Nie neute, nie pleuje...
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Knap staaltje teamwork”

Rodenaar Kenny Dehaes (32) schreef dinsdag met Heusden Koers al voor de derde keer het officieuze WK der kermiskoersen op zijn naam. Na Melle betekende het al de tweede voltreffer voor de renner van Wanty-Groupe Gobert.

Vrije tijd en hobby

Drukke laan ging van breed naar smal, en nu weer naar breed om files tegen te gaan

De verbreding van de Zoniënwoudlaan op de grens van Alsemberg en Sint-Genesius-Rode moet eind deze maand klaar zijn. Gehoopt wordt dat daarmee het fileprobleem wordt opgelost en de slimme verkeerslichten hun werk kunnen doen.

Nieuws

Ondanks regenbuien toch veel sfeer op familiefestival Volkin'Ro

Het familiefestival Volkin'Ro in Sint-Genesius-Rode kreeg zaterdag af te regen met felle buien. Niettemin waren de organisatoren tevreden over de opkomst.

Nieuws

Nieuwe editie Volkin’Ro werd uitgeregend

Na een verdiend sabbatjaar 2016 stond de Volkin’Ro- ploeg klaar om opnieuw de draad op te pikken en er een spetterende editie van te maken. Maar hier in dit land moet je niet alleen rekening houden met de politiek, je moet ook de medewerking krijgen van de weer maker.

Politie en veiligheid

Gemeente bindt strijd tegen hardrijders aan met wegversmalling en drempel

Op de Eigenbrakelse Steenweg in Sint-Genesius-Rode komen infrastructurele ingrepen om overdreven snelheid te ontmoedigen. Een recente snelheidscontrole toont dat het nodig is om maatregelen te nemen.

Wegen en verkeer

“Natuur is verbindende factor tussen inwoners”

Wie graag veel groen rond zich heeft, woont best in Sint-Genesius-Rode of Liedekerke. Deze gemeenten hebben procentueel gezien het meeste natuur van alle gemeenten in het Pajottenland en de Zennevallei. In Drogenbos moet je dan weer goed zoeken naar een stukje groen.

Vrije tijd en hobby

Gele zonnebril uit protest

N-VA-gemeenteraadsleden Jonatan Voets, Ludo De Becker, Bruno Stoffels en Marijke Cortvriendt verschenen op de gemeenteraad met een gele zonnebril.

Nieuws

Reuben Mosselmans, familie en vrienden organiseren Paelle Take Away voor vzw NET&MEN Kanker

Op initiatief van Michele Nerinckx, moeder van kankerpatiënt Reuben en samen met hem, familie en vrienden werd besloten een Paelle Take Away te organiseren op zaterdag 26 augustus. De opbrengst gaat via de warmste weekactie van Studio Brussel integraal naar de vzw www.net-men-kanker.be .

Nieuws

N-VA raadsleden van Respect staan zitpenningen (overbodige) gemeenteraad af

Op dinsdag 18 juli 2017 riep burgemeester Rolin(IC-GB) van Sint-Genesius-Rode een extra gemeenteraad bij elkaar. Oorzaak was het ontbreken van een consensus in verband met een beroepsprocedure bij de Raad van State rond de vernietiging van de taalregistratie en de bevestiging van de omzendbrieven Peeters en Martens door N-VA minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans.

Nieuws

Gemeente trekt naar Raad van State tegen beslissing Homans

Het gemeentebestuur van Sint-Genesius-Rode trekt naar de Raad van State tegen het verbod van Vlaams minister Homans om een taalregister op te stellen. “Dit heeft de belastingbetaler al veel geld gekost.”

Nieuws
Download