Jouw feedback is altijd welkom!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Terugblik op Autovrije Zondag

Zondag werden in tal van steden en gemeenten activiteiten in het kader van Autovrije Zondag georganiseerd. Ook in Tremelo was dit het geval. Zo werd het Damiaanplein en de aanpalende straat verkeersvrij gemaakt en konden bezoekers er fietsen testen of laten graveren, mochten kinderen een ritje op een gekke kinderfiets maken of kon men de fairtradestand bezoeken. Daarnaast werden ook tal van personen en initiatieven in de aandacht geplaatst.

Nieuws

Tremelose dorpsdichter gedenkt Wereld Alzheimer Dag

Vandaag, donderdag 21 september, is het Wereld Alzheimer Dag. De Tremelose dorpsdichter, Greet Van Moer, deelt haar gedachten over deze vreselijke ziekte in een beklijvend gedicht.

Nieuws

FOTO. Ook de boekentassen zijn weer gezegend

Naar goede gewoonte werd het nieuwe schooljaar op de Tremelose Vrije Basisschool met een officiële boekentassenwijding ingezet. Tijdens de viering werd ook bijzondere aandacht aan het jaarthema van de school gewijd, dat dit jaar in het teken van de zoektocht naar geluk staat. De viering werd dan ook passend afgesloten met het liedje 'Happy'.

Nieuws

Conny start met kinder- en tieneryoga in Baal

Vanuit haar droom om met kinderen te werken en hen weer in contact met hun innerlijke kracht te brengen, gaat Conny Paps op 23 september in Baal met kinder- en tieneryoga van start..

Nieuws

Dierenarts Pascale Gastmans viert 20-jarig bestaan van haar praktijk

Als klein meisje was het haar grote droom om later dierenarts te worden. Op zondag 24 september viert Pascale Gastmans het 20-jarig bestaan van haar dorpspraktijk, waarbij ze niet alleen al haar 1300 klanten heeft uitgenodigd, maar ook haar 320 oudste patiëntjes extra in de kijker zal plaatsen.Samen met ons blikt ze terug op die 20 mooie en goed gevulde jaren.

Nieuws

Tremelose senioren sportelen in groep

Voor het negende jaar op rij neemt de gemeente Tremelo deel aan de regionale sporteldag. Een 800-tal senioren, waarvan er 130 uit de eigen gemeente komen, trekken OP 22 september voor een dag naar Blankenberge waar ze op een recreatieve wijze en in een ontspanning omgeving kunnen sporten. Hierbij staan oa fietsen en wandelen, maar kubben, petanque en minigolf op de sportieve agenda.

Vrije tijd en hobby

Bobo houdt eerste modeshow sinds overname

Onlangs maakte de bekende Tremelose kledingzaak, Bobo, bekend dat, alhoewel de zaak door Intro Fashionstore werd overgenomen, dit niets aan de identiteit van de Tremelose winkel, bekend van haar vele BV's, zal veranderen. De eerste modeshow sinds de overname, nu zondag 17 september, moet deze belofte waar maken. Zo zullen er opnieuw 24 BV's op de catwalk te bewonderen zijn, met hierbij zelfs enkele nieuwe gezichten.

Nieuws

Tremelo neemt deel aan Autovrije Zondag

De gemeente Tremelo roept alle inwoners op om op zondag 17 september, tijdens de 'Autovrije Zondag', de auto thuis te laten. In ruil hiervoor zetten ze die dag op het Damiaanplein duurzame mobiliteit in de kijker. Men kan er (elektrische) fietsen testrijden, zijn fiets laten graveren, met gekke fietsen rijden of genieten van een (h)eerlijke Fair Trade producten. Daarnaast huldigen en fietsen ze die dag de nieuwe 'Dwars door Tremelo' fietsroute in, organiseren ze de prijsuitreiking van de wedstrijd Zo Dichtblij en zetten ze de kringloopkrachten en mooimakers in de bloemen.

Vrije tijd en hobby

Groen verbolgen omdat verwoesting beverdammen onbestraft blijft: “Vandalisme wordt gewoon onder de mat geveegd”

Oppositiepartij Groen is ontsteld dat het Tremelose gemeentebestuur de verwoesting van de beverdammen begin deze zomer ongestraft laat. “De gemeente veegt dit vandalisme gewoon onder de mat”, klinkt het.

Politie en veiligheid

OCMW-raadsleden kregen 60.000 euro te veel aan zitpenningen

De OCMW-raadsleden van Tremelo hebben de voorbije vier jaar 60.000 euro te veel aan zitpenningen gekregen. Maar wie ontdekte deze onrechtmatige betalingen? Daar draait het nu om.

Nieuws
Download