Waar is Waldo?
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Gemeentebestuur van Rode teruggefloten door Minister Homans

Het schepencollege van Sint-Genesius-Rode kreeg zopas de beslissing van Vlaams Minister Liesbeth Homans toegestuurd, die een vernietiging inhoudt van het collegebesluit van 24.11/2016 en van het gemeenteraadsbesluit van 16/5/2017. Dit na klachten van schepen Anne Sobrie en raadslid Raf Stoffels van Respect.

Nieuws

Volkin'Ro keert terug na sabbatjaar

Het festival Volkin'Ro richt zich na een sabbatjaar nog meer op families met extra randanimatie. Of er volgend jaar een vijftiende editie komt, is nog onduidelijk. “Het wordt moeilijker om het financiële plaatje rond te krijgen.”

Nieuws

Jaarmarkt van Sint-Genesius-Rode vindt zeker plaats

In Sint-Genesius-Rode waren er misschien inwoners die dachten dat ingevolge de werken in Rode-centrum de jaarmarkt geen plaats zou kunnen vinden. Het jaarmarktcomité heeft nu de puntjes op de “i” gezet…. De jaarmarkt vindt zeker plaats op 23 september.

Nieuws

Kleinere rommelmarkt voor meer veiligheid

Om de veiligheid te waarborgen op de grote rommelmarkt Feest in Rode in Sint-Genesius-Rode, gaat het aantal standplaatsen omlaag. Ook heeft de politie de bevoegdheid om illegale standhouders te doen opkrassen.

Rommelmarkt

Gemeente dreigt iets te groen te worden en daar moeten wijkagenten iets aan doen

De gemeente Sint-Genesius-Rode bindt de straat aan tegen onkruid, en wijst haar inwoners op de wettelijke verplichting om het voetpad aan hun deur proper te houden. “Mensen die niet reageren op onze brief, krijgen een GAS-boete.”

Politie en veiligheid

“Wiel als eerste over de meet gooien”

Rodenaar Kenny Dehaes trekt met tien ploegmaats naar het BK dat een hoofddoel vormt dit jaar. “Een kampioenschap is altijd een speciale koers. Attent blijven wordt de boodschap. Op twee kasseistroken kan je de koers vooral verliezen. Ik verwacht een spurt met een kleine groep. Ik zie geen topfavoriet of ploeg die de hele dag zal controleren. Mannen als Van Avermaet, Gilbert en Naesen moeten we in het oog houden. Onze ploeg moet aanvallend koersen, maar ook nog krachten sparen voor de finale. De afstand vrees ik niet. Ik maalde genoeg kilometers in de voorbije wedstrijden. Indien zondag alle puzzelstukjes in elkaar vallen, kan ik mijn wiel als eerste over de meet gooien.”

Vrije tijd en hobby

Volkin’Ro vindt opnieuw plaats

Na een verdiend sabbatjaar is de Volkin’Ro-ploeg weer helemaal klaar om opnieuw een gratis familiefestival op poten te zetten. Met als inzet: authenticiteit, sfeer, muziek, streekproducten en extra(!) animatie voor jong en oud.

Nieuws

Wauterbos wuift ‘Meester Vital’ na 38 jaar uit

Directeur Vital Swaelens trekt eind deze maand na 38 jaar de schoolpoort van gemeenteschool Wauterbos in Sint-Genesius-Rode definitief achter zich dicht. “Het zal zeker wennen zijn.”

Nieuws

Brassband Alsemberg besluit muzikaal werkjaar met “Vlaanderen Feest”

Met het jaarlijks zomerconcert in de Boesdaalhoeve te Sint-Genesius-Rode besluit brassband Alsemberg het muzikaal werkjaar op zondag 2 juli. Het wordt in het kader van 'Vlaanderen feest!' genieten op de gemoedelijke binnenplaats met auditorium.

Nieuws

Werken heraanleg dorpscentrum Rode nu ook officieel gestart

“Op het terrein” begonnen de werken voor de aanleg van het dorpscentrum van Sint-Genesius-Rode al in de loop van vorige week, burgemeester Pierre Rolin gaf vandaag, maandag 12 juni de officiële start ervan.

Nieuws
Download