60% of your neighbours view the feed on a weekly base
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Na hangbuikzwijntje nu ook wallaby gevangen

Het houdt niet op met ontsnapte dieren in Affligem. Nadat eerder een Chinees hangbuikzwijntje gevangen werd, raakte nu ook bekend dat het dierenopvangcentrum van Malderen afgelopen weekend een wallaby kon strikken.

News

Maak eens een leuk uitstapje met de klas in eigen streek

Leerkrachten die graag met hun klas in het Pajottenland en de Zennevallei op een educatieve uitstap willen maar niet goed weten waarheen, kunnen voortaan terecht op de handige website tripzmetdeklas.be.

News

Jeugdraad roept op om jong te stemmen

De jeugdraad is naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen een eigen neutrale campagne gestart waarbij wordt opgeroepen om jong te stemmen.

News

Affligem, waar verloren gelopen diertjes thuis zijn: na hangbuikzwijntje nu ook wallaby gevangen

Het houdt niet op met ontsnapte dieren in Affligem. Nadat eerder een Chinees hangbuikzwijntje gevangen werd, raakte nu ook bekend dat het dierenopvangcentrum van Malderen afgelopen weekend een wallaby kon strikken.

News

Bibliotheek wil kostbare erfgoedkennis digitaal ontsluiten

Het digitaal project Lokaal erfgoed in de bib haalde de shortlist van de zomeroproep voor bibliotheken van Cultuurconnect, het Vlaamse steunpunt voor cultuurinstellingen.

News

Steven (32) ruilt topzaak van Marc Coucke en Wout Bru voor dorpscafé

“Mijn vat is af.” Beter kan Timo Schoukens (36) zijn afscheid als baas van café Nachtmis moeilijk verwoorden. Opvolger van dienst is Steven De Loof (32) die er, aan de zijde van topchef Wout Bru, net een horeca-avontuur van anderhalf jaar in Durbuy heeft opzitten.

News

Lijk gevonden in clubhuis Blue Angels

Gentse speurders zijn al enkele uren in de weer in het clubhuis van de Gentse afdeling van motorclub Blue Angels. Volgens goede bron is daar vandaag het lichaam aangetroffen van een clublid. Het is nog niet duidelijk of het om een wanhoopsdaad gaat dan wel of hij het slachtoffer is geworden van een misdrijf.

News

Open VLD Ternat trekt met ambitie naar de kiezer

Na enkele zware maanden ziet Open VLD in Ternat opnieuw licht aan het einde van de tunnel. Dat de partij met een voltallige lijst, concreet programma en ambitie naar de verkiezingen trekt, zal voor velen dan ook een verrassing zijn.

News

Nieuwe Molenbeek kleurt rood na vervuiling

In de Nieuwe Molenbeek in Ternat is maandagavond een zware mazoutlozing vastgesteld. De vervuiler is volgens milieuambtenaar Jurgen Thiebaut bekend en mag zich aan een zware boete verwachten.

News

Projectontwikkelaar mikt op kleiner bioscoopcomplex na storm van protest

Er komt dan toch geen bioscoopcomplex met elf zalen naast shoppingcentrum The Leaf op de oude IKEA-site in Ternat. Project-herontwikkelaar Redevco mikt na een storm van protest op een kleinschaliger project met minder zalen en zetels.

News
Download