Look, the girl next door...
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Provincie investeert 140.000 euro in het Zoniënwoud

Het provinciebestuur trekt ruim 140.000 euro uit voor groene verbindingen en biodiversiteit in het Zoniënwoud. Daarmee wil het dit groene gebied wapenen voor de toekomst.

News

Warenhuisketen grijpt opnieuw naast bouwvergunning voor grotere winkel

Supermarktketen Lidl grijpt opnieuw naast een vergunning om haar winkel langs de Hallesesteenweg in Sint-Genesius-Rode te vergroten. De gemeente vindt dat er meer ruimte nodig is tussen het nieuwe winkelpand en de naastgelegen woning.

News

Provincie investeert 140.000 euro in groene verbindingen en biodiversiteit Zoniënwoud

De provincie Vlaams-Brabant geeft 140.770 euro aan het Regionaal Landschap Dijleland voor de versterking van de biodiversiteit in het Zoniënwoud en voor de groene verbindingen vanuit het Zoniënwoud naar de omliggende gemeenten.

Leisure and hobby

Flitspalen zijn al jaren defect, eindelijk worden ze vervangen door trajectcontrole

De Waterloosesteenweg in Sint-Genesius-Rode wordt uitgerust met trajectcontrole. In het najaar moet die operationeel zijn. Vier bestaande flitspalen die al jaren buiten dienst zijn, zijn hierdoor nu echt overbodig.

News

Na acht jaar eindelijk weer ijsjes eten: “Bij zo'n mooi plein hoort gewoon een ijssalon”

Na meer dan zeven jaar kan je op het Winderickxplein in Alsemberg opnieuw terecht voor een ijsje. Zaakvoerster Sofie Moriau kreeg de liefde voor het ijs door van haar oom Rik, die een bekend ijssalon heeft in Brasschaat.

News

K-Creation scoort goed op danswedstrijd

De drie elitegroepen van dansschool K-Creation hebben het goed gedaan tijdens de Dance Waves Competition in het Nederlandse Terneuzen. Voor de Freakz on Stage (FOS) en de Mini-FOS was er een vijfde plaats weggelegd. De Junior-FOS, met dansers uit het tweede, derde en vierde middelbaar, mochten zelfs het goud mee naar huis nemen.

News

Voetbalwedstrijd als eerbetoon aan overleden Dirk Vekeman

Voetbalclub Rhodienne-De Hoek bracht met een voetbalmatch hulde aan de vijf jaar geleden overleden doelman Dirk Vekeman. Die begon zijn carrière bij de club, maar maakte snel de overstap naar RSC Anderlecht, waar hij acht seizoenen tweede doelman in het eerste elftal was. Burgemeester Pierre Rolin en de vroegere Anderlecht-manager Michel Verschueren gaven de aftrap. Ex-ploegmaat en Rode Duivel Stéphane Demol deed de opwarming, oud-doelman Jacky Manaron gaf keeperstraining aan de kleinzoon van Vekeman.

Then and now

20ste verjaardag Boesdaalhoeve afgesloten met verjaardagsfeest

Met volle medewerking van de weerman werd de slotviering van 20 jaar Ontmoetingscentrum De Boesdaalhoeve in Sint-Genesius-Rode een gezellig verjaardagsfeest met alles er op en er aan. Zowel jong als oud genoten er met volle teugen van.

News

Rhodienne brengt hulde aan Dirk Vekeman

Voetbalclub Rhodienne-De Hoek brengt dit weekend hulde aan de vijf jaar geleden overleden Dirk Vekeman, die vele seizoenen als doelman voor Anderlecht speelde. Onder meer RSCA-coryfeeën Michel Verschueren en Jacky Munaron tekenen present.

News

Liters water spuiten uit voetpad, maar brasserie zit wel zonder water

De inwoners en handelaars van een deel van de Dorpsstraat in Sint-Genesius-Rode zaten woensdag rond de middag plots zonder water. Daarbij ook de nieuwe uitbaters van brasserie Rhôde, die aftellen naar het einde van de werken in het centrum.

Traffic
Download