Wanneer is het eten klaar?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Wat een timing: schoolomgeving wordt opgebroken vlak voor einde vakantie

Vanaf maandag 21 augustus wordt er in de schoolomgeving van Ternat hard gewerkt. In de 't Serclaesstraat, de Statiestraat en de Van Cauwelaertstraat wordt de riolering vernieuwd en de straat heraangelegd. Ternat zal voor een jaar een bouwwerf zijn.

Wegen en verkeer

Drie mannen veroordeeld voor dertig inbraken in Brusselse Rand

Drie Albanezen hebben celstraffen van drie en vier jaar gekregen voor liefst dertig inbraken of pogingen daartoe in de rand rond Brussel. Onder meer camerabeelden en DNA-sporen deden de daders, waarvan er twee nog voortvluchtig zijn, de das om.

Nieuws

Infano zoekt nieuwe kandidaat-onthaalouders

Kinderopvangorganisatie Infano wil mensen oproepen om zich aan te melden als onthaalouder. Er heerst namelijk een algemeen tekort aan onthaalouders en dat is ook bij de organisatie zelf voelbaar.

Nieuws

Biogasinstallatie van boer Bayens wordt stilgelegd

De biosgasinstallatie op de boerderij van Rudy Bayens in Ternat wordt stilgelegd. Al van bij de opstart in 2015 werd door de buren fel geprotesteerd tegen de installatie en het bedrijf Clean Energy Ternat zit nu financieel in slechte papieren.

Nieuws

“Op zucht van historische driekleur”

In Stabroek mengde het bescheiden Van Eyck Sport zich verrassend in de strijd om de titel. De Wambeekse ploegleider Jan Duyschaver had de handen vol om Wiezenaar Jens Moens te troosten met zijn zilveren medaille. “We werkten met Moens naar het BK toe via de Rondes van Vlaams-Brabant en Namen. In Doische flirtte Moens met de zege in de derde etappe in Namen. Eerder liep Moens de zege in de interclub van Wanfercée-Baulet mis toen Benjamin Verraes hem net kon remonteren. Op een BK smaakt een tweede plaats zoveel zuurder. We strandden op een zucht van een historische driekleur, een hele prestatie tussen continentale teams.”

Nieuws

Davy en Jonathan lopen Dodentocht uit

Anderhalf jaar geleden hadden ze nog geen kilometer gejogd, maar vorig weekend hebben Davy Vanhaesendonck en Jonathan Segers de Dodentocht uitgelopen.

Nieuws

Midzomer Wambeek opnieuw groot succes

Midzomer Wambeek lokte afgelopen weekend een massa volk naar het gezellige dorpscentrum. Vrijdag kwam er al een recordaantal mensen opdagen voor het optreden van rapper Boef, maar alles verliep rustig. Strapatzen zette zondag de kers op de taart.

Nieuws

Een jaar geleden hadden ze nog geen kilometer gejogd, nu wil dit duo de Dodentocht uitlopen

Davy Vanhaesendonck uit Roosdaal en Jonathan Segers uit Ternat doen op 11 augustus mee aan de Dodentocht. Alleen zullen zij de 100 zware kilometers niet al stappend, maar al lopend afleggen. “We willen onze grenzen verleggen”, zegt het duo.

Nieuws

Boef op komst en dus is er extra stress bij festivalorganisator

Van vrijdag tot zondag wordt in Wambeek opnieuw feest gevierd tijdens Midzomer Wambeek. Het meeste volk wordt op vrijdag verwacht, want dan komt de immens populaire rapper Boef optreden. Er worden alvast veiligheidsmaatregelen getroffen.

Nieuws

“Een eerste echte test”

Op de Heuvelkouter staat met de derby tussen Liedekerkse en de Ternatse fusieclub een kaskraker op het menu. De Liedekerkse topschutter Steve Desaegher doorliep de Ternatse jeugdrangen, maar startte zijn vierde seizoen bij Liedekerke.

Nieuws
Download