The name Hoplr comes from city hopping
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

In 2000 gevlucht uit Armenië, nu hebben Vahan en Samuel samen een horecaboot

Vahan en Samuel zijn twee Armeniërs die in 2000 naar ons land vluchtten. Achttien jaar lang werkten ze zich in het zweet, maar nu varen ze een mooie toekomst tegemoet. Op de Mimino, die op de Leie in Menen ligt, ontvangen ze sinds kort hun gasten.

News

Uitgebreid feestprogramma vervangt Kapellestoet

Ook al is er niet genoeg interesse om een nieuwe stoet te organiseren naar aanleiding van de 30ste Kapellefeesten, toch is het feestweekend rond Holvoets Kapel ook dit jaar opnieuw goed gevuld. Het feestcomité bokste een alternatief programma in elkaar.

News

In slaap gevallen bestuurder veroorzaakt chaos op snelweg

Op de E403 tussen Ardooie en Torhout was er woensdag de hele dag verkeershinder door drie ongevallen. Het begon met een reiziger die in slaap viel achter het stuur en een vrachtwagen raakte. In de file kantelde nog een truck en botsten drie auto’s.

Traffic

Pak meer ongevallen, minder diefstallen

Het aantal verkeersongevallen in Harelbeke neemt toe. In 2017 waren het er zeventien meer dan het jaar voordien. De politie betreurt de stijging. “Spijtig dat het inzetten van middelen niet altijd het gewenste resultaat heeft.”

Alert

Marijke Ostyn verlaat N-VA

Wat al verwacht werd aan het begin van de bestuursperiode, toen Marijke Ostyn (62) geen schepenambt kreeg en in 2014 geen plekje kon bemachtigen in het bestuur van bedrijvencentrum Beha, is nu toch gebeurd: ze verlaat N-VA.

News

Elf vrienden fietsen en lopen voor vier goede doelen: “Met meer mensen kan je nog veel meer bereiken”

Met vier activiteiten in amper vier maanden zamelen elf vrienden geld in voor Music For Life. Voor vier goede doelen zal de groep in augustus samen 24 uur non-stop fietsen en de sportiefste zes lopen in oktober nog eens de marathon van Brugge.

News

Voetballer afgevoerd na klap van dronken tegenspeler

Tijdens het minivoetbaltoernooi d'Hulste Cup moest een speler afgevoerd worden naar het ziekenhuis. De speler raakte gewond nadat een tegenspeler hem een klap had uitgedeeld. Het slachtoffer bleef liggen en leek er ernstig aan toe. Er was sprake van een hersenletsel. Maar volgens de organisatie is het minder erg dan het eerst leek. Het slachtoffer zou ondertussen al terug thuis zijn. De tegenspeler die de klap uitdeelde, was aangeschoten toen hij op het veld stond. Na het incident werd hij door de organisatie van het toernooi verwijderd. Hoogstwaarschijnlijk zal er door het slachtoffer een klacht ingediend worden.

News

Veertig buurttuintjes geopend en al meteen volzet

Op de Goudberg zijn zaterdag veertig buurttuintjes geopend. De vraag naar tuintjes was zo groot dat alle plekjes nu al zijn ingenomen.

News

Bram (21) mag volgend jaar in Abu Dhabi voetballen: “Iedereen moet zich bewijzen, maar hij nog wat meer”

Keeper Bram Verbrugghe uit Ardooie mag volgend jaar naar de Special Olympics in Abu Dhabi. Maar vooraleer hij daarnaartoe kan, moet zijn familie eerst 1.500 euro inzamelen.

News

Viergeslacht gevierd op Vaderdag

Vaderdag was voor de familie Huysentruyt uit Harelbeke het moment dag om hun viergeslacht te vieren. Albert (83) is sinds kort de fiere overgrootvader van Merijn. Opa Patrick (61) en papa Maxime (28) maken het viergeslacht volledig. De hele familie woont in Harelbeke. Merijn werd geboren op 9 februari en is het eerste kindje van Maxime en Ruth Desmet.

News
Download