Nie neute, nie pleuje...
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Enkel met Robijns is er nog geen akkoord”

Bij Basket Sijsele konden ze de rust goed gebruiken. “Op 2 januari hernamen we”, aldus coach Kris De Pauw. “Soms ontbreken een paar spelers wegens examens zoals Verborgt en Decoessemaecker, maar Hofmans en Ongenaet zijn fit. We openen thuis tegen Leuven.”

Nieuws

“Na veel pech liepen we eerste nederlaag op”

“Het 2-1 verlies in Staden rekenden we niet mee. Dubbel jammer, de concurrenten lieten punten liggen”, vertelde T1 Steve Despodt. “Op een klein, moeilijk bespeelbaar veld hadden we moeite met een gemotiveerde tegenstander. Hun eerste keer in de box, na een verre ingooi, leverde een goal uit de kluts op. Daarna domineerden we 75 minuten lang maar telkens stak of stond er iets of iemand in de weg. In de 55ste minuut werd het 1-1 maar een afgeweken schot zette Staden bij hun eerste aanval op 2-1. We bleven paal en lat vinden, samen met een goeie keeper. Zo slikten we na veel pech onze eerste nederlaag. De ontgoocheling was groot.”

Nieuws

“Ons ingraven tegen Dosko zou dodelijk zijn”

Na de 3-2 winst tegen De Haan aast FC Moerkerke op de scalp van Dosko Sint-Kruis. “We willen zelfs nog voor een plek in de eindronde vechten”, stelt Tymen Dhavé, terug uit schorsing. “We zijn klaar voor een nieuwe start. De heenmatch in Dosko verloren we, dat vraagt om een rechtzetting. Twee sterke pionnen bij Dosko zijn out. Stan Braem is geblesseerd en Sypré is geschorst. Dat betekent dat er mogelijkheden zijn. Ons zondagmiddag ingraven zou dodelijk zijn. Het lijkt me beter om op onze eigen kracht te rekenen en Dosko het initiatief te laten om het spel te maken. Eén uitbraak van ons kan voldoende zijn.”

Nieuws

Dan toch gelukkig nieuwjaar: Christel (22) heeft gestolen auto al terug

De gestolen Volkswagen Beetle van Christel Deraeve (22) uit Brugge is terecht. Die werd tijdens oudejaarsavond gestolen in het West Gistelhof in Brugge. Maar maandagavond kreeg de jonge vrouw telefoon. “Blijkbaar was mijn auto ergens langs de weg in Damme gevonden. Enkele kilometers van de plaats waar hij werd gestolen”, zegt ze. “Ik kreeg hem diezelfde avond nog terug.”

Politie en veiligheid
Nieuws

Oppositie verbolgen om samenwerking met ‘twijfelachtige vzw’: “Wat een risico!”

De voormalige school in de Burgstraat in Damme wordt niet verkocht, maar verhuurd. Dat werd, tot grote ontevredenheid van N-VA, beslist op de gemeenteraad. “Wij stellen ons veto tegen de vzw die het gaat uitbaten.”

Nieuws

Jonge ouders wanhopig nadat onthaalouders massaal afhaken: “Eisen zijn te streng”

Jonge gezinnen in Damme zitten met de handen in haar. Een op de vier onthaalmoeders gaf er de voorbije drie jaar de brui aan, waardoor pasgeborenen voor het eerst op een wachtlijst terechtkomen. “De strenge regelgeving ontmoedigt starters”, stelt schepen Eveline Van Queckelberge (CD&V). “Maar de voormalige pastorale woning in Sijsele biedt een uitweg.”

Nieuws

Concert of schoolactiviteit: kerken worden vanonder het stof gehaald

De stad Damme stelt in februari een concreet plan voor om zes van haar acht kerken een andere invulling te geven. “Voor een aantal hebben we al goede ideeën, al komen er hier en daar nog wat investeringen aan te pas”, zegt burgemeester Joachim Coens (CD&V).

Nieuws

Waaghalzen doorkruisen komende twee weken Afrika: “Slopende, maar unieke ervaring”

Zo’n twee weken lang trekken Patrick Hillewaere, Jan Govaere en Philip Helewaut door Marokko, Mauritanië en Senegal voor de Africa Eco Race, een rally van ongeveer 6.500 kilometer. Een slopende, maar unieke ervaring. Het team doet mee in de categorie vrachtwagens. “Slapen doen we in tentjes en elke dag rijden we zo’n 500 kilometer”, vertelt Patrick Hillewaere.

Nieuws

Stad schakelt bloemenkunstenaar Frederiek Van Pamel in om wintercampagne te lanceren: “Het stadhuis is ideaal voor vliegende kerstbomen”

Met de hulp van ruim 10.000 bloemen stak Frederiek Van Pamel het Damse stadhuis in een winters kleedje. De schepenzaal heeft nu iets weg van een Harry Potter filmset. “Toen we er de eerste keer vergaderden kwamen meteen ideeën naar boven.”

Nieuws

Basisschool Sijsele zamelt 1.100 euro in

In het kader van de Warmste Week van Studio Brussel zamelden kinderen, ouders, grootouders en leerkrachten van de Gemeentelijke Basisschool in Sijsele 1.100 euro in ten voordele van vzw Oranje in Sijsele. Daarvoor organiseerden ze twee activiteiten, waaronder ‘Sneltombola for Life’ tijdens het grootouderfeest en ‘Films for Life’. Beide activiteiten vielen in de smaak, waardoor een groot bedrag kon ingezameld worden. De leerlingen schonken hun cheque na een middag meewerken bij vzw Oranje.

Nieuws
Download