Hoplr ondersteunt de lokale gemeenschap
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Riho evalueert 2017: minder fietsdiefstallen, meer inbraken in scholen

In de politiezone Riho werden nooit zo weinig fietsen gestolen als vorig jaar. Dat blijkt uit de criminaliteitscijfers. Voorts viseerden inbrekers meer scholen in plaats van winkels en werden meer personen betrapt op het bezit van drugs.

Politie en veiligheid
Nieuws

Collega’s probeerden samen 200 kilogram te vermageren

Een jaar lang probeerden de collega's van de groendienst en poetslijn van Mariasteen samen tweehonderd kilo af te vallen. Of dat gelukt is, zie je donderdag 22 maart in het Eén-programma ‘Vandaag over één jaar.’

Nieuws

Cheque van 1.250 euro voor leefgroep Montmarte

Frank Balcaen, Anja Van Hamme, Joost Lannoo en Betty Cornette organiseren al enkele jaren samen een eindejaarfeest. De opbrengst ging telkens naar een goed doel. Dit jaar ging de opbrengst van 1.250 euro naar de leefgroep Montmarte van Dominiek Savio in Gits. De donatie zal gebruikt worden om een onvergetelijk zomerkamp te organiseren voor de personen van die leefgroep.

Nieuws

Mooimakers Hooglede in nieuw jasje

In De Gulden Zonne kregen de lokale actieve ‘Mooimakers’ - dat zijn individuele vrijwilligers die het engagement op zich nemen om een traject openbare weg op geregelde basis vrij te maken van zwerfvuil - een nieuw blauw jasje cadeau. “We willen zo samen met Mirom deze mensen bedanken voor hun onverdroten inzet”, zegt Rik Vanwildemeersch, schepen van Milieu.

Nieuws

Vrouwenwielertoeristenclub begint aan nieuwe seizoen

De Stilettoos, een wielertoeristenclub voor vrouwen in Hooglede, is vorig weekend van start gegaan met het derde seizoen. Een grote groep enthousiaste vrouwen vertrok, ondanks het miezerige weer, vanuit lokaal De Dubbele Arend voor de eerste fietstocht van het nieuwe jaar.

Nieuws

“We zitten in een goede flow”

KVP Gits boekte zijn derde overwinning op een rij. Dit keer was Komen-Waasten het slachtoffer. Het werd 3-1. “We zitten in een goede flow”, zegt Jonas Thevelein. “Deze mag nog een tijdje aanhouden voor ons, want het is leuk momenteel. Na onze zwakke start met amper vijf op dertig hebben we onze rug gerecht. Als we zondag winnen op Geluveld hebben we 31 punten en ik denk dat dit voldoende moet zijn voor een verlengd verblijf in derde.”

Nieuws

Bouw nieuwe jeugdlokalen van start

Gisteren zijn de werken gestart op de speel- en recreatiesite rondom Zaal Den Akker. De site wordt de nieuwe huisvesting voor jeugdverenigingen en de speelpleinwerking. De werken zullen een jaar duren.

Nieuws

Burgemeester overwint borstkanker en smeekt elke vrouw: “Alsjeblief, laat op tijd je borsten onderzoeken”

Burgemeester Rita Demaré (CD&V) van het West-Vlaamse Hooglede heeft haar laatste chemokuur achter de rug. Ze herstelt goed van haar borstkanker. “Gelukkig ging ik tijdig naar het onderzoek. Ik raad dan ook elke vrouw aan om een borstonderzoek te ondergaan.”

Ik zoek een...
Nieuws

Sara (21) gaat pleiten voor jongeren bij VN in New York

Sara Coghe werd deze week uitgeroepen tot VN-jongerenambassadrice. “Ik wil de stem van de jongeren laten horen bij de beleidsmakers”, zegt ze.

Nieuws
Download