Waar ligt de parking van Antwerpen?
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Nieuwe Poolse ambassadeur op bezoek

De nieuwe Poolse ambassadeur, de heer Artur Orzechowksi en mevrouw Agata Nowicka (zijn tweede secretaresse) brachten gisteren een bezoek aan Hooglede. Ze werden verwelkomd door burgemeester Rita Demaré en het voltallig schepencollege.

Nieuws

Veld- en wegritcomité Hooglede-Gits organiseert BK mountainbiken op Rodeberg

Veld- en wegritcomité Hooglede-Gits organiseert volgend jaar het BK mountainbike op en rond de Rodeberg in Heuvelland en mikt de komende jaren op meer. “Dit is een eerste test met het oog op de organisatie van een EK en een WK op de Rodeberg.”

Vrije tijd en hobby

BK mountainbike komt in 2018 naar Rodeberg, op termijn ook EK en WK?

Het Belgisch kampioenschap mountainbike komt volgend jaar voor het eerst naar West-Vlaanderen en wordt georganiseerd op en rond de Rodeberg en de Kosmos. “We mikken de komende jaren ook op een EK en WK.”

Nieuws

Toplui VDAB gestraft voor geluidsoverlast bouwopleiding

Drie topmannen van de VDAB zijn veroordeeld voor geluidshinder. De rechter gaf de gedelegeerd bestuurder, de directeur van de West-Vlaamse opleidingscentra en de coördinator milieuzaken een boete van 1.500 euro met uitstel. Het bedrag moet dus niet betaald worden.

Nieuws

Man pleegt overval...om van slechte pad af te geraken

“Een celstraf van drie jaar straft mijn familie, niet mij.” Kevin D. (32) uit Gits hoopt daarom dat de rechter hem een werkstraf en een pak voorwaarden oplegt voor verschillende diefstallen, inbraken en een overval op een nachtwinkel in Moorslede. De man zit al sinds 26 januari in de cel.

Nieuws

Café De Engel wordt niet beschermd, maar wel bewaard als waardevol dorpsgezicht

Café Den Engel wordt niet beschermd, maar de gemeente wil het gebouw wel bewaren. “Met de ontwikkeling van ons nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan, kortweg RUP, hopen we dat Gits niet vol gebouw wordt met appartementen.”

Nieuws

VAKANTIE

Beste lezers, bestuursleden van diverse verenigingen en organisatoren van evenementen. Wij knijpen er even tussenuit en gaan vanaf zondag 4 juni in verlof. Wij zijn weer paraat vanaf maandag 19 juni. Heb je nieuws wend je tot een van de andere correspondenten. Tot binnen een 14-tal dagen. Je correspondent Eric Vanhooren.

Nieuws

FOTO. Hooglede zet zijn kampioenen in de kijker tijdens gala-uitreiking Sport Awards

De sportraad en het gemeentebestuur van Hooglede zetten zich al jaar en dag in opdat de sportclubs en de individuele sporters het naar hun zin zouden hebben in Hooglede, dit in het algemeen belang van de sport. Een gedreven sportfunctionaris Kristof Devriendt probeert met de steun van schepen van sport Frederik Sap (Open VLD), iedereen in Hooglede aan het sporten te krijgen en ze slagen wonderwel in hun opzet, want de gemeente telt tal van kampioenen onder hun inwoners. Dat werd gisterenavond nogmaals bewezen tijden een feestelijke gala-uitreiking van de Awards voor sportverdienste en de huldiging van de kampioenen in een tot de nok gevulde Gulden Zonne. Niet voor niets immers werd Hooglede onlangs uitgeroepen tot sportgemeente van de regio en behaalde het zelfs de derde plaats als sportgemeente van Vlaanderen! De avond werd mooi en vakkundig aaneengepraat door Jeroen Sap van Focus-WTV en het zeer talrijk opgekomen publiek mocht ook nog genieten van een smaakvolle demonstratie paaldansen (neen snoepers, geen erotische demo paaldansen), geserveerd door de Roeselaarse An Decorte (30), die vorige week zaterdag nog de derde plaats en bronzenmedaillewinnares werd op het Belgisch Kampioenschap in Gent. Zij toonde een sterk staaltje van kracht, elegantie, sierlijkheid en souplesse. Na afloop nodigde een verraste presentator Jeroen Sap, burgemeester Rita Demaré (CD&B) uit om het ook eens te proberen, dit tot groot jolijt van het publiek. Helaas nam de Hoogleedse eerste burger de uitdaging niet aan. Wiel allemaal in de hulde werd betrokken, lees je in een andere bijdrage. Geniet nu met volle teugen van de fotospecial en het videofilmpje van de puike demonstratie paaldansen van An Decorte.

Vrije tijd en hobby

Place to Party krijgt broertje in Brugge

De uitbaters van de populaire Torhoutse discotheek Place to Party slaan binnenkort ook in Brugge hun tenten op. “The Place moet het kleinere broertje worden van onze zaak in Torhout”, zeggen de zaakvoerders.

Nieuws

“Niet kansloos in een sprint”

Viktor De Muynck trekt met vertrouwen naar de provinciale titelstrijd bij de 13-jarigen. “Ik zie het inderdaad wel zitten”, zegt de Hoogledenaar. “De wedstrijd in Rumbeke was een geslaagde laatste test. Ik maakte er een lange spurt van. Van nature ben ik een vrij explosieve renner. Eigenlijk focus ik voornamelijk op het veldrijden. Het wegwielrennen beschouw ik eerder als opbouw naar de winter. Ik kan ook redelijk goed klimmen, maar in Ruddervoorde is het natuurlijk heel vlak. De kans dat het op een spurt uitdraait, is dan ook groot. Er zijn diverse kandidaten voor de West-Vlaamse titel. Ik denk onder meer aan Joran Luyssen, die goed op dreef is.”

Nieuws
Download