Hmz. Wat is dat hier weeral?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Met 6 op 6 kunnen we tegen een stootje”

Na de zege in de derby in Wolfsdonk wil het team van Eddy Dierickx ook tegen Lovenjoel de volle buit. “We moeten niet denken dat het nu vanzelf zal gaan”, aldus de trainer, “maar we doen er alles aan om 6 op 6 te pakken. Dan kunnen we tegen een stootje.” Al gaven Wouter Foets en Sander Sempels nieuwe impulsen in het centrum, toch blijft scoren een probleem. De trainer doe het weer met 4-4-2 met naast Uacël Yavuz nu El Mahdi Sirfouq voor de geschorste Caliskan. “Als het wat aanslaat, scoren we in Wolfsdonk zes, zeven keer. Al kon ik op training nooit iemand wat verwijten, dan was het toch plezieriger trainen nu we de punten pakten.”

Nieuws

Merodefestival programmeert nu ook maandelijkse concerten

Het Merodefestival heeft de voorbije jaren een stevige reputatie opgebouwd. De koppeling van toffe natuurwandelingen en complexloze folkmuziek overtuigen een groeiend aantal deelnemers. ’s Avonds pakken de organisatoren uit met een reeks hoogstaande folkacts. Wie vorig jaar de magische avond met Michel Goddard, Kevin Sedikki, Maarten Decombel en Stefan Bracaval meemaakte weet dat het Merodefestival een unieke beleving kan zijn.Gesteund door het succes pakken de organisatoren nu ook uit met een reeks losse concerten. Die vinden plaats in de kerk van Langdorp, een locatie met een unieke akoestiek.

Vrije tijd en hobby

“Complete offday tegen gretiger team”

Clem Scherpenheuvel is zijn maximum kwijt. Het verloor voor het eerst dit seizoen en dit met zeer zware cijfers (72-45) van Tessenderlo.

Nieuws

“Gebrand op een goede prestatie”

Na vier nederlagen won het team van Hans Coomans bij Erps-Kwerps. “We waren gebrand op een goede prestatie”, zegt de trainer. “Ik koos voor snelheid op de flanken en bracht Bjarne Nijs aan de aftrap. Hij presteerde sterk bij de B-ploeg. Nadat een verdediger in eigen doel had verwerkt en Tom Simons de paal had getroffen, zorgde Bjarne voor de 0-2. Bjarne was een gesel voor de thuisploeg. Die moest vlak voor de rust met tien voort nadat Dieter Bellemans hem onderuit moest halen. Na de rust moest Cedric Duerinck wel de aansluitingstreffer miraculeus uit zijn doel houden. Maar de ingevallen Ian Weckx maakte het even later af.”

Nieuws

“Nu moeten we ook thuis eens winnen”

De opluchting was groot na de eerste zege in de derby te Wolfsdonk. En met drie goals scoorde FCAO er zelfs eentje meer dan in de zes vorige matchen samen.

Nieuws

Man (70) zes uren zonder rijbewijs

Een man van 70 jaar uit Aarschot moest na een aanrijding zijn rijbewijs voor zes uren inleveren. Hij werd betrapt op rijden onder invloed.

Nieuws

Eén op drie te snel aan schoolpoort

Tijdens de flitsmarathon in Haacht reed ruim dertig procent van de gecontroleerde bestuurders te snel aan de school langs de Rijmenamsesteenweg. De politie kondigt nu een proefopstelling met een snelheidsremmende asverschuiving aan.

Politie en veiligheid

Achtervolging eindigt met klap tegen amsterdammer

De politie van de zone Demerdal heeft woensdag twee twintigers opgepakt na een wilde achtervolging in Diest.

Politie en veiligheid

“Snel terug zijn voor de bevalling”

Hij had eigenlijk drie jaar geleden aan de start moeten staan van de Ironman van Hawaï, maar toen werd het project na een zware valpartij afgeblazen. Maar nu is Nelis Pex meer dan paraat om zaterdag bij zijn WK-debuut een sterke prestatie te leveren.

Nieuws
Download