hoplr, altijd in jouw buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Foto. Het Moment organiseert streekproductenmarkt

Coördinator van Het Moment Peter Meulendijks organiseerde een streekproductenmarkt op het terras van het ontmoetingscentrum. Dat werd, ondanks de zware stortbuien, een stevig succes.

Nieuws

Zichem kleurt opvallend geel, maar wegdek blijft lamentabel

Het centrum van Zichem kreeg vorige week een erg flashy uitzicht. Het Vlaams Gewest gaf opdracht om erg brede fietssuggestiestroken aan te brengen.

Nieuws

Demerpionier organiseert nieuwe afvaart met kajaks

De tijd dat de Demer een stinkende open riool was, ligt ver achter ons. De rivier borrelt weer van het leven en dat inspireert tot allerlei toeristische initiatieven. Karatemeester en sportpromotor Jos Mattheus uit Messelbroek heeft dat potentieel altijd gezien.

Nieuws

Dit korps zet alle interventies en meldingen online: "Iedereen moet zien wat we doen"

Korpschef Jan Vanhauwere zwierde woensdag alle interventies uit zijn zone op internet. “Ik wil dat iedereen ziet wat we allemaal doen.”

Politie en veiligheid

Bromfiets getakeld

De politie van de zone Demerdal DSZ (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) nam dinsdagavond een bromfiets in beslag. De bromfietser kon geen geldige verzekering tonen.

Politie en veiligheid

Nieuwe fietsbegeleidingslijnen moeten traject Averbode-Zichem veiliger maken

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) verhoogt het investeringsbudget voor de fiets naar een recordhoogte. Tijdens deze legislatuur wordt er nog 300 miljoen euro geïnvesteerd in fietsinfrastructuur, zoals in bijvoorbeeld nieuwe fietsgeleidingslijnen. Die lijnen komen onder meer op de N212 van Averbode naar Zichem.

Nieuws

Foodtruck pendelt tussen Zichem en Scherpenheuvel

Foodtrucks zijn de laatste jaren een opvallende hype. Je kan ieder weekend wel ergens naar een event gaan waar een paar tientallen trucks met vaak exotische bereidingen samenkomen. Maar nu duiken de toffe voedselbarakken ook op langs de openbare weg.

Nieuws

Onzekerheid over voortbestaan Fietseling: huidige editie waarschijnlijk de laatste

De eerstvolgende editie van de Fietseling zou wel eens de laatste kunnen zijn. De organisatoren voelen zich sterk benadeeld. “Alle aandacht gaat naar Dwars door het Hageland”, zeggen ze. “Alles voor het prestige.”

Nieuws

Titels voor Hanne Peeters en Wout Van Nuffelen

Het werd op het BK triatlon voor de jeugd vorige week in Sint-Laureins een heuglijke dag voor de Brabantse atleten.

Nieuws

Foto. Volksfeestje aan de Maagdentoren tijdens Dwars door het Hageland

De doortocht van Dwars door het Hageland aan de Maagdentoren werd een tof volksfeest.

Nieuws
Download