Hoplr is geen Facebook, gelukkig maar!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Onweer slaat hevig toe in Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen: huizen en station ondergelopen

Het onweer en de hevige regenval hebben donderdagavond voor heel wat problemen gezorgd in de omgeving van Kortenberg en Steenokkerzeel. Dat meldt de brandweer Vlaams-Brabant West. Ook in Zaventem en Grimbergen zijn er ernstige problemen, net als in de streek rond Tienen, Lubbeek en Tielt-Winge. Ook in Oost-Vlaanderen is er heel wat overlast door hevige regen en onweer. Zo kwam een treinstation daar onder water te staan. De komende uren zal de buienactiviteit verminderen, al zijn er in de loop van de avond wel nog onweders mogelijk, onder andere boven Antwerpen en Limburg.

Melding

Politie zit verveeld met ballon die landt op strand

Bij een opruimactie op het strand van Oostende werd donderdag een ballon van de politiezone KASTZE teruggevonden. De vrijwilligers vinden het niet kunnen dat de politie heliumballonnen uitdeelt die schade aan het milieu toebrengen.

Melding

Politie zit verveeld met ballon die landt aan andere kant van land

Bij een opruimactie op het strand van Oostende werd donderdag een ballon van de politiezone KASTZE teruggevonden. De vrijwilligers vinden het niet kunnen dat de politie heliumballonnen uitdeelt die schade aan het milieu toebrengen.

Melding

Politie zit verveeld met heliumballon die landde in Oostende

Bij een opruimactie op het strand van Oostende werd donderdag een ballon van de politiezone Kastze gevonden. De vrijwilligers vinden het ontoelaatbaar dat de politie heliumballonnen uitdeelt die het milieu schade berokkenen.

Melding

Leerlingen maken kennis met gemeentewerking

Een drukke dag in het gemeentehuis van Steenokkerzeel: zo'n zeventig leerlingen uit het vrij onderwijs in Steenokkerzeel kwamen er op bezoek en maakten zo van dichtbij kennis met enkele schepenen, die meer uitleg gaven bij de gemeentewerking. Na afloop van het bezoek volgde nog een kleine receptie.

Nieuws

Vierdejaars bezoeken gemeentehuis

Zo'n zeventig vierdejaars van de gemeentelijke basisscholen in Steenokkerzeeel brachten deze week een bezoek aan het gemeentehuis. Ze werden ontvangen door de aanwezige collegeleden, die de gemeentelijke werking toelichtten. Aansluitend trokken de leerlingen samen met een schepen zelf op onderzoek in het gemeentehuis. Na afloop kregen ze allen een kleine receptie aangeboden.

Ik zoek een...

Tom Dehaene als lijsttrekker met sterke ploeg naar provincieraadsverkiezingen

Gedeputeerde Tom Dehaene uit Zemst trekt de CD&V-lijst in het kiesdistrict Halle-Vilvoorde voor de provincieraadsverkiezingen op 14 oktober, geflankeerd door provincieraadsleden Elke Zelderloo, Kris Poelaert en Geertrui Windels, en een pak andere sterke kandidaten.

Nieuws

RheAxion tracht zich naar finale van Belgium's Got Talent te dansen

Dansgroep RheAxion uit Steenokkerzeel blies de jury van Belgium's Got Talent omver met hun straffe dansmoves en verzekerde zich zo van een plaatsje in de halve finales van Belgium's Got Talent. Vrijdag strijden de dansers op het podium om een finaleplaats.

Nieuws

Lopers lopen nieuw loopomloop in

Een tiental lopers strikten vorig weekend de sportschoenen vast om de nieuwe loopomloop, die start aan aan de Vanheylenstraat in Melsbroek.

Nieuws

Brussels Airport rijgt records aan elkaar met meer dan 2,25 miljoen passagiers in april

In april 2018 heeft Brussels Airport meer dan 2,25 miljoen reizigers ontvangen, een stijging met 5 procent tegenover dezelfde maand van vorig jaar. Dit nieuwe record bevestigt de uitstekende resultaten die sinds het begin van het jaar worden genoteerd. Het vrachtvervoer op Brussels Airport is eveneens sterk gestegen (+4,5%), onder meer dankzij de getruckte vracht en het vervoer aan boord van commerciële vluchten.

Nieuws
Download