Ier, nen euro!
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Rook- en stookverbod in natuurgebied en bos

Burgemeester Manu Claes verbiedt het roken en vuur maken in bossen en natuurgebieden van Scherpenheuvel-Zichem. “Door de aanhoudende droogte en de bos- en heidebranden in het gebied, zijn deze maatregelen noodzakelijk om de veiligheid van het publiek te garanderen”, zegt Manu Claes (CD&V). “In de voorbije twee weken is de brandweer zes keer moeten uitrukken om branden te blussen, die veroorzaakt werden door sigarettenpeuken of door stoken.”

Vrije tijd en hobby

“Ik kom nog kracht en snelheid te kort”

Eerstejaarsnieuweling Mattias Claeskens uit Scherpenheuvel zit al voor zijn derde seizoen in competitie. “Toch zijn mijn ambities beperkt”, zegt Claeskens. “Ik zou graag eens een wedstrijd uitrijden, iets wat me nog niet lukte. Het mangelt mij vooralsnog aan kracht en aan snelheid. Ik ga verder met mijn sport, gewoon omdat ik het graag doe en dat is toch het voornaamste.”

Nieuws

Foto. KWB Zichem organiseert stoepkrijttekenen

Ondanks het broeierig hete weer liep de Reyndersveldweg goed vol voor het wedstrijdje stoepkrijttekenen. Alle deelnemers kregen stoepkrijt in zes kleuren gratis ter beschikking gesteld. Alle kinderen kregen een toffe prijs mee naar huis.

Nieuws

Zichem kan weer geld uit de muur plukken

Handelaars en inwoners halen opgelucht adem: in Zichem opent dit weekend opnieuw een bank, mét geldautomaat. Er komt immers een nieuwe vestiging van Bank Nagelmackers in het vroegere bankkantoor.

Nieuws

Kerk herbergt verborgen parel: beeld plotseling honderden jaren ouder dan gedacht

Het madonnabeeld in de Sint-Pieterskerk van Testelt blijkt veel ouder te zijn dan tot nu toe werd aangenomen. Het beeld blijkt niet uit 1791 te zijn, maar uit 1519. Binnen twee jaar kan dus het vijfhonderdjarig bestaan gevierd worden.

Nieuws

Verstandige opbouw bij kvv Scherpenheuvel Sport

Voorzitter Adri Grade van voetbalclub Scherpenheuvel Sport leidt de club op een nuchtere realistische en zakelijke manier. “We zijn ambitieus maar we hebben een budget en daar houden we ons aan”, zegt Grade.

Nieuws
Download