Hoplr is volledig gratis en vrij van reclame
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Snelheids-, alcohol- en drugscontroles volgend weekend

De politiezones en de federale wegpolitie van West-Vlaanderen organiseren op regelmatige basis samen weekendcontroles en dit op vraag van provinciegouverneur Decaluwé. Het gaat om snelheidscontroles, rijden onder invloed van alcohol of drugs en aandacht voor de gordelplicht. Dit zijn de geplande controles op 29 en 30 juli.

Politie en veiligheid

Hoe dichter bij kust, hoe meer betalen? Niet als het aan rechtbank ligt

Het gemeentebestuur van De Haan gaat in beroep tegen het vonnis van de rechtbank van eerste aanleg van Brugge die zegt dat bepaalde belastingtarieven in De Haan strijdig zijn met het gelijkheidsprincipe. Wie in De Haan een tweede verblijf heeft, betaalt namelijk meer hoe dichter dat verblijf bij de kust ligt.

Nieuws

Geen WK voor Axelle Dauwens en Louise Carton

Philip Milanov (discus) treedt in augustus als enige West-Vlaming aan bij het WK in Londen. Axelle Dauwens (400m horden) en Louise Carton (5.000m) doken in Heusden-Zolder tijdens de Nacht immers niet onder de norm. Manon Depuydt zette op de 200m wel een persoonlijk record neer.

Nieuws

Opnieuw twee wereldprestaties van Philip Milanov

Philip Milanov (26) zorgde zaterdag bij de Flanders Cup in Ninove voor de wereldprestatie. De Bruggeling sloot het discuswerpen af met een winnende 66m34. Gisteren kwam hij op een kleine wedstrijd in Beveren zelfs op 66m97 uit. Milanov gooide dit jaar al zeven keer op dertien wedstrijden verder dan de WK-norm (65m00).

Nieuws

“Buurman Joris De Loore is mijn grote voorbeeld”

Thibault De Negri uit De Haan is deze week actief op de Belgian Circuit-tornooien van TC L’Armorial in De Panne en TC Duinbergen, maar de op 2 juli 18 jaar geworden tennisser van TC Brughia kijkt vooral uit naar 13 augustus, wanneer hij naar Amerika vertrekt voor een avontuur in het College Tennis.

Nieuws

Dorp in de ban van ‘spioenkopjes’

In de ‘Spioenkop’, de 31 meter hoge duin met daarop het pittoresk wit-rood paviljoentje, is een groot kunstproject van start gegaan.

Nieuws

Jongeren gaan strijd aan met zwerfvuil

In De Haan zullen de jongeren voortaan nauw betrokken worden bij de aanpak van het zwerfvuil. De gemeente kreeg daarvoor een grote subsidie van OVAM.

Nieuws

Kust gooit 75.000 strandasbakken in strijd om “je peuk niet te laten stranden”

Om de miljoenen sigarettenpeuken op de stranden aan onze kust terug te dringen, zal het West-Vlaams provinciebestuur samen met haar partners deze zomer in alle badplaatsen 75.000 strandasbakjes verdelen. Ook de redders en de beachbars doen mee aan de actie. “Jobstudenten zullen niet alleen rokers aanspreken, maar ook asbakjes en ander materiaal uitdelen.”

Vrije tijd en hobby

Kust gooit 75.000 strandasbakken in strijd om ‘je peuk niet te laten stranden’

In de strijd tegen de miljoenen sigarettenpeuken op de stranden aan onze kust zal het provinciebestuur samen met de partners deze zomer in alle badplaatsen 75.000 strandasbakjes verdelen. Onder de noemer ‘Laat je peuk niet stranden’ zullen ook de redders en de beachbars meedoen.

Vrije tijd en hobby

Philip Milanov pakt zevende goud met discus en tweede met kogel

West-Vlamingen behaalden 5 van de 33 titels op het BK-atletiek in Brussel. Philip Milanov stak erbovenuit. De 25-jarige Bruggeling won voor de zevende keer goud bij het discuswerpen en voor de tweede opeenvolgende maal dat van het BK-kogelstoten.

Nieuws
Download