Welkom in de buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

FOTO. Dorpspel Duisburgse Feesten mondt uit in daverend volksfeest

Na Overijse en Hoeilaart en wellicht nog tientallen andere dorpen en gemeenten heeft nu ook Duisburg een onvervalst dorpspel. 'Duisburg bekent kleur' heet het daar en dat kon je ook meteen aan de vier deelnemende wijken merken: Tenhertswegen kleurde groen, Veeweide rood, Centrum blauw en Eizer geel. De score werd bijgehouden door de desbetreffende vlaggen op het dorpsplein. Hoe hoger gehesen, hoe dichter bij de overwinning. De hilarische Radio Ozon mocht de 'slotshow' van de kleurencompetitie van de nodige animo voorzien en deed dat met verve. Leuk, en zeker voor de betrokken juryleden, was dat het wedstrijdonderdeel voor het lekkerst dessert voor het eind werd gehouden. Na de meest uiteenlopende proeven tijdens de afgelopen dagen werd uiteindelijk rood tot eindwinnaar uitgeroepen. Eigenlijk bijzaak want intussen was Duisburg een grote feestende familie geworden en hadden de dorpsfeesten zich in alle stilte een beetje heruitgevonden. Duisburg heeft duidelijk de smaak te pakken.

Nieuws

Burgemeester Jan Spooren: 'Laat ons de dorpsfeesten koesteren'

Vrijdag vond de aftrap plaats van wat intussen het symbolisch startmoment van alle druivenfeesten in de regio werd. Dat gebeurde andermaal in Pachthof Stroykens in Duisburg. De bloemen- en druivententoonstelling werd er voor de tweede keer in de polyvalente zaal ondergebracht.

Nieuws

“Ik won een pittige driesetter”

Op het terras van zijn ouders in Moorsel sloeg Anton Olieslaegers (C+15/4) ooit zijn eerste tennisballetjes. Intussen veroverde de Tervurenaar de courts overal te velde, met vorig weekend nog tornooiwinst in Sint-Stevens-Woluwe op Woten.

Nieuws

Extra subsidies geven meer ruimte voor cultuur

Anderhalf jaar na de officiële opening wordt het gemeenschapscentrum De Warandepoort erkend als cultureel centrum. Daardoor krijgt de gemeente ook extra subsidies, wat ademruimte geeft om het culturele aanbod nog te verbreden.

Nieuws

Ook nog snelheidscontroles in laatste fase van werken

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) ging op 19 juni van start met de onderhoudswerken aan de buitenring van de Ring rond Brussel (R0) tussen Tervuren en Sint-Stevens-Woluwe. Nu werkt Wegen en Verkeer al even aan de binnenring.

Wegen en verkeer

“Rol van betekenis spelen op het BK”

Mon Miseur werd zevende in Maarkedal. De tweedejaars uit Tervuren lijkt klaar voor het Belgisch kampioenschap van volgend weekend in Lac de l'Eau d'Heure. “Ook woensdag in Opwijk reed ik me in de kijker. Ik fietste er een tijdlang in de aanval. In de spurt nam ik evenwel geen risico's. In Maarkedal werd het op een heuvelachtige omloop een zware wedstrijd. Twee renners ontsnapten in de slotronde uit onze ruime kopgroep. In de spurt om de ereplaatsen wist ik mij nu wel te plaatsen. Ik voel me klaar om op het BK een rol van betekenis te spelen. Een recente stage in Malmédy werpt zijn vruchten af. Ik mik zondag op een plek in de top twintig.”

Nieuws

Trainer Peter Everaerts: “Deze keer willen we graag langer dan één seizoen in eerste blijven”

KV Tervuren-Duisburg is na vele jaren proberen eindelijk weer in eerste provinciale beland. Aan dat avontuur begint de fusieclub met een nieuwe trainer. Peter Everaerts maakte de overstap van Tempo Overijse en de aanpassing verloopt vlot.

Nieuws

FOTO. De Laatste Showband met Sophie Speck puur genot voor het oor

Blij weerzien met de Laatste Showband onder leiding van Patrick Riguelle op het marktplein van Tervuren. Het is zomer en dan staat er wel op elk plein een podium. Leuk voor de thuisblijvers en de omliggende middenstand. De kunst bestaat erin die podia met enige kwaliteit te bevolken en in Tervuren weten ze blijkbaar waar de klepel hangt. De Laatste Showband was een keuze die menigeen uit de luie tuinstoel haalde. De heren zijn een dagje ouder geworden maar daar viel verder helemaal niets van te horen. En met de toevoeging van The Voice halve finaliste Sophie Speck kreeg de band een stemdimensie bij. En wat voor een. Van Sophie Speck gaan we nog horen.Dat kan al op de aan de gang zijnde Gentse Feesten. Met De Laatste Showband.

Nieuws

'Kapelle National' herstart Kapellefeesten

Vrijdag 21 juli organiseren de vrienden van de Kapelle voor het eerst 'Kapelle National', een volksfeest op één van de oudste pleinen van Tervuren én in het teken van de nationale feestdag. 'Het nieuwe volksfeest betekent de doorstart van de vroegere Kapellekermis die jarenlang georganiseerd werd rond Pasen. De Kapelle is één van de oudste wijken in het hart van Tervuren', vertellen de organisatoren.Vanaf 18 uur tot in de late uurtjes is iedereen er welkom. 'Met de beste Belgische muziek, een frietje én een frisse pint wordt het waar een volksfeest waar alle buren en sympathisanten elkaar ontmoeten. Voor de allerkleinsten is er ook een springkasteel', luidt het tot slot. 'Kapelle National' is een organisatie van de Kapellevrienden en Tervurenementen.

Nieuws

Druivenstreek zoekt opnieuw ambassadeur

Ook dit jaar gaan ze in Overijse op zoek naar een druivenambassadeur. 'Naast de mooie prijzen is het promoten van de eigen geliefde streek volgens de huidige druivenambassadeur en vice-druivenambassadeur een voldoening op zich', klinkt het. 'Ben jij ook zo zot van onze mooie Druivenstreek en heb je goesting om dat overal te verkondigen? Ben je jong of jong van geest? Of je nu van Hoeilaart, Huldenberg, Tervuren, Overijse of een andere gemeente bent: wij zoeken jou!', verkondigen de organisatoren.Zo'n druivenambassadeur of vice-druivenambassadeur promoot de Druivenstreek op reisbeurzen, evenementen, conferenties én heeft een portie ideeën in overvloed om de streek op de kaart te zetten. De winnaar krijgt een jaar lang een mooie wagen mét verzekering, een fitnessabonnement en vele andere mooie prijzen. Op de foto Sarah Van Pelt luttele seconden voor ze vorig jaar vernam dat ze Druivenambassadeur werd.Inschrijven? Je kan nog inschrijven tot 7 augustus via de website van de Druivenfeesten (www.druivenfeesten.be).

Nieuws
Download