60% of your neighbours view the feed on a weekly base
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Nieuwe coalitie wil op andere manier aan politiek doen: meer respect en inspraak

De nieuwe gemeenteraad van Zemst wordt vanavond geïnstalleerd. N-VA, Vlam, Groen en sp.a vormen met vijftien zetels een nieuwe meerderheid, waardoor CD&V voor het eerst sinds de fusie van gemeenten in de oppositie terechtkomt. Met Open VLD en Vlaams Belang vormt CD&V nu de oppositie, samen goed voor twaalf zetels.

Alert

FOTO. De nieuwe bestuursploeg van Zemst

Wat mogen de inwoners van Zemst verwachten van de nieuwe bestuursploeg tijdens de komende 6 jaren? Het antwoord staat te lezen in het bestuursakkoord dat ondertekend werd door N-VA, VLAM, GROEN en SP-A. Veerle Geerinckx, de kersverse burgemeester, spreekt met kracht en overtuiging over het akkoord: "De blik vooruit, van visie naar actie, zo zullen we voor de Zemstenaar klaarstaan."

News

Dodehoekverklikker krijgt belangstelling vanuit Brussels Gewest

De Brusselse ministerraad heeft op voordragen van de Staatssecretaris mevrouw Bianca Debaets van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest de goedkeuring gegeven om in Brussel een proefproject met ‘Dodehoekverklikker’ SofAlert ‘ uit te voeren met een 50 à 100 testpersonen.

News

Fietspaden Brusselsesteenweg worden aangepakt

De Gemeente Zemst en het Vlaams Gewest werken via Vlaams minister Ben Weyts aan een fietsvriendelijke verbetering van de fietspaden langs weerszijden van de Brusselsesteenweg (N1) en ter hoogte van de brug over de E19 tussen de Heidestraat en de grens met Mechelen. Aansluitend zal een nieuw fietspad aangelegd worden als bypass tussen de Brusselsesteenweg en de Zemstsesteenweg.

News

Tweede editie van Zemst For Lifebrengt 90.500 euro in het laatje

Zemst For Life 2.0 werd een succes. De meer dan zestig acties en zestig uur radio leidden tot een cheque van 90.500 euro voor drie goede doelen: Transplantoux, Missing You en Windkracht Zemst.

News

Gemeenten werken samen met dierenopvangcentrum

Drie gemeenten van de politiezone KASTZE gaan samenwerken met het dierenopvangcentrum in Eppegem (Zemst). Samenwerken met eenzelfde opvangcentrum vergemakkelijkt de werking van de politiediensten.

Alert

Zwemscholen en zwemclubs tevergeefs op zoek naar nieuw onderkomen na sluiting zwembad

Jonge zwemmertjes stralen na het behalen van hun zwembrevet, maar tegelijk zijn er bedrukte gezichten bij hun ouders: de zwemschool van de Gezinsbond houdt er noodgedwongen mee op nu het zwembad van Hofstade sluit. Ook andere verenigingen vinden geen alternatief.

News

Dj's van Zemst for Life draaien eerste plaatjes voor goed doel

Donderdagnamiddag om 16 uur namen drie dj's hun intrek in het glazen huis op de parking aan GC De Melkerij in Zemst. Het drietal gooide er meteen enkele plaatjes tegenaan om de tweede editie van Zemst for Life officieel af te trappen.

News

1.000 GAS-vaststellingen, 250 pv’s, 500 aanmaningen en 3.300 beloningen tijdens tweede Handhavingsweek

Ruim 1.000 GAS-vaststellingen, meer dan 250 pv’s en nog eens 500 aanmaningen voor sluikstorten en zwerfvuil. Dat is de balans van de Handhavingsweek, die eind september voor de tweede keer plaatsvond in heel Vlaanderen. De handhavers deelden ook meer dan 3.300 beloningen uit aan mensen die hun afval wél netjes in de vuilnisbak gooiden. “De beloningen gaan voor ons hand in hand met de boetes”, benadrukt Els Gommeren (Coördinator van Mooimakers). “We hebben strenge controles en al even strenge straffen nodig. Maar het sterkste wapen tegen zwerfvuil en sluikstort is een brede maatschappelijke beweging van mensen die het goede voorbeeld geven.”

News

Rondtrekkende dievenbendes hebben het gemunt op dure wagens

De donkere wintermaanden lijken opnieuw dieven naar onze streek te lokken. In de Roosbroekstraat in Elewijt vond een buurtbewoner zijn beide wagens opengebroken terug.

Alert
Download