Lanceer zeer eenvoudig een idee of initiatief
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Tremelo krijgt eindelijk elektrische laadpaal

Begin 2015 liet het Tremelose gemeentebestuur weten dat er weldra een elektrische laadpaal in de gemeente zou worden geplaatst. Door problemen met de elektriciteitsmaatschappen werd dit echter geruime tijd opgeschoven. Deze lijken nu van de baan, zodat de bevoegde schepen, Diane Willems (CD&V) zich sterk maakt dat in het najaar een elektrische laadpaal op de Vinneweg zal worden geplaatst

Nieuws

Gemeente becijfert ophaling roze zakken

Vanaf januari 2018 zou ook de gemeente Tremelo de roze zakken door Ecowerf kunnen laten ophalen. Of dat in onze gemeente ook echt het geval zal zijn hangt af van het prijskaartje dat aan deze ophaling verbonden zal zijn.

Nieuws

“Alles staat in het teken van de cross”

Ook bij tweedejaarsbelofte Glenn Verbeeck uit Tremelo staat alles in het teken van het veldrijden.

Nieuws

“Dit weekend heroptreden”

Eerstejaarsbelofte Tomas Szedelyi uit Tremelo maakt dit weekend zijn wederoptreden. “Dat zal dan na anderhalve week trainen gebeuren in een wedstrijd van de VWV omdat daar de afstand kleiner is. Het komt erop aan het juiste gevoel terug te vinden nadat ik een tijdlang out was door klierkoorts. Bepaalde objectieven streef ik niet na voor wat het wegseizoen betreft omdat voor mij alles in het teken staat van de cross. Ik heb trouwens het gevoel dat de overstap op de weg veel zwaarder is dan in het veld. Misschien ook omdat daar minder deelnemers aan de start staan. Ik reed pas begin mei mijn eerste wedstrijd.”

Nieuws

Tremelo viert 11 juli op 8 juli

Op zaterdag 8 juli wordt in het centrum van Baal de 11-juli viering gehouden met tal van optredens en medewerking van lokale verenigingen. Ook aan de Tremelose dichter Jef Wouters is dit feit niet onopgemerkt voorbij gegaan.

Nieuws

Retributie gebruik turnzaal van school vastgesteld

Het Tremelose gemeentebestuur heeft de huurprijs vastgesteld voor verenigingen die de turnzaal van de Vrije Basisschool van Tremelo willen huren.

Nieuws

Baalse kermisloop wordt Memorial Wiske Maes

Eind juli wordt in het centrum van Baal traditioneel de kermisloop georganiseerd. Ook dit jaar is dit op vrijdag 28 juli het geval, maar maar werd deze ter nagedachtenis van de vorig jaar overleden schepen, Wiske Maes, omgedoopt tot Memorial Wiske Maes.

Nieuws

Nieuw dorpscentrum moet klaar zijn tegen september 2018

Met een informatievergadering voor buurtbewoners werd de aftrap gegeven voor de riolerings- en wegenwerken, die het centrum van Baal tegen volgend jaar een nieuw uitzicht moeten geven.

Wegen en verkeer

Veel steun voor beverdammen

Nadat onbekenden beverdammen hadden vernietigd, is er in Tremelo een hele kettingreacties aan steunactiviteiten voor deze bedreigde diersoort ontstaan

Nieuws

ZCT-zwemmer Maxime Eekhof combineert in Amerika zwemmen met studeren

Toen Maxime Eekhof vorig jaar Belgisch kampioen op de 100 meter schoolslag werd, droomde hij ervan in Amerika zijn favoriete sport met zijn studies te kunnen combineren. Intussen is hem dat gelukt en blikt hij tijdens zijn verblijf in ons land samen met ons terug op een boeiende periode.

Nieuws
Download