Let the nice weather come!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Vedettenparade Tabakommegang blijft gratis

In het laatste weekend van juli staat al voor de 24ste keer de Tabakommegang op het programma. Het volksfeest is een vaste waarde op de Sint-Antoniusparochie en strekt zich uit over Meulebeke, Pittem en Ardooie.

News

Nieuwe bufferbekkens langs Roobeek zullen 24 Olympische zwembaden kunnen opvangen

De provincie West-Vlaanderen plant volgend jaar een nieuw bufferbekken langs de Roobeek in Ardooie. Dat zal zo'n 60 miljoen liter regenwater kunnen opvangen.

News

Jan David neemt na zestig jaar afscheid van de media

De Ardooise journalist Jan David nam vorig weekend na zestig jaar afscheid van de journalistiek. De man begon zijn carrière bij ‘De Weekbode’ en schreef intussen voor zowat elke krant, behalve ‘Het Belang van Limburg’. Vanuit de Ardooise Perskring kreeg hij een speciaal cadeau. Vriend en kunstenaar Marc Vanhecke schonk hem een speciaal beeldhouwwerk.

News

Optreden K3 op ongewone plek

De groenzone aan het bufferbekken aan de Berlingmolenstraat wordt op vrijdag 20 juli officieel geopend met een optreden van K3. De omgeving rond het bufferbekken is omgevormd tot een recreatieve zone.

News

34 jaar lang stond het oude stationsgebouw leeg, maar nu krijgt het eindelijk een nieuw doel

Het oude gebouw van het voormalige station in Ardooie krijgt een nieuwe bestemming. De Gentse projectontwikkelaar Groep B wil appartementen en een horecazaak onderbrengen in het pand. Dat staat al vele jaren leeg. De gemeente reageert tevreden.

News

Café De Koevoet wordt hondencafé

Jacqueline Vanhauwaert vormt haar café elke donderdag en tweede zondag van de maand om tot een hondencafé. Op deze manier wil de dame de drempel om een hond te adopteren verlagen.

News

Waar de oude kerk in vlammen opging, opent nu een ontmoetingscentrum de deuren

Het nieuwe ontmoetingscentrum op De Tassche in Ardooie werd dit weekend officieel geopend. Drie jaar geleden brandde op dezelfde plaats de kerk af. Daarvan bleef enkel de klokkentoren over, die in het nieuwe gebouw werd verwerkt.

News

Gezinsfietstocht met vijf tussenstops

Op zondag 1 juli vindt er een hoevefietstocht plaats georganiseerd door de Landelijke Gilde en de KVLV van Koolskamp.

Leisure and hobby

Turkijenhoek kant zich tegen komst van windmolens

Bewoners van de Turkijestraat en Processiestraat in Ardooie hebben er een bewogen week op zitten. Aanleiding was het nieuws dat in de buurt een windmolen zou komen. “Maar dat klopt niet”, zegt burgemeester Karlos Callens.

News

Landbouwers vrezen derde rampjaar op rij als het niet snel gaat regenen

Langdurige droogte dreigt opnieuw voor de West-Vlaamse landbouwers. “De toestand is nog niet kritiek, maar het zou toch goed zijn dat het binnenkort eens goed regent”, zegt gedeputeerde Bart Naeyaert.

News
Download