Buren leren elkaar kennen, delen spullen en starten initiatieven
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Fietsers blijven zwakke broertje in regio rond de luchthaven”

Vlaams minister van mobiliteit Ben Weyts (N-VA) maakte gisteren de cijfers over het aantal ongevallen met fietsers en voetgangers per gemeente bekend. Zoals te voorspellen viel, gebeurden de meeste ongevallen in de luchthaven- en bedrijvenzones.

Wegen en verkeer

Uitbaters kippenkraam krijgen rake klappen van jonge overvallers

Twee jonge kerels hebben woensdagavond het kippenkraam The Chickenman overvallen in de Meerstraat in Londerzeel. Uitbaatster Maaike Verbeiren en haar jobstudente kregen rake klappen. De daders gingen aan de haal met de volledige dagopbrengst.

Politie en veiligheid

Gezellig maar duur: deze tent kost jaarlijks 100.000 euro

De spiegeltent zal ook tijdens de komende eindejaarsperiode voor een vleugje nostalgie zorgen in Vilvoorde. De mobiele danspaleizen bewezen de voorbije jaren hun meerwaarde, maar blijken nu ook verlieslatend voor de stad.

Nieuws

Jongeren werken een dag voor leeftijdsgenoten in El Salvador

Tijdens de Youca Action Day, die vandaag plaatsvindt en vroeger bekend was als de Zuiddag, werken jongeren een dag voor een bedrijf, organisatie of overheidsinstelling. Hun loon schenken ze volledig aan het goede doel. Dit jaar ligt de focus van de dag op een jongerenproject in El Salvador.

Nieuws

Rustplekje voor bos en fitnesstoestellen voor park

Het Lintbos van Grimbergen krijgt een rustplek en het Hanssenspark in Vilvoorde krijgt fitnesstoestellen. Dat is het resultaat van een bevraging van het Vlaams Agentschap Natuur en Bos.

Vrije tijd en hobby

“Geklopt op onze waarde”

Een week nadat Bavi de leidersscalp veroverde op Sijsele, ploften de Vilvoordenaars met beide voetjes opnieuw stevig op de grond nadat thuis werd verloren van Gistel-Oostende met 75-80. Afgevaardigde Pierrot Triest wond er geen doekjes om op het Slachthuisplein.

Nieuws

Robin Koekoekx matchwinnaar met twee treffers: “Top vijf halen is een gewettigde ambitie”

Perk klopte Mollem met 2-0 en handhaaft zich zo op een knappe en hoopvolle derde plaats. De doctorerende burgerlijk ingenieur Robin Koekoekx ruilde Kampenhout voor Perk waar hij zondag prompt matchwinnaar werd met twee treffers.

Nieuws

Terwijl raadsleden praten over extra beveiliging, halen vandalen clublokaal overhoop

De gemeenteraad van Vilvoorde beraadde zich maandagavond over de beveiliging van de lokalen van KFC Peutie. Op datzelfde moment drongen vandalen opnieuw binnen in het clubhuis. Voor de tweede maal in tien dagen.

Nieuws

Burgemeester Hans Bonte bezocht vier Vilvoordse syriëstrijders in de gevangenis. Sindsdien maakt hij zich ernstige zorgen: “Ik hou mijn hart vast als ze vrij komen”

“Ik hou mijn hart vast als ze weer ­vrijkomen.” Hans Bonte, ­burgemeester van Vilvoorde, maakt zich zorgen over de 112 Syriëstrijders in onze ­gevangenissen. In principe moeten de burgemeesters hen opvolgen, maar ­volgens hem heerst daar complete ­onduidelijkheid over. Hij bezocht vier ­Vilvoordse Syriëstrijders in de cel.

Nieuws

Bewoners Kantkwartier wensen warme bakker in nieuw woonproject, en een kaaswinkel

Uit een bevraging van projectontwikkelaar Imoya blijkt dat een kwart van de buurtbewoners een warme bakker wil aan het nieuwe Kantkwartier.

Nieuws
Download