Jouw feedback is altijd welkom!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Het venijn zat in de staart in Glabbeek”

Hans Coomans was dicht bij winst in Glabbeek, de club die hij negen jaar trainde. Kristof Ducomble kopte vroeg een inworp van Maarten Janse in en Ian Weckx trof in de rebound raak toen Robin Janssens uithaalde. “Het bleef kansen regenen”, aldus de trainer. “De 1-2 bij de rust was gevleid voor Glabbeek. Na de rust speelden zij wel met veel powerplay en lange ballen. We vergaten zelf te voetballen, maar bleven overeind. Het venijn zat in de staart. Bij hun laatste aanval floot de ref voor vrijschop, maar hij legde op aangeven van de lijnrechter de bal op de stip. Jeroen Boeckx bevestigde dat de fout buiten de zestien was en dat er van handspel geen sprake was.”

Nieuws

Fotoclub Scherp-Zicht exposeert in Bar Cesar

“Koffie en kunst geven het leven extra pigment”, zegt uitbater Diederik Mattheus van Bar Cesar. De zaak geeft kunstenaars uit de omgeving de kans om hun werk te tonen en dat scoort.

Nieuws

Vier inbraken in handelszaken

Bij de politie van de zone Demerdal DSZ (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) werden woensdag vier inbraken in handelszaken gemeld.

Politie en veiligheid

Man (25) 15 dagen rijbewijs kwijt

Een man van 25 jaar uit Aarschot is zijn rijbewijs voor 15 dagen kwijt. Hij werd betrapt op rijden onder invloed van drugs.

Nieuws

Heksen veroveren de Maagdentoren

Het Maagdentorencomité pakt uit met een heksennacht. Na de restauratie van de Maagdentoren in Zichem leek het doel van het comité bereikt. Dame en Heer van Zichem Lieve Van den Berghe en Luc Jacobs zagen echter, samen met voorzitter Leo Lemmens, nieuwe opportuniteiten om de toren ook te gebruiken als uithangbord voor de regio. Morgen pakken ze uit met een nieuwe activiteit, namelijk een heksenfeest in de omgeving van de oude donjon.

Nieuws

“Vieren elke zege alsof we kampioen speelden”

Na drie matchen stonden ze nog met drie zonder nederlaag. Maar dan rekende Testelt achtereenvolgens af met Deurne en Meensel en kwam het alleen aan de leiding in vierde B. Na acht zeges op rij staat Testelt daar nog altijd. “Maar het seizoen is nog maar pas bezig”, haast Danny Segers zich om die felle start te relativeren. “Dankzij onze stevige kern zijn we collectief sterk. Bovendien scoorde Rob Mertens, vorig seizoen in 22 wedstrijden goed voor 31 goals, al zestien keer. En al is hij voor ons een surplus, we hebben met Siebe Verbinnen, Cedric Peeters en Jonas Verbeeck nog schutters klaar staan. Pech is ook wel dat onze centrale verdediger Michiel Cools door een kruisbandletsel heel het seizoen out is.”

Nieuws

“Nu speelden we enorm scherp en gemotiveerd”

De topper tussen Clem Scherpheuvel en leider Mol werd beperkt tot eenrichtingsbasketbal in het voordeel van de basiliekploeg. Na 30 minuten bedroeg de voorsprong dertig punten en was de ruime zege van 84-67 ook verantwoord.

Nieuws

“Die zes op zes doet deugd”

Met 2 op 18 en amper twee gescoorde goals miste FCAO volkomen zijn start. “Die 6 op 6 tegen Wolfsdonk en Lovenjoel doet dan ook deugd”, aldus kapitein Jan Boeckx. “We krijgen nu wat meer ademruimte, al blijft scoren een probleem. We creëren kansen, maar benutten die niet en waren een paar keer dicht bij de 1-1. De tweede treffer was dan ook verlossend. Als verdediging zijn we sterk, maar je kan die druk niet blijven weerstaan.” Winst tegen Lovenjoel was nodig gezien het programma. “Tegen de top drie nu”, trok Jan na, “maar die twee zeges geven vertrouwen voor de match in Bekkevoort, waar we naast Nick Oeyen nog enkele jongens kennen.”

Nieuws
Download