Secondje, even iets halen...
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Twee titels in vijf jaar zou mooi zijn”

Met 7 op 15 kwam Tielt-Winge matig uit de startblokken, ook al omdat er toen een paar struikelblokken tussen zaten, zoals Kumtich-Tienen en Lubbeek. Dan kreeg Nico Adriaens er de schwung in. Zijn jongens pakten tegen Langdorp een elfde zege op rij, terwijl ze ook de jongste vier matchen de nul hielden.

Nieuws

VIDEO. Gemeente zet licht op groen voor nieuwe appartementsblokken

De gemeente Tielt-Winge heeft de bouw goedgekeurd van 7 gloednieuwe appartementen in het centrum van deelgemeente Sint-Joris-Winge. In totaal gaat het om 56 appartementen voor zo'n 130 personen. De aannemer moet daarvoor wel eerst een zevental gebouwen slopen.

Nieuws

ATB Natuurvrienden viert veertigste verjaardag

Traditiegetrouw stapten de leden van ATB Natuurvrienden Aarschot het nieuwe jaar in. Dit jaar viert de vereniging haar veertigjarig bestaan. Er staan heel wat festiviteiten op de planning.

Nieuws

Spaarvarkentje voor KOTK

Gedurende een jaar stond op de toog in de ontmoetingsruimte van woon-zorgcentrum Zonnedries een spaarvarkentje waarin iedereen naar goeddunken zijn steentje kon bijdragen voor Kom op tegen Kanker. Nu werd de inhoud geteld en er bleek 875 euro in het varkentje te zitten. OCMW-voorzitter Fons Lemmens overhandigde dat bedrag aan Mireille Van Ransbeeck van KOTK.

Nieuws

Gravin veroordeeld omdat ze gehuurde schilderijen niet teruggaf

Gravin Sophie D.L.B., de bewoonster van het kasteel van Cleerbeek uit Tielt-Winge, is veroordeeld voor het verduisteren van twee schilderijen meer dan 3,5 jaar geleden. Ze zou de schilderijen gehuurd hebben en achteraf niet meer terug geschonken hebben.

Nieuws

Gravin veroordeeld voor verduistering twee schilderijen van 2.000 euro

Gravin Sophie D.L.B., bewoonster van het kasteel van Cleerbeek uit Tielt-Winge, is veroordeeld voor het verduisteren van twee schilderijen. Ze had de schilderijen gehuurd, maar bracht ze nooit terug.

Nieuws

Crowdfunding opgestart voor inrichting oorlogsmuseum

NCPGR Meensel-Kiezegem 44 start met een crowdfunding om geld op te halen voor de inrichting van het nieuwe educatiecentrum in de voormalige pastorie van Meensel. De gemeente zegde haar steun toe. De groep wil het museum openen tegen 2019. Het bestaande museum in Huize Hageland en het infocentrum in Meensel-Kiezegem worden er geïntegreerd.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Kinderkoor zingt voor Het Balanske

De Vrije Basisschool in Houwaart was in feeststemming. Onder leiding van meester Frans werd een kinderkoortje samengesteld dat steun verleende aan Het Balanske in Sint-Joris-Winge. Ouders, vrienden en sympathisanten genoten van warme chocolademelk of een glaasje glühwein. De opbrengst van de sympathieke actie ging integraal naar gezinsactiviteitencentrum Het Balanske in Sint-Joris-Winge.

Nieuws

Lions delen honderd kerstpakketten uit

Het wordt stilaan een traditie rond Kerstmis. De Lions van Sint-Joris-Winge/Lubbeek zamelden eetwaren en nuttige voorwerpen in en stelden vijftig pakketten voor Tielt-Winge en evenveel voor Lubbeek samen om ze dan uit te delen aan de minderbedeelden in beide gemeenten. Een actie die geapprecieerd wordt door zij die het moeilijk hebben. Het OCMW stond in voor de verdeling.

Nieuws

Tielt-Berg heeft met Scusa nieuwe bistro

Acht jaar nadat het eerste Scusa-café zijn deuren aan de kerk van Tielt-Berg opende, staan de nieuwe uitbaters klaar met een leuk project.

Nieuws
Download