Hoplr, vertel het voort!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Ik voel me aanvaard door de speelsters”

Chris Delheye miste als nieuwe T1 zijn entree niet bij de Famkes. “Mijn debuut werd een meevaller. We wonnen met 1-3 van Eva's Tienen en het tegendoelpunt viel pas in de slotminuut. Ik voel me aanvaard door de speelsters. Ze kenden me ook wel”, vertelt Delheye. “Toch vergt een vrouwenploeg een andere aanpak dan een mannenploeg. We tellen negen punten. De leider heeft er amper vier meer. Morgenmiddag nemen we het thuis op tegen het B-team van AA Gent. In principe kunnen we die ploeg aan, maar veel hangt af van de A-ploeg van Gent. Zij kunnen altijd speelsters overhevelen. In elk geval speel ik altijd om te winnen, en dat zonder excuses.”

Nieuws

Hun eerste puppy moesten ze al afgeven, nu zamelen Ginette en Eddy geld in om hun nieuwe chihuahua te redden

Het zit Eddy Kesteloot (62) en Ginette Casier (60) uit Kuurne niet mee. Nadat ze eerst een chihuahuapupje moesten afgeven, blijkt nu ook de tweede een hartafwijking te hebben. De fokkers uit Houthulst organiseren een benefiet om de operatie van de vier maand oude chihuahua Marco te kunnen betalen.

Nieuws

Benefiet voor chihuahua Marco'tje die “net als een kind is voor ons”

Twee chihuahuafokkers uit Houthulst organiseren een benefiet voor de vier maanden oude chihuahua Marco. Bij het hondje van een Kuurns koppel werd onlangs een hartafwijking vastgesteld. “Als fokker willen wij onze verantwoordelijkheid nemen.”

Nieuws

Chris Delheye nieuwe trainer van fusieploeg: “Stap in het onbekende maar een hele eer”

Famkes Westhoek Diksmuide-Merkem nam vorige week in onderling overleg afscheid van T1 Frederik Claeys. Na een mooi seizoen 2016-2017 was de chemie tussen coach en speelsters uitgewerkt. Chris Delheye is de nieuwe trainer.

Nieuws

Gemeente wil binnenkort al starten met werken sportsite

De gemeente wil binnen enkele weken starten met de werken op de sportsite. Die zou tegen september 2018 al af zijn.

Nieuws

“Merkem was de beste keuze die ik kon maken”

Wat een stunt! Merkem Sport klopte afgelopen weekend (ex-)leider Zonnebeke met liefst 1-6. “We hoopten op één punt en pakten er in één keer drie”, glunderde doelman Kenny Vandermeulen.

Nieuws

Grote verkeerscontroleactie levert liefst 33.000 euro op

Politie Westkust en Polder, federale politie, douane, Vlaamse Belastingsdienst, RVA, sociale inspectie en parket hielden vrijdag een grote verkeerscontroleactie in de zones Westkust en Polder.

Politie en veiligheid

“Komende weken ranking verbeteren”

Houthulst won met 5-3 van Ploegsteert. Aan de rust leidde Woudsport met 3-0 en leek de klus geklaard. Maar Ploegsteert kwam terug tot 3-2 en maakte het de thuisploeg nog moeilijk. “Eigen schuld”, beweert trainer Donny Vanderper. “Tijdens de rust had ik mijn spelers nog gewaarschuwd, maar toch gingen ze achterover leunen en werd het nog spannend. We hebben nu alle toppers gehad en kunnen de komende weken onze ranking verbeteren. Jammer dat we op Zonnebeke niet kregen wat we verdienden. Terwijl medeleider Hooglede over de compleetste ploeg beschikt, is Ploegsteert de best voetballende ploeg van de reeks.”

Nieuws

Lading knolselder belandt naast weg nadat vrachtwagen kantelt

Een lading knolselder van een oplegger is maandagochtend naast de rijbaan belandt. Dat gebeurde nadat een vrachtwagenchauffeur een bocht mistte in Merkem bij het West-Vlaamse Houthulst en zijn voertuig kantelde.

Wegen en verkeer

Gianni Vermeersch: “Zo lang mogelijk op mijn elan doorgaan”

Gianni Vermeersch (24) gaat vandaag voor een plaats bij de beste zes in de Berencross in Meulebeke. “Na mijn geslaagde seizoensstart wil ik zo lang mogelijk op mijn elan doorgaan”, zegt de Klerkenaar.

Nieuws
Download