Jouw feedback is altijd welkom!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Ik pik het niveau stilaan opnieuw op”

Rechtsachter Dries Arijs trekt met Wambeek naar Gooik. “Ik pik het niveau stilaan opnieuw op nadat ik de voorbije weken mijn basisplaats had verloren wegens een dipje. Hard blijven werken is dan het enige wat je als speler te doen staat. Als ploeg kennen we een rotjaar op blessurevlak. De leidersplaats van Huizingen verbaast me niet echt. Ook wij gingen het jaar na de promotie lang door op het enthousiasme van derde. Het jaar van de bevestiging ligt een stuk moeilijker. Bij een overwinning in Gooik mogen we opnieuw naar boven blikken. Makkelijk wordt het niet. Tegen Asse-Zellik hadden we moeten winnen, want we waren baas na de omschakeling naar een 4-3-3.”

Nieuws

“Ben Kassem ongelooflijke topper”

Linksachter Davy Triest (21) duimt voor een tweede driepunter in de derby tegen Delta Londerzeel. “Vorig jaar profileerde Delta zich als een te duchten rivaal in het titeldebat in derde. Dit jaar blijken we opnieuw rivalen, maar dit keer in de kelderverdieping in tweede. Ik ben aan mijn derde seizoen bezig bij Asse-Zellik. Ik doorliep de jeugd van Ternat waar ik in eerste provinciale ook vier wedstrijden speelde. Ik wou meer spelen en ervaring opdoen. Dit seizoen werden enkele kanjers aangetrokken. Zo is Ben Kassem een ongelooflijke topper die al aan zeven goals zit. Eens we ook collectief op volle toeren draaien, mag meedraaien in tweede geen probleem zijn.”

Nieuws

Jaarmarkt voor jong en oud

Op en rond de Markt worden zaterdag kraampjes opgesteld voor de jaarmarkt. Er worden verschillende activiteiten voorzien voor jong en oud.

Nieuws

“Straks debuut onder de kerktoren”

Na een goed seizoen als tweedejaars krijgt Wambekenaar Casper François volgend seizoen de kans bij Van Eyck Sport om te debuteren bij de beloften. Een verrassing is dat niet meteen met Wambeek als thuishaven van Van Eyck Sport.

Nieuws

Kruikenburg zegeviert in topper

De Merchtemse opposite Pieter Walravens (21) ging vorig jaar aan de slag bij Kruikenburg nadat hij gevormd werd bij Grimbergen als middenman. De Leuvense student TEW heeft het naar zijn zin in Ternat waar de zege in de topper fel gevierd werd.

Nieuws

“We zetten enorm veel opslagdruk”

In eigen zaal lieten de Kruikenburgse vrouwen van coach Mario Trochs tegen Sint-Joris-Weert een derde opeenvolgende driepunter optekenen. “We zetten enorm veel opslagdruk en plukten daar de vruchten van. Mijn ambitie is elke wedstrijd winnen. De speelsters weten dat ik verlang dat ze er elke wedstrijd 100% voor gaan. Vorig jaar finishten we derde, maar de eindronde werd een afknapper. De ploeg bleef grotendeels intact, maar werd versterkt in de breedte. Lien Van Den Driessche werd als jong talent overgeheveld van de B-ploeg. Loes Verspecht sloot na één jaar inactiviteit opnieuw aan. Ik kan nu wisselen zonder te verzwakken met alle posities dubbel bezet.”

Nieuws

“Jongeren moeten erin leren geloven”

Jimmy Hendrickx scoorde in Wilrijk liefst 28 punten, maar Asse-Ternat kwam van een kale reis thuis. “We verloren met 99-72. Dan geniet je niet meteen van de vele korven die je maakt. We naderden eens tot op drie punten, maar toen kregen we meteen een karton om de oren. Een zege zat er nooit echt in. Onze jongeren moeten erin leren geloven. Onze coach Toon Labbeke blijft er maar op hameren dat we in onze capaciteiten moeten leren geloven. De spelers moeten die stap zelf zetten. Anders sta je als coach of als oudere speler machteloos. Slechte drie spelers proefden al van het niveau. Leergeld is logisch, maar thuis moeten we nu wel winnen van Helios Zottegem.”

Nieuws

“Verliezen in Leuven is geen schande”

De Ternatse coach Laurens Renders wil de komende weken oogsten na de 82-36-nederlaag op Leuven Bears C. “Leuven was sterk en beweeglijk terwijl we niet compleet stonden. Verliezen in Leuven is uiteraard geen schande, maar we speelden te rommelig om tevreden te kunnen zijn. We gaven te veel offensieve rebounds weg en lieten inleggers onbenut. Technisch zijn we voldoende sterk, maar te vaak kennen we een forse dip of missen we volledig onze start. We verloren vier keer en twee keer dienden we de hand in eigen boezem te steken. We trekken nu naar Bertem, een fysiek sterke ploeg maar technisch beperkt. Tempo maken wordt de boodschap.”

Nieuws

“We konden Jens Teirlinck strikken “

De Wambeekse ploegleider Jan Duyschaver haalde enkele leuke versterkingen binnen voor volgend seizoen, maar ziet ook wat renners stoppen.

Nieuws

“Bert Sleewaegen staat op scherp”

“Vorige week op Asse-Zellik maakte Bert Sleewaegen twee goals, thuis tegen Kester Gooik liet de Hallenaar een hattrick optekenen”, zegt trainer Rudy De Donder. “Bert Sleewaegen staat dus op scherp. We begonnen erg snedig met keurig gebruik van de flanken. Kansen bleven niet uit, maar de goal viel aan de andere kant. Op voorzet van Van der Putten maakte Sleewaegen de achterstand meteen ongedaan. De bezoekers prikten tegen, maar Sakalis gaf geen krimp. In de tweede helft benutte Sleewaegen na bezoekend handspel een strafschop. Phepsavath zette Sleewaegen op weg naar de 3-1. Met dertien op vijftien en vier zeges op rij klimmen we naar een gedeelde derde plaats.”

Nieuws
Download