Hoplr, het private sociale netwerk voor je buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Kerstmutsen en bubbels voor Zilverpunt

Vzw Het Vilvoords Zilverpunt, dat leemtes in het lokale thuiszorgaanbod moet invullen, bood haar klanten, medewerkers en medewerkers een leuke en gezellige kerstreceptie aan in cultuurcentrum Het Bolwerk. Samen met een delegatie van het gemeentebestuur en de Kerstman genoten ze van een glaasje welverdiende bubbels.

Nieuws

“We recupereren onze twee pivots”

Zondag speelt Bavi 2 om 13 uur een cruciale wedstrijd tegen Erpe-Mere. Om alle kansen te vrijwaren voor het behoud moeten de troepen van coach Thierry Van Moer absoluut winnen. “We recupereren onze twee pivots in vergelijking met de heenmatch op Erpe-Mere. Toen stonden Dylan Delobbe en Dries Collys aan de kant. Met onze twee grote jongens in steun moeten we weerwerk kunnen bieden. We gooiden het roer om en zetten alles op het behoud. Onze nationale U21 worden overgeheveld naar de B-ploeg. Van de landelijke kadetten laten we jongens doorstromen naar de U21. We wonnen drie van de jongste vijf matchen en geloven erin.”

Nieuws

Authentieke spiegeltent is epicentrum van animatieprogramma

De deuren van de spiegeltent op het Bolwerkplein in Vilvoorde zwaaien vandaag weer open. De hele kerst- en nieuwjaarsperiode organiseren de vele verenigingen van de Zennestad een variëteit aan activiteiten en feestjes.

Nieuws

FOTO. Zilverpunt trakteert op kerstreceptie

De vzw Het Vilvoords Zilverpunt, dat leemtes in het lokale thuiszorgaanbod moet invullen, bood haar klanten, medewerkers en medewerkers een leuke en gezellige kerstreceptie aan in CC Het Bolwerk. Burgemeester Hans Bonte hield een korte toespraak. Ook de kerstman en schepen Fatima Lamarti tekenden present. Schepen Lamarti is bevoegd voor Sociale Zaken, seniorenbeleid, gehandicaptenbeleid, gezondheidsbeleid, tewerkstellingsbeleid, armoedebeleid, lokale diensteneconomie en sociale economie. Lokaal integratiebeleid, flankerend onderwijsbeleid en ontwikkelingssamenwerking.

Nieuws

Nieuwbouw voor sport en cultuur in Koningslo

Vilvoordenaren worden tegenwoordig om de oren geslagen met vernieuwingswerken in het centrum, maar ook in de wijken staan er heel wat grote projecten in de steigers. Zo krijgt wijk Koningslo een nieuw sport- en cultuurcentrum van zo'n 7 miljoen euro.

Nieuws

“Verlies is jammer voor de affiche van zondag”

De Vilvoordse afgevaardigde Pierrot Triest was er het hart van in dat Bavi de derby op Woluwe verloor. “Het stond 69-72 met nog twee minuten op de klok, maar nadien liep het fout. De scheidsrechter vergiste zich een paar keer en met een Marbaix op halve kracht waren we gehavend. Het verlies is jammer voor de affiche van zondag. Onze spelers rekenen op vocale ondersteuning voor de belangrijke wedstrijd tegen Oostkamp. Deze ploeg heeft ons ondertussen de leiding afgesnoept en staat twee punten voor in de rangschikking. Winnen tegen deze uitgekookte ploeg is noodzakelijk om een rol van betekenis in de top vijf te blijven spelen.”

Nieuws

Sneeuw heeft nog gevolgen: viaduct Vilvoorde zit vol putten, kans op overstromingen

Hoewel de sneeuw van de afgelopen dagen alweer bijna helemaal verdwenen is, zijn de problemen door toedoen van het winterweer nog niet weg. Het asfalt van het viaduct van Vilvoorde is beschadigd in beide richtingen. Daarnaast dreigen in West-Vlaanderen verschillende beken uit hun oevers te treden.

Nieuws

Passagierstrafiek blijft groeien op Brussels Airport in november

De voorbije maand hebben meer dan 1.8 miljoen passagiers via Brussels Airport gereisd. Dat is een toename van 5,1% vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. Ook het vrachtvervoer kent in november 2017 opnieuw een toename (+9,4%) ten opzichte van de maand november vorig jaar.

Nieuws

Kiara wint Vilvoords Sportjuweel

Kiara Lenaertz heeft er een indrukwekkend triatlon-seizoen opzitten en kreeg daarom het Vilvoords Sportjuweel uitgereikt. Kiara haalde onder meer een Belgische titel bij de junioren en medailles op het BK en de Europese Junior Cup in Riga. De prestaties van de triatlete van Triatlon Club Tribe in Vilvoorde bleven niet onopgemerkt. Kiara's droom? Deelnemen aan de Olympische Spelen.

Nieuws

Vlaamse rand minder arm dan Brussel

De inwoners van de Vlaamse Rand zijn opvallend minder arm dan die van het Brusselse Gewest. Toch is het aantal mensen met een leefloon en met een betalingsachterstand op hun lening toegenomen.

Nieuws
Download