Hoplr, vertel het voort!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Residentie zonder stroom na waterinsijpeling

Insijpelend water veroorzaakte woensdagavond kortsluiting aan de elektriciteitskast van een nieuwbouwresidentie in het West-Vlaamse Harelbeke. Daardoor ontstond meteen ook brand aan de elektrische installatie, die gelukkig vanzelf doofde.

Nieuws

Nieuwe reclamebelasting brengt 300.000 euro op

De belasting op niet-geadresseerd drukwerk die een jaar geleden werd ingevoerd, blijft bestaan. Met een opbrengst van 300.000 euro is dit initiatief duidelijk een succes. De belasting is bedoeld om nutteloze verspreiding van te veel papier tegen te gaan.

Nieuws

Catalaanse president op bezoek bij Vyncke

Vlaams parlementslid Axel Ronse (N-VA) ontving maandagmiddag Carles Puigdemont bij Vyncke in Harelbeke. De Catalaanse president was in het gezelschap van zijn ministers Clara Ponsati (onderwijs) en Luis Puig (cultuur). Vyncke werd onlangs nog verkozen tot onderneming van het jaar. Het Harelbeekse bedrijf bouwt wereldwijd biomassacentrales.

Nieuws

Vanaf dit weekend camera bij glasbollen

Afval achterlaten naast een glasbol kan vanaf dit weekend niet langer ongemerkt. Een camera trekt langs alle populaire sluikstortplaatsen in de regio en houdt er passanten in de gaten.

Nieuws

Groot Duivels-scherm moet inwoners en handelaars paaien

De wedstrijden van de Rode Duivels op het WK voetbal van volgende zomer zullen in het centrum van Harelbeke te bekijken zijn op een groot scherm. Het stadsbestuur wil zo burges en handelaars paaien, omdat de ontevredenheid over de werken in het centrum toeneemt.

Nieuws

Kindertheatergezelschap Arte del Niño zoekt regisseur

Kindertheatergezelschap Arte del Niño groeit en bloeit. De interesse om deel te nemen was dit jaar zo groot dat twintig kindjes moesten worden ontgoocheld. En tegelijkertijd moet het gezelschap op zoek naar een nieuwe regisseur.

Nieuws

Man start na drie jaar opnieuw een café: “Met een dagjob had ik toch niet veel tijd”

't Oud Gemeentehuis wordt een wielercafé. Zo zet Bavikhove, dat nu al bekend staat om zijn criterium en wielerbier Kwaremont, zich nog meer op de kaart als wielerdorp. Zaakvoerder wordt Pedro Naert, die 3 jaar geleden de horeca verliet.

Nieuws

Weg naar graf van overledene kwijt? Raadpleeg dan de Zerkzoeker

Wie een graf van een oude bekende zoekt op de begraafplaats in Harelbeke, moet daarvoor niet langer naar de begraafplaats om er in oude boeken te zoeken. De stad digitaliseerde alle zerken in de online Zerkzoeker.

Ik zoek een...

Twee keer griezelen met Halloween in Harelbeke

Griezelfans halen de komende weken hun hart op in Harelbeke. Daar vinden twee grootse halloweenevenementen plaats. Provinciaal domein De Gavers bijt morgen vrijdag de spits af, op 31 oktober volgt Harelbeke Griezelt in het stadspark.

Vrije tijd en hobby

Weg naar graf van overledene kwijt? Raadpleeg dan Zerkzoeker

Wie een graf van een oude bekende zoekt op de begraafplaats in Harelbeke, moet daarvoor niet langer naar de begraafplaats om er in oude boeken te zoeken. De stad digitaliseerde alle zerken in de online Zerkzoeker.

Ik zoek een...
Download