Jouw gegevens zijn veilig en beschermd
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Rotselaar zette kinderopvang in de kijker

De Landelijke Kinderopvang (LKO) maakte van de Dag van de Onthaalouder gebruik om via de actie 'Met Vlag en Wimpel' over heel Vlaanderen haar opvanginitiatieven in de kijker te zetten. In Rotselaar gebeurde dit op een bijzondere wijze in de 5 locaties waar Stekelbees, op vraag van de gemeente, de buitenschoolse kinderopvang verzorgt.

Nieuws

Workshops rond appelen en peren sensibliseren kinderen rond gezonde voedingsgewoonten

De provincie Vlaams-Brabant organiseert in oktober workshops over appelen en peren voor leerlingen van de 3de graad basisonderwijs en de 1ste graad secundair onderwijs. De leerlingen van VBS De Wieltjes van Haacht-Station maakten van deze mogelijkheid gebruik en brachten afgelopen donderdag een bezoek aan het fruitbedrijf Jan en Chris Martens-Vandersande in Rotselaar.

Nieuws

Dit is het Beste Café van Vlaams-Brabant

De grote cafétest loopt op zijn einde en vrijdag maken we de winnaar van het Beste Café van Vlaanderen 2017 bekend. In aanloop naar die bekendmaking zullen we ook elke dag één van de provinciewinnaars delen met een video van het jurybezoek. In de provincie Vlaams-Brabant viel Café QV uit Wezemaal in de prijzen als provinciewinnaar.

Nieuws

Ozondokter uit Rotselaar staat terecht voor dopingpraktijken bij bekende wielrenners

Chris Mertens (53), de zogenaamde ozondokter uit Rotselaar, moet zich dinsdag voor de correctionele rechtbank van Leuven verantwoorden voor mogelijke dopingpraktijken. Twintig sporters uit zes disciplines behoorden tot zijn klanten. Hij behandelde hen gedurende vier jaar onder meer met ozontherapie.

Nieuws

Motorclubleden die festival op stelten zetten, riskeren tien maanden cel

Tegen twee mannen van motorclub The Chosen Few is in de Leuvense strafrechtbank tien maanden cel gevorderd op verdenking van slagen op bluesfestival Swing Wespelaar. Beide mannen, die een vrijgezellenfeestje bijwoonden, vragen de vrijspraak.

Nieuws

Hanewijk gaat voor eerste Halloweentocht

De eind april geopende B&B De Hanewijkhoeve organiseert op zaterdag 28 oktober haar eerste Halloweentocht doorheen de Werchterse bossen.

Vrije tijd en hobby

Art-o-maat wist te bekoren

De Art-o-Maat die enkele leden van de Werchterse kunstkring 't alent afgelopen zaterdag tijdens het Cera City Festival aan de bezoekers van het M Museum voorstelden, wist op heel wat belangstelling te kunnen rekenen.

Nieuws

Toerisme opnieuw bezig aan opmars

In de nieuwste B&B van de regio, De Hanewijkhoeve, werden vrijdag de cijfers voorgesteld van Toerisme Vlaanderen voor Vlaams-Brabant. Hierbij bleek dat het Hageland en de Groene Gordel, de toeristische regio's van de provincie, de mindere periode naar aanleiding van de aanslagen vorig jaar stilaan te boven komen. Zo waren er in de eerste zes maanden van dit jaar al meer dan 924.000 overnachtingen geregistreerd, wat een toename is van 8,5 procent tegenover vorig jaar. Daarbij wordt de trend van 2015, met dat jaar bijna twee miljoen overnachtingen, mogelijk hernomen. De 480 uitbatingen van logies zijn goed voor ongeveer dertigduizend bedden en registreerden vooral meer Fransen (+17,3 procent), Nederlanders (+9,3 procent) en Britten (+9,4 procent). Vooral de hotels in het Hageland en de Groene Gordel deden het hierbij met een gemiddelde bezettingsgraad van 59,3 procent merkelijk beter dan hun collega's in andere regio's van Vlaanderen die het met 54,7 procent moesten stellen. Leuven spande de kroon met een bezetting van 67,4 procent.

Nieuws

Toerisme in Vlaams-Brabant is aan nieuwe opmars bezig

Na een dip in het verlengde van de aanslagen van vorig jaar, herstellen de cijfers op het vlak van toerisme in Vlaams-Brabant zich goed.

Nieuws
Download