Mis niets meer uit je buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Kafka in het station: minister belooft lift, maar NMBS weet van niets

Het station van Harelbeke krijgt dan toch geen lift. In tegenstelling tot wat de burgemeesterspartij SP.A op Facebook verkondigde, weet de NMBS niet van een stationslift. Terwijl de minister er wel eentje beloofde.

Nieuws

Kanaal en Leie zijn weer beter bereikbaar voor fietsers en boten

Boten kunnen sinds gisteren door de nieuwe sluis in Harelbeke varen. Hierdoor schieten de Leiewerken alweer een beetje op. En ook voor fietsers is er goed nieuws: zij kunnen veiliger langs het Kanaal fietsen.

Wegen en verkeer
Nieuws

Electrabel mag omstreden windmolens bouwen

Electrabel mag twee windmolens bouwen op de grens van Harelbeke en Zwevegem. 592 omwonenden dienden een bezwaar in, maar geen enkele dienst van de provincie kan een deftig argument op tafel leggen om de molens te verbieden.

Nieuws

Minister belooft lift in station, NMBS weet van niets

Het station van Harelbeke krijgt dan toch geen lift. In tegenstelling tot wat de burgemeesterspartij SP.A op Facebook verkondigde, weet de NMBS niet van een stationslift. Terwijl de minister er wel eentje beloofde.

Nieuws

“Te veel slordigheden en kleine foutjes”

Na twee overwinningen op een rij leed KRC een 0-1 thuisnederlaag. Pepingen-Halle scoorde wel, Harelbeke niet. Het lijkt erop dat het vuur er wat uit is bij de Ratten. Trainer Didier Degomme had redenen om mistevreden te zijn. “In de eerste helft werd er weinig gevoetbald en speelden we te onrustig. We vonden geen oplossingen en toonden veel te weinig lef. Na de rust waren wij veruit de beste ploeg, maar ontbrak de beslissende pas. Op defensief vlak liep het allemaal wat minder en moesten we een aantal kansen weggeven. Bij het doelpunt gingen we duidelijk in de fout.”

Nieuws

“We kunnen vrank en vrij voetballen”

KRC Harelbeke krijgt morgen Pepingen-Halle op bezoek. “Laten we die staartploeg absoluut niet onderschatten”, waarschuwt trainer Didier Degomme. “Zij haalden enkele echte versterkingen binnen en hebben de punten nog nodig. Dat is een andere ingesteldheid dat die van ons. Wij hebben niets meer te winnen of te verliezen. De eindronde is geen doelstelling omdat we niet over een licentie beschikken. We spelen zonder zorgen en willen graag nog zoveel mogelijk matchen winnen. Onze ambitie blijft de top vijf en in een rustige sfeer zullen we die ambitie ook proberen waar te maken. Omdat we vrank en vrij mogen spelen, verwacht ik een leuke wedstrijd.”

Nieuws

Nu ook in rest van regio boodschappen aan huis geleverd

Je boodschappen aan huis laten leveren via het project Beedrop, kan nu ook in Harelbeke, Kuurne, Wielsbeke, Deerlijk, Lendelede.

Nieuws

Outdoor fitnesspunt voor Hulste

Een outdoor fitnessterrein moet Hulstenaars aan het sporten krijgen. “We willen sport zo laagdrempelig mogelijk maken.”

Nieuws

Inbrakenplaag teistert Harelbeke

Is er een dievenbende aan het werk in Harelbeke? Sinds begin deze maand kregen zowel een jeugdbeweging, een school, werven als bedrijven al inbrekers over de vloer. Die hebben het vooral gemunt op condensatieketels en computers.

Politie en veiligheid
Nieuws

Harelbeke krijgt G-voetbalploeg voor kinderen met mentale beperking: “Hier mogen spelertjes wedstrijden verliezen”

Tieners en jongvolwassenen met een mentale beperking kunnen vanaf september voetballen bij KRC Harelbeke. De ploeg start met de G-Ratjes: een voetbalwerking waar spelplezier primeert.

Nieuws
Download