Zijn we bijna thuis?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Jong geweld leeft zich uit op kleuterhappening

De kleuterhappening voor kleuters van drie tot zes jaar in de sporthal van Wemmel was met 117 kleuters een succes. De allerkleinsten konden zich uitleven op de verschillende springkastelen of met fietsjes, puzzels en een klim- en klauterparcours. Er was ook een grimestand. Op de foto: de moedige kleuters rollebollen in het ‘discospringkasteel’.

Nieuws

Politie ontbindt illegale rave-fuif in oude champignonkwekerij

In de leegstaande oude champignonkwekerij, waar een bouwaanvraag is voor een nieuwe paardenstoeterij, is de politie zondag in de vroege ochtend tussenbeide gekomen om een illegale 'rave-party' te ontruimen. In het pand, in het veld aan de Oude Dendermondse baan en de Osselstraat waren enkele tientallen bezoekers verzameld voor een illegale fuif.

Melding

Zeepkisten en gocarts zoeven door nieuw centrum

De Grote Prijs Wemmel, de gocart- en zeepkistenrace, lokte opnieuw honderden bezoekers. Deze keer vonden de festiviteiten plaats in het vernieuwde centrum rond de kerk. De deelnemers moesten tijdens de gocartrace ook afstappen en blikken omverwerpen. De zeepkisten zoefden via het nieuwe woonerf - waar je maximaal twintig kilometer per uur mag rijden - naar beneden. Gelukkig voor hen stond er geen flitser...

Nieuws

Merchtem daagt Wemmel uit met 10.000 stappen-clash

Wemmel neemt deel aan de 10.000-stappenclash. In mei nemen 200 gemeenten het tegen elkaar op om meer te bewegen. Dit kan gaan van meer wandelen, lopen, fietsen of sporten. Buurgemeente Merchtem heeft Wemmel uitgedaagd en dus roept Wemmel haar inwoners op om deze uitdaging mee aan te gaan.

Nieuws

Zeepkisten maken als eerste vernieuwd centrum onveilig

De achtste ‘Grote Prijs van Wemmel' zeepkisten- en gocartrace op vrijdag 11 mei wordt een wel heel speciale editie. De ludieke dorpelingenkoers zal het vernieuwde centrum aan de Sint-Servaaskerk inrijden.

Nieuws

Chiro en Bowling Stones zeggen nee tegen zwerfvuil

De Chiro van Wemmel en zaakvoerders en medewerkers van Bowling Stones zeggen neen tegen zwerfvuil. De ‘Rakkers’ en ‘Kwiks’ van Chiro Wemmel trotseerden de regen om het zwerfvuil op de parking van Bowlingstones op te ruimen. Het bedrijf trakteerde na afloop op pannenkoeken en een toegangsticket tot de bowling.

Nieuws

Inbreker live gefilmd, politie met grote interventiemacht net te laat

Vier politiecombi's, een anonieme politiewagen, allen met volle sirene en zwaailichten, schrikten gisterennamiddag iets na 14u de dorpskern en de Limburg Stirumlaan in Wemmel op. Daar was in een sterk beveiligde woning een inbraakalarm afgegaan. De medewerker van de alarmcentrale zag een indringer 'live' aan het werk. Woordvoerder Fred Scrayen van de zone AMOW: "Het ging volgens onze eerste vaststellingen om een inbraak met één dader. Die werd gefilmd door camera's die in verbinding stonden met de veiligheidsfirma en waarop effectief 'live' te zien was dat er een man het gebouw was binnengedrongen. Vandaar ook de grote politie-ontplooiing. AMOW stuurde snel een grote interventiemacht ter plaatse, maar de dader bleek ook zeer snel gevlucht te zijn. Verschillende ploegen voerden een zoekactie uit op invalswegen en de hele buurt, maar de dader kon net voor onze aankomst wegglippen. De eventuele buit van de inbraak is nog niet gekend." De politie voerde gisterenavond een sporenonderzoek uit om details van de kraak in kaart te brengen.

Melding

Ondernemers vinden mekaar bij BNI Norrland

Business Network International (BNI), een vereniging van ondernemers die meer dan dertig jaar geleden werd opgericht en wereldwijd meer dan 175.000 leden telt, opende ook in Wemmel een afdeling: ‘BNI Norrland’ Wemmel. Elke dinsdag ontbijten zo’n twintig leden - ondernemers uit Wemmel en omstreken - vanaf 6.45 uur in Norrland aan de Bosch 38. Meer info op www.bninorrland.be.

Nieuws

Ondernemers vinden mekaar bij BNI Norrland Wemmel

Business Network International (BNI), een vereniging van professionele ondernemers die meer dan dertig jaar geleden werd opgericht en wereldwijd meer dan 175.000 leden in meer dan 7.000 ondernemersgroepen heeft, is ook in Wemmel gestart met een afdeling (chapter): ‘BNI Norrland Wemmel’. Elke dinsdag ontbijten de leden -ondernemers uit Wemmel en omstreken- vanaf 6u45 in het Didactisch Restaurant Norrland aan de Bosch 38. Doel is kwalitatieve professionele aanbevelingen uitwisselen. BNI Norrland is gestart met een 20-tal leden. Info: www.bninorrland.be

Nieuws

Theo Francken lokt volle Zandloper

Op dinsdag 17 april bracht staatssecretaris voor asiel en migratie Theo Francken een bezoek aan de Noordrand. Op uitnodiging van N-VA Wemmel sloegen de lokale afdelingen van Asse, Meise-Wolvertem, Merchtem, Grimbergen, Koekelberg, Ganshoren en Sint-Agatha-Berchem de handen in elkaar om van deze gespreksavond een succes te maken.

Nieuws
Download