Invite your partner, roommates or neighbours to Hoplr
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Tientallen rode brievenbussen verdwijnen uit het straatbeeld. “Basisdienstverlening wordt ingeperkt, zo komen we in een vicieuze cirkel”

De rode brievenbussen worden door Bpost weggenomen uit het straatbeeld. In onze regio verdwijnt een op zes bussen. Wevelgem en Kortrijk worden het ergst getroffen, maar enkel Harelbeke protesteert.

News

Leiedal wil Isocab kopen

Intercommunale Leiedal toont interesse in de site Isocab in Bavikhove. Het stadsbestuur is voorstander, maar waarschuwt voor de impact op de mobiliteit.

News

Schepen wordt sportfunctionaris

Schepen van Jeugd en Sport Michaël Vannieuwenhuyze (Open VLD, foto) wordt de nieuwe sport­func­tionaris van zijn stad. Vanaf februari neemt hij die job op. Dat betekent dat Vannieuwenhuyze geen gemeenteraadslid zal zijn, want hij mag de twee taken niet combineren.

News

Deze leerlingen krijgen les in de openlucht, ook als het regent of sneeuwt

Regen, sneeuw of vriestemperaturen: de kinderen van het vijfde leerjaar van een basisschool in Hulste krijgen nog de hele winter wekelijks een voormiddag les in De Gavers. “Zelfs wiskunde leren we in de natuur.”

News

Man die vijf wagens aanreed gevat dankzij Facebook

Een man die maandagavond tegen vijf wagens botste in Harelbeke en daarna wegreed, is gevat dankzij een Facebookbericht. De politie bedankte daarom dinsdag de Facebookers die mee hielpen zoeken naar de dader.

Alert

Beklaagde ontkende eerst dat hij reed

De twee vrienden die in de nacht van 18 op 19 november 2017 in een dodelijk ongeval verzeild geraakten, waren op weg naar huis na een mooie feestnacht. Bestuurder Geoffrey A. ontkende echter eerst dat hij reed op het fatale moment van de rit.

News

111 bomen gaan tegen de vlakte in de Politieke Gevangenenstraat

Wie vaak door de Politieke Gevangenenstraat rijdt, zal volgende week wellicht schrikken. Alle 111 bomen in de straat gaan tegen de grond.

Alert

Duizenden mensen genieten van Putteke Winter

Duizenden mensen vonden vrijdagavond de weg naar provinciedomein De Gavers in Harelbeke. Op een parcours van 3,5 kilometer genoot jong en oud van een magisch spektakel.

News

Zeepresten spelen Esthio parten

Het cateringbedrijf Esthio uit Harelbeke riep maandag uit voorzorg fishsticks terug. Er waren namelijk zeepresten gevonden in een van de ovens waarin de fishsticks waren gebakken.

News

Bordercollie sterft na spelen met vergiftigde tennisbal: “Zelfs in haar eigen tuin was ze niet veilig”

De dierenarts had haar 50 procent overlevingskans gegeven. Maar Roxy, de bordercollie van Silvie De Four (31) uit Harelbeke, heeft het niet gehaald. Het teefje overleed nadat ze vergiftigd was in haar eigen tuin.

News
Download