hoplr, always nearby
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Gemeenten roepen inwoners op tot registratie orgaandonor

De uitzending van Make Belgium Great Again op dinsdag 18 september riep de kijkers op om werk te maken van positieve registratie als orgaandonor. In België ben je automatisch orgaandonor, maar in de praktijk wordt dit niet altijd toegepast omdat bijvoorbeeld verwanten zich verzetten tegen het doneren van organen van de overledene.

News

Partners op Brussels Airport versterken hun samenwerking op vlak van milieu

Belgocontrol en Brussels Airport Company hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met Brussels Airlines, TUI fly en DHL Express om gezamenlijke initiatieven te nemen die de milieu-impact van de luchtvaartactiviteiten verder zullen beperken. EUROCONTROL en ACI Europe, de vereniging van luchthavens, steunen en erkennen dit initiatief voor collaboratief milieumanagement (Collaborative Environmental Management of CEM) op Brussels Airport.

News

In Vilvoorde wappert de vredesvlag op 21 september

Om de idealen van de vrede te promoten, hebben de Verenigde Naties 21 september tot ‘Internationale Dag voor de Vrede’ gedoopt. Vrede vzw roept in dit kader op om de bekendheid van deze dag te bevorderen door de vredesvlag uit te hangen op 21 september. Vilvoorde geeft hier opnieuw gehoor aan.

News

Te weinig stenen besteld en dus bekent Marktplein pas kleur na de verkiezingen

Er zit een vlekje op de officiële opening van de nieuwe Grote Markt op 4 oktober: pas na de verkiezingen zal de markt echt kleur bekennen, nu verkeerde tegels werden besteld.

News

Marktplein bekent pas kleur na verkiezingen

Er zit een vlekje op de officiële opening van de nieuwe Grote Markt op 4 oktober: pas na de verkiezingen zal de markt echt kleur bekennen, nu verkeerde tegels werden besteld.

News

Burgerpartij stapt bij schrapping naar rechter

Ook in Vilvoorde moesten alle partijen zaterdag hun kieslijsten indienen. Maar daar wordt burgerpartij Voluit Respect mogelijk geweerd omdat een van de leden ambtshalve geschrapt is.

News

Ziekenhuislogo Briant voorgesteld tijdens symposium

Afgelopen zaterdag organiseerden Imeldaziekenhuis (Bonheiden), H.-Hartziekenhuis (Lier), AZ Sint-Maarten (Mechelen) en AZ Jan Portaels (Vilvoorde) een symposium voor artsen en huisartsen uit de regio. Tijdens het evenement, dat in het teken stond van samenwerking in de oncologische zorg, werd ook de naam ‘Briant’ en bijhorend logo van het zorgnetwerk voorgesteld.

News

Nieuw wandelnetwerk biedt 780 km wandelplezier

Fervente stappers mogen hun wandelschoenen stevig aanbinden. Toerisme Vlaams-Brabant ontwikkelde samen met Regionaal Landschap Brabantse Kouters en Toerisme Oost-Vlaanderen 780 km wandeltrajecten in 13 gemeenten van de Groene Gordel en Scheldeland.

Leisure and hobby

Basiliekroute verenigt groen en gastronomie in wandeling

"Van Basiliek tot Basiliek" is een nieuwe wandelroute door het groen van Grimbergen naar Vilvoorde. Ze neemt je mee door natuurgebieden, katapulteert je terug in de geschiedenis en serveert cultuur en gastronomie op het start- en eindpunt.

Leisure and hobby

Vzw Uit Het Niets moet eind oktober lokalen verlaten

De vzw Uit Het Niets in Vilvoorde moet op 31 oktober zijn lokalen aan de Frans Gelderstraat in Vilvoorde verlaten omdat het lokaal niet brandveilig is. Dat werd hen meegedeeld in een aangetekend schrijven.

News
Download