Beter een goede buur dan een verre vriend
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Het Sint-Leonardusinstituut zet p- dag mee in de kijker

14 maart is jaarlijks een hoogdag voor de wiskunde en dit laat men in het Sint-Leonardusinstituut niet onopgemerkt voorbij gaan.

Nieuws

Bertha Trekels viert eeuwfeest

Bertha Trekels heeft haar verjaardag gemeen met Nina Hagen, Gaston Berghmans en Frederik IX van Denemarken, maar geen van hen werd even oud als zij. Op zondag 11 maart bereikte Bertha Trekels de leeftijd van honderd jaar.

Nieuws

Vrouw bevangen door de rook en afgevoerd naar ziekenhuis na appartementsbrand

Bij een appartementsbrand in de Rijkwachtersstraat in Zoutleeuw raakte zondag omstreeks 13.30 uur een 50-jarige vrouw gewond. In haar appartement had een zetel vuur gevat. Het slachtoffer had de woning nog op eigen kracht kunnen verlaten en werd later voor zuurstofbeademing afgevoerd naar het ziekenhuis.

Nieuws

Dansnamiddag met DECAP orgel uit voormalige dancing Bristol

Curieus Zoutleeuw organiseert een heel speciale dansnamiddag. Voor de muziek zal immers het originele Decap orgel uit de vroegere dancing Bristol van Zoutleeuw zorgen.

Nieuws

Nieuw streekbier om trekpaarden duwtje in de rug te geven

De Winning in Zoutleeuw pakt uit met een nieuw donker bier: 9PK. Met de opbrengsten van dat bier willen ze hun project Paardenkracht in het Boslandschap onderhouden. Het nieuwe bier is al het tweede PK-bier dat wordt gebrouwen.

Nieuws

Vrijwilligers en verenigingen houden lenteschoonmaak

Op zaterdag 24 maart kan je als vrijwilligers of lid van een vereniging de handen uit de mouwen steken om de stad zwerfvuilvrij te maken. Het gaat om een lenteschoonmaak door vrijwilligers en verenigingen om de straten proper te maken en het afval uit de bermen en langs de fiets- en wandelpaden op te ruimen.

Nieuws

“Enkele ballen maar in te tikken”

In het teken van de strijd om het behoud waren voor Budingen tegen Scherpenheuvel de drie punten meer dan welkom. De rood-witten haalden evenwel zeer fors uit en stuurden Scherpenheuvel met liefst 6-0 terug.

Nieuws

“Niet sneller dan bij de nieuwelingen”

Zoutleeuwnaar Simon Dehairs (16) werd in Drieslinter derde. Dat is sterk, vooral omdat het zijn eerste jaar is en er liefst 139 renners aan de start kwamen. De overgang naar de junioren loopt van een leien dakje. I

Nieuws

Eurekamomenten tijdens jeugdboekenmaand in de bib

Tot zaterdag 31 maart kan je in de bib van Zoutleeuw een Eureka-moment beleven, want de Jeugdboekenmaand draait helemaal rond “Wetenschap & Techniek”. In de bib vinden heel wat leuke activiteiten plaats rond dit thema en dit voor de jongste bezoekers.

Nieuws

Eerste activiteit in het kader van Wereldoorlog I

Op dinsdag 13 maart vindt de eerste activiteit van dit jaar plaats in Zoutleeuw in het kader van Wereldoorlog I. August Thiry spreekt over “Koning Albert’s helden”.

Nieuws
Download