Snel even iets lenen? Geen probleem!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Brugs bedrijf groeit uit tot wereldspeler in virtual reality

AlfaVision uit Brugge groeide in geen tijd uit tot marktleider in virtual reality-ervaringen voor musea en erfgoedsites. “Tien jaar terug was dit onbetaalbaar voor musea, maar nu is het booming business.”

Nieuws

“Nummer één van Europa worden, was een magisch moment”

Gabriël Rau (18) gaf twee jaar geleden de school op om zijn kans te grijpen als professioneel gamer. Hij werd vorige maand de nummer één van Europa in het online spel League of Legends. “Mijn naam is gemaakt en dat zet de deuren open naar de States.”

Nieuws

“Om kampioen te worden, moet er defensief wel nog iets bij”

Cercle Brugge gaat morgen in Leuven op zoek naar een derde zege op rij. De supporters verwachten niet minder van groen-zwart, dat de grote titelfavoriet is in 1B.

Nieuws

Meisje (13) woont proces bij rond fatale overdosis moeder: “Ik wil weten wat er met mama gebeurd is”

Een dertienjarig meisje uit Oostkamp kwam gisteren naar de Brugse rechtbank om een schadevergoeding te eisen van drie mannen die terechtstaan voor de fatale overdosis van haar moeder. “Ik wou absoluut horen wat er precies met mijn mama gebeurd is.”

Nieuws

Koppel moet fietsreis abrupt stoppen na dubbele diefstal

De fietsreis van een koppel Nederlanders is dinsdag abrupt gestopt in Brugge. De twee hadden nog meer dan tien dagen voor de boeg, maar moesten noodgedwongen stoppen omdat hun beide fietsen werden gestolen.

Nieuws

Moordverdachte van Sofie Muylle vraagt test met leugendetector

Een maand na zijn aanhouding is Roemeen Alexandru C. (23) voor het eerst grondig ondervraagd over de moord op Sofie Muylle (27) in Knokke. Hij blijft volhouden dat hij de jonge vrouw niét heeft vermoord. Om zijn onschuld te bewijzen, vraagt hij zelf nadrukkelijk om de leugendetectortest te mogen ondergaan.

Nieuws

KU Leuven campus Brugge opent de inschrijvingen

In de nieuwbouw van de KU Leuven campus Brugge zijn gisteren de inschrijvingen voor het nieuwe schooljaar van start gegaan. “We mikken niet op kwantiteit, maar op kwaliteit”, aldus vicerector Piet Desmet.

Nieuws

Zedelgems bier wint medaille op World Beer Awards

‘MOAT, ’t beste bier voe beste moaten’ behaalde op de prestigieuze World Beer Awards in Londen een bronzen medaille in de categorie Belgian Style Blond. “We gaan voor beleving en kwaliteit”, klinkt het bij de maten-brouwers.

Nieuws

Al 40 kunstenaars vinden onderdak in De Tank op Burg

Twee maanden nadat Brugse kunstenaars zich hebben kunnen inschrijven om een ruimte te huren in het voormalige Provinciaal Gouvernement, zijn vrijwel alle plaatsen al ingenomen. “Met uitzondering van vijf plaatsen die we reserveren voor wie jonger is dan dertig.”

Nieuws

Ze werd door een hond aangevallen en overleefde maar net, nu krijgt pony Judith haar eigen festival

De jonge pony Judith krijgt haar eigen feestje. Eind juni werd het dier aangevallen door een hond en overleefde als bij wonder. Maar het kostte de vzw Speling wel heel wat geld. Daarom organiseren ze nu een festival. “Maar ook om te vieren dat ze het haalde”, klinkt het.

Nieuws
Download