Op de top kun je geen lange wandelingen maken
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Tot 30 maanden cel voor georganiseerde mensensmokkel

In de Leuvense strafrechtbank zijn celstraffen tot 30 maanden uitgesproken tegen zes mannen voor georganiseerde mensensmokkel. Een zevende man kreeg een werkstraf.

Nieuws

“Seizoen al geslaagd”

Tweedejaarsnieuweling Mon Miseur is al een poos sterk op dreef. Dat resulteerde in enkele mooie ereplaatsen en recent behaalde de Tervurenaar in Lauwe ook een allereerste zege. “Ik ben heel tevreden met de gang van zaken. Eigenlijk vlot het reeds van bij het seizoenbegin behoorlijk. Aanvankelijk kon ik het goede gevoel niet omzetten in resultaten. De voorbije weken viel alles in zijn plooi. Die zege in Lauwe zorgde voor een grote ontlading en betekende een morele boost. Ik durf nu al zeggen dat mijn seizoen geslaagd is. Afgelopen weekend werd ik nog tiende in Tielt-Winge, maar verder hou ik mij tijdens de examens gedeisd. Binnen enkele weken vlieg ik er weer vol in.”

Nieuws

Mi Joya en de passie voor chocolade

Het gaat middenstands gewijs goed met Tervuren. En dat in tegenstelling met veel omliggende gemeenten die blijven kampen met nog te veel leegstand en dus weinig shop-animo. Opvallend is dat Tervuren bijzondere zaken weet aan te trekken. Skandinavische design, English books, artisanale producten,... In de Klarastraat openden Caroline Aussems en Nicolas De Schaetzen hun Mi Joya. Traditional chocolate maker, staat op het visitekaartje.

Nieuws

“Ik ben mijn plek in het profpeloton waard”

Neoprof Ludovic Robeet vond snel zijn draai in het elitepeloton. Al beseft de Tubekenaar dat hij nog veel leergeld zal moeten betalen. “Dit gehele eerste profjaar wordt een verrijkende ervaring.”

Nieuws

Onderhoudswerken aan buitenring starten 19 juni

Op maandag 19 juni begint de aannemer met de onderhoudswerken van de buitenring. Dat gaat gepaard met grote verkeershinder en snelheidscontroles. Er wordt ook een filebeveiligingssysteem geplaatst in de Vierarmentunnel.

Wegen en verkeer

Zes bruggen boven en onder de E40 krijgen onderhoud

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt de komende maanden niet alleen het wegdek van de E40,ook zes bruggen boven en onder de E40 Leuven-Brussel krijgen een grondig onderhoud.

Wegen en verkeer

Vanaf maandag nog meer filehinder op Ring

Op 12 juni starten de voorbereidingen voor de grote zomerwerf op de oostelijke Ring rond Brussel (R0), tussen de Vierarmentunnel in Tervuren en het knooppunt met de E40 in Sint-Stevens-Woluwe.

Nieuws

Leuvens gerecht vraagt aanhouding terreurverdachte

Reda Kriket, de Fransman die verdacht wordt van het beramen van een aanslag tijdens het EK voetbal in Frankrijk, is in de Leuvense strafrechtbank veroordeeld tot achttien maanden cel en 1.200 euro boete voor een inbraak in Tervuren in 2013.

Politie en veiligheid

“Niet te klagen over mijn conditie”

In Averbode waren Jonas Philips en Maths Heinderson de enige Brabanders in de groep van 14 die op zoek ging naar de 13 leiders. “We kwamen tot op 25 seconden”, aldus Jonas, de 25-jarige Tervurenaar, “maar toen dat met de klap 50 seconden werd, was het duidelijk dat het niet ging lukken en moesten we nog oppassen voor het peloton. Met mijn 22ste plaats was ik tevreden. Daags nadien in de Liedekerkse Pijl was ik weer met de kop mee, wat de 18de plaats opleverde. Ik mag niet klagen over de conditie. Zaterdag trek ik naar Nieuwrode op een omloop die me ligt. Als ik tijdig thuis ben van mijn werk, rij ik ook donderdag.”

Nieuws

“Hier wil ik het vak leren en prof worden”

De Noor Max Korner reef de Liedekerkse Pijl binnen in een sprint met drie voor Kenny Molly en de Albanees Yiber Sefa. De Tervurense eliterenner Jonas Philips (Hand in Hand Baal) ging pas overboord toen de kopgroep in de voorlaatste ronde splitte.

Nieuws
Download