Koken voor je buren? Dat kan ook!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

FOTO. Jelle Cleymans steelt harten Bravoerpubliek

Terwijl buiten aan de Warandepoort honderden griezels verzamelden om hun Halloweentocht in te zetten, schoof een totaal ander publiek aan om het najaarsconcert van Koperensemble Bravoer bij te wonen. Traditiegetrouw wordt dan ook een gastvedette uitgenodigd om enkele van zijn of haar liedjes samen met het ensemble ten gehore te brengen. Deze keer viel de keuze op Jelle Cleymans, zanger, acteur, liedjesschrijver en Antwerpenaar. Deze combinatie weet Cleymans wonderwel te mixen opdat wonderlijk en erg genietbaar entertainment ontstaat. De zanger was zoals zo vaak erg in zijn nopjes en straalde de nodige levensvreugde uit alsook een aanstekelijk optimisme. En als je daarenboven dat specifieke musicaltalent hebt, dan verschuilt zich zoveel podiumfeeling als Jelle Cleymans uitstraalt. Met eigen nummers als 'Jozefien', 'Papa', 'Grote Vrouwen', 'Welk ook en hoeveel tranen' en 'In den Engel' wist hij menig hart te veroveren. Ook 'Messias' van de hand van Bart Peeters kreeg van Cleymans een eigen touch. Bravoer bleef bij dit alles stevig overeind en al even sterk overtuigen. Hun klanken blijven positief nazinderen tot je thuis in bed de ogen sluit. Verrukkelijk.

Nieuws

“We kunnen zonder druk spelen”

“Tervuren-Duisburg ontvangt zondag met Liedekerke de tweede in de stand. Een duel waarin de sterkte van Tervuren-Duisburg op de proef zal worden gesteld. “We zijn gepromoveerd om zo een wedstrijden te spelen natuurlijk”, vertelt aanvoerder Dimitri Delmotte.

Nieuws

“Extra dimensie in deze derby”

“De ontmoeting met Eizer is sowieso al een speciale match voor Vossem”, weet Mattias Vansteenkiste. “Dat beide ploegen nu bovenaan meedraaien, geeft de confrontatie uiteraard een extra dimensie. Eizer is aan een indrukwekkende zegereeks bezig, we beseffen dat het een lastige opdracht wordt om in het hol van de leeuw punten te gaan halen. Toch komen we aan de aftrap met de bedoeling om daar te winnen, zoals we dat elke match doen. Mits winst komen we tot op twee punten en dan ligt het kampioenschap weer helemaal open. Het verschil zal gemaakt worden door details, dus het komt erop aan om 90 minuten lang geconcentreerd te blijven.”

Nieuws

Horeca Vlaams-Brabant staat onder druk

De horecasector in Vlaams-Brabant staat onder druk. Dat zeggen zowel NSZ (Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen) als Unizo. De oorzaak blijkt een dalend aantal zakenlunches en de verhoogde pakkans bij controles. Dure gemeenten krijgen het moeilijk.

Nieuws

Horeca in Vlaams-Brabant krijgt klappen

“De horecasector in Vlaams-Brabant staat onder druk”, zeggen zowel NSZ (Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen) als Unizo. Oorzaken zijn een dalend aantal zakenlunches en de verhoogde pakkans bij controles.

Nieuws

“De match kantelde na de rode kaart”

Vossem trok met 2-1 aan het langste eind tegen KDN United. “In een evenwichtige eerste helft kon geen van beide ploegen het verschil maken”, bespreekt Taveirne de winst. “Na de pauze kwamen we tegen een fysiek imponerend KDN op achterstand. Even later liep hun middenvelder Pardaens tegen zijn tweede gele kaart aan en kwamen de bezoekers met tien te staan. Op die manier kantelde de wedstrijd en roken we onze kans om de scheve situatie recht te zetten. Thomas Probst tekende voor beide doelpunten, maar de gasten waren nog niet volledig uitgepraat. In de slotfase was er nog een geweldige redding van onze keeper Hemeleers nodig om de meubelen te redden.”

Nieuws

“Twee keer op rij winnen”

Tervuren-Duisburg staat op een mooie vierde plaats na de 2-4 winst tegen rode lantaarn Meise. Na zeven speeldagen is er weliswaar nog niets gespeeld, beseft trainer Peter Everaerts. Er komen enkele belangrijke wedstrijden aan.

Nieuws

Eerste Dag van het Zoniënwoud lokt meer dan vijfduizend deelnemers

Met de Dag van het Zoniënwoud willen de bevoegde ministers Céline Fremault (cdH), Joke Schauvliege (CD&V) en René Collin (cdH) de mensen bewust maken van de mooie natuur dicht bij huis.

Nieuws

Open VLD en GT toch samen naar kiezer

De Tervuurse oppositiepartijen Open VLD en GT hebben besloten toch weer samen naar de kiezer te gaan bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Nochtans was het kartel – dat zeventien jaar geleden ontstond – twee jaar geleden gebarsten. Toen besloot Open VLD een eigen weg in te slaan, naar eigen zeggen omdat ze een andere toekomstvisie hadden. Maar het huidige bestuur ziet dat anders. “Op onze nieuwjaarsreceptie van dit jaar kwam onze partijgenoot en burgemeester van Mechelen Bart Somers een lans breken om de weg van de verruiming verder in te slaan”, aldus Open VLD-voorzitter Bram Bartholomees. “Bart benadrukte het belang van het vormen van een ploeg die over de partijgrenzen durfde te kijken.” Een verhaal waar ook het Tervuurse bestuur in gelooft, en dus besloten ze om toch weer samen met GT naar de kiezer te trekken. Daarnaast willen de twee partijen hun lijst ook nog openstellen voor een aantal verruimers die geen lid van een van de beide partijen zijn. “Bijvoorbeeld inwoners die een specifiek dossier na aan het hart hebben liggen”, klinkt het.

Nieuws

Buschauffeur neemt zoete wraak op kinderen die ‘belletjetrek’ spelen: pas 12 haltes later afgezet

Een kwade buschauffeur heeft zich de woede van een aantal ouders op de hals gehaald. De chauffeur weigerde namelijk om een tiental jongeren van zijn bus te laten stappen. De reden? Een van de jongeren had ‘belletjetrek’ gedaan.

Wegen en verkeer
Download