Waar is Waldo?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Pop-upjeugdhuis sluit deuren na feestweekend

Het Deerlijkse pop-upjeugdhuis De Caravanne is aan zijn laatste weekend toe, maar het wordt wel een feestelijke tweedaagse met tal van activiteiten, gespreid over het volledige weekend. “We willen jongeren aantrekken die de weg naar ons jeugdhuis nog niet hebben gevonden”, zegt Jamie Lannoo.

Vrije tijd en hobby

“De reeks is sterker dan vorig seizoen”

Deerlijk hoopt zijn zevende plaats van vorig seizoen te evenaren. “De reeks schat ik sterker in dan vorig seizoen”, oordeelt trainer Piet Verschelde. “De vier eindrondekandidaten van toen zie ik weer meespelen voor de hoofdprijzen. Anzegem haalde zwaar uit op de transfermarkt. Ook Geluwe, Ledegem en Wevelgem worden serieuze kleppers. Wij willen ons in hun spoor nestelen, maar het wordt ook bouwen aan een nieuwe ploeg. Wij trokken enkele spelers aan die bij hun vorige club niet veel speelden, maar ik heb er alle vertrouwen in. Ik beschik over een kern van negentien en hoop dat er weer een paar beloften de stap naar de A-kern zetten.”

Nieuws

“Geen problemen met gezondheid meer”

Na enkele moeilijke maanden pakte Ibe Vaneeckhoutte een mooie vijfde plaats in Kruishoutem. “Ik begon vrij goed aan het seizoen, maar in mei kreeg ik plots problemen met mijn ademhaling”, vertelt de junior uit Vichte. “Daardoor slaagde ik er zelfs niet meer in om een koers uit te rijden. Ik consulteerde verschillende dokters en na drie maanden zijn die problemen eindelijk achter de rug. Ik voelde de voorbije weken al dat het beter ging en in Kruishoutem reed ik niet alleen mijn derde koers op rij uit, ik was vooral erg tevreden met mijn vijfde plaats. Zaterdag rijd ik in Ingelmunster en de week daarop Ieper - Saint-Omer.”

Vrije tijd en hobby

Sprinter Alexander Maes zag opbouw naar BK verstoord door tandproblemen

Alexander Maes twijfelt na een gedwongen tandartsbezoek of hij zondag op scherp zal staan op het BK voor elite zonder contract in Stabroek.

Nieuws

Getuige van crash met Porsche: “Hij stak me met 200 per uur voorbij”

P.V., een 44-jarige bedrijfsleider uit Deerlijk, verkeerde gisteren nog in levensgevaar na het zware ongeval met zijn Porsche, afgelopen zondagnacht. De rallypiloot crashte met hoge snelheid op de E403 in Ardooie.

Nieuws

“Hij reed me met 200 per uur voorbij”

P.V. (44), een bedrijfsleider uit Deerlijk, verkeerde gisteren in levensgevaar na een zwaar ongeval zondagnacht op de E403. De rallypiloot crashte in Ardooie met hoge snelheid met zijn Porsche.

Nieuws

Deerlijkse scouts sjorren opnieuw hoofdingang festival

Een tiental leiders van Scouts & Gidsen Deerlijk is pas terug van het jaarlijkse zomerkamp en begon deze week alweer met het sjorren van de hoofdingang op de grasweide van Festival Dranouter.

Nieuws

Chauffeur raakt verblind door zon, motorrijder gewond na botsing

De dag kon gisteren voor Tim L. (26) niet slechter eindigen. Na een aangename rondrit op de motor met wat kompanen, knalde hij op een wagen op de Vichtesteenweg in Deerlijk. Een 35-jarige Kortrijkzaan die met zijn Toyota Yaris vanop die weg de oprit van de E17 richting Gent wou nemen, werd verblind door de laaghangende zon en zag de motards niet aankomen.

Wegen en verkeer

Koffiehuizen stippelen nieuwe fietsroute uit

Een nieuwe fietsroute van 26 kilometer verbindt twee koffiehuizen uit de streek.

Nieuws

“Meedoen voor prijzen in het grote werk”

Tuur Deprez was in Sinaai dicht bij zijn eerste seizoenszege. De Deerlijkse hardrijder moest enkel de Zuid-Afrikaan Greg De Vink laten voorgaan. “In de eerste ronde sprongen we weg met vijf. Vier jongens konden de brug nog slaan. Daarmee was de koers gereden. Op twee kilometer van het einde ging De Vink op kousenvoeten weg. In de spurt naderde ik nog, maar ik kon hem net niet meer voorbijgaan. Nu, het gaat steeds beter. Mijn volgende opdracht is de Ronde van Vlaams-Brabant. Vanaf nu wil ik in het grote werk meedoen voor de prijzen. Door ziekte kwam ik niet in actie tijdens het voorjaar. Ik wil die verloren tijd inhalen.”

Nieuws
Download