Goedmorning morning, good day!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Toppiloten stomen zich klaar voor Rally van Ieper

In Ieper en omgeving de Renties vindt dit weekend Ypres Rally plaats. Heel wat piloten testten de voorbije dagen al hun rallybolide. Ook in Alveringem vonden zondag, maandag en dinsdag testritten plaats op een voor het verkeer afgesloten parcours.

News

Werk van lokale keramist felbegeerd bij restaurateurs

Isabelle Sissau uit Alveringem is sinds 2014 zelfstandig keramist. Verschillende restaurants deden al een beroep op haar voor het maken van borden en ander gebruikskeramiek.

News

Witloofkampioenen winnen gekke fietsen

Voor het tiende jaar op rij verdeelde Inagro witloofteeltkits onder West-Vlaamse scholen. De leraren kregen witloofwortels, proefbuisjes met voedingsstoffen en een duidelijke handleiding mee. “Dit jaar bereikten 239 teeltkits West-Vlaamse klassen”, zegt gedeputeerde Bart Naeyaert (CD&V).

News

PRO.N-VA wil nieuwe sporthal

Tijdens een onderonsje in aanloop naar de verkiezingen herhaalden Marc Wackenier en Johan Van Belle (kopstukken van het PRO/ N-VA-kartel) enkele belangrijke programmapunten: een nieuwe sporthal bij het voetbalveld, overal ledverlichting, AED-toestellen in alle deelgemeenten en een belastingverlaging naar van acht naar zeven procent. Het kartel hoopt nog een witte merel te strikken voor de lijst.

News

Volg de weg van vuil naar proper water in Gijverinkhove

Aquafin opent op woensdag 6 juni de poorten van de nieuwe rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) in Gijverinkhove. Buurtbewoners kunnen dan een kijkje komen nemen en krijgen een rondleiding op de RWZI, waarin hen uitgelegd wordt hoe het zuiveringsproces precies verloopt.

News

Burgemeesters boos op Vlaamse regering: “Opera krijgt voorrang op onveilig jaagpad”

De burgemeesters van Poperinge, Alveringem en Lo-Reninge zijn de klachten over de miserabele toestand van het jaagpad aan de IJzer beu. Ze vragen het bevoegde Vlaamse agentschap om actie te ondernemen. De brandweer wil ook een zogenaamde slipway of scheepshelling voor zijn boot.

Alert

“Opera krijgt voorrang op onveilig jaagpad”

De burgemeesters van Poperinge, Alveringem en Lo-Reninge zijn de klachten over de miserabele toestand van het jaagpad aan de IJzer beu. Ze vragen het bevoegde Vlaamse agentschap om actie te ondernemen. De brandweer wil ook een zogenaamde slipway of scheepshelling voor zijn boot.

Alert

Fusie niet populair bij burger

Meerderheidspartijen Gemeentebelangen en CD&V hielden een enquête onder de bevolking van Alveringem om te peilen naar de mening van burgers over thema's als wonen, werken, veiligheid, jeugd. Honderd zestig inwoners reageerden. De meesten wonen graag in Alveringem omdat het er rustig is en de woningen er nog betaalbaar zijn. “Er waren 71 inwoners die lieten weten dat ze geen extra woningen meer willen. Dat heeft ons verrast”, aldus burgemeester Gerard Liefooghe. Relatief veel mensen vinden de voorzieningen (onder meer winkels) ondermaats. Nog een verrassing: bijna zestig inwoners willen geen extra bedrijven. En 64 respondenten gaven aan zich niet veilig te voelen in Alveringem. Bijna even veel mensen (68) zijn voor meer fietspaden als er tegen zijn (61). Tachtig respondenten uiten ergernissen. Die betreffen vooral te snel verkeer, zwaar vervoer door de dorpen en zwerfvuil.

Traffic

Na meer dan twee jaar onzekerheid: aanrijder amazone vrijuit voor ongeval

Estée M. en haar paard vormden een voor Serge R. onvoorzienbare hindernis toen hij hen aanreed en het meisje levensgevaarlijk gewond raakte. De rechter sprak hem derhalve vrij.

News

Streekgenoten openen café in Stavele

Louis Therry (30) uit Ardooie en zijn vriendin Kelly Monteyne (32) uit Ingelmunster openen vandaag in het kleine Stavele een nieuw café, Den Amigo.

News
Download