Hoplr is volledig gratis en vrij van reclame
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Site Rerum Novarum maakt plaats voor wooncomplex

Er zijn geen bezwaren ingediend tegen de bouw van een wooncomplex op de plaats waar nu de kantoren van de Christelijke Mutualiteit en het ACV gevestigd zijn. Die laatste verhuist binnenkort en keert niet meer terug.

Nieuws

Buschauffeur merkt brand in leegstaand huis op

Een zware brand, opgemerkt door een buschauffeur, veroorzaakte gisteren veel schade aan een huurhuis. De bewoners waren er vorig weekend net uit getrokken.

Politie en veiligheid
Nieuws

VIDEO. Uitslaande brand veroorzaakt grote schade in huurwoning

Een uitslaande brand heeft woensdagochtend in het West-Vlaamse Diksmuide grote schade berokkend aan een huurwoning. Die stond gelukkig al enkele dagen leeg. De brand werd wellicht veroorzaakt door een kortsluiting in een koelkast.

Nieuws

“Ons lot niet meer in eigen handen nu”

Verrassende uitslag zondag in derde provinciale. Niemand had verwacht dat leider Keiem zich met 0-4 zou laten afmaken door De Haan.

Nieuws

Honderdtal leerlingen geëvacueerd

Een honderdtal leerlingen van het KTA Diksmuide werd gisterenmorgen geëvacueerd nadat een klein brandje was ontstaan tijdens werken aan het dak.

Nieuws

Honderdtal leerlingen geëvacueerd nadat klimop in brand vliegt door werkzaamheden

Een honderdtal leerlingen van het Technisch Atheneum in Diksmuide is maandagochtend geëvacueerd, nadat de klimop rond het gebouw in brand vloog. Daardoor kwam er rook het pand binnen.

Nieuws

Willy Vanthournoudt is vijftig jaar koster

Sinds 1968 is Willy Vanthournoudt koster-organist van de Sint-Wandregesiluskerk in Beerst. Het vijftigjarige jubileum werd gevierd met een dankmis, opgeluisterd door het kerkkoor en gevolgd door een receptie in de kerk. Nadien trok de koster met het kerkbestuur en enkele parochianen naar de feestmaaltijd in Salons Notredame.

Nieuws

Laatste percelen op bedrijventerrein Oude Barriere verkocht

Bedrijventerrein Oude Barriere is volzet. Dezeure nv uit Veurne koopt de laatste twee percelen bedrijfsgrond. De bedrijfsleiders zijn volop bezig met de opmaak van de plannen om er een nieuwe fabriek te bouwen.

Nieuws

Hoger Op viert muzikale wandelaars

Heel wat muzikanten van de fanfare Hoger Op zijn ook actief als wandelaar in de wandelclub Hoger Op. De meest sportieve wandelaars werden in de bloemetjes gezet. Het gaat om Johny Salembier, Robrecht Devos, Bart Lampaert, Sonja Vanhecke, Joachim Decuyper, Danielle D'Haene, Donald Samyn, Eric Carette, Geert Averbeke, Diane Vanblaere, Luc Duron en Rudi Jaecques.

Nieuws

Vrijwilligers binden strijd aan tegen zwerfvuil

Op zaterdag 17 maart zullen meer dan 350 Diksmuidse vrijwilligers de handen uit de mouwen steken. Samen binden ze de strijd aan tegen zwerfvuil.

Nieuws
Download