Jouw feedback is altijd welkom!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

FOTO. Computerspecialist kraakt laptops

Op 22 februari 2018 organiseerden de vijf Buurt Informatienetwerken (BIN’s) van Zemst een infomoment over Cybercriminaliteit in GC De Melkerij. De coördinatoren vonden het dan ook geen slecht idee om beroep te doen op Nico Cool, een specialist in dit domein. Hij maakte op een deskundige maar voor iedereen verstaanbare manier wegwijs in deze soms zeer technische materie. De mensen die zich vooraf inschreven konden ook hun laptop meebrengen voor een evaluatie. Binnen de kortste keren toverde Nico Cool bij enkelen van hen alle wachtwoorden open en bloot op het scherm, om te demonstreren hoe eenvoudig het is om iemands pc in een mum van tijd te kraken.

Nieuws

Met acht op Wallaby-jacht, maar Stitch had geen zin om vrijheid zomaar op te geven

Even paniek ten huize Christel, Levie en Joël De Boeck uit Hofstade toen zij donderdagochtend opmerkten dat hun wallaby was ontsnapt. Na een ochtend zoeken werd de kleine kangoeroe gevonden, al waren er acht mensen nodig om Stitch te vangen.

Nieuws

Clubs met jonge sporters huren voortaan voor een habbekrats

Zemstse sportclubs met jeugdsporters krijgen meer ondersteuning van de gemeente. De huurprijzen van alle sporthallen worden op 5 euro per uur gebracht. Dat zal de gemeente 20.000 euro kosten.

Nieuws

Brabantse clubs kapen negen van de tien titels weg: “Er staat een brede groep talenten klaar”

Aan sportcentrum Houtemveld in Tienen werden afgelopen weekend de prijzen uitgedeeld voor het Vlaams kampioenschap skeeleren indoor. Na de vierde en laatste manche gingen maar liefst negen van de tien titels naar.

Nieuws

Vijf Zemstse BIN’s organiseren infomoment Cybercriminaliteit

Op 22 februari 2018 organiseren de vijf Buurt Informatienetwerken (BIN’s) van Zemst een infomoment over Cybercriminaliteit in GC De Melkerij.

Nieuws

Eerste katten nestelen in Dierenopvangcentrum

Dierenopvangcentrum Zemst heeft haar erkenningsnummer op zak en is officieel van start gegaan met de kattenopvang. Ondertussen zijn er al twee bejaarde katten opgevangen. Gloednieuwe uitbater Ferry Heikoop en vrijwilligster Anke Van Haesendonck zijn in de wolken.

Nieuws

Meer personeel nodig na verkoop van Swinnen Printing

Swinnen Printing in Zemst houdt er na net geen veertig jaar mee op. De zaak wordt begin volgende maand overgenomen door de Mechelse Drukkerijen, waardoor er weinig verandert voor de klanten.

Nieuws

“Maar één ploeg die wilde voetballen”

Eppegem vrloor met 3-1 in Lebbeke. “De thuisploeg had niet de minste interesse in aanvallen”, zegt Ewout Denys (31). “We kregen de bal cadeau van de thuisploeg en kwamen ook verdiend op voorsprong. Helaas konden we niet lang genieten van die bonus, want door laks verdedigen maakte Lebbeke snel gelijk”, aldus de Bruggeling.

Nieuws

Swinnen Printing sluit na meer dan dertig jaar de deuren

Het grafisch bedrijf Swinnen Printing in Zemst doet eind deze maand de deuren dicht. Het bedrijf bestond al sinds 1984.

Nieuws

Lebbeke geeft leider lik op stuk

Met de 5-0 nederlaag uit de heenronde in het achterhoofd stak Lebbeke zaterdagavond een tandje bij en stuurde de leiders met lege handen huiswaarts. Eppegem kwam wel voor, maar de vreugde was van korte duur en na de rust vonden ze geen antwoord meer.

Nieuws
Download