Jah, tijd voor een buurtfeest zeker?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Emotioneel is dit mooiste zege uit mijn carrière”

Maxime De Poorter won voor eigen volk de Hill 60-Battlefield Tour. De Zillebekenaar (21j) hield in een prangende spurt de Albanees Ylber af. Niels Nachtergaele uit Dentergem werd derde.

Nieuws

Al 100 dagen op zoek: West-Vlaamse Lorenzo trekt naar Pyreneeën op zoek naar zijn trouwe viervoeter Kamiel

Al 100 dagen moet Lorenzo Grobet (26) uit Alveringem zijn trouwe viervoeter missen. Maar hij wil de hoop niet opgeven en is daarom nog steeds intensief op zoek naar zijn boxer Kamiel. En die zoektocht heeft hem zelfs tot in de Pyreneeën gebracht.

Nieuws

Rollend Vlaanderen houdt op 10 juli halt in Alveringem

‘Rollend door Vlaanderen’ is een initiatief van de bewoners van het Dominiek Savio instituut uit Gits. Om de twee jaar leggen ze met hun elektrische rolwagen een parcours af waarbij ze zich laten sponsoren voor een goed doel.

Nieuws

Dief betrapt, achtervolgd en aangehouden

De tuinman van De Walhoeve, een vzw binnen de jeugdzorg, merkte donderdagmiddag een man op die aan het inbreken was in de wagens van medewerkers van het begeleidingstehuis aan de Eikhoekstraat in Westvleteren. “De handtassen die hij uit de auto's haalde verstopte hij in zijn bromfiets”, zegt Bernard Velghe, verantwoordelijke van De Walhoeve. “De medewerker alarmeerde andere medewerkers. Toen we de man aanspraken, vluchtte hij met zijn brommer. Enkele mensen volgden hem. De dief reed door het rood in Oostvleteren, maar ze konden hem blijven volgen en verwittigden de politie. In Hoogstade vluchtte de dief een maïsveld in. Daar kon hij ingerekend worden door de politie.” De man is voorgeleid voor de onderzoeksrechter, die besliste om hem aan te houden.

Politie en veiligheid

“Weet zeker dat eerste overwinning er komt”

Greg Luyssen moest in Kooigem in een spurt met vier vrede nemen met de tweede plaats. De zoveelste ereplaats voor de Izenbergenaar die maar niet aan die eerste overwinning toe komt. “Toch ben ik ervan overtuigd dat die zege er wel zal komen. Ik geef niet op. Het zat er van bij de start bovenarms op. Op de kasseien trok ik door en geraakten we met vier voorop. Het duurde lang voor we zekerheid kregen. Ik voelde me goed en rekende op mijn sprint. De Smet verraste op 300 meter van de streep met een snedige demarrage. Ik geraakte niet meer op het wiel. Jammer. Zaterdag staat de Tour du Condroz op de agenda, zondag volgt dan een klimkoers in het Nederlandse Uilestraten.”

Nieuws

“Echt tevreden met mijn derde plaats”

Greg Luyssen pakte zondag in Haringe de derde prijs mee. “Vorige week kon ik niet trainen omdat ik met school in Duitsland was. Daarom trok ik met de fiets naar de koers. Ik zat meteen goed in de wedstrijd toen na amper drie ronden de beslissende vlucht vertrok. Op drie ronden van het einde luidde Desal de finale in. Ik sprong mee met de onbekende Stoyanov. We draaiden goed rond, tot ik plots een hongerklop kreeg en Stoyanov niet meer volledig meewerkte. Toen Desal in de slotronde alleen doorzette, was het op. Ik zette me voor de sprint in het wiel van Declercq omdat ik wist dat hij rap is. Het leverde me nog de derde plek op, waarmee ik echt tevreden ben.”

Nieuws

Dorpspunt in Beveren aan de Ijzer wint Matexi Award

Het Dorpspunt in Beveren aan de Ijzer, een initiatief van De Lovie, is het meest verbindende buurtinitiatief van het land. De initiatiefnemers mochten hiervoor donderdagavond in Brussel de Matexi Award in ontvangst nemen. Ze wisten de jury te overtuigen met de verbindende functie van het Dorpspunt dat wordt uitgebaat door personen met een verstandelijke handicap.

Nieuws

“Ik leef nu volop naar het PK in Bredene toe”

Izenbergenaar Greg Luyssen klokte in de Arno Wallaard Classic (Ned) af als twaalfde nadat hij veel werk opknapte voor ploegmaat Adne Koster.

Nieuws

“Weer het niveau van bij de junioren halen”

Gauthier Vandevyvere keek uit naar zijn beloftendebuut maar 2016 werd een rampjaar. “Van bij de start had ik last aan mijn knie. Het duurde een paar maanden voor men de oorzaak kende, een ontsteking van het kraakbeen. Pas in augustus kwam ik voor het eerst aan de start. Ik reed de rest van het seizoen in functie van dit jaar, meer zat er niet in”, zegt de Stavelenaar, die zaterdag in Wevelgem goed was voor een achtste plaats. “Door mijn examens (Vandevyvere volgt bedrijfsmanagement in Gent, nvdr.) kon ik nog niet veel trainen. Het gaat steeds beter. Ik wil weer het niveau halen van bij de junioren maar dat vraagt tijd.”

Nieuws

Nieuwe korpschef vliegt er meteen in: “We kopen tegen de zomer al camera’s aan”

Politiezone Spoorkin krijgt een mobiele camera met nummerplaatherkenning en vaste ANPR-camera’s aan de afrit van de E40 in Veurne en Oostduinkerke. Die slimme camera’s zijn de eerste grote verwezenlijking van kersvers korpschef Devid Camerlynck.

Politie en veiligheid
Download