Niet tevreden, geld terug!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Ooievaars brengen altijd goed nieuws... behalve in deze stad

Damme verkeert in de ban van de ooievaars. Na het koppel op het stadhuis vestigden zich nu ook twee dieren op de schoorsteen van het oude rusthuis in de Kerkstraat. Het gevolg: de plannen om het pand af te breken, worden resoluut uitgesteld. “We kunnen ze toch niet wegjagen van een zorgsite?”

Nieuws

Mathias Declercq heeft geen schrik van kasseien en waaiers: “Ik wil meteen goed in de wedstrijd zitten”

Mathias Declercq voelt zich klaar voor de Guido Reybrouck Classic van morgen in Moerkerke-Damme. “Ik put vertrouwen uit mijn goede prestatie in Nokere Koerse”, zegt de tweedejaarsjunior.

Nieuws

“Er wachten ons nog pittige wedstrijden”

SVV Damme krijgt zaterdag het bezoek van eindrondeconcurrent Jabbeke. “Alles staat op een zakdoek”, zegt Pieter De Lille. “We staan met vier ploegen vierde met 42 punten. De Ruiter rukt verder op, dat is dé ploeg van de derde periode. Die machine loopt weer na een aarzelend begin. Met onder andere Jabbeke, Bredene en Zedelgem staan ons nog een aantal pittige matchen te wachten, maar de nacompetitie blijft ons doel. Helaas moeten we tegen Jabbeke, dat een enorme 1-6 dreun kreeg, Derek van Gysegem missen wegens ziekte. Gelukkig kunnen we op Jimmy de Bo rekenen, maar Derek scoorde onlangs toch een paar hele belangrijke doelpunten.”

Nieuws

EINDE DREIGT VOOR ’T DAMBORD

Gemeentelijke basisschool ’t Dambord dreigt het nieuwe schooljaar vanaf september 2019 niet te halen. Als de school niet genoeg leerlingen vindt, gaan de poorten onherroepelijk dicht. “En dat zou een ramp zijn voor ons en onze kinderen”, zegt mama Katrien Venneman.

Nieuws

Ooievaars krijgen zitje op het Damse stadhuis

Daar zijn ze weer: de ooievaars die vorig jaar hoge ogen gooiden op het Damse stadhuis. Het personeel moest toen de verwarming van het gebouw zelfs uitschakelen om de dieren niet te hinderen. Om dat probleem te voorkomen, wordt volgende week een comfortabele rustplaats gebouwd op het dak. “Ze zijn een beetje te vroeg, maar uiteraard zeer welkom.”

Nieuws

“Ondanks verlies nog alles in eigen handen”

Hoe langer je blijft winnen, hoe dichter de eerste nederlaag komt. Het overkwam Basket Sijsele zaterdagavond tegen Latem-De Pinte. Kris De Pauw vond het een onnodige 75-68 nederlaag. “Er zat meer in voor ons”, vond de coach. “We waren niet echt op niveau en daar kwam nog eens bij dat Ongenaet op halve krachten speelde door zijn blessure. Dit was een gemiste kans. De achtervolgers komen nu allemaal wat dichterbij, maar met nog vijf matchen te gaan hebben we wel nog alles in eigen handen. We moeten nog drie keer winnen en dan kan de titel ons in principe niet meer ontsnappen. Het is nu zaak om rustig te blijven en te werken van match tot match.”

Nieuws

Nepagent blijft maand langer in de cel

De 35-jarige man uit Damme die eind vorig jaar een vrouw in haar eigen wagen ontvoerde en met een neppistool bedreigde, blijft in de cel. Dat besliste de Brugse raadkamer gisterenmorgen. Het slachtoffer was een volstrekt vreemde voor hem.

Politie en veiligheid
Nieuws

Kazerne ruimt straks plaats voor ‘wijk van de toekomst’, maar niet zonder waardig afscheid

De kazerne van Sijsele krijgt een waardig afscheid. De site wordt binnenkort omgetoverd tot ‘wijk van de toekomst’, maar ontvangt op zaterdag 17 maart eerst nog honderden lopers. Zij zamelen tijdens ‘Miles for Smiles’ geld in voor vijf goede doelen. “Dat deze site lange tijd gesloten bleef, moet de nieuwsgierigheid aanwakkeren.”

Nieuws
Download