Zalt gaan ja?!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Twintig bedrijven gecontroleerd door inspectie, slechts één in orde

Een twintigtal bedrijven in Beersel en Sint-Pieters-Leeuw kreeg bezoek van de politie en inspectiediensten. Maar één firma was in orde.

Melding

Twintig bedrijven geïnspecteerd, slechts één in orde

Een twintigtal bedrijven in Beersel en Sint-Pieters-Leeuw kreeg bezoek van de politie en inspectiediensten. Maar één firma was in orde.

Melding

Bareel houdt schoolverkeer uit Mekingenweg

De gemeente investeert 18.000 euro in automatische slagbomen die de toegangsweg aan de kleuterschool van Don Bosco en Den Top moeten afsluiten voor doorgaand verkeer.

Nieuws

Marktkramers in de bloemetjes gezet

Precies tien jaar geleden werd aan de Rink in Leeuw-centrum de vrijdagmarkt opgestart. De wekelijkse markt is ondertussen niet meer weg te denken. Honderden mensen komen er elke week hun boodschappen doen bij vaak lokale kwekers. Om de marktkramers te bedanken voor tien jaar inzet, zette de gemeente hen voor de tiende verjaardag van de markt in de bloemetjes.

Nieuws

Bejaarde dame veroorzaakt zwaar ongeval tijdens rijles

Een bejaarde dame is gestopt met haar rijlessen nadat ze in Sint-Pieters-Leeuw een ongeval had veroorzaakt. De rechter gaf haar toch een rijverbod.

Nieuws

Keti's op weekend in Vlezenbeek

Het chirogewest Zennevallei organiseert een keer per jaar een keti-weekend voor hun vijftien- en zestienjarige leden. Op die manier leren de jongens en meisjes van de verschillende chirogroepen uit Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw elkaar beter kennen. De zeventig jongeren streken neer in een weide van Bart Keymolen in Vlezenbeek, waar ze konden kamperen en ravotten.

Nieuws

Hoe kan je Bruegel beter vieren dan met een eigen biertje?

Het Bruegeljaar in 2019 moet het Pajottenland als streek van Breugel voluit in de kijker zetten. En hierbij mocht ook een eigen biertje niet ontbreken. Voor orgelpunt zorgde microbrouwerij 4Pajot uit Vlezenbeek.

Nieuws

Pierre Pen wint biljarttoernooi in Meander

In het dienstencentrum Meander in Sint-Pieters-Leeuw speelden dertien deelnemers sinds begin januari elke week een manche van een biljarttoernooi ‘vrij spel’. Na vijftien weken was nu de tijd aangebroken om de winnaar te kronen. Pierre Pen sprokkelde de meeste punten bij elkaar en mocht met de symbolische prijs naar huis.

Vrije tijd en hobby

Peperdure raspaarden ongedeerd, maar ongeruste eigenaars houden wacht na brandstichting

Aan een te koop staande boerderij in Sint-Pieters-Leeuw werd maandagavond brand gesticht. De schade bleef gelukkig beperkt en de paarden in de stal bleven ongedeerd. Toch zijn de eigenaars er niet gerust in. “We houden de wacht”, klinkt het.

Nieuws

Cultuurraad viert 35ste verjaardag

“De cultuurraad werd in 1983 opgericht onder impuls van wijlen schepen van Cultuur Felicien Bosmans. Hij wilde cultuur een zelfstandige plaats geven in het beleid en dat is precies wat de Leeuwse cultuurraad altijd heeft gedaan: ze stelde zich van bij de start boven de politieke gevoeligheden en werkte constructief, maar autonoom”, zegt schepen van Cultuur Jan Desmeth. “De raad was altijd meer dan louter een adviesorgaan voor het gemeentebestuur. Ze zette ook heel wat eigen acties op die het socioculturele leven hebben versterkt in Sint-Pieters-Leeuw. De Leeuwse cultuurraad is een buitenbeentje in vergelijking met de werking in andere gemeenten.”

Melding
Download