Op de top kun je geen lange wandelingen maken
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Negende beach soccer tornooi Maradonacup

Op zaterdag 24 juni organiseert mvc De Argentijntjes voor de negende keer de "Maradonacup", het beach soccer tornooi op de terreinen van Manège Kerstenburg. Die dag strijden zestien ploegen om de Hand van God-beker. Iedereen is welkom om te supporteren met dj Reversed, sangria & braadworsten.

Nieuws

Omnisportveld voor kinderen van gemeente

Sinds kort kunnen kinderen buiten aan de sporthal, naast de tennisvelden, hun hartje ophalen op het splinternieuw aangelegde omnisportveld. Het terrein van tien bij twintig meter kan dienen om er allerlei balspellen of -sporten te beoefenen. Er zijn doelen voor minivoetbal en basketbalkorven voorzien. "Door de dichte bebouwing in de buurt, kreeg het veldje een extra hoge omheining om ballen tegen te houden", zegt Schepen van Sport, Philip Vanhaesebrouck (Eendracht). De ondergrond is van kunststof met een rubbercoating. De werken namen een tweetal weken in beslag. "Na school staat het ter beschikking van IBO Scoebidoe", zegt Schepen van Jeugd, Bart De Keukeleire (Eendracht). "Het paalt aan het speelplein en zal volledig kunnen afgesloten worden voor een veilige naschoolse opvang." 's Avonds, in de weekends en vakanties is het vrij toegankelijk voor alle kinderen van de gemeente. Reserveren is niet nodig en het is gratis. De gemeente telde hier net geen 50.000 euro voor neer.

Nieuws

Denise en José zestig jaar gehuwd

Op een groot tuinfeest bij Fotograaf Maes sloeg de vonk over tussen Denise Seynhaeve (82) en José Moerman (83). Het koppel huwde op 2 augustus 1957 en ging wonen aan de Markegemsesteenweg. Ze kregen zes kinderen, zeventien kleinkinderenen zes achterkleinkinderen. José werkte als verzekeringsagent en -inspecteur terwijl Denise haar handen vol had met het huishouden. José is grote Club Brugge-fan.

Nieuws

Walter en Adrienne zestig jaar gehuwd

Ruim zestig jaar geleden leerden Walter Seynhaeve (84) en Adrienne Vandaele (84) elkaar kennen omdat ze rechtover elkaar werkten in de Statiestraat. Walter was timmerman bij Oscar Desmet, Adrienne diende in Villa Floralies. Ze huwden op 2 augustus 1957 en kregen twee dochters en drie kleinkinderen. Ze hielden er van om te reizen met de tent. Een tijdje terug verhuisden ze naar Ruiselede.

Nieuws

Op zoek naar "Allemaal Beestjes" bij kermistocht

Met zijn achtste editie is de etalagezoektocht een vaste waarde in de aanloop naar de julikermis. Het duo, Freddy Vandemaele en Erik De Loof van het Sport- en Feestcomité De Zwaluw, weten er telkens een originele insteek aan te geven. "Als je al enkele jaren zo'n speurtocht voorbereidt, bekijk je je dorp met andere ogen", zegt Erik. "Ondertussen hebben we ontdekt dat medebewoners hun voortuintjes en gevels graag sieren met dieren. Vandaar het thema van dit jaar." Tijdens deze fotozoektocht "Allemaal Beestjes" moeten de deelnemers vijftien locaties in eigen dorp ontdekken aan de hand van detailbeelden die in etalages worden opgehangen. Ter plaatse dient informatie vergaard te worden voor een slotopdracht. "We maken de winnaars bekend op Dolle Dinsdag maar dat betekent niet dat mensen die die dag niet aanwezig kunnen zijn, niet kunnen winnen", benadrukt Freddy. "Alle opdrachten kunnen voor de start van de kermis worden afgewerkt en ingediend." Deelnemingsformulieren vanaf zaterdag 17juli beschikbaar bij Carine Arickx, Statiestraat 5.

Vrije tijd en hobby

Feestweekend KLJ met steak en schaamteloze nacht

Binnenkort organiseert KLJ Dentergem hun jaarlijkse feestweekend. De tweedaagse start met op vrijdagavond 23 juni de derde "Steak à Volonté". Vanaf 19.30 uur is iedereen welkom in de feesttent langs de Meulebekesteenweg ter hoogte van nummer 69. Een glaasje en buffet met steak, frietjes en uitgebreide groentenkrans staan klaar. Voor de liefhebbers is er een springkasteel. Volwassenen betalen 17€ per persoon, het is 10€ voor kinderen tot 12 jaar. Zaterdag 24 juni is jeugdbeweging toe aan hun tweede "Nacht Zonder Schaamte" met nog meer schaamteloze meters bier. Dj’s Slockie en Deniero maken er ongetwijfeld een feestje van, en met Jeroen en Koen gaat het dak er zeker af. Het duo van TOPradio brengt het schaamteloze uur. Inkom bedraagt 6€ vanaf 23u. Daarvoor kan iedereen gratis binnen. Meer info en tickets: 0474-29.39.53.

Nieuws

Politiezone Midow installeert derde BIN in Wakken

In de politiezone Midow is er sinds vorige week officieel een derde buurtinformatienetwerk (BIN) geïnstalleerd, na twee in Meulebeke.

Politie en veiligheid

Diamant voor Agnes en Wilfried

Wever Wilfried Nemegeer (85) en bobijnster Agnes Spriet (83) werden een koppel op de Wontergemse kermis. Agnes bleef thuis als de eerste van de vier dochters geboren werd. Ze maakt graag handwerkjes en woordzoekers. Wilfried was duivenmelker en fopte graag de mensen. Na zijn hersenbloeding kon hij thuis blijven dankzij de goede zorgen van zijn vrouw. Het diamanten paar heeft 14 (achter)kleinkinderen.

Nieuws
Download