Hoplr, vertel het voort!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Ouders vermoorde Maïlys dienen klacht in tegen politie

De ouders van het eind juli vermoorde meisje Maïlys hebben een klacht ingediend bij het Comité P. Dat meldt deredactie.be. De ouders vinden dat de politie hun eerdere klachten over stalking van de toekomstige moordenaar niet serieus heeft genomen. “Nu hebben mijn schoonouders voor politie moeten spelen, ten koste van hun leven”, zegt de vader van Maïlys aan het VRT Nieuws.

Politie en veiligheid

Kleinere gemeenten halen slag thuis bij IVOO

De afvalintercommunale IVOO bergt het plan op om met een privépartner in zee te gaan. In ruil geven drie gemeenten alsnog hun fiat voor een verlenging van de intercommunale tot 2033.

Nieuws

Kleinere gemeenten halen slag thuis bij IVOO

De afvalintercommunale IVOO bergt het plan op om met een privépartner in zee te gaan. In ruil geven drie gemeenten alsnog hun fiat voor een verlenging van de intercommunale tot 2033.

Nieuws

“We moeten een volwaardige derdeprovincialer worden”

Wim Crabeels begint aan zijn eerste volledige seizoen nadat hij medio november overnam van Alex Schoonvaere. Snaaskerke telde toen vijf punten. De Varsenarenaar hield de ploeg in derde en klokte af met 38 punten.

Nieuws

“Heb het gevoel dat we beter gewapend zijn”

Eendracht Gistel keerde vorig seizoen terug in tweede provinciale. Tot de laatste speeldag moest geknokt worden voor het behoud dat er mee kwam omdat Vlamertinge in derde amateurklasse bleef.

Nieuws

“Ik moest alles van Maïlys verwijderen onder dwang van een mes”

Alexander Dean, de viervoudige moordenaar uit Varsenare, bedreigde in april ook al een jongeman uit Brugge. Die bood zijn ex-vriendinnetje even onderdak aan, maar dat zinde Dean niet. Hij bedreigde de Bruggeling en stak een mes in diens matras om te tonen dat het menens was.

Nieuws

“Dit kon perfect vermeden worden”

De ouders van Maïlys Descamps (18) uit Moere gaan klacht indienen bij het Comité P. Volgens hen zijn er fouten gemaakt door de politie in de aanloop naar de driedubbele moord. “Dit kon vermeden worden”, zegt papa Frédéric.

Politie en veiligheid

Bodybuilder had bijna vijfde slachtoffer gemaakt: “Hij zwaaide richting mijn hoofd en stak de dolk in mijn matras”

“Ik werd wakker met een mes op mijn keel. Daarna zwaaide hij richting mijn hoofd en stak hij de dolk in mijn matras.” Dat zegt de 24-jarige Thomas V., die in april ook bedreigd werd door viervoudig moordenaar Alexander Dean, in Het Laatste Nieuws.

Nieuws

Bejaarde vrouw met rollator komt onder vuilniswagen terecht

Een 91-jarige vrouw is maandagmorgen zwaargewond geraakt bij een dodehoekongeval op de zeedijk in Oostende. De vrouw kwam onder een vuilniswagen terecht. De bestuurder legt een positieve ademtest af.

Nieuws

Vermoorde Maïlys en grootouders begraven in Koekelare

In de Sint-Martinuskerk in Koekelare zijn maandagvoormiddag de vermoorde Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon en Marie-José Vanleene samen begraven. De achttienjarige Maïlys werd samen met haar grootouders om het leven gebracht door haar jaloerse ex-vriend Alexander Dean op 25 juli.

Nieuws
Download