Keep the good new year intentions alive!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

VIDEO. Als meester Roeland er een tekeningetje bij maakt…

… dan verschijnen ­ware kunstwerken op het schoolbord. Napo­leon of Thomas Edison: geef de 35-jarige geschiedenisleraar van de Brugse Steinerschool krijt in een achttal kleuren en hij schudt ze uit zijn mouw.

News

Kristof (43) rijdt James Bond-gewijs gestolen auto van buurvrouw Joke klem: “Hij is mijn held”

Een buurman herkende de gestolen wagen van Joke Vandewalle donderdagmiddag in Brugge. Hij reed die klem en kon de dief zo staande houden tot de politie die kwam inrekenen.

Alert

Nieuwe snelweg steeds drukker, maar waar blijven al die vrachtwagens?

Een jaar na de opening is het verkeer op de A11 met 67 procent gestegen, zo blijkt uit cijfers van het Verkeerscentrum. En toch mocht dat wat meer zijn, want nog te veel vrachtwagens sluipen door de polderdorpen. “We zullen de controles opvoeren.”

News

“Een miljoen voor een Delvaux, het was een schandaal”

De Vrienden van Musea Brugge zijn uitzonderlijk zélf het onderwerp van een tentoonstelling. De vzw, die al zestig jaar kunstwerken vergaart, pakt in het Arentshuis uit met vijftig van haar meest spraakmakende aanwinsten.

News

Broers die bij schietincident op Markt betrokken zijn langer in cel

De twee broers die betrokken waren bij het schietincident op de Markt in Brugge blijven een maand langer in de cel. Dat besloot de Brugse raadkamer vrijdagmorgen. Het voorval paste in een concurrentiestrijd tussen twee taxibedrijven.

News

Dader van ‘strandmoord’ riskeert dertig jaar celstraf

Dertig jaar cel en tien jaar terbeschikkingstelling, dat riskeert Farag El Sayed voor de strandmoord. In eerste aanleg kreeg hij twintig jaar, maar hij blijft onschuldig pleiten.

News

Provincie strijdt om te overleven: “Niet superzichtbaar, wel supernuttig”

De tripartite van CD&V, SP.A en Open VLD die de voorbije zes jaar de provincie bestuurde, is best tevreden met de bereikte resultaten. “Daar zitten enkele prachtige realisaties tussen”, klinkt het. “Dit bestuursniveau moet verdwijnen”, reageert N-VA.

News

Provincie strijdt om te overleven, maar kritiek klinkt steeds luider

De tripartite van CD&V, SP.A en Open VLD die de voorbije zes jaar de provincie bestuurde, is best tevreden met de bereikte resultaten. “Daar zitten enkele prachtige realisaties tussen”, klinkt het. “Dit bestuursniveau moet verdwijnen”, reageert N-VA.

News

Ann (59) uit Brugge wijst politici op ludieke manier de deur

Een bordje om politici vriendelijk duidelijk te maken dat ze niet moeten proberen. Dat hangt bij Ann uit Brugge aan de gevel. Niet haar eerste stunt trouwens, want begin dit jaar vroeg ze al om enkel “liefdesbrieven” in haar bus te posten.

News

Chefs niet blij nu fiscus grootste openluchtrestaurant duurder maakt: “Om winst te maken, hoeven we hier niet meer te komen”

Kookeet slaat zijn prijzen op. Komend weekend betaal je geen 4, 6 of 8 euro maar wel 7, 8 of 9 euro voor een gerechtje. “De schuld van de fiscus”, klinkt het bij de organisatie. Die belast Kookeet voortaan als een volwaardig restaurant.

News
Download