Nice to have you here!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Ook dichter Jef merkte dat de herfst in het land is

Alhoewel het gisteren nog zomer was, is de herfst afgelopen nacht niet onopgemerkt onze contreien binnen geslopen. Dit heeft ook de Tremelose dichter Jef Wouters gemerkt.

News

Gemeentehuis opent op zondag voor de registratie als orgaandonor

Naar aanleiding van de uitzending van deze week van het VTM programma 'Make Belgium Great Again' zal het gemeentehuis op zondag 23 september geopend zijn van 10 tot 14 uur. Tijdens deze uitzonderlijke opening kan men zich registreren als orgaandonor.

News

Vrienden van overleden historicus steken maanden werk in ultiem eerbetoon

Als ultiem eerbetoon brachten vrienden van de vorig jaar overleden Rik Wouters met ‘950 jaar Keerbergen’ zijn 21ste en laatste heemkundig boek uit.

News

VIDEO. Laatste boek van ereburger Rik Wouters komt uit, 1 jaar na zijn dood

Meer dan een jaar na z'n dood is het laatste boek van Rik Wouters uitgebracht. De Tremelose ereburger schreef het uiteraard niet meer zelf, maar met de hulp van vrijwilligers die in zijn archief doken, komt het boek er nu toch.

News

Gemeentelijke bibliotheek weer open na grootschalige renovatie oude meisjesschool

Na een grote renovatie is de bibliotheek weer open. Het gemeentebestuur investeerde 1,5 miljoen euro in de oude meisjesschool waarin de bibliotheek sinds 1986 werd ondergebracht.

News

Dirk Tieleman signeert zijn boek in Tremelo

Op zaterdag 15 september signeert Dirk Tieleman zijn boek, Viva Cuba, in de Standaard Boekhandel te Tremelo.

News

Adviesraad brengt politieke partijen samen rond sociale thema's

In aanloop naar de nakende gemeenteraadsverkiezingen organiseerde de Tremelose adviesraad voor personen met een beperking gisteren een sociaal verkiezingsdebat. Hierbij had elke partij niet alleen twee personen afgevaardigd om hun standpunt rond zorg voor personen met een beperking toe te lichten. De partijen waren ook zeer goed vertegenwoordigd in het aanwezige publiek, dat grotendeels uit de achterban van elke partij bestond. Wereldschokkende standpunten werden er niet verkondigd, maar enkele interessante meningen wil ik u niet onthouden.

Alert

Causerie met Ilse Landuyt over de geschiedenis van honger en dorst

Op zondag 23 september organiseert het Willemsfonds Tremelo een causerie met Ilse Landuyt die het verleden induikt op zoek naar degeschiedenis van honger en dorst.

Then and now

Adviesraad organiseert sociaal verkiezingsdebat

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen organiseert de Tremelose adviesraad voor personen met een beperking maandagavond 10 september een sociaal verkiezingsdebat.

News

VIDEO. Mensenketting om boeken te verhuizen in Tremelo

In Tremelo vormden de kinderen van de lagere scholen dinsdagochtend een mensenketting om alle boeken van de bibliotheek op hun plaats te zetten. Die is lang gesloten geweest voor renovatiewerken en tijdens die werken zijn alle boeken verplaatst naar een klein zaaltje ernaast. Samenwerken was vandaag dan ook de boodschap voor de kinderen.

Traffic
Download