Vind eenvoudig en snel naar een betrouwbare babysit
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Niet meer dan normaal dat ontlading heel groot was”

Het was van 16 januari 2016 geleden dat KVK Avelgem (3-0 tegen Deerlijk in tweede B) nog eens een competitiewedstrijd kon winnen, maar vorige zaterdag tegen Dosko Beveren was het eindelijk zover. De ontlading was groot na de 3-1 zege.

Nieuws

‘Bevergem’-acteur rijdt nieuw fietspad in

Met een volksfeest en een fietstocht zijn het vernieuwde stationsplein in Sint-Denijs en de heraangelegde Trimaarzate officieel ingewijd.

Nieuws

Lieve Kindts is nieuwe schepen

Lieve Kindts (63) zal op de gemeenteraad van volgende week aangesteld worden als nieuwe schepen voor CD&V. Haar bevoegdheden worden sport, milieu, landbouw en nutsbedrijven. Ze vervangt Lut Deseyn die in augustus uit onvrede met de partij haar ontslag gaf en overstapte naar Avelgemse Gemeentebelangen.

Nieuws

Lieve Kindts volgt Lut Deseyn op als schepen

Lieve Kindts (63) zal op de gemeenteraad van volgende week aangesteld worden als nieuwe schepen voor CD&V, haar bevoegdheden worden sport, milieu, landbouw en nutsbedrijven. Ze vervangt daarbij Lut Deseyn die in augustus uit onvrede met de partij haar ontslag gaf en overstapte naar de Avelgemse Gemeentebelangen. “Lieve is al 11 jaar actief in de Avelgemse politiek en sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 zetelt ze als gemeenteraadslid”, zegt lokaal voorzitter Lieven Declercq. “Ze is gehuwd en moeder van 3 zonen, ze volgt het reilen en zeilen van haar gemeente op de voet. Daarnaast is ze een actief lid in heel wat Avelgemse verenigingen zoals KVLV, Markant, Femma, Okra en Bond van alle Gezinnen. Lieve staat ook altijd klaar om haar medemens te helpen en doet actief aan vrijwilligerswerk binnen Zohra: ze zorgt voor vervoer naar het Reva in Kortrijk en ze helpt mee aan huiswerkbegeleiding. We zijn als partij overtuigd dat Lieve haar taak als schepen met glans zal volbrengen.”

Politie en veiligheid

“Gewoon alles geven thuis tegen Lendelede”

“We wisten dat we het op de openingsspeeldag tegen Dosko Kanegem niet gemakkelijk zouden hebben”, zegt Jelle Dierick. “Kanegem speelt trouwens altijd bovenaan. Het was niet meteen een goede match van Avelgem. Daarvoor was onze afwerking onvoldoende en misten we wat agressiviteit. In onze eerste thuiswedstrijd tegen Lendelede zullen we alles geven. Hoe sneller we die eerste zege pakken, hoe beter. Vorig seizoen wonnen we in competitie geen enkele match maar het ziet er nu heel wat beter uit. De linkerkolom moet haalbaar zijn. De wedstrijd tegen Lendelede zal ons ook al een en ander duidelijk maken.”

Nieuws

Jef Lambrecht krijgt postuum Cultuurprijs Avelgem

Voormalig VRT-journalist Jef Lambrecht heeft van de cultuurraad Avelgem postuum de Lifetime Achievement Award gekregen. De gemeente reikt die uit ter nagedachtenis van een Avelgemnaar die zowel binnen als buiten de gemeente zijn stempel heeft gedrukt op het culturele leven.

Nieuws

Charlotte Vandenberghe verovert twee titels

Op het Tornooi der 3 Provincies van TC Avelgem verloren Janssens en Lisabeth (TC Bosterhout) de finale in DH1. Kris Dobbelaere en Aaron Roose (TC Waregem Tennis) gristen DH2 mee. DH3 ging naar Koen De Backer en Dieter Viane. KGTC Zwevegem boven in DH5 met Leroy-Vancraeynest. Geen DD1, wel DD2 met thuisspeelster Sigrid Vanderbeken en Niki Vanderhaeghe als laureaten. In DD3 voegde Charlotte Vandenberghe er een half succesje aan toe. DD4 leverde nog meer thuiswinst op met Dorine Mahieu en Claudine Pattyn. In DG was er verlies voor Guy Vercoutere (DG2), Sigrid Vanderbeken en Vercoutere (DG3) en Dedeyne-Vereecke (DG4). Charlotte Vandenberghe pakte in DG4 wel een tweede prijs.

Nieuws

Lut Deseyn neemt ontslag als schepen en ruilt CD&V voor oppositiepartij

Lut Deseyn neemt ontslag als schepen in Avelgem en stapt over naar Gemeentebelangen. Ze verlaat CD&V en zal als onafhankelijke zitting hebben in de gemeenteraad tot eind 2018.

Nieuws

Lut Deseyn neemt ontslag als schepen en stapt over naar Gemeentebelangen

Schepen van Sport, Milieu en Landbouw Lut Deseyn heeft beslist om haar ontslag te geven als schepen en als CD&V-lid. Ze gaat verder zetelen als onafhankelijk gemeenteraadslid en voor de verkiezingen van 2018 sluit ze aan bij Gemeentebelangen.

Nieuws
Download