Plaats je buurtactiviteiten in de kalender
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Auto belandt in gracht na botsing tussen wagen en vrachtwagen

Bij een botsing tussen een vrachtwagen en een personenwagen in Oudkapelle (Diksmuide) is die personenwagen in de gracht belandt.

Wegen en verkeer

Politie redt straks levens dankzij vier nieuwe AED-toestellen

De politiezone Polder investeert in vier AED-toestellen. Die krijgen straks een plaats in de politievoertuigen. “Met die toestellen kunnen we in noodsituaties helpen.”

Melding

Ook in beroep 30 maanden cel voor reeks werfdiefstallen

Een man uit Henegouwen is in beroep veroordeeld tot dertig maanden cel voor een reeks inbraken en inbraakpogingen in Diksmuide, Tielt, Tongeren en Ingelmunster, waarbij telkens werkmateriaal werd gestolen. De bal ging aan het rollen toen een gedupeerde uit Tielt zijn gestolen spullen op internet te koop had zien staan. Dat gebeurde kort nadat de man de inbraak bij de politie had aangegeven. Het onderzoek leidde de speurders naar een zekere Rachid, maar die beweerde dat hij de spullen had gekocht van Stéphano L. (27), een bekend crimineel uit Morlanwelz in Henegouwen.

Melding

Kaasdorp met zuiveldoolhof en kinderboerderij

In het stadscentrum van Diksmuide vindt maandag vanaf 9 uur de kaas- en botermarkt plaats, en dat in een waar kaasdorp in het midden van de nieuwe markt. Daar komen een zuiveldoolhof en een kinderboerderij.

Vrije tijd en hobby

Bewoners Oostvesten trekken opnieuw naar Raad van State tegen komst flats

De buurtbewoners van de woonwijk Oostvesten trekken voor een tweede keer naar de Raad van State en vragen de vernietiging van het plan dat hoogbouw toestaat aan de rand van het stadspark en meer bepaald op de site van het huidige zwembad De Kupe.

Vrije tijd en hobby

Diksmuide heft met zijn inwoners het (gratis) glas op nieuwe Grote Markt

Met een gezellig volksfestijn neemt Diksmuide komend weekend de vernieuwde Grote Markt in gebruik. Alle inwoners zijn zaterdag de hele dag welkom, maar het hoogtepunt speelt zich af vanaf 18 uur. Dan is er een gratis receptie met dj-set.

Nieuws

Landbouwmachine is pronkstuk op opendeurdag

Tijdens de opendeurdag van het VTI gisteren tonen Henri Gheeraert en Jason Everaert hun zelfgemaakte landbouwmachine. Henri Gheeraert maakte als eindwerk een computergestuurde Kilverbord dat via de gps in de tractor de diepte of de hoogte berekent en het terrein op dat niveau nivelleert. Zo'n Kilverbord is in de landbouw, de serrebouw en bij het nivelleren van bouwpercelen in gebruik.

Nieuws

Dubbel viergeslacht met Roos en Miley

Lieve Vanacker is (78) de trotse overgrootmoeder van Roos Beirlant. De jongste telg in de familie is vier maanden oud. Miley Clauw (7), Ria Vandenberghe (56), Shana Claeys (26) en Vanessa Claeys (34) maken het dubbele vrouwelijke viergeslacht in de familie volledig.

Nieuws

“Met zo’n arbitrage zou je er de brui aan geven”

De derby tegen Zulte Waregem draaide op een 1-2-nederlaag uit voor FWDM en T1 Chris Delheye. Scheidsrechter Van Parys en zijn assistenten Vanthomme en Vandevelde waren kop van Jut. “Huilen met de pet op, de spelleiding. Bij een terugspeelbal gaf de scheidsrechter voordeel terwijl grensrechter Vanthomme tien seconden lang met zijn vlag stond te zwaaien. Kan nooit als de bal van een tegenstrever komt, maar toch herriep hij zijn beslissing en floot Laura Delheye af wegens offside. Die mensen zijn toch op een behoorlijk niveau actief? Vier keer werd een bal die buiten was, niet gefloten. Ik vloog van het veld maar heb toch een keer duchtig mijn hart gelucht”, gromde T1 Chris Delheye. “Onze eerste helft was niet goed, maar dit was erover. Je zou er verdorie een degout van krijgen. We hadden op vier kunnen staan en nu dreigt alles te verzinken.”

Nieuws

Franse Eeuwige Vlam brandt ook in Diksmuide

Bij de Arc de Triomphe in Parijs brandt een eeuwige vlam om de gesneuvelde onbekende soldaten in beide wereldoorlogen te herdenken. Het werd naar Diksmuide gebracht. Le Souvenir Français afdeling West-Vlaanderen en het stadsbestuur organiseerden bij de aankomst van de Eeuwige Vlam een herdenkingsplechtigheid bij het monument voor Admiraal Ronarc'h en de Marinefuseliers in het stadspark.

Nieuws
Download