Waar ligt de parking van Antwerpen?
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Kenny Willems verovert tweede overwinning

Kenny Willems uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver pakte zijn tweede zege van het seizoen. De vele ontsnappingen zorgden er voor dat het 80-koppige deelnemersveld fel werd uitgedund.

Nieuws

Joggers Team Tienen houdt vijfde Fun Run

Zaterdag vond op de terreinen van de Stichting MM Delacroix in Hakendover de vijfde editie plaats van de slottest van de lenteversie van Startjogging van JTT (Joggers Team Tienen).

Nieuws

200 plaatsen in nieuwe ondergrondse centrumparking

Het stadsbestuur van Tienen en het Bisdom hebben een akkoord voor de bouw van een ondergrondse centrumparking. De bouwwerken starten in 2018. Aan beide kanten van de Ooievaarstraat verrijst het stadsontwikkelingsproject de ‘Hertogensite’, waar nu nog het Immaculata instituut is gevestigd. De naam verwijst naar de vaste residentie van de hertogen van Brabant. Het hertogenhuis dat als monument is beschermd, wordt grondig gerestaureerd. Het wordt de eyecatcher van het project, goed zichtbaar vanaf de Onze-Lieve-Vrouwbroedersstraat.

Wegen en verkeer

Vervallen Sint-Jansgasthuis staat te koop

Het stadsbestuur van Tienen en Onroerend Erfgoed hebben een minnelijke schikking over de verkoop van het verkrotte Sint-Jansgasthuis. In het pand werd vorig jaar nog een drugsdode gevonden. Wie het koopt, moet het afbreken en weer opbouwen.

Nieuws

Suikerstad trekt alle registers open tijdens zomermaanden

Onder de noemer ‘Tienen Feest!’ worden de inwoners en bezoekers van de suikerstad een zomer lang verwend, met als absolute blikvangers: ‘Feest op het Plein’, met de Romeo's, het ‘Hap Foodtruck Festival’, de Vianderfeesten en natuurlijk Suikerrock.

Nieuws

Weidebrand valt mee, tankwagens mogen rechtsomkeer maken

De brandweerkorpsen van Tienen, Scherpenheuvel-Zichem en Diest zijn vrijdagmiddag met het groot materiaal uitgerukt naar een weidebrand in Budingen. Omdat de brand meeviel, maakten ze al snel rechtsomkeer.

Politie en veiligheid

Kunstgrasveld van 2012 kwam er niet

Volksvertegenwoordiger Bert Moyaers (sp.a) heeft vragen bij niet uitgevoerde delen van het Vlaamse sportinfrastructuurplan, waaronder het kunstgrasveld in Tienen in 2012.

Nieuws
Download