Beleef je buurt!
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

“Zege doet heel veel deugd”

Gianni Vermeersch mocht zondag juichen in de zesde editie van de Slag om Norg. De veldrijder hield in de laatste rechte lijn van deze Nederlandse versie van de Strade Bianche vlot thuisrijder Jesper Asselman achter zich.

Nieuws

Liberale Power Ranger brengt kinderen veilig naar school

Ouders en kinderen werden gisteren aan de schoolpoort van het Sint-Kristoffelschooljte bijgestaan door een Power Ranger. Het ging om een actie van de lokale Open VLD-afdeling.

Nieuws

Dronken seingever stuurt auto's richting renners

Een dronken seingever is zaterdag tijdens een wielerwedstrijd van zijn kruispunt geplukt omdat hij een aantal auto's de verkeerde kant opstuurde. “Hij kon zijn taak in geen geval aan. Hij bracht de wielrenners in gevaar door de auto's door te laten waar ze absoluut niet mochten rijden”, zegt korpschef Johan Geeraert.

Wegen en verkeer

Open VLD wil macht van meerderheid breken in 2018

In het bijzijn van Open VLD-icoon Gwendolyn Rutten stelde Open VLD Houthulst gisteren zijn lijsttrekker voor de verkiezingen van 2018 voor. Dat wordt de 33-jarige Stefaan Vansevenandt (foto) uit Houthulst.

Nieuws

Ruzie over gevaarlijk kruispunt gaat verder

De politieke partijen raken het maar niet eens over het gevaarlijke kruispunt Lobbestael. Terwijl oppositiepartij N-VA opteert voor een grote rotonde op het kruispunt van de Jonkershovestraat met de Stokstraat en de Groenebosdreef, gaat de voorkeur van de gemeente uit naar enkele ingrepen in de omgeving van het kruispunt. Tijdens de gemeenteraad kwam studiebureau Lobelle de nodige uitleg geven. “Wij opteren voor twee asverschuivingen en een middenberm in de Jonkershovestraat. In de Stokstraat en de Groenebosdreef komen er dan verkeersdrempels”, klinkt het. Volgens het studiebureau zouden automobilisten vanuit Houthulst op een rotonde gewoon rechtdoor rijden. De gemeente hakte tot dusver nog geen knopen door.

Wegen en verkeer

Vandalen bekladden gevels van twee huizen met dikke laag motorolie

Twee huizen in Houthulst werden maandagnacht beklad met motorolie. De politie volgt een spoor, maar wist voorlopig de dader nog niet te strikken. De bewoners van de huizen zitten met de handen in het haar, want het is niet gemakkelijk om de smurrie te verwijderen.

Politie en veiligheid

Politie en buurt staan voor raadsel: wie besmeurde gevels met dikke laag olie?

Een mysterie in het West-Vlaamse Houthulst. Twee gevels in de Vijverstraat zijn er in de nacht van maandag op dinsdag besmeurd met een dikke laag zwarte olie. De politie en de buurtbewoners staan voor een raadsel.

Politie en veiligheid

Bestelwagen Bpost aangereden

In de Merkemstraat deed zich gisteren iets voor de middag een aanrijding voor. De Roeselaarse Friedel S. reed er met haar wagen in op een stilstaande bestelwagen van Bpost. Daardoor belandden beide wagens in de gracht. M.H. uit Diksmuide, de postbediende, zat op het ogenblik van de aanrijding niet in de wagen. Beide vrouwen kwamen er met de schrik vanaf. Hun wagens zijn wel rijp voor de schroothoop.

Nieuws

Geen hogere straf

De 37-jarige B.C. uit Heuvelland kreeg ook in beroep vier jaar cel voor het opzettelijk aanrijden van een vrouw in Klerken. De man reed op 8 juli 2016 als een dolleman door het centrum van Klerken. Toen een man hem aanmaande tot kalmte, stapte B.C uit en gaf hem een vuistslag in het gelaat. De vrouw van de man wou tussenbeide komen, maar B.C. stapte terug in zijn wagen en reed met volle snelheid op haar af. De vrouw sprong net op tijd op en belandde op de motorkap. B.C. beweert dat hij haar enkel schrik wou aanjagen, maar het hof en de rechtbank van Veurne oordeelden dat hij de vrouw wou pletten tussen de muur en zijn Mercedes. Toch heeft hij geluk, want het parket ging niet in beroep tegen de straf, waardoor hij niet meer kon krijgen dan de vier jaar in eerste aanleg. Zijn Mercedes, die wordt beschouwd als wapen voor de poging tot doodslag, werd wel verbeurd verklaard.

Nieuws

Markenaar klaagt verloederde begraafplaats Houthulst aan

Bezoekers maken zich zorgen over het Belgisch militair kerkhof. Het ligt er verloederd bij. Volgens het War Heritage Institute komt dat door de grote werken in de Poelkapellestraat. Tegen de herdenking van volgend jaar zou de begraafplaats piekfijn in orde zijn.

Nieuws
Download