Leuk dat je er bent!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Plannen voor nieuwbouw voor groeiende scholen klaar

Op het terrein tussen de Europaschool en de Spuikom verrijst volgend jaar een nieuwbouw van drie bouwlagen die onderdak zal bieden aan de school en de Middenschool (GO!). Het Oostendse architectenbureau Felix en Partners won een wedstrijd voor het ontwerp.

Nieuws

Van onverbeterlijk gesproken: wegpiraat loopt 47ste (!) veroordeling op

Een 38-jarige man uit Bredene mocht zich voor de 47ste keer verantwoorden voor de politierechtbank voor alweer een verkeersovertreding. Hij werd geflitst aan 156 kilometer per uur op de snelweg.

Wegen en verkeer

“Onverhoopt maar terecht tweede”

Na de 3-0 zege tegen Veldegem staat SV Bredene bijna helemaal bovenaan. “We zijn alleen tweede, op twee punten van Zedelgem. Dat is onverwacht en onverhoopt maar heel terecht. Geen enkele ploeg steekt er in onze reeks bovenuit”, zegt Kevin Fremout. “Veldegem mag prat gaan op zijn goeie voorlinie, maar het geheel vond ik niet geweldig. Tielt is nu een haalbare tegenstander, maar op verplaatsing is het altijd afwachten. Wellicht is D'hulster out. In januari wordt hij 40 jaar. Ik ben de tweede oudste. Straks tel ik 37 lentes. Ik voelde iets in mijn bil zondag. Daarom laat ik het voor alle veiligheid even checken.”

Nieuws

Tiener krijgt levenslang rijverbod

Een 19-jarige jongeman uit Bredene kreeg gisteren een levenslang rijverbod van de politierechter. De tiener verklaarde namelijk dat hij dagelijks een joint rookt. Maar toch bleef hij met zijn bromfiets rond rijden.

Politie en veiligheid

Oppositie hekelt hoge prijs nieuw politiegebouw

Gemeenteraadslid Mathieu Delbarge (N-VA/Samen) verwijt de meerderheid dat het zich door Bredene laat rollen in de bouw van een nieuw politiegebouw.

Politie en veiligheid

“Er was wat tijd nodig, maar zetten stappen”

KBOB pakte afgelopen weekend de eerste zege: 74-65 tegen Nijlen. Secretaris Eddy Hendryckx was in de wolken.

Nieuws

De Fakkel en Caproen krijgen AED-toestellen

Er worden twee AED-toestellen aangekocht. Dat zijn automatische externe defibrillatoren die kunnen gebruikt worden voor hulpverlening bij personen met levensbedreigende hartritsmestoornissen.

Nieuws

“Het is veel te vroeg voor krasse uitspraken”

Dankzij de 0-1 winst, een goaltje van D'hulster, klimt SV omhoog in de tabel tot op twee punten van leider Zedelgem. “We zijn goed bezig maar toch zit je met een vertekend beeld”, nuanceerde Jason Pattyn. “Het is veel te vroeg om krasse uitspraken te doen als je merkt dat de kloof tussen nummer één en nummer tien amper vijf punten bedraagt. Stel je voor dat we zondag van Veldegem verliezen, dan donderen we in één keer van ons voetstuk. We gaan een spannend seizoen tegemoet, met veel ploegen die aan mekaar gewaagd zijn. Veel teams zien een promotie ook zitten, dat maakt het aangenaam. Niet één ploeg springt eruit.”

Nieuws
Download