Welkom in de buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

“We waren eigenlijk goed zot: gratis en voor niets ons leven riskeren”

De brandweer van Avelgem viert op 1 juli haar 75ste verjaardag. Norbert Carnel en Jules Depraetere maakten de opstart mee. “Het is ongelofelijk in welke omstandigheden we vroeger tewerk zijn gegaan”, zeggen ze.

Politie en veiligheid

“Een kleine droom gaat in vervulling”

Geen renner die vandaag gemotiveerder aan de start van Halle-Ingooigem zal staan dan thuisrijder Arjen Livyns. “Toen ik in november mijn handtekening zette, hoopte ik al in de selectie te geraken. Een kleine droom gaat in vervulling.”

Nieuws

“Ik ben blij dat ik nog altijd kan winnen”

Thierry Declercq was aan het feest in het criterium in Zerkegem. De Kerkhovenaar gaf er zijn zeven medevluchters het nakijken in de laatste rechte lijn.

Nieuws

5.000 nieuwe maatjes geproefd en goedgekeurd

Zondag werden in de Avelgemse deelgemeente Outrijve 5.000 nieuwe maatjes uitgedeeld. Organisator is Dave Lampole van Session 12. Ook dit keer werden de maatjes geproefd en goed bevonden. Joost Rommens en Livine Lacres zijn er bijna elk jaar bij. “De maatjes proeven is een, de bereidingen die de koks maken is nog heel iets anders”, zeggen ze. “Die bereidingen zijn altijd top, je leert zo nieuwe zaken kennen.”

Nieuws

Magazijnier en beenhouwer bestelen voedingswarenbedrijf

Een magazijnier en een bevriende beenhouwer moeten zich voor de correctionele rechtbank in Oudenaarde verantwoorden voor diefstal op grote schaal bij het voedingswarenbedrijf nv Franky in Wortegem. Het parket vordert tot een jaar celstraf.

Politie en veiligheid

Trouwen in deze vervallen orangerie kan binnenkort

Wie op zoek is naar een unieke trouwlocatie kan binnenkort in de orangerie van het kasteel van Bossuit terecht. Die wordt namelijk gerestaureerd. Binnen anderhalf jaar moet alles klaar zijn. Kostprijs: 8 miljoen euro.

Nieuws

“Ik haal bij warm weer een hoger rendement”

De bijna 42-jarige Thierry Declercq blijft ereplaatsen verzamelen. Zaterdag in Wervik tikte hij als zevende aan. “Als het warmer wordt, haal ik een hoger rendement. Voor iemand die werkt is het niet simpel om in het voorjaar te schitteren. Er zijn weinig koersen waardoor er overal veel renners opduiken. Bovendien neem ik ook niet meer zoveel risico’s als vroeger. Maar in de zomerperiode wil ik toch nog enkele keren meedoen voor de bloemen. Intussen staan er 78 overwinningen op mijn palmares. Ooit won ik negen koersen op een seizoen. Ik ben het altijd gewend geweest om te winnen. Hopelijk kan ik er dit seizoen nog eentje bijdoen.”

Nieuws

Jonge wielrenner in coma na aanrijding met auto

De 19-jarige wielerbelofte Seppe Pappijn uit Avelgem ligt sinds donderdag in coma nadat hij tijdens de opwarming voor een wedstrijd in het Waalse Ellezelles in botsing kwam met een auto.

Nieuws

“Vlaamse Ardennen hebben geen geheimen voor mij”

Kasper Saver wil op Hemelvaartsdag zijn thuispubliek plezieren met een stevige prestatie in de Omloop der Drie Provincies in Outrijve. “De hellingen in de Vlaamse Ardennen hebben geen geheimen meer voor mij.”

Nieuws

Leider Arjen Livyns: “Ik zit bijlange nog niet aan mijn limiet”

Arjen Livyns blijft zijn opmars verderzetten. Dankzij zijn tweede plaats in de Grand Prix Claude Criquielion in Deux-Acren is de 22-jarige Kerkhovenaar de nieuwe leider in de Topcompetitie.

Nieuws
Download