Die goede voornemens blijven volhouden he!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Gemeente organiseerd informatieavond rond darmkanker

Op dinsdag 29 mei 2018 organiseert de gemeentelijke sociale dienst een informatieavond rond darmkanker om 19u30 in de raadzaal van het gemeentehuis van Zaventem.

Nieuws

‘Mak Nog Ene’, het biertje dat voortkwam uit moeders keuken

Sterrebeek krijgt er een streekgebonden biertje bij. Negen vrienden startten een jaar geleden in moeders keuken met wat brouwsels. Intussen groeide hun hobby uit tot een passie en ontstond MAK Brewery. De nieuwe brouwerij schenkt op 23 juni het eerste bier.

Nieuws

Tom Dehaene als lijsttrekker met sterke ploeg naar provincieraadsverkiezingen

Gedeputeerde Tom Dehaene uit Zemst trekt de CD&V-lijst in het kiesdistrict Halle-Vilvoorde voor de provincieraadsverkiezingen op 14 oktober, geflankeerd door provincieraadsleden Elke Zelderloo, Kris Poelaert en Geertrui Windels, en een pak andere sterke kandidaten.

Nieuws

Alles geprobeerd, maar vleesetende schildpadden zijn niet weg te jagen uit gemeentevijver

De geel- en roodwangschildpadden blijvende vijvers in het park Mariadal bezetten. Deze zomer worden voor het vierde jaar op rij fuiken uitgezet om de vleesetende exoten uit het water te halen.

Vrije tijd en hobby

Gemeente helpt inwoners met belastingsaangifte

De gemeente en het FOD financiën organiseren deze maand enkele zitdagen om de belastingaangiftes in te vullen.

Nieuws

Brussels Airport rijgt records aan elkaar met meer dan 2,25 miljoen passagiers in april

In april 2018 heeft Brussels Airport meer dan 2,25 miljoen reizigers ontvangen, een stijging met 5 procent tegenover dezelfde maand van vorig jaar. Dit nieuwe record bevestigt de uitstekende resultaten die sinds het begin van het jaar worden genoteerd. Het vrachtvervoer op Brussels Airport is eveneens sterk gestegen (+4,5%), onder meer dankzij de getruckte vracht en het vervoer aan boord van commerciële vluchten.

Nieuws

Babybabbels brengen grootouders samen

Sinds 2015 neemt de gemeente Zaventem vele initiatieven om kinderarmoede te bestrijden, zoals een trefdag en de spelotheek. Intussen broeden de gemeente en Groep Intro vzw op een nieuw initiatief, Babybabbels in het Huis van het Kind. Een initiatief voor alle (groot)ouders met kinderen tussen 0 en 3, die op een vrijblijvende en laagdrempelige manier elkaar wensen te ontmoeten.

Babysitten

Collega’s Ikea eten spanning weg met frietjes en balletjes... maar Sennek haalt finale niet

Naast zangeres is Laura ‘Sennek’ Groeseneken grafisch medewerker bij Ikea Zaventem. Collega's kennen haar als een spontane meid, een tikkeltje perfectionistisch, en niet verlegen om een schuine grap. Maar dinsdagavond was ze vooral een ster.

Nieuws

Net gecrasht, maar klanten krijgen toch hun lunch van plichtbewuste leverancier

Twee bestelwagens botsten dinsdagmiddag omstreeks 12 uur in de Hector Henneaulaan in Zaventem, ter hoogte van het op- en afrittencomplex.

Nieuws

Dertig stappers hebben al 600 kilometer op teller

Deze maand dagen 207 Vlaamse steden en gemeenten elkaar uit tijdens de 10.000-stappenclash. Zaventem heeft Tervuren uitgedaagd en Sint-Pieters-Leeuw heeft Zaventem uitgedaagd. Wie het meeste stapt, wint. Zaventem telt intussen dertig stappers die al zeshonderd kilometer wandelden, maar zoekt nog vers bloed.

Nieuws
Download