Stel jezelf even voor aan je buren
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Ontwikkelaars moeten sociale woningen bouwen

Projectontwikkelaars die in Sint-Genesius-Rode meer dan vijf woongelegenheden willen realiseren, moeten voortaan ook sociale woningen voorzien. Wie dat niet ziet zitten, moet geld storten in een gemeentelijk grondfonds.

Nieuws

Raad van Europa heeft kritiek op democratie in faciliteitengemeenten

In de faciliteitengemeenten in de rand rond Brussel worden volgens experten van de Raad van Europa de principes van de lokale democratie geschonden. Dat schrijft de Franstalige krant Le Soir op basis van hun rapport.

Nieuws

Broer van Eddy Merckx (68) bezwijkt aan hartaanval: "Een joviale man met veel humor"

Michel Merckx, die meer dan dertig jaar in het dorpcentrum van Sint-Genesius-Rode een apotheek uitbaatte, is overleden in het buitenland. Michel, de broer van wielerlegende Eddy Merckx, bezweek aan een hartstilstand.

Nieuws

Propere Kwadebeek zal 1,8 miljoen euro kosten

De gemeente Sint-Genesius-Rode en Aquafin trekken samen 1,8 miljoen euro uit om te voorkomen dat er nog vuil water in de Kwadebeek terecht komt. De lokale afdeling van Natuurpunt is opgelucht. “Hemeltergend dat het zolang heeft geduurd.”

Nieuws

Niet het beste idee: met oud wapen op wandel tussen een massa volk

Opmerkelijk tafereel zondag rond het middaguur op de rommelmarkt Feest in Rode in de wijk Middenhut in Sint-Genesius-Rode. Een man van Poolse afkomst liep er open en bloot rond met een wapen van zowat een meter lang. De politie merkte de man op in de Trilpopulierenlaan, en vroeg hem om mee te gaan naar de vlakbij gelegen commandopost. Daar werd de man er attent op gemaakt dat het niet bijster verstandig is om met een wapen in een mensenmassa rond te lopen. Hoewel het gaat om een zogeheten voorlader uit eind achttiende eeuw of begin negentiende eeuw en er in principe geen gevaar is, zijn niet alle mensen wapenkenners en kan niet iedereen het onderscheid maken tussen een echt vuurwapen en een verzamelstuk. De man, die 15 euro had betaald voor het wapen, mocht het houden. Al moest hij wel eerst een zak of een tas zoeken om het in te stoppen. Daar slaagde hij een kwartier later in.

Rommelmarkt

Iedereen is te spreken over 'geweldige anti-terreurpaaltjes', maar ze zijn helaas te duur

Om te beletten dat tijdens de rommelmarkt Feest in Rode een terrorist met een vrachtwagen op de mensenmassa zou inrijden, mochten politie en gemeente gratis gebruikmaken van anti-terreurpaaltjes. De tevredenheid over het systeem is groot.

Rommelmarkt

“Met Kenny Dehaes als trekpleister”

Danny Schets moet het als organisator van de 14de Gooikse Pijl stellen zonder Veranda's Willems van uittredend winnaar Kruopis en windt zich daar danig over op, maar hij kan uitpakken met een sterk deelnemersveld. “Nick Nuyens beschouwt 1.-2-koersen beneden zijn waardigheid. Onbegrijpelijk, met sommige kerels valt niet te praten. Met Kenny Dehaes als trekpleister mogen we niet mopperen. Ook Jérmôme Baugnies was voorzien, maar hij viel zwaar in de GP van Wallonië. Naast Wanty-Groupe Gobert ontvangen we ook Topsport Vlaanderen met o.m. ex-Belgisch kampioen Preben Van Hecke. We kijken uit naar Tom Timmermans.”

Nieuws

Ook dit jaar organiseert Davidsfonds Rode Tweedehandsboekenbeurs

De tweedehandsboekenbeurs van Davidsfonds Rode, ter gelegenheid van de jaarmarkt in Ons Parochiehuis, is al jaren een centraal punt waar mensen eens binnenlopen om te snuisteren in boeken en CD’s of voor een drankje of een stukje taart.

Nieuws
Download