Je kan ook een privé chat starten met een buur
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Greetje wint Renault Clio dankzij Unizo

Greetje Gheysen uit Beernem heeft de hoofdprijs gewonnen van de eindejaarsactie van Unizo Beernem en Unizo Oedelem. Ze kreeg de sleutels van een nieuwe Renault Clio overhandigd tijdens de nieuwjaarsreceptie van beide Unizo-afdelingen in ontmoetingscentrum De Kleine Beer.

Nieuws

Café van Zanneke is blikvanger op expo: “Een tapkraan is er hier niet. Ik schenk mijn pintjes altijd uit het flesje”

In het voorjaar gaat in het Schepenhuys een bijzondere expo van start over de Beernemse cafécultuur. Een van de blikvangers is het Oedelemse café De Stop, waar de 86-jarige ‘Zanneke’ al 51 jaar achter de toog staat. “Ooit waren er 120 cafés in Oedelem, nu nog amper vier.”

Nieuws

“Balverlies werd ons fataal op het einde”

Rapid Calimeros verloor met 11-8 van FTFCB Gent. Het publiek werd verwend, maar Kris Waerniers was minder in z'n nopjes. “Beide ploegen voetbalden offensief, maar wij gaven veel weg”, aldus de coach. “Defensief zat het niet goed. Gelukkig pakte keeper Maxim Annys uit met prima interventies. Met Tierenteyn en David Gailliaert ontbraken twee belangrijke schakels. Aan de rust was het 3-2 na goals van De Cuyper en Compernolle, die ook de 3-3 scoorde. Op vier minuten tijd werd het 6-3. De Cuyper tekende voor 6-4, Blomme voor 8-5 en 9-6. Compernolle en De Cuyper brachten ons tot 9-8 terug. Paniek bij Gent, maar ons balverlies leidde tot 11-8.”

Nieuws

“Deze beker is enige die nog ontbreekt in kast”

Swaf Ladies Beernem verloor in Jette nog met 4-2 van Sporting, maar de terugmatch draaide vrijdag uit op een klinkende 12-4 zege. “Na anderhalve minuut stonden we al 2-0 voor. Het werd even krasselen, waardoor Jette tot 2-2 terugkeerde, maar aan de rust konden we met 5-2 rustig ademen”, aldus coach Kristof Claeys. “Fysiek zaten de bezoeksters er helemaal door na de rust en zo werd het nog 12-4. Onder andere Ramandt (3), Lezy (2), De Neve (2) en Blomme (2) scoorden. De Beker van België is de enige beker die nog niet in onze kast staat, daar focussen we nu op. Op 9 februari voetballen we in de kwartfinales tegen Ukkel.”

Nieuws

Marcel en Zulma vormen briljanten paar

Marcel Bulcke (90) en Zulma Verdonck (90) uit de Tinhoutstraat in Oedelem hebben hun 65ste huwelijksjubileum gevierd. De twee leerden elkaar kennen op de dansvloer. Marcel was vroeger eierhandelaar en Zulma hielp hem daarbij. Hun zoon Thierry zette de handel verder, maar heeft intussen ook de pensioenleeftijd bereikt. Het briljanten paar heeft een kleindochter, Ginny, en een achterkleinzoon, Aron.

Nieuws

Denise en Gilbert vieren diamant

Denise Verplancke (80) en Gilbert Hooft (84) uit de Bloemendalestraat in Beernem hebben hun zestigste jubileum gevierd. Het diamanten paar runde vroeger een groothandel in zuivelproducten, die door hun zoon wordt voortgezet in de Tinhoutstraat. Denise en Glibert hebben twee zonen, vier kleinkinderen en een achterkleinkind.

Nieuws

Kerstkindje Oceana komt ter wereld in bad

In Sint-Joris kwam op kerstdag Oceana ter wereld. Het meisje heeft haar naam niet gestolen, want het werd onder water geboren. “Een zalige ervaring”, lacht mama Sharon Vanneuville.

Nieuws

Aantal woninginbraken in West-Vlaanderen in dalende lijn

Het aantal woninginbraken in West-Vlaanderen is vorig jaar met 13 procent gedaald. Voornaamste targets zijn woonhuizen waar het vaakst op vrijdag of zaterdag wordt ingebroken, meestal overdag.

Nieuws
Download