Hoplr is geen Facebook, gelukkig maar!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Brandweer redt moeder en kind van plat dak nadat ander kind hen buitensloot

De brandweer kreeg zaterdagnamiddag een bijzondere oproep binnen: een vrouw en haar kind zaten vast op een plat dak op de eerste verdieping van hun woning. Ze konden naar niet meer af omdat een ander kind het raam achter hen had gesloten.

Melding

‘SOS Huisdieren’-sticker te verkrijgen op pinkstermarkt

Om de hulpdiensten te informeren in het geval van brand of een ander incident stelt SP.A Zemst gratis stickers ter beschikking met de tekst: ‘SOS Huisdieren’. Deze sticker kan aan het raam gekleefd worden, zodat de hulpdiensten meteen weten dat er ook huisdieren aanwezig zijn. SP.A Zemst deelt deze stickers uit op de pinkstermarkt van Zemst deze maandag.

Melding

FOTO. Gratis pendelbus voor Pinksterjaarmarkt

Jaarlijks trekt de Pinksterjaarmarkt een paar duizend bezoekers. Hoewel er een ruime fietsenstalling wordt voorzien, komt een groot deel met de wagen. Om de overlast voor de bewoners te verminderen zal de parking van MZ-shopping (de Carrefour-site) gepromoot worden. De gemeente legt pendelbussen in die circuleren tussen MZ-shopping en GC de Melkerij. De bussen rijden op pinkstermaandag tussen 8.30u en 15.30u.

Vrije tijd en hobby

Tom Dehaene als lijsttrekker met sterke ploeg naar provincieraadsverkiezingen

Gedeputeerde Tom Dehaene uit Zemst trekt de CD&V-lijst in het kiesdistrict Halle-Vilvoorde voor de provincieraadsverkiezingen op 14 oktober, geflankeerd door provincieraadsleden Elke Zelderloo, Kris Poelaert en Geertrui Windels, en een pak andere sterke kandidaten.

Nieuws

Amaryllis neemt videoclip op aan station en in brasserie

Zangeres Amaryllis Temmerman stelde deze week haar nieuwe single ‘Vol mooie dromen’ voor. Bij het liedje hoort een videoclip en die werd woensdag in één ‘shot’ opgenomen aan het station van Weerde en in Brasserie Mie van Bart.

Nieuws

Gezocht: figuranten voor nieuwe videoclip

Zangeres Amaryllis Temmerman neemt op woensdag 16 mei een videoclip op van een nieuwe single rond het station van Weerde en zoekt vrijwilligers om te figureren in de clip.

Nieuws

Ben (61) rijdt voor tweede keer 1.000 kilometer tegen kanker alleen uit als eerbetoon aan voetbalvriend

Ben Alexandre (61) uit Eppegem zorgde voor een huzarenstukje tijdens de 1.000 kilometer van Kom Op Tegen Kanker (KOTK), door de hele rit alleen uit te rijden. Dat deed hij om zijn moeder, zus en vriend die hij aan de ziekte verloor, te herdenken.

Nieuws

FOTO. 20.000 petunia's en begonia's voor inwoners

Net als vorig jaar deelde het gemeentebestuur van Zemst gratis plantjes uit aan inwoners. Door het grote aantal inschrijvingen werd de afhaling verdeeld over twee zaterdagen. Meer dan 1.700 gezinnen gingen in op het aanbod, samen goed voor twintigduizend petunia's en begonia's."De gemeente wil de Zemstenaars aansporen om hun huizen op te fleuren met bloemen en planten, in voortuinen en op vensterbanken.", weet schepen Koen Vandermeiren. Wie bloembak(ken) meebracht, kon ze ter plaatse vullen met teelaarde.

Nieuws

Heerlijk ontbijt zet eerlijke handel in de kijker

Oxfam Wereldwinkel Zemst nodigde uit op een ontbijt in de Kreupelstraat. Het initiatief legt de nadruk op eerlijke en duurzame handel. De ingrediënten werden gesponsord door hoevewinkel Van Haezendonck. De Wereldwinkel is open op woensdag van 14 tot 18 uur en op zaterdag van 10 tot 16 uur. Op 8 september staat de Wereldwinkel met eerlijke producten op ‘Verrekijker’ in de Schranshoeve.

Nieuws

Festival in tuinen van kasteel ’t Steen

Zaterdag en zondag zet Cuba Libre in op een nieuw festivalletje met alle stijlen elektronische muziek in de tuinen van kasteel ’t Steen. Dat gaat gepaard met een vintage markt als lokker. De organisatoren verwachten 3000 bezoekers. Parkeren kan op de weide via de Steendreef.

Vrije tijd en hobby
Download