Kijk af en toe eens om je heen
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Nooit onder de indruk van grote Zwevezele”

SK Eernegem verloor met 0-1 van leider SKV Zwevezele, de ploeg van ex-coach Kurt Bataille. “We verloren, maar hier kan ik niet ongelukkig om zijn”, vindt trainer Alain Vanhegen. “Tegen Zwevezele voetbalden we met lef en toonden we een uitstekende mentaliteit. Natuurlijk is de individuele klasse bij Zwevezele groter, maar wij waren nooit onder de indruk. We gingen onze kans en daar moet ik mijn ploeg voor feliciteren. Als laatste in de stand beten we van ons af. Bij de rust stond het nog 0-0 en in de tweede helft voelde je de zenuwen toenemen bij de tegenstander. We verloren, maar hier moeten we moed uit putten.”

Nieuws

“We wonnen nog niet van ploeg uit top vijf”

VC Ichtegem tuimelde na de nederlaag bij De Haan naar de zevende plaats. Zaterdagavond ontvangt de ploeg van Jens Constant het tweede gerangschikte Dosko Sint-Kruis. “Tegen De Haan faalden we collectief”, vindt aanvaller Robin De Ketelaere, die dit seizoen acht keer scoorde en nog niet bijtekende. “We konden nog niet winnen van een ploeg uit de top vijf en zo blijf je ter plaatse trappelen. Sint-Kruis moet het rooien zonder topschutter Braem, maar Dosko is meer dan Braem alleen. Bij ons is de stress wat weg. We kunnen in principe wat meer ontspannen voetballen, maar we blijven ambitieus. De eindronde blijft het doel.”

Nieuws

Elite zonder contract: Kenny Roelandt wacht sprong in het duister

Eliterenner zonder contract Kenny Roelandt komt zonder veel verwachtingen aan de start. De gewezen motorcrosser heeft weinig of geen voeling met een cross op een zandbodem.

Nieuws

Rechter steekt niet weg wat hij over bestuurder denkt die met hele gezin door dorp scheurt: “Onnozelaar”

De Brugse politierechter Peter Vandamme spaarde een 29-jarige man uit Bredene dinsdagochtend niet. Hij noemde S.D. zelfs een “onnozelaar”. De feiten waarvoor de man zich moest verantwoorden waren dan ook niet bepaald sympathiek.

Politie en veiligheid
Nieuws

Burgemeester Karl Bonny huldigt trouwe personeelsleden

De Klokkeput – die door het technisch personeel van de gemeente – prachtig werd aangekleed, vormde onlangs het decor voor de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst, dit jaar gekruid met een optreden van partyband Bluf en de huldiging van enkele trouwe personeelseden van de gemeente Ichtegem.Burgemeester Karl Bonny wenste iedereen namens het gemeentebestuur een gelukkig en vooral een gezond nieuw jaar, waarna volgende personeelsleden een geschenk mochten ontvangen voor hun jarenlange trouwe dienst. Het zijn: Raf VERMOERE, 20 jaar dienst – arbeider; Sonja GUNST, 29 jaar dienst - poetsvrouw OCMW en Carine HAESAERT, 40 jaar dienst - onderwijzeres. Waren op de huldiging door omstandigheden afwezig: Johan DECLERCK, na 39 jaar dienst op de sociale dienst, gaat hij met pensioen; Francine DERYNCK, 40 jaar dienst - financiën en loonadministratie en Liesbeth MORTELE, 40 jaar dienst - poetsvrouw gemeentehuis.

Nieuws

Walt Disney kleurt nieuwjaarsreceptie

De nieuwjaarsreceptie voor het personeel in De Klokkeput in Eernegem stond in het teken van Walt Disney. Veel personeelsleden hadden zich uitgedost als een van de populaire Disneyfiguren. Zo zagen we Mickey en Mini Mouse, maar ook Belle en het Beest, Tinkerbell, Sneeuwwitje, Robin Hood, Pocahontas, Assepoester, Esmeralda, Peter Pan, Alice in Wonderland, Aladdin en Rapunzel.

Nieuws

T1 Alain Vanhegen: “We zijn niet moedeloos”

Sportkring Eernegem heeft zijn tweede puntje van het seizoen beet. De Kanaries speelden bij Racing Waregem 1-1 gelijk. “We zijn niet moedeloos”, zegt coach Alain Vanhegen.

Nieuws

FOTO. “2018 wordt jaar van u en mij, het jaar van ons allen”

De Klokkeput – die door het technisch personeel van de gemeente – prachtig werd aangekleed, vormde afgelopen vrijdagvond het decor voor de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst met een optreden van partyband Bluf en huldiging van enkele personeelseden van de gemeente Ichtegem.

Nieuws

“Top vijf blijft het doel, maar nog niet rekenen”

VC Ichtegem, dat 2017 afsloot op de zesde plaats, speelt zondag uit bij Eendracht De Haan.

Nieuws

Personenwagen knalt op gevel van hoekwoning

In de Mitswegestraat in Eernegem gebeurde vrijdagavond een zwaar verkeersongeval. Een personenwagen knalde er tegen de gevel van een woning.

Wegen en verkeer
Nieuws
Download