East or west, home's best
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Tervuren Unie ook op braderie

Enige tijd geleden toonden wij hier sfeerbeelden van de jaarlijkse braderie. Daarbij ook foto's van de stands van de aanwezige politieke partijen. Een ervan, Tervuren Unie, zagen we over het hoofd. De partij bezorgde ons zelf een foto. We plaatsen deze hier vooralsnog online.

News

Bescheiden olympische medaillewinnaar geeft naam aan ontmoetingscentrum

Het nieuwe ontmoetingscentrum in Vossem heeft de deuren geopend. Het gebouw draagt de naam van ereburger en olympisch atleet op rust Miel Puttemans. “Ik ben erg ontroerd door deze erkenning”, zegt de 71-jarige sportlegende.

News

Oorlogsveteraan Alex (94) werpt zich in verkiezingsstrijd en hoopt op 14 oktober hetzelfde te doen als in 1945: winnen

Oud-strijder Alex Noyon doet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van Tervuren. Met zijn twintigste plaats op de Lijst Open Tervuren (Open VLD-GT-T+) ijvert Noyon voor voor een vlottere mobiliteit, meer veiligheid én betere herdenkingsplechtigheden. De man is met zijn 94 lentes de oudste kandidaat in de hele regio.

News

FOTO. Avondmarkt of gezellig over de (politieke) koppen lopen

Zaterdagavond liepen de centrumstraten vol voor de traditionele avondmarkt. Alle standwerkers van weleer waren present aangevuld met een handvol nieuwe gezichten. En met de nakende gemeenteraadsverkiezingen kleurden de opkomende partijen nadrukkelijker het wandelparcours. De meesten pakten uit met enkele partytafels en dito tenten. Open Tervuren was er met de caravan maar koos voor enkele knusse zetels plus enige zetelverdeling middenin de straat. Een voormalig Chinees restaurant deed dienst als occasionele ontmoetingsruimte waarin een hoop nostalgische foto's werden opgehangen. Daarop allerhande partijfeesten en andere geneugten van toen Open VLD/GT Tervuren nog aan zet was. De avondmarkt zelf werd fraai opgeluisterd door koperensemble Bravoer in het bijzijn van de reuzenfamilie. De toeloop was erg groot bovendien.

Leisure and hobby

Exhibitionist met bandana om hoofd maakt parken onveilig

Tegen een 59-jarige man uit Steenokkerzeel is in de Leuvense strafrechtbank achttien maanden cel en 1.600 euro boete gevorderd op verdenking van exhibitionisme in de parken van Leuven en Tervuren.

News

“Wij willen kampioen worden”

Vossem zette in de eerste competitiematch tegen Lubbeek meteen de toon door met 3-0 de bovenhand te halen. “We hebben het heft vanaf de aftrap in handen genomen”, verduidelijkt middenvelder Jonas Bracké (25). “We begonnen geconcentreerd aan de match en hebben die focus negentig minuten lang kunnen behouden. De tegenstander kreeg maar één kans, dus ook op defensief vlak speelden we een uitstekende wedstrijd. Onze doelstelling voor dit seizoen is duidelijk: we willen kampioen worden, ook al beseffen we dat dat niet eenvoudig wordt. We bekijken het match per match, te beginnen met de derby van volgende week tegen Eizer.”

News

FOTO. Dansschool Split heel even het grote podium op

We vallen in herhaling als we melden dat kleinere soms onaangekondigde optredens evenzeer in de smaak kunnen vallen. Neem nu zaterdagnamiddag op een zonovergoten marktplein. Een handjevol toeschouwers en dan wellicht vooral familieleden en aanverwanten van zij die voor het voetlicht traden: dansschool Split uit Tervuren met enkele fraaie nummers in al even knappe outfits. De danseressen onder leiding van Marta Kulikowska de Nalecz wisten ons van de eerste minuut te bekoren door hun overgave, hun inleving en sterk staaltje danskunde. 'Marta is Cum laude afgestuurd in ballet aan de Muziekacademie te Warschau', lazen we. 'Ze heeft 16 jaar ervaring als danseres bij de Opera van Wroclaw (Breslau, Polen). Daarnaast ging ze 9 jaar aan de slag als dansleerkracht bij de State Drama School in Wroclaw en 3 jaar als part time dansleerkracht bij vier dansscholen in België, met ervaring in optredens en choreografie'. En dat was er meteen aan te zien. Jammer een beetje van het podium waarop geluidsapparatuur het uitzicht op het gebeuren ontnam. Men had er wat ons betreft best tussen de Tervuurse herders mee kunnen uitpakken. Of zelfs op een plateau op de binnenkoer van Panquin. De soms innig mooie danspakjes hadden er fraai kunnen wedijveren met de grandeur van de voormalige kazerne. Velen hebben het optreden gemist. Wij laten er dus met graagte enkele beelden van zien

News

We spreken nog altijd te veel als echte kolonisten: “Zeg niet hut maar huis”

Zeg niet blank maar wit, en niet slaaf maar als koopwaar verhandelde mensen. De medewerkers van het AfricaMuseum kregen een 25 pagina’s tellend document met tips voor het hernieuwde museum. Want de teksten moeten neutraler en respectvoller. “Het ­museum in Tervuren droeg 60 jaar lang een koloniale boodschap uit.”

Leisure and hobby

“Op deze prestatie nu verder bouwen”

De eerste drie punten zijn binnen voor Tervuren-Duisburg na een knappe 2-4-zege in Veltem. Coach Peter Everaerts gaat met vertrouwen de volgende wedstrijd tegemoet in het jaar van de bevestiging. “Vorig jaar verloren we twee keer kansloos van Veltem, dus dan is dit fijn, al blijft het pas de eerste wedstrijd van het seizoen”, vertelt Everaerts.

News

Zesde editie van “incidentloos” Gordelfestival lokt 28.000 deelnemers naar Vlaamse Rand

Er hebben zondag naar schatting 28.000 personen deelgenomen aan het Gordelfestival van vzw De Rand, de provincie Vlaams-Brabant, Sport Vlaanderen en Flanders Classic, een sportief gebeuren met het provinciedomein van Huizingen en Tervuren als uitvalbasis dat de aandacht wil vestigen op het Vlaams karakter van de streek. Dat zijn er iets meer dan de 26.000 van vorig jaar. Buiten enkele kleine valpartijen verliep het gebeuren zonder incidenten.

News
Download