Nice to have you here!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Slager heeft geen opvolgers, dus geeft hij recepten specialiteiten aan bevriende collega

De bekende Avelgemse slagerij Sobrie is definitief dicht, maar de geprezen ambachtelijke producten zijn niet verdwenen. Ze liggen voortaan in de toonbank van een bevriende slagersfamilie. “Zo gaat het levenswerk van mijn vader niet verloren”, zegt slager Domien.

News

Quota doet rusthuisbewoners opfleuren

Woonzorgcentrum Sint-Vincentius in Avelgem vierde woensdag de tweede verjaardag van hulphond Quota. De viervoeter komt al drie weken elke dag op bezoek in het rusthuis. “Quota doorbreekt de eenzaamheid”, klinkt het.

News

Josianne Decock uitgewuifd met ijsjes

Opvangmama Josianne Decock werd woensdagnamiddag uitgewuifd door de kindjes, leerkrachten en directie van basisschool De Toekomst. ‘Jo’ gaat eind juni met pensioen, als verrassing waren er natuurlijk cadeaus en ijsjes van een authentieke triporteurijskar.

News

Dodelijk ongeval in landbouwbedrijf in Avelgem

Een 65-jarige man is maandagnamiddag in Kerkhove, een deelgemeente van Avelgem, overleden nadat hij kwam klem te zitten tussen een laadbrug en een oplegger. Dat meldt de brandweer van de zone Fluvia en het nieuws wordt bevestigd door het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk.

Alert

Meester Jelle zegt ja tegen Lien

Meester Jelle De Keyzer (derde leerjaar C) en zijn vriendin Lien gaven hun jawoord in het stadhuis van Oudenaarde. Dat kon in basisschool De Toekomst uit Avelgem niet ongemerkt voorbijgaan, daarom gingen de leerlingen uit de derde leerjaren op verrassingsbezoek in het stadhuis.

News

Lut Deseyn trekt lijst van Gemeentebelangen Avelgem

Lut Deseyn (onafhankelijk), tot augustus vorig jaar schepen in Avelgem, zal de lijst Gemeentebelangen Avelgem (gbA) trekken. Dat is een lijst van liberalen en onafhankelijken, Jan Kempinaire (Open VLD) krijgt de tweede plek.

News

Na de examens feesten met Laura Lynn

Jeugdhuis Krak organiseert morgen vrijdag in samenwerking met de sport- en jeugddienst een feestje voor de leerlingen van het secundair onderwijs. Het jeugdhuis opent vanaf 10 uur met fuif Blackout waar lokale dj-talenten hun kunnen zullen tonen. Zijn ook aanwezig: een kingsize verwarmd zwembad, een buitenbar met frisse pintjes, cocktails en andere godendranken. Tussen de middag kunnen de leerlingen smullen van hamburgers en ijsjes. Op het evenemententerrein aan de Spikkerelle is er een vanaf 14.30 uur dan weer van alles te beleven: bubble soccer, mega-chill-zetel, bruine zeepglijbaan, trouwtrektornooi, blinde blotevoetenpad en nog veel meer.

Leisure and hobby

Nieuwe stuw in Kerkhove krijgt stilaan vorm

In Kerkhove werd begin 2015 gestart met de bouw van een nieuwe stuw op de Boven-Schelde. In november worden de stuwen geplaatst. Hoe staan de werken er nu voor? Wij mochten een kijkje nemen.

News

Keukenmedewerkster Gisèle met pensioen

Het GO! Avelgem nam afscheid van keukenpersoneelslid Gisèle Pollez, die met pensioen gaat. Er werd een verrassingsfeest georganiseerd voor Gisèle, die op 16 maart 1981 op de campus startte. Poetsen, het dekken en afruimen van de tafels, het bedienen van de allerkleinsten aan tafel, het verzorgen van de garderobe van Sinterklaas en Zwarte Piet: Gisèle deed het vlot en met volle overtuiging.

News

Poëziepad uitgebreid met gedicht van actrice Karlijn Sileghem

Op de oude spoorwegbedding in Zwevegem-Knokke staat nu een zelfgeschreven gedicht van Karlijn Sileghem. De actrice, bekend van tal van films en tv-series zoals Katarakt en Tom & Harry kwam speciaal naar Zwevegem om haar creatie zelf te onthullen.

News
Download