Jah, tijd voor een buurtfeest zeker?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Elf gemeenten naar rechter: eerlijke spreiding van geluidshinder of hoge dwangsommen

Elf Vlaams-Brabantse gemeenten en de provincie willen via de rechter een vliegwet forceren. “Die staat in het regeerakkoord en die moet er komen”, vertelt Chris Taes (CD&V), burgemeester van Kortenberg. Ze willen met die wet een eerlijke spreiding van de lawaaihinder rond Zaventem bekomen. Als de gemeenten van de rechter gelijk krijgen, dan dreigen hoge dwangsommen.

Nieuws

“Werken in Pastorijstraat en centrum klaar voor meikermis”

De werken in het centrum rond de Sint-Servaaskerk en de nieuwe parking aan de Sint-Jozefsschool in Wemmel zitten op schema. De aannemer had eind vorig jaar vertraging opgelopen door de winterprik, maar is nu begonnen met de aanleg van de voetpaden.

Wegen en verkeer
Nieuws

Containers worden kleedkamer van KVK Wemmel

Omdat er te weinig plaats is in de huidige kleedkamers van het Marcel Van Langenhove-stadion, besliste de gemeente om vier extra kleedkamers te plaatsen. Het gaat om moderne containers.

Nieuws

Groen licht voor mobiele camera's

Het actieplan tegen overlast op het Luitenant Graffplein wordt verfijnd. De gemeente zal in samenspraak met de politie mobiele camera's inzetten, bovenop de scherpere politiecontroles op het plein.

Politie en veiligheid
Nieuws

”Kern is groot genoeg om afwezigen op te vangen”

De Wemmelse coach Gregory Cherpion is aan een zwaar drieluik bezig. Na een nipte nederlaag op leider Schepdaal en een gelijkspel tegen Lembeek, volgt nu de trip naar Wemmel.

Nieuws

Wemmelse kiezer krijgt computer in plaats van potlood en papier (maar andere gemeenten blijven achter)

Ook Wemmel maakt net zoals veel andere gemeenten in onze regio de overstap naar het digitaal stemmen. Alleen Meise, Kapelle-op-den-Bos en Londerzeel blijven achter, en houden vast aan potlood en papier.

Nieuws

Nog geen uitsluitsel over doodsoorzaak 16-jarige amazone

De autopsie op Julie D.S., het 16-jarige meisje dat vorige week dood werd aangetroffen op de rijpiste van een manege in Wemmel, heeft de doodsoorzaak niet kunnen achterhalen. Wel is duidelijk dat ze niet op haar hoofd viel en geen trap kreeg van een paard. Het is nu wachten op de resultaten van een toxicologisch onderzoek.

Nieuws

Lichaam van meisje (16) aangetroffen op manege in Wemmel

Op een manege in Wemmel is donderdagavond het lichaam van een zestienjarig meisje uit Ganshoren aangetroffen. Het parket van Halle-Vilvoorde heeft een autopsie bevolen, maar op het eerste gezicht lijkt er geen kwaad opzet in het spel te zijn.

Nieuws
Download