Check it out peepz!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Dochter overleden burgemeester eert haar vader met plaats op lijst SamenEén

Wat al een half jaar in Anzegem verteld werd, is nu bevestigd: Pauline Van Marcke, dochter van wijlen burgemeester Claude Van Marcke, staat op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. “Veel vroeger dan verwacht door de droevige omstandigheden, maar vastberaden”, zegt haar mama Caroline. “Pauline wordt eind juli 19, ze studeert Politieke wetenschappen en krijgt een plaats op de lijst SamenEén, de partij die in 2006 mee door haar papa in het leven geroepen is. Pauline heeft een groot sociaal-maatschappelijke interesse en wil zich voluit engageren. De plaats zelf is nog niet toegewezen. Pauline heeft vandaag (vrijdag, n.v.d.r.) nog examen gehad en een gesprek is nog moeilijk. Het verliezen van haar vader is en blijft in de eerste plaats een drama. Ze doet de stap voor zichzelf en natuurlijk met haar vader in haar gedachten, een eerbetoon zeg maar. Ze doet ook niet pro forma mee. Als ze gekozen is, zal ze haar mandaat opnemen.”

Alert

Gapersfeesten zoeken nieuw Gaperke

Op 23 juni vindt een nieuwe editie plaats van de Gapersfeesten in Anzegem. Vorig jaar was er de terugkeer van de Gaperkesverkiezing, en ook dit jaar gaat Anzegem op zoek naar het Gaperke. Voorts is er livemuziek, folklore en een dj-set. Er is de comeback van de Anzegemse rockhelden Marble en de feestelijke partycovers van Still Crazy beloven alvast het dak van de tent te blazen. De toegang is volledig gratis.

News

Na twintig jaar gaat cafetaria in Tiegembos weer open

Anneleen Deseyn zal deze zomer de cafetaria van het Sint-Arnolduspark uitbaten. Zij zal er streekgebonden producten serveren.

News

Iedereen kijkt naar het WK voetbal, maar in deze gemeente kijken ze naar iets anders

Het WK voetbal is op gang gefloten. Maar niet iedereen lust pap van koning voetbal. In Anzegem staat wielrennen centraal volgende week. Dinsdag komt weer een pak volk kijken naar Halle-Ingooigem. Donderdag wordt in Anzegem dan weer gestreden om de Belgische titels tijdrijden.

News

Leerlingen zamelen 850 euro in voor MUG-heli

Het Sint-Vincentiusinstituut in Anzegem heeft zich ingezet voor de MUG-heli West-Vlaanderen. “We hadden Helden van hier gezien en vonden dat indrukwekkend”, zegt leerkracht Griet Vandenabeele. “Die mensen hebben al veel levens gered en de leerlingen van 4 STW wilden hun steentje bijdragen. Tijdens de sinterklaasperiode verkochten ze chocoladefiguurtjes en koeken. Dat leverde 850 euro op.” Julie Rammant, verantwoordelijke administratie van de MUheli, haalde de cheque op.

News

Vuurlinie herdenkt ‘Groote Oorlog’

Anzegem pakt in augustus en september uit met Vuurlinie, een herdenking van de Groote Oorlog in de gemeente. Plaatselijke toneelgroepen en muziekverenigingen werken samen en ook de jeugd wordt erbij betrokken.

News

Inzet stelt kandidaten en plannen voor

De Anzegemse partij Inzet stelde haar actieplannen voor waarmee ze in oktober naar de kiezer trekt. Ze gaat onder meer voor leefbare dorpen. Daarvoor wil ze in samenwerking met buurgemeenten een verkeerscirculatieplan met specifieke aandacht voor vrachtverkeer en verkeersveiligheid invoeren. Ook denkt de partij eraan om het autodelen in te voeren voor particuliere wagens en stelt ze de dienstwagens van de gemeente ten dienste van de bevolking. Politiek zien de leden als een voltijdse bezigheid. Daarom moeten er volgens hen een voltijdse burgemeester en halftijdse schepenen komen. Er zal een jaarlijkse bevraging zijn, dorpsraden en wijkcomités worden opgericht. Ook voorzien ze in nieuwe jeugdlokalen, tweeduizend extra bomen per dorpskern en een bomenplan dat meer speelnatuur moet creëren. Ten slotte maakte Inzet ook bekend dat Martin Vanderghinste, Jean-Marie Vandenheede, Marouschka Sinnesael, Kris Loris, Annelies Devos en Cynthia Jaquet op de lijst zullen staan.

Alert

Bekijk nog één keer archeologische resten in oud kerkgebouw

Drieënhalf jaar geleden werd de Sint-Jan-De-Doperkerk in Anzegem getroffen door een verwoestende brand. Omdat het gebouw niet meer in ere te herstellen is, starten binnenkort werken voor een herbestemming. Door die werken zal wel een deel van het bodemarchief verloren gaan. Archeologen buigen zich nu over de site. Ze onderzoeken het eeuwenlange verleden van het kerkgebouw en leggen het vast vooraleer grote delen ervan onherroepelijk verwijderd worden. Maar niet alleen archeologen kunnen die stukjes geschiedenis zien, ook het grote publiek kan ze bezichtigen tijdens de Archeologiedagen.

Then and now

Leerlingen zamelen 13.750 euro in voor tien goede doelen

Leerkracht Ann Eggermont daagde haar 26 leerlingen van de zesde Verzorging van het Sint-Vincentiusinstituut in Anzegem uit om een actie op touw te zetten voor een goed doel. Elk groepje kon kiezen voor welke organisatie ze een actie wilden opzetten. Ze haalden 13.750 euro op voor tien goede doelen: Kom op tegen Kanker, Think Pink, Kinderkankerfonds, Bednet, ALS, Villa Samson, Fonds Emilie Leus, Plan België, Make-A-Wish en Brandwondencentum Gent.

News

Vijfde en zesde leerjaar De Beukennoot zijn fairtradeambassadeurs

Fair Trade Trekkers reikten voor de derde keer hun Fairtradeklas Ambassadeurstitel uit. Dit jaar kreeg het vijfde en het zesde leerjaar van gemeenteschool De Beukennoot in Vichte de titel. Beide klassen maakten een stopmotionfilmpje over (h)eerlijke handel: van bij de boer tot in de Wereldwinkel. “We merken ieder jaar dat ook in de lagere school meer aandacht wordt gevestigd op de eerlijke handel”, zegt Anneleen Deseyn namens Fairtrade Anzegem. “Als Fairtradewerkgroep kunnen we dat alleen maar ondersteunen.”

Jumble sale
Download