Keep your neighbourhood safe
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Ondanks jarenlang protest: driehonderd jaar oude hoeve gaat dan toch tegen de vlakte

De voorbije jaren was er heel wat te doen rond de mogelijke afbraak van de Hoeve van Sever en het bijhorend herenhuis in Wezembeek-Oppem. Intussen is een aannemer gestart met de afbraakwerken. In de plaats komen 24 appartementen.

News

300 jaar oude Hoeve van Sever gaat dan toch tegen de vlakte

De voorbije jaren was er heel wat te doen rond de mogelijke afbraak van de Hoeve van Sever en het bijhorend herenhuis in Wezembeek-Oppem. Intussen is een aannemer gestart met de afbraakwerken. In de plaats komen 24 appartementen.

News

1.000 GAS-vaststellingen, 250 pv’s, 500 aanmaningen en 3.300 beloningen tijdens tweede Handhavingsweek

Ruim 1.000 GAS-vaststellingen, meer dan 250 pv’s en nog eens 500 aanmaningen voor sluikstorten en zwerfvuil. Dat is de balans van de Handhavingsweek, die eind september voor de tweede keer plaatsvond in heel Vlaanderen. De handhavers deelden ook meer dan 3.300 beloningen uit aan mensen die hun afval wél netjes in de vuilnisbak gooiden. “De beloningen gaan voor ons hand in hand met de boetes”, benadrukt Els Gommeren (Coördinator van Mooimakers). “We hebben strenge controles en al even strenge straffen nodig. Maar het sterkste wapen tegen zwerfvuil en sluikstort is een brede maatschappelijke beweging van mensen die het goede voorbeeld geven.”

News

Website met informatie voor de omwonenden van Brussels Airport krijgt een make-over

skeyes en Brussels Airport hebben een nieuwe versie van de BATC.be-informatiewebsite ontwikkeld: vanaf nu vinden bezoekers er een veelheid aan extra functionaliteiten en nuttige informatie over baangebruik, weerobservaties en weersvoorspellingen, radargegevens, geluidsmetingen en een hele reeks statistieken.

News

153 regiobewoners planten extra groen aan

Voor het eerst organiseerden de vijf Vlaams-Brabantse regionale landschappen, met de steun van de provincie Vlaams-Brabant, een samenaankoop van inheemse hagen, heggen, houtkanten en hoogstam(fruit) bomen voor in de tuin. Ook in onze regio werd heel wat groen aangeplant.

News

Drie nieuwe klachten over de school van Filip Peeters

Bij de vzw Mensenrechten in de Kerk zijn deze week nieuwe klachten binnengekomen over seksueel misbruik door paters in een internaat in Wezembeek-Oppem. Het gaat om dezelfde school en periode waarover acteur Filip Peeters het enkele dagen geleden had in het Eén-programma ‘Die Huis’, zo schrijft De Morgen en wordt aan Belga bevestigd door Rik Devillé van de vzw en gelijknamige werkgroep.

News

Acteur Filip Peeters rekent in ‘Die Huis’ af met “vieze paters” van zijn college: “Als je niet oppaste, hadden ze je vast”

In een nieuwe onthullende aflevering van Die Huis morgenavond op Eén, haalt ­acteur Filip Peeters uit naar zijn middelbare school, het Heilig Hartcollege in Wezembeek-Oppem. De toenmalige priester-directeur zou Peeters een paar keer seksueel ­benaderd hebben. “Ik kon hem afhouden.” Maar de man heeft wel andere slachtoffers gemaakt.

News

Chalet Chouffe zorgt voor winters gevoel op Brussels Airport

Vertrek je binnenkort op vakantie met het vliegtuig? Zorg dan dat je op tijd op de luchthaven bent, want dan kan je nog even genieten van een heerlijke La Chouffe in de Chalet Chouffe voor je je koffers incheckt.

News

Witloofboxen maken rand en stad warm voor witloof

Fijnproevers zijn verlekkerd op witloof maar kinderen durven er hun neus voor op te halen. De bittere smaak schrikt hen af. Dankzij de witloofbox , die nu ook haar weg vond naar Brussel, behoort dit tot het verleden.

News

Flitsmarathon of niet: bestuurders lappen zone 30 aan hun laars

Alle bestuurders met een zware voet waren gewaarschuwd voor de flitsmarathon van gisteren en eergisteren. Toch werden in de hele regio veel snelheidsduivels betrapt, vooral in straten waar een beperking tot 30 km per uur geldt. In het centrum van Merchtem werd een bestuurder betrapt met 105 km per uur.

News
Download