Bekijk zeker eens de huisregels
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Kindje in maxi cosy bevrijd uit vergrendelde bestelwagen

Een uitbater van een takeldienst heeft zaterdag omstreeks 13.45 uur een kindje bevrijd uit een bestelwagen die geparkeerd stond op de parking van kinderspeciaalzaak De Kinderplaneet op de Baalsebaan in Baal.

Nieuws

Man troggelt basisscholen centen af met simpele list

Een man van middelbare leeftijd heeft twee scholen, in Tremelo en Keerbergen, opgelicht. Met een list slaagde hij erin kleine sommen geld afhandig te maken. In een basisschool in Kampenhout mislukte het opzet. De politie onderzoekt de zaak.

Politie en veiligheid
Nieuws

Grote Brabantse Bijenmarkt en Plantenruildag

Op zondag 25 maart organiseert de Imkersgilde Sint-Ambrosius Baal en Omstreken (ISABO) haar 48e Bijenmarkt en Plantenruildag, welke uitgegroeid is tot de grootste bijenmarkt en plantenruil in Vlaams-Brabant.

Nieuws

Een nieuwe Fietseling voor recreatieve fietsers in de maak

Nadat vijf gemeenten vorig jaar beslisten te stoppen met de organisatie van de Fietseling, uitten de gemeenten Begijnendijk en Herselt hun bedoeling om een nieuw fietsevenement op te starten. Ook Tremelo springt mee op de kar.

Nieuws

OCMW deelt 1.370 Sint-Gregoriusbroodjes uit

Twaalf maart is gewoontegetrouw voor de schoolgaande jeugd van Tremelo een feestdag. Naar aanleiding van de feestdag van Sint-Gregorius deelt het OCMW jaarlijks rozijnenbroodjes uit aan de kinderen. Onder de naam ‘Sint-Gregorekens’ wordt dat gebruik sinds mensenheugenis inTremelo in ere gehouden.

Nieuws

Burgemeester viert opnieuw 4 dagen lang feest

Dit weekend wordt voor het negende jaar op rij het Bal van Burgemeester Paul Dams georganiseerd, dat net als de vorige jaren over vier dagen, van vrijdag tot maandag, gespreid is.

Nieuws

YouTuber maakt hilarische parodie op ‘Temptation Island’: “Iedereen gaat vreemd, maar toch niet Tim?”

Daan Verschueren uit Baal bij Tremelo heeft op YouTube opnieuw de avonturen op ‘Temptation Island’ onder de loep genomen. Tijdens het vorige seizoen scoorde hij met zijn parodie ‘Marvin van bil?’ een hitje, nu probeert hij hetzelfde met ‘#tochnietdentim’.

Nieuws

VIDEEO. Leerlingen vieren Sint-Gregorius met rozijnenbrood

Maandag hebben de leerlingen van de Sint-Annaschool uit Baal, bij Tremelo, de heilige Sint Gregorius herdacht. Dat is een traditie die de plaatselijke basisscholen er elk jaar vieren. Eerst is er een misviering. Daarna trakteert het OCMW van Tremelo op rozijnenbollen, ook wel bekend als Sint-Gregoreken of de lekkernij die verwijst naar de heilige man.

Nieuws

FOTO. Leerlingen kwamen in pyjama naar school

In het kader van de Nationale Pyjamadag mochten de leerlingen van de Vrije Basisschool van Tremelo afgelopen vrijdag in pyjama naar school komen. Hierbij werd ook dieper ingegaan op de achterliggende reden van deze bijzondere dag die reeds voor de derde keer werd georganiseerd. Zo leerden de kinderen meer over Bednet, het initiatief dat ervoor zorgt dat zieke kinderen en jongeren die tijdelijk niet naar school kunnen, toch mee in de klas zitten van thuis uit.

Nieuws

Gedicht. Jef voelt de lente

De zachte temperaturen van de laatste dagen inspireerden de Tremelose dichter Jef Wouters tot het schrijven van dit gedicht.

Nieuws
Download