Wij gaan voor buurtberichten zonder reclame
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

BunkerRock strikt Milo Meskens en Jacle Bow

Milo Meskens en Jacle Bow zijn zaterdag 26 augustus de blikvangers op het podium van BunkerRock. Dit gratis muziekfestival op de Markt van Oedelem is een organisatie van gemeente Beernem en vzw Den Bunker.

Nieuws

Eeklose cocktails en tapas op landgoed

Voor het tweede opeenvolgende jaar wordt op het landgoed van Di Coylde in de Sint-Jorisstraat in Beernem de pop-upbar Apéro Château georganiseerd.

Nieuws

“We kozen bewust voor een verjongingskuur”

Hoger Op Oedelem ging voor een verjongingskuur. “Een bewuste keuze”, zegt trainer Pieterjan Clincke. “We trokken dertien nieuwe spelers aan. Er staat een ruimere kern en dat betekent dat de concurrentie groter zal zijn. Het wordt makkelijker om schorsingen en blessures op te vangen. Onze ambities? We gaan voor een plaats in de eindronde. Het wordt niet simpel, maar ik ben rotsvast overtuigd van de kwaliteiten van deze groep. We maken ons op voor een boeiend en vooral spannend seizoen. SK Torhout, Aartrijke, Lombardsijde, Sint-Joris,... Nogal wat ploegen komen versterkt uit de transferperiode en werpen zich op als potentiële titelkandidaten.”

Nieuws

Smash-mannen zetten sterke prestaties neer

EH2 werd met 6-2/6-1 gewonnen door Joeri Dobbelaere, thuisspeler Michiel Dumon verloor de finale EH3 met 7-5/6-0. Succes voor het thuisfront was er in EH4 met 7-5/6-4 winst voor Olivier Carette. Foeke Mouton verloor op zijn beurt de finale EH6 in drie sets met 2-6/6-4/6-2. EH 35/2 ging naar Kurt Meuleman van TCSM, Chris Wegsteen van Smash verloor de finale EH 45/2 met 6-1/6-3 van Freddy Landuyt. De lokale Yves Vanquathem haalde EH 45/3 binnen, ook de trofee in EH 55/3 bleef thuis na 6-2/6-0 winst voor Luc Blauwet. Niemand was opgewassen tegen Eline Lidou van TC Middelkerke in ED2, thuisspeelster Bieke Demon kaapte de laatste thuistitel weg in ED 25/3 met 6-2/6-0.

Nieuws

Politieman heeft zware hersenschudding na aanrijding op motor: “Ik herinner me niets meer”

De motorrijder van de politiezone Het Houtsche die woensdagavond bij een ongeval betrokken raakte, ligt momenteel op de midcare. De man liep een diepe snijwonde aan zijn been en een zware hersenschudding op. “Maar ik herinner me niets meer.”

Politie en veiligheid

Vogelopvangcentrum Beernem komt handen te kort

Het broedseizoen leidt tot heel wat werk in het vogelopvangcentrum in Beernem. Zoveel zelfs dat de personeelsleden en vrijwilligers handen tekortkomen. Ze lanceren dan ook een oproep naar vrijwilligers. “Met een hart voor dieren”, klinkt het.

Nieuws

Dit is het groenste kamp van Vlaanderen: “Wij nemen onze eigen zonnepanelen mee”

Chirogroep Terdonck uit Schoten kampeert sinds begin deze week in Beernem en bracht daarvoor hun eigen elektriciteit mee aan de hand van tien mobiele zonnepanelen. “Hiermee willen we de kinderen een belangrijk signaal geven”, klinkt het.

Nieuws

Fien De Wispelaere behaalt zilver: “Dit komt helemaal onverwacht”

Fien De Wispelaere zorgde op het BK voor het eerste West-Vlaamse succes van de dag. Ze spurtte met succes naar zilver.

Nieuws

Achttien personeelsleden plots getroffen door mysterieuze ziekte bij Clarebout Potatoes

Sinds het begin van deze week zijn er achttien personeelsleden van Clarebout Potatoes in het West-Vlaamse Nieuwkerke getroffen door een plotse ziekte.

Nieuws

Vakbonden dreigen met acties na het ontslag van de directeur van jeugdinstelling De Zande

De vakbonden van de gemeenschapsinstelling voor jongeren De Zande uit Ruise­lede verzetten zich tegen het ontslag van hun directeur en dreigen met acties.

Nieuws
Download