Ken jij nog leuke adresjes?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

200 woningen twee dagen lang zonder gas

In Markegem zaten woensdag en donderdag zo'n 200 huizen zonder gas door een incident tijdens rioleringswerken. Een aannemer die er aan de slag is in opdracht van Aquafin boorde zeven gaten in een aardgasleiding in de Wakkenstraat. “Dat gebeurde woensdagnamiddag bij het plaatsen van een filterinstallatie voor het droogzuigen van de ondergrond”, zegt Simon Van Wijmeersch van netbeheerder Eandis.

Wegen en verkeer
Nieuws

“Keeper en doelhout versperden de weg”

Tegen Jong Vijve gaf ZK Dentergem twee doelpunten voorsprong prijs en speelde 2-2 gelijk. “Wij begonnen prima”, blikt voorzitter Filip Demeyer terug op de subtopper. “Daarna slikten wij al even snel twee ongelukkige doelpunten. Die brachten de partij enigszins in evenwicht en beide ploegen kregen nog enkele kansen, waarop de twee keepers zich konden onderscheiden. Nog voor het uur kreeg D'hondt rood voor handspel, maar zelfs met een mannetje minder kregen wij de beste kansen. De bezoekende keeper en het doelhout versperden ons echter de weg. Wij willen in de top vijf blijven en moeten dus punten pakken tegen Ledegem B.”

Nieuws

Henri Vandenabeele vol vertrouwen: “Klaar voor voorjaarsklassiekers”

Henri Vandenabeele mag dan al een klimmerstype zijn, ook in Nokere Koerse moet hij zaterdag goed voor de dag kunnen komen. Zijn derde plaats achter Luca De Meester en Remco Evenepoel in Sint-Maria-Lierde zegt voldoende.

Nieuws

“Ik ben na goede winter klaar voor grote werk”

Henri Vandenabeele werd zaterdag derde achter de toppers Luca De Meester en Remco Evenepoel in Sint-Maria-Lierde. “Ik was tevreden, ook al omdat ik geen supergevoel had. Samen met De Meester reageerde ik op een uitval van Evenepoel en Robbe Claeys. Toen Evenepoel in de voorlaatste ronde demarreerde, was ik verrast maar het lukte om de kloof te dichten. In de slotfase ging Evenepoel weer aan. Dit keer kon ik meteen pareren. Claeys vloog eraf zodat het een sprint met drie werd. Mijn ereplaats op het pittige parcours is het bewijs dat ik een goede winter achter de rug heb. Ik ben klaar voor het grote werk. Zaterdag start ik in Nokere Koerse.”

Nieuws

Dentergemnaar elke weekdag te zien in ‘Iedereen Beroemd’ op Eén: “Ik word al op straat aangesproken over mijn deelname aan tv-programma”

Marc Demaeght (62) uit Dentergem wordt stilaan een bekende Vlaming. Elke dag weer dingt hij mee naar de titel van Homo Universalis in het tv-programma Iedereen Beroemd op Eén. Van winnen durft hij niet te dromen, maar hij geniet van het sociaal contact.

Nieuws

Noël en Juliana vieren diamanten jubileum

Noël Verheye (80) en Juliana De Vriese (80) vierden hun diamanten jubileum. Het koppel heeft vijf kinderen. De familie werd met de jaren uitgebreid en telt nu elf kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. Naar aanleiding van het diamanten feest werden de jubilarissen uitgenodigd in het gemeentehuis, waar ze felicitaties en een drankje aangeboden kregen.

Babysitten
Nieuws

“Dubbele cijfers waren mogelijk”

Dentergem maakte hakhout van Wervik B (7-2) en dat leverde een plaats in de top vijf op. “Wij scoorden zeven keer, maar lieten minstens evenveel open kansen onbenut”, geeft voorzitter Filip Demeyer toe. “De vlam sloeg meteen in de pan en na een vijftal minuten lagen wij al twee lengten voor. Het betekende wel even slikken toen Wervik meteen tegen scoorde. Wij bleven kansen versieren, maar de bezoekende keeper lag een paar keer dwars. Na een halfuur kwam de scoremachine weer op gang. Zeven keer scoren deed deugd, maar Wervik liet wel een zwakke indruk. Hopelijk zijn wij gelanceerd voor een nieuwe overwinning op het veld van Rekkem.”

Nieuws

Kampioenhulde bij wielertoeristenclub Ontspanning Verenigt

Bij de wielertoeristenclub ‘Ontspanning Verenigt’ werden verdienstelijke wielrenners gehuldigd. Dit jaar is de wielerclub zeer verheugd dat ze veertien leden in de kijker mocht plaatsen. Het gaat om leden die de kaap van 80 procent aanwezigheid hebben behaald. De club kwam gisteren samen in het zaaltje van De Vierschaar in Oeselgem.

Nieuws

Plannen site brouwerij Riva worden stilaan concreet

De gemeenteraad keurde het RUP Dentergem-centrum goed. Daardoor is de invulling van de site van de brouwerij Riva opnieuw een stap dichterbij.

Nieuws
Download