Wat een weertje zeg!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Leurder bedot bewoners met ‘goede doelen’

De 44-jarige G.S. uit Holsbeek die meermaals zonder geldige leurderskaart schuursponsjes, wenskaarten en stofdoeken aan de man probeerde te brengen, is in de Leuvense strafrechtbank veroordeeld tot drie maanden cel met uitstel voor drie jaar.

Nieuws

Wonen in een middeleeuwse toren? “Voorlopig zijn uilen en vleermuizen de enige bewoners”

Aan het begin van de twintigste eeuw werd de familie Ackermans eigenaar van de schitterende donjon Ter Heyden in Rotselaar. Kleinzoon Philippe en zijn vrouw Marianne wonen nog steeds in de schaduw van de statige toren. Dochter Catherine woont in de aanpalende oude brouwerij en het herenhuis uit de zeventiende eeuw.

Nieuws

“Geen tijd om na te genieten”

Het gaat Rotselaar voor de wind in 2018, want na vijf zeges op rij is het elftal van trainer Vander Elst opgerukt naar de vierde plaats. In een prangend duel met Haasrode maakte geel-blauw pas in de absolute slotfase het verschil.

Nieuws

“Ondanks tegenstand toch geslaagd benefiet”

Sammy Moore liet zaterdag in Rotselaar zijn hart spreken. Hij organiseerde een benefietactie voor de slachtoffers van een verwoestende woningbrand in Tielt-Winge, niet zonder tegenstand.

Nieuws

VIDEO. Sammy Moore bewijst dat hij voor zijn fans door het vuur gaat

Dat schlagerzanger Sammy Moore voor zijn fans door het vuur gaat, figuurlijk dan toch, heeft hij zaterdagavond bewezen. Nadat enkele fans uit Tielt-Winge alles verloren bij een woningbrand in de Heuvelstraat, besloot de charmezanger een muzikale benefietavond in elkaar te boksen in Sportoase De Toren in Rotselaar.

Nieuws

Speelpleinwerking adoptiedorpen Rotselaar-Tremelo organiseert haar jaarlijkse spaghettiavond

Om de jaarlijkse speelpleinwerking in Roemenië financieel mogelijk te maken, wordt op vrijdagavond 23 februari een spaghettiavond georganiseerd.

Nieuws

“Gevaar komt van overal bij Haasrode”

“Mits winst komen we mee op de vierde plaats en dat was aan het begin van het seizoen ons doel”, zegt topschutter Stijn Baudet (28) uit Leuven, die al aan 23 competitiegoals zit.

Nieuws

“Ik zie me evolueren naar management”

Bert Longin (52) uit Wilsele nam 23 jaar op rij deel aan de Belcar, maar hij acht nu de tijd gekomen om gas terug te nemen. Wel niet zonder nog een laatste kunstje te hebben getoond: in de Belcar ploeg vormen met Tom Boonen.

Nieuws

“Ik kan me niet langer smijten voor de koers”

Niels Delanghe (19) uit Rotselaar en broer Jelle (23) trokken vorige week, acht dagen voor de meeste anderen, al op oefenkamp naar Spanje en dat had zo zijn redenen. “Dat kwam beter uit voor mijn studies informatica die ik ben begonnen. Dat is ook de reden waarom ik voortaan bij de zogenaamde amateurs zal aantreden waar ik ook mijn broer zal terugvinden die aan zijn laatste jaar studie als leraar bezig is. Het is een bewuste keuze. Ik kan nu meer tijd vrijmaken. Vorig jaar was ik nog lid van Sport en Steun Leopoldsburg, maar mijn studies verhinderen dus dat ik mij nog volledig voor mijn sport kan smijten. Ons eerste optreden is voorzien voor 4 maart in Appels.”

Nieuws
Download