Het is allemaal zo simpel niet
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Diksmuide krijgt géén referendum volgende maand

De CD&V- en SP.A-meerderheid organiseert in september geen referendum en dit ondanks de vraag door 3.500 Diksmuidelingen. Idee2006 is de aanvrager van dit referendum, maar heeft vormfouten gemaakt bij de indiening van de handtekeningen.

Nieuws

“Het is onze ambitie om dit keer de eindronde te halen”

Keiem had vorig seizoen te kampen met veel geblesseerden, maar op het einde werd nog veel rechtgezet. Sporting haalde echter net niet de eindronde, maar trainer Rik De Pelsmaeker was toch tevreden. In het tussenseizoen was de club erg actief op de transfermarkt. Dat ruikt naar ambitie. “Dat klopt, want dit seizoen willen we de eindronde halen”, zegt coach De Pelsmaeker. “De voorbereiding verliep naar wens. We wonnen de wedstrijden die we wilden winnen. Jammer dat Keoma Serpieters al geblesseerd uitviel. Ik hoop op een goede start, maar de trip naar Sint Kruis is niet te onderschatten. Eind september wordt een eerste balans opgemaakt.”

Nieuws

Imke Courtois af en toe bij Famkes?

In de tot feestzaal omgebowude loods van de officieuze voorzitter Frederik Willaert werden maandagavond het new look KSV Diksmuide (2de provinciale A) en het nieuwe A-team van de Famkes (1ste nationale) voorgesteld.

Nieuws

Twee titels voor Dagmar Steenkiste

Thuisspeelster Dagmar Steenkiste zorgde voor de eerste en enige thuisoverwinning bij de dames, 4-6/6-4/6-1 in ED 25/3. Ook DG7 schreef ze, geflankeerd door Kris Gantois, met 6-3/6-3 op haar naam.

Nieuws

Eigenares wil dief zelfs vergoeden, zolang hij gestolen ring maar terugbrengt

“Beste dief, als je mijn ringen met grote emotionele waarde terugbrengt, krijg je er zelfs een vergoeding voor.” Ann Vandecappelle uit Zarren hoopt met een emotionele oproep op sociale media dat een inbreker wroeging krijgt.

Politie en veiligheid

“Hij heeft ons belogen en bedrogen”

Bij atletiekclub FLAC Oostkamp zijn ze kwaad op een van hun meest recente leden. Pieter V. (28) hield hen vier maanden voor dat hij zijn pedofiele neigingen onder controle had. “Maar het eerste moment zonder sociale controle gebeurde het toch.”

Nieuws

Parkeertoren in stadscentrum Diksmuide?

Tim Saint-Germain van de gelijknamige feestzalen Saint Germain heeft zijn oog laten vallen op de leegstaande dokterswoning aan de De Breyne Peelaertstraat en achterliggende bebouwing aan de Oostvesten met als doel er een parkeertoren te bouwen.

Nieuws

Heraanleg Grote Markt start vandaag

Vandaag start aannemer Vanlerberghe met de heraanleg van de Grote Markt. Alle doorgaand verkeer via de Breyne Peelaertstraat is verboden.

Nieuws

Grote Markt krijgt drie frietcontainers

De frituur Grote Markt van Khalid Mahmood sluit komende maandag verplicht zijn deuren. Hij maakt van het leegstaande hotel Oud-Vlaanderen zijn nieuwe frituur. Tot eind dit jaar plaatst hij drie containers op de Grote Markt als tijdelijk frietkot.

Nieuws

Brandweer moet blussen bij collega’s van de politie

De brandweer van Diksmuide werd dinsdagvoormiddag opgeroepen voor een brandje in het voormalig gebouw van de rijkswacht in de Rijkswachtstraat.

Politie en veiligheid
Download