Your feedback is always welcome!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

FOTO. Pluimpjes slagen voor het goede doel

Zaterdag organiseerden vier badmintonclubs uit de regio een badmintonhappening in sporthal Bosveld voor het goede doel. De clubs zijn Bamadi Machelen, Zoeff Vilvoorde, BC Kampenhout en de B52's uit Steenokkerzeel. De opbrengst van dit evenement gaat integraal naar de G-badmintonwerking van Badminton Vlaanderen.

News

153 regiobewoners planten extra groen aan

Voor het eerst organiseerden de vijf Vlaams-Brabantse regionale landschappen, met de steun van de provincie Vlaams-Brabant, een samenaankoop van inheemse hagen, heggen, houtkanten en hoogstam(fruit) bomen voor in de tuin. Ook in onze regio werd heel wat groen aangeplant.

News

FOTO. Ulrike Bolenz geeft zich bloot

Aanstaande zondag opent de internationaal gewaardeerde kunstenares Ulrike Bolenz ten uitzonderlijke titel de deuren van haar atelier.

News

Grote Markt is, afgezien van afwerking luifel en enkele stenen, zo goed als klaar

De werken aan de Grote Markt in Vilvoorde zijn in hun absolute eindfase aanbeland. Hier en daar moeten nog enkele afwerkingen gebeuren. Desalniettemin werd het plein inmiddels al omgevormd tot een voetgangerszone.

News

Nieuwe woonwijk krijgt school en wordt volledig autovrij

Een 70-tal bewoners zakten dinsdagavond af naar de Loods in Vilvoorde om er de toekomstplannen van het Watersite-project te aanhoren. Daarin staat duurzaamheid centraal, met een volledig autovrije wijk als paradepaardje.

News

Muzikant Pieter (89) krijgt ereteken maar is nog lang niet uitgespeeld

Het stadsbestuur van Vilvoorde heeft een ereteken uitgereikt aan Pieter Croon (89). De Vilvoordenaar brengt al 80 jaar mensen aan het dansen met zijn saxofoon. Nu bij Big Band Gretry, voorheen bij tal van fanfares. “Muziek is mijn passie.”

News

3Wplus plant twee bosjes aan

3Wplus plant momenteel bomen in het Kanaalpark in Vilvoorde en achter de terreinen van Diegem Sport om het gebruik van haar twee energiemobielen klimaatneutraal te maken.

News

Arbeider (42) van Engie overleden na elektrocutie bij werken op hoogspanningssite van Elia

Bij werken op de site van Elia, beheerder van het hoogspanningsnet, in Beringen is dinsdagmorgen een 42-jarige arbeider van energiebedrijf Engie om het leven gekomen. De man uit Vilvoorde werd geëlektrocuteerd. Het is nog onduidelijk hoe het arbeidsongeval precies is kunnen gebeuren.

News

Cargovil gaat doorstroming van sociale naar reguliere economie bevorderen

De provincie Vlaams-Brabant geeft een subsidie van 25.000 euro aan vzw Cargovil, dat bedrijven, de gemeentebesturen van Zemst, Vilvoorde en Grimbergen en POM Vlaams-Brabant verenigt.

News

Spoorverkeer tussen Vilvoorde en Halle hervat

Het spoorverkeer tussen Vilvoorde en Halle (lijn 26) is sinds 10.50 uur hervat, er zijn nog wel gevolgvertragingen. Dat meldt Infrabel.

News
Download