East or west, home's best
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

“Samen” vervangt SP.A

In Houwaart werd de nieuwe partij Samen voorgesteld die zetels wil halen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen. De partij vervangt min of meer de oude SP.A, die niet meer opkomt in Tielt-Winge.

News

Tot twee jaar cel gevorderd voor drugssmokkel over gevangenismuur

Tegen vier verdachten van drugssmokkel in de Leuvense Hulpgevangenis dit voorjaar is woensdag in de strafrechtbank tot twee jaar cel gevorderd. Ook de ouders van de hoofdbeklaagde stonden terecht.

News

Vijf verdachten bekennen brandstichting toren van de ‘Callboys’, zwaargewonde ligt in ziekenhuis

Vijf mannen uit de streek hebben bekend dat zíj de Vlooybergtoren in Tielt-Winge in brand hebben gestoken. Een van hen ligt sindsdien zwaar verbrand in het ziekenhuis. De vijf pyromanen worden nu ook genoemd in twee andere gevallen van brandstichting.

News

Politie waarschuwt: oplichters zamelen geld in voor herstelling Vlooybergtoren

Oplichters maken misbruik van de brand aan de Vlooybergtoren in Tielt-Winge door geld in te zamelen voor de herstellingen. “Niets geven en de politie verwittigen. Het gaat om oplichters”, waarschuwt de politie van de zone Hageland.

Alert

Kiezegemstraat viert feest

Voor het 29ste jaar op rij bliezen de bewoners van de Kiezegemstraat in Sint-Joris-Winge verzamelen voor een gezellig tuinfeest. Het werd opnieuw een groot succes. Stilaan worden al plannen gemaakt voor de jubileumviering van volgend jaar. Dankzij de belangeloze inzet van de bewoners kon er worden gefeest op een onnavolgbare manier. ‘Volhouden’ was de slogan die meer dan eens te horen viel.

News

Gouden tip wijst in de richting van de mogelijke ‘Bende van de Vlooybergtoren’

Is de ‘Bende van de Vlooybergtoren’ er gloeiend bij? Gisterochtend vond burgemeester Rudi Beeken een anonieme brief in zijn bus, waarin een vijftal mensen wordt aangeduid als mogelijke brandstichters op de Vlooybergtoren.

News

Burgemeester krijgt gouden tip over brandstichters Callboys-toren: “Bende uit de regio die al meerdere feiten pleegde”

De lokale recherche van de politie van Tielt-Winge gaat een aantal jongeren ondervragen in verband met de brandstichting in de Vlooybergtoren, onder meer bekend uit de tv-reeks Callboys. Burgemeester Rudi Beeken ontving op zijn advocatenkantoor een brief met belangrijke informatie over de daders.

Alert

Sprankelend Hageland ontkurkt de wijnflessen

Met de steun van de provincie Vlaams-Brabant, organiseren zeven Hagelandse gemeenten met 18 wijnbouwers hun (Sp)rankelend Hageland met nieuwe fiets- en wandeltochten.

Leisure and hobby

Brandweer heeft de handen vol door aanhoudende droogte

Het is warm. Door de aanhoudende droogte heeft de brandweer van zone Oost-Brabant de handen meer dan vol met branden die ontstaan in bermen en weiden.

Alert

“Hogere Vlooybergtoren moet kracht gemeenschap tonen tegen dit terrorisme”

Het schepencollege van Tielt-Winge heeft dinsdag beslist om de Vlooybergtoren, die in de nacht van vrijdag of zaterdag door onbekenden bij een brandstichting zwaar vernield werd, 1,5 meter hoger terug op te bouwen. “Dit statement moet symboliseren dat de kracht van een gemeenschap veel groter is dan dit terroristisch geweld”, aldus Rudi Beeken (Open Vld), burgemeester van Tielt-Winge.

News
Download