Too many emails? You can easily turn them off in your settings
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Zeventiger overleden in zwemzone ‘De Plas’ in Rotselaar

In het Vlaams-Brabantse Rotselaar is woensdagnamiddag een 73-jarige man overleden in de zwemzone van ‘De Plas’. Uit een eerste onderzoek bleek dat het ging om een natuurlijk overlijden. Het Leuvense parket heeft dan ook geen onderzoek ingesteld.

News

Bewoners woon-zorgcentrum kunnen ‘thuis’ stemmen

Bewoners van woon-zorgcentrum De Lelie in Wezemaal zullen zich op 14 oktober niet moeten verplaatsen om hun stem uit te brengen. Twee stembureaus worden ingericht in het woon-zorgcentrum zelf.

News

Eikenprocessierups aan camping vernietigd

Aan camping Klokkeberg in Werchter werden in opdracht van het gemeentebestuur de haarden van eikenprocessierupsen donderdag vernietigd. “Een externe firma heeft ze onschadelijk gemaakt. Over enkele dagen zullen we opnieuw controleren. Voorlopig is alles onder controle”, zegt schepen Goris (CD&V). bevestigt ze. De kampeerders kunnen dit weekend met een gerust hart afzakken naar Werchter Boutique.

News

Net voor start van het festivalseizoen slaat vervelende rups toe: “Ze verspreiden zich snel over de camping”

Het is alle hens aan dek op camping Klokkeberg en de aangrenzende dreef langs de Grotestraat. Daar dreigen processierupsen roet in het eten te gooien voor kamperende festivalgangers. Kampeerders komen dus het best niet te dicht in de buurt van het beestje, dat verschrikkelijke jeuk kan veroorzaken. Eerder terroriseerde de rups al festivalbezoekers op het Nederlandse festival Best Kept Secret.

News

Benefiet voor spraakcomputer voor Joeri

Komende zondag organiseren Viva-SVV, Miva Rotselaar en de familie van Joeri Vranckx (39) uit Wezemaal een spaghettibuffet van 11 tot 21 uur in Sportoase De Toren. Met de opbrengst wil men een spraakcomputer en besturingssysteem aankopen voor Joeri, die al enkele jaren lijdt aan zenuwaandoening CIDP.

News

Inwoners zijn vooral bekommerd om de mobiliteit

Mobiliteit is de grootste bekommernis van inwoners van Rotselaar. Dat blijkt uit het online participatieproject ‘Maak jouw buurt mee’.

Traffic

IGCS viert vijftienjarig bestaan, maar verkeert tegelijk in grote onzekerheid

De Intergemeentelijke Culturele Samenwerking (IGCS) vierde haar vijftiende verjaardag. Maar het is nu bang afwachten wat de toekomst brengt.

News

Vrienden organiseren opnieuw een tapcursus

Op maandag 11 juni organiseert de culturele vereniging Vrienden een tapcursus in café Sportlokaal, Langestraat in Wezemaal.

News

Rechter geeft Leuven Rechtdoor gelijk over spreiding vluchten

De rechtbank van eerste aanleg geeft vzw Leuven Rechtdoor gelijk in de zaak over de vluchtroutes. De spreiding van de vluchten boven de regio is ongelijk verdeeld, aldus de rechter. Als de federale regering geen beroep aantekent tegen dit vonnis, zal de vluchtroute Leuven Rechtdoor vervallen.

News
Download