Check it out peepz!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Hooiberg vat vuur op boerderij door hitte

Op een landbouwbedrijf in de Vullaertstraat in Oedelem is zaterdag omstreeks 13.30 uur een hooiberg in brand gevlogen. De brandweer snelde ter plaatse en kon de smeulende hoop snel blussen. Om een nieuwe opflakkering te voorkomen werd de berg met een kraan uit elkaar getrokken.

Alert

Poëtisch kijkkastje krijgt permanente stek in Kooldreef

Voor het poëzieproject Ooghoek werden vorige zomer aan de bomen in de Kooldreef in Sint-Joris kijkkastjes geïnstalleerd met gedichten van Charlotte Van den Broeck en Lies Van Gasse. De vzw Marmelade, die het project bezielde, heeft een van die kastjes, met het gedicht ‘Kooldreef’ van Charlotte Van Den Broeck, geschonken aan de gemeente Beernem. Het kastje krijgt een permanente stek in de dreef.

News

Gezin van Stefanie (27) stond op punt om te verhuizen maar vandalen smijten droom aan diggelen

Onbekenden hebben zondagnacht verschillende ruiten van een woning in de Bruggenstraat in Oedelem bij het West-Vlaamse Beernem ingeslagen. In totaal sneuvelden twee grote vensters en heel wat kleine. “Net voor we wilden verhuizen”, aldus de toekomstige eigenaars.

News

Ex-BBB'er met protestpartij naar verkiezingen

Jean-Pierre Inghelbrecht (64) komt met de eenmanspartij Beernems Belang op tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober.

News

Michel en Julia vormen diamanten koppel

Gepensioneerd landbouwer Michel Cobbaert (87) en zijn vrouw Julia Traen (83) uit de Weg naar Sint-Kruis in Oedelem hebben hun zestigste huwelijksverjaardag gevierd. Het diamanten koppel plaatste liefst negen kinderen op de wereld. Hun nageslacht telt intussen 26 kleinkinderen en zes achterkleinkinderen.

Babysitting

Gemeente zet jubilarissen in de bloemen

Het Beernemse gemeentebestuur heeft zijn jubilerende inwoners in de bloemetjes gezet tijdens een receptie in de cafetaria van sporthal Drogenbrood. In de eerste helft van het jaar hebben in Beernem, Oedelem en Sint-Joris 39 koppels hun vijftigste (goud), zestigste (diamant), 65ste (briljant) of zeventigste (platina) huwelijksverjaardag gevierd.

News

Patricia Waeniers tweede op CD&V-lijst

Patricia Waerniers krijgt de tweede plaats op de kieslijst van CD&V Beernem. Opmerkelijk, want de voormalige schepen verliet de partij in 2012 uit onvrede over haar plaats op de toenmalige kieslijst.

News

Oudste ex-Clubspeler José (96) viert zijn platina huwelijksjubileum: “70 jaar trouw gebleven en meer dan 77 jaar trouwe Clubfans”

José Reynaert (96) is de oudste ex-speler van Club Brugge. De kranige Beernemnaar vierde onlangs zijn platina jubileum én is al 77 jaar trouwe abonnee van deze krant. “Ik volg Club Brugge nog altijd op de voet. Maar naar het stadion ga ik niet meer.”

News

15.000 euro aan materiaal gestolen

Dieven hebben maandagnacht ingebroken in de loodsen van twee aannemers in het Industriepark Oost in Beernem. Bij Maarten Verdonck gingen ze met heel wat klein materiaal aan de haal. “Ze namen tussen de 10.000 en 15.000 euro mee”, zegt hij.

Alert

Online ticketsysteem voor OC De Kleine Beer

Ontmoetingscentrum De Kleine Beer in Beernem pakt uit met een online reservatiesysteem voor tickets. Tijdens de voorstelling van het nieuw jaarprogramma konden de abonnees in primeur kennismaken met het systeem. Ze werden ook getrakteerd op een verrassingsconcert van Billy & Bloomfish. De komende weken valt het gloednieuwe programmaboekje ook in elke Beernemse brievenbus.

News
Download