Jouw digitale postbus
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

VIDEO. Nightlon neemt vliegende start

In Hofstade werd voor de eerste keer NIGHTLON georganiseerd. Een combinatie van wandelen, lopen en mountainbiken voor het goede doel. Het evenement legt de focus op mucoviscidose, de meest voorkomende erfelijke ziekte. Er zijn meer dan 1400 kinderen, jongeren en volwassenen met muco bekend in België. De NIGHTLON ging van start bij valavond en liep tot middernacht.

Nieuws

FOTO. Nightlon neemt geslaagde start

In Hofstade werd voor de eerste keer NIGHTLON georganiseerd. Een combinatie van wandelen, lopen en mountainbiken voor het goede doel. Het sportieve evenement legt de focus op mucoviscidose, de meest voorkomende erfelijke ziekte. Er zijn meer dan 1400 kinderen, jongeren en volwassenen met muco bekend in België. De NIGHTLON ging van start bij valavond en liep tot middernacht. Meer dan 500 sportievelingen namen deel.

Nieuws

Bemiddelaar maakt einde aan geschil tussen dierenopvang-vzw en gemeente

De gemeente betaalt de vzw Dierenbescherming Zemst een bedrag van 76.069 euro voor de accommodatie aan de Erasmuslaan en zoekt een nieuwe exploitant. Het geschil met exploitant Jef Janssens is gesloten.

Nieuws

“Tegen eerste of laatste maakt geen verschil”

Na zeven speeldagen blinkt Eppegem helemaal bovenaan. Op papier kan de leider zondag een rustige middagwandeling op eigen veld maken daar tegenstander Mariekerke laatste staat met amper twee punten.

Nieuws

“Fietsers blijven zwakke broertje in regio rond de luchthaven”

Vlaams minister van mobiliteit Ben Weyts (N-VA) maakte gisteren de cijfers over het aantal ongevallen met fietsers en voetgangers per gemeente bekend. Zoals te voorspellen viel, gebeurden de meeste ongevallen in de luchthaven- en bedrijvenzones.

Wegen en verkeer

Meer sociale controle in nieuwe huurwoningen

Aan de Vekestraat in Elewijt bouwt het OCMW van Zemst zes seniorenwoningen en zes sociale woningen voor verhuur, die Bijna Energie Neutraal (BEN) zijn.

Nieuws

“Het niveau zit in stijgende lijn”

Nick Bulens hing de volleybalsloffen aan de haak wegens knie en heup, maar startte bij Hofstade-Zemst een nieuwe carrière. “Ik trad toe tot het bestuur van Hofstade-Zemst en startte nu ook als coach in een duobaan met Dries Benoit. Tegen Ekeren veegden we de vloer aan met de tegenstrever. Thuis kunnen we doorgaans ook wel altijd iets meer. We namen een goede competitiestart, maar met prognoses wacht ik liever tot het einde van de heenronde. Dan kennen we alle tegenstrevers in een reeks met een rist nieuwe ploegen. Het niveau zit in stijgende lijn. Hopelijk kunnen we dat doortrekken. Ik deed Sportkot en ergens is het logisch dat ik doorgroeide naar een trainersfunctie.”

Nieuws

Nightlon laat fietsen en lopen voor muco-patiënten

Meer dan 500 sportievelingen binden nu vrijdag hun loopschoenen vast of klikken zich vast op de pedalen van hun mountainbike, tijdens de eerste Nightlon. Dat is een sportief evenement ten voordele van de bestrijding van mucoviscidose.

Nieuws

“Om duimen en vingers af te likken”

Leider Eppegem draait op volle toeren en klopte Ninove met duidelijke 2-6 cijfers. “Voor de tweede match op rij kan ik geen uitblinker noemen, omdat het opnieuw een schitterende collectieve prestatie was”, zegt een tevreden coach Vanderidt. “In het begin van de wedstrijd liep het nochtans niet van een leien dakje. We openden stroef en Ninove kwam sneller onder stoom. Door een vermijdbare tegengoal kwamen we na een kwartier op achterstand. Die treffer heeft mijn spelers wakker geschud, want beetje bij beetje kwamen we in ons ritme en namen we het spel in handen. Het kunstgrasveld speelde in ons voordeel, want het liet ons toe om verzorgd combinatievoetbal op de mat te leggen. Na de fantastische gelijkmaker van Alexander Bell, een onhoudbaar schot vanop 25m in de winkelhaak, gingen we resoluut op zoek naar de voorsprong. Die kwam er ook via het hoofd van Cornelissens na knap voorbereidend werk van het middenveld. De tweede helft was om duimen en vingers af te likken. Ninove kwam niet meer in het stuk voor en wij maakten het telkens op de juiste momenten af. Al bij al namen we na de herneming vlot afstand, ondanks het felle weerwerk van de thuisploeg. Mijn spelers bleven tot aan het laatste fluitsignaal doorduwen en bleven kansen bij elkaar voetballen. Dat resulteerde in zes doelpunten, want ik als coach uiteraard enkel kan toejuichen. Het getuigt van gretigheid en een enorme winnaarsmentaliteit om ondanks de warmte en de opgebouwde voorsprong tot in de laatste minuut alles te blijven geven.”

Nieuws

Wandelaars willen opnieuw oversteek E19 in Weerde

Wandelaars hebben zondag genoten van de open ruimte en de herfstkleuren tijdens de Trage Wegen wandeling in Weerde. De wandeling was tegelijk een protest tegen de onderbroken ‘Grooten Losweg’.

Vrije tijd en hobby
Download