Het is allemaal zo simpel niet
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Talent beter vertaald zien in de match zelf”

“We staan weer op onze plaats na vier gelijke spelen. Dat voelden de spelers ook. Ze wisten dat de 3-0 tegen Club Roeselare noodzakelijk was. Hoedje af voor dat team dat er als laatste vol voor ging”, vertelde T2 Benny Jonckheere. “Eigenlijk was Jabbeke het enige elftal dat ons terecht op een gelijkspel hield, twee andere wedstrijden hadden we sowieso moeten winnen. Duidelijk is dat Kenneth Cardon altijd welkom en nodig blijft in ons elftal. Hij kan een wereld van verschil maken.”

Nieuws

Arbeider in levensgevaar nadat vrachtwagen tegen kraan rijdt

De 29-jarige Gregory B. uit Zedelgem geraakte gisterochtend levensgevaarlijk gewond nadat de kraan die hij aan het de demonteren was aangereden werd door een vrachtwagen.

Wegen en verkeer

Net op moment gevaarte wordt afgebroken, rijdt vrachtwagen in op kraan: arbeider zwaargewond

Enkele arbeiders waren een kraan aan het afbreken in de Lettenburgstraat in Diksmuide toen een vrachtwagen inreed op het gevaarte. De arbeider die op de kraan zat, raakte zwaargewond.

Wegen en verkeer

Diksmuide heeft zijn eerste sociale winkel

Het Sociaal Huis opent zijn eerste sociale winkel in de leegstaande doorgangsgebouwen in Heernisse. Het project luistert naar de naam nUniek.

Nieuws

“Behoorlijk weerwerk ondanks blessureleed”

De week voordien had Diksmuide een weliswaar vertimmerd Poperinge uit de beker nationaal en divisie geknikkerd maar vorige zaterdag ging het team van trainer-coach Patrick Clarysse met dezelfde 3-0-cijfers onderuit tegen Roepovo, dit keer wel in zijn sterkste opstelling.

Nieuws

“Ervaren spelers zijn belangrijk maar collectief is belangrijkste”

Poperinge nam zaterdag tegen Diksmuide sportieve revanche voor de uitschakeling van de week voordien in de Beker Nationaal en Divisie. Met de basisploeg behaalde Poperinge het zonder setverlies.

Nieuws

Chris Delheye nieuwe trainer van fusieploeg: “Stap in het onbekende maar een hele eer”

Famkes Westhoek Diksmuide-Merkem nam vorige week in onderling overleg afscheid van T1 Frederik Claeys. Na een mooi seizoen 2016-2017 was de chemie tussen coach en speelsters uitgewerkt. Chris Delheye is de nieuwe trainer.

Nieuws

Fotograaf klaagt met tentoonstelling bouwwoede aan de kust aan

Giovanni Decleir stelt vanaf komende zaterdag zijn foto’s tentoon in de Fot’Oeil in Diksmuide. Daar loopt ook een didactisch overzicht van honderd jaar fotografie.

Nieuws

“We zijn klaar voor dat toppertje in Zedelgem”

SV Diksmuide overklaste Club Roeselare met 3-0. Zedelgem, de volgende rivaal, telt als solo leider net een punt meer maar wordt op de voet gevolgd door een zevental teams.

Nieuws

Kunstenares exposeert sarcofaag met as van haar man: "Zo blijft hij altijd bij mij"

Kunstenares Rogette Jonckiere heeft de as van haar man André Verbrigghe verwerkt in een keramieken kunstwerk. Dit is een sarcofaag die nu permanent in haar inkom staat. Ze stelt dit kunstwerk tentoon op zaterdag 21 en zondag 22 oktober.

Nieuws
Download