Koken voor je buren? Dat kan ook!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Gezin neemt gedwongen afscheid van honden: “Kinderen kapot van verdriet”

Een gezin uit Sijsele, een deelgemeente van Damme, heeft afscheid moeten nemen van hun drie honden. Een rechter had hen een dwangsom van 250 euro per dag opgelegd per dag dat de honden op hun erf nog aanwezig zouden zijn. Het resultaat van een lang aanslepende burenruzie. “De kinderen zijn kapot van verdriet”, getuigt mama Heidi vrijdag in Het Laatste Nieuws.

Nieuws

“Ik wist al langer dat we een goede ploeg hadden”

Basket Sijsele won zondagmiddag overtuigend met 62-98 bij Duva Gistel B en zette titelconcurrent Oostkamp meteen al op twee matchen.

Nieuws

“Indrukwekkend hoe we tot 6-0 uitliepen”

Loppem moest een paar sterkhouders missen en daar maakte FC Moerkerke handig gebruik van. De ploeg van Petro De Graeve klimt met een 12 op 12 naar de vijfde plaats in het klassement. “Tot de rust bleef het 0-0, maar daarna schoot een goed georganiseerd Moerkerke in gang. Alles ging ontzettend vlot. Het was indrukwekkend hoe we tot 6-0 uitliepen”, aldus T2 Guido Blomme. “De voorbije weken was de inbreng van de bankzitters heel groot. Ook onze fysieke conditie is opmerkelijk. Na anderhalf uur was niemand opgebrand. Dankzij deze overwinning hebben we wat ademruimte voor de trip van zondag naar Keiem, dat één punt meer telt.”

Nieuws

“We mogen de rol nu niet lossen”

SVV Damme kwam thuis tegen Meulebeke niet verder dan een 1-1 gelijkspel. “Ik kwam best veel in beeld”, zegt keeper Harold Van Der Borght. “We hadden het dan ook niet makkelijk tegen een sterke tegenstander. Gelukkig viel Van Gysegem in en scoorde hij de gelijkmaker. Meer dan dat gelijkspel zat er nooit in. We misten natuurlijk de geschorste Arno Lycke, maar zijn vervanger leverde uitstekend werk. ”

Nieuws

“Meteen spons over collectieve offday”

“4-0 op je donder krijgen van Tielt, nee, dat hadden we niet zien aankomen”, gaf T1 Steve Despodt toe. “Het valt niet uit te leggen. We zaten in een goeie flow, alles liep perfect op training en dan moet je het bekopen tegen een kwalitatief minder sterke ploeg die meer power uitstraalt. De inzet was er, maar niks liep zoals het moest, iedereen voetbalde onder zijn normale niveau. Over een collectieve offday veeg je best meteen de spons. We krijgen een nieuwe kans tegen Meulebeke. Die verloren ook en willen evenmin punten vergooien. Met Desmet, Cherlet, Van Loo en Lycke missen we mensen die het verschil kunnen maken.”

Nieuws

“Willen geen risico’s nemen met Tibo De Coessemaeker”

Na de kansloze nederlaag tegen Vilvoorde kon Sijsele zich zaterdag herpakken tegen Loyers. Nog steeds zonder Tibo De Coessemaeker won Sijsele in Wallonië met ruim verschil: 61-89.

Nieuws

“Tielt kwam gewoon scherper voor de dag”

SVV Damme werd op het veld van Tielt met 4-0 licht vernederd, waardoor SVV naar rang vier terugviel, al speelt het geen rol van belang.

Nieuws

Willy Naessens komt het zelf uitleggen

De bekende ondernemer Willy Naessens uit Wortegem-Petegem zakte gistermorgen persoonlijk naar de rechtbank van Brugge af. Hij had namelijk beroep aangetekend tegen een veroordeling voor een snelheidsovertreding. “De brief ging verloren en dat wou ik komen rechtzetten”, zegt hij.

Nieuws

“Niet alleen wij waren niet op niveau”

Een alom gekende wijsheid in de sport. Hoe meer men wint, hoe dichter men bij de eerste nederlaag staat. Bij Basket Sijsele kunnen ze er over meepraten. De ploeg van Kris De Pauw verloor zaterdag thuis tegen Vilvoorde, eerder ook al de killer van Oostkamp.

Nieuws
Download