Jouw digitale postbus
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

FOTO. Wemmelse jaarmarkt lokte veel volk

De weergoden waren maandag 21 augustus goedgezind en dat was een opsteker voor de Wemmelse jaarmarkt. Die kreeg heel wat volk over de vloer. Traditioneel spreken de dierenprijskampen tot de verbeelding van de bezoekers, maar er was ook heel wat animatie.

Nieuws

Negentigste jaarmarkt in Wemmel met toppaffiche

De 90ste jaarmarkt op maandag 21 augustus in Wemmel pakt uit met enkele nieuwigheden zoals een optreden van coverband Bump en Laura Tesoro op het jaarmarktfestival. Tijdens het kermisweekend voor de jaarmarkt viert de wielerclub z'n 60ste verjaardag.

Nieuws

Gemeentebestuur zoekt nieuwe medewerkers

Het gemeentebestuur van Wemmel is op zoek naar administratieve medewerkers, een deskundige Vrije Tijd, Welzijn en Sport en een technisch beambte. Alle info kan je vinden op de gemeentelijke website www.wemmel.be

Nieuws

Dieven op strooptocht in Wemmel

Het lijkt er sterk op dat een dievenbende het dezer dagen heeft gemunt op Wemmel. Na enkele woninginbraken werd er woensdag ook in enkele wagens ingebroken.

Nieuws

Hawaifuif en Honolulubar in Centrum Meise verwachten opnieuw paar duizenden bezoekers

Sinds jaar en dag organiseert Jeugdhuis Knødde uit Meise hun jaarlijkse Hawaifuif. Dit jaar vindt de openluchtfuif plaats op zaterdag 5 augustus. De namiddag voordien -deze namiddag vrijdag 4 augustus dus- gaan de deuren reeds open voor ‘Honolulu bar’, het concept waarmee de organisatie voor de achtste maal een bredere doelgroep wilt aanspreken. Vorig jaar bleek dit opnieuw een schot in de roos met bijna 2000 aanwezigen. Ook dit jaar nodigen ze de inwoners van Meise uit voor een zomerse vrijdagavond.

Nieuws

Monika Van De Vondel naar Californië

Monika Van De Vondel is even in ons land, waarna de Wemmelse haar American Dream verder zet. “Ik heb er nu twee jaar opzitten bij de Utah State University. Ik versierde een transfer naar Californië, waarmee ik mijn kinderdroom realiseer. Ik droomde als kind van die warme Amerikaanse stranden. In Utah kon het soms wel koud zijn. In de universitaire competitie verloren we met Utah van California. Ook sportief zet ik dus een stap vooruit. Ik heb nog twee jaar voor de boeg om mijn master in Exercise Science te halen. Ik behoud mijn volledige scholarship. De universiteit bekostigt op mijn vliegtickets na alles in ruil voor mijn tennis.”

Nieuws

Vrouw in levensgevaar na ongeval met elektrische fiets

Zaterdag rond 11 uur reed de 68-jarige I.T. uit Wemmel in de Bruyndonckstraat met haar elektrische fiets op het fietspad toen plots een man het fietspad overstak. Ze probeerde hem te ontwijken, maar kwam zwaar ten val. Ze droeg geen helm en liep ernstige hoofdletsels op. Het mug-team van het UZ Jette diende de eerste zorgen toe. De vrouw werd vervolgens in levensgevaar naar het UZ overgebracht. Gisterenmiddag lag het slachtoffer nog altijd op intensieve zorgen.

Wegen en verkeer

“We zitten met een keepersprobleem”

De Wemmelse coach Gregory Cherpion beseft dat op Braine een bekerstunt niet evident is. “Braine is één van de toppers in eerste provinciale. Vorig jaar vloerden we evenwel met Butsel en Kampenhout twee ploegen uit de hoogste reeks. Het is wel jammer dat we niet thuis mogen bekeren. Braine liet ons weten dat op het tweede veld wordt gespeeld op kunstgras wat dan weer geen probleem is omdat we een synthetische grasmat gewend zijn. We zitten wel met een keepersprobleem. Incardona werd geopereerd aan de knie en keert pas eind augustus terug tussen de palen. Ballogoun vertoeft tot begin september in Afrika. Veteraan Barzal zal depanneren.”

Nieuws

Wemmel beperkt aantal verhuurdiensten van auto's

Door een enorme stijging is van het aantal vergunningsaanvragen voor een verhuurdienst van voertuigen met een bestuurder, besliste de gemeenteraad om het aantal vergunningen te beperken.

Nieuws

Wagen niet verzekerd en in beslag

Tijdens een controle zaterdag 22 juli om 16u op de Steenweg op Merchtem, moest een 24-jarige bestuurder A.B. uit Machelen, die aan het telefoneren was met zijn gsm in de wagen aan de kant. Zijn voertuig was niet ingeschreven en niet verzekerd en werd door de politiezone AMOW in beslag genomen en getakeld.

Politie en veiligheid
Download