Plaats een oproep of stel een vraag aan je buren
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Breng dopjes naar Horta voor opleiding blindengeleidehonden

‘Ternat dopt mee’ organiseert dit weekend voor de vierde keer een 24-uren sorteermarathon.

Nieuws

Testo schenkt cheque aan Kruikenburg

Vzw Kruikenburg, de vereniging voor andersvaliden in Ternat, Sint-Ulriks-Kapelle en Sint-Martens-Bodegem, kreeg tijdens hun eindejaarsfeest vijfduizend euro van Testo België. De vzw kreeg de cheque omdat ze in totaal 38.880 kilometer hadden gesport en de uitdaging van Testo hadden voltooid. Kruikenburg is bekend van haar uitleenmateriaal voor andersvaliden.

Nieuws

Bibliotheek zamelt 1.300 euro in tijdens voorleesmarathon

De bibliotheek van Ternat verzamelde tijdens een 24 uur durende voorleesmarathon 1.300 euro voor het goede doel.

Nieuws

“Zondag moeten we puntjes op de i zetten”

Kruikenburg verloor in een slappe tiebreak de topper tegen Kortrijk. De Ternatse coach Benny Verspecht wil de batterijen opladen, want zondag volgt een nieuwe topper op Roeselare B waar de winnaar zich tot herfstkampioen kroont. “Zondag moeten we de puntjes op de i zetten in een zespuntenmatch. Verliezen in een tiebreak zou ik helemaal niet zo erg vinden, dan blijven we in het spoor van Roeselare. Indien we met lege handen afdruipen, wordt het een ander verhaal met een achterstand die meteen oploopt tot drie punten. We mogen onszelf niet te veel druk opleggen, maar moeten vermijden dat we een 19-11-bonus nog weggeven zoals zaterdag.”

Nieuws

“We blikken omhoog naar de middenmoot”

Gaetan Meert ontbond zowel in Vorst als Diest zijn duivels, maar enkel in de midweekmatch op Vorst leverde dat de volle buit op. “Even raakten we in degradatienood, maar we blikken nu opnieuw omhoog naar de middenmoot. We gaven twee goede prestaties weg. Op Vorst toonden we veel maturiteit en wonnen verdiend een moeilijke match. Twee dagen later plooiden we in de slotfase, geen toeval. De zware wedstrijd op Vorst zat nog in de benen en speelde ons in money time parten. Zelf stond ik drie weken aan de kant, maar nu ben ik opnieuw aan de beterhand. Ik vond mijn oude ritme terug, wat zich niet enkel vertaalt in meer punten.”

Nieuws

“Het blijft bikkelen tegen de degradatie”

In Duffel liet Asse-Ternat een eerste uitoverwinning optekenen. Voor Asse-Ternat betekende het de vijfde overwinning van het seizoen. Met liefst 32 punten mocht Dilbekenaar Kevin Anneessens (23) zich de geestelijke vader van de Ternatse zege noemen.

Nieuws

IWT botst tegen het plafond aan

Terwijl de Brabantse Pijl Alsemberg als aankomstplaats verliet en Zellik-Galmaarden helemaal van de kaart verdween, staat de Oetingse kasseiklassieker IWT nog steeds op de UCI-kalender. Organisator Geert Tresignie kreeg voor de 32ste editie op woensdag 27 juni 2018 al 26 inschrijvingen.

Nieuws

‘Onafhankelijke’ Van Wilderen wordt fractieleider Open VLD+

Angelo Van Wilderen verliet begin dit jaar de CD&V-fractie om als onafhankelijke in de gemeenteraad te zitten. Nu treedt hij toe tot Open VLD, waar hij zelfs fractieleider wordt. In 2018 komt de partij op met een eigen lijst: Open VLD+.

Nieuws

Yasmine Verhofstadt in bestuur Jong VLD

Yasmine Verhofstadt werd maandagavond verkozen voor het nieuwe bestuur van Jong VLD Nationaal. Het zijn haar eerste stappen in de nationale politiek.

Politie en veiligheid

Veertig maanden cel voor onthaalouder die baby mishandelde

Een 40-jarige onthaalouder uit Ternat is woensdag door de correctionele rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van veertig maanden, waarvan de helft met uitstel.

Nieuws
Download