Lanceer zeer eenvoudig een idee of initiatief
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Opmerkelijke reeks van inbraken in Anzegem

In Anzegem en omstreken zijn er de laatste tijd opvallend veel inbraken. Gisterennacht nog kreeg restaurant 't Gaperke in de Kerkstraat ongewenste gasten over de vloer.

Nieuws

“Wij willen aan een inhaalrace beginnen”

Anzegem pakte slechts één punt uit zijn jongste vier matchen. De honger naar een overwinning is daarom groot. “Er zat vooral op Moen meer in”, oordeelt Bryan Deloof. “Wij speelden daar een super eerste helft, maar konden dat niveau niet aanhouden. Met het gelijkspel tegen Otegem kon ik mij verzoenen. Wij pakten inderdaad nog geen overwinning na de trainerswissel, maar er wordt wel hard gewerkt. De lijn van de trainingen moeten wij doortrekken in de matchen om, zonder druk te leggen, aan een inhaalrace te beginnen. Met Zwevegem en Ingooigem krijgen wij tegenstanders die wij op papier zeker kunnen kloppen.”

Nieuws

“Beselare toch best niet onderschatten”

Na drie gelijke spelen op een rij heeft Ingooigem dringend nood aan een overwinning. Op Beselare is het van moeten. “Tegen Otegem kregen wij diep in blessuretijd de gelijkmaker binnen en ook tegen Zwevegem zat er veel meer in”, oordeelt David Labeeuw. “Wij lieten enkele kansen onbenut en kregen de rekening opnieuw in de slotfase gepresenteerd. Op Beselare moeten wij sowieso de drie punten pakken, maar gemakkelijk zal dat niet gaan. Ik zag hen al aan het werk en ze lieten een behoorlijke indruk. Ook voor Beselare is het van moeten. Onze opdracht is negentig minuten geconcentreerd blijven en de kansen afmaken.”

Nieuws

Bij politiezone Mira zijn ze er vroeg bij: jaar voor pensioen korpschef zoeken ze al een opvolger

Korpschef Jean-Pierre Coudenys (62) gaat op 1 oktober 2018 met pensioen. Op die dag heeft hij exact 47 jaar dienst. “Ik verlaat het korps bewust aan de vooravond van een nieuwe legislatuur.”

Politie en veiligheid

Nieuw literair festival met succesauteur Lize Spit

De regio heeft met Zuidwesterzinnen een nieuw literair festival. De primeur is dit weekend voor Anzegem en Deerlijk. Later vindt het ook elders in de regio plaats.

Nieuws

“Nu is er criminaliteit die we vroeger niet kenden”

Korpschef Jean-Pierre Coudenys (62) gaat op 1 oktober 2018 met pensioen. Op die dag heeft hij exact 47 jaar dienst. “Ik verlaat het korps bewust aan de vooravond van een nieuwe bestuursperiode.”

Nieuws

Man gestraft voor meermaals slaan beste vriend

De Kortrijkse strafrechter heeft een veertiger veroordeeld voor geweldplegingen tegenover zijn beste vriend. De veertiger Geert V. uit Oudenaarde ging meermaals door het lint. Telkens gebeurde dat als hij dronken was, terwijl hij van het slachtoffer mocht logeren in zijn woning in Anzegem.

Nieuws

Tot jaar cel voor tiental winkeldiefstallen

Voor een tiental winkeldiefstallen zijn vier leden van een Georgische dievenbende veroordeeld tot een jaar cel. Drie van de vier dieven daagden niet op voor hun proces en worden nu internationaal geseind.

Politie en veiligheid

Dronken man slaat beste vriend bij wie hij logeert

De Kortrijkse strafrechter heeft een veertiger veroordeeld voor geweldplegingen tegenover zijn beste vriend.

Nieuws
Download