Zoek in de burenlijst op naam, adres, interesses of beroep
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Nog maar eens reconstructie van ongeval waarbij amazone zwaargewond raakte: “Dat wachten op vonnis weegt op mij”

Vrijdag vond in Gijverinkhove een tweede reconstructie plaats van het ongeval waarbij amazone Estée-Camille (toen 15) zwaargewond raakte en haar paard overleed. Het voorval dateert ondertussen al van twee jaar geleden.

Wegen en verkeer

Bestuurder kan net op tijd uit brandende wagens ontsnappen

De brandweer van Lo-Reninge werd donderdagavond omstreeks 19 uur opgeroepen voor een autobrand in de Clepstraat in Alveringem. De auto van een Franse bestuurder, die op weg was naar zijn werk, begon er om onduidelijke redenen te branden. De jonge Fransman kon zich op tijd uit de auto bevrijden, maar zijn wagen brandde ondanks de tussenkomst van de brandweer volledig uit.

Politie en veiligheid

PZ Spoorkin gaat aan de slag met slimme camera's

PZ Spoorkin heeft deze week voor het eerst een anoniem politievoertuig met camera's met nummerplaatherkenning (ANPR) ingezet. De auto zal gebruikt worden in de strijd tegen mensenhandel, inbraken, drugs en voor veiliger verkeer.

Politie en veiligheid

“Na Hollebeke weten we of ban gebroken is”

VV Alveringem veegde de nul na een 4-5-zege op Westouterweg. “We kwamen nog niet compleet aan de aftrap door herexamens en jongens die op reis waren”, zegt coach Kristof Rondelez. “Ik beschik over een jonge ploeg die er blijft voor gaan. Dat was op Westouter niet anders. Ik heb de jongens op het hart gedrukt dat ze er ook het kopje moeten bijhouden. Tien minuten voor tijd kwam Westouter tot 4-5 terug. We werkten de wedstrijd af met de billen dicht.”

Nieuws

Openbaar Ministerie wil hogere straf voor wegpiraat

Het Openbaar Ministerie tekende beroep aan tegen de “te milde straf” die Jamie N., een onverbeterlijke wegpiraat, van de politierechter kreeg.

Politie en veiligheid

“We moeten creatief zijn, maar het werkt”

De achttien gemeenten van de regio Oostende-Westhoek komen na de jongste Gemeentetest met totaal verschillende rapporten naar huis. Hoort Oostende bij de primussen van de klas, dan dreigt voor Alveringem een C-attest wat het scholenaanbod betreft.

Nieuws

Eerbetoon voor dokter Derache en ‘militair wonder’

Aan de Kruisstraat in Beveren herinnert een monument voortaan aan het veldhospitaal dat hier tijdens de Eerste Wereldoorlog stond en aan zijn leider, dokter Derache.

Nieuws

“Emotioneel is dit mooiste zege uit mijn carrière”

Maxime De Poorter won voor eigen volk de Hill 60-Battlefield Tour. De Zillebekenaar (21j) hield in een prangende spurt de Albanees Ylber af. Niels Nachtergaele uit Dentergem werd derde.

Nieuws

Al 100 dagen op zoek: West-Vlaamse Lorenzo trekt naar Pyreneeën op zoek naar zijn trouwe viervoeter Kamiel

Al 100 dagen moet Lorenzo Grobet (26) uit Alveringem zijn trouwe viervoeter missen. Maar hij wil de hoop niet opgeven en is daarom nog steeds intensief op zoek naar zijn boxer Kamiel. En die zoektocht heeft hem zelfs tot in de Pyreneeën gebracht.

Nieuws

Rollend Vlaanderen houdt op 10 juli halt in Alveringem

‘Rollend door Vlaanderen’ is een initiatief van de bewoners van het Dominiek Savio instituut uit Gits. Om de twee jaar leggen ze met hun elektrische rolwagen een parcours af waarbij ze zich laten sponsoren voor een goed doel.

Nieuws
Download