Easily launch an idea of initiative
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Eerste BBQ-academy ging van start in Sint-Genesius-Rode

In De Krijmerie Kwadeplas staken Jonatan Voets en Christophe Houssoy voor het eerst officieel de barbecue aan van hun spiksplinternieuwe BBQ academy, naar verluid een primeur en enig in de regio.

News

Ontbijtdag Gezinsbond komt er aan

Ook dit jaar organiseren de afdelingen van Gezinsbond in de regio hun traditionele ontbijtdag. Deze vindt dit jaar plaats in de refter van het Sint-Victorinstituut Brusselsesteenweg 20 in Alsemberg.

News

Jaarmarkt van Rode heeft heel wat “speciallekes” in petto

De laatste zaterdag van september, dit jaar 29 september, vindt traditioneel de jaarmarkt van Sint-Genesius-Rode plaats. Deze wordt georganiseerd door het jaarmarktcomité, met de steun van het gemeentebestuur, hoofdsponsors en plaatselijke handelaars.

News

1ste “Poel ClassicTour” werd toch nog een succes

De weersvoorspellingen waren alles behalve positief naar de eerste “Poel Classic Tour” toe. Misschien ook daar om dat de voorverkoop van tickets niet al te vlot verliep. Gelukkig kon men af en toe van de zon genieten en bleven de hemelsluizen dicht. Zo kwamen er in de namiddag nog heel wat volk opdagen.

News

Honderd bieren proeven bij de Lambikstoempers

Bierproeversvereniging De Lambikstoempers organiseert zaterdag 25 augustus en zondag 26 augustus telkens vanaf 14 uur in De Lambiek in Alsemberg voor de negentiende keer zijn Streekbierenweekend.

News

Nieuwe vzw organiseert bal in cultureel centrum

Nieuwe vzw De Kameroade van Ro organiseert op zaterdag 22 september een bal in het cultureel centrum in Sint-Genesius-Rode. De vzw, die al tien bestuursleden telt, wil jaarlijks minstens één activiteit organiseren in Sint-Genesius-Rode ten voordele van een goed doel. Toegangskaarten via de bestuursleden en de Facebookpagina.

News

Vzw De Poel organiseert de Poel Classic Tour

Voor de eerste maal, op zaterdag 25 augustus, organiseert vzw De Poel de Poel Classic Tour. Vzw De Poel is een zorgcentrum voor volwassenen met een mentale beperking. Zorg bieden op maat van haar gasten is dè prioriteit van de vzw.

News

Vzw “De Kameroade van Ro” zag het levenslicht

Wat begon als een éénmalige deelname van een groep vrienden(kameroade) aan de kerstmarkt van Sint-Genesius-Rode ten voordele van de actie “Kom Op Tegen Kanker” krijgt drie jaar een vervolg.

News

Ook dit jaar zetten de Rodense Lea’s zich in voor Kom op tegen Kanker

Drie jaar geleden vonden 3 dames die in Sint-Genesius-Rode wonen of woonden dat er in hun gemeente ook wat mocht gedaan worden voor “Kom op tegen Kanker”. Ze besloten dan ook deel te nemen aan het Plantjesweekend en azalea’s te verkopen.

News

Hinder door werken in Dorpsstraat

De derde fase van de heraanleg van het dorpscentrum van Sint-Genesius-Rode gaat volgende week van start. De Dorpsstraat wordt volledig vernieuwd, wat de nodige hinder zal veroorzaken voor de omwonenden.

Traffic
Download