De naam Hoplr komt van cityhopping
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Greet en Hilde vinden elkaar terug in CC De Warandepoort

Sinds enkele weken zijn Greet Smets en Hilde Weygaerts weer collega's. En dat na jarenlange omzwervingen in de regionale cultuursector.

Nieuws

Tervuren klinkt op nieuwe jaar met receptie

Ondanks het frisse weer kwamen heel wat Tervurenaars naar De Zevenster om nieuwjaarswensen uit te wisselen. “Dit is een mooie gelegenheid om onze inwoners te informeren over wat het nieuwe jaar hen zal brengen”, zegt burgemeester Jan Spooren. “Er staan in 2018 nog heel wat mooie projecten en initiatieven op stapel, dus het zal een ongemeen boeiend jaar worden.”

Nieuws

FOTO. Burgemeester Jan Spooren: 'We moeten er voor zorgen dat Tervuren gezellig en landelijk blijft'

Afgelopen zondag werd in nogal wat gemeenten in de regio met de bevolking geklonken op het nieuwe jaar. Dat was het geval in Hoeilaart, Huldenberg en Tervuren. In laatstvernoemde gemeente liep dat in samenwerking met de Raad voor Lokale Economie. Lekkere gebakjes, plaatselijke jenevers, soep, koffie het was er allemaal in overvloed te krijg onder de luifel op het Warandeplein. Burgemeester Jan Spooren (N-VA) somde in zijn gelegenheidstoespraak enkele serieuze uitdagingen op. 'We moeten er voor zorgen dat de toename van woningen en mensen het gezellige en landelijke karakter van onze gemeente niet te zeer ondermijnt. Meer inwoners betekent bovendien ook nood aan meer publieke voorzieningen zoals scholen, recreatiezones en parkeergelegenheid, niet toevallig drie domeinen waar we beleidsmatig enorm hebben op ingezet. De woningprijzen waren en blijven zeer hoog, met als gevolg dat het moeilijk is voor onze eigen Tervuurse jongeren om in eigen gemeente te blijven. Vandaar dat we bij de ontwikkeling van gemeentelijke gronden of eigendommen systematisch een stuk betaalbaar wonen voorzien, waarbij voorrang wordt gegeven aan mensen die een link met Tervuren hebben. De gronden op site de Kisteveld zijn hiervan een voorbeeld, maar ook bij de woonprojecten in Panquin en de oude GITO-site wordt dit voorzien'.

Nieuws

“Natuurlijk is Betekom de grote favoriet”

De Greunsjotters staan voor een moeilijke opdracht, want ze nemen het in de beker op tegen Betekom. “Alles is mogelijk in de beker”, zegt middenvelder Zehic. “Uiteraard zijn we realistisch genoeg om te beseffen dat we een perfecte match moeten spelen om kans te maken op de overwinning. Betekom is de grote favoriet om de beker te winnen dit seizoen en ook in de competitie draaien ze op volle toeren. We gaan er in elk geval alles aan doen en zullen ons voetje zeker niet terugtrekken. Volgens mij hebben we genoeg kwaliteit in huis om te winnen van een sterke ploeg als Betekom, maar dan moet het geluk wel aan onze zijde staan.”

Nieuws

FOTO. Sportcentrum Diependal wordt waar kinderparadijs

Nog tot en met vrijdag 5 januari kunnen kinderen van 2 tot 12 terecht in sportcentrum Diependal waar de gemeente Tervuren voor de allereerste keer uitpakt met een gigantisch overdekt pretpark. Kerstvakantie en bar weer zorgen er voor dat het daar sinds afgelopen woensdag een gezellige boel is dank zij een aantal te gekke springkastelen, ontelbare leuke fietsjes, een mini voetbalterrein, enorme bouwblokken, circusspelen, een berg knutselspullen en nog veel meer fraais. Geen grote drukte, geen platte commercie, geen hoog toegangsgeld (waar raakt een kind nog binnen voor 5 euro?) en geen opdringerige luide muziek. Jonge ouders nemen zelfs hun baby mee. Zo relax gaat het er aan toe. Dorst of honger? De cafetaria heeft naast drankjes verse pannenkoeken of een croque monsieur op de kaart. Je bent er vrijdag nog welkom van 9u tot 17u. Sportcentrum Diependal ligt aan de Lindenboomstraat 30. Reserveren is onnodig. Info: tel 02 766 53 45, vrijetijd@tervuren.be

Nieuws

Storm houdt lelijk huis: omgewaaide bomen, wankele stellingen en weggevlogen dakpannen

De brandweer had gisteren de handen vol met het verwerken van meer dan 170 oproepen voor stormschade. Weggevlogen dakpannen, losgebroken stellingen en tal van omgewaaide bomen of afgebroken takken veroorzaakten heel wat hinder.

Politie en veiligheid
Nieuws

Politiezone VODI omringd door ANPR-schild

De politiezone VODI gaat haar gemeenten Bertem, Huldenberg, Oud-Heverlee en Tervuren in de loop van 2018 omringen met een ANPR-cameraschild. Dat zegt burgemeester van Oud-Heverlee Alexander Binon (N-VA) na de serieuze inbrakenreeks die voor het weekend plaatsvond in Blanden en Haasrode.

Politie en veiligheid
Nieuws

Cultuurprijs Maurits Wynants voor Herman De Vilder

Herman De Vilder wint de driejaarlijkse cultuurprijs Maurits Wynants. Die gaat naar zij die bijdragen tot de culturele uitstraling van de gemeente. Herman De Vilder is behalve kunstkenner, -historicus en auteur ook medeoprichter en bezieler van de vzw ‘De Vrienden van de School van Tervuren’. De andere laureaten zijn fotograaf Frank Nicolaï en archivaris Ben Renson.

Nieuws

Gemeente breidt gratis parkeren uit tot half uur

Vanaf 2 januari 2018 wordt het eerste gratis kwartier parkeren in Tervuren verlengd tot een half uur. Daarna geldt het tarief van één euro per schijf van 30 minuten.

Wegen en verkeer
Nieuws

Oude site GITO wordt woonproject met vijftig appartementen

Het oude schoolgebouw GITO wordt omgevormd tot een woonproject van 40 tot 50 appartementen. De gemeente houdt ook een ‘wedstrijd’ voor kandidaat-kopers.

Nieuws
Download