Euhm, wat wou ik weeral zeggen...
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Nieuwe disco: waar dertigplussers nog een “danske kunnen placeren”

Beroepsdeejay Jo De Winter uit Sint-Truiden opent op 1 september dancing The Roots in Dormaal. “Er is hier in de ruime omgeving geen zaak meer waar dertigplussers kunnen dansen. Daar wil ik wat aan doen”, zegt de ervaren plaatjesdraaier.

Nieuws

“Vele koersen zorgen voor betere conditie”

Eestejaarsnieuweling Arthur De Jaeger uit de kleine Zoutleeuwse deelgemeente Helen-Bos zette in de eerste vakantiemaand enkele top-tienplaatsen neer. Nu lijkt hij de goede lijn door te trekken en finishte hij in Drieslinter als zede. “Na de twee ontsnapte renners hebben we fel gekoerst om aan te sluiten”, zegt Arthur. “Dat werk waarin bijna iedereen zijn deel deed, loonde en ik ben blij dat het zo goed draait. De reden? Er is uiteraard de vakantie, waardoor ik meer op de fiets zit, maar zeker de vele koersen die ik al reed zorgen ervoor dat de conditiecurve in stijgende lijn gaat. Hoe langer ik koers, hoe meer ik op het voorplan kom: een goed teken.”

Vrije tijd en hobby

Toeristische Dienst organiseert hondenwandeling

Voor de 27ste keer organiseren de personeelsleden van de Toeristische Dienst een hondenwandeling op 15 augustus.

Vrije tijd en hobby

Drie bewoners gewond na brutale homejacking, daders nog op vrije voeten

De recherche van politiezone LAN heeft nog een extra onderzoek van het lab gevorderd na een homejacking in Budingen afgelopen weekend. “Het stond in de sterren geschreven dat er hier iets zou gebeuren”, zegt een buurtbewoner.

Politie en veiligheid

“Nog niet veel bergop gereden”

Tweedejaars Simon Dehairs uit Zoutleeuw is in goeden doen. Woensdag zette hij in Heide Linter vlot de peloton-sprint om de vierde plaats naar zijn hand en zo is hij de jongste weken heel regelmatig. Zondag kan hij tonen wat hij in zijn mars heeft in het BK in Lacs de L’Eau D'Heure over 71 kilometer. “Ik reed inderdaad enkele goede wedstrijden”, is Simon blij met de goede gang van zaken. “Ik heb evenwel nog niet veel bergop gereden en dat klimwerk in combinatie met een kampioenschap blijft een vraagteken. In Vézin was het ook klimmen en werd ik 23ste. Van het niveau heb ik geen schrik omdat ik altijd tegen de besten koerste in de Beker van België.”

Nieuws

“Eerste keer in bestaan van club”

Sporting bekampt Grimbie ‘69, een club uit Maasmechelen die het afgelopen seizoen uit tweede provinciale tuimelde. Kan Sporting doorstoten naar de volgende ronde, dan spelen de rood-witten opnieuw thuis tegen de winnaar van het Waalse duel tussen Mormont en Melreux-Hotton. “Het is de eerste keer in het bestaan dat de club aantreedt in die bekercompetitie en best speciaal”, zegt kersvers trainer Stany Vandermeulen. “We zijn pas een week aan het trainen en die competitie is zeker geen doel. Ik mis Dries Tits, die op verlof is, en sterkhouder Niels Hendrickx met een knieblessure. Aanvaller Philip Schellens kwam pas uit verlof en trainde slechts één keer.”

Nieuws

VIDEO. Dag van de fruitteelt in het Hageland

Zo'n 150 fruittelers uit heel onze regio zijn vrijdag samengekomen in Budingen bij Zoutleeuw om hun fruit in de toekomst beter te beschermen.Enkele stormen en de late vrieskou hebben het de fruittelers de laatste seizoenen niet gemakkelijk gemaakt. Daarom hebben ze vandaag geleerd hoe ze met nieuwe technieken aan de slag kunnen.

Nieuws

Waterdiertjes scheppen of het gezoem van bijen

In het provinciedomein Het Vinne kan je altijd wel terecht voor de een of andere ontdekking. Zo kan je er deze keer naartoe om waterdiertjes te zoeken of om wat meer te leren over de bijen.

Nieuws

Werken Leenhaag pas eind dit jaar achter de rug

De werken aan de Leenhaag in Budingen lopen ernstige vertraging op.

Nieuws

“Ik train veel meer en dat loont”

De Zoutleeuwse tweedejaars Simon Dehairs hunkert naar een overwinning. Nu lukte het niet in Ransberg. Hij moest in een heuse pelotonsprint de duimen leggen voor Stef Scharre uit Noorderwijk. Het was voor Simon Dehairs dit seizoen zijn tweede zilver.

Nieuws
Download