Wanneer is het eten klaar?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Openluchtfilm 'Demain tout commence' in de Kleine Kluis

Op zaterdagavond 19 augustus kan je aan het grasveld van de Kleine Kluis genieten de openluchtfilm 'Demain tout commence'.

Nieuws

“Ik kan leven met mijn tweede plaats”

Kjell Dejonghe behaalde zondag een knappe tweede plaats in Nederzwalm. “Ik kan zeker leven met mijn resultaat. Het was een zware koers. Als je dan kan meedoen voor de zege, mag je tevreden zijn. Jorre Smet is een sterke renner. Hij was iets beter dan ik. Hopelijk lukt het binnenkort eens om een kermiskoers te winnen. Mijn eerstvolgende opdracht is de West-Vlaanderen Cycling Tour. Van de openingsrit in Wielsbeke verwacht ik niet veel. Het zal allicht op een sprint uitdraaien en dat is niets voor mij. Vooral de etappe in Bellegem op zaterdag inspireert me. Daar gaat het op en af. Ik moet het hebben van een lastige wedstrijd.”

Vrije tijd en hobby

“Geen problemen met gezondheid meer”

Na enkele moeilijke maanden pakte Ibe Vaneeckhoutte een mooie vijfde plaats in Kruishoutem. “Ik begon vrij goed aan het seizoen, maar in mei kreeg ik plots problemen met mijn ademhaling”, vertelt de junior uit Vichte. “Daardoor slaagde ik er zelfs niet meer in om een koers uit te rijden. Ik consulteerde verschillende dokters en na drie maanden zijn die problemen eindelijk achter de rug. Ik voelde de voorbije weken al dat het beter ging en in Kruishoutem reed ik niet alleen mijn derde koers op rij uit, ik was vooral erg tevreden met mijn vijfde plaats. Zaterdag rijd ik in Ingelmunster en de week daarop Ieper - Saint-Omer.”

Vrije tijd en hobby

“Regen komt veel te laat”

De droogte van de voorbije maanden is nefast voor de landbouw. In de ene streek is het erger dan in de andere. Wij gingen mee op pad met de schattingscommissie.

Nieuws

Koppel veroordeeld voor oplichten van zieken

Een Iraans koppel is veroordeeld voor het oplichten van zieke mensen uit de regio. De man, Mehran T.K., gaf zich uit voor een gezondheidsgoeroe en beweerde dat hij de patiënten kon genezen door hen water te laten drinken uit speciale thermosflessen en lucht te laten inademen via een inhaleertoestel. In 2012 dienden mensen een klacht in bij de Orde van Geneesheren. De conclusie van het parket was dat hij met de hulp van zijn vrouw Carolina D., die patiënten ronselde, onwettige geneeskunde uitoefende en mensen oplichtte. Er werden acht slachtoffer geïdentificeerd uit onder meer Anzegem, Waregem, Roeselare, Meulebeke en Ninove. De rechter volgde daarin en veroordeelde T. K. tot een voorwaardelijke celstraf van 18 maanden en zijn vrouw kreeg 12 maanden met uitstel. Beiden kregen ook een beroepsverbod. In totaal bracht de oplichting het koppel meer dan 15.000 euro op, dat bedrag verklaarde de rechter nu verbeurd. Twee slachtoffers stelden zich burgerlijke partij en zij krijgen een schadevergoeding. Ondertussen woont het koppel in Italië.

Nieuws

Oude trap van Duits kerkhof blootgelegd

De gemeente Anzegem heeft de oude toegangstrap van het gewezen Duits kerkhof in de Landergemstraat blootgelegd. Er komt een herdenkingsplaats.

Nieuws

Blinde man gedrogeerd om huis leeg te roven: “Groggy na een ad fundum cava”

De man die de blinde Anzegemnaar Hans Vandercruyssen heeft misbruikt, kent zijn straf. Younes B. (28) uit Antwerpen mag tot drie jaar brommen in de cel. Samen met zijn zus troggelde hij 15.000 euro af van Hans. Zijn minderjarige vriendin deed later ook slaappillen in zijn drank om zo zijn woning te kunnen leegroven.

Nieuws

Koffiehuizen stippelen nieuwe fietsroute uit

Een nieuwe fietsroute van 26 kilometer verbindt twee koffiehuizen uit de streek.

Nieuws

Klasgenootjes zingen voor slachtoffertjes gezinsdrama

De slachtoffers van het gezinsdrama in Anzegem hebben een warm afscheid gekregen. De zusjes Marie-Lien (9) en Helena (6) werden vorige week omgebracht door hun vader. “Het meest kostbare in mijn leven moet ik voor altijd missen”, zegt de mama.

Nieuws

Warm afscheid van jonge slachtoffers gezinsdrama Anzegem

In de hoofdkerk van Zwevegem is woensdagochtend afscheid genomen van Marie-Lien (9) en Helena (6). De zusjes werden vorige week omgebracht door hun vader.

Nieuws
Download