Virtuele cityhopping!
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Zeldzame kolonie meervleermuizen ontdekt

Je hebt ze misschien zelf al gespot met hun luchtacrobatie, maar Damme heeft er een nieuwe natuurlijke attractie bij: de meervleermuis. In de polders rondom het dorp hebben vrijwilligers van de Vleermuizenwerkgroep van Natuurpunt en het Regionaal Landschap Houtland een zeldzame kolonie van de meervleermuis gespot. Dat is nog maar de tweede keer in België dat een kolonie van dit type vleermuis werd ontdekt.

Vrije tijd en hobby

Rachel is de oudste inwoner van Damme ooit

Rachel Neyt uit Sijsele vierde gisteren haar 108ste verjaardag en daarmee wordt ze de op een na oudste West-Vlaming. Ze mag ook de titel van oudste inwoonster die Damme ooit gekend heeft op haar palmares schrijven.

Nieuws

Ondanks erbarmelijke staat: nieuwe Durmebrug niet voor morgen

De bouw van een nieuwe Durmebrug blijft uit. Nochtans krijgt de brug op de N446 door werkzaamheden in de regio steeds meer verkeer te slikken. Ze verkeert in een erbarmelijke staat en het autoverkeer rijdt er vaak te snel langs het smalle fietspad. De herinrichting zit in het slop door aanslepende onteigeningen.

Wegen en verkeer

Primeur in België: hier blijft de hondenpolitie vaker van de drugs af

De Hondenpolitie van Damme/Knokke-Heist pakt uit met een primeur: ze traint haar drugshonden met geurkokers die echte drugs vervangen. Zo'n koker produceert de geur van ongeveer 450 kilo echte drugs en dat biedt alleen maar voordelen. Zo zouden de geurkokers veel veiliger zijn en worden de drugshonden specifieker getraind. “Zelfs de federale politie gebruikt ze nog niet.”

Politie en veiligheid

Deze gemeente kreeg een huwelijksaanzoek van over de provinciegrens

Burgemeester Marleen Van Den Bussche van Maldegem staat niet afkerig tegenover een fusie met de stad Damme, maar daar houden ze voorlopig nog de boot af. “We willen eerst nagaan wat voor gevolgen dit heeft op alle vlakken”, zegt burgemeester Coens.

Nieuws

VIDEO. Kiano (10) speelt en scoort bijna op veld van Real Madrid

Hij is amper tien jaar oud, maar Kiano speelde wel al een wedstrijd op het eerste veld van Real Madrid. In Bernabéu scoorde hij ei zo na een knap doelpunt. “Het was een fantastische ervaring”, zegt hij.

Nieuws

Middeleeuwse stad met te veel verkeer: “Fantastisch uitzicht, maar we verstaan elkaar niet”

De horeca-uitbaters uit de Kerkstraat krijgen van hun klanten zowat elke dag een opmerking over de grote lawaaihinder op hun terras. De stad heeft een oplossing: “We ontwikkelden een nieuw mobiliteitsplan die de overlast moet inperken.”

Wegen en verkeer

Jonge vader belandt met wagen in gracht en kan hoofd net boven water houden

Dinsdagnacht belandde Jens Vermote met zijn wagen in een gracht naast de Lettenburgstraat. De Diksmuidenaar zat gekneld en kon zijn hoofd net boven het water houden. Hij werd tijdig bevrijd, maar ligt nu op de dienst intensieve zorgen met gebroken nekwervels.

Nieuws

Veiling boeken Uilenspiegel groot succes: “De juweeltjes zien we niet meer terug in België”

Zaterdag vond in het Damse stadhuis een van de grootste veilingen van boeken over Tijl Uilenspiegel plaats. Amper één van de topstukken keerde terug naar afzender. “Eens over de grens zie je dat nooit meer terug.”

Nieuws
Download