Carpe diem!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Petanqueclub Testerip krijgt nieuwe velden

Al tien seizoenen bestaat petanqueclub Testerip en dat werd gevierd met jongdementerenden van Het Ventiel. Het elfde jaar start op nieuwe terreinen.

Vrije tijd en hobby

Els Desmet nieuwe schooldirecteur Mikado

De Wakkense Els Desmet start vanaf 1 september als directeur van basisschool Mikado, met vestigingen in Oeselgem en Markegem. Zij vervangt Rebecca Pauwels die nog maar een jaar geleden de functie op zich nam. Els keert na een job van negenentwintig jaar bij de Vrije Basisschool Heilige Familie terug naar haar eigen dorp. Ze werkte in Tielt als leerkracht en de laatste elf jaar als directeur. Het is écht thuis komen want net na haar studies werkte ze het eerste schooljaar een aantal uren in de basisscholen van Wakken, Oeselgem en Dentergem. Na dertig jaar was het tijd voor een nieuwe uitdaging. "MIkado ken ik omdat het deel uitmaakt van de scholengemeenschap SBRT", zegt ze. "Ik kijk er naar uit om er aan de slag te gaan in het nieuwe, gemotiveerde team."

Nieuws

800 xtc-pillen gevonden bij failliete zaakvoerder

Bij een huiszoeking in Dentergem zijn 800 xtc-pillen gevonden. De dealer werd betrapt op het festival Cirque Magique in Ledegem.

Politie en veiligheid

“Ik ben klaar voor de klimkoersen”

Henri Vandenabeele strandde op de dichtste ereplaats in Bierbeek. “Ik sprong op de slothelling weg uit de kopgroep. Twee mannen konden de brug slaan. In de sprint moest ik buigen voor Tuur Dens. Over mijn conditie ben ik tevreden. Komend weekend rij ik de manche van de Beker van België in Angreau. Woensdag staat er een klimkoers op het menu. Ik heb van deze lastige opdrachten een doel gemaakt omdat ze goed aansluiten bij mijn mogelijkheden. Hopelijk kan ik me in de kijker rijden bij een mooie belofteploeg. Of mijn team mag starten in Remouchamps staat nog niet vast. In Jemeppe zijn we zeker van de partij.”

Vrije tijd en hobby

“Gelukkig kwam ik er in de finale weer door”

Jade Lenaers mocht zondag in Zingem voor het eerst dit jaar juichen. “Mijn conditie zit al een tijdje in de lift. Ik hoopte na al mijn ereplaatsen eens te zegevieren. Op de aankomstlijn wist ik niet dat ik gewonnen had, want we reden samen met de junioren. Mijn zege doet er niet minder deugd om. Hoewel ik daags voordien al voluit had gekoerst tussen de junioren in Erpe-Mere, besloot ik om toch te starten in Zingem. Na een vlotte beginfase kreeg ik het halfweg lastig. In de finale kwam ik er wat door, maar mijn pa (ex-prof Tim, nvdr.) gaf me mee om gewoon te volgen en niet meer mee te sprinten. Maar finaal deed ik dat toch.”

Nieuws

Marie-Anne van kinderopvang IBO met pensioen

Onlangs nam Marie-Anne Grymonprez uit Machelen afscheid van haar job om met pensioen te gaan. Sinds 2012 werkte ze in de buitenschoolse kinderopvang (IBO) te Oeselgem. Raadsleden en collega’s wuifden haar uit. Foto's van Bernard Vanmeerhaeghe.

Nieuws

Smoes over erectieprobleem redt verkrachter niet

De Kortrijkse strafrechter heeft de vijftiger die beweerde dat hij valselijk was beschuldigd van verkrachting vanwege zijn erectieproblemen schuldig geacht.

Nieuws

Verdachte van verkrachting riskeert twee jaar cel: "Ze nam wraak voor mijn erectieprobleem”

Een vijftiger die ervan wordt beschuldigd een vrouw te hebben verkracht, beweert dat het een verzonnen kracht is omdat hij tijdens de vrijpartij erectieproblemen had. “Ze wil mij op die manier straffen”, klinkt het.

Nieuws

“Emotioneel is dit mooiste zege uit mijn carrière”

Maxime De Poorter won voor eigen volk de Hill 60-Battlefield Tour. De Zillebekenaar (21j) hield in een prangende spurt de Albanees Ylber af. Niels Nachtergaele uit Dentergem werd derde.

Nieuws

“Hopelijk gelanceerd voor rest van seizoen”

Jade Lenaers flitste zaterdag naar de derde plaats in Orroir, nabij de Kluisberg.

Nieuws
Download