Check et ut, gasten!
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Dit festival vindt voortaan ook plaats in bunkers, brouwerijen en wijndomeinen

Akoestische klanken in een bunker of proeven van muziek met een glas bier of wijn. Met Het Nieuwe Westen wil Festival Dranouter de festivalgangers de Westhoek muzikaal en literair laten ontdekken en dat tien dagen lang op tien locaties.

Nieuws

Beruchte mensen- handelaar aangehouden

Een Pakistaan is aangehouden op verdenking van mensenhandel, mensensmokkel en sociale fraude na een grote inval in acht winkels van de man in de Barakken in Menen en in Heuvelland. Aan de inval zondag werkten veertig mensen van de lokale en federale politie, inspectiediensten en de Dienst Vreemdelingenzaken

Politie en veiligheid

Mensenhandelaar aangehouden na inval in acht winkels

Een Pakistaan is aangehouden op verdenking van mensenhandel, mensensmokkel en sociale fraude na een grote inval in acht winkels van de man in de Barakken in Menen en in Heuvelland.

Nieuws

Geen hogere straf

De 37-jarige B.C. uit Heuvelland kreeg ook in beroep vier jaar cel voor het opzettelijk aanrijden van een vrouw in Klerken. De man reed op 8 juli 2016 als een dolleman door het centrum van Klerken. Toen een man hem aanmaande tot kalmte, stapte B.C uit en gaf hem een vuistslag in het gelaat. De vrouw van de man wou tussenbeide komen, maar B.C. stapte terug in zijn wagen en reed met volle snelheid op haar af. De vrouw sprong net op tijd op en belandde op de motorkap. B.C. beweert dat hij haar enkel schrik wou aanjagen, maar het hof en de rechtbank van Veurne oordeelden dat hij de vrouw wou pletten tussen de muur en zijn Mercedes. Toch heeft hij geluk, want het parket ging niet in beroep tegen de straf, waardoor hij niet meer kon krijgen dan de vier jaar in eerste aanleg. Zijn Mercedes, die wordt beschouwd als wapen voor de poging tot doodslag, werd wel verbeurd verklaard.

Nieuws

Veld- en wegritcomité Hooglede-Gits organiseert BK mountainbiken op Rodeberg

Veld- en wegritcomité Hooglede-Gits organiseert volgend jaar het BK mountainbike op en rond de Rodeberg in Heuvelland en mikt de komende jaren op meer. “Dit is een eerste test met het oog op de organisatie van een EK en een WK op de Rodeberg.”

Vrije tijd en hobby

BK mountainbike komt in 2018 naar Rodeberg, op termijn ook EK en WK?

Het Belgisch kampioenschap mountainbike komt volgend jaar voor het eerst naar West-Vlaanderen en wordt georganiseerd op en rond de Rodeberg en de Kosmos. “We mikken de komende jaren ook op een EK en WK.”

Nieuws

Wagen in flank aangereden

Er gebeurde woensdagnamiddag een ongeval in een lichte bocht van de Wijtschatestraat tussen Kemmel en Wijtschate in Heuvelland. Volgens buurtbewoners wou een wagen vanaf een woonhuis de Wijtschatestraat oprijden, maar werd die aangereden door een andere auto die naar Kemmel reed. Een bestuurder en een passagier werden gewond afgevoerd.

Wegen en verkeer

FOTO. Herbeleef het lichtspektakel van het Kraterfront

Zero Hour en Kraterfront waren afgelopen zaterdag het artistiek hoogtepunt en sluitstuk van een week vol herdenkingen rond de Mijnenslag bij Heuvelland en Mesen. Lees er meer over in Het Nieuwsblad van maandag.

Nieuws

Nieuw op de festivals: toilet spoelen met afwaswater

Op een festival afwaswater zuiveren en het een dag later al hergebruiken om je toilet te spoelen? Het gebeurt vanaf deze zomer op drie festivals. Zwevegemnaar Wouter Igodt ontwierp de mobiele ‘waterzuiveringscontainer’.

Nieuws

VIDEO. Nieuw-Zeelanders bedanken ons land met indrukwekkende haka

57 leden van de New Zealand Defence Staff hebben een week overnacht in hostel Peace Village in Mesen om de plechtigheden bij te wonen voor 100 jaar Mijnenslag. Als bedanking voor de gastvrijheid, hadden de Nieuw-Zeelanders iets speciaals in petto.

Nieuws
Download