Welkom thuis!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Ontsnappen als ‘Indiana Stones’? Het kan voortaan ook in deze stad

Exit Games opende deze week in de Hoefijzerlaan haar tweede filiaal in Vlaanderen. Avonturiers kunnen zich voortaan inschrijven voor vijf gloednieuwe ontsnappingsparcours op Brugs grondgebied. “En het testpubliek was alvast laaiend enthousiast.”

Nieuws

Het eerste lijsttrekkersdebat in Brugge is achter de rug. Dit moet u onthouden

Het magazine Rondom bracht donderdagavond de politieke kopstukken samen voor een eerste debat, in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. De zaal van brouwerij de Halve Maan zat afgeladen vol met toeschouwers. Moderator en VRT-journalist Jeroen Reygaert leidde alles in goede banen.

Politie en veiligheid
Nieuws

“Schitterend seizoen positief afronden”

Dosko Sint-Kruis ontvangt morgen Daring Brugge. “Vorig week bleek Loppem een maatje te sterk voor ons. De 5-2 was een duidelijk verdict”, zegt trainer David Fiers. “Volgens mij is Loppem de best voetballende ploeg van de reeks. Ze zitten in een goede flow en Loppem lijkt me dan ook de topfavoriet. Op de slotdag ontvangen wij Loppem en dat kan best nog heel interessant worden. Na Nieuwjaar beleefden wij een ‘gewone’ periode. We pakten de eerste periodetitel, maar het besef was er altijd dat er andere ploegen waren die zouden komen opzetten. Dit blijft sowieso een schitterende campagne, die we met een positief gevoel willen afronden in de eindronde.”

Nieuws

“Mogen geen steken meer laten vallen”

SK Steenbrugge ontvangt vanavond Lissewege. “De nederlaag van vorige week bij Ichtegem betekende een domper”, bekent aanvoerder Steve Bogaert. “We dachten via het klassement de eindronde te halen, maar dat lijkt nu heel ver weg. We moeten ons concentreren op de derde periode. Dat betekent dat het tegen Lissewege van moeten is. Daarna voetballen we ook nog tegen toppers als Loppem en Keiem. Het wordt heel moeilijk, maar in voetbal is alles mogelijk. Iedereen beseft dat we geen steken meer mogen laten vallen. Lissewege is een moeilijk te bespelen ploeg en heeft bovendien ook nog de punten nodig. Het wordt sowieso een boeiende strijd.”

Nieuws

Man blijft aanranding ex-stiefdochter ontkennen

Bruggeling M.R. (44) blijft ontkennen dat hij zijn voormalige stiefdochter heeft aangerand. De man brak in de nacht van 2 op 3 juni vorig jaar binnen bij zijn ex-vriendin, die in 2016 de relatie had verbroken. Vermomd met een bivakmuts en gewapend met een airsoftwapen met geluidsdemper, blinddoekte hij het meisje en maakte haar vast aan een stoel. Hij trok haar slip uit, betastte haar en streelde met een mes over haar borsten. Hij gebood haar niks tegen haar moeder te zeggen. Toch herkende het meisje haar ex-stiefvader en stapte naar de politie. Ze kon een nauwkeurige beschrijving geven van het wapen en de bivakmuts. Zaken die bij M.R. werden teruggevonden, maar die hij pas na de scheiding had aangekocht. Zelf verklaart de man dat het meisje via zijn Facebookprofiel alle spullen gezien moet hebben. Maar nog opvallender: op de gsm van M.R. werd ook een pornofilm teruggevonden die erg gelijkend was op wat zich die ochtend heeft afgespeeld. “Toeval”, zegt de man daar zelf over. Hij riskeert 37 maanden cel. Uitspraak op 20 april

Politie en veiligheid
Nieuws

Ontsnappen als ‘Indiana Stones’? Het kan voortaan ook in uw buurt

Exit Games opende deze week in de Hoefijzerlaan haar tweede filiaal in Vlaanderen. Avonturiers kunnen zich voortaan inschrijven voor vijf gloednieuwe ontsnappingsparcours op Brugs grondgebied. “En het testpubliek was alvast laaiend enthousiast.”

Nieuws

Gedaan met eindeloos zoeken: station krijgt 1.300 extra plaatsen voor fietsen

Goed nieuws voor fietsend Brugge: zowel de fietsenparking aan de voor- als de achterkant van het station krijgt er een pak stallingen bij. De NMBS investeert 510.000 euro in nieuwe, plaatsbesparende ‘etagefietsenrekken’.

Nieuws

Schoon volk en gratis ontbijt: Driedaagse legt wielerfans in de watten

Volgende week is Brugge opnieuw het decor voor een grote wielerwedstrijd: de vernieuwde Driedaagse Brugge-De Panne. De stad betaalt 85.000 euro voor twee dagen wielerpret. “Brugge blijft op de wielerkaart staan.”

Nieuws

Zelfs gemeenteraadslid dreigt onteigend te worden door komst nieuwe sluis: "Ik heb mijn vader en moeder zien sterven in dat huis"

Meer dan 500 Zeebruggenaren hebben donderdag een informatiemoment over de plannen voor een nieuwe zeesluis bijgewoond. Onder hen ook gemeenteraadslid Ingrid Vandamme (CD&V), die wellicht onteigend wordt.

Nieuws

Bus maait verkeerslichten weg: vijf passagiers raken lichtgewond

Op het kruispunt van de Buiten-Katelijnevest en de Ketsbruggestraat gebeurde gisteren even na de middag een spectaculair ongeval. Een bus van de vervoermaatschappij De Lijn werd er door een vrachtwagen aangereden en reed de verkeerslichten op de middenberm omver. Vijf passagiers van de bus raakten lichtgewond door de botsing.

Wegen en verkeer
Nieuws
Download