It'll be all right
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Laatste kans op EK-ticket voor Louise Carton

Dertig West-Vlamingen schreven zich in voor de Nacht van de Atletiek in het Limburgse Heusden-Zolder, maar amper vier haalden het hoofdprogramma. Voor Louise Carton is het de wedstrijd van de laatste kans om op de 5.000m het EK te halen.

News

Opnieuw kusttrams tussen De Haan en Wenduine

Het gewone tramverkeer tussen De Haan en Wenduine kan zaterdag rond 19 uur hervatten. Dat meldt Inge Debruyne van De Lijn West-Vlaanderen. Door problemen met een gasleiding werden al sinds dinsdag pendelbussen ingezet.

News

Tramverkeer tussen De Haan en Wenduine blijft onderbroken

Door problemen met een gasleiding in De Haan rijden er sinds dinsdag geen kusttrams tussen De Haan en Wenduine. De hinder zal ook vrijdag en mogelijk zelfs nog het hele weekend aanhouden. De Lijn zet op het traject pendelbussen in, maar vraagt de reizigers om rekening te houden met vertragingen.

News

Jongeman moet sleutels afgeven aan de politie en vindt er niets beter op dan een andere auto te stelen om thuis te geraken

Dieven hebben zaterdagnacht een bestelwagen gestolen in De Haan. Na een achtervolging kon de politie hen in Brugge toch onderscheppen. De bestuurder, een 25-jarige man uit het Noord-Franse Rijsel, bekende dat hij de wagen stal omdat hij na een positieve alcoholcontrole zelf zijn sleutels aan de politie had moeten afgeven. Hij wilde met de gestolen wagen alsnog naar huis rijden. De diefstal gebeurde even voor 2 uur vlakbij een festival in De Haan. De eigenaar van de bestelwagen liet die heel even alleen met de sleutels op het contact en de dieven roken hun kans. De politie werd onmiddellijk verwittigd. Tijdens de achtervolging die volgde, kwam het tot een aanrijding. Gelukkig zonder veel erg. De twee mannen - van 23 en 25 jaar oud uit Frankrijk - konden ingerekend worden. Wellicht krijgt de positieve ademtest op zich ook nog een staartje in de politierechtbank.

Alert

Sleutels van wagen moeten afgeven na alcoholcontrole? Dan stelen we toch een andere

Een 25-jarige Fransman heeft zaterdagnacht om een wel erg opmerkelijke reden een bestelwagen gestolen in De Haan. Na een positieve alcoholcontrole had de politie de sleutels van zijn eigen voertuig afgenomen. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen.

Alert

De Haan krijgt opnieuw zijn eigen versie van Kookeet: Kok@Zee

Oostende heeft A l’Ostendaise en Brugge zijn vermaarde Kookeet, maar ook De Haan laat zich deze zomer niet onbetuigd op culinair vlak. Het gemeentebestuur organiseert woensdag voor de derde keer Kok@Zee.

News

Zaak rond vissersboot vol cocaïne naar rechtbank doorverwezen

De zaak rond de oude vissersboot met aan boord anderhalve ton onversneden cocaïne kan binnenkort voor de rechtbank komen. Het onderzoek werd afgerond en de raadkamer verwees de zaak door.

News

Natalie (33) bevrijdde een hond uit snikhete wagen: “En dan was de bazin nog kwaad op mij”

In De Haan is opnieuw een hondje uit een snikhete auto bevrijd. De klanten van een horecazaak in De Haan merkten het dier dinsdagmiddag op in een wagen vlakbij het terras. Meer dan een uur later kwam de bazin van het beestje toe. “En die was zowaar kwaad op mij”, zegt uitbaatster van de zaak Natalie Quaden (33).

News

Politie betrapt stelende tieners

De politie heeft twee jonge dieven geklist die materiaal uit auto’s stalen op de parking van het vakantiepark Sunparks in Wenduine (De Haan). De twee voelden aan alle deurklinken of de wagens wel op slot zaten. Ze werden dinsdagnacht op heterdaad betrapt.

Alert

Opnieuw hondje uit snikhete wagen bevrijd

Opnieuw is een hondje uit een snikhete auto bevrijd. De klanten van een horecazaak in De Haan merkten het dier dinsdagmiddag op in een wagen vlakbij het terras. Meer dan een uur later kwam de bazin van het beestje toe.

News
Download