Hoplr is 100% Belgisch!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Jelle en Katrien kochten een huis en kregen er een prachtige eeuweling gratis bij

Toen Jelle Daniëls zijn huis in Zoutleeuw kocht, werd hij meteen ook eigenaar van een geklasseerde winterlinde van vijfhonderd jaar oud. Samen met de buurtbewoners wil hij de boom verzorgen.

Nieuws

“Via snelle tegenaanval iets uit brand slepen”

Budingen, dat zich fel versterkte, blijft onder de verwachtingen. “We hebben een betere ploeg dan afgelopen seizoen, vooral op technisch en aanvallend vlak”, vindt middenvelder Jeremy Lossignol, die nu gelegenheidskapitein is tot Niels Hendrickx hersteld is van zijn blessure. “Dat we niet hoger staan in de rangschikking heeft te maken met de ongewoon hoge blessurelast. We missen al weken vijf basisspelers en die leemte was niet op te vangen. Voor zondag zijn Sam Vandeloock en Janne Collen geschorst en dat wordt zo moeilijk om leider Lubbeek te bekampen. Willen we iets uit de brand slepen, moet het via een snelle tegenaanval gebeuren.”

Nieuws

Minder bezoekers in provinciedomeinen

De vier provinciedomeinen in Vlaams-Brabant trokken het voorbije toeristische seizoen samen zes procent minder bezoekers. Alleen het minder weergevoelige Het Vinne zag zijn bezoekers stijgen.

Vrije tijd en hobby

Simon Dehairs sluit seizoen af met winst: “Overwinning smaakt toch zoeter”

Vanaf eind augustus nestelde Simon Dehairs zich steeds tussen de eerste vijf. Zondag in Alken mikte hij eindelijk in de roos. Nipt in een sprint met vier, en de fotofinish was nodig om de Zoutleeuwnaar als winnaar aan te wijzen.

Nieuws

Stadsdichter genomineerd voor religieuze boek

Stadsdichter, Bénédicte Lemmelijn, publiceerde in het najaar 2016 het boek “Mijn geloof als bijbelwetenschapper. Een broos en eerlijk antwoord” (Halewijn)

Nieuws

Infokantoor verhuist niet zonder kritiek

Vanuit oppositiepartij SP.A klinkt er kritiek op de verhuizing van het toeristisch infokantoor op de Grote Markt van Zoutleeuw.

Nieuws

Ontdekkingstocht van een kleine mol

Kinderen van alle leeftijden kunnen opnieuw Koekeloere in De Passant. Molletje en de maan van Ennadien Blink zijn te gast op zondag 8 oktober.

Nieuws

Eerste succesvol buurtfeest in Helen

In de kleinste deelgemeente van Zoutleeuw werd onlangs een eerste straatfeest georganiseerd. Na het wegvallen van de plaatselijke vereniging Helense Vrienden viel jaren lang alles stil in het idyllisch dorpje.

Nieuws
Download