Hoplr, het private sociale netwerk voor je buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Gezin verliest alles in zware brand

Een appartement aan de Mechelsesteenweg werd donderdagochtend volledig vernield bij een zware brand. De bewoonster was maar net op tijd wakker en kon haar twee kinderen en hond redden van de vuurzee. Een loods achteraan kon wel gevrijwaard worden.

Melding

Tom Dehaene als lijsttrekker met sterke ploeg naar provincieraadsverkiezingen

Gedeputeerde Tom Dehaene uit Zemst trekt de CD&V-lijst in het kiesdistrict Halle-Vilvoorde voor de provincieraadsverkiezingen op 14 oktober, geflankeerd door provincieraadsleden Elke Zelderloo, Kris Poelaert en Geertrui Windels, en een pak andere sterke kandidaten.

Nieuws

Appartement onbewoonbaar na zware brand

Bij een zware brand is donderdagochtend langs de Mechelsesteenweg in Wezembeek-Oppem een appartement volledig uitgebrand. De bewoners, die boven een tuinbedrijf met garageboxen wonen, konden net op tijd de woning ontvluchten.

Melding

Brussels Airport rijgt records aan elkaar met meer dan 2,25 miljoen passagiers in april

In april 2018 heeft Brussels Airport meer dan 2,25 miljoen reizigers ontvangen, een stijging met 5 procent tegenover dezelfde maand van vorig jaar. Dit nieuwe record bevestigt de uitstekende resultaten die sinds het begin van het jaar worden genoteerd. Het vrachtvervoer op Brussels Airport is eveneens sterk gestegen (+4,5%), onder meer dankzij de getruckte vracht en het vervoer aan boord van commerciële vluchten.

Nieuws

Brussels Airport huldigt nieuwe driedubbele passagiersbrug in met uitzonderlijk een A380-vlucht van Emirates

Brussels Airport heeft vandaag de nieuwe driedubbele instapbrug voor passagiers in dienst genomen met, voor de gelegenheid, uitzonderlijk een A380-vlucht van Emirates. Dankzij de nieuwe brug kan de luchthaven haar passagiers nog meer comfort bieden en zal het in- en uitstappen van passagiers op grotere vliegtuigen sneller kunnen gebeuren.

Nieuws

Cijfers tonen aan: we sorteren steeds beter

Intercommunale Interza stelt tevreden vast dat vermijden en recycleren van afval steeds meer ingeburgerd geraakt.

Nieuws

Zemst en Zaventem krijgen prominente rol tijdens Lokale Helden

Op vrijdag 27 april vindt de derde editie van Lokale Helden plaats in 200 (!) Vlaamse en Brusselse gemeenten. Onder impuls van Poppunt geven artiesten op één dag maar liefst 1.050 optredens op 390 podia in hun buurt. In die zin is Lokale Helden zonder meer ’s lands grootste muziekevenement, en een uitgelezen kans voor iedereen om lokaal talent te ontdekken. Ook in de Vlaamse Rand en de regio Halle-Vilvoorde.

Nieuws

Kanaalroute Noord: een snelle fietsverbinding naar Brussel

In november 2018 start De Werkvennootschap samen met verschillende partners met de aanleg van de Kanaalroute Noord, de fietssnelweg die Boom met Brussel verbindt. Dit project moet van de fiets een volwaardig alternatief voor het woon-werkverkeer maken en mensen stimuleren zo vaak mogelijk de fiets te gebruiken. De aanleg van deze fietssnelweg kadert in het bredere programma van Werken aan de Ring.

Nieuws

Paasvakantie brengt lente naar de luchthaven

Brussels Airport staat klaar om tijdens de paasvakantie een recordaantal passagiers te ontvangen. In twee weken tijd zal de luchthaven meer dan 1,3 miljoen passagiers ontvangen, 5% meer dan vorig jaar. Om passagiers alvast in vakantiestemming te brengen, trakteert Brussels Airport op paaseieren en opent het lenteterras voor de vertrekhal en een speeltuin in Connector.

Vrije tijd en hobby

FOTO. Brussels Airlines onthult Aerosmurf

7 maanden, 1415 ingezonden ideeën en 14 verfdagen na de start van de Belgian Icon wedstrijd is Brussels Airlines’ vijfde iconische vliegtuig klaar om zijn Belgische kleuren uit te dragen in heel Europa en zelfs daarbuiten. Het door het publiek verkozen Smurfendesign van de Italiaanse Marta Mascellani zal België vertegenwoordigen op een Brussels Airlines Airbus A320 met de naam Aerosmurf.

Nieuws
Download