Ochtendstond heeft goud in de mond
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Ondernemers kweken zelf basilicum, rucola en oregano voor hun pizza’s

Twee restaurantuitbaters uit het Brusselse halen hun producten in Sint-Genesius-Rode, van een veld dat ze zelf bewerken. “In vogelvlucht bedraagt de afstand acht kilometer. Korter kan een korte keten haast niet zijn”, klinkt het bij het tweetal.

Nieuws

Aflossing van de wacht bij Het Kinderuur

Na 70 jaar Kinderuur in Sint-Genesius-Rode, 30 jaar huisregie en 25 jaar voorzitter heeft Fred Vanderlinden besloten de fakkel als voorzitter van Het Kinderuur door te geven aan een jongere kracht, maar wel iemand “van het huis”.

Nieuws

Kerstboomverbranding gaat door ondanks kritiek, want “het brengt mensen samen”

Ondanks bedenkingen over de ecologische impact, gaan de kerstboomverbrandingen in Drogenbos en Sint-Genesius-Rode gewoon door. Het staat niet vast of het evenement volgend jaar nog plaatsvindt.

Nieuws

Wonen blijft duurder in Vlaamse Rand

Dat de regering in de Vlaamse Rand een extra korting voorziet van de registratierechten bij kleinere woningen, komt niet uit de lucht gevallen. Cijfers tonen aan dat wonen in de regio duurder blijft dan elders in Vlaanderen.

Nieuws

Vlaamse regering verschaft extra korting op registratierechten op kleinere woningen in regio

Dat de regering in de Vlaamse Rand een extra korting verstrekt van de registratierechten bij kleinere woningen komt niet uit de lucht gevallen. Cijfers tonen aan dat wonen in de regio duurder blijft dan elders in Vlaanderen.

Nieuws

Nog maar één krant verkocht en al beroofd pendelaar besteelt vrouw

Krantenwinkel Durcat werd gisterochtend op drieste wijze overvallen bij de opening. De daders maakten amper honderd euro buit. Het is al de vierde overval in amper vier dagen tijd in de rand rond Brussel. De politie zet alles op alles om de daders te ontmaskeren.

Politie en veiligheid
Nieuws

Overvallenplaag in Halle-Vilvoorde: vier incidenten op 24 uur

Het arrondissement Halle-Vilvoorde kreeg de laatste 24 uur af te rekenen met een ware overvallenplaag. Het is alsnog niet duidelijk of de vier incidenten verband houden. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde.

Politie en veiligheid
Nieuws

Faciliteitengemeenten mogen niet fusioneren van Vlaamse overheid

De faciliteitengemeenten mogen niet fusioneren, en dat zit verschillende burgemeester hoog omdat ze hierdoor een bonus van de Vlaamse regering mislopen. De burgemeester van Drogenbos wil geen fusie

Nieuws

Twaalf feestbussen helpen u veilig door de eindejaarsfeesten

Wie op oudejaar en op nieuwjaarsdag op een veilige manier een stapje in de wereld wil zetten in Vlaams-Brabant, kan dit dankzij de feestbussen. In het Pajottenland kunnen ook Bever en Breedhout mee feesten dit jaar.

Nieuws

Wanbetalers zien het bedrag van hun boete oplopen tot het viervoudige

Een tiental beklaagden die hun boete voor een eerder kleine snelheidsovertreding niet hadden betaald, hebben het bedrag in de politierechtbank aanzienlijk zien toenemen.

Politie en veiligheid
Nieuws
Download