Gratis en voor niks!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Ik mik op finale”

Drie West-Vlaamse leerlingen van de Topsportschool kwalificeerden zich voor het EK voor junioren in het Italiaanse Grosseto. Hanne De Baene treedt aan in het polsstokspringen, Michael Obasuyi neemt deel aan de 110m horden en Hanne Claus komt in actie in de 4x100m.

Nieuws

Job opgegeven om naar Kaapstad te fietsen voor het goede doel

Afgelopen zondag vertrok Stijn Van Parys vanuit Brugge met de fiets richting Zuid-Afrika voor het goede doel. “Ik gaf mijn job op voor deze droom.”

Nieuws

Welkom in de OCMW-site: hier maken we kaas en brouwen we bier

Het stadsbestuur vond een oplossing voor de herbestemming van de oude OCMW-site bij enkele Damse ondernemers. De plaatselijke brouwers en de kaasmakerij bewonderen het historisch unieke kader. “We denken aan een soort belevingssite waar alle zintuigen geprikkeld worden.”

Nieuws

5.200 kilometer gefietst voor goede doel

De 30-jarige Bastien uit Moerkerke (Damme) fietste samen met zijn vriendin maar liefst 5.200 kilometer door de Verenigde Staten voor het goede doel. Ze deden dat in amper 39 dagen. “Gemiddeld deden we zo'n 140 kilometer per dag”, zegt Bastien.

Nieuws

“Wil mij zondag tonen in Omloop Het Nieuwsblad”

Jarne Loeys pakte voor eigen volk in Oostkerke een zevende plaats. “Vorig jaar werd ik tiende en het was de bedoeling om zeker even goed te doen”, vertelt junior Jarne Loeys. “Aanvankelijk was er weinig animo, maar even voorbij halfkoers werd het ernstig met een ontsnapping van een vijftal. Met zeven man konden wij de kloof dichten en wij fietsten een voorsprong van een minuut bij mekaar. In de slotronde waren er nog enkele pogingen. Ik ging ook mijn kans, maar ik werd jammer genoeg terug gepakt. Die inspanning bekocht ik in de spurt en werd zevende. Zondag probeer ik mij te tonen in de Omloop Het Nieuwsblad.”

Nieuws

Philip Milanov pakt zevende goud met discus en tweede met kogel

West-Vlamingen behaalden 5 van de 33 titels op het BK-atletiek in Brussel. Philip Milanov stak erbovenuit. De 25-jarige Bruggeling won voor de zevende keer goud bij het discuswerpen en voor de tweede opeenvolgende maal dat van het BK-kogelstoten.

Nieuws

Vrouw laat aangereden slachtoffer achter, maar dat is volgens de rechter geen vluchtmisdrijf

Opvallende zaak in de Brugse politierechtbank dinsdag. Een vrouw die een motorfietser en zijn passagier na een aanrijding liet liggen moest zich niét voor vluchtmisdrijf verantwoorden. Ze kreeg een boete en een beperkt rijverbod.

Politie en veiligheid

Slachtoffer achtergelaten, maar geen vluchtmisdrijf

Opvallende uitspraak in de Brugse politierechtbank gistermorgen. Een vrouw die een motorfietser en zijn passagier na een aanrijding liet liggen, moest zich niet voor vluchtmisdrijf verantwoorden. Ze kreeg een boete en een beperkt rijverbod.

Politie en veiligheid

Philip Milanov speerpunt van Belgische ploeg

Vijf West-Vlamingen reisden met de nationale ploeg af naar het Finse Vaasa voor het EK voor landenteams in tweede afdeling.

Nieuws

Zeldzame kolonie meervleermuizen ontdekt

Je hebt ze misschien zelf al gespot met hun luchtacrobatie, maar Damme heeft er een nieuwe natuurlijke attractie bij: de meervleermuis. In de polders rondom het dorp hebben vrijwilligers van de Vleermuizenwerkgroep van Natuurpunt en het Regionaal Landschap Houtland een zeldzame kolonie van de meervleermuis gespot. Dat is nog maar de tweede keer in België dat een kolonie van dit type vleermuis werd ontdekt.

Vrije tijd en hobby
Download