Are we home yet?
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Bankkaartdieven die oudere dames viseerden riskeren jaar cel

Drie Roemenen moeten zich voor de strafrechter in Brugge verantwoorden voor ‘shoulder surfing’. Ze riskeren elk een jaar celstraf.

News

Vier jaar cel gevorderd voor inbraken in jeugdhuizen in West-Vlaanderen

Een 23-jarige jongeman uit Oostende riskeert vier jaar cel voor een hele reeks bromfietsdiefstallen en inbraken in jeugdhuizen. Twee andere beklaagden riskeren twee jaar en zes maanden cel. Het Gistelse jeugdhuis Uzuz stelde zich burgerlijke partij in de zaak.

News

“Dat zal niet voor direct zijn.” Rechter zet beklaagde op zijn plaats als die vraagt of hij naar huis mag

“Het zal niet voor direct zijn.” Dat droge antwoord kreeg een man die verdacht wordt de rekening van een bejaarde vrouw geplunderd te hebben, van de rechter in Brugge. De man en zijn kompanen riskeren tot een jaar cel.

News

Burgemeester neemt afscheid met overlijdensbericht

Burgemeester Bart Halewyck (CD&V) heeft vrijdagmiddag afscheid genomen van het stadspersoneel op een wel heel opvallende wijze. Hij had iedereen uitgenodigd met een doodsbrief.

News

Geen straf voor ploegbaas die broek collega in brand steekt

Een 38-jarige ploegbaas uit Gistel heeft opschorting van straf gekregen voor een bizar incident waarbij hij de broek van een collega in brand stak. K.D. beweerde dat het om een uit de hand gelopen grap ging.

News

Weduwe tevreden met celstraf voor priester: “Iemand die hulp vraagt, moet die krijgen. Altijd”

Een Brugse priester heeft een maand celstraf met uitstel gekregen voor schuldig verzuim bij de zelfdoding van een vriend. De man stopte zich weg achter zijn biechtgeheim. “Maar dat is ondergeschikt aan de hulpverleningsplicht”, meent de rechter.

News

Aardappelen verpakken om Ecuadoriaanse boeren te helpen

Binnen een paar maanden studeert Siebe Moeyaert (21) uit Gistel af als industrieel ingenieur elektromechanica. Hij ziet de toekomst groot, want met zijn eindwerk – een modulaire verpakkingsmachine – wil hij het werk van aardappelboeren in Riobamba (Ecuador) effciënter maken.

News

Antwerpenaar krijgt tot 30 maanden cel voor internationale trafiek van hasj en cocaïne

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 39-jarige Antwerpenaar veroordeeld tot 30 maanden effectieve celstraf voor het opzetten van internationale drugstrafieken van 2007 tot 2010. Vanuit Marokko en de Dominicaanse Republiek werden hasj en cocaïne ingevoerd. Tien andere beklaagden kregen mildere celstraffen.

News

Stalker voor rechter: “Hij bedreigde de vaders van zijn exen dat hij hun keel zou oversnijden als ze nog eens zouden bellen”

Een 42-jarige man die elf ex-vriendinnen belaagde en met de dood bedreigde riskeert 37 maanden cel. Sammy H. zelf legt de schuld bij de slachtoffers. “Ze gaven mijn spullen niet terug.”

News

Wagen botst op duiker

News
Download