Lanceer zeer eenvoudig een idee of initiatief
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Na meer dan twee jaar onzekerheid: aanrijder amazone vrijuit voor ongeval

Estée M. en haar paard vormden een voor Serge R. onvoorzienbare hindernis toen hij hen aanreed en het meisje levensgevaarlijk gewond raakte. De rechter sprak hem derhalve vrij.

Nieuws

Streekgenoten openen café in Stavele

Louis Therry (30) uit Ardooie en zijn vriendin Kelly Monteyne (32) uit Ingelmunster openen vandaag in het kleine Stavele een nieuw café, Den Amigo.

Nieuws

“Kijk omhoog. Als de zon schijnt zijn we open”

Het kleine Stavele heeft er een nieuw café bij. Een echt café, waar je voorlopig alleen kan drinken. Vandaag zaterdag opent Den Amigo de deur.

Nieuws

Camille maakt viergeslacht compleet

In Lo werd zondag een vrouwelijk viergeslacht gevierd. Trotse overgrootmoeder is Maria Peperstraete (76) uit Alveringem. Haar dochter Mia Verbrigghe (51) uit Westvleteren is de mama van Nele Capoen (26) uit Lo. De kleine Camille Ryckeboer (één maand) maakt het viergeslacht compleet.

Nieuws

Likes uit Moskou bezorgen schooltje kater

Consternatie bij kinderen, ouders en leraren van basisschool Spelenderwijs. Ondanks de meeste likes voor hun foto in een Facebookwedstrijd voor een boekenbon van 1.000 euro bij Dreamland ging de prijs naar een school in Mere.

Nieuws

Deskundige geeft - een beetje - duidelijkheid: ongeval met jonge amazone was onvermijdelijk

Twee reconstructies en bijna 2,5 jaar na het ongeval waarbij Estée-Camille Moncarey met haar paard werd aangereden, kon de politierechter gisteren eindelijk de pleidooien aanhoren. De deskundige is duidelijk: de aanrijding was onvermijdelijk. Maar waren Estée en haar paard te veel in de duisternis gehuld? Of lag alcohol aan de basis van het vreselijke ongeval?

Wegen en verkeer
Nieuws
Nieuws

Duidelijkheid over N8: vrijliggende fietspaden, parallelwegen en maximaal groen licht

Na twaalf maanden zwaar overleg met alle betrokken partijen is de toekomst van de N8 duidelijker. Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en Departement Mobiliteit en Openbare Werken (MOW) stelden gisteren het eindrapport voor.

Wegen en verkeer
Nieuws

Tienjarige Seppe doet wat volwassenen weigeren te doen: de hele buurt opruimen

De tienjarige Seppe Decroos nam vorig weekend een merkwaardige beslissing: hij ruimde op eigen initiatief heel de straat op waar hij woont. Hij woont in de lange en landelijke Stavelestraat in Leisele.

Nieuws

Panelgesprek over provincieraad tijdens CD&V-receptie

In zaal Concorde in Pollinkhove kwamen de CD&V-afdelingen van Lo-Reninge en Alveringem bijeen. Gastsprekers waren burgemeester van Poperinge Christof Dejaegher, burgemeester van Diksmuide Lies Laridon en gedeputeerde van Provincie West-Vlaanderen Guido Decorte. Ze hadden het onder meer over de werking van de provincieraad en wat er de voorbije jaren allemaal werd gerealiseerd.

Nieuws

Beverse Dorpspunt valt weer in de prijzen

Het Dorpspunt in Beveren-aan-de-IJzer bij Alveringem kreeg een nieuwe onderscheiding. De vzw Oikonde uit Leuven gaf haar jaarlijkse Megafoon aan dit initiatief.

Nieuws
Download