Leuk dat je er bent!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Van Rompuy en Sterrebeek 2000 spreken zich uit tegen uitbedreiding

"Door het stilzwijgen van de Regering vorige week groeit bij de bevolking de overtuiging dat de plannen van Brussels Airport Company (BAC) een reële optie zijn voor oplossingen in het luchthavendossier terwijl ze de impasse enkel vergroten en zelfs geen deel uitmaken van de onderhandelingen", dat zegt Zaventems volksvertegenwoordiger Eric Van Rompuy. Ook actiegroep Sterrebeek 2000 liet inmiddels van zich spreken inzake de uitbreidingsplannen: "Onaanvaardbaar en hallucinant", klinkt het daar.

Nieuws

Brussels Airport breekt drie absolute records in 2017

Brussels Airport heeft het afgelopen jaar 24,8 miljoen passagiers mogen ontvangen, een absoluut record in de geschiedenis van de luchthaven. Afgelopen jaar sneuvelden ook het absolute dag- en maandrecord, beide in de maand juli. Het vrachtvervoer sluit het jaar af met 536.000 ton vracht, het hoogste vrachtvolume in de laatste 10 jaar voor Brussels Airport.

Vroeger en nu
Nieuws

Hainan Airlines verbindt Brussels Airport met de Chinese miljoenenstad Shenzhen

Brussels Airport zal vanaf 20 maart rechtstreeks verbonden zijn met Shenzhen Boa’an International Airport. De Chinese luchtvaartmaatschappij Hainan Airlines lanceert een derde directe verbinding vanuit Brussels Airport met China, na Beijing en Shanghai Pudong. De route Brussel-Shenzhen zal bij de start twee keer per week gevlogen worden met een Boeing 787 Dreamliner, een van de modernste toestellen in de luchtvaart.

Nieuws

Dorpskern helemaal in het nieuw, met veel groen, voor 17,5 miljoen euro

De gemeente keurde gisteravond de publiek-private overeenkomst goed voor de vernieuwing van haar dorpskern. De omgeving van de Louis Marcelisstraat krijgt een grondige facelift. Er komt een nieuw gemeentehuis, de bib en school De Letterbijter krijgen een nieuwbouw en er worden zes nieuwe woonblokken neergepoot.

Nieuws

Passagierstrafiek blijft groeien op Brussels Airport in november

De voorbije maand hebben meer dan 1.8 miljoen passagiers via Brussels Airport gereisd. Dat is een toename van 5,1% vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. Ook het vrachtvervoer kent in november 2017 opnieuw een toename (+9,4%) ten opzichte van de maand november vorig jaar.

Nieuws

Brussels Airport kiest na Europese aanbesteding voor G4S en ICTS als veiligheidspartners in 2018

De bewakingsondernemingen G4S en ICTS hebben de aanbesteding gewonnen en zullen vanaf februari 2018 voor de eerstvolgende drie jaar de beveiliging van Brussels Airport voor hun rekening nemen. G4S zal instaan voor de beveiligingscontrole van de passagiers, personeel en bagages op Brussels Airport, het bedrijf ICTS zal de toegangscontrole van het personeel, bezoekers en hun voertuigen rond de luchthaven uitvoeren.

Politie en veiligheid
Nieuws

1 op 5 Belgen krijgt ooit reuma

Donderdag 12 oktober is het Wereld Reuma Dag en in het kader daarvan wordt in Zaventem een sensibilisatie-actie gehouden. Zo opent het Reumahuis aan de Imperiastraat 16 in Zaventem, van 12 tot 19 uur de deuren.

Nieuws

'Thuis'-actrice Monika Van Lierde zet mee haar schouders onder de Fruitboom- en haagplantactie

De 9e editie van de fruitboom- en haagplantactie van Regionaal Landschap Groene Corridor (RLGC) draait op volle toeren. RLGC organiseert met de gemeenten Asse, Grimbergen, Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise, Merchtem, Opwijk, Steenokkerzeel, Vilvoorde, Wemmel, Zaventem en Zemst een samenaankoop van inheemse hagen, heggen en hoogstamfruitbomen voor de tuin.

Nieuws
Download