Checking the neighbourhood?
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Zendertje van paling gevonden? Dan heb je net 50 euro verdiend

Er valt de komende maanden geld te verdienen met een simpele wandeling op het strand. Onderzoekers van de UGent binden zo’n honderd palingen een knaloranje zender aan in het kader van een baanbrekend onderzoek. Wie zo’n zendertje vindt langs onze kust en dat terugstuurt, krijgt 50 euro. Bij de UGent hoopt men zo achteruitgang van de palingpopulatie te verhelpen. “Ons onderzoek hangt volledig af van de vinders”, aldus onderzoeker Pieterjan Verhelst (28).

Ask for help

Celstraf voor transmigrant die caravan binnendringt

News

Winkeldief (25) wil straf met uitstel om bevalling van vrouw niet te missen

Een 25-jarige Pool heeft zich voor de Brugse strafrechter moeten verantwoorden voor een reeks winkeldiefstallen. Hubert N. drong aan op een straf met uitstel, omdat hij de bevalling van zijn vrouw dreigt te missen. Het openbaar ministerie vorderde twee jaar effectieve celstraf.

News

Advocaat minimaliseert moordpoging op ex: “Hij had ook gemakkelijk een mes kunnen nemen maar deed dat niet”

Een 34-jarige Blankenbergenaar riskeert vijf jaar cel voor poging tot moord op zijn ex. De man takelde de vrouw zwaar toe, maar ontkent dat hij haar dood wou. “Hij had gemakkelijk een mes kunnen nemen, maar deed dat niet”, zegt zijn advocaat.

News

Man riskeert vijf jaar cel voor moordpoging op ex

Een Blankenbergenaar riskeert vijf jaar cel voor poging tot moord op zijn ex. De man takelde de vrouw zwaar toe, maar ontkent dat hij haar dood wou. “Hij had gemakkelijk een mes kunnen nemen, maar deed dat niet”, zegt zijn advocaat.

News

Ex-deelneemster Big Brother kiest voor carrièreswitch

In 2003 was ze nog een hele tijd op de televisie te zien als deelneemster van de realityshow Big Brother, tegenwoordig staat Heidi Zutterman (41) achter de kookpotten in de keuken. Sinds kort kookt en levert ze in hoofdberoep gezonde maaltijden aan huis.

News

Bal van de Jeugd: klassevol én betaalbaar feesten

Op vrijdag 16 november vindt voor het eerst het Bal van de Jeugd plaats. Dat is een nieuw concept dat klassevol feesten voor jongeren betaalbaar maakt. De organisatie gaat uit van jeugdhuis De Leute gesteund door diverse jeugdverenigingen en de Jeugdraad.

News

Baby van zeven maanden (even) opgesloten in wagen

Een kindje van zeven maanden oud moest vrijdag uit een auto langs de Franchommelaan bevrijd worden. De baby kwam vast te zitten in de wagen nadat de centrale vergrendeling het had begeven net nadat zijn mama de deur had dichtgeslagen tijdens het uitladen van boodschappen.

News

Leerlingen openen eigen koffiebar in centrum

De studenten van het specialisatiejaar retailmanagement en visual merchandising van de school Sint-Jozef Sint-Pieter hebben anderhalve maand gewerkt aan hun minionderneming: een eigen koffiebar uitbaten.

News

VIDEO. Herstelde zeehondjes kiezen het ruime sop

Maandagochtend omstreeks 10.00 uur werden in Blankenberge twee zeehondjes vrijgelaten die de afgelopen maanden in het Sea Life centrum terug op krachten kwamen.

News
Download