A vibrant neighbourhood starts with yourself!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

FOTO. Militair kerkhof kleurt zwart, geel en rood

Op zaterdag 10 november werd 100 jaar bevrijding eerste wereldoorlog herdacht op de militaire begraafplaats in Eppegem. Voor elke grafsteen van Belgische soldaten die gesneuveld zijn in augustus en september 1914 werd een Belgische vlag geplaatst.

News

Zinloos beton wordt groen

In het kader van de projectoproep ‘Proeftuinen ontharding’ dient de gemeente Zemst een projectvoorstel in rond Zinloos Beton. Hiermee wil de gemeente grijze stroken vervangen door groene.

News

Sportimonium zet straffe worstelaars in de kijker

In het Sportimonium van Hofstade kan je nog tot en met 15 november 2015 een duik nemen in het verleden van een van oudste vechtsporten ter wereld: het worstelen.

News

Gratis dodehoekalarm voorwie SofAlert-project steunt

Anderhalve maand geleden startten Els Dauwe en Peter Reynaert een crowdfunding om het dodehoekalarm SofAlert op de markt te brengen. De campagne verloopt echter stroef. Daarom beloven Els en Peter een gratis alarmsysteem aan iedere schenker.

News

Uittredende burgemeesters beloven vuurwerk op oppositiebankje

Kort na de verkiezingsuitslag stelden de uittredende burgemeester van Zemst en Machelen, Bart Coopman (CD&V) en Jean-Pierre De Groef (SP.A), hun politieke toekomst in vraag. Inmiddels lieten beide burgemeesters weten in de oppositie te zetelen.

Alert

Opnieuw acht maanden werken aan N227

De komende acht maanden wordt er opnieuw gewerkt aan de Tervuursesteenweg in Perk. Dat zal minder hinder met zich brengen dan de werken aan de steenweg in 2016.

News

Turnclub serveert 400 pensen om hoge kosten te dekken

Zondag organiseerde turnkring Thorho haar jaarlijkse pensenkermis en pannenkoekenfestijn.

News

Te huur: feestelijke zwangerschapskledij

Feestelijke zwangerschapskledij huren? Een gat in de markt? Marijke Pots vond van wel en opende een winkel met zwangerschaps- en borstvoedingskledij waarmee je ook naar een feest kan. Ze verhuurt zelfs feestelijke kleedjes aan zwangere vrouwen en dames die borstvoeding geven.

News

Fietssnelweg krijgt vleermuisvriendelijk licht

De verlichting op het nieuwe stuk fietssnelweg tussen Eppegem en Zemst zal vleermuizen niet storen.

News

Dierenopvangcentrum overvol na opvang 14 verwaarloosde katten: “Maar we kunnen die katjes ook niet weigeren”

De veertien katten die vrijdag in Haacht in beslag genomen werden en geplaatst werden in het Dierenopvangcentrum van Zemst, stellen het redelijk goed. Door de opvang zit het centrum nu wel vol en kunnen er voorlopig geen andere katten aanvaard worden.

News
Download