Jouw feedback is altijd welkom!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Alle druk ligt bij Deerlijk”

Na de 0-5 overwinning op Geluwe lijkt SV Anzegem gelanceerd voor de derby tegen Deerlijk. “Wij zitten in een goeie periode”, oordeelt Ewoud Waelkens. “Geluwe pakte snel een rode kaart en voor ons werd het een probleemloze zege. Onze doelstelling was het behoud verzekeren en daar zijn wij al in geslaagd. Tegen Deerlijk wordt het een zware dobber, want ze zullen zich willen revancheren na de nederlaag op Heestert. Alle druk ligt trouwens bij Deerlijk, dat moet winnen om in de titelrace te blijven. De heenmatch verloren wij met 2-0. Wij zijn nu echter heel wat beter aan het voetballen, terwijl Deerlijk in een mindere periode zit.”

Nieuws

1.500 euro voor Wees-Hulp Oeganda

Wees-Hulp Oeganda heeft een cheque van 1.500 euro gekregen van de Sint-Vincentiusschool in Anzegem. Martin Van Eeckhaute en zijn vrouw Frédérique zetten zich al jaren in voor een schooltje in Bwaise, Kampala en Martin kwam eerder in de school daarover vertellen.

Nieuws

Studenten zetten hun ‘kotmadam’ in de bloemetjes: “Claudine is als een tweede moeder”

De studenten van de Vives-studentenhome in de Bruggestraat in Torhout hebben hun ‘kotmadam’ Claudine Moerman in de bloemetjes gezet. “Zij is een soort moederfiguur voor ons”, lacht student Tuur De Rauw.

Nieuws

Straks ondergronds feesten?

Anzegem heeft een ontwerper aangesteld om na te gaan wat de mogelijkheden zijn om De Stringe en de brandweerkazerne, beide aan het Ommersheimplein in Vichte, een nieuwe bestemming te geven. “Feestzaal De Stringe is niet goed geïsoleerd. Er is een groot warmteverlies en ook de geluidsisolatie voldoet niet”, klinkt het bij schepen Rik Colman (CD&V). “Daarom denken we eraan de feestzaal ondergronds te maken en de gelijkvloerse verdieping om te bouwen tot een kantoorruimte.”

Politie en veiligheid
Nieuws

Agressieveling slaat eigen vader hersenbloeding

Een veertiger uit Deerlijk heeft zich in de rechtbank moeten verantwoorden voor slagen aan zijn ex-partner en aan zijn vader die de gemoederen probeerde te bedaren. De vader van M. N. kwam tijdens de feiten ten val en liep een hersenbloeding op.

Nieuws

The Blue Ghosts Anzegem ongeslagen naar titel

The Blue Ghosts Anzegem kroonde zich tot zaalkampioen in hoofdklasse 4 dankzij een 11-10 zege in een spannende spektakelmatch tegen Vosko.

Nieuws

Dankzij deze afvalcontainer moet je je vuilniszak niet meer buitenzetten

In de toekomst moet je niet overal meer wekelijks je vuilniszak buiten zetten. Ondergrondse afvalcontainers bieden een oplossing voor wie weinig plaats heeft in huis. Een nieuw wettelijk kader van Imog maakt dit vanaf nu mogelijk.

Nieuws

Ex-acteur blijft afpersing ontkennen

Een voormalig acteur uit Knokke-Heist vraagt in beroep de vrijspraak voor de afpersing van een diaken uit Izegem. Volgens de acteur ontving hij een miljoen euro als gift. Dat hij de diaken afperste met zijn homoseksualiteit, is volgens hem niet bewezen.

Nieuws

Voormalige acteur vraagt vrijspraak in beroep: “Die een miljoen was een gift”

Een voormalige acteur vraagt in beroep de vrijspraak voor de afpersing van een diaken uit Izegem. De acteur kreeg een miljoen euro, maar dat ging volgens hem om een gift. Dat hij de diaken afperste met zijn homoseksualiteit, is volgens hem niet bewezen.

Nieuws

Steven Casteele en Hanna Vandenbussche halen er het beste uit

Steven Casteele en Hanna Vandenbussche zetten bij het BK in Laken als achtste en zesde van de lange cross de betere resultaten neer van de 229 West-Vlamingen.

Nieuws
Download