Easily find a reliable babysit
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Opluchting bij zaakvoerders bekend café: nieuw stadion vormt dan toch geen probleem

Kristof en Annelien van De Nieuwe Blauwe Toren langs de Blankenbergse Steenweg plannen na de zomer grondige renovatiewerken. Nochtans zaten de zaakvoerders anderhalf jaar geleden nog met de handen in het haar. Club Brugge wil vlak naast de zaak een nieuwe voetbaltempel bouwen, waardoor de toekomst van het restaurant even onzeker leek. “Maar we zijn nog lang niet van plan om ermee op te houden.”

News

Sekshotel is niet het enige ‘vreemde’ subsidiedossier, ook deze West-Vlaamse projecten krijgen elk 20.000 euro

Na danig wat heisa heeft West-Vlaanderen de sponsoring van een rendez-voushotel in de gemeente Schore on hold gezet. Dat besliste het provinciebestuur enkele uren nadat deze krant het verhaal bracht van het gesubsidieerde hotel d’amour, waar koppels enkele uren kunnen vertoeven in erotisch ingerichte kamers. Franky De Block, de gedeputeerde van Toerisme, vraagt een “diepgaand onderzoek”. Nu blijkt dat er nog andere vreemde dossiers lopende zijn. De dossiers zijn niet per se allemaal pikant, maar ze roepen toch vragen op.

News

Gigantisch verkiezingsbord alweer verdwenen wegens “gevaarlijk”

Het eerste verkiezingsbord in Brugge heeft er niet lang gestaan. De oude brandweerwagen met daarop een reuzegrote affiche van enkele CD&V-politici werd als “gevaarlijk” bestempeld en werd weggehaald.

Alert

Bekende Belgische revuetempel gooit het over andere boeg: geen urenlange onderbroekenlol meer, wel muziek en show

Het Witte Paard verandert deze zomer in een discotheek. Met ‘D.I.S.C.O. 2018’ en de groep Ottawan wil de legendarische zaal een meer internationaal publiek aanspreken. Verwacht geen urenlange onderbroekenlol, maar wel een show met een variatie van muziek, acrobatie en af toe nog eens een ouderwetse sketch. Al wordt dat laatste ook in de toekomst meer uitzondering dan regel.

News

Gedaan met achterna hollen van ijskar: “Dankzij app weet je haar gewoon staan”

Een ijskar zoeken in Brugge was nog nooit zo gemakkelijk, want voortaan vindt u de exacte locatie gewoon terug op uw mobiele telefoon. Met dank aan hogeschool Vives, die de karren van IJsster-Brugge met een gps-tracker uitrustte.

News

Nieuw jaagpad en onthaalpunt aan Damse Vaart

Het jaagpad langs de Damse Vaart vanaf de Noorweegse kaai tot aan de Fortbekeweg wordt vernieuwd. Ter hoogte van de aanlegsteiger van de De Lamme Goedzak wordt een nieuw onthaalpunt gepland. Omdat ook de bewoners van de aanpalende woningen het jaagpad gebruiken, zullen parallelle uitwijkstroken gebouwd worden. De werken gaan begin 2019 van start. Momenteel loopt een openbaar onderzoek.

News

Concertgebouw promoot de fiets

Woensdag was het fietsfeest in Brugge. Acht weken gaf Katrien Van Eeckhoutte, directrice van het Concertgebouw, het goeie voorbeeld: in plaats van de auto te nemen fietste ze driemaal per week naar het werk. Het Concertgebouw wil zo de fiets promoten, en stelt ook leenfietsen ter beschikking van het personeel en de artiesten. Straks wordt ook een fietsvergoeding ingevoerd.

News

Leiselepark krijgt frisse update

Zowel het speelplein als het groen in Leiselepark in Sint-Michiels kreeg een totale make-over. Voor de jongste kindjes zijn een nieuw combinatie- en zandbouwtoestel, duikelrekken en glijbaan geïnstalleerd. De tweede zone is uitgebouwd voor oudere kinderen met een draaimolen, en dubbel- en korfschommel. Het bestaande basketbalveld werd samen met het trapveld en de kabelbaan opgefleurd.

Leisure and hobby

Zonnepanelen op basisschool en Entrepot

De Schakelaar heeft samen met de stad Brugge op twee locaties zonnepanelen geplaatst. Op het dak van basisschool Sint-Michiels werden veertig panelen gezet, die jaarlijks 10.000 kilowattuur uur zullen opvangen. Ook op het Entrepot werden zonnepanelen in gebruik genomen. De stad wil tegen 2020 op haar patrimonium vijftig procent CO2-reductie en twintig procent energiebesparing realiseren.

News

Tunesische zussen zijn ervan overtuigd: “Schrijf maar op: Tunesië wint gemakkelijk van Rode Duivels”

Drie Tunesische zussen wonen al enkele jaren in Brugge. Ze trekken samen met hun Belgische vrienden en partners naar het Beursplein om er de match tussen België en Tunesië te bekijken. “Maar goed, dit winnen we toch sowieso?”, vragen ze lachend.

News
Download