Secondje, het wachten loont de moeite!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Tweede keer, goede keer voor de volkstuinen?

Het stadsbestuur probeert nogmaals subsidies te krijgen voor volkstuintjes op de site Goudwinde. Twee jaar geleden werd de subsidie nog afgekeurd, nu is er meer geld en hoopt de stad eindelijk op een fiat van de Vlaamse overheid.

Nieuws

Buren bij kunstenaars: welkom in 305 ateliers

In alle gemeenten van onze regio zijn er dit weekend kunstenaars die hun atelier openen voor het grote publiek. In het totaal zijn ze met maar liefst 305.

Nieuws

Arne Vanneste: “Ook in Londerzeel onze goede organisatie behouden”

Harelbeke is bezig aan een mooie reeks en wil daar wat graag een verlengstuk aan breien. Zondag in Londerzeel kan Harelbeke voor de derde keer op rij winnen. Dat zou een voortreffelijke dertien op vijftien betekenen.

Nieuws

Nieuwe brug haalt historische verbinding terug

Harelbeke heeft een nieuwe brug. Die ligt vlak voor de Banmolens. De brug werd deze week geïnstalleerd. “Daarmee hebben we op die plaats de verbinding met de Leie hersteld”, zegt Claudia Van Vooren, woordvoerster bij Waterwegen en Zeekanaal nv. “Die historische verbinding was met de jaren verloren gegaan.”

Nieuws

Speeltuin in Hulste wordt als eerste vernieuwd en avontuurlijker gemaakt

Het stadsbestuur wil de komende jaren alle speeltuinen in kaart brengen om ze waar nodig te vernieuwen en uit te breiden. Het speelplein in de Tieltsestraat in Hulste krijgt de primeur.

Vrije tijd en hobby

‘Pop-upschool’ voor kleutertjes op parking sporthal

Het terrein voor sporthal de Dageraad zal anderhalfjaar lang dienst doen als schoolterrein. De kleuters van basisschool Zuid verhuizen naar de site terwijl in de Generaal Deprezstraat een nieuwe school voor hen wordt gebouwd.

Nieuws

150 euro boete omdat geluidsmeting niet werd geregistreerd : “Een echte pestboete”

Het Feestcomité van Bavikhove moet een boete van 150 euro betalen omdat de geluidsgegevens tijdens het feestweekend niet werden geregistreerd. “Dit is een echte pestboete”, klinkt het.

Nieuws

Drie agenten zone Gavers aangereden op één avond

Zondagavond zijn op twee verschillende plaatsen in de politiezone Gavers drie agenten aangereden. Een van hen is weken arbeidsongeschikt.

Politie en veiligheid

Weverij Sagaert wordt eet- en kledingzaak

De oude weverij Sagaert langs de Spoorwegstraat wordt Hangar23. In de ‘lifestylefactory’ kan je alles kopen wat je ziet en ook een hapje en een drankje nuttigen.

Nieuws

Ruben Pyck: “Deze tien op twaalf doet heel veel deugd”

Voor de vierde opeenvolgende keer hield Harelbeke de nul. Net als vorige week op Temse was één doelpunt genoeg voor de overwinning. Meteen klimt Harelbeke naar een mooie vierde plaats. Redenen genoeg bij de Ratten om tevreden te zijn. Tien op twaalf: alvast een mooie reeks.

Nieuws
Download