Jouw feedback is altijd welkom!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Koppel bouwt woning om tot museum met duizenden voorwerpen van het verzet

Vrij onbekend is het Huis van het Belgisch-Franse-Verzet langs de Halensebaan in Sint-Joris-Winge. Jo Peeters en Sofie Van Krunkelsveldt bouwden een woning in functie van een museum dat duizenden voorwerpen bevat van het Belgische en Franse verzet.

Nieuws

Alweer inbraak op Gouden Kruispunt, inbreker slaat ’s nachts toe in brasserie

Een inbreker heeft donderdagnacht brasserie Gouden Punt op het Gouden Kruispunt in Sint-Joris-Winge doorzocht. De inhoud van de kassa is gestolen, de kluizen kreeg de dader niet open.

Politie en veiligheid

“Seizoen is afgelopen”

Voor tweedejaarsjunior Frederik Donckers uit Sint-Joris-Winge eindigde het seizoen reeds op 25 mei.

Nieuws

Nieuw café 't Klein Verlet opent weldra de deuren

Volgende week opent Elke Van Edom 't Klein Verlet in het gebouw van café Pypen. Het café ligt aan het monument van Eddy Merckx.

Nieuws

Bordeaux-streek in het Hageland: wijn vloeit drie weekends lang rijkelijk

Samen met zeven Hagelandse gemeenten organiseert Toerisme Vlaams-Brabant in augustus en september “Sprankelend Hageland”. Drie weekends lang tussen 19 augustus en 3 september openen de Hagelandse wijndomeinen de deuren met daarbij heel wat animatie.

Nieuws

“Al vijf jaar vernieuwd wegdek, maar afwerking is nog steeds niet in orde”

Vijf jaar na de vernieuwing van de Dorpsstraat in Tielt, zadelt de uitblijvende afwerking van de weg de bewoners nog steeds op met een hoop ellende. De eindlaag in een soort van asfalt en afgewerkt met fijn grind komt los door de warmte en besmeurt de vloeren.

Wegen en verkeer

“Opgehouden door materiaalproblemen”

Belofte Niels Merckx uit Tielt-Winge eindigde als 29ste op 150 deelnemers in de kasseiklassieker van Wanfercé-Baulet.

Nieuws

Aarschot Parelt en Fundays werken samen

Voor het eerst sinds het ontstaan van de Fundays in Aarschot werd dit jaar bijzonder nauw samengewerkt met de handelaarsvereniging Aarschot Parelt. De organisatoren van het Aarschots zomerfestival zorgden mee voor de praktische organisatie en de uitwerking van de animatie tijdens de braderie op zaterdag en zondag. “Door alle krachten te bundelen, komen we tot veel betere resultaten”, zegt schepen van Lokale Economie Matthias Paglialunga (CD&V).

Nieuws

Groots weekend op komst

Braderie in Parijse stijl en zomerfestival Fundays Aarschot komen er aan.

Nieuws

OCMW mag vier jaar lang gesponsord busje gebruiken

Het OCMW van Tielt-Winge moet geen extra wagen kopen. De handelaars van de gemeente bieden een busje aan dat het OCMW vier jaar mag gebruiken.

Nieuws
Download