Hoplr is 100% Belgisch!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Kleuters leven zich uit op kleuterhappening

De nieuwe sportregiowerking Zuidwest Rand heeft er zijn eerste activiteit op zitten. Het samenwerkingsverband van de sportdiensten van de gemeenten uit de Zennevallei organiseerde in de sprthal van Ruisbroek een kleuterhappening. De sporthal werd er een namiddag omgevormd in een grote binnenspeeltuin met allerlei uitdagende speelunits om kleuters aan het bewegen te brengen op springkastelen, evenwichtparcours, fietsjes, met blokkendozen en zo meer.

Nieuws

KWB-mannen koken voor hun dames

Achttien leden van KWB Zuun hebben de voorbije weken vier kooklessen achter de rug. Onder leiding van Toon Devillé werd telkens goed in de potten en pannen geroerd. Zoals de traditie het wil bij KWB Zuun, was het rond Valentijn tijd om hun vrouwen eens uit te nodigen om te tonen wat hun mannen van de kookcursus hebben opgestoken. Er werd tot in de late uurtjes gesmuld.

Nieuws

Verkeersvrije Mekingenweg uitgetest

De gemeente Sint-Pieters-Leeuw doet deze week een test voor het schoolverkeer. Het eerste deel van de Mekingenweg ter hoogte van de ingang van de basisscholen Den Top en Don Bosco wordt verkeersvrij gemaakt.

Nieuws

Spelletjes spelen in de bib

De bib is meer dan boeken alleen. Zo leent de bibliotheek in Sint-Pieters-Leeuw ook al een tijdje gezelschapsspellen uit. Om dit te promoten organiseert de bibliotheek geregeld spelnamiddagen in de bib om kinderen toe te laten nieuwe spelletjes te ontdekken. Ook deze keer werd de krokusvakantie afgerond met zo'n gezellige spelnamiddag.

Nieuws

Eurostar 2000 uitgeroepen tot beste Mercedes-dealer van Belgiê

De garage Eurostar 2000 op de hoek van de Bergensesteenweg en de Alsembergsesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw is net als vorig jaar uitgeroepen tot de beste dealer van het merk Mercedes-Benz van België.

Nieuws

Bart Anneessens-Cops zingt nu ook samen met John Horton

Bart Anneessens-Cops heeft nog maar net een carnavalsmeezinger uit in duet met Paul Severs of daar pakt hij al uit met zijn volgende muzikale project. Afgelopen weekeinde blikte hij een nieuwe schlager in, deze keer aan de zijde van John Horton.

Nieuws

Aanleg nieuwe voetpaden in Baléstraat start maandag

In de René Baléstraat in het centrum van Sint-Pieters-Leeuw starten de reeds lang aangekondigde werken om er nieuwe voetpaden aan te leggen op maandag 19 februari. Tot en met vrijdag 23 maart is er geen doorgaand verkeer in de straat mogelijk.

Wegen en verkeer
Nieuws

Gemeente organiseert testweek mobiliteit aan scholen Den Top en Don Bosco

Vanaf maandag 19 februari zal gedurende één week een test uitgevoerd worden, waarbij het eerste gedeelte van de Mekingenweg autovrij gemaakt wordt bij het begin en einde van de schooltijd.

Nieuws

Brutale handtasdieven in de boeien geslagen

Twee handtasdieven die woensdagavond een vrouw uit Ruisbroek brutaal beroofden, konden met hulp van omwonenden worden opgepakt door de politie.

Politie en veiligheid
Nieuws
Download