Beter een goede buur dan een verre vriend
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Veertig jaar geleden: naar de sporthal op sokken

Hij was nog niet officieel ingewijd, maar op 12 december 1977 nam de turnclub Het Eendje de nieuwe sporthal in het Houtemveld in gebruik. In het begin werd nauw toegekeken op het schoeisel op de sportvloer.

Nieuws

Ook hier branden kerstlichtjes in overvloed: “Met bijpassende kerstmuziek”

Al twintig jaar zet een koppel uit Tienen een lichtspektakel op poten tijdens de feestdagen. Het stormachtige weer van de laatste dagen gooide bijna roet in het eten, maar ze slaagden toch in hun opzet.

Nieuws

Drie weekends van december gratis parkeren

Tijdens de laatste drie weekends van december is parkeren gratis in Tienen en wordt er extra parkeergelegenheid voorzien op de parking van het VIA Sint-Jozefsinstituut aan de Waaibergstraat.

Wegen en verkeer

Milieuraad bezorgd om kastanjeboom nabij kazerne

De Milieuadviesraad (MAR) vraagt een onderzoek naar de gezondheid van een kastanjeboom tussen de Broekstraat en de kazerne.

Nieuws

Blaaskapel helpt Mensen in Nood

De Hagelandse Blaaskapel uit Oplinter speelt zondag 17 december om 15 uur in de Sint-Germanuskerk in Tienen een kerstconcert. De opbrengst gaat naar Mensen in Nood (MIN). Die organisatie kwam 31 jaar geleden tot stand door toedoen van deken Joris Hardiquest, die tijdens een bezoek aan dopelingen had vastgesteld dat een kind in een arm gezin in een sinaasappelkistje sliep en niet in een wieg.

Nieuws

Band New Related brengt kerstsingle uit

De Glabbeeks/Tiense band New Related van Jens Maes, Tine Laermans en Alexander Soetewey pakt met de kerstdagen uit met de single Christmas Holidays. Het nummer brengt het verhaal van een geliefde die de eindejaarsfeestdagen moet missen. Het lied kan worden gestreamd en gedownload op Spotify, iTunes en Google Play. De poprockband New Related bestaat sinds 2014.

Nieuws

Extra voorzichtigheid Tiense Vesten geboden

Op de vernieuwde Tiense Vesten moeten bestuurders voorzichtig zijn, want daar mag niet gestrooid worden.

Nieuws

Muzikale kerst met Tiense Strijkers in Grimde

Het strijkorkest Tiense Strijkers, dat in de zomer van 2016 ontstond, geeft op vrijdag 22 december 2017 haar tweede kerstconcert in de Sint-Pieterskerk in Grimde.

Nieuws

Familiehulp opent NOAH: een kleinschalig dagverzorgingshuis voor ouderen

Het dagcentrum NOAH (Nabijheid, Ontmoeting, Aandacht, Huiselijkheid) gaat open aan de Houtemstraat, een samenwerking tussen Familiehulp en het OCMW Tienen.

Nieuws
Download