Alleen jij en je buren hebben toegang tot de buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Oude hoeve bedreigd door woonproject

Mogelijk zou er nu toch een woonproject komen aan de JB Dekeyzerstraat. Daar zouden 24 appartementen komen, maar de bewoners zijn sceptisch.

Nieuws

Voor deze burgemeester gaan wegenwerken niet snel genoeg: "Werk dan toch 's nachts door'

Al twee weken wordt gewerkt aan de Brusselse Ring tussen Sint-Stevens-Woluwe en Tervuren. Noodzakelijke werken volgens Hoeilaarts burgemeester Tim Vandenput. “Maar de trage uitvoering ervan veroorzaakt overdreven hinder voor de Druivenstreek”, zegt hij.

Nieuws

Nieuwe website informeert over inbraakveiligheid

De provinciegouverneur van Vlaams-Brabant lanceerde zopas de nieuwe website ‘Certificaat Inbraak Veilig’. Via https://www.certificaatinbraakveilig.be vindt men alle informatie om zijn huis inbraakveilig te maken.

Politie en veiligheid

De Smurfen wensen passagiers op Brussels Airport een fijne reis

Grote Smurf, Smurfin en Babysmurf wuiven sinds vanmiddag de passagiers op Brussels Airport vertrekkende van Pier B uit voor hun vakantie. In de ontspannings- en winkelzone aan het begin van Pier B is een standbeeld onthuld van de blauwe Belgische striphelden, de kers op de taart van een grondige renovatie van deze zone waar de Belgische smaken, identiteit en iconen de passagiers een laatste keer onderdompelen in de cultuur van ons land.

Nieuws

Nieuwe cijfers over detailhandel in alle Vlaams-Brabantse gemeenten

De provincie Vlaams-Brabant publiceert de nieuwe feitenfiches over detailhandel van de 65 gemeenten op haar grondgebied. In de feitenfiche vindt men de meest recente cijfers over het lokale winkelaanbod, het leegstandspercentage, de koopstromen, koopkracht, tewerkstelling en andere aspecten van de detailhandel in een gemeente.

Nieuws

RwandAir verbindt Kigali rechtstreeks met Brussel vanaf 14 juli

De Rwandese luchtvaartmaatschappij RwandAir verbindt vanaf 14 juli de Rwandese hoofdstad Kigali rechtstreeks met Brussel. De vlucht vindt drie keer per week plaats op dinsdag, donderdag en vrijdag. Na de stop in Brussel vliegt het toestel nog verder door naar Londen Gatwick om van daaruit rechtstreeks terug te keren naar Kigali.

Nieuws

PV opgesteld in het Frans? Geen straf voor dronken bestuurder

De Halse politierechter heeft een man die onder invloed werd betrapt, toch geen straf gegeven. Het proces-verbaal werd immers in het Frans opgesteld, terwijl de inbreuk werd begaan in het Nederlandse taalgebied.

Politie en veiligheid

Dronken bestuurder ontsnapt aan zware straf omdat PV in het Frans werd opgesteld

De Halse politierechter heeft een Hobokenaar die onder invloed werd betrapt achter het stuur, toch geen straf gegeven. Het proces-verbaal werd immers in het Frans opgesteld, terwijl de inbreuk werd begaan in het Nederlandse taalgebied.

Politie en veiligheid

PV opgesteld in het Frans: geen straf voor dronken bestuurder

De Halse politierechter heeft een man die onder invloed werd betrapt, geen straf gegeven. Het proces-verbaal werd immers in het Frans opgesteld, terwijl de inbreuk werd begaan in het Nederlandse taalgebied.

Politie en veiligheid

Forum 2040 van start met informatieve vergadering voor alle kandidaten

Op Brussels Airport is een eerste informatieve vergadering gehouden van Forum 2040. Voor de eerste bijeenkomst waren alle weerhouden kandidaten voor het Forum 2040 uitgenodigd. Tijdens de vergadering heeft Brussels Airport Company kort de Strategische Visie 2040 nog eens toegelicht, alsook het vervolg van Forum 2040. Alle deelnemers konden ook uitgebreid vragen stellen tijdens de vergadering. Aan de voordeur van de Sheraton, waar de vergadering plaats vond, werd voor aanvang van de vergadering geprotesteerd door enkele actiegroepen.

Nieuws
Download