Buren leren elkaar kennen, delen spullen en starten initiatieven
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Diksmuide krijgt nieuwe stationsbuurt

Binnen drie weken, op 8 januari, start de aannemer met de heraanleg van de stationsbuurt. Die zal duren tot de zomervakantie. Het gaat om een investering van 1,1 miljoen euro. Tijdens een informatievergadering kregen de bewoners van de stationsbuurt tekst en uitleg.

Nieuws

Delphine Debou wint etalagewedstrijd

De etalagezoektocht is gewonnen door de elfjarige Delphine Debou uit Ichtegem. Ze kwam samen met haar oma en opa haar Diksmuidebonnen ter waarde van 50 euro afhalen. De etalagewedstrijd werd afgelopen zomer georganiseerd naar aanleiding van het vijftigjarig bestaan van de cultuurraad, in een unieke samenwerking tussen handelaars en kunstenaars. Er namen 165 mensen deel aan de zoektocht.

Nieuws

“Sportief ons gelijk halen”

Sporting Keiem tegen Dosko Sint-Kruis moet morgen dé match van het jaar worden in derde provinciale B. Niet alleen omdat het een topper is, maar ook omdat de heenmatch bijna de hele heenronde heeft beheerst.

Nieuws

Noordzuidvrijwilligers overhandigen cheque

Vrijwilligers zamelden tijdens de voorbije 11.11.11.-campagne geld in door de verkoop van chocolade en truffels, wenskaarten en stiften. Er was ook nog de standenverkoop en de spaghetti-instuif. Samen bracht dit 6.254 euro op. Het stadsbestuur doet daar nog eens 6.750 euro bovenop, zodat de lokale afdeling in totaal 13.004 euro aan de overkoepelende organisatie 11.11.11. kan schenken.

Nieuws

“Oudenburg blijft door mijn hoofd spoken”

Ondanks het 0-2 verlies tegen Oudenburg blijft SV Diksmuide derde, nu wel in het gezelschap van Tielt. “Sowieso is ons kunstgrasveld bespeelbaar, tenzij er opnieuw sprake is van sneeuw, maar dat zit niet in de pipeline”, vertelt T1 Frank Claeys. “Veldegem wil zich herpakken na een 0 op 6, terwijl ik nog niet bekomen ben van onze nederlaag tegen Oudenburg. Normaliter kan ik er afstand van nemen, maar deze wedstrijd blijft door mijn hoofd spoken. Het jonge Oudenburg bleef er constant voor gaan. Wij plukten de kansen als rijpe vruchten, maar we vingen er niks mee aan. Dit zijn verliespunten die pijn kunnen doen in de eindafrekening.”

Nieuws

Luc Vanhooren overlijdt vlakbij woning na frontale botsing tegen vrachtwagen

De gemeente Woumen is in rouw na het overlijden van de 68-jarige Luc Vanhooren. De oprichter van Vleeswaren Vanhooren en gewezen voorzitter van voetbalvereniging SV Woumen kwam gisteren om het leven in een zwaar verkeersongeval.

Wegen en verkeer

WoonWinkel West bijna tien jaar bezig

De WoonWinkel West, die bijna tien jaar bestaat, beantwoordde dit jaar al 3.851 vragen van inwoners over alles wat premies en subsidies aangaat inzake bouwen en verbouwen.

Nieuws

“We werden door hun opposite overpowered”

Meer dan eerreddende setwinst zat er niet in voor het voorlaatste geklasseerde VT Diksmuide tegen Vamos Stekene B, het nummer zeven in de rangschikking. “In de eerste twee sets werden wij overpowered door hun opposite”, stelt trainer Patrick Clarysse. “In set drie bracht ik Karel Mayaert in aan de pas in plaats van Jellert Depoorter om ons blok te versterken. Dat leverde wel setwinst op, maar in set vier hadden we te veel moeite met hun sprongopslagen en kreeg kapitein Jan Vercruysse nog rood onder de neus. Volgende zaterdag tegen rode lantaarn Loppem moeten we er alles aan doen om de drie punten thuis te houden.”

Nieuws

Dronken man vlucht tevergeefs voor BOB-controle

Een 25-jarige man uit Koekelare reed vrijdagnacht door bij een BOB-controle. Tijdens zijn vlucht belandde hij in een gracht. Na controle blies de man uiteindelijk toch positief.

Nieuws

Brandon Delneste maakte het de bezoekers lastig

SK Ronse was een uitzondering in de reeks. Er werd zondag gevoetbald in het Orphale Cruckestadion. Er was gewerkt om het terrein, waarvan de toestand in de voorbereidingsperiode een been was om aan te knagen, speelklaar te krijgen.

Nieuws
Download