Leer je buren kennen via Hoplr
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Okra huldigt jubilarissen

Okra Ardooie huldigde deze week haar jubilarissen van het voorbije jaar. Zuster Simona werd in de bloemetjes gezet naar aanleiding van haar zeventigjarig jubileum als Zuster van Liefde. Gabriel Berteloot en Agnes Gruyaert kregen een attentie voor hun zestigste huwelijksverjaardag. Na de nieuwjaarswensen werden alle aanwezigen getrakteerd op koffie en taart.

Nieuws

Ardooie zet gebouwen open voor Kom op Tegen Kanker

De Ardooise scholen De Boomgaard en IHKA organiseren de allereerste ‘Urban Run Ardooie’. Het parcours van 3 kilometer loopt dwars door de scholen, het rusthuis, het gemeentehuis en zelfs enkele cafés. De opbrengst gaat naar Kom op Tegen Kanker.

Nieuws

Cultuur-, sport- en persprijs uitgereikt

In Ardooie werd voorbije zondag de cultuur-, sport- en persprijs uitgereikt. Hannes Tahon, VRT-journalist uit Koolskamp, werd door de Ardooise perskring in de bloemetjes gezet. Beroepsrenner Emiel Vermeulen kreeg een prijs voor beste sporter. De cultuurprijs ging naar amateurfotograaf Luc Lambert, die de gemeente al jaren mooi in beeld brengt.

Nieuws

FOTO. Nieuwjaarsreceptie in Ardooie

Op zondag 7 januari vond de traditionele nieuwjaarsreceptie plaats. De inwoners kregen de kans om samen te klinken op het nieuwe jaar en dit op de parking van GC 't Hofland. Er was een optreden voorzien van Sax And The City.

Nieuws

Manon en Orphée Depuydt opnieuw de snelste atletes van het land

De West-Vlaamse clubs brachten zaterdag bij het PK indoor in Gent het record van 274 atleten uit 2014 op 310. FLAC was de grootste en de beste club. Manon en Orphée Depuydt liepen bij de 60m de snelste Belgische seizoensprestaties.

Nieuws

Tot 350 euro boete voor wie hier vuurwerk afsteekt op oudejaarsavond

Wensballonnen in de lucht laten om het nieuwe jaar in te zetten, is in de hele regio verboden. Vuurwerk afsteken tijdens oudejaarsavond mag in de meeste gemeenten wel, al moet je daarvoor vaak wel een vergunning op zak hebben.

Nieuws

Zó moeilijk vinden bedrijven nog werkvolk: twee zieken en de band ligt stil

Sioen heeft voor de allereerste keer een van zijn productielijnen moeten stilleggen omdat de textielproducent gewoon géén personeel vond om de machines te bemannen. “Er zijn hier sowieso al twintig jobs die we niet ingevuld krijgen, en daar kwamen nog een paar zieken bij”, zegt Wout Verbeke van Sioen. “Het personeelstekort is hier zo groot dat de toekomst in het gedrang komt.”

Nieuws

Waar komen die kerstmannen vandaan?

In de gemeente Ardooie waren er tal van kerstmannen te bewonderen. Ze reden doorheen de straten van de gemeente en dit met een unieke Solex - bromfiets. Vanwaar de kerstmannen afkomstig zijn is voorlopig nog een raadsel..... Wie weet hier meer over?

Nieuws

Ardooise kippenkweker toont Cathérine Moerkerke hoe het wel kan

Het Ardooise kippenbedrijf Vandewaetere-Geldhof is dinsdagavond, 26 december, te zien in het VTM-programma CATHéRINE. In navolging van de aflevering over de wantoestanden in de Wingense kippenkwekerij Pyfferoen, gaat Cathérine Moerkerke nu langs bij bedrijven die wel het goede voorbeeld tonen.

Nieuws
Download