Welkom thuis!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Organisatie krijgt put niet dicht: Mekitburn verdwijnt

De vzw Goesting?! heeft er de stekker uitgetrokken. Daarmee komt een einde aan het Mekitburn-festival. De organisatie zag de bezoekersaantallen jaar na jaar dalen en belandde zo in een vicieuze cirkel met financiële problemen.

Nieuws

Vrijwilligers koken voor minderbedeelden in Oeganda

De vrijwilligers van de werkgroep Broederlijk Delen Vilvoorde lieten zich het voorbije weekend van hun meest culinaire kant zien. Ze kropen achter de potten en pannen in de keuken van Zaal Ons Huis om er een solidariteitsmaaltijd te serveren aan de 158 eters. De opbrengsten van de maaltijden gaan naar een project van Broederlijk Delen in Oeganda.

Nieuws

Ruim derde werkzoekenden in Halle-Vilvoorde kent geen of amper Nederlands

Iets meer dan 36 procent van de niet-werkende werkzoekenden in Halle-Vilvoorde had in 2017 geen of slechts een beperkte kennis van het Nederlands. Die groep is gemiddeld ook iets langer werkloos dan werkzoekenden met een goede of zeer goede kennis van de taal. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) op een schriftelijke vraag van Willy Segers (N-VA).

Ik zoek een...
Nieuws

Stad neemt deel aan actiedag tegen racisme

Op woensdag 21 maart is het de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Een dag die stad Vilvoorde graag in de kijker wil brengen. Iedere burger kan bij het stadsbestuur immers rekenen op een gelijkwaardige behandeling en om dit in de verf te zetten nemen zij deel aan een actie van Unia.

Nieuws

FOTO. Zorgpartners slaan handen in elkaar

Op zondag 18 maart 2018 was het opnieuw Dag van de Zorg in Vlaanderen en hiervoor hebben het OCMW van Vilvoorde, de Stad Vilvoorde, Landelijke Thuiszorg vzw en Felies vzw de handen in elkaar geslagen. De nieuwe zorgsite Filfurdo en het lokaal dienstencentrum De Meeraat toonden waarvoor zij staan. Er werd ook reeds een tip van de sluier opgelicht voor 2019 wanneer de Dienst Gezins- en Aanvullende Thuiszorg, andere lokale dienstencentra, de dienst Warme Maaltijden aan Huis en het KaDeeke van de Stad Vilvoorde hun intrek zullen nemen.

Nieuws

Exponential strijkt hele week neer in Kruitfabriek

De Kruitfabriek organiseert in samenwerking met Brussels Art Factory van donderdag 22 tot en met donderdag 29 maart Exponential.

Nieuws

“Verbreding Ring brengt leefbaarheid in gevaar”

Het actiecomité ‘Respect D3F’ tekende present op de voorstelling van de plannen rond de verbreding van de Ring. De leden vrezen dat de uitbreiding de leefbaarheid van de regio aantast.

Nieuws

Leerlingen geven De Kampioenen kleur tijdens schilderwedstrijd

27 secundaire scholen en evenveel lagere scholen in heel Vlaanderen namen deel aan ‘SOS - Schilder op School’. De actie wil het schilderonderwijs positief onder de aandacht brengen. Ook in Vilvoorde namen twee scholen deel aan de schilderdag. 24 leerlingen van basisschool De Groene Planeet en secundaire beroepsschool De VeSt maakten samen een colorwall van twintig vierkante meter.

Nieuws

Folkband bewaakt dialect via een omweg: “Met Ierse folk onze streektaal doen herleven

In 2008 geleden bracht de Vilvoordse folkband ‘Op't Goevallend Oeit’ zijn eerste cd uit. Tien jaar tien jaar later verschijnt de opvolger op St. Patrick's Day, de Ierse nationale feestdag. Deze muzikanten schuwen immers de Guinness niet.

Nieuws
Download