Geniet ook van de kleine dingen
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Roemeense bende riskeert tot twaalf jaar cel voor resem ramkraken

Een 22-koppige Roemeense inbrekersbende die verdacht wordt van een vijftigtal feiten, waaronder een reeks ramkraken in Deerlijk, riskeert tot twaalf jaar celstraf.

Politie en veiligheid

Hersentrauma nadat beste vriend hem had aangereden na avondje uit

Voorkomen dat zijn beste vriend nog achter het stuur zou kruipen. Dat was de bedoeling van Kevin Daeveloose (36) uit Waregem. Maar dat liep bijna fataal af toen zijn vriend D.V. (31) uit Deerlijk op hem inreed.

Nieuws

Inwoners zijn unaniem: Deerlijkse brandweerkazerne moet tegen de vlakte

De Deerlijkse brandweerkazerne moet worden gesloopt en de site verdient ook een volledig nieuw concept. Daarover zijn de inwoners die deelnamen aan het inspraakmoment over de herbestemming het alvast eens.

Politie en veiligheid

“De komende weken benen laten spreken”

Berre Delesie liet met een zesde plaats in Walhain zijn beste seizoensresultaat noteren. “Ik had er tot nog toe heel wat meer van verwacht, maar vooral materiaalpech en enkele valpartijen dwarsboomden mijn plannen”, vertelt de Brugse belofte. “De conditie is nochtans goed. Ik hoop de komende weken de benen te laten spreken. In Walhain zat ik meteen in een vlucht van tien, maar wij werden snel teruggepakt. Toen Reynders wegging, probeerde ik hem terug te pakken, maar ik kreeg geen steun. Hetzelfde gebeurde toen er nog drie andere renners ontsnapten. Ik heb nadien alles gegeven in de reactie en daarom voelt die zesde plaats erg goed aan.”

Nieuws

“Ik heb gegokt en verloren”

Joris Descamps, de eliterenner zonder contract uit Kaster, bekroonde zijn goeie vorm met een zesde plaats in Waregem. “Ik reed een soort thuiswedstrijd, want de aankomstlijn lag vlak voor het huis van mijn grootvader Raoul Michels”, vertelt Descamps. “Hij is mijn grootste supporter en ik was dan ook super gemotiveerd. Ik had ook goeie benen en mengde mij in de meeste ontsnappingen. Toen Maes, Constant en Legley in de slotfase wegglipten, hoopte ik dat de anderen het gat dicht zouden rijden. Dat gebeurde echter niet. Ik heb gegokt en verloren, want spurten voor de vierde plaats is helemaal anders dan voor de overwinning.”

Nieuws

“Het niveau blijft stijgen”

Steven Haerinck wil er vandaag iets van maken in de Sint-Aldegondisprijs in Zwevezele. “Ik heb weer de goede vorm te pakken. Een plaats bij de beste twintig moet kunnen”, zegt de ploegkapitein van Meubelen Gaverzicht-Glascentra CT.

Nieuws

“Ik zit alweer op schema voor grote wedstrijden”

Tuur Deprez maakt zondag na amper een maand training al deel uit van de selectie van VL Technics-Experza-Abutriek voor de Memorial Van Coningsloo, die als manche van de Topcompetitie fungeert.

Nieuws

Slachtoffer van carjacker die uit leven stapte, is aan de beterhand

Carolin Baekelandt, de vrouw uit Deerlijk die zondagnacht haar man verloor nadat een zelfmoordenaar haar auto had gestolen en ermee crashte, is aan de betere hand.

Nieuws

“Eerste overwinning smaakt naar meer”

In Zwevegem spurtte Aaron Verstraete naar zijn eerste overwinning. “Donderdag twijfelde ik tussen het Kampioenschap van Vlaanderen en de wedstrijd in Zwevegem”, vertelt de nieuweling uit Geluwe. “Vorig jaar had ik in Zwevegem gereden en ik kwam graag terug omdat ik het een prachtig parcours vond. Aanvankelijk beschermden wij met de ploeg de vlucht van Jasper Bert, die in het gezelschap van Wouter De Cleen reed. Toen Jasper echter moest lossen, veranderden wij van tactiek en haalden wij de vluchter terug. In de spurt won ik gemakkelijk. Die eerste zege smaakt naar meer. Volgend weekend rijd ik een soort thuiskoers in Lauwe.”

Nieuws
Download