Buren leren elkaar kennen, delen spullen en starten initiatieven
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Van onverbeterlijk gesproken: wegpiraat loopt 47ste (!) veroordeling op

Een 38-jarige man uit Bredene mocht zich voor de 47ste keer verantwoorden voor de politierechtbank voor alweer een verkeersovertreding. Hij werd geflitst aan 156 kilometer per uur op de snelweg.

Wegen en verkeer

“Keeper van Desselgem was de matchwinnaar”

VC Ardooie ging zondag verrassend onderuit op het veld van WS Desselgem: 2-1. “Maar dat was onterecht”, zegt keeper Kevin Caytan. “Desselgem kwam tijdens de eerste helft op voorsprong via twee lucky goals. Dankzij een ijzersterke doelman bleef de thuisploeg uiteindelijk overeind. Je mag de Desselgemse keeper gerust de matchwinnaar noemen. Ook na de rust waren wij constant de betere ploeg. We konden voortdurend druk zetten, maar we scoorden maar één keer. Mits winst hadden we leider geweest en een uitstekende zaak gedaan in de strijd voor de eerste periodetitel. Volgend weekend tegen Moorsele wordt het opnieuw niet gemakkelijk.”

Nieuws

“Ik ben blij met mijn derde plaats”

Michael Vanthourenhout kon de Kermiscross in Ardooie niet voor de tweede keer op zijn naam schrijven. De veldrijder van Marlux-Napoleon Games moest zijn meerdere erkennen in Wout van Aert en Toon Aerts.

Nieuws

Katherine Compton wint na forfait Sanne Cant

Sanne Cant kon zichzelf niet opvolgen in de vrouweneditie van de Kermiscross in Ardooie. De 27-jarige wereldkampioene moest ziek afmelden. De overwinning ging naar de Amerikaanse Katherine Compton. Ellen Van Loy en Loes Sels mochten mee op het podium. Joyce Vanderbeken was achtste. Axelle Bellaert strandde op de elfde plaats.

Vrije tijd en hobby

Hun tomaten rijpten mooi, dus waagden twee vrienden zich aan cannabis. Viel dat even tegen

Twee West-Vlaamse oud-werkmakkers hadden gehoopt met het telen van cannabis uit de financiële problemen raken. Als hobbytuinier had één van de twee wat ervaring met tomaten en andere groenten, maar cannabis bleek toch van een andere orde. Hun eerste oogsten mislukten zo goed als volledig. Het weinige dat ze overhielden, durfden ze eerst niet te verkopen en verbrandden ze maar. En tot overmaat van ramp mochten de twee het woensdag ook nog eens komen uitleggen bij de rechter.

Nieuws

Met wereldkampioenen Wout van Aert en Sanne Cant

PROGRAMMAFormule D: amateurs & masters A: 40 min, start 13u; masters B & C: 40 min, start 12u.. Dames-elite: 40 min, start 14u15. Elite: 60 min, start 15u45. (Kk: Sporthal De Ark, Melkerijstraat 2A)

Nieuws

Sint-Antoniuswijk niet blij met plannen ’t Veld

De uitbreidingsplannen voor het provinciaal domein 't Veld krijgen veel tegenwind vanuit de Sint-Antoniuswijk. De bewoners daar vrezen extra verkeer en wateroverlast in de wijk.

Nieuws

Uitbreidingsplannen provinciaal domein 't Veld

Het provinciaal domein 't Veld ligt in het zuidoosten van Ardooie, op de grens met Meulebeke. Volgens de provincie is het dringend aan vernieuwing toe en daarom wordt een nieuw provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan opgemaakt.

Vrije tijd en hobby

“Ik schoot wakker met loepzuivere hattrick”

VC Ardooie won met 4-1 van FC Aarsele. Met drie treffers had spits Aarien Lievens een flink aandeel in die zege.

Nieuws
Download