For me the daily special!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Poedel Milo kleurt de dagen in Sint-Antonius

Niemand wordt 's morgens zo vrolijk verwelkomd in het woon-zorgcentrum Sint-Antonius als lieveling Milo. En neen, Milo is geen personeelslid maar wel een poedel die hier tussen de bewoners ondertussen zijn plekje meer dan veroverd heeft.

News

“65 Jaar Bell Tours” uniek in de regio

In de Zennevallei en het Pajottenland en ver er buiten is Bell Tours uitgegroeid tot meer dan een begrip. Met de viering van het 65 jarig bestaan, met alles er op en er aan, werd dit nog meer in de verf gezet.

News

Studiebureaus buigen zich over vraag waar duurzame energie kan in Pajottenland

Waar is het nodig, wenselijk en mogelijk om windmolens, watermolens en andere vormen van hernieuwbare energie te voorzien in het Pajottenland? Een consortium van vier studiebureaus (Ndvr, Lama Landschape Architects, Marco Broekman en Zero Emission Solutions) buigt zich op vraag van de provincie Vlaams-Brabant de komende maanden over deze vraag.

News

Marcel en Arlette 65 jaar getrouwd

Marcel Vierendeel (89) en Arlette De Weerdt (85) uit de Europalaan vierden hun briljanten huwelijksverjaardag. Ze leerden elkaar kennen toen op een dag hun fietsen, die tegen de muur gestald stonden, in elkaar haakten. Marcel en Arlette stonden beiden in het onderwijs. Marcel gaf les in het Koninklijk Atheneum en werd later inspecteur, Yvette stond in basisschool Den Top. Ze hebben vijf kinderen en tien kleinkinderen. Vroeger gingen ze vaak fietsen, Arlette was natuurgids en Marcel speelde klarinet. Nu doen ze het rustiger aan.

News

Lindemans Lambic Tour is aan 3de editie toe

Drie jaar geleden besloot Brouwerij Lindemans uit Vlezenbeek om op de autoloze zondag een leuke fietstocht te organiseren tussen het centrum van Brussel en de brouwerij, langs de mooiste Brusselse Art Nouveau en de weelderige natuur van de Zennevallei. Dit jaar valt de autoloze zondag op 16 september.

Leisure and hobby

“Kant is erfgoed om fier op te zijn”

Iedereen kent ze wel: de oude dametjes die op een groot kussen vingervlug kantklossen. “Kant is een zwaar onderschat deel van ons Vlaams erfgoed en is het is tegelijk opvallend eigentijds”, zegt Jeanine Billens.

News

Greg Van Avermaet is de populairste

Gisterenvoormiddag kon je op de koppen lopen in het dorpscentrum van Sint-Pieters-Leeuw. De start van de vijfde etappe van de Binckbank Tour bracht een paar duizend wielerliefhebbers op de been en dat creëerde een gezellige wielersfeer.

News

Groen komt alleen op met vernieuwde ploeg

Groen neemt met een aparte lijst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Natacha Martel en Jeroen Steeman zullen de lijst trekken.

News

Onderhoudswerken op Stallestraat in Ruisbroek

Het Agentschap voor Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant laat onderhoudswerken uitvoeren aan het op- en afrittencomplex van de Ring in Ruisbroek. De bestaande asfaltlaag zal er worden afgefreesd en vervangen door een nieuwe toplaag. De werken worden 's nachts uitgevoerd om de hinder te beperken. De werken starten maandag 20 augustus en zullen woensdag 22 augustus om 6 uur beëindigd zijn. De Verlengde Stallestraat (N261) en de op- en afritten van de R0 worden tijdens de werken afgesloten. Het verkeer wordt in beide richtingen omgeleid.

Traffic

Herstelling dak sporthal Zuun volop bezig

In het Wildersportcomplex in Zuun is een aannemer begonnen met de herstellingswerken aan het dak. Op 10 maart moest de sporthal plots ontruimd worden toen sporters een gekraak hoorden in de dakspanten. Bij nader onderzoek bleek er een dakspant gebarsten. Deze dakspant wordt nu chemisch en mechanisch verankerd. De andere intacte dakspanten worden preventief verstevigd. Het streefdoel van de gemeente is dat alle verenigingen opnieuw hun intrek nemen in de sporthal op 1 september 2018. Deze sporthal bleef sinds maart dicht.

Traffic
Download