Jouw digitale postbus
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

“Weet zeker dat eerste overwinning er komt”

Greg Luyssen moest in Kooigem in een spurt met vier vrede nemen met de tweede plaats. De zoveelste ereplaats voor de Izenbergenaar die maar niet aan die eerste overwinning toe komt. “Toch ben ik ervan overtuigd dat die zege er wel zal komen. Ik geef niet op. Het zat er van bij de start bovenarms op. Op de kasseien trok ik door en geraakten we met vier voorop. Het duurde lang voor we zekerheid kregen. Ik voelde me goed en rekende op mijn sprint. De Smet verraste op 300 meter van de streep met een snedige demarrage. Ik geraakte niet meer op het wiel. Jammer. Zaterdag staat de Tour du Condroz op de agenda, zondag volgt dan een klimkoers in het Nederlandse Uilestraten.”

Nieuws

“Echt tevreden met mijn derde plaats”

Greg Luyssen pakte zondag in Haringe de derde prijs mee. “Vorige week kon ik niet trainen omdat ik met school in Duitsland was. Daarom trok ik met de fiets naar de koers. Ik zat meteen goed in de wedstrijd toen na amper drie ronden de beslissende vlucht vertrok. Op drie ronden van het einde luidde Desal de finale in. Ik sprong mee met de onbekende Stoyanov. We draaiden goed rond, tot ik plots een hongerklop kreeg en Stoyanov niet meer volledig meewerkte. Toen Desal in de slotronde alleen doorzette, was het op. Ik zette me voor de sprint in het wiel van Declercq omdat ik wist dat hij rap is. Het leverde me nog de derde plek op, waarmee ik echt tevreden ben.”

Nieuws

Dorpspunt in Beveren aan de Ijzer wint Matexi Award

Het Dorpspunt in Beveren aan de Ijzer, een initiatief van De Lovie, is het meest verbindende buurtinitiatief van het land. De initiatiefnemers mochten hiervoor donderdagavond in Brussel de Matexi Award in ontvangst nemen. Ze wisten de jury te overtuigen met de verbindende functie van het Dorpspunt dat wordt uitgebaat door personen met een verstandelijke handicap.

Nieuws

“Weer het niveau van bij de junioren halen”

Gauthier Vandevyvere keek uit naar zijn beloftendebuut maar 2016 werd een rampjaar. “Van bij de start had ik last aan mijn knie. Het duurde een paar maanden voor men de oorzaak kende, een ontsteking van het kraakbeen. Pas in augustus kwam ik voor het eerst aan de start. Ik reed de rest van het seizoen in functie van dit jaar, meer zat er niet in”, zegt de Stavelenaar, die zaterdag in Wevelgem goed was voor een achtste plaats. “Door mijn examens (Vandevyvere volgt bedrijfsmanagement in Gent, nvdr.) kon ik nog niet veel trainen. Het gaat steeds beter. Ik wil weer het niveau halen van bij de junioren maar dat vraagt tijd.”

Nieuws

Nieuwe korpschef vliegt er meteen in: “We kopen tegen de zomer al camera’s aan”

Politiezone Spoorkin krijgt een mobiele camera met nummerplaatherkenning en vaste ANPR-camera’s aan de afrit van de E40 in Veurne en Oostduinkerke. Die slimme camera’s zijn de eerste grote verwezenlijking van kersvers korpschef Devid Camerlynck.

Politie en veiligheid

CD&V Alveringem ruimt zwerfvuil op voor het goede doel

CD&V Alveringem ruimde op zaterdag 25 maart zwerfvuil op. Over een afstand van 16 kilometer werd langs bermen en grachten in totaal 140 kg zwerfvuil verzameld. CD&V Alveringem kreeg hiervoor 200 euro van IVVO. Dat bedrag schenken ze aan het project 'Dwars door Peru 2017' van Broederlijk Delen waaraan Gyverinkhovenaar Klaas Dewulf zal deelnemen. Op de foto leden CD&V Alveringem samen met Klaas Dewulf

Nieuws

Borden maken populaire wandelpaden plots verboden terrein

Verwarring en frustratie alom bij wandelaars op het jaagpad in het landelijke Beveren-aan-den-IJzer. Vlaanderen heeft daar zonder waarschuwing provinciale wandelroutes tot verboden terrein gemaakt voor wandelaars.

Nieuws

Auto mag weg, maar stuur en zetels niet

N. uit Leisele, een jongeman van twintig, blijkt een gevaar in het verkeer te zijn. Hij rijdt te snel, negeert het rode licht, overschrijdt witte lijnen, steekt zonder kijken de weg over en meer van dat. Een ‘bezorgde’ man besloot achter hem aan te rijden, zijn rijgedrag te filmen en dat aan de politie te bezorgen. N. werkt in een garage in Poperinge, waar afgedankte politiewagens naartoe worden gebracht. De beklaagde bleek allerlei spullen van die politiewagens gedemonteerd te hebben en als ‘trofee’ in zijn kamer te hebben uitgestald Het parket vroeg om een verlenging van zijn rijverbod. “Maar mijn cliënt gaat er nu mee akkoord om zijn wagen af te staan , op voorwaarde dat hij het stuur, de veiligheidsgordels en de zetels er eerst uit mag halen”, zei raadsman Frank Reynaert. “Hij zou die verkopen om wat geld te recupereren en nadien een kleine bestelwagen kopen.” De zaak komt donderdag weer voor de politierechter.

Politie en veiligheid
Download