Hoplr is een privé initiatief dat vertrekt vanuit de buurtbewoners
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Aarschotse brandweermajoor wordt gaat crisissituaties op luchthaven coördineren

Na twintig jaar trouwe dienst bij de brandweer van Aarschot en Hulpverleningszone Oost- en Vlaams-Brabant kiest majoor Jan Lambrechts ervoor zijn vleugels uit te slaan. Hij neemt een topjob aan bij de luchthaven in Zaventem.

Nieuws

Ruim jaar rijverbod voor man die onder invloed dodelijk ongeval veroorzaakte

Hoewel hij de tenlasteleggingen betwist, heeft de Leuvense politierechter een dertiger uit Welkenraedt veroordeeld tot zes maanden cel en een jaar en een maand rijverbod voor een dodelijk ongeval onder invloed op de E40 in Landen.

Wegen en verkeer
Nieuws
Nieuws

“We zijn op dit moment nog nergens”

Woluwe-Zaventem versierde in de derby op Kampenhout wel de betere kansen, maar keerde uiteindelijk slechts met één punt terug naar huis. “Wij hadden er meer van verwacht”, geeft middenvelder Achraf Et-Takny toe.

Nieuws

Erik Rennen gaat officieel voor burgemeesterssjerp

Eerste schepen Erik Rennen (N-VA) zal in oktober de lijst trekken bij de gemeenteraadsverkiezingen. Daarmee wordt een maandenlang vermoeden nu ook officieel bevestigd. Het belooft een spannende strijd te worden.

Nieuws

Bewoners moesten er meer dan drie decennia op wachten, maar nu krijgt slechtste straat van gemeente nieuw wegdek

De Eversestraat in Sint-Stevens-Woluwe krijgt eind maart een nieuw wegdek. Eindelijk, want de werken staan al 34 jaar op de agenda maar werden steevast uitgesteld. De straat is nu zowat de slechtste van heel Zaventem.

Wegen en verkeer
Nieuws

Klant wil afrekenen maar krijgt dan vreemde boodschap: “Geen diplomaat? Aanschuiven aan de gewone kassa, aub”

Een van de klanten van AS Adventure keek deze week even vreemd op toen hij te horen kreeg dat hij aan de verkeerde kassa stond. Die bleek alleen beschikbaar voor diplomaten. “Niet uit voorkeursbehandeling, maar om wachtrijen te vermijden”, zo luidt het bij de winkelketen.

Nieuws

Slechtste straat van gemeente krijgt nieuw wegdek… na 34 jaar wachten

De Eversestraat in Sint-Stevens-Woluwe krijgt eind maart een nieuw wegdek. Eindelijk, want de werken staan al 34 jaar op de agenda, maar werden steevast uitgesteld. De straat is nu zowat de slechtste van heel Zaventem.

Wegen en verkeer
Nieuws

Oma aan de lijn, mama onderweg: Leilani (13) verstopt zich in kleerkast terwijl boefjes huis overhoop halen

De 13-jarige Leilani Leemans stond deze week doodsangsten uit in haar eigen huis. Terwijl ze verstopt in de kleerkast zat, haalden twee boefjes beneden het huis overhoop. Ze werden even later opgepakt en bleken amper 10 en 12 jaar oud.

Nieuws

Gemeenten sluiten groot verbond om nieuwe vliegwet te forceren

Elf Vlaams-Brabantse gemeenten willen samen met de provincie een vliegwet via de rechter forceren. Ze leggen druk op de federale regering om eindelijk een eerlijke spreiding van de lawaaihinder rond Zaventem te creëren.

Nieuws

Elf gemeenten naar rechter: eerlijke spreiding van geluidshinder of hoge dwangsommen

Elf Vlaams-Brabantse gemeenten en de provincie willen via de rechter een vliegwet forceren. “Die staat in het regeerakkoord en die moet er komen”, vertelt Chris Taes (CD&V), burgemeester van Kortenberg. Ze willen met die wet een eerlijke spreiding van de lawaaihinder rond Zaventem bekomen. Als de gemeenten van de rechter gelijk krijgen, dan dreigen hoge dwangsommen.

Nieuws
Download