No whining, no complaining...
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Groenen streven naar een volle lijst Groen-Zoutleeuw

Annick Delercq staat als lijsttrekker op de eerste plaats van de nieuwe Groene lijst. Het is achttien jaar geleden dat Groen in Zoutleeuw bij de gemeenteraadsverkiezingen is opgekomen, toen met Irma Leysen als lijsttrekker.

Leisure and hobby

Maïsdoolhof van drie hectare

De Landbouwraad van Zoutleeuw komt op de proppen met een origineel project. De raad laat een reuzenlabyrint van drie hectare aanleggen door De Winning.

News

Infoavond over provinciale groepsaankoop zonnepanelen

Je kan als inwoner van Zoutleeuw intekenen op een groepsaankoop voor zonnepanelen. Hierover vindt er een infovergadering plaats.

News

Viering 101 jarige Maria Booten

Maria Booten heeft steeds in Zoutleeuw gewoond en is door velen gekend als een vriendelijke, geliefde vrouw. Ze vierde onlangs haar 101 ste verjaardag in woonzorgcentrum Elisabeth’s Dal O.L.Vrouw van Lourdes.

News

Open brief aan minister na dam van zwerfvuil in Gete

Na een kanotocht op de Gete vraagt Willy Petitjean uit Sint-Truiden in een open brief aan minister Joke Schauvliege (CD&V) om zwerfvuil voor eens en altijd te bannen.

News

VIDEO. Noord-oosten van Vlaams-Brabant kreunt onder zware regenval

De harde regen zorgde vrijdagvoormiddag voor heel wat wateroverlast in het noord-oosten van de provincie Vlaams-Brabant. Vooral Zoutleeuw, Landen, Glabbeek, Tielt-Winge en Aarschot kregen het zwaar te verduren. Het noodnummer 1722 raakte rond 13uur zelfs overbelast, waardoor inwoners toch weer naar de brandweer zelf moesten bellen.

Alert

Fruitbeeldig familieparcours laat gezinnen het Hageland ontdekken

Toerisme Vlaams-Brabant lanceert het “Fruitbeeldig familieparcours”. Dit parcours omvat een fietsroute langs vier interactieve en kunst-educatieve installaties met een doe-boekje voor gezinnen.

News

Velt-ecotuindagen in Hof Ter Hoeven

Op zaterdag 2 en zondag 3 juni nemen elf tuinen deel aan de velt-ecotuindagen in Tienen, Zoutleeuw, Boutersem, Lincent, Kortenaken en Hoegaarden. De afdeling Velt-Tienen organiseert verschillende fietslussen die drie tot zeven van deze tuinen verbindt. Iedereen, die meer wil weten over hoe je een gezonde, eetbare en diervriendelijke tuin kunt inrichten en beheren op ecologisch wijze, kan erheen.

News

Eerste Plattelandsatelier in De Rietgors

Op donderdag 24 mei om 20 uur organiseren de provincie Vlaams-Brabant en het Regionaal Landschap Zuid-Hageland het eerste Plattelandsatelier in Landen. Het Plattelandsatelier is een activiteit waarop burgers mogen meedenken over het landschap in het kader van het strategisch project Getestreek.

News
Download