Vandaag is de dag!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Kinderverblijf pakt het vanaf nu ecologischer aan: “De grootste verandering is dat kinderen nu kunnen buiten slapen”

Kinderdagverblijf De Toekomst Infano Avelgem wordt vanaf volgende week ecologischer. Ouders die dat willen, kunnen hun kinderen buiten laten slapen. Er worden ecoproducten gekocht en er komt een vernieuwde aandacht voor borstvoeding.

Nieuws

“We mogen misschien op eindronde mikken”

Avelgem speelt morgen in Lendelede voor de derde plaats. Kapitein Viktor Ouvrein: “Net voor de winterstop kenden we een dipje en vielen de resultaten tegen. De nederlaag tegen Oostrozebeke kwam hard aan. Nochtans hadden we stevig getraind. Omdat we nog de inhaalwedstrijd moesten spelen, trainden we een week minder en misschien speelt dat wel in ons voordeel. We zijn er klaar voor. Avelgem startte het seizoen met een nieuwe ploeg, een nieuwe trainer en zonder een echte ambitie uit te spreken. Gezien de resultaten en de kwaliteit in de ploeg mogen we misschien wel mikken op de eindronde.”

Nieuws

“Waar is de sleutelhanger van mijn grootvader?”

2018 begon slecht voor Nicolaï Possemiers uit Avelgem. In café Charlatan nam iemand zijn jas mee met daarin een sleutelhanger die hij kreeg van zijn overleden grootvader.

Nieuws

PZ Mira krijgt 400.000 euro extra om personeelstekort op te lossen

De dotatie van de politiezone Mira stijgt fors in 2018. De zone krijgt 400.000 euro meer dan het voorbije jaar. Met dat geld moet het personeelstekort opgelost worden.

Politie en veiligheid
Nieuws

Umberto (21) overleed vijf jaar geleden maar de lijdensweg van zijn ouders duurt voort

Vijf jaar na het ongeval dat het leven kostte aan motorrijder Umberto Demets (21) uit Avelgem, komt er nog steeds geen einde aan de lijdensweg van de ouders van het slachtoffer. Het hele ongeval moet opnieuw onderzocht worden.

Nieuws

Drieste overvallers krijgen ook in beroep zware straf

Arthur D.B. (27) uit Avelgem en Steven E. (34) uit Deinze zijn in beroep veroordeeld tot vijf jaar cel, waarvan drie met uitstel onder strenge voorwaarden. Ze pleegden vier gewelddadige overvallen op toevallige voorbijgangers.

Politie en veiligheid
Nieuws

Ook in beroep veroordeeld voor vier overvallen

Arthur D.B (27) uit Avelgem en Steven E. (34) uit Deinze zijn in beroep veroordeeld tot vijf jaar cel, waarvan drie met uitstel onder strenge voorwaarden. Ze pleegden vier gewelddadige overvallen op toevallige voorbijgangers. D.B. en E. waren op 13 januari 2016 onder invloed van alcohol en drugs. In die roes pleegden ze in amper twee uur tijd liefst vier drieste overvallen, in Deinze, in Oudenaarde, in Petegem en weer in Oudenaarde. Het duo werd uiteindelijk in de Delhaize in Oudenaarde opgepakt.

Politie en veiligheid
Nieuws

Vijf jaar na dodelijke crash met tractor moet onderzoek helemaal worden overgedaan

Vijf jaar na het ongeval dat het leven kostte aan motorrijder Umberto Demets (21) uit Avelgem, komt er nog steeds geen einde aan de lijdensweg van de ouders van het slachtoffer. Het hele ongeval moet opnieuw worden onderzocht.

Nieuws

“Zege mooie revanche en absoluut verdiend”

KVK Avelgem werd in het duel met Kanegem in de eerste helft op achterstand geplaatst maar zette die scheve situatie recht met twee doelpunten van Ghyselinck (2-1).

Nieuws

“We ondergingen wet van de sterkste”

KVK Avelgem leed een zware 0-4 nederlaag in de topper tegen leider Bissegem en staat na een 1 op 6 weer met beide voeten op de grond. “We ondergingen de wet van de sterkste”, bekent trainer Bruno Vanterwyngen. “Misschien had het anders kunnen uitdraaien als wij eerst hadden gescoord, maar er waren weinig uitgespeelde kansen en onze tegenstander had bijzonder weinig nodig om te scoren. Uiteraard is deze nederlaag jammer voor de spanning. We moeten ons herpakken. In de veronderstelling dat we de inhaalwedstrijd tegen Oostrozebeke winnen, tellen we vier punten achterstand. Dat is niet onoverkomelijk.”

Nieuws
Download