Gratis en voor niks!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Van Barcelona naar Valencia op de fiets voor Het Balanske

Om geld in te zamelen voor Het Balanske fietst Joris Robbeets uit Haacht samen met zijn vier Colt-collega's van Barcelona naar Valencia.

Nieuws

Woningen onder de sloophamer voor appartementen en supermarkt

Bijna niets staat de plannen nog in de weg om te starten met de sloop van een aantal woningen in het centrum van Sint-Joris-Winge en op dezelfde plaats 54 nieuwe wooneenheden op te trekken. Twee woningeigenaars stappen (voorlopig) niet in het project.

Nieuws

Woningen onder de sloophamer voor appartementen en supermarkt

Bijna niets staat de plannen nog in de weg om te starten met de sloop van een aantal woningen in het centrum van Sint-Joris-Winge. In de plaats komen 56 nieuwe wooneenheden. Twee woningeigenaars stappen (voorlopig) niet in het project.

Nieuws

Kwetsbare jongeren krijgen kansen en gepaste begeleiding bij Openweide

Het therapeutisch centrum Openweide langs de Kriebekestraat in Houwaart laat morgen zondag de bezoekers kennismaken met de mogelijkheden om kinderen en jong volwassenen met motorische of mentale beperkingen op te vangen.

Nieuws

Postbodes verhuizen naar Aarschot

Midden oktober verhuizen de postbodes die nu Sint-Joris-Winge als startplaats voor hun ronde hebben, naar de nieuwe postgebouwen in Aarschot. Ze zullen daar hun brieven ophalen en ze vervolgens in de gemeente verdelen.

Nieuws

Maand lang overlast door rioleringswerken

Tielt is momenteel één grote werf. Vanaf maandag wordt de ellende nog groter, want het centrum wordt dan aangepakt.

Wegen en verkeer

“Vervang die oude waterleidingen in plaats van ze telkens te herstellen”

De afdeling van Groen in Tielt-Winge is niet te spreken over de houding van de meerderheid bij rioleringswerken. Er zou meer aandacht moeten zijn voor het vervangen van de oude waterleidingen. “Maar dat valt ten laste van De Watergroep. Daarvoor bestaat een investeringsprogramma.”

Wegen en verkeer

Beul snijdt schaap de oren af

Op de Glabbeeksesteenweg in Tielt-Winge hebben buren dinsdagavond een mishandeld schaap aangetroffen. De oren van het dier waren afgesneden tot tegen de schedel. De politie stelde een proces-verbaal op.

Politie en veiligheid

“Onmenselijk”: dierenbeul snijdt oren schaap af en takelt poten en nek toe

Een dierenbeul heeft in het Vlaams-Brabantse Tielt-Winge een schaap bruut mishandeld. Bij het dier werden de oren afgesneden tot op de schedel. Verder had het schaap grote snijwonden op de poten en in de nek. Een lokaal asiel heeft het beestje opgevangen.

Nieuws

Buren tonen hun hart: ongeziene solidariteit na woningbrand

Tielt-Winge toont zijn hart na de zware woningbrand die drie gezinnen dakloos maakte. Op het OCMW wordt met man en macht gewerkt om de grote stroom aan spullen die de mensen aanbieden te sorteren. Zanger Sammy Moore zette een benefiet op poten.

Nieuws
Download