Wanneer is het eten klaar?
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Tafelen in panoramazaal IJzertoren slaat aan

Tafelen op de hoogste verdieping van de IJzertoren en genieten van het prachtige uitzicht van de Westhoek. Het blijkt een combinatie te zijn die aanslaat.

Nieuws

Sunbeam luidt einde schooljaar in

De rapper Kraantje Pappie, dj Bruno ft. MC Milain, dj Anonymize, The Servants, Wego, Skumic, dj Herbz en dj B3RT prijken allen op de affiche van Sunbeam. Het festival vindt morgen vrijdag plaats.

Nieuws

Doodrijder woordvoerder TUI krijgt milde straf

“Ik draag dit voor de rest van mijn leven mee”, zei René B. De trucker kreeg 3.000 euro boete, waarvan de helft met uitstel, voor de dood van woordvoerder Hans Vanhaelemeesch van TUI.

Nieuws

Milde straf voor man die TUI-woordvoerder Vanhaelemeesch doodreed

Trucker René B., die TUI-woordvoerder Hans Vanhaelemeesch doodreed, heeft van de rechter een boete van 3.000 euro gekregen. “Ik draag dit de rest van mijn leven mee”, zei de man.

Nieuws

Tientallen boeren lappen verbod op oppompen aan hun laars

Niet alle boeren in de Westhoek houden zich aan het verbod om uit sommige waterlopen en bekkens water op te pompen om hun velden mee te besproeien. De politie gaat de laatste dagen op zoek naar overtreders en landbouwers die zich wel aan de regels houden geven hun collega's aan.

Politie en veiligheid

Zestien jaar voor fatale diefstal

Qamar Hussain (47) en schoonzoon Mohammed Ali (27) kregen in beroep zestien jaar cel voor de dood van Mohammed Siddique in een B&B in Leke. Dat is een strafvermindering van twee jaar.

Nieuws

Politie De Polder verhuist

De politieraad van de zone De Polder heeft ermee ingestemd om het hoofdkantoor in Diksmuide te bouwen op de site van de vroegere rijkswacht. De huidige gebouwen voldoen niet meer aan de eisen van vandaag.

Politie en veiligheid

Polderboeren vragen uitzondering voor sproeien

Enkele landbouwers in het komgrondengebied van Lampernisse hebben een pv gekregen omdat ze chemische onkruidverdelgers sproeien op hun beschermde gronden.

Nieuws

Bezoekers duitse begraafplaats vladslo: “schande voorbij”

De Duitse militaire begraafplaats in Vladslo ligt er mistroostig bij. Blijkbaar bekommert er zich niemand om het onderhoud. De begraafplaats in het Praetbos, bekend door de wereldberoemde beelden ‘Het Treurend Ouderpaar’ van Käthe Kollwitz, ligt er schaamteloos bij. Het onkruid staat tot kniehoogte, het gazon is al lang niet meer gemaaid, stukken zwerfafval liggen her en der op de begraafplaats en takken en bladeren van de bomen ontsieren de grafstenen van de 25.644 soldaten. De gedenkstenen zijn door het hoge gras nog amper zichtbaar. “Het is de schande voorbij. Meer respect voor de gesneuvelden is welkom”, zeggen de vele bezoekers aan deze begraafplaats. Ze schrijven dit zelfs neer in het gastenboek dat in het toegangsgebouw ligt.

Nieuws

Directie trakteert leerkrachten op ‘salon’ van 500.000 euro

Uit een bevraging door de directie van het VTI blijkt dat de leraren een aangepaste accommodatie willen voor meer informele, stillere en aangename momenten. De school start daarvoor met een nieuwbouwproject van 500.000 euro.

Nieuws
Download