Hoplr ondersteunt de lokale gemeenschap
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

FOTO. Als voyeurisme in de keuken van een toneelgroep

In het programmaboekje dat bij deze productie hoort, lazen we vooraf dat 'De Roze Ridder' er kwam nadat het oorspronkelijke 'De Jossen' van Tom Lanoye werd afgeblazen wegens een hoop calamiteiten. Dan maar een ridderverhaal dat zelfs ooit al eens door Tuss-Enin gebracht werd. Het is een toneelstuk in een toneelstuk waarbij er bijna evenveel spelers op de scène staan als er buiten. Over een theatergezelschap waar tijdens een opvoering voortdurend wordt gekibbeld over de onhebbelijkheden van alle (bestuurs)leden, verkeerde uitspraken, black-outs en alle andere te bedenken toneeleuvels. Dat levert hilarische taferelen die soms op de lachspieren werken, soms ook niet. De voorstelling wordt -zeker in het begin moedwillig onderbroken door de regisseur om het gezelschap ter elfder uur nog aanwijzingen te geven. Leuk voor een keertje, al zet dat gauw een domper op de feestvreugde voor de toeschouwers, het ritme en de continuïteit. En al is 'De Roze Ridder' geen wereldschokkend theater, het ademt volop de prettige onbehouwen sfeer van een middeleeuws wagenspel met boertige en soms dronken personages die elkaar wel eens de mouw uit de jurk durven trekken. Een niemendalletje is de productie evenmin want het vergt heel wat branie van de cast die het publiek uiteindelijk best kon vermaken met de zich vaak versprekende karikaturen in deze keuken van een toneelgroep.

Nieuws

FOTO. Negentig tieners op zoek naar waarden

In een tjokvol CC Warandepoort in Tervuren verzamelden voorbije zondag alle klassen zedenleer uit de Druivenstreek. GBS Vossem verzorgde de presentatie en verder traden Het Groene Dal (Hoeilaart), 't Kasteeltje (Overijse), De KATtensprong (Tervuren), GBSTERvuren, GBS Overijse, Hertog Jan (Kortenberg) en GBS DE Fonkel (Moorsel) aan. Respectievelijk beeldden zij vrijzinnige waarden uit als solidariteit, verdraagzaamheid, kritisch denken, verantwoordelijkheid, eerlijkheid, respect en geen vooroordelen uit via drama, dans, projectie. Naderhand ontvingen de feestelingen een zilveren herinneringsmedaille en bood het gemeentebestuur een receptie aan.

Nieuws

Rand opent armen voor nieuwkomers

De Vlaamse randgemeenten Tervuren, Hoeilaart en Zaventem lanceren het integratieproject ‘Expat op Pad’. Met behulp van een nieuwe website en enkele vrijwilligers willen de besturen internationale nieuwkomers verwelkomen en hen helpen integreren.

Nieuws

“Ze begrijpen onze gevoeligheden niet altijd”

De gemeenten Tervuren, Hoeilaart en Zaventem, lanceren het integratieproject ‘Expat op Pad’. De gemeenten uit de Vlaamse Rand trekken immers veel expats aan, maar hun integratie verloopt niet altijd gesmeerd. Met behulp van een website en een ploeg vrijwilligers hopen ze daar verandering in te brengen.

Nieuws

Vrijwilligers ruimen zwerfvuil

Een groep enthousiaste vrijwilligers ging op pad om zwerfvuil te verzamelen in Tervuren. Met steun van de gemeente maakten ze tijdens het tweede weekend van maart de straten, bermen en perken in hun buurt schoon. Het gemeentebestuur wenst elk van hen te bedanken. “Tegelijk is het jammer dat er nog steeds zoveel zwerfvuil te rapen valt”, zegt schepen van Milieu Bram Peters (Groen+).

Nieuws

“Een nieuw hoofdstuk voor onze gemeente”

Het gemeentebestuur heeft zijn ambitieuze plannen voor de Panquinkazerne bekendgemaakt. Gepland staan onder meer: een museum, een hotel en een honderdtal appartementen. “Een nieuw hoofdstuk voor onze gemeente”, zegt een trotse burgemeester Jan Spooren (N-VA)

Nieuws

“We hebben het niet meer in eigen handen”

Terwijl leider Nossegem twee punten liet liggen in Baal, deed Vossem wat het moest doen. De Greunsjotters verpletterden rode lantaarn Begijnendijk en klokten uiteindelijk af op een monsterscore van 0-10.

Nieuws

VIDEO. Plannen Panquinsite na vier jaar klaar

In Tervuren zijn de plannen voor de Panquinsite na vier jaar eindelijk klaar. In en rond de voormalige legerkazerne komen onder meer een hotel met restaurant, handelspanden en bijna honderd woningen. Het project moet over goed drie jaar klaar zijn en kost in totaal 60 miljoen euro.

Nieuws

Natuurpunt Druivenstreek distantieert zich van Mooimakers

Natuurpunt Druivenstreek wil niet figureren in een film van Mooimakers.be, een initiatief tegen zwerfvuil van Fost Plus en partners Ovam en VVSG.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Museum van Tervuren gaat samenwerken met museum M

Na de samenwerking in 2015 voor de tentoonstelling ‘Plein Air. De School van Tervuren’, werd een structurele samenwerkingsovereenkomst tussen Museum M in Leuven en het gemeentelijk museum van Tervuren ondertekend.

Vrije tijd en hobby
Nieuws
Download