Hoplr is no Facebook, be polite!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Werken moesten al af zijn in september; halverwege december ligt het centrum nog steeds open

De heraanleg van het dorpscentrum van Sint-Genesius-Rode heeft vertraging opgelopen. Volgens het oorspronkelijke schema hadden de werken in september van dit jaar afgerond moeten zijn, maar momenteel ligt de Dorpsstraat nog helemaal open.

News

Heel weekend kerstmarkt in dorpscentrum

News

UF haalt pak minder stemmen in Vlaamse Rand

De verfransing in Vlaams-Brabant en de Vlaamse rand rond Brussel is electoraal gezien afgenomen. De UF, waarvan twee verkozenen deze week de eed aflegden in de provincieraad, verliest zo goed als overal terrein.

News

Bijna miljoen euro voor onderhoud waterlopen tijdens winter

De provincie Vlaams-Brabant zorgt voor een grote schoonmaak van haar waterlopen. De kostprijs bedraagt in totaal zo’n 900.000 euro.

News

Beek proper maken, kost ruim 2 miljoen euro

De rioleringswerken in de omgeving van de Kwadebeek in Sint-Genesius-Rode kunnen na jaren wachten eindelijk van start gaan. Het afvalwater van meer dan vierhonderd woningen zal niet langer in de beek worden geloosd.

News

Cafébaas vindt zijn gestolen wagen 50 kilometer verder terug, maar het belooft toch een dure grap te worden

De gestolen wagen van de cafébaas van Ons Parochiehuis in Sint-Genesius-Rode is bijna twee weken na de diefstal 50 kilometer verderop in Bergen teruggevonden. “Toch heb ik veel kosten, en het lijkt erop dat de verzekering niet wil tussenkomen.”

Alert

Politie rekent opnieuw Albanese inbrekers in

De politie Rode heeft in korte tijd twee keer Albanese inbrekers opgepakt die naar ons land waren gekomen om te stelen.

Alert

Niet elke coalitie heeft meerderheid achter zich

Niet alle gevormde coalities in de brede zuidwestelijke rand van Brussel hebben een meerderheid van de stemmende bevolking achter zich. Dat is het geval in Halle, Sint-Pieters-Leeuw, Asse en Drogenbos.

News

Burgemeester meestal uit grootste partij

News

Meer dan tachtig per uur in bebouwde kom maar toch geen straf

Een tachtiger uit Dworp die in buurgemeente Sint-Genesius-Rode aan meer dan tachtig kilometer per uur in de bebouwde kom werd geflitst, behoudt toch zijn blanco strafblad. Omwille van diverse redenen gaf de rechter een opschorting van straf.

News
Download