Do you know any nice places?
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Brandweer evacueert bewoners uit appartementsgebouw vanwege dakbrand

Het was geen gelukkige nieuwjaarsdag voor de bewoners van het appartementsgebouw nummer 24 aan de Maalbeeklaan in Wemmel. Daar moesten zes bewoners rond 8.30 uur worden geëvacueerd.

Alert

Alexander Thierens wint 'Groot Dictee Heruitgevonden'

De dag van het 'Groot Dictee Heruitgevonden' is niet ongezien voorbijgegaan. 59 bibliotheken gingen de uitdaging aan en ruim 2000 deelnemers hebben meegeschreven. Ook de bib van Wemmel nam deel en werd ondersteund door enkele leerkrachten van de gemeentelijke basisschool. Meester Patrick Mertens heeft de avond aan elkaar gepraat, het dictee werd voorgelezen door meester Kenneth Stevens, ook radiopresentator bij het radiostation Joe en juf Stephanie Van Steenbrugge stond in voor de logistieke ondersteuning. De jury bestond uit 2 Wemmelse dames, Silke Hermans en Katelijn Coessens. Op de foto: de winnaar Alexander Thierens en finaliste Lieve Verbeeck samen met schepen van bibliotheek Monique Van der Straeten.

News

Vijf gemeenten in regio krijgen gratis wifi

De gemeenten Dilbeek, Opwijk, Grimbergen, Wemmel en Hoeilaart krijgen van de Europese Commissie een budget van 15.000 euro om gratis draadloze internet toegang te installeren. Het Europese geld mag enkel gebruikt worden om wifi-hotspots te installeren. Via deze hotspots kunnen de gemeenten dan wifi aanbieden in de openbare bibliotheek of in het stadhuis. De gemeenten moeten wel zelf in staat zijn om 3 jaar lang gratis toegang tot het netwerk te voorzien. Het was de de Europese Commissie die de namen bekend maakte van 97 Belgische gemeenten die budget krijgen om gratis wifi hotspots te installeren. De 97 werden op 'first-come, first-served' basis geselecteerd uit 338 gemeenten die zich registreerden voor het Wifi4EU programma van de commissie. De Europese Commissie organiseert de komende twee jaar nog drie andere subsidierondes.

News

Bestuursmeerderheid werkt met ruime marge van 19 op 25 zetels

De komende zes jaar gaat de Lijst Burgemeester Wemmel van Walter Vansteenkiste samen besturen met Wemmel Plus. Beide partijen ondertekenden zaterdag een bestuursakkoord voor een meerderheid van liefst 19 op 25 zetels.

News

De Lijn breidt frequentie op lijn 240 uit

De Lijn heeft bijkomend budget ter beschikking gekregen voor de uitbreiding van het aanbod op de drukke assen. Hierdoor zal dit najaar het aanbod van een aantal lijnen uitbreiden. De 240-bundel Brussel - Wemmel kampt tijdens de ochtendspits met overbezettingen, vooral richting Brussel. Daarom versterkt De Lijn deze bundel. Op weekdagen rijdt lijn 240 enkel 's avonds. Deze lijn gaat nu ook tijdens de ochtendspits rijden. Daarnaast start De Lijn ook een versterking van lijn 241 Brussel - Wemmel -Strombeek-Bever. In totaal zullen er 16 ritten toegevoegd worden tussen 07u en 13u. Daarnaast zal ze ook op zaterdag het aanbod versterken en dit omwille van het steeds toenemend aantal verplaatsingen op zaterdagen. De frequentie op de lijnen 240 en 241 zal tussen 12u en op zaterdag dit aanbod verhogen met 30 ritten.

News

Ruimingswerken aan waterlopen in Wemmel

In de periode van 1 december 2018 tot 31 maart 2019 zal de provincie Vlaams-Brabant oppervlakkige ruimingswerken laten uitvoeren aan enkele onbevaarbare waterlopen in Wemmel. Het gaat om de Maalbeek, de Amelsvonnebeek, de Leestbeek en de Moorbeek. Aangelanden moeten dan doorgang verlenen aan de arbeiders (en hun materiaal) die instaan voor de werken, zodat ze vlot tot bij de waterlopen kunnen. Voor meer informatie kan je terecht bij de leidend ambtenaar, ingenieur Jos Dammans (02/456.07.20). Eventuele klachten of verzoeken in verband met de uitvoering van deze ruimingswerken, kan je melden bij Hendrik Vanstechelman via hendrik.vanstechelman@vlaamsbrabant.be.

News

Gas- en elektriciteitscabines gaan in Wemmel bovengronds

Een twintigtal ondergrondse gas- en elektriciteitscabines van Sibelgas in Wemmel gaan in het kader van overstromingsproblematiek bovengronds worden geplaatst. "Een gevolg van de klimaatopwarming omdat er meer risico is op overstroming. Als zo'n cabine onder water stroomt, dan krijg je kortsluiting", zegt burgemeester Walter Van Steenkiste (Lijst Burgemeester Wemmel). De gemeenteraad van Wemmel besliste om de ondergrondse elektriciteits- en gascabine van het gemeentelijk Complex Zijp nu al bovengronds te brengen. De gemeente ontvangt hiervoor van de nutsmaatschappij een erfpachtbijdrage van 19 euro. In totaal zijn er in Wemmel 63 elektriciteitscabines één schakelpost en een twintigtal gascabines. Een twintigtal oudere cabines zal bovengronds worden gebracht. Voor nieuwe cabines wordt steeds naar een bovengrondse opstelling gezocht.

News

Vierhonderd bezoekers smullen pannenkoeken bij OKRA

De pannenkoekennamiddag van OKRA Wemmel in zaal SKC was opnieuw een succes. Zo’n vierhonderd bezoekers smulden van de lekkernij en velen namen ook pannenkoeken mee naar huis. De pannenkoekennamiddag van OKRA is al meer dan 50 jaar een succes in Wemmel. OKRA telt zo’n 200 leden. Liefst 40 vrijwilligers stonden in voor een vlotte bediening en het bereiden van kraakverse pannenkoeken.

News

Campus Wemmel zendt zijn (bakkers)zonen uit

“De bakkersstiel leer je het beste op de werkvloer zelf.” Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar Campus Wemmel afdeling brood- en banket en chocolaterie zet er helemaal op in. Studenten leren de stiel bij brood en banketbakkers en chocolatiers.

News

Politiewerknemer die verkeerscontroles verklikte krijgt boete van 800 euro

Een 53-jarige man die als burgerpersoneel bij de lokale politie AMOW (Asse/Merchtem/Opwijk/Wemmel) de tijdstippen en locaties van verkeerscontroles had doorgegeven aan kennissen, is dinsdag veroordeeld tot een geldboete van 800 euro, waarvan de helft met uitstel.

Alert
Download