Kijk af en toe eens om je heen
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Clowns en paarden tijdens pinksterweekend

Er waait een nieuwe wind door Gebuurtekring Oostkant Pier. De vereniging zorgde afgelopen weekend voor kinderanimatie, een optreden en muzikaal vuurwerk. Zondagmiddag trok een koetsenparade door de straten. Op het plein voor de Sint Rochuskerk werden de paarden en koetsen gekeurd en dat bracht heel wat kijklustigen op de been. Voor de deelnemers waren prijzen voorzien.

Nieuws

Bomenkap? Niet als het van deze vandalen afhangt: “Gelukkig knipten ze de remleiding niet door”

Saboteurs hebben de controversiële kap van 544 bomen tijdelijk kunnen stopzetten. Een kraan die werd ingezet bij de werken, werd gisterennacht zwaar beschadigd. Een onverlaat knipte een aantal hydraulische leidingen kapot. De kraan liep voor duizenden euro’s schade op, al gaan de werken vandaag normaal gewoon verder. “We hebben een vermoeden wie achter de daad zit”, aldus aannemer Frederik Devrome.

Nieuws

Politie rukt drie keer uit... voor opblaasbare zak

Op twee dagen tijd moest de politie aan de kust drie keer uitrukken voor een ‘drenkeling’ of een gevaarlijk object. Telkens bleek het te gaan om... een opblaasbare kabeldrijver.

Melding

Open VLD huldigt kaartkampioenen

Vorijdag werd bij de Open VLD-kaarters de laatste wedstrijd van het seizoen gehouden in Café Willem Tell. Tijdens de kaarting werden de kampioenen 2017-2018 gehuldigd. Na een stevig potje werd Eddy Latkowski kampioen. Op de tweede plaats kwam John Vercruysse, Danny Nuydts vervolledigde het podium.

Nieuws

Dieven stappen naar pier en maken aanzienlijke buit: “Geen toeval, ze gingen recht op hun doel af”

In de nacht van maandag op dinsdag hebben inbrekers een zware slag geslagen in de iconische pier. Op een halfuurtje tijd maakten ze zo’n 7.500 euro aan cash geld en apparatuur buit. Uitbater Sebastiaan Defoort is helemaal van slag. Hij vreest dat de inbrekers niet toevallig op bezoek kwamen. “Ze gingen recht op hun doel af”, reageert hij.

Melding

Fietser ontkent slagen aan zestiger

Een 32-jarige fietser uit Blankenberge vraagt in beroep de vrijspraak voor slagen aan een zestiger uit Blankenberge. Hij zou de man geslagen hebben met een fietsslot, maar ontkent die beschuldiging.

Nieuws

Gezicht jonge Pool half verlamd na messteken

Een Poolse twintiger is voor de helft verlamd in zijn gezicht nadat hij in Blankenberge messteken kreeg toegediend door drie illegalen. Van de daders ontbreekt elk spoor.

Nieuws

Arbeiders zwaar toegetakeld door illegalen die wilden inbreken in vrachtwagen

Twee Poolse twintigers zijn in de nacht van woensdag op donderdag zwaargewond geraakt nadat ze neergestoken werden door drie mannen, vermoedelijk transitmigranten. Een van hen liep erg zware verwondingen op aan zijn hoofd.

Nieuws

Tjerk (57) redde tien jaar geleden al een drenkeling met kano, nu is hij opnieuw held van de dag

Drie bejaarden die na de Havenfeesten in de Blankenbergse Vaart belandden, werden geholpen door een vijftiger met zijn kano. Tjerk hoorde hoe twee van hen in het water aan het spartelen waren. “Al was de brandweer ook al onderweg hoor”, zegt hij bescheiden.

Melding

Onderzoek naar vrachtwagen die vloeistof met sigaretten dumpt op strand: “Aan ons uithangbord laat ik niet zomaar raken”

De technische dienst van Blankenberge is een onderzoek gestart naar mogelijke vervuiling op het strand. Daar zou en vrachtwagen een vloeibare substantie met sigarettenpeuken gedumpt hebben. “Als daar zaken geloosd zijn die niet door de beugel kunnen moeten die mensen beboet worden”, zegt Björn Prasse, schepen van Strand.

Vrije tijd en hobby
Download