Mis niets meer uit je buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Voor een keer geen bommen gevonden in Westhoek: “Voor hetzelfde geld werd ik op straat geblazen”

Op een half uur tijd werden gisteren in Rumbeke en Hooglede twee grote bommen uit de oorlog gevonden. Twee keer was het een grondwerker die met zijn kraan op het projectiel stootte. “DOVO zei dat ik geluk heb gehad”, zegt de jarige Kevin Casier.

Nieuws

“We willen opnieuw de eindronde halen”

Eendracht Hooglede gaat het tweede seizoen in onder trainer Wesley Samyn. Weer de eindronde halen is het doel. Een paar maanden geleden sneuvelde Hooglede daarin wat ongelukkig. “Je moet ook wat geluk hebben in zo’n eindronde”, aldus Wesley Samyn. “We zijn in principe versterkt, maar een nieuwe jongen zoals Soete liep een contractuur op en is nog niet fit. Toch verloopt de voorbereiding goed. Er resten ons nog een kleine drie weken om helemaal klaar te geraken. Het zal ook nodig zijn, want op de eerste speeldag van de nieuwe competitie ontmoeten we meteen Westrozebeke. Dat is direct een derby en een stevige tegenstander.”

Nieuws

FOTO. Rommelmarkt Rodenbachwijk barst uit zijn voegen

De jaarlijkse rommelmarkt in de Rodenbachwijk barst in alle geledingen uit z’n voegen. Dit jaar bezochten ruim 30.000 bezoekers de naar schatting duizend standjes en de organisatoren moesten standjes weigeren want vol is vol. De rommelmarkt op de Rodenbachwijk behoort alle aspecten in acht genomen ‘aantal standhouders, aantal bezoekers, randanimatie, wijkgebeuren, enz.), tot de top drie van de rommelmarkten in onze provincie. Een sfeerreportage.

Rommelmarkt

“Gaat na ziekte weer de goede richting uit”

Lennert Coghe kwam zaterdag als zesde over de finish in de Johan Museeuw Classic in Gistel. “Daarmee was ik zeer tevreden, al zat er misschien iets meer in. Pas in de slotfase sloten drie concurrenten aan waardoor het een spurt met zeven werd. Nu, ik ben blij dat het weer de goede richting uitgaat met mijn vormpeil. Ik ben op de sukkel geweest met een chronische darmontsteking. Het duurde even vooraleer de juiste medicatie was gevonden. Intussen voel ik me weer topfit. Komend weekend start ik in de Ronde des Vallées in Frankrijk. De week erop ga ik aan de slag in de klimkoers in het Nederlands-Limburgse Valkenburg.”

Nieuws

Burgemeester en OCMW-voorzitter hekelen het verspreiden van sloganeske en foute informatie van N-VA Plus

Net voor het zomerreces kwam de gemeenteraad in openbare zitting bijeen. Een zitting die niet zoveel om het lijf had zo werd gedacht, maar dat was buiten oppositiepartij N-VA Plus gerekend. Er ontspon zich een discussie over het te ontwikkelen woonuitbreidingsgebied Kleine Stadenstraat, waar 49 sociale huurwoningen, 12 sociale koopwoningen en 12 sociale kavels voorzien zijn.

Nieuws

30.000 bezoekers vinden weg naar rommelmarkt

De jaarlijkse rommelmarkt in de Rodenbachwijk lokte opnieuw heel wat volk. De organisatoren mochten zo’n 30.000 bezoekers verwelkomen.

Rommelmarkt

FOTO Westkantmenners arriveren in Torhout na zesdaagse tocht

Na een zesdaagse tocht van liefst 334 kilometer zijn een 30-tal koetsen van de menclub Westkant uit Hooglede zaterdagnamiddag gearriveerd in paardenstad Torhout.

Nieuws

“Zat in finale op mijn limiet”

Cériel Desal veroverde gisteren de achtste plaats in de door Britten gemonopoliseerde klimkoers in Hooglede. “Ik kan leven met dit resultaat want ik had geen supergevoel”, vertelde de Roeselarenaar.

Nieuws

“Hopelijk kan ik binnenkort ook eens winnen”

Kasper Saver lijkt op weg om morgen een goede verrichting neer te zetten in de Grote Prijs Dimitri Defrancq in Hooglede. Zijn twee tweede plaatsen in Zottegem-Strijpen bewijzen dat zijn conditie in de lift zit.

Nieuws

Barbecue van de burgemeester

De CD&V van Hooglede-Gits organiseert traditiegetrouw ook in 2017 een gezellig tafelmoment onder de noemer ‘Barbecue van de Burgemeester.’

Nieuws
Download