What's up?
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Flitsmarathon of niet: bestuurders lappen zone 30 aan hun laars

Alle bestuurders met een zware voet waren gewaarschuwd voor de flitsmarathon van gisteren en eergisteren. Toch werden in de hele regio veel snelheidsduivels betrapt, vooral in straten waar een beperking tot 30 km per uur geldt. In het centrum van Merchtem werd een bestuurder betrapt met 105 km per uur.

News

Wezembeek-Oppem: Vlaamse eenheidslijst mist op 200 stemmen een schepenzetel

In Wezembeek-Oppem blijft de Franstalige eenheidslijst LB-Union met 76,7 procent (-1 procent) van de stemmen de dominante fractie in de gemeenteraad. Ondanks de winst van een zetel (van 4 naar 5 op een totaal van 23) zit er ook de komende legislatuur geen schepenzetel in voor de Vlaamse eenheidslijst WOplus. Deze kwam hiervoor 200 stemmen tekort. In faciliteitengemeenten worden de schepenzetels proportioneel verdeeld op basis van het aantal stemmen.

News

ANALYSE. Wezembeek-Oppem stevent af op absolute LB-Union, sjerp gaat naar Frédéric Petit

Geen verrassingen in faciliteitengemeente Wezembeek-Oppem. Net zoals bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen dongen de Franstalige (LB-Union) en Vlaamse (WO Plus) eenheidslijst naar de gunst van de kiezer. En eveneens zoals bij de vorige stembusgang is de keuze van de kiezer duidelijk. Hoewel er voorlopig slechts 2 van de tien stembureaus geteld zijn, mag LB-Union de champagne ontkurken en kan huidige burgemeester Frédéric Petit zich opmaken voor een nieuwe ambtstermijn.

News

Stembureaus in Wezembeek-Oppem zijn open

De stembureaus in Wezembeek-Oppem zijn deze ochtend zonder problemen geopend. "We hadden voldoende bij- en voorzitters", zegt Karmen Middernacht die de verkiezingen in de faciliteitengemeente organiseert. "Er was een korte technische storing bij de opstart van de bureaus, maar dat werd snel verholpen. Er zijn dan ook geen lange wachtrijen."

News

ANALYSE. Dit staat er op 14 oktober op het spel in Wezembeek-Oppem

In faciliteitengemeente Wezembeek-Oppem dingen net als bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen een Franstalige (LB-Union) en Vlaamse (WOplus) eenheidslijst naar de gunst van de kiezer.

News

Bekende gezichten springen voor 60-jarige feest van Brussels Airport

Brussels Airport viert zijn 60-jarig bestaan en nodigt bekende Belgen uit binnen- en buitenland uit voor de start van een nieuwe nationale campagne in onze grootsteden. Onder meer Elodie Ouédraogo, Pascale Naessens en Smurfin feesten mee.

News

Gemeentebestuur fulmineert met Franstalige brief tegen Vlaamse kiesbrief

Het schepencollege van Wezembeek-Oppem heeft een tweede oproepingsbrief voor de gemeenteraadsverkiezingen uitgestuurd, als protest tegen de Nederlandse brief die provinciegouverneur Lodewijk De Witte in opdracht van Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA) verstuurde.

News

Tentoonstelling brengt verenigingen door de eeuwen heen in kaart

In kader van de Herfstfeesten organiseert Erfgoed Wezembeek-Oppem de voorstelling "De Kam en de verenigingen van Wezembeek-Oppem - van Balle Pelote tot Ziekenzorg". De tentoonstelling wordt gehouden in GC De Kam op 28, 29 en 30 september en gidst de bezoekers langs het luisterrijke verleden van de vele verenigingen in Wezembeek doorheen de eeuwen.

News

Partners op Brussels Airport versterken hun samenwerking op vlak van milieu

Belgocontrol en Brussels Airport Company hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met Brussels Airlines, TUI fly en DHL Express om gezamenlijke initiatieven te nemen die de milieu-impact van de luchtvaartactiviteiten verder zullen beperken. EUROCONTROL en ACI Europe, de vereniging van luchthavens, steunen en erkennen dit initiatief voor collaboratief milieumanagement (Collaborative Environmental Management of CEM) op Brussels Airport.

News

Nieuw wandelnetwerk biedt 780 km wandelplezier

Fervente stappers mogen hun wandelschoenen stevig aanbinden. Toerisme Vlaams-Brabant ontwikkelde samen met Regionaal Landschap Brabantse Kouters en Toerisme Oost-Vlaanderen 780 km wandeltrajecten in 13 gemeenten van de Groene Gordel en Scheldeland.

Leisure and hobby
Download