Your city or municipality has no access to your neighbourhood
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Pasar op wandel in bossen van Blauberg

De wandelaars van PASAR waren er zondagmorgen al vroeg bij voor een wandeluitstap naar Blauberg, een deelgemeente van Herselt in de Voorkempen. De gidsen maakten afspraak voor een wandeling van 11 kilometer in de bossen van prins De Merode en aansluitend een aperitiefje in een lokaal café.

Leisure and hobby

Groen-wit wint Beker van Zemst

In Zemst spelen ieder jaar zes voetbalteams voor de wisselbeker van de gemeente. Die mini-competitie is een goede voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. Op de finaledag won Elewijt de Beker van Zemst met zware 8-0 cijfers van een verdienstelijk SK Laar. Voor de derde plaats verloor FC Eppegem nipt met 4-3 van FC Zemst. Na de wedstrijden werd er sportief verbroederd.

News

Hier werd jarenlang witloof geveild. Maar als het van de burgemeester afhangt, kan je er binnenkort een frisse duik nemen.

Vanaf vandaag kan elke inwoner dertig dagen lang de plannen voor het vernieuwde Sas komen inkijken. Binnenkort gaat de oude witloofveiling tegen de vlakte en de gemeente stelt nu de plannen op voor de toekomst van de site. Opmerkelijk: burgemeester Leaerts (Team Burgemeester) introduceert opnieuw de plannen voor een zwembad, nadat die eerder al werden afgevoerd.

News

Nieuwe invulling witloofveiling in te kijken

Vanaf vandaag kan elke inwoner dertig dagen lang de plannen voor het vernieuwde Sas komen inkijken. Binnenkort gaat de oude witloofveiling tegen de vlakte en de gemeente stelt nu de plannen op voor de toekomst van de site. Opmerkelijk: burgemeester Leaerts (Team Burgemeester) introduceert opnieuw de plannen voor een zwembad, nadat die eerder al werden afgevoerd.

News

N-VA haalt twee keer in week uit naar CD&V maar “relatie is niet gebroken”

Het is een vreemd gegeven binnen het rustige Zemstse politieke landschap. N-VA haalde binnen een tijdspanne van een week twee keer openlijk uit naar coalitiepartner CD&V. Een storm in een glas water of speelt de verkiezingskoorts toch stilaan op?

Alert

Eigenaars showen oude Volkswagens

Volkswagenfanaten organiseerden op het kerkplein in Weerde een samenkomst voor oude VW's. Danny en Jenny vertelden er het verhaal van hun VW-busje uit 1967. Na een omzwerving door half Europa en met 189.000 kilometer op de teller werd het troetelwagentje hun passie. “We maken er ook tochten mee en Woodstock staat nog op de bucketlist”, zegt Danny.

News

Openluchtmis aan Mariakapel op Ambroos

Al ruim veertig jaar wordt jaarlijks een openluchtmis opgedragen aan de Ambrooskapel in de Boomgaardstraat. Ook dinsdag, op de vooravond van O.L.V. Hemelvaart, woonden heel wat Maria-vereerders de viering bij. De kapel is toegewijd aan O.L.V. van de Vrede en staat in de voortuin van de familie Pauwels. Ze is vrij te bezoeken vanuit de Boomgaardstraat.

News

Louise Silverans krijgt oorkonde van Beste Buur 2018

Het gemeentebestuur van Zemst bracht een bezoekje aan Louisa Silverans uit Zemst. Zij werd door haar buren verkozen als Beste Buur 2018. “Louise is altijd vrolijk en goedgeluimd”, klinkt het bij de buren. “Ze leeft bij het motto ‘eerst de anderen en dan zien we wel’.” Louise kreeg de oorkonde van Beste Buur 2018 en daarop werd geklonken met een glaasje bubbels.

News

Woonwagenbewoners bezetten oude camping Baarbeek

Vijfentwintig gezinnen van Franse nationaliteit hebben met hun woonwagens de oude camping Baarbeek in Elewijt ingenomen. Ze hadden daarvoor eerder een aanvraag gericht aan het schepencollege, dat eigenaar is, maar hen géén toestemming gaf.

News

Mama van verkeersslachtoffer Merel De Prins stort zich in de politiek. “Kinderen moeten veilig naar school kunnen fietsen.”

Peggy Muyldermans, mama van de in 2015 in het verkeer overleden Merel De Prins, gooit zich in de politiek. Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen staat ze op plaats 25 voor CD&V. “Uiteraard wil ik dat Zemst verkeersveiliger wordt. De gevaarlijke oversteekplaatsen in onze gemeente moeten worden aangepakt.”

Alert
Download