Hopla, there you are again!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Henri (6) schrijft bijzondere brief naar minister Geens: “Waarom mag ik niet met mijn mama trouwen?”

Zes jaar is Henri Lenoir, maar hij is nu al een echte doorzetter. Het zoontje van Febronie De Leyn en Jonas Lenoir ziet zijn mama zo graag dat hij met haar wil trouwen. Maar dat mag niet van de wet. Daarom schreef hij zelfs een brief naar ­minister van Justitie Koen Geens. Tot zijn verrassing kreeg hij een handgeschreven antwoord van de ­minister zelf.

News

Prehistorische monsters op straatmuziekfestival

De zesde editie van het Damse straatmuziekefestival was voorbije zaterdagavond een voltreffer. Veel volk kwam er genieten van de leuke optredens en gezellige sfeer in een zuiders Damme. Plots daagden ook drie voorhistorische dinosaurussen op in de straten. De knappe act resulteerde in nogal wat hilariteit bij de rustig genietende toeristen.

News

Woningen, museum en een brouwerij: zo ziet Damme er binnenkort uit

De toekomstplannen voor de oude rusthuisgronden in Damme zijn bekend en goedgekeurd door de OCMW-raad. “Het historische stadscentrum zal er helemaal anders uitzien.”

News

Zeventien procent van de bestuurders reed in juni te snel in Damme en Knokke-Heist

Bij snelheidscontroles in Damme en Knokke-Heist werden in de loop van de maand juni maar liefst 17 procent van de wagens geflitst. Dat meldt de politie van de zone Damme/Knokke-Heist. Een hardrijder haalde zelfs een snelheid van 100 kilometer per uur, waar slechts vijftig per uur toegelaten is.

Traffic

Twee mannen moeten naar de rechtbank voor brandstichting in kasteel Sijsele

De twee mannen die verdacht worden van brandstichting in een kasteel in Sijsele zullen zich daarvoor in de correctionele rechtbank moeten verantwoorden. Ze ontkennen echter dat ze het vuur aanstaken. Eén van hen zit nog in de cel.

News

Klaar voor de match van vrijdag: bier kan blijven vloeien, ondanks mogelijk CO2-tekort

Goed nieuws voor iedereen die vrijdag op stap gaat om de match van de Rode Duivels tegen Brazilië. Een aantal horecazaken in Damme heeft maatregelen genomen tegen een mogelijk CO2-tekort. Daardoor zou niet alleen de biervoorraad in het gedrang te komen, de pintjes zouden ook niet uit de tap kunnen vloeien. “Maar wij slapen op onze beide oren.”

News

Buizerd in de aanval? “Zingen werkt”

Molenwieken, zingen of gewoon een andere route kiezen: wie tegenwoordig wil wandelen of joggen langs het Schipdonkkanaal in Moerkerke verkeert maar beter in goede conditie. Het stadsbestuur plaatste daar onlangs een bordje met een aantal opvallende raadgevingen. Reden: de buizerd is weer geland voor haar jaarlijkse broedperiode, en ze doet alles om haar nest te beschermen. “Het dier kan je raken, maar in principe zal het niemand verwonden.”

News

Politiezones slaan handen in elkaar

De politiezones Brugge en Damme/Knokke-Heist slaan officieel de handen in mekaar. De korpschefs van beide zones ondertekenden gisteren een protocol om die samenwerking vast te leggen.

Alert

Proeven van elektrisch rijden

De gemeentes Beernem en Damme hebben zaterdag een belevingsdag georganiseerd rond elektrisch rijden. De parking van OC De Kleine Beer in Beernem stond de hele namiddag vol met elektrische auto's, bestelwagens, motorfietsen en (plooi)fietsen. Iedereen die dat wilde, kon een testritje maken, een infosessie bijwonen of vragen stellen aan bestuurders die ervaring hebben met elektrisch rijden.

News

Boerin Lut (57) sprong varkens achterna in aalput: “Ik moest gewoon iets doen”

De brandweer was gisteren uren in de weer op een boerderij langs de Versevaartdijk in Damme. Daar waren negen varkens in een aalput beland. De boerin zakte zelfs even mee in de aalput af om de dieren op handen en voeten te helpen redden.

Alert
Download