Zeg, hebt ge het al gehoord?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Grensstraat wordt (nog) niet verkaveld

Net voor de zitting van het schepencollege van vorige maandag hebben de verkavelaars het dossier van de Grensstraat in Hofstade teruggetrokken. Tegen de plannen kwam heel wat verzet van buurtbewoners.

Nieuws

Fietsend gezin na 14.700 kilometer op de fiets opnieuw thuis: “Aanrader voor wie twijfelt aan goedheid van de mens”

Gebruind door de zon, gestraald door de wind en met 14.700 fietskilometers in de kuiten hebben Annelies en Bjorn met hun kinderen Vic en Liv een punt gezet achter hun ‘Tour d’Europe’. Die begon veertien maanden geleden en eindigde zondagavond.

Nieuws

Drie jaar geleden in de as gelegd en nog steeds kan je niet eten in deze bekende brasserie

Drie jaar nadat een hevige schouwbrand een groot deel van de Gasthuishofhoeve in Hofstade in de as legde, kan er nog steeds niet getafeld worden in de brasserie. De renovatiewerken liepen grote vertragingen op.

Nieuws

FOTO. De kraampjes van Pleinpop 2017

Geen muziekfestival zonder kraampjes. Zo was dat ook bij Pleinpop. In afwachting van de stormloop voor het gratis muziekfestival maken de mensen in de kraampjes zich klaar om het publiek te voorzien van de nodige hapjes, tapjes en andere dingen.

Rommelmarkt

Oogziekte of niet, de doodrijder van Merel moet 45.000 euro betalen

Muhammed Aytekin (22) is veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 45.000 euro. Hij maaide in 2015 Merel De Prins (12) uit Zemst van de weg en pleegde vluchtmisdrijf. “We kunnen het verlies van onze dochter niet terugdraaien, niet met al het geld van de wereld. Maar we zijn wel tevreden dat het gerecht een signaal geeft dat wat die man heeft aangericht, niet kan”, aldus de vader van Merel.

Nieuws

Met haaientanden veiliger de straat over

De oversteekplaats op de N1 aan de Zenne beschikt over de nieuwste wegmarkeringen. Haaientanden en een geblokte stippellijn geven aan waar fietsers een voorrangsweg moeten oversteken.

Nieuws

Magical Flying Thunderbirds op jubileumeditie Pleinpop

De voorbije tien jaar kon je midden augustus steevast op het Plein van de Verdraagzaamheid terecht voor Pleinpop: een heerlijk, gezellig en gratis zomerfestival. Ook op 18 augustus is het weer zover.

Nieuws

“Winst lag binnen onze mogelijkheden”

Eppegem ging in de beker de boot in tegen Temse. “Jammer, want we kregen de beste kansen”, aldus coach Greg Vanderidt. “Een verbluffend sterke bezoekende doelman hield ons enkele keren van een doelpunt en daarenboven ontbeerden we de nodige dosis geluk bij de afwerking en de laatste pas.”

Nieuws

FOTO. Zemst lauwert beste buren van Zemst

Ook deze zomer herneemt de gemeente het initiatief van Beste Buur. Onder het motto ‘beter een goede buur dan een verre vriend’ heeft het gemeentebestuur de beste buren van Zemst extra in de kijker geplaatst. De beste inzendingen voor de nominaties kregen een verrassingsbezoek van een delegatie van het college van burgemeester en schepenen. Voor Hofstade was dat Valerie Van Canneyt, een poetsvrouw met een huisgezin van zes kinderen, en in Weerde kreeg Simonne Weyts nog een waardebon van € 50 bovenop omdat ze loopt en sprint als een Duracell konijn met het hart van hier tot in Tokio .

Nieuws

FOTO. Eppegem Bruist met Sjakochen en Zennegod

Geen echt dorpsfeest zonder bier. Dat weten ze in Eppegem maar al te goed. Naast de klassieke pintjes werd daarom de Zennegod geserveerd, een biertje dat speciaal werd gebrouwen voor Eppegem. Het meeste volk kwam naar de rommelmarkt in en rond de dorpskern van Eppegem. Op het hoofdpodium kwamen De Sjakochen en de Koninklijke Fanfare Hoop in de Toekomst het hart van het dorp onveilig maken. De opbrengst van Eppegem Bruist gaat naar Vélo Afrique, een vzw die zich inzet voor de bouw van een school in Kameroen.

Rommelmarkt
Download