Zijn we bijna thuis?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Tot 233.225 euro boete na sigarettensmokkel

Toen ze eind februari voor de Kortrijkse rechtbank moesten verschijnen, huilden Roman J. en zijn echtgenote Don N. tranen met tuiten. “Wij wisten van niks”, snikten ze, nadat ze beschuldigd waren van de smokkel van maar liefst 950 kilogram sigaretten. De rechter besliste daar gisteren toch een tikkeltje anders over. Hij sprak de vrouw vrij, maar de man én de bvba Colli Transport Solution waarvan hij eigenaar is kregen een fikse straf. Hij kreeg een celstraf van 4 maanden met drie jaar uitstel en een boete van 233.225 euro. Daarvan moet hij gelukkig ‘maar’ 5.000 euro betalen. Het bedrijf moet 10.000 euro effectief ophoesten. Zabliauskas S., een handlanger die de smokkelwaar vervoerde, kreeg zeven maanden voorwaardelijk en een geldboete van 10.000 euro effectief.

Nieuws

Nu ook in rest van regio boodschappen aan huis geleverd

Je boodschappen aan huis laten leveren via het project Beedrop, kan nu ook in Harelbeke, Kuurne, Wielsbeke, Deerlijk, Lendelede.

Nieuws

Ruben Van Poucke (deerlijk): “Onze kansen niet afgemaakt”

Door de nederlaag op Heestert moet Deerlijk de leidersplaats aan Dadizele en Heestert laten. “Tijdens de eerste helft waren wij sterker. Wij zetten constant druk, maar blijkbaar slagen wij er tegen de toppers niet in om onze kansen te verzilveren”, geeft Ruben Van Poucke toe. “Na de rust kwamen wij minder aan de bak en kregen een dubieus doelpunt, randje buitenspel, tegen. Wij trokken naar voor, maar scoren lukte niet. Wij zijn onze leidersplaats kwijt, maar wij geven de strijd niet op. Wij staan nu voor een zware verplaatsing naar Anzegem, dat in een goeie periode zit. Om in de titelrace te blijven, moeten wij winnen.”

Nieuws

Burgemeester Croes trekt CD&V-lijst Deerlijk

Burgemeester Claude Croes wordt zoals verwacht de lijsttrekker van CD&V voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Nieuws

Angelito Bultynck (Deerlijk Sport)“Een Wedstrijd in de wedstrijd met vriend Niels Peers”

Na nieuw puntenverlies tegen Zwevegem (3-3) moet Deerlijk de leidersplaats delen met Heestert en Dadizele. Nu speelt het de levensbelangrijke match op Heestert.

Nieuws

Agressieveling slaat eigen vader hersenbloeding

Een veertiger uit Deerlijk heeft zich in de rechtbank moeten verantwoorden voor slagen aan zijn ex-partner en aan zijn vader die de gemoederen probeerde te bedaren. De vader van M. N. kwam tijdens de feiten ten val en liep een hersenbloeding op.

Nieuws

Run over tien opblaasbare obstakels in De Gavers

Provinciaal domein De Gavers ontvangt in september als enige in West-Vlaanderen de Air Games. Tijdens een run van vijf kilometer moeten deelnemers over tien gigantische opblaasbare hindernissen zien te geraken.

Nieuws
Download