Leuk dat je er bent!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Gemeente Sint-Pieters-Leeuw serveert Gordelaperitief

Met Sint-Pieters-Leeuw als focusgemeente op het Gordelfestival wist men al dat men vanuit het trefpunt Colomapark de gelegenheid zal krijgen het Pajottenland en de Zennevallei te voet of met de fiets te verkennen. Tussendoor zullen er optredens plaats vinden.

Nieuws

Voetballers rijden zelf gras voetbalveld af

Om aan een forfaitscore te ontsnappen wegens een ‘onbespeelbaar’ veld, reden voetballers en bestuursleden van KV Brucom afgelopen weekend zelf het gras af op hun voetbalveld. Normaal wordt dit gedaan door een firma die de gemeente hiervoor aanstelt. Toen het gras vrijdag nog niet was gemaaid, namen de voetballers op zaterdag het zekere voor het onzekere en haalden ze de grasmaaiers boven zodat ze hun eerste thuiswedstrijd zondag zonder probleem zouden kunnen spelen. Een eerdere wedstrijd op 6 augustus werd al eens verplaatst omdat het veld niet in orde was. “Er zijn inderdaad wat problemen geweest”, bevestigt het Leeuwse schepencollege. “Drie weken geleden werd er op het veld van KV Brucom gras ingezaaid. Omdat het terrein te nat was, heeft de aannemer die het gras moest maaien beslist om er niet met zijn zware machine op te rijden om beschadiging te voorkomen. Een beslissing waar wij achter stonden.”

Nieuws

Leeuwse Stoepmarkt komt er aan

De laatste zondag van augustus, dit jaar 27 augustus, wordt in Sint-Pieters-Leeuw door vele Leeuwenaren vrij gehouden voor de traditionele Stoepmarkt; ofwel om er aan deel te nemen en/of op te treden, ofwel om er een bezoek aan te brengen en zo voor zaad in het bakje te zorgen voor het goede doel.

Nieuws

Hangar K krijgt goed rapport

De Hoebelfeesten in Vlezenbeek beleefden een van hun meest succesvolle edities van de voorbije jaren. En vooral: de nieuwe locatie in de aardappelloods van boer Bart Keymolen in de Konijnenstraat kreeg niets dan lof.

Nieuws

Wegdek N6 in Halle en Leeuw wordt vernieuwd

In Halle en Sint-Pieters-Leeuw worden er van maandag 21 augustus tot en met vrijdag 25 augustus door Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant onderhoudswerken uitgevoerd op de Brusselsesteenweg en de Bergensesteenweg (N6).

Nieuws

‘Gebeeldhouwde’ pompier is eerste Belg met gouden plak op Olympische spelen voor hulpverleners

Brandweerman Christophe Everaerts (37) uit Sint-Pieters-Leeuw heeft goud behaald op de World Police and Fire Games in Amerika, zeg maar de Olympische Spelen voor politie- en brandweerlui.

Politie en veiligheid

Sint-Pieters-Leeuw verwent de jeugd ook dit jaar met een Waterhappening

Ook dit jaar, van 24 tot en met 27 augustus, zorgt de Sportdienst van Sint-Pieters-Leeuw eens te meer dat de jeugd(en ouderen) ter gelegenheid van de Waterhappening een keitoffe week gaan kunnen doorbrengen in het zwembad van het Wildersportcomplex.

Nieuws

Handelaars afgesloten door zware werken

Nu de tweede fase van de zware werken in het centrum van Ruisbroek volop bezig is, proberen de handelaars te overleven. Rudi Gillot en Carine Martel die de lokale krantenwinkel uitbaten, zagen hun omzet al stevig dalen. “De lokale handelaars zijn bang”, zeggen ze.

Wegen en verkeer

Rainbow4Kids happening wordt georganiseerd voor een goed doel

25 jaar stond Katrien Vermeersch-woont momenteel samen met haar gezin in Lennik-enthousiast voor een kleuterklas in Sint-Pieters-Leeuw. Maar naar eigen zeggen miste zij een hoger levensdoel. In 2000 was zij voor het eerst in Kenia en…… de bal ging aan het rollen.

Nieuws

“Liefst rijd ik toch wel bergop”

De Vlezenbeekse nieuweling Robbe Ceurens werd in Denderwindeke als vijfde afgevlagd. “Er stonden sterke renners aan de start, zoals het podium illustreerde met Sebastien Van Poppel en Siemen Kaesemans. Met Siebe Deweirdt stond ook de Belgische veldritkampioen aan de start. In de sprint zette ik van ver aan. Ik zat bij de aanvang wel wat ver, remonteerde een klad renners en strandde op amper een half wiel van de vierde plaats.”

Nieuws
Download