Ik zou me registeren op hoplr
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Steven Casteele verovert Vlaamse titel halve marathon maar blijft boven norm voor Universiade: “Ik stond er te vroeg alleen voor”

De 38ste Nacht van Vlaanderen lokte vrijdag 2.498 lopers (of 350 meer dan vorig jaar) naar Torhout. 1.494 (+161) verkozen de 10 km, 769 (+201) de halve marathon en 237 (-12) de volledige marathon. Een topeditie waarin Steven Casteele, Annemie Danneels, Nico Serroen en Véronique Coene voor West-Vlaamse overwinningen zorgden.

Nieuws

Tot vijftien procent meer lopers op een nieuw parcours

Wegenwerken zetten wedstrijdleider André Mingneau en zijn medewerkers van de Nacht aan tot een nieuw parcours. Veldegem nam als keerpunt van de halve en de hele marathon de plaats in van Ruddervoorde. De new look Nacht leverde meer inschrijvingen op.

Nieuws

Politie heeft alle betrokkenen zwaar ongeval Beernem geïdentificeerd

De omstandigheden van het zware ongeval in Beernem afgelopen weekend zijn duidelijk. De politie kon de andere betrokken voertuigen identificeren en een getuige meldde zich spontaan. “Ik ben enorm blij”, zegt het slachtoffer.

Politie en veiligheid

Alle betrokkenen zwaar ongeval E40 geïdentificeerd

De politie heeft alle ­betrokkenen bij het zware ongeval op de E40 in Beernem van afgelopen weekend kunnen identificeren. “Ik ben echt op­gelucht”, zegt slachtoffer ­Ilse Van den Stock (49) uit Aalst. “De politie heeft me aangenaam verrast.”

Politie en veiligheid

Nieuwe fietspaden in Parkstraat

De Parkstraat krijgt nieuwe fietspaden en de rijweg wordt er vernieuwd. Minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) trok hiervoor 350.000 uit en het Agentschap Wegen en Verkeer keurde woensdag het ontwerp definitief goed.“Aan beide zijden komen brede fietspaden of fietssuggestiestroken”, zegt Schepen van Openbare Werken Gijs Degrande (N-VA). “Vanaf de Stationsstraat komen fietspaden tot aan de bocht. In het stuk tussen de bocht en de kanaalbrug komen een rijloper van drie meter breed en fietssuggestiestroken. Een nieuwe middengeleider ter hoogte van de Stationsstraat zal oversteken voor fietsers veiliger maken. Aan de school De Drie Beertjes wordt de zichtbaarheid van de oversteekplaats verhoogd. Er komt een verhoogd voetpad zodat de kinderen beter zichtbaar zullen zijn in het verkeer wanneer ze willen oversteken.”

Wegen en verkeer

Bestuurders geïdentificeerd en verhoord na zwaar ongeval met gewonden op E40 in Beernem

De twee bestuurders die zondagmiddag mogelijk een rol speelden bij een zwaar ongeval op de E40 in Beernem zijn geïdentificeerd en verhoord. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. Door de berichtgeving in de media heeft ook een getuige zich bij de politie aangeboden.

Politie en veiligheid

Koppel bekomt in ziekenhuis van zwaar ongeval met vluchtmisdrijf op snelweg

Het koppel dat zondagmiddag op de E40 in Beernem van de baan werd gereden, stelt het relatief goed. De twee moeten wel nog een tijdje in het ziekenhuis blijven. “Dit had veel slechter kunnen aflopen”, zegt Ilse Van den Stock (49) uit Borsbeke.

Nieuws

Twee auto’s rijden weg na zwaar ongeval op E40: twee volwassenen in levensgevaar en drie kinderen gewond

Deze middag omstreeks 12.23 uur heeft zich een zwaar verkeersongeval voorgedaan op de E40 ter hoogte van de oprit Beernem (richting Kust). Bij het ongeval waren drie voertuigen betrokken. De twee die aan de basis van het ongeval zijn gewoon doorgereden. Het derde voertuig raakte op de middenberm door de manoeuvres van de eerste twee, en ging over de kop. De twee inzittende volwassenen verkeren in levensgevaar, hun drie kinderen raakten lichtgewond.

Wegen en verkeer

Chiro Oostveld krijgt nieuwe en grotere jeugdlokalen

Chiro Oostveld krijgt een nieuw lokaal en de huidige lokalen worden uitgebreid. “In juli stellen we een ontwerper aan”, zegt schepen Gijs Degrande.

Nieuws

Kleine Sam kan verjaardsgeschenk meer één keer testen: hoverboard veroorzaakt brand in woning

Het huis van Alpha Camara in de Parkstraat in Beernem is onbewoonbaar nadat het splinternieuwe hoverboard van zijn zoontje zondagochtend plots in brand vloog. “Sam had het toestel pas gekregen voor zijn verjaardag. Hij is er het hart van in.”

Nieuws
Download