Ken jij nog leuke adresjes?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Bar schenkt 965 euro aan Zeepreventorium

Bar Riderz schonk recent 965 euro aan het Zeepreventorium in De Haan. Uitbaters Byron Verheyden en Chelsea Decoster verzamelden het mooie bedrag door verzoeknummers te draaien en spelletjes nagelen te organiseren in hun café in Blankenberge. Met het geld werd een buitenspeelhuis en een cadeaubon voor leefgroep De Pagadders gekocht, waar Decoster nog eerder werkzaam was.

Nieuws

“Nu volhouden en dit niveau aanhouden”

De 0-4 winst van De Haan in Keiem was op z'n zachtst gezegd opmerkelijk. Jelle De Clercq scoorde drie keer. “Die zege deed enorm veel deugd”, sprak T1 Kris Brackx. “We beloofden om scherprechter te spelen in het titelgevecht en dit is gelukt.”

Nieuws

Gustavus (106) is voortaan de oudste man van ons land: dit is zijn geheim

“Het recept om heel oud te worden? Iedere ochtend een haring en de liefde en zorg van mijn go-go girls.” De kwieke en gevatte Gustavus Leclercq is met zijn 106 jaar de nieuwe oudste man van het land. “Ik geniet nog elke dag van het leven.”

Nieuws

Oppositie protesteert tegen ‘belastingverhoging’

De gemeenteraad keurde onlangs een aanpassing goed van de algemene gemeentelijke milieubelasting en dat was duidelijk niet naar de zin van de oppositie. De aanpassing voorziet onder meer de afschaffing van het voordeeltarief voor gezinnen met minstens één kind, jonger dan drie jaar, ten laste.

Nieuws

Leerlingen organiseren West-Vlaamse wetenschapsbattle

Driehonderd leerlingen van de derde graad van zes scholen uit Bredene en De Haan beoordelen volgende week wetenschappers en professoren tijdens de West-Vlaamse editie van de wetenschapsbattle. “Vijf sprekers van hogescholen of universiteiten nemen het tegen elkaar op. Ze moeten hun thema zo bevattelijk mogelijk uitleggen aan kinderen”, zegt juf Melanie Van Marcke van de vrije basisschool Duinen.

Nieuws

Kerkfederatie verdeelt functies

De kerkdienst in de Sint-Monicakerk van zondag stond in het teken van de aanstelling van een trio. Jos De Muynck, inspecteur-adviseur coördinator rooms-katholieke godsdienst werd benoemd tot pastoor. Ronny Vanpraet, diaken en aalmoezenier van het AZ Sint-Jan is nu medeverantwoordelijke voor het pastoraal. Paul Beernaert is als nieuwkomer benoemd tot hulppriester in de federatie.

Nieuws

Vier Unizo-afdelingen komen bijeen

In Kinepolis kwamen 250 zelfstandige ondernemers bijeen op ‘O-de-Mer’. Christophe Deborsu bracht er de gesmaakte show ‘Hebben we iets te leren van onze onderburen?’. Voor het event werkten de Unizo-afdelingen van Oostende, Gistel, Middelkerke en De Haan-Wenduine samen.

Nieuws

Manon Depuydt vreest forfait, Simon Versavel gaat weer voor twee titels

Tachtig West-Vlamingen komen dit weekend in Gent in actie bij het BK indoor voor beloften en jeugd. Liefst elf voeren er een deelnemerslijst aan, Simon Versavel zelfs twee keer. Maar of er net als vorig jaar twaalf titels uit de bus komen, is twijfelachtig.

Nieuws

“Optrekken aan stunt om ons te redden”

De Haan pakte vorige zaterdag een punt tegen leider Lichtervelde. “Een stuntje”, lacht Anima Desmedt. “Aan dit resultaat moeten we ons optrekken om minstens twee ploegen achter ons te houden. Precies omdat het niet duidelijk is hoeveel ploegen degraderen, moeten we zo hoog mogelijk eindigen. Natuurlijk hadden we dit seizoen op beter gehoopt, maar met Alexander Vlahovic zitten we al aan onze derde trainer. De vorige twee haakten af wegens gebrek aan tijd. Met Vlahovic sloegen we een klasbak aan de haak. Nu zijn de opdrachten duidelijk en worden ze ook uitgevoerd. Op Torhout moeten we de positieve lijn doortrekken.”

Nieuws
Download