Hmz. What's this sorcery?
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Feestelijke heropening zwembad uitgesteld door lek in leidingen

De langverwachte opening van het stedelijk zwembad is uitgesteld. Er is een lek ontdekt in leidingen, waardoor zowel het proefdraaien als het feestelijke openingsweekend in het water valt.

News

Nieuwe bestuursploeg verdeelt bevoegdheden

De nieuwe bestuursploeg in Gistel, die uit Open VLD, SP.A en N-VA bestaat, heeft de bevoegdheden verdeeld. Volgende opdracht: het bestuursakkoord, dat in de loop van volgend jaar een meerjarenplan 2020-2026 moet worden.

News

Ondanks eerdere veroordeling, enkelband en therapie kan serieverkrachter opnieuw toeslaan

Een veroordeelde serieverkrachter riskeert opnieuw acht jaar cel voor een verkrachtingspoging op een negentienjarig meisje in Brugge. Bart D. zat op het moment van de feiten in de psychiatrie en stond zelfs onder elektronisch toezicht.

News

Niet Roland, maar Gauthier Defreyne wordt burgemeester

Dat vader en zoon Defreyne (Open VLD) samen intensief campagne voerden was niet toevallig, zo blijkt nu. Door een voorakkoord met CD&V kon Roland geen mandaat opnemen, en dus stoomde hij Gauthier klaar om burgemeester te worden. Met succes.

News

LIVE WEST-VLAANDEREN. Tommelein claimt initiatief in Oostende, Landuyt kondigt afscheid aan in Brugge

Hoe verloopt de stemming voor de gemeenteraadsverkiezingen in uw gemeente, gebeurden er opmerkelijke zaken in de stemhokjes, en wat zijn de resultaten? Volg al het nieuws over de verkiezingen in de provincie West-Vlaanderen hier op de voet!

News

ANALYSE. Na twaalf jaar nestelt Open VLD zich opnieuw in de meerderheid

Na twaalf jaar oppositie nestelt Open VLD zich straks opnieuw in de meerderheid. De liberalen stijgen met 7,4 procent en zijn met een totaal van 35,8 procent en tien zetels de grootste partij in Gistel.

News

ANALYSE. Dit staat er op 14 oktober op het spel in Gistel

Wordt het opnieuw een tweestrijd tussen Bart Halewyck (CD&V) en Roland Defreyne (Open VLD)? Defreyne, burgemeester van 1994 tot 2006, doet een allerlaatste poging. Geen eenvoudige opdracht, want Halewyck zit intussen al twaalf jaar in het zadel.

News

Boete en rijverbod voor dronken crash

News

Zestien nieuwe kandidaten op SP.A-lijst

SP.A trekt met zestien nieuwe kandidaten naar de kiezer. De lijst bestaat uit twaalf mannen en elf vrouwen. De oudste kandidaat is 72 jaar, de jongste 24. Schepen Michel Vincke is de te verwachten lijsttrekker.

News

Nieuw jeugdcentrum huisvest vier lokale jeugdverenigingen

Met de ingebruikname van de nieuwe jeugdsite is een dossier dat al veertig jaar op tafel ligt eindelijk afgerond. Vier Gistelse jeugdverenigingen hebben een nieuwe thuis.

News
Download