Look around you once in a while
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Nieuwe gemeenteraad van Sint-Pieters-Leeuw geïnstalleerd

Op de eerste gemeenteraad van 2019 nam men kennis van de geldigverklaring van de gemeenteraadsverkiezingen en van de benoeming en eedaflegging van burgemeester Luc Deconinck(N-VA). Ook werden de nieuwe gemeenteraadsleden geïnstalleerd en legden zij hun eed af.

News

François en Liliane zestig jaar getrouwd

François Walravens (80) en Liliane Vierendeel (79) uit het Negenmanneke vierden hun diamanten huwelijksverjaardag. Liliane is afkomstig uit Halle en François uit Sint-Pieters-Leeuw. Ze leerden elkaar kennen op het carnaval in Halle. Samen kregen ze twee dochters en een zoon en zeven kleinkinderen. François was zijn leven lang makelaar in koffie. Liliane was kokkin in het KAJ-domein in Dworp.

News

Lobstar krijgt Vic Feytons erediploma

Het Davidsfonds van Sint-Pieters-Leeuw reikte zijn jaarlijkse Vic Feytonsprijs uit aan de populaire band Lobstar.

News

Basisschool Wegwijzer steunt buurthuis 1601

Ook basisschool Wegwijzer uit Ruisbroek liet zich niet onbetuigd tijdens de Warmste Week. Ze verkochten aan de schoolpoort pompoensoep. De opbrengst van 460 euro schonk de school aan het buurthuis 1601 om de hoek. "We waren ontroerd toen we hoorden dat de schoolkinderen het buurthuis wilden steunen. Om de buurtcohesie te versterken organiseren we allerlei activiteiten voor kinderen en jongeren en doen we aan jobgeleiding", aldus buurtwerker Sofie vanobberghen. Als bedanking kreeg het zesde leerjaar een speels geleid bezoek. De andere kinderen kregen uitleg op school.

Babysitting

Anko Linthoudt biljartkampioen in de Meander

In het dienstencentrum Meander kwamen drie maanden lang twaalf biljartvrienden elke week samen om het biljartkampioenschap overband te beslechten. Uiteindelijk bleek zelfs een testwedstrijd nodig om de winnaar aan te duiden. De kampioenstitel ging naar Anko Linthoudt voor Jos Wouters en Eddy Dehaut.

News

Ronde Tafel Halle steunt Fris

De Ronde Tafel Halle organiseerde dit jaar een galabal in ware James Bond-stijl in de Audi-garage in Buizingen. Met de opbrengst van deze succesvolle avond kan de serviceclub drie goede doelen steunen. Een eerste cheque van 1.000 euro werd overhandigd op de kerstcorrida in Sint-Pieters-Leeuw aan Fris, de sportclub voor mensen met een beperking uit Halle en omgeving. Naast Fris steunt de Ronde Tafel dit jaar ook nog het Centrum voor Ambulante Revalidatie en Begeleid Wonen Pajottenland.

News

24 uur plaatjes draaien voor het goede doel

De dj's van het dj-collectief For the Record vatten afgelopen weekeinde post in café 't Leeuwke en draaiden hier 24 uur onafgebroken plaatjes voor het goede doel. Ze begonnen zaterdagnamiddag aan hun marathon en eindigden een dag later op hetzelfde uur. Mensen konden voor 1 euro een plaatje aanvragen. De opbrengst schenkt For the record aan Nidasjtere en aan de Gummiekits die dit jaar opnieuw met een aantal teams willen deelnemen aan de 1.000 kilometer van Kom op tegen Kanker. De muziekmarathon was via het internet te volgen en was ook in het kerstdorp aan de Rink live te horen.

News

Don Bosco op de bres voor Muco-vereniging

De leerlingenraad van Don Bosco Sint-Pieters-Leeuw organiseerde vlak voor de kerstvakantie een kerstmarkt op de speelplaats. Kinderen, ouders en leerkrachten bakten koekjes en andere lekkere dingen die ze verkochten voor de Muco-vereniging. Tegelijkertijd organiseerde de school een boekenbeurs in de refter en zetten ook een aantal ouders een kraampje op met zelf gemaakte spulletjes.

News

Ook Kerst voor kansarme Leeuwenaren

Vrijwilligers en personeelsleden van het OCMW zorgden er voor dat ook gezinnen die het minder goed hebben toch konden genieten van een kerstfeest. Ze organiseerden een heus feestmaal met live muziek. De kerstman had cadeautjes bij voor de 140 aanwezigen.

News

Riverboots Country club verhuist naar nieuw leslokaal

Onlangs nog vierde de Riverboots Countryclub uit Sint-Pieters-Leeuw in haar leslokaal, het zaaltje van taverne De Grove, niet alleen Kerstmis, maar ook het éénjarig bestaan van de country dansclub. Een en ander werd ook gezien als feestelijke aanloop naar een nieuw dans seizoen.

News
Download