By the way, have you heard?
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Gratis Springkastelenfestival in Wemmel voor jong én oud

Op zaterdag 25 augustus is het weer zover. Van 13u tot 17u is iedereen welkom op het springkastelenfestival met survivalbanen, klimmen en klauteren, een bungee-run, springkastelen - groot en klein… Dit jaar mogen de volwassen zich ook uitleven in de springkastelen die speciaal voor hen en tieners zijn gereserveerd. Verder is het ook de eerste keer dat het festival gratis is. Afspraak op het grasveld voor gemeentehuis, Dr. H. Folletlaan, Wemmel. Kinderen onder de 10 jaar moeten begeleid worden door een volwassene.

News

Wemmel klaar voor tweede 'Bal Populaire'

Wielertoeristenclub WTC Wemmel organiseert tijdens het jaarmarktweekend op zaterdag 18 augustus voor de tweede keer een fameus 'Bal Populaire' in de feesttent. "Deze keer kiezen we voor 'Motown Supremacy', drie dames die je terug brengen naar de motown-music. Ook DJ Zaki is van de partij", zegt voorzitter Bernard De Smedt. Alle info en tickets: www.balpopulairewemmel.be

News

Tweede ‘Bal Populaire’ kiest voor motown

Wielertoeristenclub WTC Wemmel organiseert tijdens het jaarmarktweekend op zaterdag 18 augustus voor de tweede keer een fameus ‘Bal Populaire’ in de feesttent. “Deze keer kiezen we voor ‘Motown Supremacy’, drie dames die motown brengen. Ook dj Zaki is van de partij”, zegt voorzitter Bernard De Smedt.

News

Zeventigers Bert en Jan bereiken Compostela

Bert Vanden Houte (71) en Jan Van de Voorde (76) hebben Compostela per fiets bereikt. Ze zaten voor de 2.110 km meer dan 107 uur op de fiets.

News

Onverwacht gevolg van droge zomerdagen: ratten komen uit riolering op zoek naar eten

Bij gebrek aan water in de bijna droogstaande rioleringen, komen ratten op deze hete zomerdagen meer dan ooit bovengronds eten zoeken. In Wemmel roept het gemeentebestuur nu de hulp in van een gespecialiseerde verdelingsfirma.

News

Jaarmarkt keert na jarenlange afwezigheid terug naar roots op pas vernieuwd kerkplein

De Wemmelaars maken zich stilaan op voor de jaarmarkt. Het organiserend comité pakt uit met een groots opgezet programma, dat aanvangt op vrijdag 17 augustus. Het vernieuwde kerkplein krijgt een centrale functie tijdens die feestdagen.

News

Wemmel klaar voor kermisweekend en jaarmarkt

Wemmel maakt zich stilaan op voor het fameuze kermisweekend vanaf vrijdag 17 augustus met de jaarmarkt als apotheose maandag 20 augustus. Hieronder een beknopt overzicht van de festiviteiten.

News

Tekenaar Tom Schamp illustreert wat wél en niet mag in het park: de grapjes zitten in de details

Sinds kort staan er nieuwe infoborden met leuke figuurtjes die tonen wat wel en niet mag in de parken en het Beverbos. De tekening met ongelooflijk oog voor detail, is ontworpen door de gekende en bekroonde Wemmelse illustrator Tom Schamp (48).

News

Zomer, fietsen, ontdekken en genieten tijdens Zomerfietszoektocht in de Groene Noordrand

Natuurpunt Asse, Natuurpunt Wemmel, Natuurpunt Meise, Natuurpunt Grimbergen en Strategisch Project Groene Noordrand organiseren een heuse ‘Zomerfietszoektocht’ in de verrassend groene noordrand. Deelnemen aan deze (gratis) zoektocht kan tot 15 september 2018. Je kan kiezen voor lus 1 (17 km, ten westen van A12), lus 2 (17 km, ten oosten van A12) of beide lussen samen (34 km). Het parcours is gevarieerd, in en uit de valleien, over asfalt en aardewegen, meestal droog soms wat modderig, vlot rijdend, maar soms wat uitdagend en avontuurlijk. Het traject is niet uitgepijld, maar je kan de wegbeschrijving en de vragen downloasden via www.groenenoordrand.be.

Leisure and hobby

Afvalophaling uur vroeger door aanhoudend warm weer

De afvalintercommunale Intradura, in de westrand van Vlaams-Brabant, zal zeker al tot vrijdag 3 augustus de ophalingen met één uur vervroegen en starten om 5u. Intradura vraagt aan de inwoners het afval de avond voordien al buiten te zetten. Het aanhoudende warme weer noopt Intradura tot die maatregel. Zowel de huis-aan-huis-ophalingen, de kolkenspoelingen en de containerdienst zullen vroeger gebeuren. Als de hitte ook na 5 augustus aanhoudt, zal deze maatregel verlengd worden. De inwoners houden best onze facebook, website of de communicatiekanalen van de gemeenten in de gaten.

News
Download