Look around you once in a while
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Family Obstacle Run in Het Vinne

In Het Vinne kan jong en oud deelnemen aan een familieloop door de natuur en met tal van hindernissen.

News

Korzo Connection met de oud-leerlingen

Onlangs vond in het Sint-Tarcisiusinstituut van Zoutleeuw het grootse evenement Korzo Connection plaats. Op dit vijfjaarlijks gebeuren nodigden het Sint-Leonardus- en het Sint-Tarcisiusinstituut al hun oud-leerlingen uit om te genieten van een barbecue en optredens van oud-leerlingen. The Orpheus, Bonzo, And Many More en Herbeatz gaven er het beste van zichzelf. De oud-leerlingen praatten bij tot diep in de nacht.

News

VIDEO. Leerlingen Zoutleeuw lopen longen uit lijf op Getecorrida

Het was een sportieve voormiddag voor de leerlingen van vier basisscholen in Zoutleeuw woensdag. De kinderen liepen de longen uit het lijf tijdens de jaarlijkse Gete Corrida, een loopwedstrijd door het stadspark. Het hoogtepunt van de dag waren de spannende estafettewedstrijden tussen de verschillende scholen.

News

Kapelkermis en avondmarkt

Er kwamen toch wat bezoekers opdagen voor de avondmarkt en de organisatie van Kapelkermis. De standhouders bleken tevreden. Kapelkermis kan je tot maandagavond bezoeken. Kermisliefhebber Alain Andries zorgde voor de foto's.

Leisure and hobby

Lijnbus ramt gevel aan Varkensmarkt

Aan de Varkensmarkt kwam vrijdagavond een bus van De Lijn in aanraking met een huisgevel. De bussen rijden er wegens een omleiding. Het is er een smalle straat voor het omleiden van groot vervoer. Er vielen geen gewonden.

News

Zoutleeuw als toegankelijke gemeente

De provincie Vlaams-Brabant heeft onlangs het handvest van “Toegankelijke Gemeente’”uitgereikt aan negen gemeenten waaronder Zoutleeuw.

News

Alles over hedendaags wonen tijdens uitgebreide woonbeurs

Op zaterdag 15 september organiseren de besturen van de stad Zoutleeuw, de stad Tienen, de gemeente Geetbets, Best Wonen tussen Zoet en Zout en hun partners een gezamenlijke woonbeurs. Het evenement vindt plaats in het gemeentelijk sport- en cultuurcentrum De Passant te Zoutleeuw.

News

Het levenseinde bespreekbaar maken

CM-Zoutleeuw organiseert een informatieavond “Praat over Later”, over het beter bespreekbaar maken van het levenseinde.

News

Aperitiefconcert in historisch stadhuis

Op zondag 16 september organiseert Pro Arte Lewa een aperitiefconcert in het stadhuis. De Groep Chapeau speelt muziek gaande van klassiek over jazz tot pop.

News

Zoutleeuw vanuit een ULM vliegtuigje

Alain Andries bezorgde ons eerder reeds foto's van Zoutleeuw, genomen vanuit een helikopter. Deze keer nam hij deel aan initiatievluchten met ULM vliegtuigen in Goetsenhoven. Dat zorgde opnieuw voor speciale luchtbeelden van Zoutleeuw.

News
Download