Cooking for your neighbours? That is also possible!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Centrumstraten baden voor het eerst in kerstsfeer

Dankzij de nieuwe vzw ODeerlijk is er voor het eerst kerstversiering te zien in Deerlijk. Vijf handelaars waren het gebrek aan sfeer beu en namen het heft in eigen handen. Ze nodigen u uit tijdens het kerstweekend vandaag zaterdag en morgen zondag.

News

Man riskeert celstraf voor uitbuiting van 100 Roemeense werkkrachten

Een man uit Ruiselede riskeert 24 maanden cel en een boete van ruim vier miljoen euro voor uitbuiting van bijna honderd Roemeense werkkrachten in zijn voormalige bouwbedrijf. “Dit is een voorbeelddossier van sociale dumping.”

News

Deze leerlingen krijgen les in de openlucht, ook als het regent of sneeuwt

Regen, sneeuw of vriestemperaturen: de kinderen van het vijfde leerjaar van een basisschool in Hulste krijgen nog de hele winter wekelijks een voormiddag les in De Gavers. “Zelfs wiskunde leren we in de natuur.”

News

35ste Kerstcorrida gaat dwars door brandweerkazerne

De jaarlijkse Kerstcorrida in Deerlijk vindt plaats op 23 december. Het parcours is amper aangepast. Alain Himpe is de nieuwe voorzitter.

Alert

Zit je slecht in je vel? Ga naar een goed gevoel-plekje en krijg een boost

Verschillende natuurdomeinen zijn in Deerlijk omgedoopt tot goed gevoel-plekjes. Het bestuur wil de inwoners stimuleren om meer de natuur op te zoeken. “Het geeft de geestelijke gezondheid een boost”, zegt OCMW-voorzitter Kaat Olivier (CD&V).

News

Vanaf vandaag maximaal 2 uur parkeren in centrum Deerlijk

Om de parkeerdruk in het centrum van Deerlijk te verlagen, wordt vanaf vandaag donderdag in een tiental straten en op enkele parkings een blauwe zone ingevoerd. In de buurt van handelszaken komt een twintigtal Shop&Go-plaatsen.

News

Na boerenmarkt volgt beurs met ambachtelijke Belgische makers

De vzw Lokaal uit Deerlijk pakt komend weekend uit met een ambachtelijke beurs van Belgische makers. Voor Lokaal Boetiek werkten de organisatoren samen met de Deerlijkse zusjes Feryn, die aanwezig zullen zijn met hun zelfgemaakte handtassen.

News

Herdenkingsjaar eindigt met belevingstocht in Sellewie

De gemeente Deerlijk herdacht de Groote Oorlog het voorbije jaar met tal van activiteiten. Het herdenkingsjaar wordt dit weekend afgesloten met een tweedaagse, waaronder een belevingstocht in Sellewie met toneel, muziek en spektakel.

News

Moeder Deerlijkse tevreden met Casier als locatie galabal

Studentenclub Moeder Deerlijkse organiseert vandaag zaterdag het jaarlijkse galabal. Het evenement vindt plaats op een nieuwe locatie.

News

Louis Vanderbeken wordt jongste schepen ooit: “Het doet deugd dat er vertrouwen is in de jeugd”

Met Louis Vanderbeken krijgt Deerlijk de jongste schepen ooit. De 22-jarige student zette een opmerkelijk resultaat neer. In zijn gemeente werd hij de vierde populairste politicus. “Ik kan het amper geloven”, zegt hij.

News
Download