Ik zou me registeren op hoplr
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Onenigheid binnen moslimgemeenschap over verhuis van moskee

Er woedt een kleine storm binnen de Vilvoordse moslimgemeenschap. Sommige leden ijveren voor de verhuis van moskee Masgid Annasr uit de Mechelsesteenweg, het stadsbestuur en het moskeebestuur achten dat onnodig.

Nieuws

“Van Avermaet de te kloppen man”

Jürgen Roelandts kroonde zich in 2008 in zijn debuutjaar als prof verrassend tot Belgisch kampioen in Knokke. In 2015 werd het BK in Tervuren dan weer een nachtmerrie toen de Bodegemnaar zegezeker gevloerd werd door Preben Van Hecke.

Nieuws

Criminaliteit in tien jaar nooit zo laag

De politiezone Vilvoorde-Machelen stelde 4.407 misdrijven vast in 2016, het laagste aantal in de voorbije tien jaar. Vooral woninginbraken kennen een forse daling. Aan de verkeersveiligheid is wel nog wat werk aan de winkel.

Politie en veiligheid

“Ik leg mezelf minder druk op”

Vilvoordenaar Glenn Debruyne eindigde afgelopen week drie keer in de top tien. In Erembodegem fietste de laatstejaarsbelofte zondag naar de vijfde plek. “Sinds Parijs-Roubaix heb ik opnieuw het goede gevoel te pakken”, vertelt Debruyne. “Wel jammer dat ik er wegens meervoudige materiaalpech werd weggeslagen. Maar toch trok ik me op aan mijn prestatie. Ik heb tevens rust in mijn hoofd gevonden. Ik stel mezelf geen torenhoge doelen meer en dat werkt bevrijdend. De druk is hierdoor grotendeels weg. Ik probeer nu overal gewoon vol mee te koersen. Dat resulteerde recent in degelijke uitslagen. Deze ingeslagen weg wil ik blijven bewandelen. Vandaag al in de interclubwedstrijd in Geluwe.”

Nieuws

Woorden van ouders verongelukte Shauni gaan door merg en been: "We missen je nog elke dag”

Op de hoek tussen de Woluwelaan en de Jozef Van Damstraat prijkt sinds gisteren een Save-bord van Ouders van Verongelukte kinderen. Dat bord herdenkt Shauni Jespers (20), die op die plek vier jaar geleden omkwam. Familie en vrienden legden er een bloemetje en gaven uiting aan hun gemis.

Nieuws

Verdachte reiskoffer aangetroffen aan bushalte

Aan een bushalte in de Parkstraat in Vilvoorde is vrijdagnamiddag een verdacht pakket aangetroffen. Dat meldt de lokale politie van de zone Vilvoorde-Machelen.

Politie en veiligheid

FOTO. Olé Pistolé

Bij Chiro Far West gebeurt het afsluiten van het werkjaar met de organisatie van Olé Pistolé op 25 juni aan de kerk van Far West, langs de Gevaertstraat, met een party, een rommelmarkt, volksspelen, een concert en een pistolet. Meer info op www.chirofarwest.be/feest

Rommelmarkt

Chiro Far West wil samen met leden en buren einde van werkjaar vieren

De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent niet alleen het einde van het schooljaar; ook het werkjaar van Chiro wordt afgesloten. Bij Chiro Far West gebeurt dat op feestelijke wijze, met de organisatie van Olé Pistolé.

Nieuws
Download