Geniet ook van de kleine dingen
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Schepen boos op Telenet

Schepen van Openbare Werken Jozef Borremans (LVB) is kwaad op Telenet en de aannemer die in Ternat werken uitvoert voor het bedrijf. Hij roept beide partijen op het matje en heeft vandaag overleg.

Wegen en verkeer

Kevin Dony plots sterker dan ooit

Kevin Dony (23) zat donderdag in Oudenburg mee aan boord van de beslissende vlucht. De renner uit Groot-Bijgaarden strandde op de zevende plaats. Vandaag start Dony in Beigem waar hij drie jaar geleden een hoogtepunt beleefde.

Nieuws

“Boterham verdienen is nu wat telt”

De Pamelse belofte Florian Cobbaert brak geen potten in het voorjaar. “Mijn seizoen is vooralsnog een tegenvaller. Ik begon te werken als technicus bij het Ninoofse bedrijf Verhoeven en rijd rond voor de reparaties van allerhande minigraafmachines. Ik klop vaak lange werkdagen wat ten koste gaat van de trainingen. Mijn boterham verdienen is nu wat telt. Wielrennen is een hobby die wel koersplezier oplevert, maar voorts vooral geld kost. Met Van Eyck Sport zit ik gebeiteld bij een schitterende ploeg. Zondag worden we opgevorderd voor de Grote Prijs Terjoden waar ik me wil wegcijferen voor de ploeg. De afstand mag geen problemen opleveren.”

Nieuws

“De aanpassing verwachtte ik zwaarder”

De Wambeekse eerstejaarsbelofte Dave Verbeken steekt de neus opnieuw aan het venster nadat knieperikelen zijn voorjaar hadden verstoord. “Ik kende een goede winter, maar net voor de winter raakte ik op de sukkel. Een kraakbeenletsel hield me twee maanden aan de kant. Op het PK in Galmaarden vierde ik mijn rentree. In Meise had ik zondag een goed gevoel. Ik stopte actief af omdat twee ploegmaats voorin mee zaten in de goede vlucht. Het is leuk dat Jens Moens het ook kon afmaken. Hij is een boven beste kerel die het ook verdient. Zondag rijd ik voor de ploeg in Terjoden. Als junior klom ik vlot, wat ik straks mag bevestigen in de Ronde van Namen.”

Nieuws

Bende ramkrakers opgepakt bij inval in kraakpand

De federale en lokale recherche heeft woensdagochtend een dievenbende ingerekend die verdacht wordt van meerdere ramkraken en inbraken. Ze zouden het onder meer gemunt hebben op benzinestations en mediawinkels, en gooiden en beukten de glazen deuren in met riooldeksels. De bende werd opgepakt bij een inval in een kraakpand in Merelbeke.

Nieuws

Frederik Coppin uit Ternat staat voor vuurdoop: “Goed leren zwemmen”

Frederik Coppin (30) is klaar voor zijn eerste grote triatlonopdracht. Zondag komt de triatleet uit Ternat aan de start van de Challenge in Venetië, een wedstrijd over de volledige afstand. “Als alles goed zit, hoop ik op een chrono onder tien uur.”

Nieuws
Download