Gratis en voor niks!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Enorme ravage bij twee huizen na nachtelijke horrorcrash

Een Franse bestuurder heeft een ware ravage veroorzaakt bij twee huizen op de grens van Wijtschate en Mesen. Een inzittende van het voertuig, dat aan overdreven snelheid de dorpskom binnenreed, raakte levensgevaarlijk gewond.

Nieuws

“Bedankt voor het mooiste cadeau, ons kleine meisje”

1.200 rouwenden namen zaterdag afscheid van Joeri Merveillie in de Sint-Pauluskerk in Langemark. Tijdens de plechtigheid werd nog eens duidelijk hoe geliefd de verongelukte vader in spe en kapitein van SK Nieuwkerke wel was.

Nieuws

Ploegmakkers nemen afscheid van Joeri op veld van zijn SK Nieuwkerke

Op het veld van SK Nieuwkerke is gisterenavond symbolisch afscheid genomen van kapitein Joeri Merveillie. Zijn moeder en weduwe kregen aandenkens voor het leven van een club in groot verdriet.

Nieuws

Ploegmakkers eren hun verongelukte kapitein: “Joerie kijkt mee naar de wedstrijd”

Amper twee dagen nadat hun kapitein Joerie Merveillie (27) stierf in een auto-ongeluk, speelde SK Nieuwkerke gisteren een voetbalwedstrijd tegen SVD Kortemark. “Joerie zou het zo gewild hebben.” Vrijdag wordt de kapitein van rood-wit op eigen veld geëerd.

Nieuws

Een jaar geleden verloor hij zijn boezemvriend, nu sterft toekomstige vader zelf in ongeval

Na een avondje in de voetbalkantine van het West-Vlaamse SK Nieuwkerke reden kapitein Joeri Merveillie (27) en zijn hoogzwangere vriendin Elisa ’s nachts huiswaarts. In twee wagens, achter elkaar. Toen zij thuis in Wijtschate aankwam en haar vriend maar niet arriveerde, ontstond paniek. De voetballer bleek uit zijn wagen geslingerd en lag dood in een maïsveld, amper een bocht verwijderd van huis. Joeri’s dood komt er amper een jaar na de dood van zijn boezemvriend, de keeper van de ploeg.

Nieuws

Hele vrouwelijke tak van familie met Raymond van het Groenewoud op het podium: “Dochtertjes kunnen ‘Meisjes’ vlot meezingen”

Een familie van drie dochters, een mama en een bomma voegt zich bij de veertig meisjes die vanavond zaterdag mee het lied ‘Meisjes’ mag zingen. Dat doen ze met Raymond van het Groenewoud op het hoofdpodium van Festival Dranouter.

Vrije tijd en hobby

Voertuig belandt in maïsveld: twintiger komt om het leven

Een twintiger uit Wijtschate is in de nacht van donderdag op vrijdag om het leven gekomen bij een ongeval in de Komenstraat in Mesen.

Wegen en verkeer

Mysterieuze ziekte velt nu al honderd werknemers van zelfde West-Vlaamse bedrijf

Een mysterieuze ziekte heeft honderd werk­nemers van aardappelverwerkend bedrijf Clarebout Potatoes in het West-Vlaamse Heuvelland getroffen. Arbeiders en chauffeurs vertonen symptomen als koorts, zweten en hoesten. Volgens de Franse pers – ongeveer tachtig procent van de werknemers komt uit Frankrijk – zijn 71 arbeiders opgenomen in het ziekenhuis. In het Ieperse Jan Ypermanziekenhuis worden ook enkele Vlaamse zieken verzorgd.

Nieuws

Burgemeester vreest geen toestroom van asielzoekers

Marc Lewyllie(Gemeentebelangen), burgemeester van Heuvelland, stelt zijn inwoners gerust nadat het nieuws bekend is geraakt over de plaatsing van asielzoekers enkele kilometers over de grens in het Franse Belle.

Nieuws

Achttien personeelsleden plots getroffen door mysterieuze ziekte bij Clarebout Potatoes

Sinds het begin van deze week zijn er achttien personeelsleden van Clarebout Potatoes in het West-Vlaamse Nieuwkerke getroffen door een plotse ziekte.

Nieuws
Download