Gebruik jij onze mobiele applicatie al?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Burgemeester worden dankzij Facebookgroep

N-VA lanceerde al de nieuwe werking van het dagelijks bestuur om de interne werking te optimaliseren. “Vandaag gaan we een stap verder en geven we de inwoners de kans om inspraak te krijgen in het gemeentelijk beleid”, zegt Luc De Kerf. “Een nieuwe stap bestaat uit het creëren van een kanaal waarmee elke inwoner, zonder uitzondering, kan aangeven hoe hij/zij de gemeente zou besturen. Daarvoor wordt Facebook gekozen, omwille van de gemakkelijke toegang. Zo lanceren we ‘Iedereen burgemeester in Tielt-Winge”, zegt Tom Werner.

Nieuws

Opnieuw relletje rond pastorie Kiezegem

Er wordt al jaren gediscussieerd over de pastorie van Kiezegem. Nu de diaken er woont, kan het gebouw niet meer verhuurd worden aan particulieren. Dat leidt tot minder inkomsten voor de gemeente.

Nieuws

Brandweerrichtlijn jaagt gemeenten op kosten

Volgens de strengere federale richtlijn moet de hulpverleningszone Oost-Vlaams-Brabant tegen 1 januari van volgend jaar 120 extra brandweermannen/vrouwen aanwerven, om aan alle vereisten te voldoen. Kostprijs: acht miljoen euro.

Politie en veiligheid

“Advies van 70.000 euro voor integratie OCMW is totaal overbodig en zinloos”

Op de jongste OCMW-raad beslisten Open VLD en SP.A om een adviesbureau aan te stellen om de integratie van het OCMW in de gemeente vlot te laten verlopen. N-VA vindt deze kosten zinloos. “Ze schuiven de hete aardappel door naar het bureau.”

Nieuws

Tielt-Winge verkoopt opnieuw 37 percelen grond

Nadat de gemeente Tielt-Winge eind vorig jaar 56 stukken grond verkocht om de gemeentekas te spijzen, worden nu opnieuw 37 stukken verkocht.

Nieuws

Bijkomende benefiet voor slachtoffers woningbrand

De solidariteit met de slachtoffers van een woningbrand in Tielt-Winge is groot. Door de brand op de hoek van de Heuvelstraat en de Kruisstraat verloren drie gezinnen hun hele hebben en houden. Verenigingen en diensten tonen hun solidariteit door evenementen op te zetten. Zondag om 14.30 uur wordt een bingo gehouden in 't Jongensschool in Tielt. De opbrengst gaat naar de getroffen gezinnen. De winnaar van de dag krijgt een tablet. Wie niet kan deelnemen en toch wil steunen, kan een prijs binnenbrengen op zaterdag 21 oktober van 11 tot 14 uur in café Berg en Dal.

Nieuws

Iedereen baas in N-VA-afdeling

De lokale N-VA-afdeling pakt uit met een uniek concept. Geen voorzitter of ondervoorzitter meer. Iedereen bestuurt de afdeling.

Nieuws

Chiro Jevati heeft eindelijk nieuwe plek

Met de fanfare op kop trok een stoet van Chiroleden, leiding en ouders van de versleten lokalen aan de Rillaarseweg naar de nieuwbouw aan de Ralisweg.

Nieuws

Pastorie wordt multifunctioneel huis

De voormalige pastorie van Meensel wordt de komende maanden omgebouwd tot een multifunctioneel huis waar de beide oorlogsmusea samen worden ondergebracht en waar vergaderruimtes komen en herinneringslokalen rond Eddy Merckx en fruit een plaats krijgen.

Nieuws

Gevaarlijk kruispunt eindelijk aangepakt

Na vier jaar onderhandelen pakt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) eindelijk het kruispunt van de Looikenstraat met de N223 Tienen-Sint-Joris-Winge aan. Via middenbermen krijgen de zwakke weggebruikers bescherming. De werken starten op 16 oktober.

Wegen en verkeer
Download