Get rid of surpluses from your vegetable garden
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Aanhoudende acties brengen buren van zieke Liv (2) nog meer samen

Mocht Studio Brussel tijdens De Warmste Week een prijs hebben uitgereikt voor de Warmste Straat, dan ging die zonder veel concurrentie naar de bewoners van de Vanheylenstraat in Melsbroek. De buurtbewoners zamelden het hele jaar door geld in voor hun buurmeisje Li (2) die aan mucoviscidose lijdt.

News

Roland (67) zet hoogzwangere Maria in kerstbar: “Die strings aan wasdraad, schoten wel in het verkeerde keelgat"

Een hoogzwangere Maria die samen met Jozef in de stal van een druk beklante herberg de geboorte van Jezus afwacht: zo heeft Roland Kempeneers (67) dit jaar het traditionele kersttafereel uitgebeeld. De man maakt er al 25 jaar een erezaak van om een originele kerststal te bouwen

News

1.000 GAS-vaststellingen, 250 pv’s, 500 aanmaningen en 3.300 beloningen tijdens tweede Handhavingsweek

Ruim 1.000 GAS-vaststellingen, meer dan 250 pv’s en nog eens 500 aanmaningen voor sluikstorten en zwerfvuil. Dat is de balans van de Handhavingsweek, die eind september voor de tweede keer plaatsvond in heel Vlaanderen. De handhavers deelden ook meer dan 3.300 beloningen uit aan mensen die hun afval wél netjes in de vuilnisbak gooiden. “De beloningen gaan voor ons hand in hand met de boetes”, benadrukt Els Gommeren (Coördinator van Mooimakers). “We hebben strenge controles en al even strenge straffen nodig. Maar het sterkste wapen tegen zwerfvuil en sluikstort is een brede maatschappelijke beweging van mensen die het goede voorbeeld geven.”

News

FOTO. Kantschooltje krijgt make-over

Maandag werd het kleine Kantschooltje van de Sint-Cajetanusschool in Perk feestelijk heropend. Het kantschooltje bestaat uit een zorgklas, berging, technische ruimte en sanitair blok. Uit elk klasje werd telkens een leerling uitgekozen om het lintje door te knippen onder het waakzaam oog van burgemeester Kurt Ryon, de architect en de opdrachtgever.

News

Cajetanusschool kan dan toch open blijven

De resultaten van de inspectie van de Cajetanusschool in Perk zijn bekend. De inspecteur oordeelde dat de werken op schema liggen en een sluiting niet langer aan de orde is. Reden te meer dus om het vernieuwde Kantschooltje feestelijk te openen.

News

Website met informatie voor de omwonenden van Brussels Airport krijgt een make-over

skeyes en Brussels Airport hebben een nieuwe versie van de BATC.be-informatiewebsite ontwikkeld: vanaf nu vinden bezoekers er een veelheid aan extra functionaliteiten en nuttige informatie over baangebruik, weerobservaties en weersvoorspellingen, radargegevens, geluidsmetingen en een hele reeks statistieken.

News

FOTO. Pluimpjes slagen voor het goede doel

Zaterdag organiseerden vier badmintonclubs uit de regio een badmintonhappening in sporthal Bosveld voor het goede doel. De clubs zijn Bamadi Machelen, Zoeff Vilvoorde, BC Kampenhout en de B52's uit Steenokkerzeel. De opbrengst van dit evenement gaat integraal naar de G-badmintonwerking van Badminton Vlaanderen.

News

153 regiobewoners planten extra groen aan

Voor het eerst organiseerden de vijf Vlaams-Brabantse regionale landschappen, met de steun van de provincie Vlaams-Brabant, een samenaankoop van inheemse hagen, heggen, houtkanten en hoogstam(fruit) bomen voor in de tuin. Ook in onze regio werd heel wat groen aangeplant.

News

Niets staat nieuwe MS-kliniek - met ondergrondse parking - nog in de weg

Het dispuut tussen de gemeente en de MS-kliniek omtrent de bouw van een ondergrondse parking is uitgeklaard. Niets staat dus niets de bouw van een nieuwe kliniek nog in de weg. Het aantal bedden verminderd, maar het zorgcomfort wordt verhoogd.

News

Opnieuw gezin met kinderen in gesloten centrum Steenokkerzeel: “Ze weigerden een vrijwillige terugkeer”

Sinds dinsdag is opnieuw een gezin met kinderen ondergebracht in het gesloten gezinscentrum 127bis in Steenokkerzeel. Dat heeft donderdagavond de Franstalige vleugel van Amnesty International België gemeld en is bevestigd door de dienst Vreemdelingenzaken. Het gaat om een Oekraïens paar met drie kinderen.

Babysitting
Download