Niet tevreden, geld terug!
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Aanslagen hielden bezoekers weg uit Vlaamse kunststeden

De aanslagen op 22 maart vorig jaar hebben wel degelijk een impact gehad op de hotelsector. Brugge werd het zwaarst getroffen en Leuven bleef het meest gespaard.

Nieuws

Twee jaar effectief voor brandstichting in Tielt

De correctionele rechtbank van Brugge heeft een 26-jarige man uit Tielt veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van twee jaar voor brandstichting. Mathias S. blijft volhouden dat hij niet opzettelijk brand veroorzaakte in het gebouw waar hij woonde.

Nieuws

Hier gratis gidsen kan je een pak geld kosten

Zonder toestemming toeristen rondleiden in Brugge, het kost u binnenkort een GAS-boete van 250 euro. Met die opmerkelijke maatregel wil de stad de zogenaamde ‘free tours’ aan banden leggen. “Als we niet ingrijpen, dreigt de situatie uit de hand te lopen.”

Nieuws

Merel (21) twee maanden na ongeval niet langer in coma : “Bang afwachten hoe het verder zal evolueren”

Twee maanden na het ongeval waarbij Merel Coulier (21) levensgevaarlijk gewond raakte, is ze uit haar coma ontwaakt. Er wacht haar wel nog een maandenlange revalidatie. “We moeten alles dag per dag bekijken”, zegt haar mama.

Nieuws

Albanese cannabis­telers krijgen lagere straffen in beroep

Tien leden van een Albanese drugsbende zijn in beroep lichter gestraft voor een elftal cannabisplantages in ons land. In gehuurde woningen in Bredene, Schaarbeek, Antwerpen, Borstbeek, Vorselaar, Anderlecht, Elsene, Vilvoorde en Sint-Joost-ten-Node werden cannabisplantages aangetroffen. Tijdens de huiszoeking in Bredene op 20 oktober 2015 trof de politie tweehonderd planten aan. De leider van de bende, Driton K. kreeg 7 jaar cel, maar ziet in beroep de straf nu dalen naar 5 jaar. Anderen kregen straffen tussen de twee jaar en 40 maanden, ook telkens iets lichter.

Politie en veiligheid

‘Slechtste buren van het land’ blijven hun titel eer aandoen

‘De slechtste buren van het land’ weten duidelijk van geen ophouden. Tijdens de behandeling van de zaak rond twee zestigers die al jarenlang hun buren in Sint-Michiels lastigvallen, bleek dat de belaging nauwelijks is opgehouden.

Nieuws

Club Brugge - AZ op 15 juli op SK Deinze

Op zaterdag 15 juli wordt op het terrein van SK Deinze een vriendschappelijke wedstrijd tussen Club Brugge en het Nederlandse AZ Alkmaar gespeeld. De aftrap is om 19 uur. Tickets zijn vanaf maandag 10 juli te verkrijgen op het secretariaat van KMSK Deinze, elke werkdag van 16 tot 18 uur.

Nieuws

Anderhalve ton onversneden cocaïne aangetroffen in dubbele wand van vissersboot

Op een vissersboot die in de haven van Oostende lag, hebben speurders maar liefst anderhalve ton onversneden cocaïne aangetroffen. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. Drie Nederlanders en een Oostendenaar zijn gearresteerd.

Nieuws

‘Slechtste buren van het land’ blijven hun titel eer aan doen

Het hof van beroep in Gent heeft de zaak rond twee zestigers die al jarenlang hun buren in de Brugse deelgemeente Sint-Michiels lastigvallen, moeten uitstellen naar 31 oktober. Het psychiatrisch rapport is nog niet klaar, maar intussen is duidelijk dat de belaging nauwelijks is opgehouden.

Nieuws
Download