Altijd tof als jij er bent!
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Niet alleen de boeren zien zwarte sneeuw door de droogte

De aanhoudende droogte is nefast voor de diepvriesbedrijven in de regio. De bedrijven in Ardooie, een van de belangrijke exporteurs van diepvriesgroenten, zien hun aanvoer met een derde dalen. Vooral de oogst van erwten, spinazie en bonen is een ramp.

Nieuws

Diepvriessector lijdt groot verlies door droogte

De aanhoudende droogte is nefast voor de diepvriesbedrijven in de regio. De firma’s in Ardooie, belangrijke exporteurs van diepvriesgroenten, zien hun aanvoer met een derde dalen. Vooral de oogst van erwten, spinazie en bonen is een ramp.

Nieuws

Optocht tegen dierenmishandeling

Zo'n zestigtal honden- en dierenliefhebbers stapten zaterdagmorgen mee in een optocht tegen dierenverwaarlozing- en mishandeling. Het was een initiatief van Jacqueline Vanhauwaert van café de Koevoet, waar de stoet ook startte.

Nieuws

Optocht en benefiet tegen dierenverwaarlozing

In Ardooie vindt vandaag zaterdag een optocht tegen dierenmishandeling- en verwaarlozing plaats. Na de tocht volgt een benefiet voor een nieuw opvangcentrum voor verwaarloosde honden.

Vrije tijd en hobby

Ook BinckBank Tour komt naar Ardooie

Ardooie vormt op woensdag 9 augustus voor het tiende jaar op rij het decor van een aankomst van de BinckBank Tour, die tot vorig jaar Eneco Tour heette. “We waarderen de geweldige inzet van de gemeente”, vertelt organisator Rob Discart.

Nieuws

Koerier verleent geen voorrang, twee inzittenden uit auto geslingerd

Bij een zwaar ongeval op de grens van Kachtem en Ardooie raakten gisteren twee Ardooienaars ernstig gewond. Ze werden uit hun Landrover geslingerd toen een koerier geen voorrang verleende. Ook drie andere voertuigen raakten zwaar beschadigd.

Nieuws

Hanne Claus wil met estafetteploeg naar EK

Met de IFAM en de Putbos-meeting in Oordegem liggen de twee grootste Flanders Cups al achter de rug. Huizingen valt vandaag middenin de examens en ligt een pak verder, maar toch komen er 22 West-Vlamingen in actie.

Nieuws

“Provinciale titel ook voor mij verrassing”

Ardooienaar Mathis Baert was de verrassende maar verdiende winnaar op het PK voor 13-jarige aspiranten in Ruddervoorde-Baliebrugge. “De wedstrijd begon niet goed, want ik kwam ten val. Met een groepje kon ik terugkeren. Bij het ingaan van de laatste bocht zag ik een gaatje op rechts. Ik maakte er een lange sprint van en gaf de favorieten het nakijken. Ja, ik was zelf ook verrast, temeer omdat ik me niet speciaal had voorbereid. Mijn eerste zege op de weg leverde me meteen een West-Vlaamse titel op. Voorheen had ik enkel eens een overwinning op de piste van Brugge geboekt. Ik kijk nu al uit naar het Vlaams en Belgisch kampioenschap.”

Nieuws

Hanne Claus en Michael Obasuyi onder EK-limiet

Philip Milanov won bij de IFAM in Oordegem het discuswerpen met 64m06, bijna een meter onder de WK-norm van 65m00. Michael Obasuyi evenaarde bij de 110 m horden met 13”92 de norm voor het EK-junioren en Hanne Claus deed het bij de 4 x 100 m voor junioren.

Nieuws

“Mijn zege is opsteker na sleutelbeenbreuk”

Michiel Nuytten mocht in Hooglede voor het eerst dit seizoen het zegegebaar maken nadat hij in de slotfase een kloof kon slaan. “Deze triomf is een opsteker”, vertelde de Ardooienaar. “Na mijn goede seizoensstart liep ik een sleutelbeenbreuk op waardoor ik heel wat tijd verloor. Alle ellende is nu meteen vergeten. Ik kwam gretig aan de start in Hooglede en reed voortdurend de gaten toe. Dat was misschien niet bijster slim, maar ik voelde me goed. Omdat ik me kansloos wist in een massaspurt, moest ik iets ondernemen. Toen ik versnelde, werd er ietwat geaarzeld. Ik trok vol door. Eventjes twijfelde ik of er nog een ronde moest gereden worden, maar dat bleek niet zo te zijn.”

Nieuws
Download