Do not panic, your neighbourhood messages are loading!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Hagelandse Kookdepot erkend als baken van kwaliteit

Kookbelevingszaak ‘t Kookdepot aan de Koning Albertstraat in Diest is uitgeroepen tot “Zelfstandige van het jaar 2018”. De erkenning is een organisatie van Diest Handelt, het centrummanagement en het stadsbestuur. ’t Kookdepot is in de wijde omtrek bekend als een baken van kwaliteit.

News

Amnesty International schrijfmarathon in de bib

Van 1 tot 31 december organiseert Amnesty International zijn jaarlijkse schrijfmarathon en in de bibliotheek van Zoutleeuw doen ze mee.

News

Stadsbestuur bedankt haar vrijwilligers

Ter gelegenheid van de Internationale dag van de vrijwilliger worden deze mensen overal in de bloemetjes gezet om hen te bedanken voor alles wat zij doen voor de samenleving. Dat gebeurt ook in Zoutleeuw.

News

Kerstcorrida voor jong en oud

De kerstcorrida is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij jong en oud door een sfeervol Zoutleeuw loopt. Daarvoor zorgt onder meer de kerstsfeer en leuke muziek.

News

De Watergroep betaalt meeste schadeclaims inzake hard water

Eind vorig jaar kwam er enkele maanden hard water uit de kranen in Zoutleeuw, Landen, Linter, Geetbets, Glabbeek, Kortenaken en Tienen. Kalkaanslag veroorzaakte heel wat schade. Gedupeerden mochten een dossier indienen. De meeste claims werden terugbetaald.

News

Voorleesmoment in de bib voor baby’s en peuters

Tijdens de Voorleesweek zet het bibliotheekpersoneel graag het belang én het plezier van voorlezen in de kijker, ook voor de allerkleinsten.

News

Budgetten van verschillende kerkbesturen op de agenda van de gemeenteraad

Tijdens de gemeenteraad van dinsdag 27 november komen de budgetten van enkele kerkfabrieken aan bod. Het gaat om Kerkbestuur Sint-Bartholomeus Halle-Booienhoven van 2019, Kerkbestuur Sint-Leonardus Zoutleeuw en Kerkbestuur Sint-Paulus en Sint-Petrus Geetbets.

News

Albanees (36) probeert ploegbaas in fruitbedrijf neer te steken: collega raakt gewond

Een werknemer van een fruitbedrijf in Zoutleeuw heeft donderdagochtend zijn ploegbaas verschillende keren tevergeefs proberen te treffen met een mes. Toen andere werknemers tussenbeide kwamen en erin slaagden de man in bedwang te houden kreeg een van hen verschillende steken in zijn hand. Het Leuvens parket heeft de verdachte in snelrecht gedagvaard voor de correctionele rechtbank.

Alert

Vredegerecht neemt eind volgend jaar zijn intrek in oud stadhuis Zoutleeuw

De villa van notaris Fineau, waar jarenlang het stadhuis was in ondergebracht, krijgt een nieuwe bestemming. Nu het gebouw een jaar leegstaat, wordt het verkocht aan de Regie der Gebouwen. Het vredegerecht zal er eind 2019 zijn intrek nemen.

News

Inbrakenplaag in scholen blijft duren, en de dieven gaan telkens op dezelfde manier te werk

Scholen blijven het geliefkoosde doelwit van inbrekers in het oosten van de regio. In Geetbets, Linter en Zoutleeuw werd er al ingebroken. Ook dit weekend nog. De daders gaan steeds op dezelfde manier te werk: raam forceren, sleutels vinden en school doorzoeken.

Alert
Download