Leer je buren kennen via Hoplr
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Er alles aan doen om titelfeest uit te stellen”

Hoger Op Oedelem kijkt met gezonde spanning uit naar het duel van morgen bij leider SK Torhout. “We zullen er alles aan doen om het titelfeestje uit te stellen”, zegt aanvoerder Jeffrey De Groote. “Vorig jaar speelden we 1-1 gelijk in Torhout. Voor ons moet er helemaal niets en we zullen vrank en vrij onze kans gaan. Dit zijn de leukste duels. We zijn uitstekend op dreef en je zag het vertrouwen in de rangen toenemen. We hebben het beoogde eindrondeticket zo goed als op zak en dat zorgt voor rust in de ploeg. Zelf ben ik aan mijn twaalfde en laatste seizoen toe bij Hoger Op. Ik stop, maar niet zonder doel. Ik wil heel graag eindigen met een promotie.”

Nieuws

Burgemeester woest om monsterfiles: “Waarom liet niemand ons iets weten?”

Een bijsturing van de verkeerslichtenregeling veroorzaakte de voorbije dagen monsterfiles ter hoogte van de oprit van de autosnelweg in Beernem. “We hebben de regeling opnieuw aangepast naar de vroegere situatie”, klinkt het bij AWV.

Nieuws

“Graag het seizoen met een positief gevoel afsluiten”

VVC Beernem versloeg EG Gistel met 0-3. “Dit doet heel veel deugd. Het leven in de ploeg is helemaal terug”, glundert T1 Lieven Dheedene.

Nieuws

Dieven stelen spaargeld van tiener en lege kluis

Dieven hebben maandagavond ingebroken in de woning van traiteur Franky Van Hulle (41) in de Hommels in Sint-Joris (Beernem). Ze gingen aan de haal met de spaarcenten van de twaalfjarige zoon des huizes en een lege kluis.

Politie en veiligheid
Nieuws

“We wilden iets tonen tegen Hertsberge”

VVC Beernem speelde op eigen veld 2-2 tegen SKD Hertsberge, de ex-club van trainer Jeffry De Busscher.

Nieuws

“We moeten ons bij de degradatie neerleggen”

VVC Beernem A ging met 4-2 de boot in bij WS Oudenburg en blijft met nog zes wedstrijden te gaan laatste in het klassement.

Nieuws

Expo brengt rijk caféverleden tot leven, en dat mag je best letterlijk nemen

In het Schepenhuys in Oedelem brengt een indrukwekkende tentoonstelling nog tot en met 25 april het rijke caféverleden van Beernem tot leven. “De cafés zijn ontegensprekelijk een deel van onze volkscultuur.”

Nieuws

Schaatser die door ijs zakte, is overleden

De schaatser die vorige week door het ijs zakte op de Assebroekse Meersen is overleden. De man vocht enkele dagen voor zijn leven, maar verloor zondagnacht de strijd. Hij kwam slecht neer toen het ijs wegzakte.

Nieuws

Dieven breken binnen boven café

Dieven hebben zondagavond ingebroken in de privévertrekken van café Bolzak in de Wellingstraat in Beernem. “Terwijl wij beneden aan het werken waren, doorzochten ze boven de kamer van mijn dochter. Echte lefgozers.”

Politie en veiligheid
Nieuws

Dronken bestuurder rijdt auto van jongeman in de prak en scheurt ervandoor maar slachtoffer weet hem bliksemsnel te vinden

De auto van een jongeman uit Ursel is klaar voor de schroothoop na een ongeval met vluchtmisdrijf. Een tegenligger ramde hem en reed daarna gewoon weg. Jonas speurde hem zelf op en confronteerde hem samen met de politie met de feiten.

Politie en veiligheid
Nieuws
Download