Wat denk je van een groepsaankoop?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Kris & Jempi twintig jaar op de bres voor alleenstaanden

Wat vliegt de tijd toch snel vallen Jempi Jooren en Kris Pascal met de deur in huis. “Twee decennia geleden organiseerden we schoorvoetend een party voor alleenstaanden en nu twintig jaar later bestaan we nog altijd succesvol en ondervinden we anno 2018 dat er meer en meer nood is aan ontmoetingsavonden voor alleenstaanden.”

Nieuws

Boek ‘#Fitmom’ van sportinstructrice Delphine Steelandt behoort bij top vijf best verkochte boeken in Vlaanderen

Niet alle moeders die pas bevallen zijn, zien er na een week al uit als Doutzen Kroes, Heidi Klum, Kate Middleton en/of Kim Kardashian. “Het kan niet dat na een week bevallen te zijn, de mama er al opnieuw uitziet als een fotomodel, dat is niet iedereen gegeven en bijna onmogelijk” onderstreept sportinstructrice en voedingscoach Delphine Steelandt (28). “Maar sporten mét je baby als halter en een aangepast voedingsschema gedurende 100 dagen aanhouden, dat moet de overtollige zwangerschapskilo’s doen smelten als sneeuw voor de zon. Over dit en nog veel meer schreef De Gistelse sportcoach Delphine Steelandt het boek: ‘#Fitmom’, dat zoveel furore maakt dat het in een week tijd op de vierde plaats binnenrolt van de meest verkochte boeken in Vlaanderen. Zij komt haar boek vandaag voorstellen en signeren in de Standaard Boekhandel gelegen Burg 12 in Torhout.

Nieuws

Beweging.net deelt bloemen uit aan milieuvriendelijke shoppers

Beweging.net deelde bloemen uit Gistelnaars die te voet of met de fiets gaan winkelen. “Omdat ze bijdragen aan een milieuvriendelijk Gistel”, zegt Luc Ghyselbrecht van Beweging.net. “Nog tot 31 mei loopt de campagne ‘Gistelen, dichtbij winkelen en genieten’, waarbij men kans maakt op onder andere een fiets.”

Vrije tijd en hobby

Een blik voor- en achter de schermen van de Sint-Godelieveprocessie

Godelieve van Gistel is wellicht één van meest vereerde heiligen in Vlaanderen. Gistel geniet dan ook ruime bekendheid omwille van de Heilige Godelieve met als hoogtepunt de jaarlijks weerkerende Sint-Godelieveprocessie. Dit jaar trekt de Heilige Sint-Godelieveprocessie door de straten van Gistel op zondag 8 juli. Maar ben je nieuwsgierig en wil je een blik werpen aan wat voorafgaat aan deze verering? Op 23 mei is er een gratis filmvoorstelling in zaal De Burcht in Gistel. Onder de noemer ‘Wat vooraf ging… aan de Godelieveprocessie 2017’ krijg je een blik backstage: het jaarlijks engagement van ruim duizend vrijwilligers.

Nieuws

Jonge vrouw (20) crasht nadat ze verblind wordt door de zon

Een 20-jarige vrouw uit Gistel is maandagmorgen zwaargewond geraakt bij een ernstig verkeersongeval in de Gistelsesteenweg in Oostende. De jonge bestuurster raakte verblind door de lage zon en verloor de controle over het stuur.

Wegen en verkeer

Maria ontvangt Affaytadi-prijs

Beweging.net Gistel reikte voor de tien keer de Affaytadi-prijs voor de sociale inzet uit. Laureaat was ditmaal Maria Vandenbroucke uit Snaaskerke. Maria startte destijds in de KLJ en was daarna 25 jaar actief bij Samana en in de KVLV. Vandaag is ze nog steeds actief bij Okra Snaaskerke en Sint-Vincentius Gistel en is ze parochiaal verantwoordelijke voor de kerk van Snaaskerke.

Nieuws

Dertien katholieke scholen slaan handen in mekaar: “Komt onze bouwplannen ten goede”

Drie grote schoolbesturen zullen vanaf volgend schooljaar fusioneren. Dat betekent dat zes scholen met in totaal dertien vestigingen de handen in elkaar slaan. “Voor de ouders en de leerlingen zal er niets veranderen”, klinkt het.

Nieuws

Fotografen stellen ten toon in Snaaskerke

Op 27, 28 en 29 april pakt Multi-Media-Club Snaaskerke in het Ontmoetingscentrum, uit met een unieke fototentoonstelling. Een 95-tal foto’s rond zeven verschillende thema’s worden er tentoongesteld. Amateurfotografen van dienst zijn: Braems Rosa met “De Tijd”, Gerard Herman met “De Wereld”, Geldof Etienne en Staelens Lieve met “Groeten uit Snaaskerke, Pollentier André met “Zicht op zee”, Versluys Francine met “Portretfotografie” en Wynthein Dina met “De roep van de bergen”. Deze prachtige tentoonstelling is te bezoeken iedere dag van 9 tot 12 uur en van 14 tot 18 uur. Iedereen is er welkom en de toegang is gratis. Meer info op het nummer +32(0) 479 72 65 61 of via www.mmc-snaaskerke.be .

Nieuws

Leraar (52) krijgt 5 jaar cel voor verkrachting van twee tienerjongens

Een 52-jarige leraar uit Oostende heeft in de Brugse rechtbank vijf jaar effectieve celstraf gekregen voor het verkrachten en aanranden van twee 14-jarige jongens. De man lokte zijn slachtoffers via Facebook naar zijn woning en liet ze tijdens de seks drugs gebruiken. De man ontkende de feiten niet.

Nieuws

FOTO & VIDEO. TIM-junior serveert publiek beklijvende voorstelling

De jongeren van toneelvereniging TIM-junior zetten afgelopen weekend met steun van Beleidsplan Gistel Jeugd, twee beklijvende voorstellingen neer van het stuk ‘De dag dat Jelle in een leugen gleed’. Een stuk van Do Van Ranst in een regie van Veerle Vandaele. Het stuk toont aan dat er tussen de fantasie van jongeren en liegen een hemelsbrede nuance dient gemaakt te worden, maar dat de hoofdman van het absurde Leugenland er zijn eigen wetten op na houdt. Een onderwerp die je enkel maar in je fantasie en je dromen kunt beleven. Geniet van deze fotoreeks.

Nieuws
Download