Enkel buren kunnen lid worden op basis van adresverificatie
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Protest tegen nieuwe randparking neemt toe: “Het is hier nu al zo druk”

Er zijn meer honderd redenen om géén randparking aan te leggen nabij de Katelijnebrug. Dat zegt een actiegroep die tegen de plannen van de stad is en komende zondag actie zal voeren. “Het zal minder erg zijn dan ze verwachten”, zegt het stadsbestuur.

Nieuws

Theatergroep ‘met beperking’ bekroond: “Acteren heeft mijn leven veranderd”

Ann Vanneste streek gisteren in het Brugse stadhuis de jaarlijkse inclusieprijs op ter ere van haar werk met vzw Speling. “Een leuke erkenning, maar we moeten voortdurend opboksen tegen vooroordelen.”

Nieuws

Trucker in tranen voor rechter na dodelijk ongeval: “Ik heb alles gedaan om haar te redden”

De 29-jarige trucker die in februari vorig jaar het ongeval veroorzaakte waarbij de moeder van de Brugse schepen Martine Matthys om het leven kwam, is maandag in tranen uitgebarsten voor de rechter. “Ik heb nog alles op alles gezet om haar te redden, maar het was te laat.”

Wegen en verkeer
Nieuws

Woning schilderen? Hier kan je terecht bij… de brandweer (maar wel in ’t zwart)

De BBI voert een onderzoek naar zwartwerk bij de Brugse brandweermannen. Die zouden niet enkel op een ladder klimmen als het brand, maar ook om schilderwerken uit te voeren. “Wat men buiten de werkuren doet, is voor eigen rekening.”

Politie en veiligheid
Nieuws

Vrijspraak voor verzuim bij fatale overdosis GHB

Twee Bruggelingen zijn vrijgesproken voor schuldig verzuim bij de fatale overdosis van een 24-jarige man. Op 9 mei 2013 trokken T.W. en R.C. samen met hun huisgenoot A.D. naar de Heilig Bloeprocessie. Na een discussie over zijn kleding werd D. door de anderen naar huis gestuurd. Toen de beklaagden rond 18 uur ook thuiskwamen, zagen ze A.D. uitgeteld in zijn bed liggen. Ze beseften dat hij GHB had ingenomen, maar zagen daar geen graten in. Ze deden dat wel vaker omwille van de lustopwekkende eigenschappen van het middel. T.W. en R.C. gingen iets eten en waarschuwden pas bij hun terugkeer rond middernacht de hulpdiensten. Het slachtoffer lag toen al in coma en stikte in zijn braaksel. De ouders van A.D. stapten naar de rechter. Ze zeiden dat T.W. en R.C. bewust niet hadden ingegrepen op een moment dat hun zoon volgens de wetsdokter nog gered had kunnen worden. Maar volgens advocaat Joost Hoste waren er om 18 uur nog geen uiterlijk waarneembare signalen van een overdosis aanwezig, zoals braaksel. De rechter volgde die stelling.

Nieuws

Benjamin Lambot: “Week na week blijkt belang van communicatie”

Na het drama van Mechelen is er nu het mirakel van het Kiel bij Cercle Brugge. De finale in de Proximus League wenkt, maar eerst zijn er nog zes ‘kleine finales’, te beginnen vrijdag thuis tegen Lierse.

Nieuws

Basisschool moet afscheid nemen van geliefde meester Bart: “Hij zag in iedereen het goede”

De Stedelijke Basisschool Sint-Michiels bij Brugge heeft zaterdagavond afscheid genomen van hun “Meester Bart”. “De aanwezigheid van zoveel mensen tijdens een fakkeltocht getuigen van het diepe respect dat hij genoot bij iedereen”, zegt directeur Marc Arschoot.

Nieuws

Jonge vrouw (24) riskeert tot vijf jaar cel in terreurdossier. “Nu besef ik pas dat het geen mensen zijn, maar haatpredikers”

Een 24-jarige Waalse vrouw heeft zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor deelname aan de activiteiten van een terroristische groepering. Molly B., die in het West-Vlaamse Wevelgem woonde, zette jihadisten tijdens chatgesprekken aan om aanslagen te plegen. Het OM vorderde vijf jaar cel, waarvan 37 maanden effectief.

Nieuws

Het geluk van een kampioen?

Niet goed spelen en winnen, zo word je kampioen. Dat zou binnenkort wel eens het geval kunnen worden voor Cercle Brugge, want 2018 lijkt het jaar van groen-zwart te worden. Cercle zette zaterdag in de slotfase op Beerschot Wilrijk in acht minuten tijd een 2-0 achterstand om in een verbluffende 2-3 overwinning.

Nieuws

Nieuwe school voor kinderen met gedragsproblemen: “In een gewone secundaire school loopt het vaak fout met hen”

Scholengroep Impact wil op 1 september dit jaar een nieuwe secundaire school openen in Brugge. “Leerlingen met gedragsproblemen vinden na de lagere school weinig aangepast onderwijs in onze regio”, zegt toekomstig directeur Annelore Delbecque. “Wij willen hen een oplossing bieden.”

Nieuws
Download