Keep the good new year intentions alive!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Stad staat borg voor nieuwe scoutslokalen, jeugd had op meer gehoopt

De Vilvoordse gemeenteraad zette zopas het licht op groen voor een stedelijke borgstelling van maximum 100.000 euro voor een lening van de Scouts Vilvoorde. Daarmee kan de scouts beginnen aan de bouw van hun nieuwe lokalen in de wijk Faubourg. Maar de scouts hadden er duidelijk meer van verwacht.

News

Oude militaire site biedt straks plaats aan school, moskee en sportinfrastructuur

Het stadsbestuur van Vilvoorde koopt de Asiat-site voor 10 miljoen euro over van Defensie en de Regie Der Gebouwen. Op de site komen in de toekomst onder meer een nieuwe, secundaire school en extra faciliteiten voor jeugd- en sportverenigingen.

News

In lompen geklede arbeiders in oude gevangenis mogen naar buiten, maar niet praten

De Britse televisiezender BBC maakt opnames aan het Tuchthuis in Vilvoorde. Daar wordt de nieuwe topserie ‘Les Misérables’ opgenomen. Dat is een Brits-Belgische productie met Dominic West als Jean Valjean.

News

Britten nemen topreeks op in een van de oudste gevangenissen van ons land

Het tuchthuis, een gerenoveerde gevangenis uit de achttiende eeuw in Vilvoorde, is het decor voor een nieuwe Brits-Belgische topreeks ‘Les Misérables’. Het historische gebouw is in de reeks een oude juwelenfabriek. Einde achttiende eeuw was ze de tweede modernste gevangenis van de Zuidelijke Nederlanden waar gestraften werden heropgevoed in plaats van hen te folteren en lijfstraffen te geven zoals dat tot dan toe het geval was.

News

Jong VLD deelt bruiswater uit voor bruisende stad

Jong VLD Vilvoorde deelde op de zaterdagmarkt flesjes bruiswater uit aan voorbijgangers. “Dat is een ludieke manier om te tonen dat wij staan voor een bruisend Vilvoorde”, zegt Thomas De Mey, “We willen onder meer onze vrijetijdpas promoten en vragen om een fuifbeleid om beginnende organisatoren te begeleiden in het ingewikkelde proces van fuiven organiseren.”

News

FOTO. Mobiel recyclagepark komt aan huis

Deze week brengt Incovo met de mobiele recyclageparken een bezoek aan elke Incovo-gemeente. Anderhalf uur lang komen er twee vrachtwagens te staan op diverse locaties in Vilvoorde, Londerzeel, Meise, Zemst en Machelen, waar mensen hun afval naartoe kunnen brengen.

News

FOTO. Hulpdiensten oefenen bio terreuraanslag

De politie, het leger en de civiele bescherming oefenden vandaag in Vilvoorde hoe ze op een bioterroristische aanslag moeten reageren. Een geïmproviseerd scenario vormt de basis van de oefening “Bio Garden” die plaats vond op het militair domein van Peutie en in het Federaal Crisiscentrum in Brussel. De oefening werd bijgewoond door minister van Volksgezondheid Maggie De Block, samen met defensieminister Steven Vandeput en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon. Er werden nieuwe communicatiesystemen uitgetest om beelden uit te wisselen. Momenteel bestaat die ploeg al uit drie personen, maar dat zullen er uiteindelijk tien worden.

Alert

Morgane ruilt potten en pannen even voor de catwalk

Morgane Bousson uit Vilvoorde stelde zich zopas voor als kandidate Miss Vlaams-Brabant voor Miss België 2019. Dat deed ze in de Greenroom van Perk, waar ze werkt als zaalbediende. Morgane volgde hotelschool in Ter Duinen in Koksijde en mag zich - net als sterrenchefs Peter Goossens, Piet Huysentruyt en Geert Van Hecke - inmiddels Coxydienne noemen.

News

FOTO. Vilvoorde speelt thuismatch tegen Panama

De stad Vilvoorde zorgde tijdens de Wereldbeker voor een mega groot scherm op het Bolwerkplein. Als thuisstad van Yannick Carrasco werden alle voetbalfans uitgenodigd om in supportersuitrusting samen de nationale ploeg aan te moedigen. Op maandag 18 juni, zaterdag 23 juni en donderdag 28 juni worden de wedstrijden tegen Panama, Tunesië en Engeland uitgezonden. Doen de Rode Duivels het goed, dan kunnen er nog enkele uitzendingen volgen.

News

Jong Vld Vilvoorde pleit voor meer fietsenstallingen

Jong Vld Vilvoorde wil meer inzetten op een vlotte doorstroom door het fietsen in Vilvoorde aan te moedigen. “Dit willen we bereiken via doelgerichte acties en vooral een goede fietsinfrastructuur”, benadrukken gemeenteraadslid Thomas De Mey en voorzitter Remy Esquiliche.

News
Download