Hoplr is geen plaats voor politieke voorkeuren
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Landbouwersgezin voor tweede keer in enkele jaren getroffen door het noodlot

Een zware uitslaande brand heeft de schrijnwerkerij en koeienstal van Marc Godderis compleet verwoest. Tien dieren kwamen daarbij om het leven. Dit is de tweede grote tegenslag voor de Stavelse landbouwersfamilie nadat eerder zoon Jeremy om het leven was gekomen bij het inademen van ammoniakgassen in een beerput.

Nieuws

VIDEO. Zware brand in koeienstal: wellicht tien dieren overleven vlammen niet

In Stavele, bij het West-Vlaamse Alveringem, is maandagochtend een zware brand uitgebroken. Het vuur is bijzonder hevig. Wellicht is een tiental dieren in de brand gebleven.

Politie en veiligheid
Nieuws

Verreiker slipt op spekgladde straatstenen en rijdt in woning

In de dorpskern van Leisele bij het West-Vlaamse Alveringem is donderdagochtend een verreiker in een woning gereden. Dat gebeurde nadat de kraanwagen uitgeschoven was op de spekgladde stenen op straat. Er raakte niemand gewond, maar de schade aan de woning is wel groot.

Nieuws

“Voor top vijf zaterdag winnen in Passendale”

VV Alveringem verraste leider Elverdinge met 2-0-winst. “Dit is een mooie overwinning”, stelde doelman Michel Decloedt. “Kon Elverdinge de kansen die het kreeg in de eerste helft wel afwerken, was de uitslag wellicht anders geweest.”

Nieuws

Winnaars van eindejaarsactie bekend

De winnaars van de gezamenlijke eindejaarsactie van de Unizo-afdelingen uit Lo-Reninge, Alveringem en Vleteren zijn bekend. De burgemeesters trokken de winnende nummers van de hoofdprijzen onder het goedkeurend oog van de Unizo-voorzitters. In totaal werden iets meer dan vijftigduizend deelnemersformulieren uitgereikt. De winnaars worden persoonlijk verwittigd.

Nieuws

Voor het eerst in meer dan dertig jaar is er eensgezindheid over toekomst N8

Geen doortrekking van de A19 of een nieuw tracé, wel aanpassingen in vijf zones en een omleidingsweg rond Brielen. Dat voorstel ligt op tafel na het participatief traject over de toekomst van de N8.

Nieuws

Nieuw kartel pakt uit met reeks stunts

Het kartel PRO/N-VA pakt met enkele opmerkelijke voorstellen uit: een gemeenteraadsvoorzitter van de oppositie en burgers die over een deel van de begroting mogen beslissen.

Nieuws

Okra huldigt kampioenen

Okra Gyverinkhove-Hoogstade zette de fiets- en petanquekampioenen van het voorbije jaar in de bloemetjes. Daniel Depyper en Monique Vanstechelman, beiden uit Leisele, werden kampioen bij de petanquers. Leiselenaar Marcel Laleman en Georgette David uit Izenberge fietsten de meeste kilometers bijeen. Dit jaar waren er 27 ritten met een totale afstand van 955 kilometer.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Nog maar eens reconstructie van ongeval waarbij amazone zwaargewond raakte: “Dat wachten op vonnis weegt op mij”

Vrijdag vond in Gijverinkhove een tweede reconstructie plaats van het ongeval waarbij amazone Estée-Camille (toen 15) zwaargewond raakte en haar paard overleed. Het voorval dateert ondertussen al van twee jaar geleden.

Wegen en verkeer
Nieuws
Download