Hoplr bouwt voortdurend aan nieuwe functionaliteiten voor je buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Huiszoeking bij illegalen zet Franstalige meerderheid onder druk

Het wetsontwerp over huiszoekingen bij mensen zonder papieren brengt onenigheid binnen de Franstalige eenheidslijst. Dat MR zich onthield tijdens de stemming, kon op weinig bijval rekenen van de andere meerderheidspartijen. “We zijn ontgoocheld.”

Politie en veiligheid
Nieuws

“Gent-Wevelgem de volgende afspraak”

Kenny Dehaes had zich geen beter seizoenbegin kunnen dromen. Met de GP Denain schonk de Rodenaar zijn nieuwe ploeg WB-Verranclassic-Aqua Protect meteen een topklassieker. Dehaes kijkt likkebaardend uit naar de rest van het Vlaamse voorjaar.

Nieuws

Blauwe belediging raakt N-VA-gemeenteraadslid

N-VA-gemeenteraadslid Jonathan Voets heeft klacht ingediend tegen onbekenden wegens het bekladden van een muur voor zijn woning.

Nieuws

Ruim derde werkzoekenden in Halle-Vilvoorde kent geen of amper Nederlands

Iets meer dan 36 procent van de niet-werkende werkzoekenden in Halle-Vilvoorde had in 2017 geen of slechts een beperkte kennis van het Nederlands. Die groep is gemiddeld ook iets langer werkloos dan werkzoekenden met een goede of zeer goede kennis van de taal. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) op een schriftelijke vraag van Willy Segers (N-VA).

Ik zoek een...
Nieuws

Opendeurdag De Boomgaard was meer dan geslaagd

Ter gelegenheid van de Dag van de Zorg organiseerde ook dienstencentrum De Boomgaard in Sint-Genesius-Rode een opendeurdag, waar de aanwezigen de kans kregen om het dienstencentrum te beleven.

Nieuws

Davidsfonds afdelingen organiseren “Nacht van de Geschiedenis”

De Davidfonds afdelingen van Sint-Genesius-Rode, Alsemberg, Beersel en Lot slaan de handen in elkaar bij het organiseren van de “Nacht van de Geschiedenis” .

Vroeger en nu
Nieuws

Kunstenaars organiseren tentoonstelling

Kunstgroep Ap-Art uit Sint-Genesius-Rode organiseert een tentoonstelling. In CC Wauterbos zullen werken van Jacky Demesmaeker, José Konings, Janot Michiels, Gerrit Moerenhout, Chris Sleewaegen, Annemie Wivrouw, Lieve Berghmans, Rudy Van Roy, Nicky Roggen en Bieke Decru tentoongesteld worden. De vernissage vindt plaats op vrijdag 23 maart om 19.30 uur. De expo is dat weekend vrij toegankelijk.

Nieuws

Naam lijst oppositie bekend

De oppositie trekt met de lijst Engagement1640 naar de lokale verkiezingen. De naam Respect, die bij de verkiezingen in 2012 werd gebruikt, verdwijnt. Bij de vorige verkiezingen haalde de partij 8 van de 25 zetels, met daarbij ook een schepenambt. Bedoeling is om zeker even goed of beter te doen. “We hebben deze naam gekozen omdat ‘zich engageren voor alle inwoners van de gemeente met postcode 1640’ dé kernboodschap is van elke kandidaat op deze open en niet-partijgebonden lijst”, klinkt het.

Nieuws

“Engagement1640” wordt nieuwe naam Vlaamse eenheidslijst in Sint-Genesius-Rode

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober organiseerde geëngageerde Rodenaren woensdag 21 februari een praatcafé in Krijmerie Kwadeplas met de bedoeling van gedacht te wisselen met de aanwezigen over de toekomst van Sint-Genesius-Rode.

Nieuws

“We halen een aantal bomen weg voor een veiliger en meer divers bosgebied”

Op de rand van het Zoniënwoud langs de Waterloosesteenweg in Sint-Genesius-Rode zijn de jongste tijd verschillende bomen gekapt. Het Agentschap voor Natuur en Bos benadrukt dat inwoners zich geen zorgen moeten maken.

Nieuws
Download