Hoplr is 100% Belgian!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Nieuw petanqueterrein ingezegend

Onder een stralende zon zegende priester Hendrik De Leersnijder voorbije zaterdag het nieuwe petanqueterrein met acht speelvelden achter de pastorie officieel in. Na de plechtigheid werden de priester en de leden van het Dentergemse gemeentebestuur uitgenodigd om samen de eerste balletjes te werpen op het nieuwe veld. Het nieuwe terrein zal gebruikt worden door petanqueclub Testerip en door Okra Sport.

Leisure and hobby

Naar Boedapest met oldtimer, maar zwaailicht zal niet overal mogen

Zeven vrienden die elkaar kennen via jeugdhuis Den Uitvlucht in Waregem trekken vandaag vrijdag met een oldtimer naar Boedapest. Nu al staat vast dat The Budapest Rally hen een onvergetelijk avontuur zal opleveren.

News

Frans en Maria vieren diamanten jubileum

Frans Bollaert (86) en Maria Vandepopeliere (83) werden voor hun diamanten huwelijksverjaardag samen met hun familie ontvangen in het gemeentehuis. Ze kregen felicitaties en een receptie aangeboden door het gemeentebestuur. Het gezin kreeg drie kinderen, negen kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Er zijn nog twee achterkleinkinderen op komst.

Babysitting

Vijf gemeenten onder toezicht door vogelziekte

In onze regio moeten vijf gemeenten maatregelen treffen nadat de erg besmettelijke ziekte van Newcastle nu ook is vastgesteld bij een professioneel pluimveebedrijf in Zulte.

News

Zeppelin steunt vzw Zonnebloem met muziekinstrumenten

Vrije Basisschool Zeppelin in Dentergem organiseerde voorbije schooljaar een lichtjestocht, een pannenkoekenverkoop en een wedden-dat-schoolfeest. Een deel van de opbrengst ging naar vzw Zonnebloem, een multifunctioneel centrum (MFC) voor kinderen en jongeren met een beperking uit Heule. Van de leerlingen kregen ze een assortiment muziekinstrumenten.

News

Petanqueclub opent binnenkort nieuw terrein

Na tien jaar verhuist petanqueclub Testerip naar een gloednieuwe locatie achter de pastorie in het dorpscentrum.

Leisure and hobby

Bibliotheek wuift Marianne uit

Een vertrouwd gezicht verdwijnt uit de Dentergemse bib. Na achttien jaar dienst gaat bibliotheekbediende Marianne Vandemaele (62, met bloemstuk) met verdiend pensioen. De boeken waren haar net zo lief als haar eigen kinderen, ze behandelde ze met een fluwelen hand. Ze kreeg een mooie attentie als aandenken voor haar jarenlange inzet.

News

Toch goed nieuws nadat kampioenschap vinken zetten afgelast was wegens zieke kippen

De Nieuwe Brugzangers uit Oeselgem kunnen zondag dan toch hun vinkenkampioenschap organiseren. Ze kregen van de burgemeester immers groen licht, ondanks een vogelvirus in de gemeente. “Er was even paniek, maar we mogen weer spelen”, klinkt het opgelucht.

News

Vinkenkampioenschap mag niet doorgaan nadat besmettelijke ziekte werd vastgesteld bij dode kippen: “Seizoen is in een klap voorbij”

De vinkeniers in Oeselgem bij het West-Vlaamse Dentergem zitten met de handen in het haar. Maandag werd een besmettelijke ziekte vastgesteld bij vijf kippen, waardoor ook hun clubkampioenschap abrupt afgelast moest worden. 400 bewoners moeten hun pluimvee en duiven laten vaccineren.

News

Auto wijkt uit en botst tegen elektriciteitspaal

Een wagen botste maandagavond omstreeks 23 uur tegen een elektriciteitspaal langs de Goedlevenstraat in Dentergem. De chauffeur moest met haar Ford uitwijken voor een tegenligger, reed van de baan en kwam daardoor tegen de paal terecht. De inzittenden, een moeder en haar kind, werden met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Eandis kwam de paal ter plaatse herstellen.

News
Download