Pets are a part of your neighbourhood too!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

“Eén goal voor Panama had toch wel gemogen”

Ze lijken wel een moderne Romeo en Julia, Nicole Blanchette uit Panama en Joris Geelen uit Tervuren. Gisteren stonden ze bij de wedstrijd tussen ons land en Panama lijnrecht tegenover elkaar. Wie zou het halen? België, Panama, of de relatie?

News

Provincie investeert 140.000 euro in het Zoniënwoud

Het provinciebestuur trekt ruim 140.000 euro uit voor groene verbindingen en biodiversiteit in het Zoniënwoud. Daarmee wil het dit groene gebied wapenen voor de toekomst.

News

Provincie investeert 140.000 euro in groene verbindingen en biodiversiteit Zoniënwoud

De provincie Vlaams-Brabant geeft 140.770 euro aan het Regionaal Landschap Dijleland voor de versterking van de biodiversiteit in het Zoniënwoud en voor de groene verbindingen vanuit het Zoniënwoud naar de omliggende gemeenten.

Leisure and hobby

Vijf jaar was dit bekende museum gesloten, nu krijgen sportievelingen de primeur om het te herontdekken

Voor het eerst in vijf jaar tijd zullen bezoekers een kijkje kunnen nemen in het vernieuwde Afrikamuseum. Wie in september deelneemt aan het Gordelfestival zal in primeur het museum al lopend te zien krijgen. Fietsers kunnen in 8 professionele pelotons de 100 kilometer rond Brussel rijden, inclusief een passage door de plantentuin van Meise.

Leisure and hobby

Nederlander wordt opgespoord nadat hij voor duizenden euro’s materiaal stal

De Leuvense strafrechtbank heeft de Nederlander V.K. veroordeeld tot drie jaar cel en 1.200 euro boete voor grootschalig gesjoemel met gehuurde dj-apparatuur. De man wordt nu opgespoord, want hij huurde voor enkele duizenden euro’s aan materiaal zonder het terug te brengen.

News

Loop als eerste door het vernieuwde Afrikamuseum tijdens Gordelfestival

De zesde editie van het Gordelfestival bruist van nieuwigheden. Lopers krijgen de kans om door het Afrikamuseum te lopen. Fietsers kunnen in professionele pelotons de 100 km rond Brussel rijden, inclusief een passage door de plantentuin van Meise.

News

Vera schreef boek over soldatentijd van haar vader: “Ik kan de dienstplicht ten zeerste aanraden”

Vera Craessaerts schreef met ‘Liefste Ouders en Zus’ een eerbetoon aan haar vader Jan. De schrijfster heeft anderhalf jaar gewerkt aan het relaas over het leven van de Tervuurse soldaat in de vroege jaren vijftig.

Then and now

Tiener ontkent verkrachting van stomdronken meisje (14)

Een negentienjarige man uit Gingelom ontkent een stomdronken meisje van veertien jaar verkracht te hebben tijdens een uitgaansavond in Leuven bijna twee jaar geleden. Hij riskeert een celstraf van achttien maanden, mogelijk met probatie-uitstel.

News

Tervuurse Herders net iets te geliefd bij spelende kinderen

De jeugd van Tervuren ziet een treffende gelijkenis tussen een klimrek in een speeltuin en het nieuwe kunstwerk van de Tervuurse Herders op het Warandeplein.

News

Cafégangers waren al bezig met afscheidscadeau, maar dat bleek te voorbarig: “Impact van ons Facebookbericht onderschat”

De afgelopen dagen heerste er grote paniek bij caféminnend Vossem. In Den Congo, de eeuwenoude kroeg onder de Sint-Pauluskerk, berichtte op 27 mei op hun Facebookpagina dat ze een overnemer hadden gevonden voor het café.

News
Download