Secondje, even iets halen...
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Provincie bezorgd over belangenvermenging: een van ontwikkelaars van nieuw project werkt zélf voor de gemeente

Het ziet ernaar uit dat het project 1719 in het oud gemeentehuis van Ternat binnenkort eindelijk van start kan gaan. De gouverneur ziet geen bezwaar tegen de erfpachtovereenkomst met de gemeente, maar waarschuwt wel voor mogelijke belangenvermenging.

Nieuws

Nieuwe ontbijtzaak en bekende bakkerij lanceren Latte Marone: “Met echte mokka, die niet met poeder is gemaakt”

Aan het station van Ternat opende een nieuwe zaak. In Spoor50 kan iedereen voortaan terecht voor ontbijt, lunch én voor een unieke koffie: de Latte Marone, ontwikkeld door Bakkerij Heidi.

Nieuws

Bezoekers Kyotomobiel kunnen massa’s energie besparen

De Kyotomobiel lokte in Ternat zo’n 150 mensen. Die kunnen samen ruim 19.000 euro besparen op hun energiefactuur. “Het is de bedoeling tegen 2040 alle woningen in Ternat energieneutraal te maken”, zegt schepen Guido Van Cauwelaert.

Nieuws

Musikalo brengt concert met eigen jubileumwerk én Elvis-medley

De Lombeekse harmonie Musikalo speelt vrijdag en zaterdag een concert in cc De Ploter. Musikalo in Concert belooft een gevarieerd programma.

Nieuws

“Nog twee keer winnen en we zijn zeker van behoud”

Asse-Ternat realiseerde een schitterende zaak via een stunt tegen topploeg Turnhout. Wambekenaar Bart Peeten (28) leverde een sterke prestatie af die met veertien punten waardoor hij de fusieclub naar een 74-70-zege loodste.

Nieuws

WTC Feels start met nieuw seizoen

De vrouwen van WTC Feels hebben met een ontbijtbuffet het startschot van hun nieuwe fietsseizoen gegeven. Na het ontbijt volgde een eerste rit van dertig kilometer. Feels, languit Females on Wheels, brengt vrouwen bij elkaar die tot eind september elke zondag ettelijke kilometers zullen trappen. Elke sportieve vrouw ouder dan achttien jaar met een koersfiets kan aansluiten. Meer info via www.feels.be.

Nieuws

“We proberen nog de top vijf te halen”

“Een wedstrijd op Verbroedering Beersel Drogenbos blijft voor mij steeds speciaal”, aldus de 33-jarige Hallenaar Bert Sleewaegen, die dit seizoen met 17 goals alweer heel trefzeker is.

Nieuws

E40 in beide richtingen versperd na ongeval met verschillende voertuigen: ochtendspits zwaar verstoord

De E40 is in beide richtingen versperd na een zwaar ongeval in Ternat. Er zijn verschillende voertuigen bij betrokken. Dit zal grote gevolgen hebben voor het verkeer tussen Gent en Brussel tijdens de ochtendspits.

Wegen en verkeer
Nieuws

NMBS zet puntjes op de i: stationsparking is van ons

Op een overleg tussen de gemeentes Ternat en Affligem en de NMBS is duidelijk geworden dat Ternat geen blauwe zone mag invoeren op de parking van het station Essene-Lombeek. De NMBS zal de parking wel uitbreiden.

Vrije tijd en hobby
Nieuws
Download