Wij zijn van Lokeren, en jij?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Schrooothandelaar moet milieunormen respecteren

Rocky P. moest zich verantwoorden voor de rechter in Veurne voor het overtreden van de milieuvoorwaarden in zijn schrootbedrijf in Houthulst.

Nieuws

“Staan voor loodzware oktobermaand”

Merkem Sport is met zeven op negen goed van start gegaan. “Met een beetje meer geluk tegen Komen-Neerwaasten kon het negen op negen geweest zijn, maar ik ben heel tevreden”, zegt trainer Kevin Vanthourenhout. “Voor de spelers is zowel het systeem als de reeks nieuw. Iedereen gelooft erin. Vanavond beginnen we tegen Moorslede aan een loodzware oktobermaand. We gaan de steun van de supporters kunnen gebruiken. Met Westrozebeke, Zonnebeke, Hooglede en de derby tegen Houthulst kijken we dan de zware ploegen in de ogen. Al is het een voordeel dat we de voorbije matchen telkens de nul hebben gehouden. Niets moet, alles mag.”

Nieuws

“We staan weer met de voetjes op de grond”

Na de sterke start van WS Houthulst stak trainer Donny Vanderper een waarschuwende vinger op voor de trip naar de Panne. De Houthulstse coach kreeg gelijk. Het werd een 2-1-nederlaag. “Zo zie je maar hoe snel het kan keren. Dat we daarna de kloof niet meer dicht kregen, was te wijten aan het feit dat we niet zo goed waren als de twee vorige matchen. Aan de vooravond van de komst van Zonnebeke kwam de nederlaag ideaal. We staan zo weer met de voetjes op de grond. Zonnebeke wordt geen makkie. Debeuf, Cael en Hillewaere weten het doel staan. Achterin slikken ze gemakkelijk een doelpuntje. Daar ligt allicht onze sterkte.”

Nieuws

Maria (85) staat zestig jaar achter de toog en wil van geen ophouden weten

De lokale brandweer, de harmonie, het gemeentebestuur en heel wat van haar vaste klanten verzamelden zaterdagavond in Merkem. Alles stond er in het teken van Maria Desender, de 85-jarige cafébazin van ‘In de Vos’ die al zestig jaar achter de toog staat.

Politie en veiligheid

Feest in Merkem: Maria Desender (84) staat zestig jaar achter de toog

De lokale brandweer, de harmonie, het gemeentebestuur en heel wat van haar vaste klanten verzamelden zaterdagavond in Merkem. Alles stond er in het teken van Maria Desender, de 85-jarige cafébazin van ‘In de Vos’ die al zestig jaar achter de toog staat.

Politie en veiligheid

Nieuw verkavelingsplan stemt (meeste) bewoners tevreden

Een jaar nadat de provincie een negatief advies had gegeven voor de uitbreiding van de verkaveling Koordendraaiershoek liggen nieuwe aangepaste plannen op tafel. De huidige bewoners blijven waakzaam en uitten tijdens een infovergadering hun bezorgdheden.

Nieuws

Agressieve snelheidsduivel vraagt in beroep geen extra straf

Een 36-jarige bestuurder uit Heuvelland vraagt in beroep geen bijkomende straf na een geval van verkeersagressie.

Nieuws

“We staan bovendien nog niet eens op ons sterkst”

WS Houthulst haalde met 5-1 verschroeiend uit tegen SK Westrozebeke en staat na de 1-3-winst op de openingsdag in Moorslede terecht op de eerste plaats met Zonnebeke en Hooglede, twee ploegen die het nog deze maand in de ogen kijkt.

Nieuws

‘Grootste Houthulstenaar’ uit geschiedenis is weer thuis

65 jaar nadat hij de Houthulst verliet, keerde Jacques De Groote gisteren terug naar de gemeente. “Hij is de grootste Houthulstenaar uit de geschiedenis van de gemeente”, aldus het gemeentebestuur.

Vroeger en nu

“Overwinning dankzij de goede mentaliteit”

WS Houthulst won op de openingsdag met 1-3 op Moorslede. Het is voor trainer Donny Vandeper voorlopig roeien met de middelen die voor handen zijn.

Nieuws
Download