Wanneer is het eten klaar?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Afdeling in ziekenhuis tijdelijk afgesloten door jaloerse bezoeker

De PAS-afdeling van het Kortrijkse AZ Groeninge is afgelopen voorjaar even omgebouwd tot een afgesloten dienst nadat de man van een patiënte het er te bont had gemaakt.

Nieuws

Dankzij deze afvalcontainer moet je je vuilniszak niet meer buitenzetten

In de toekomst moet je niet overal meer wekelijks je vuilniszak buiten zetten. Ondergrondse afvalcontainers bieden een oplossing voor wie weinig plaats heeft in huis. Een nieuw wettelijk kader van Imog maakt dit vanaf nu mogelijk.

Nieuws

Te ver wandelen, dus parkeren mensen auto dan maar op naast kindergraven op kerkhof

Maandagnamiddag parkeerden zich meer dan tien auto’s op het kerkhof van Waarmaarde. Op de sociale media was de verontwaardiging groot op dit asociaal gedrag.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Expert moet uitwijzen of bestuurder schuldig is aan dood man

Een nieuwe deskundige moet zich buigen over het ongeval dat anderhalf jaar geleden het leven kostte van een zestiger uit Moen.

Nieuws

Tweedejaars Kasper Saver kan bogen op een minutieuze voorbereiding: “Belangrijke test”

Kasper Saver heeft zijn zinnen gezet op Kuurne-Brussel-Kuurne voor junioren. “Ik heb hard gewerkt om er vanaf de eerste wedstrijden te staan”, zegt de tweedejaars uit Outrijve.

Nieuws

Begrafenis uitgesteld: arbeiders ontdekken obus in graf

Een begrafenis in de West-Vlaamse gemeente Avelgem is zaterdag helemaal anders verlopen dan gepland. Gemeentearbeiders stootten bij het graven op een obus uit de Eerste Wereldoorlog, waarna het kerkhof werd afgesloten.

Nieuws

“Verwacht sportieve reactie van de groep”

KVK Avelgem leed op de vorige speeldag een zware 5-0-nederlaag bij Lichtervelde. Vanavond speelt Avelgem tegen rode lantaarn SV Kortrijk “Eigenlijk verwacht ik na vorige week een goede sportieve reactie van de spelersgroep”, zegt trainer Bruno Vanterwyngen. “We spelen wel zonder de ervaren Debraine en Ouvrein en dat is een merkbaar verschil.”

Nieuws

“Profploegen hebben mijn gsm-nummer”

“Bij BEAT Cycling Club zit ik goed. Het materiaal en de staf zijn dik in orde. Ik voel dat de ploegleiding in mij gelooft. Ik zal een uitdagend programma kunnen rijden, met onder meer een pak 1.1-koersen in België. Bedoeling is om weer een stap voorwaarts te zetten. Ik ben eigenlijk een laatbloeier. Nog steeds maak ik progressie. Vorig jaar won ik mijn eerste koers ooit en schreef ik de eindzege in de Topcompetitie op mijn naam. Als ik nu nog meer in beeld kan komen, dan ziet het er allicht goed uit.”

Nieuws
Download