Rome is niet op één dag gebouwd
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“We staan op een puike derde plaats”

Na een moeilijke competitiestart tegen sterke ploegen draait het nu toch heel goed bij KVK Avelgem. “We wonnen vier wedstrijden en speelden tweemaal gelijk”, zegt trainer Bruno Vanterwyngen. “Zo staan we op een puike derde plaats. Het is mijn ambitie om te eindigen in de top zes. Je kan snel stijgen of dalen in de rangschikking. Daarom moeten we niet te ver vooruit denken. Eens we halfweg het seizoen zijn, weten we of onze ambitie realistisch is. In Kortrijk voetbalden we niet super, maar toch wonnen we met overtuigende 1-4-cijfers. Ach, we zien wel hoe het verder zal evolueren. Elke match opnieuw gaan we vol voor de overwinning.”

Nieuws

Buurtvereniging organiseert zelf reanimatiecursus

Het gemeentebestuur van Avelgem plaatste onlangs het vijfde AED-toestel aan het OC van Outrijve. De buurtvereniging De Outrijvse Moaten nam zelf het initiatief om gratis cursussen reanimatie aan te bieden. Een dertigtal mensen volgde zo'n spoedopleiding.

Nieuws

Buren bij kunstenaars: welkom in 305 ateliers

In alle gemeenten van onze regio zijn er dit weekend kunstenaars die hun atelier openen voor het grote publiek. In het totaal zijn ze met maar liefst 305.

Nieuws

Bij politiezone Mira zijn ze er vroeg bij: jaar voor pensioen korpschef zoeken ze al een opvolger

Korpschef Jean-Pierre Coudenys (62) gaat op 1 oktober 2018 met pensioen. Op die dag heeft hij exact 47 jaar dienst. “Ik verlaat het korps bewust aan de vooravond van een nieuwe legislatuur.”

Politie en veiligheid

“Nu is er criminaliteit die we vroeger niet kenden”

Korpschef Jean-Pierre Coudenys (62) gaat op 1 oktober 2018 met pensioen. Op die dag heeft hij exact 47 jaar dienst. “Ik verlaat het korps bewust aan de vooravond van een nieuwe bestuursperiode.”

Nieuws

Vlaamse moeder Teresa verliest haar hart aan Kenya

Sarah Vandendriessche (26) uit Avelgem heeft haar hart verloren in Afrika. De helft van het jaar leeft ze in Kenia en doet ze er aan vrijwilligerswerk. Momenteel zoekt ze onder meer kledij en schoolgerief om een container goederen te kunnen opsturen.

Nieuws

“Mijn grote droom is om een weeshuis op te starten”

Sarah Vandendriessche (26) uit Avelgem heeft haar hart verloren in Afrika. De helft van het jaar leeft ze in Kenia en doet ze er aan vrijwilligerswerk. Momenteel zoekt ze onder meer kledij en schoolgerief om een container goederen te kunnen opsturen.

Nieuws

Drie familieleden voor rechter voor reeks diefstallen

Voor een reeks diefstallen hebben drie familieleden zich in de rechtbank van Kortrijk moeten verantwoorden. De dertiger François G. uit Spiere-Helkijn, zijn neef Olivier (47) en nonkel André (56) worden ervan verdacht samen met enkele kompanen tientallen aanhangwagens te hebben gestolen. Het trio ontkent met klem.

Nieuws

“Het is nog niet op na slopend jaar”

Arjen Livyns (23) pikt twee dagen voor Parijs-Tours nog Zwevezele Koers mee. “Ik probeer er nog eens alles uit te halen, maar doordat ik steevast met inzet moest koersen zijn de laatste procentjes stilaan weg”, zegt de Kerkhovenaar.

Nieuws

“Zag tegen Zwevezele andermaal progressie”

Avelgem pakte tegen Zwevezele B zijn tweede thuiszege van het seizoen (3-2) en rukt op naar de vijfde plaats. Trainer Bruno Vanterwyngen zag zijn ploeg een sterke wedstrijd spelen en was dik tevreden. “Ongetwijfeld de beste wedstrijd van het seizoen tegen een sterke tegenstander. Het was vooral leuk voor onze supporters. Vergeet ook niet dat we al speelden tegen Lendelede, Kanegem en Zwevezele, dat zijn drie topvijfploegen. Tegen Zwevezele zag ik andermaal progressie. Het is in het begin nog wat zoeken naar de beste opstelling, maar zaterdag merkte ik dat het goed klikte met een bijzonder sterke prestatie en een uitstekend resultaat als gevolg.”

Nieuws
Download