Doe alsof je thuis bent
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Nieuw literair festival met succesauteur Lize Spit

De regio heeft met Zuidwesterzinnen een nieuw literair festival. De primeur is dit weekend voor Anzegem en Deerlijk. Later vindt het ook elders in de regio plaats.

Nieuws

Maarten De Smyter (Deerlijk): “In Moen beter voor de dag komen”

Deerlijk leed tegen Dottenijs zijn eerste nederlaag van het seizoen (0-2) en is meteen ook de leidersplaats kwijt. Maarten De Smyter: “Omdat Van Poucke en Cieters in onze centrale verdediging onbeschikbaar waren, moesten we middenvelders naar achter schuiven. Vandaar dat het niet zo gemakkelijk liep. Dottenijs had slechts twee kansen maar maakte wel twee doelpunten. Wij vonden niet echt het goede ritme en hadden bovendien ook pech want we troffen het doelhout. Ook voor de wedstrijd van volgend weekend in Moen zullen we moeten wijzigen omdat twee spelers geschorst zijn. Vervelend maar we zullen er wel iets op vinden. Ik heb er goede hoop op dat we in Moen veel beter voor de dag zullen komen.”

Nieuws

Drie agenten zone Gavers aangereden op één avond

Zondagavond zijn op twee verschillende plaatsen in de politiezone Gavers drie agenten aangereden. Een van hen is weken arbeidsongeschikt.

Politie en veiligheid

Ludieke paardenkoers: mannen dragen vrouwen

In Deerlijk hebben ze een traditie dat ze nergens anders hebben. Een loopwedstrijd met mannen die vrouwen dragen. Vijf paren durfden zondag aan de start komen van de ludieke paardenkoers. Ook burgemeester van Deerlijk, Claude Croes nam deel en dit in een zwemshort omdat het toch zo'n goed weer was. Een koppeltje ging in de laatste meters tegen de grond. De wedstrijd werd gewonnen door schoonbroer en schoonzus.

Nieuws

Deerlijkse Molenhoek heeft een nieuwe wijkburgemeester

Exact een jaar voor de gemeenteverkiezingen trokken de bewoners van de Deerlijkse wijk Molenhoek naar de stembus om een nieuwe wijkburgemeester te kiezen. Het werd een spannende strijd tussen drie kandidaten, uiteindelijk won de winnaar met drie stemmen meer dan de tweede.

Nieuws

Molenhoek kiest nieuwe wijkburgemeester

Met de Molenhoekfeesten wordt er in Deerlijk voor het vierde weekend op rij kermis gevierd. Precies een jaar voor de gemeenteverkiezingen trekken de inwoners zaterdag naar de stembus om een nieuwe wijkburgemeester te kiezen. De huidige wijkburgemeester Angelique De Witte is kandidaat om zichzelf op te volgen. Bernard Vercruysse en William Demuynck wagen voor de eerste keer hun kans.

Nieuws

Bouw kinderopvang gestart op site oud zwembad

Volgend jaar verhuist de kinderopvang De BraamRakkertjes van de zorggroep H. Hart naar een nieuwbouw op de vroegere zwembadsite. Een investering van 1,2 miljoen euro in een nieuwe locatie om in de toekomst meer kinderen te kunnen opvangen.

Nieuws
Download