Carpe diem!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Deze haan kraait 3.600 keer per uur. Toch worden de buren niet gek. Straffer nog: hij wint zelfs prijzen

Ook al eens gezucht wanneer de haan van de buren ’s morgens voor de tiende keer kraait? Wat dan gezegd van die van Eddy Callewaert (61) uit het West-Vlaamse Wakken. Het dier won ­afgelopen weekend een kraaiwedstrijd, met 3.650 ‘kreten’ per uur. “Ik denk dat hij over de 4.000 kan”, zegt Eddy. Wat vinden zijn buren daarvan? “Hij kraait alleen als hij lawaai hoort.”

Nieuws

“We hebben toch een klein noodpakket klaargemaakt”

Een Vlaams gezin woont op amper drie kilometer van de zware bosbranden in Portugal. Omdat de wind gunstig zat, moesten ze niet panikeren en konden ze in hun villa blijven. “Maar amper 20 kilometer verder vielen er doden”, klinkt het.

Nieuws

Wielsbeke, Oostrozebeke en Dentergem samen in (zwem)bad

Na een rondje handtekeningen plaatsen is het nu definitief: de gemeenten Wielsbeke, Dentergem en Oostrozebeke gaan samen een nieuw zwembad bouwen. Aanvankelijk ging ook Zulte mee in bad, maar die gemeente haakte onderweg af.

Nieuws

In de rechtbank kreeg Petra geen woord over haar lippen. Dus schreef ze de doodrijder van haar man een brief. "Ik wil dat hij weet wat voor een fantastisch man en papa hij heeft afgenomen"

Haar eerste echtgenoot verloor ze dertien jaar geleden in het verkeer. Woensdag werd Petra Bogaert (36) in de politierechtbank geconfronteerd met de doodrijder van haar tweede man. Ze had hem zoveel te vertellen, maar kon enkel een handgeschreven brief afgeven op het einde van de zitting. “Ik wil dat hij weet wat voor een fantastische man en papa hij van mij en mijn drie kinderen heeft afgenomen”, zegt ze.

Politie en veiligheid

Mathieu Willemyns verdedigt leidersplaats

Ardooie is morgen het strijdtoneel voor de vijfde manche van de Vlaamse Cyclocross Cup. Vandaag vindt in Brakel de vierde wedstrijd plaats. Mathieu Willemyns leidt bij de eliterenners zonder contract. Kenny Roelandt staat tweede voor Tim De Schuyter en Steven De Decker. Bij de beloften voert Mathias Declerck de stand aan. Nicolas De Smet staat op kop bij de junioren. Jonas Quartier is tweede voor Jason Van Compernolle. Alessio De Maere voert de rangschikking aan bij de tweedejaarsnieuwelingen. Brent Denaeghel is tweede voor Rune De Bock. Bij de eerstejaarsnieuwelingen gaat Jelle Harteel Brent Delaere en Gerben Dewinter vooraf.

Nieuws

Clubleden en familie eren verongelukte triatleet

De vrienden en familie van triatleet Kenneth Neyt hielden zaterdag een herdenkingsmoment in Markegem, op het kruispunt waar hij eind april verongelukte.

Nieuws

“Titelstrijd was al in eerste bocht om zeep”

Mathieu Willemyns moest het op het provinciaal kampioenschap in Emelgem-Izegem stellen met de laagste podiumtrede. “In de eerste bocht was mijn titelstrijd al om zeep”, zucht de Dentergemnaar. “Mijn ketting viel af. Met honderd meter achterstand op de laatste van het pak kon ik mijn weg verderzetten. Het was de start van een slopende achtervolging. Voor de titel (die naar Kenny Roelandt ging, red) kwam ik nooit meer in aanmerking, maar ik heb nog alles gegeven om op het podium te klimmen. Voor mij was het traject net dat tikje te rap. Het was ook iets te veel draaien en keren. Ik kon mijn kracht niet voldoende kwijt op dat parcours.”

Nieuws

Batterijoplader schiet in brand bij modelbouwer

Een batterijoplader heeft brand veroorzaakt in een woning in de Mandelvijver in Dentergem. De brandweer kon het vuur snel blussen.

Politie en veiligheid

Snelheidsremmende maatregelen in Wontergemstraat

In een variapunt van oppositieraadslid Filip Demeyer (Focus8720) werd gepolst naar de komst van snelheidsremmende maatregelen in de Wontergemstraat. "Na onderzoek blijkt dat daar inderdaad veel te snel gereden wordt", zegt Schepen van Openbare Werken,Yvès Lambrecht (Eendracht). "Er komen twee asverschuivingen van tweeëntwintig meter. Ook in de Deinzestraat en de Markegemsesteenweg volgen dergelijke maatregelen."

Wegen en verkeer

Dentergem betaalt 1 miljoen voor zwembad in Wielsbeke

Zoals in Oostrozebeke is groen licht gegeven voor de samenwerkingsovereenkomst rond de oprichting van een nieuw instructiezwembad in Wielsbeke. De gemeente Dentergem gaat één miljoen euro investeren. In ruil kunnen alle scholen op het grondgebied er blijvend terecht voor hun schoolzwemmen. Het zwembad zou op 1 september 2022 moeten open gaan en vervangt het huidige openluchtzwembad. De totale kost van het nieuwe bad bedraagt 4 miljoen euro. Ieder jaar zal 20.000 euro worden neergeteld als exploitatiebijdrage. Oppositiepartij Focus8720 hekelde dat zij in deze zaak niet betrokken werden en fractieleider Tony Vandemaele vroeg of ook andere, goedkopere, mogelijkheden in de regio werden onderzocht. "Elders zijn geen opportuniteiten", aldus burgemeester Koenraad Degroote (Eendracht) die geen verdere toelichting gaf.

Vrije tijd en hobby
Download