Mis niets meer uit je buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Karen (38) brengt producten van de boer naar je bord

In West-Vlaanderen kan je sinds kort ambachtelijke of boerderijprocuten rechtstreeks aan huis laten leveren. Met Localicious helpt Karen Feys drukbezette mensen bewust te laten eten. “Want wie heeft nog tijd om naar al die winkels te rijden?”

Nieuws

Vanaf dit weekend camera bij glasbollen

Afval achterlaten naast een glasbol kan vanaf dit weekend niet langer ongemerkt. Een camera trekt langs alle populaire sluikstortplaatsen in de regio en houdt er passanten in de gaten.

Nieuws

Man verzamelt duizenden bidprentjes en deelt die nu met iedereen

2.500 bidprentjes. Deze imposante verzameling stelt Luc Schelfhout vanaf vandaag vrijdag tentoon in de Deerlijkse Sint-Columbakerk. “Een uitgelezen kans voor de bezoekers om na te gaan wie zijn of haar betovergrootouder was”, zegt Luc.

Nieuws

Zes vrouwen winnen Deerlijkse kunstwedstrijd

De winnaars van de jaarlijkse Cultuurtrofee krijgen in Deerlijk traditioneel een werk van een Deerlijkse kunstenaar. Voor het eerst is er een wedstrijd aan gekoppeld waaraan alle Deerlijkse kunstenaars kunnen deelnemen. “Vroeger werden er bij de twee Deerlijkse kunstkringen werken uitgekozen, maar we willen vanaf nu alle Deerlijkse kunstenaars de kans geven om deel te nemen”, zegt schepen van Cultuur Regine Rooryck (CD&V).

Nieuws

Verdachte aangehouden voor poging doodslag op politie-inspecteur

De onderzoeksrechter heeft een man aangehouden die afgelopen weekend tijdens een controle een agent aanreed. Die werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte werd gezocht omdat hij zich niet aan het elektronisch toezicht hield, zo meldt de Kortrijkse afdeling van het parket van West-Vlaanderen.

Politie en veiligheid

“Eerste periodetitel pakken”

Deerlijk Sport won de topper op het veld van leider Moen met 1-3 en nam de koppositie over. Martijn Stragier scoorde twee keer.

Nieuws

Nieuw literair festival met succesauteur Lize Spit

De regio heeft met Zuidwesterzinnen een nieuw literair festival. De primeur is dit weekend voor Anzegem en Deerlijk. Later vindt het ook elders in de regio plaats.

Nieuws

Maarten De Smyter (Deerlijk): “In Moen beter voor de dag komen”

Deerlijk leed tegen Dottenijs zijn eerste nederlaag van het seizoen (0-2) en is meteen ook de leidersplaats kwijt. Maarten De Smyter: “Omdat Van Poucke en Cieters in onze centrale verdediging onbeschikbaar waren, moesten we middenvelders naar achter schuiven. Vandaar dat het niet zo gemakkelijk liep. Dottenijs had slechts twee kansen maar maakte wel twee doelpunten. Wij vonden niet echt het goede ritme en hadden bovendien ook pech want we troffen het doelhout. Ook voor de wedstrijd van volgend weekend in Moen zullen we moeten wijzigen omdat twee spelers geschorst zijn. Vervelend maar we zullen er wel iets op vinden. Ik heb er goede hoop op dat we in Moen veel beter voor de dag zullen komen.”

Nieuws

Drie agenten zone Gavers aangereden op één avond

Zondagavond zijn op twee verschillende plaatsen in de politiezone Gavers drie agenten aangereden. Een van hen is weken arbeidsongeschikt.

Politie en veiligheid
Download