Do not miss out on your neighbourhood
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

BC Asse-Ternat breidt meisjes- en dameswerking uit

Basketbalclub Asse-Ternat zal volgend seizoen twee damesploegen in competitie hebben. Dankzij het sterke eerste seizoen van de dames in eerste provinciale komt er volgend seizoen een extra team. Trainster Katrien Vercauteren, ex-international, stapt mee in het project. Meisjes tussen vijf en elf jaar kunnen in september gratis en vrijblijvend deelnemen aan een training. Meer info via meisjes@bcat.be.

News

‘Marsmannetjes’ vellen compleet kaalgevreten eik

De eik langs de Assesteenweg die helemaal kaal gevreten werd door processierupsen is gekapt. Een gevaarlijke klus waarvoor niet alleen arbeiders van de gemeente opgetrommeld werden maar ook de brandweer en de politie.

Alert

Beste springruiter ter wereld test paarden in Wambeek

Hoog bezoek in Sportstal Vanderhasselt in Wambeek. De Nederlandse topruiter Harrie Smolders nam er deel aan een nationale wedstrijd. Smolders is over de afgelopen twaalf maanden de meest succesvolle springruiter van de wereld. Hij kwam niet afgezakt om te winnen, wel om er te trainen met verschillende paarden. “Winnen doen we uiteraard altijd graag, maar het resultaat was deze keer bijzaak”, zegt Smolders. “Het doel was trainen en daar zijn de accommodatie van Sportstal Vanderhasselt en dit evenement uiterst geschikt voor.”

News

Van advocaat tot exotische gamba's: Ternat gaat helemaal den boer op

Negen producenten uit het Ternatse nodigen iedereen op zaterdag 23 juni uit om al wandelend of fietsend hun werk te ontdekken. Dat hun job niet altijd evident is, weet onder andere gambaboer Eric De Muylder als geen ander.

News

Preflexbaan moet het postbodes een stuk makkelijker maken

Omdat er te veel verwarring is over de private weg waarin industriezone 3, ook wel bekend als het Ternat Business Center, is gevestigd, zal de straat een aparte en nieuwe naam krijgen. Het voorstel is om het huidige adres Assesteenweg 117 aan te passen in de Preflexbaan.

News

Wegenwerken op E40 richting Brussel vorderen sneller dan voorzien

Vorige maand startte het Agentschap Wegen en Verkeer met voorbereidende werken voor de heraanleg van de rechterrijstrook en de pechstrook van de E40 in de rijrichting van Gent/Oostende. Er worden ook nieuwe betonnen veiligheidsstootbanden aangebracht over een afstand van 17 kilometer in beide rijrichtingen. De werken in de rijrichting van Brussel vorderen sneller dan voorzien, waardoor de tijdelijke werfmarkeringen kunnen worden weggehaald, meldt het agentschap maandag.

Traffic

Boomverzorger moet eiken redden van de ondergang

De eiken langs de Assesteenweg vallen blijkbaar goed in de smaak bij de schadelijke eikenprocessierupsen. De gemeentediensten, die de rupsen in het verleden zelf nog de baas konden, kijken hopeloos toe en schakelden de hulp in van een boomverzorger.

News

Angelo Van Wilderen is weer lijsttrekker

Angelo Van Wilderen zal dan toch de lijst van Open VLD Ternat trekken bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Hij was eigenlijk al eens verkozen tot lijsttrekker. Maar na een interne klacht stelde de statutaire commissie van Open VLD nationaal onregelmatigheden vast bij die verkiezing. Volgens de commissie stemden er aanvankelijk partijleden, waaronder Angelo zelf, mee die daartoe eigenlijk niet het recht hadden omdat ze officieel niet opgenomen waren in het partijbestuur. Hierdoor werd Open VLD Ternat opgelegd om de verkiezing opnieuw te houden.

News

Waarom maar één vlag aan je huis laten wapperen als er 32 landen meedoen met het WK?

Het gezin van Finen Akhlou heeft naar aanleiding van het wereldkampioenschap voetbal niet alleen de Belgische driekleur in veelvoud uitgehangen maar quasi alle vlaggen van de deelnemende landen. “Omdat het mooi is, maar vooral ook symbolisch”

News
Download