Geniet ook van de kleine dingen
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Vermiste visser maanden na kapseizen Belgische vissersboot mogelijk aangespoeld

Het lichaam van een 39-jarige visser, die na een scheepsramp voor de Engelse kust sinds eind 2016 vermist was, is in september in Engeland aangespoeld. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge kan de officiële identificatie van het slachtoffer nog niet bevestigen.

Nieuws

“Als ik op het veld sta, dan wil ik winnen”

SK Eernegem gaat op eigen veld voor een eerste competitiezege tegen FC Poperinge. “Onder druk voetballen is niet evident, maar alles is nog mogelijk”, wil Kenny Vandekerckhove van geen opgeven weten. “Te weinig goesting bij sommige spelers vorige week tegen WS Lauwe? Als ik op het veld sta, dan wil ik winnen. Tegen Lauwe gingen de kopjes bij 2-0 naar beneden en werd het f5-0. De 1 op 21 oogt heel mager, maar de sfeer in de groep blijft goed. We beseffen ook dat we niet kunnen blijven verliezen. De reeks is nog sterker dan vorig seizoen. Het wordt moeilijk, maar tegen FC Poperinge weten we wat ons te doen staat.”

Nieuws

Vlaams gezin ontsnapt aan bosbranden in Portugal: “Amper twintig kilometer verderop vielen er doden”

Een Vlaams gezin woont op amper drie kilometer van de zware bosbranden in Portugal. Omdat de wind gunstig zat, moesten ze niet panikeren en konden ze in hun villa blijven. “Maar amper twintig kilometer verder vielen er doden”, klinkt het.

Nieuws

“Ik zag spelers die er geen zin in hadden”

SK Eernegem ging met 5-0 onderuit bij WS Lauwe en blijft met 1 op 21 op een troosteloze laatste plaats haperen. “Ik zag spelers die er absoluut geen zin in hadden. Ik zal keuzes maken”, reageerde T1 Alain Vanhegen.

Nieuws

Ook in beroep zelfde straf na zwaar ongeval

Een 26-jarige jongeman uit Ichtegem die een zwaar ongeval veroorzaakte waarbij een persoon levenslang verlamd raakte, kreeg ook in beroep dezelfde straf. L.C. (26) legde zich niet neer bij de gevangenisstraf van één maand, de boete van 3.600 euro en het rijverbod van twee jaar en één maand die de politierechter hem gaf. Maar ook in beroep oordeelde de rechtbank dat die terecht was.

Politie en veiligheid

Drie nieuwkomers bij toneelgezelschap T.I.M. zijn klaar voor hun vuurdoop

Nog een paar nachtjes slapen en dan serveert toneelgezelschap T.I.M. zijn zesde productie: ‘Rijp om geplukt te worden’. Daarin worden drie nieuwkomers: Denise Vandevoorde, Robyn Dewitte en Wouter Staelens voor de leeuwen gegooid. Voor hen – maar ook voor de oud gedienden – zal morgen reeds stress de kop opsteken, want morgenavond staat een laatste generale repetitie op het menu. En daarvoor zijn alle sponsors uitgenodigd en van harte welkom.

Nieuws

Opschorting van straf voor diefstal bij voormalig werkgever

M.T. (28) uit Gistel kreeg gisterochtend opschorting van straf voor de diefstallen die hij bij zijn voormalige werkgever, pluimveeslachterij Lammens in Torhout, pleegde.

Nieuws

“Derby wil je altijd winnen”

VC Ichtegem won met 4-3 de grote derby tegen VV Koekelare. “Deze derby leeft echt en dan wil je altijd winnen”, straalde Robin De Ketelaere, die twee strafschoppen feilloos omzette voor de thuisploeg.

Nieuws

Politie neemt 21 vrachtwagens in beslag

De politie nam afgelopen zondag 21 vrachtwagens en een aantal luxewagens in beslag op de terreinen van een transportbedrijf in Brugge. Het gerecht verdenkt het van gesjoemel via een Roemeense firma.

Politie en veiligheid

“We hebben onszelf niets te verwijten”

Sportkring Eernegem verloor met 0-2 van VV Westkapelle en blijft met één op achttien op de laatste plaats haperen. “Er waren veel kansen, maar we scoorden niet. Het was weer het verhaal van net niet”, zucht aanvoerder Andrew Bultynck.

Nieuws
Download