Een leukere buurt start bij jezelf!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Minister Crevits bezoekt atheneum Calmeyn

Vrijdag bezocht minister van onderwijs Hilde Crevits het Go Atheneum Calmeyn in De Panne. Ze maakte er onder meer kennis met The Floor, een virtual reality simulatie over spoorlopen

Nieuws

Hoogbejaard koppel stapt samen uit het leven in De Panne

Zondagnamiddag is een hoogbejaard koppel uit het leven gestapt in De Panne. Het echtpaar, van 86 en 87 jaar oud, sprong samen vanop de negende verdieping. Het koppel had er jarenlang gewoond, maar sinds kort waren de tachtigers erg ongelukkig omdat ze waren opgenomen in een rusthuis. Dat zou tot hun wanhoopsdaad geleid hebben. Een voorbijganger was getuige van de sprong en zag hoe de twee elkaars hand vasthielden. De hulpdiensten kwamen snel ter plaatse, maar de man en vrouw waren meteen overleden.

Nieuws

Zes afvalstraten moeten van De Panne de schoonste maken

De Panne investeert in zes afvalstraten om zo de properste kustgemeente te worden. De straten zijn als kleine recyclageparken waar je restafval, pmd, glas, papier en karton kwijt kunt.

Nieuws

Inspecteur behaalt brons op schietwedstrijd

Inspecteur Vandepoele van lokale politie Westkust behaalde zaterdag brons op de schietwedstrijden Europees Politie Parcours in Amsterdam. ‘Een uitzonderlijke prestatie’, zegt communicatieverantwoordelijke Ine Deburchgraeve. “De wedstrijdenreeks is een goede training voor onverwachte situaties, die zich in de dagelijkse politiepraktijk kunnen voordoen. De schutters lossen in verschillende houdingen en afstanden een zo snel en effectief mogelijk schot. Ze schieten vijftig patronen af met hun dienstpistool binnen een maximale tijd van 5 min en 30 sec vanaf diverse afstanden tussen zeven en dertig meter. Vandepoele behaalde brons met zijn titel van ‘Marksman’. Daarboven staan nog de titels van ‘Expert’ en ‘Master’.”

Politie en veiligheid
Nieuws

Het zotste kampioenschap van Vlaanderen? Hier moet je om ter best als een meeuw kunnen schreeuwen

In De Panne vindt op 18 maart het eerste Belgisch kampioenschap meeuwenschreeuwen plaats. Wat moeten de kandidaten doen? Zo goed mogelijk proberen een meeuw te imiteren. De organisatie wil met de ludieke actie aantonen dat het slechte imago van de vogels niet altijd even juist is.

Nieuws

Wie wordt Belgisch kampioen meeuwenschreeuwen?

In De Panne vindt op 18 maart het eerste Belgisch kampioenschap meeuwenschreeuwen plaats. Wat moeten de kandidaten doen? Zo goed mogelijk proberen een meeuw te imiteren. De organisatie wil met de ludieke actie aantonen dat het slechte imago van de vogels niet altijd even juist is.

Nieuws

Drugs in de gevangenis? “Ik krijgt dat daar gratis”

Twee mannen uit De Panne blijven in beroep volhouden dat ze niks te maken hebben met een diefstal van een portefeuille en een smartphone. Op 17 april vorig jaar werd een man in de Veurnestraat overvallen en beroofd van zijn smartphone en portefeuille. Een van de verdachten Steven D. beweert dat zijn kompaan Ronny H. de overval pleegde en toen die het slachtoffer begon te slaan en te schoppen, zou D. enkel aan het slachtoffer de raad hebben gegeven alles af te geven. Ronny H. beweert op zijn beurt dat het D. was die de overval pleegde en hij enkel tijdens de slagen was tussen gekomen. De nog steeds maar 20-jarige Steven D. is echter niet aan zijn proefstuk toe. Hij heeft al een ruim strafblad met veroordelingen voor drugs en slagen en verwondingen. In januari vorig jaar kreeg hij nog veertig maanden cel, deels onder voorwaarden, voor een poging tot doodslag. Al van toen hij 9 jaar oud was, gebruikt hij drugs. Maar -beweerde hij- daar was hij nu van af. Doch toen de voorzitter hem vroeg hoe lang het al geleden was, antwoordde hij. “Toch zeker van vorige week.”

Politie en veiligheid
Nieuws

Driedaagse De Panne/Koksijde is nu tweedaagse zonder Koksijde, maar mét dames

De bekende driedaagse De Panne/Koksijde is een tweedaagse geworden, waar ook vrouwen hun intrede doen. “Het was een hels jaar voor onze vrijwilligers om het nieuwe concept klaar te krijgen”, zegt Bruno Dequeecker van KVC Panne Sportief.

Nieuws

Bart Porrye: “We waren heer en meester”

KBBC De Panne werd zondag na de 42-83 zege in Koekelare ongeslagen kampioen. Voorzitter Bart Porreye tuimelde met de ploeg van eerste naar vierde provinciale, maar de kentering is ingezet. “We hebben moeilijke jaren achter de rug maar we bleven niet bij de pakken zitten. Vorig jaar vroeg ik Dirk Brouns om met ons in zee te gaan. We werkten een plan uit en dit is de eerste prijs. We waren heer en meester. Soms werd het zelfs wat monotoon voor de spelers, maar volgend seizoen spelen we weer een niveau hoger. We zijn weer vertrokken voor een mooie periode. Minpunt nu was de competitieformule. Er zijn te weinig teams in de reeksen in vierde en na Nieuwjaar hadden we amper matchen.”

Nieuws

VIDEO. Carine (60) en Danny (61) waren drie dagen ongewild noodcentrale, maar brandweer maakt dat nu helemaal goed

Carine Maricau (60) en Danny Maes (61) uit de Doornstraat in Adinkerke, een deelgemeente van De Panne, kregen vorige week van woensdag tot en met vrijdag de telefoonoproepen binnen van brandweerpost Veurne. De brandweer heeft hen nu op gepaste wijze bedankt.

Politie en veiligheid
Wegen en verkeer
Nieuws
Download