Keep the conversation constructive
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Spoorlopen is ‘in’ (en in deze kustgemeente jammer genoeg meer dan elders)

In De Panne lopen meer mensen over de sporen dan elders. De kustgemeente heeft daarmee de bedenkelijke eer een hotspot te zijn voor Infrabel, de infrastructuurbeheerder van het spoor. Die lanceerde gisteren een nieuwe campagne tegen het toenemende, dodelijke fenomeen.

News

Bejaarde vrouw zwaargewond bij uitslaande brand in flat

Er brak afgelopen maandag rond 14.30 uur een uitslaande brand uit in een appartement aan de Kasteelstraat in De Panne.

News

Bejaarde vrouw zwaargewond bij brand in De Panne

Bij een woningbrand in De Panne heeft een bejaarde vrouw maandagnamiddag ernstige verwondingen opgelopen. Dat melden de brandweerzone Westhoek en het parket West-Vlaanderen, afdeling Veurne. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Alert

De Panne heeft nieuw Marktplein: “We hebben doorgezet, ondanks tegenstand”

Met veel feestgedruis ging zaterdagavond de nieuwe markt in De Panne open voor het publiek. De belangstelling was groot.

News

Strandclubs gaan samen de strijd aan tegen zwerfvuil

Dat sommige stranden er na een bezoekje van de massa toeristen als een vuilnisbelt bij liggen, is meer regel dan uitzondering. Op initiatief van staatssecretaris Philippe De Backer (Open VLD) gaan de strandclubs daar nu samen iets aan doen.

Leisure and hobby

De Backer en strandclubs gaan samen strijd aan tegen plastic

Staatssecretaris voor de Noordzee Philippe De Backer (Open VLD) en de strandclubs aan onze kust ondertekenden zaterdag in Nieuwpoort een overeenkomst waarbij de clubs zich ertoe verbinden minder plastic voor éénmalig gebruik aan te bieden en de nodige maatregelen te nemen om het afvalprobleem in te perken. De Backer stak meteen de handen uit de mouwen en ging met vrijwilligers het strand ruimen.

Leisure and hobby

Chauffeur van vuilniswagen die bejaarde vrouw doodreed vrijgesproken

Er kan I.C., de chauffeur van de vuilniswagen die op 17 oktober 2017 de bejaarde Georgette Cuvelier doodreed, niets ten laste gelegd worden. De politierechter sprak hem vrij.

Alert

Vier Belgische soldaten herbegraven in De Panne

Op de Militaire Begraafplaats van badstad De Panne zijn zondagnamiddag vier Belgische soldaten herbegraven die sneuvelden tijdens de Eerste Wereldoorlog. Ze werden zondagochtend van Diksmuide, waar ze in 2016 werden gevonden, in een authentieke Ford T-ambulance naar De Panne gebracht. Onder anderen minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) woonde de plechtigheid bij.

News

Vier Belgische soldaten uit WO I na DNA-identificatie vertrokken richting laatste rustplaats

Aan de Dodengang in het West-Vlaamse Diksmuide zijn zondagochtend de stoffelijke resten van vier Belgische soldaten vertrokken richting hun laatste rustplaats. Ze worden in een oude Ford T naar de Belgische Militaire Begraafplaats in De Panne gebracht, waar ze zondagmiddag opnieuw worden begraven. Uniek is dat drie van de vier soldaten konden geïdentificeerd worden door DNA-analyse.

News

100 jaar geleden sneuvelden deze Belgen voor het vaderland, nu krijgen ze eindelijk een echte begrafenis

Meer dan 100 jaar lang lagen ze begraven onder een voetbalveld. Niemand die het wist. drie soldaten, gesneuveld in het verzet tegen de Duitsers. Omgekomen door kogels. Twee jaar geleden zijn ze gevonden. Zondag krijgen ze eindelijk een eervolle begrafenis op de militaire begraafplaats in De Panne.

Then and now
Download