We are from Lokeren, and you?
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

FOTO. Verdiende feestvreugde in Steenokkerzeel

De verkiezingsstrijd in Steenokkerzeel die zich aankondigde als een tweestrijd tussen huidig burgemeester Kurt Ryon en voormalig burgemeester Karel Servranckx (LVB) is een grote overwinning geworden voor vooruitgang en vernieuwing. Klaver-N-VA haalde 51,2% en zo een absolute meerderheid en hoeft in principe niet te gaan zoeken naar een coalitiepartner om Steenokkerzeel te besturen.

News

ANALYSE. Nieuwe ambtstermijn voor Ryon, Klaver-N-VA op weg naar absolute meerderheid

De tendens in Steenokkerzeel lijkt duidelijk. Klaver-N-VA heeft voorlopig een absolute meerderheid.

News

Vlotte start van stemming in Steenokkerzeel

De stembureaus in Steenokkerzeel zijn deze ochtend zonder problemen geopend. "We hadden voldoende bij- en voorzitters", zegt bestuurssecretaris Ruud Van Calster. "Er was een korte technische storing bij de opstart in Perk, maar dat werd snel verholpen. Sindsdien verloopt alles vlot."

News

FOTO. De eekhoornbrug van Perk

Omdat heel wat eekhoorntjes vaak in het verkeer stierven na het snoeien van bomen in Perk bouwden Joren en Jarl De Heyn een eekhoornbrug om de knaagdieren van een gewisse dood te redden. De twee broers uit het boom- en tuinverzorgingsbedrijf De Heyn uit Kampenhout bouwden de brug op eigen kosten met touwen en katrollen. Burgemeester Kurt Ryon kwam ter plaatse de constructie inspecteren en zag dat het goed was. Hij is opgetogen met het initiatief en vooral omdat het aan de gemeente geen cent kost. De brug is te bewonderen in de Moorbosstraat ter hoogte van huisnummer 26. En nu hopen dat vooral de eekhoorns de brug ook gaan gebruiken.

News

ANALYSE. Dit staat er op 14 oktober op het spel in Steenokkerzeel

De strijd om de stem van de kiezer in Steenokkerzeel wordt uitgevochten tussen huidig burgemeester Kurt Ryon (Klaver-N-VA) en voormalig burgemeester Karel Servranckx (LVB).

News

“Onveilige kamers, geen toilet, geen medisch personeel”: vakbonden voeren actie tegen omstandigheden in gesloten centrum 127bis

Het gemeenschappelijk vakbondsfront heeft vrijdag actie gevoerd aan het gesloten centrum voor illegalen 127bis in Steenokkerzeel. De bonden hekelen de werk- en leefomstandigheden in de vleugel voor transmigranten.

News

Vandalen bekladden verkiezingsborden met blauwe verf

Een of meerdere vandalen hebben tijdens de voorbije nacht de verkiezingsborden aan school Tilia aan de Mulslaan in Melsbroek beklad met blauwe verf.

News

Eeuwenoude voetweg tussen Boekt in Perk opnieuw in gebruik genomen

Het Trage Wegen-netwerk in Steenokkerzeel krijgt het gezelschap van Voetweg 38. Daarmee wordt de eeuwenoude trage verbinding tussen Perk en Boekt in ere hersteld.

News

FOTO. Nacht van de burger spijst senioren

Afgelopen zaterdag konden sympathisanten van de burgemeester zich voor de zesde keer laten gaan op de Nacht van de Burger. DJ's van dienst waren Dirk Stoops (StuBru) - Wim Weetjens (Radio Nostalgie) - DJ Sven Ornelis (Joe) - DJ Witters & DB KULO. Zoals vorig jaar was er ook dit jaar een aparte trappistenbar waar je alle trappisten ter wereld kan drinken. De opbrengst van deze nacht gaat naar het seniorenontbijt en een goed doel uit het dorp.

News

FOTO. Klaver N-VA triomfeert tijdens hitsig debat

In het kader van de komende gemeenteraadsverkiezingen konden tijdens een meer dan twee uren durend debat de kopstukken van de vijf politieke partijen het beste van zichzelf geven voor een bomvolle zaal Teniers in Perk.

Alert
Download