Welkom in de buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

ACV peilt naar tevredenheid bij gemeentepersoneel

Het ACV Openbare Diensten peilt enkele maanden lang naar de tevredenheid bij het personeel in alle lokale besturen. Ook in Houthulst kwamen ze inmiddels langs. Op de Markt zette het ACV haar tenten op. Terwijl de personeelsleden de enquête invulden, konden ze snoepen van enkele versnaperingen en genieten van een drankje.

Nieuws

Negenjarige jongen die werd aangereden voor schoolpoort, heeft zware hersenschudding

M., de negenjarige jongen die gisterenmiddag samen met zijn vriendje I. werd aangereden bij de vrije basisschool in de Terreststraat, heeft een zware hersenschudding en verschillende schaafwonden opgelopen bij het ongeval. M. werd opgeschept door een automobilist die in de buurt van het zebrapad een inhaalmanoeuvre wou maken. De chauffeur hield zich niet aan de verkeersregels die gelden in een schoolomgeving en is inmiddels zijn rijbewijs kwijt voor vijftien dagen. De negenjarige jongen werd na het ongeval zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis in Roeselare. Daar ligt hij nu nog steeds. De jongen, die vlakbij de school woont, liep ook een open hoofdwonde op. Hij moet zeker nog tot donderdag in het ziekenhuis blijven. Scans zullen verder uitsluitsel geven over de verwondingen die hij opliep. Zijn schoolvriendje I., mocht de dag van het ongeval al het ziekenhuis verlaten. Hij liep een beenbreuk op.

Wegen en verkeer
Nieuws

Zware hersenschudding en gebroken been voor 9-jarige jongetjes die aangereden werden aan schoolpoort

De twee kinderen die maandagmiddag aangereden werden op het zebrapad voor hun school in Houthulst, houden stevige verwondingen over aan het ongeval: I. V. heeft een gebroken scheenbeen en is alweer thuis, M.V. bracht de nacht door in het ziekenhuis met een zware hersenschudding.

Wegen en verkeer
Nieuws

Wegpiraat maait kinderen van zebrapad, jongetjes lopen verwondingen op aan hoofd en benen

Twee negenjarige schoolkinderen zijn maandagmiddag op het zebrapad aan hun schoolpoort aangereden. M.V. en I.V. staken net over toen een 25-jarige bestuurder een andere wagen inhaalde. M, die vlakbij woont, raakte zwaargewond, maar is buiten levensgevaar. I. brak bij het ongeval zijn been.

Wegen en verkeer
Nieuws

Jongen (9) zwaargewond afgevoerd na aanrijding aan schoolpoort

Twee kinderen zijn maandagmiddag ter hoogte van de Vrije Basisschool in Houthulst van het zebrapad gemaaid. Eén van de kinderen geraakte daarbij zwaargewond, maar verkeert niet in levensgevaar.

Nieuws

“Strakke wind speelde na rust in ons voordeel”

De derby tussen Merkem en Houthulst eindigde onbeslist (1-1). De bezoekers zijn tevreden met een punt.

Nieuws

Vriendenkring blij met stijgend aantal bezoekers aan molen

De Vriendenkring van de Vredesmolen Klerken kwam samen voor haar nieuwjaarsreceptie. De Vriendenkring merkt op dat het aantal bezoekers aan de molen stijgt. Ook het aantal leden van de Vriendenkring steeg het voorbije jaar. Nieuwe bestuursleden zijn nog altijd welkom.

Nieuws

Voetbalmatch loopt volledig uit de hand: politie onderzoek feiten

Een minivoetbalmatch tussen FC De Veldmuizen uit Houthulst en Voorwaarts Roeselare ontaardde vrijdagavond in een kleine veldslag.

Politie en veiligheid
Nieuws

Brandweerman gaat pint drinken op café en ontdekt zware brand op bovenverdieping

Café 't Paviljoen, dat nog maar sinds kort een nieuwe uitbaatster heeft, is onbewoonbaar na een zware uitslaande schouwbrand. Een brandweerman die er een pint wou drinken, merkte de brand op. Niemand geraakte gewond, de schade in het café is groot.

Politie en veiligheid
Nieuws
Download