The more the merrier
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Genoeg appartementen in centrum Gits, Café De Engel blijft dorpsgezicht bepalen

Er is goed nieuws over café De Engel in Gits. Het gemeentebestuur legde het café vast als beeldbepalend pand in de dorpskern. De inwoners van Gits ijverden in het verleden voor het behoud van De Engel.

News

Barbecueën op speelplein Zoeber

Sinds enkele weken is speelplein Zoeber toegankelijk voor het grote publiek. Om de site te promoten organiseerde de gemeente met enkele omwonenden het evenement ‘Zoeber Zomert’. Onlangs kon men er genieten van allerlei activiteiten. Zo leerden enkele barbecueërs de aanwezigen hoe ze perfect hun vlees kunnen bakken.

News

Gezin aangereden tijdens laatste boodschappen voor reis

Een gezin uit Gits was gisteren de pechvogel van de dag. Terwijl ze de laatste boodschappen deden voor hun autoreis naar Spanje werd het koppel en hun dochter aangereden door een andere auto.

News

Bijgebouw vat vuur in Ajoy Van Deurenstraat

Een bijgebouw van een woning in de Ajoy Van Deurenstraat in Gits vatte in de nacht van maandag op dinsdag vuur. De brandweerdiensten snelden omstreeks 1 uur ter plaatse en hadden de brand snel onder controle. Het vuur sloeg niet over naar de woning. Er is heel wat schade en even was er ook wat geurhinder.

Alert

Hooglede neemt afscheid van oud-burgemeester André Pecceu (89): “André stond dicht bij de mensen”

Oud-burgemeester André Pecceu is dinsdag overleden in het ziekenhuis AZ Delta. De 89-jarige Hoogledenaar was drie legislaturen lang burgemeester.

News

Jonge gezinnen kamperen op pop-up camping

De Kultuurvereniging Gits organiseerde dit weekend Camping Municipal op domein 't Chringhene. Heel wat jonge gezinnen zetten er zaterdagmiddag hun tentje op. In de loop van de dag kon men op de camping genieten van randanimatie. De aanwezigen smulden zaterdagavond van een barbecue, zondagmorgen van een ontbijt.

Leisure and hobby

Annelies Deketelaere verpulvert wedstrijdrecord op halve marathon

De 10 km en de halve marathon leverden slechts één West-Vlaamse zege op: van Annelies Deketelaere op de 21 km.

News

Groep 21: “We hopen op 500 stemmen meer”

Groep 21 stelde vrijdagavond haar volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober voor. Kristof Pillaert (49), momenteel fractievoorzitter voor N-VA Plus in de gemeenteraad, wordt de lijsttrekker. Hij is al sinds 2000 provincieraadslid. Gemeenteraadslid Lies Colpaert (52) uit Gits staat op de tweede plaats. Gewezen schepen Tomas De Meyter staat op drie. Met Jan Lokere en Wim Vansteelant duwen twee ervaren politici de lijst.

News

JongDoek organiseert ‘Improvisatiestage’ voor jongeren

Trekt toneel en theater je als jongere of als jonge acteur of actrice je aan maar je weet niet goed hoe eraan te beginnen of je wil je vervolmaken! Ben je tussen de 15 en de 25 jaar oud, durf je stoute schoenen aan te trekken en ga mee op ‘Improvisatiestage’ naar Westouter. Er zijn nog enkele plaatsen vrij.

News

Jeugdverenigingen en buurtbewoners promoten groot speelplein Zoeber

De jeugdverenigingen en buurtbewoners willen met een familie-evenement het speelplein Zoeber promoten. Dat is sinds kort openbaar.

News
Download