We are from Lokeren, and you?
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Op de koppen lopen op de jaarmarkt

De weergoden lieten het dit jaar misschien wat afweten maar dat belette niet dat de jaarmarkt van Sint-Pieters-Leeuw, tradiitroneel op 11 november en al jaren een van de grootste jaarmarkten van de regio, opnieuw een voltreffer werd. Al van 's morgens kon men zowat op de koppen lopen langs een kilometerslange sliert van marktkraampjes, dierenwedstrijden en standjes van verenigingen, zoals hier bij chiro Snoopy. Daarnaast zorgden verenigingen en muziekgroepjes voor de nodige animatie. De handelaarsvereniging Rink Rond Leeuw lanceerde met zijn Kommersant een nieuw streekbier.

News

Kinderen herdenken met klaprozen einde van Eerste Wereldoorlog

Klokslag 11 uur hielden alle scholen uit Sint-Pieters-Leeuw vrijdagvoormiddag een herdenkingsmoment voor de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog.

News

Jaarmarkt van Sint-Pieters-Leeuw werd toch niet uitgeregend

In november mag je niet veeleisend meer zijn wat het weer betreft. Maar ook hier kan het tegen- of mee vallen. Wel in Sint-Pieters-Leeuw viel het op 11 november al bij al nog mee. Wel geen zomerse toestanden, maar toch een herfstweertje waar het af en toe nodig was de opgestelde tentjes “in bedwang te houden” bij een opstekende wind.

News

Silence Day kleurde jeugdvoetbal

Het initiatief van een Silence Day ontstond in 2013 bij voetbalclub VC Groot Dilbeek. Bedoeling was om een positieve sfeer en fijne aanmoedigingen rond het voetbal te creëren in plaats van roepende ouders of coaches.

News

Nieuwe bestuursploeg Sint-Pieters-Leeuw bekend

Op verkiezingsavond bevestigden N-VA en CD&V, als eersten in de regio, reeds dat ze ook de komende 6 jaren samen de gemeente Sint-Pieters-Leeuw zouden besturen. N-VA ging van 9 naar 11 zetels. De uittredende bestuursploeg ging hierdoor van 17 naar 18 zetels en werd dus door de kiezer beloond.

News

Kinderen herdenken met klaprozen einde van WO I

Klokslag 11 uur hielden alle scholen uit Sint-Pieters-Leeuw vrijdagvoormiddag een herdenkingsmoment voor de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog.

News

Showgroep Redoris gaat op zoek naar nieuw talent

Zanvereniging Redoris is al jaren meer dan een begrip, zeg maar een fenomeen, in Vlezenbeek en de regio. Begonnen als zangvereniging voor kinderen, volwassen en jeugd, startten zij sinds 2 jaar een showgroep op. In deze groep wordt worden solo en ensemblezang gecombineerd met dans.

News

Leeuwse zwemmarathon kiest voor nieuw concept

Gedaan met 24 uur onafgebroken baantjes zwemmen voor het goede doel tijdens de Leeuwse zwemmarathon in het Wildersportcomplex in Zuun. De Leeuwse sportdienst kiest na dertig jaar op 23 en 24 november voor een nieuw concept.

News

Twaalf Pajotse gemeenten zijn Straffe Streek-gemeenten

53 van de 65 gemeenten in Vlaams-Brabant kregen het label Straffe Streek-gemeente. Om dit label te verdienen moesten ze bewijzen dat ze streekproducten een warm hart toedragen en streekproducten ook effectief gebruiken en promoten. Streekproducten kunnen een opstap zijn naar lokaal toerisme en recreatie wat de lokale economie stimuleert. van de 53 Straffe Streek-gemeenten in Vlaams-Brabant zijn er twaalf uit het Pajottenland die door de provincie officieel werden gehuldigd: Affligem, Asse, Beersel, Dilbeek, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Lennik, Pepingen, Sint-Pieters-Leeuw en Ternat.

News

Ook wapenstilstand op en rond voetbalvelden in Pajottenland

Het zal dit weekeinde opvallend stil zijn rond heel wat voetbalvelden in de regio Pajottenland. Heel wat clubs houden een Silence Day tijdens jeugdvoetbalwedstrijden waarbij alle verbaal geweld en commentaar aan de zijlijn wordt geweerd.

News
Download