Hoplr supports the local community
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Eerste gezin aangekomen in nieuwe woonunits gesloten centrum 127bis in Steenokkerzeel

Dinsdagvoormiddag is in een van de nieuwe woonunits in het gesloten centrum 127bis in Steenokkerzeel een eerste gezin aangekomen. Dat heeft de Dienst Vreemdelingenzaken bevestigd.

News

Geen fietstunnel onder, wel brug over Haachtsesteenweg

In 2020 komt er een nieuwe fietsbrug over de Haachtsesteenweg in Steenokkerzeel. De fietsbrug moet Brucargo beter verbinden met de stadskern van Vilvoorde en maakt deel uit van een fietssnelweg.

News

Uilskuikens geringd(en dat gebeurde op een strikt geheime locatie)

De kerkuil heeft het moeilijk in Vlaanderen. Er is een gebrek aan voedsel en met de afbraak van heel wat kerktorens verdween ook de nestplaats van de nachtvogel. Dat maakt de geboorte van vier nieuwe kerkuilen in Steenokkerzeel dan ook bijzonder.

News

Uilen geringd op geheime locatie

De kerkuil heeft het moeilijk in Vlaanderen. Er is een gebrek aan voedsel en met de afbraak van heel wat kerktorens verdween ook de nestplaats van de nachtvogel. Dat maakt de geboorte van vier nieuwe kerkuilen in onze regio dan ook bijzonder.

News

Jef (99) ging maar één keer naar de schilderles, nu stelt hij met een andere negentig-plusser tentoon

Jef Van Eycken (99) en Nelly Weynants (92) wonen beiden in residentie Hertog Jan in Kortenberg. Hij is Melsbroekenaar, zij Kortenbergse. Voor de eerste keer stellen ze samen tentoon in de gangen van de residentie. Voor Jef, die net leerde schilderen, is dit zelfs een vuurdoop.

News

Hobbyboer kleurt landelijk tafereel van Rubens in

Het is midden juli en volop zomer. De zon brandt op de ruggen van de graanpikkers en schovenbinders aan de Waversebaan in Elewijt. Met stevige halen zwaait Bjorn De Valck de pik in de rijpe wintertarwe en legt ze in schoven klaar voor de binders.

News

Vzw #KeepBRUAir smeert broodjes onder de landingsbanen

Vzw #KeepBRUAir organiseert op zondag 22 juli de derde 'Runway Family Day & Picnic" aan het spottersplatform in het Vliegbos in Nossegem.

Leisure and hobby

Kmo-zone nog niet in gebruik en uitbreidingsplannen duiken al op

De kmo-zone Steen III aan de Haachtsesteenweg in Melsbroek is in volle ontwikkeling. Vanaf oktober kan de site in gebruik genomen worden. Inmiddels wordt ook al onderzocht of verdere uitbreiding mogelijk is, en dat is niet naar de zin van Groen.

News

Gemeenten bundelen krachten in de strijd tegen zwerfvuil: “Mobiele camera is geen wondermiddel”

De Oost- en Noordrand kampen met een groot sluikstortprobleem. Tien gemeenten bundelen nu de krachten om het probleem aan banden te leggen. Een duidelijke communicatie staat daarbij centraal, mobiele camera's zijn het sluitstuk van de actie.

News

Met lijn 280 nu ook op zondag naar het recreatiedomein Hofstade

Lijn 280 (Vilvoorde – Perk – Hofstade – Mechelen) rijdt vanaf zondag 15 juli ook op zon- en feestdagen en dit tot en met 2 september 2018. Hierdoor is het recreatiedomein Hofstade elke dag makkelijk te bereiken voor sportievelingen. Deze lijn zal rijden met een frequentie van 1 bus per uur en dit in beide richtingen.

News
Download