Residents who fill out their profile get faster responses
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Marie-José & André vieren gouden huwelijksjubileum

Sinds enkele jaren woont André Tommelein samen met vrouwlief Marie-José Verbeerst in Oostende, de Koningin der Badsteden, maar in Moere waar zij samen 44 jaar gehuisvest waren, was hij een dorpsfiguur uit de duizend en op z’n plat West-Vloams gezegd gekend gelijk een slechte klute. André was overal de kop en de staart. Samen met zijn Marie-José, de kinderen en hun partner en kleinkinderen vierden ze op dinsdag 14 augustus laatstleden in bistro-restaurant De Molenhoeve, hun gouden huwelijksjubileum.

News

Twee gewonden na ongeval met spookrijder

Op de autosnelweg E40/A18 tussen Jabbeke en Veurne is donderdagmorgen een verkeersongeval gebeurd met een spookrijder. De bestuurder reed elf kilometer in de verkeerde richting, tot het uiteindelijk tot een botsing kwam. Twee personen raakten gewond.

Traffic

Eindelijk behandeling én hoop voor kleine Matthis (2): “Steun is hartverwarmend”

Er is hoop voor Matthis (2). De jongen lijdt aan de zeldzame ziekte van Hunter, maar mag de behandeling starten die de ziekte stabiliseert. Of de peperdure medicatie ook terugbetaald wordt, valt af te wachten. “Het dossier is lopende”, zegt mama Sien.

News

Jaar nadat bodybuilder Maïlys (18) doodstak, doet mama haar verhaal: “Ik ben bang dat ik nooit meer echt gelukkig kan zijn”

Haar geliefde ouders én haar prachtige dochter Maïlys (18): mama Jasmijn Cappon (47) is álles kwijt. Een jaar nadat bodybuilder Alexander Dean (25) hen heeft vermoord, blijft de moeder achter met veel vragen. Waarom nam de politie haar klachten over het stalken van haar dochter niet serieus? En waarom komt er nu geen klaarheid over het onderzoek naar de manier waarop de politie haar noodkreten behandelde? Ze begrijpt het niet. “Ik blijf zitten met het gevoel dat ze voor niets zijn gestorven.”

Alert

Duck Race brengt meer dan 85.000 euro op

De Duck Race die de vzw Rotary Gistel eind mei organiseerde, bracht meer dan 100.000 euro op. Dat gigantische bedrag gaat grotendeels naar goede doelen.

News

Duck Race brengt meer dan 85.000 euro op voor goede doelen

De Duck Race die de vzw Rotary Gistel eind mei organiseerde, bracht meer dan 100.000 euro op. Een gigantisch bedrag dat grotendeels naar goede doelen ging. “We konden 85.535 euro in cash geld aan diverse sociale initiatieven schenken”, zegt voorzitter Gerwin Vansteenkiste. “Daarnaast gaven we onze hoofdprijs - een Citroën C3 ter waarde van 16.695 euro - aan de winnaar van de Duck Race.”

News

Roland Defreyne doet laatste gooi naar burgemeesterssjerp

Ex-burgemeester Roland Defreyne (64) doet nog één keer een gooi naar de burgemeestersjerp. “Na 12 jaar oppositie willen we opnieuw besturen”, klinkt het.

News

Dementerende vrouw ook in beroep vrijuit voor dood Amy-Love (16): “Deze zaak had nooit voor een rechtbank mogen komen”

Een dementerende 81-jarige vrouw en haar 83-jarige echtgenoot zijn ook in beroep vrijgesproken voor de tragische dood van Amy-Love Dewilde (16). Toch valt het doek nog niet definitief. “Ik zal cassatieberoep adviseren”, zegt advocaat Johan Platteau.

News

JongDoek organiseert ‘Improvisatiestage’ voor jongeren

Trekt toneel en theater je als jongere of als jonge acteur of actrice je aan maar je weet niet goed hoe eraan te beginnen of je wil je vervolmaken! Ben je tussen de 15 en de 25 jaar oud, durf je stoute schoenen aan te trekken en ga mee op ‘Improvisatiestage’ naar Westouter. Er zijn nog enkele plaatsen vrij.

News

Demente vrouw en echtgenoot ook in beroep vrijgesproken voor dodelijk ongeval waarbij Amy-Love (16) omkwam

In de zaak van een dodelijk ongeval in Gistel zijn een dementerende 81-jarige vrouw en haar 83-jarige echtgenoot vrijdag in beroep vrijgesproken door de Brugse correctionele rechtbank. De burgerlijke partij had tevergeefs beroep aangetekend tegen de beslissing van de politierechtbank.

Traffic
Download