Benieuwd wat jouw buren vertellen?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Geen blok meer na de rust”

KVK Tienen leed een zure en pijnlijke 3-2-nederlaag in Bocholt. De Suikerploeg zag Hoogstraten en Zwarte Leeuw de volle pot nemen en glijdt af naar een degradatieplaats. De confrontatie met Hoogstraten is nu meer dan ooit cruciaal.

Nieuws

Debat over Tiense ring en fusies van gemeenten

Naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober, organiseert ondernemersorganisatie Voka Vlaams-Brabant, Regio Tienen, komende donderdag 22 maart vanaf 19 uur in Atrium Via in Tienen een debat over de ondernemingsvriendelijkheid van de lokale besturen.

Nieuws

Earth Hour in stadscentrum en in Bost

De stad Tienen doet mee met Earth Hour op zaterdag 24 maart. Tussen 20u.30 en 21u.30 wordt de straat- en monumentverlichting uitgeschakeld in het centrum van de stad en in de deelgemeente Bost.

Nieuws

Paaseierenjogging voor alle leeftijden in Houtemveld

Atletiekclub RC Tienen organiseert, in samenwerking met S-Plus regio Tienen, een paaseierenloop voor jeugdige lopers en een jogging voor alle leeftijden. Op zaterdag 24 maart 2018.

Nieuws

Atelier X brengt Tienen letterlijk naar Venetië

De architectuurbiënnale in Venetië krijgt een stukje Tienen te zien. Figuurlijk, maar ook letterlijk. Atelier X, een samenwerking tussen drie creatievelingen, trekt er namelijk naartoe met echte deeltjes van de stad. Ze geven de aanzet om na te denken over de stad van de toekomst.

Nieuws

Steven Massart ontvangt Master QEP

De Tiense stadsfotograaf Steven Massart ontving uit handen van burgemeester Partyka het Master QEP-label. Met zijn prachtige architectuurfoto's wist hij de jury te overtuigen van zijn kunnen. Hij mag zich nu tot een beperkt groepje rekenen, want nog maar zeven personen hebben het Master QEP-label bemachtigd.

Nieuws

Slechte weer houdt opruimers niet tegen

Meer dan 200 Tienenaars hebben zaterdag de handen uit de mouwen gestoken om hun stad mee op te ruimen. Achteraf was er voor alle verkleumde zielen een warme tas soep in het Museumcafé. Op een kaart van de stad kon iedereen aanduiden welke delen schoongemaakt waren.

Nieuws

Duivenmelkers wijzen op schade door roofvogels

De Tiense duivenmaatschappij Verbroedering Obrafo vestigt de aandacht op een petitie tegen te veel roofvogels. Liefhebbers verliezen daardoor wedstrijdduiven.

Nieuws

Fietsers krijgen applaus op woensdag 21 maart

Fietsersbond van Tienen applaudisseert mee voor wie woensdag de fiets gebruikt. In samenwerking met heel wat basisscholen en de personeelsleden van stad.

Nieuws

Laagste maximumtemperatuur ooit

Met een maximumtemperatuur van 0,7 °C om 17u08 heeft het meetstation Ransberg ook vandaag de minst warme 18de maart sinds 1973 gemeten.

Nieuws
Download