Totally for free!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Gemeentehuis Zaventem ontruimd na vondst poederbrief

In Zaventem is het gemeentehuis donderdagochtend ontruimd. De reden is een brief met geel poeder die daar geleverd werd. Twee personen zijn in aanraking gekomen met het poeder. Samen met vier anderen zaten ze een tijdlang in quarantaine. Het is de derde keer in korte tijd dat er een poederbrief voor ophef zorgt. Inmiddels is het gemeentehuis weer vrijgegeven.

News

Straatvuilbakjes verdwijnendoor hardleerse sluikstorters

Afvalintercommunales Incovo en Interza kleefden de voorbije weken waarschuwingsstickers aan vuilnisbakken die veelvuldig misbruikt werden. Als de sensibilisatieactie niet het gewenste resultaat heeft, zullen deze vuilnisbakken weggehaald worden.

News

Straatvuilbakjes verdwijnen door hardleerse sluikstorters

Afvalintercommunales Incovo en Interza kleefden de voorbije weken waarschuwingsstickers aan vuilbakken die veelvuldig misbruikt werden. Als de sensibilisatieactie niet het gewenste resultaat heeft, zullen deze vuilbakken weggehaald worden.

News

Stadskanker maakt plaats voor 22 appartementen

Nadat eerder al het rusthuis Trappeniers in een nieuw jasje werd gestoken, is nu ook een beslissing gevallen over de oude fabrieksgebouwen van Alumetal. De verloederde gebouwen maken plaats voor 22 appartementen.

News

Subsidiegeld gaat ook naar natuurproject Kersenberg

Minister Joke Schauvliege maakt 250.000 euro vrij voor vier natuurprojecten in Lennik, Sint-Genesius-Rode, Ternat en Zaventem.

News

Begroting focust op groen, veiligheid en duurzaamheid

Tijdens de laatste zitting van de huidige bestuursperiode keurde de Zaventemse gemeenteraad de begroting 2019 goed. De focus ligt op veiligheid, groen en energiezuinige investeringen.

News

Aan tafel met pompiers: deze brandweermannen leren je koken voor grote groepen

De brandweer van Brussels Airport heeft een kookboek uitgebracht. Het kreeg de titel Fire Cooking en telt 25 recepten voor gerechten voor grote groepen. De opbrengst van de verkoop gaat naar het goede doel: een organisatie die zich inzet voor de brandweer in Nepal.

Alert

1.000 GAS-vaststellingen, 250 pv’s, 500 aanmaningen en 3.300 beloningen tijdens tweede Handhavingsweek

Ruim 1.000 GAS-vaststellingen, meer dan 250 pv’s en nog eens 500 aanmaningen voor sluikstorten en zwerfvuil. Dat is de balans van de Handhavingsweek, die eind september voor de tweede keer plaatsvond in heel Vlaanderen. De handhavers deelden ook meer dan 3.300 beloningen uit aan mensen die hun afval wél netjes in de vuilnisbak gooiden. “De beloningen gaan voor ons hand in hand met de boetes”, benadrukt Els Gommeren (Coördinator van Mooimakers). “We hebben strenge controles en al even strenge straffen nodig. Maar het sterkste wapen tegen zwerfvuil en sluikstort is een brede maatschappelijke beweging van mensen die het goede voorbeeld geven.”

News

Jong N-VA Zaventem kiest nieuw bestuur

De leden van Jong N-VA Zaventem verkozen een nieuw bestuur. De 25-jarige Macha Vanderbist wordt de nieuwe voorzitter. “We willen Jong N-VA Zaventem met onze nieuwe ploeg opnieuw volop op de kaart zetten”, zegt Vanderbist.

News

N-VA hekelt steun Franstalige UF aan nieuwe meerderheid

De eerste gemeenteraad na de aankondiging van de nieuwe bestuursmeerderheid in Zaventem, veroorzaakte meteen commotie. N-VA, straks in de oppositie, hekelde dat CD&V en Open VLD bij een stemming een beroep deden op de goedkeuring van het Franstalige UF.

News
Download