD&V) zit precies twintig jaar in het zadel als burgemeester van Groot-Ichtegem. Hij volgde in 1998 de socialist Gilbert Debreuck op. Bonny gaf Ichtegem een nieuw gelaat. Onder zijn bewind werd in die twintig jaar heel wat gerealiseerd, waaronder de aanleg van het Kasseileggersplein in Eernegem, de vernieuwing van de markt, de kerstverlichting en de dorpskernvernieuwing in Bekegem.

Nieuws

“Nog meer een beroep doen op jonge kerels”

Het duel van SK Eernegem tegen RC Lauwe werd vorige zondag door wateroverlast uitgesteld. “Ons terrein lag stond 's ochtends blank. Door problemen met de drainage bleven na de middag nog veel plassen over langs de kant. De scheidsrechter nam een terechte beslissing”, vindt trainer Alain Vanhegen. “Er wordt nog altijd goed getraind en een ploeg samenstellen is geen probleem. Alleen moet ik zondag tegen Kortemark nu al vier geschorste spelers (Bailleul, de twee Jonckheeres en Van Den Wittenboer, red) missen. We zullen nog meer een beroep moeten doen op jonge kerels, die zo een pak ervaring opdoen. We moeten het positief blijven bekijken.”

Nieuws

Prille twintiger en drugsgebruiker zelf in cel na bizarre inbraak in huis van vriendin

Het lijkt er steeds meer op dat de inbraak in de Aartrijkestraat eerder deze week zich afspeelde in het drugsmilieu.

Politie en veiligheid
Nieuws

FOTO. Regen spelbreker in tweede editie Dwars door West-Vlaanderen-Johan Museeuw Classics (Deel 2)

De weergoden lieten de organisatoren van de tweede editie van Dwars door West-Vlaanderen-Johan Museeuw Classics, afgelopen zondag in de steek. Ook het wielerspektakel leed fel onder de slechte weersomstandigheden, enkel de horeca deed goede zaken, hoewel volgens sommige uitbaters, de inkomsten een pak lager zullen liggen dan vorig jaar. Oorzaak volgens hen: de TV-uitzending maar vooral het opdoeken van de nieuwelingen-, junioren- en elite zonder contract-wedstrijden die heel wat wielersupporters op de been bracht. Gelukkig werden de vele genodigden culinair in de watten gelegd met heerlijke hapjes en drankjes door de sympathieke uitbaters en hun personeel.

Nieuws

FOTO. Regen spelbreker in tweede editie Dwars door West-Vlaanderen-Johan Museeuw Classics (Deel 1)

De weergoden waren de organisatoren van de tweede editie van Dwars door West-Vlaanderen-Johan Museeuw Classics , verre van gunstig gezind. Integendeel zelfs….. begon het ’s morgens nog goed met een straaltje zonneschijn, na de middag regende het en het hield maar niet op. Dat zorgde voor weinig spektakel, maar mede ook door de televisie-uitzending van de wedstrijd op VTM, voor een pak minder volk.

Nieuws

Inbraak of afrekening? Drie mannen slaan huis kort en klein

Drie gemaskerde mannen hebben maandagavond met een voorhamer vernielingen aangebracht aan een woning in de Aartrijkestraat. Toen de politie ter plaatse kwam, werd er drugs aangetroffen.

Politie en veiligheid
Nieuws

Noord-Zuidraad nodigt Nic Balthazar uit

De Noord-Zuidraad nodigt op vrijdag 16 maart regisseur en klimaatactivist Nic Balthazar uit voor een lezing rond klimaatverandering in de Klokkenput in Eernegem. Op de foto: schepen Koen Pattyn, Wendy Vandenberghe, Silke Vandendriessche , Ann Vandendriessche, Ronny Maeckelbergh en Katrien Ghesquiere.

Nieuws

“In mijn eentje kon ik het tij niet meer keren”

Guillaume Van Keirsbulck was gisteren met zijn zesde plaats de beste West-Vlaming in de uitgeregende Dwars door West-Vlaanderen - Johan Museeuw Classics in Ichtegem. “Jammer dat ik niet meer steun kreeg in de achtervolging.” Rémi Cavagna won voor Florian Sénéchal en Frederik Frison.

Nieuws
Download