It's almost new year again
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Vredesboom voor 100 jaar Wapenstilstand aan vernieuwd Kerkplein in Wemmel

Op zondag 11 november vieren we exact 100 jaar Wapenstilstand. Ook Wemmel zal het einde van de Eerste Wereldoorlog passend herdenken. Om 10.15 uur vindt er een herdenkingsmoment plaats op de begraafplaats, aan het oorlogsmonument. Iedereen is welkom om dit bij te wonen. Nadien, rond 11u15, volgt aan het vernieuwde kerkplein de plechtige inhuldiging van de pas geplante vredesboom, een winterlinde. Het kerkplein zal versierd zijn met witte vlaggetjes met vredeswensen, die de Wemmelse schoolkinderen hebben gemaakt. De gemeentelijke academie zorgt voor muzikale begeleiding. Als afsluiter vindt er een receptie plaats in de Sint-Servaaskerk, waarop alle Wemmelaars zijn uitgenodigd.

News

Snelheidscontroles in Zellik en Wemmel: 8 rijbewijzen ingetrokken

Tijdens de late avondspits op woensdag 31 oktober controleerde de lokale politiezone AMOW in Zellik en Wemmel op snelheid. In Zellik reden op de Pontbeek 153 van de 281 gecontroleerde voertuigen te snel. Eén reed zelfs 118km/u waar je 70 km/u mag. Drie rijbewijzen werden ingetrokken. Op de Brusselsesteenweg reden 130 van de 201 voertuigen te snel in het centrum waar je 30km/u mag rijden. De hoogst gemeten snelheid was 69 km/u. Twee rijbewijzen werden ingetrokken. Op de Windberg in Wemmel reden 40 van de 117 gecontroleerde wagens te snel. Eén wagen reed er 107 km/u waar je maximum 50 km/u mag. Drie rijbewijzen werden ingetrokken.

Alert

Tientallen deuren, ramen en auto's beklad met rode verf

Het was donderdagochtend even schrikken toen heel wat Wemmelaars ontdekten dat hun voordeur, brievenbus, raam of auto beklad was met rode verf. Telkens bleek rode verf -net bloed- erop afgewreven, zodat de vegen leken op een bloederig hand. Uiteindelijk bleek het om kinderen te gaan die met Halloween woensdagavond laat deur aan deur op rondgang waren om snoep te krijgen. Deden de inwoners niet open -omdat ze bijvoorbeeld weg waren- dan kregen ze een rode veeg op de deur. De verf blijkt uiteindelijk afwaswaar, maar zorgt wel op sociale media voor heel wat ongenoegen. Ook handelszaken bleven niet gespaard. De kinderen lieten hun sporen onder andere na aan de Limburg Stirumlaan, het verlengde van de Steenweg op Brussel en de Van Elewijckstraat.

News

Topeditie van jeugdactiedag lokt bomvolle Zandloper

"Meer dan 500 kinderen zakten naar de Zandloper af voor de jaarlijkse jeugdactiedag, die zo een absolute topeditie werd", zeggen Centrumverantwoordelijke Kristof Smet en Stafmedewerker Jeugd Eef Vermaelen van vzw De Rand. De jeugdactiedag, met workshops, speeltoestellen en heel wat activiteiten is een initiatief van de jeugdraad, de gemeente en GC De Zandloper.

News

Derde talentenshow in strijd tegen armoede

Warm Wemmel organiseert voor de derde keer ‘Wemmel's Got Talent’ voor de strijd tegen armoede. Daarnaast wordt er opnieuw een lantaarnactie opgestart in handelszaken.

News

In Essen maakte één enkele stem het verschil

Het is een huizenhoog cliché: elke stem telt. En het klopt nog ook. In heel wat gemeenten was een handvol stemmen genoeg om de uitslag te doen kantelen.

News

Flitsmarathon of niet: bestuurders lappen zone 30 aan hun laars

Alle bestuurders met een zware voet waren gewaarschuwd voor de flitsmarathon van gisteren en eergisteren. Toch werden in de hele regio veel snelheidsduivels betrapt, vooral in straten waar een beperking tot 30 km per uur geldt. In het centrum van Merchtem werd een bestuurder betrapt met 105 km per uur.

News

Nog lang geen witte rook in faciliteitengemeente

Er is nog geen nieuwe coalitie in Wemmel. De situatie is er erg moeilijk, net zoals dat in 2012 het geval was.

News

Wemmelaars zondag gratis naar Plantentuin Meise

Komende zondag 21 oktober krijgen de inwoners van Wemmel voor de tweede keer dit jaar gratis toegang tot de Plantentuin van Meise. Eerder was er ook al een gratis dag op zondag 27 mei.

News

Walter Vansteenkiste: “Nieuw bestuur in Wemmel is niet voor morgen”

Net als in 2012 wordt het niet evident om in faciliteitengemeente Wemmel een nieuw bestuur te vormen. De Vlaamse eenheidslijst WEMMEL haalde zondag 12 zetels en de Franstalige lijsten van Wemmel Plus! (van gewezen burgemeester Chris Andries) en Intérêts Communaux haalden er respectievelijk 7 en 6. Na de vorige verkiezingen, in oktober 2012, werd pas in het voorjaar van 2013 een oplossing gevonden. “Ook nu is de oplossing niet voor morgen”, zegt burgemeester Walter Vansteenkiste (WEMMEL).

News
Download