Neighbours get to know each other, share things and start initiatives
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Brand in loods in Rotselaar

In het Vlaams-Brabantse Rotselaar heeft dinsdagochtend een brand gewoed in een leegstaande loods. Het gebouw brandde grotendeels uit, maar hoewel er asbest in het gebouw aanwezig was, kwam er volgens de brandweer niets van het gevaarlijke goedje vrij. Over de oorzaak van de brand bestaat nog geen duidelijkheid. Kwaad opzet wordt voorlopig niet uitgesloten.

News

Ook oldtimer tractoren kunnen nog ploegen

Zondag 23 september organiseren de Hagelandse tractorvrienden het Belgisch kampioenschap oldtimer tractorploegen in Rotselaar.

News

Tien mannen achter de tralies die drugs dealden vanuit studentenkoten

De lokale recherche van Leuven en de collega's van de federale politie hebben vorige week een grootschalig drugsnetwerk opgerold. Tien mannen zitten achter de tralies. De drugs werd verhandeld vanuit panden van de al eerder in opspraak gekomen kotbaas Appeltans.

Alert

Bijna was Phaedra (27) haar bijzonder persoonlijke debuut kwijt, maar de politie schoot ter hulp

Phaedra Derhore (27), een illustratrice uit Werchter, heeft een graphic novel uitgebracht. In Doorsnee deelt ze haar ervaringen over de maagverkleining die ze onderging.

Alert

VIDEO. Schueremans is formeel: "Rock Werchter verhuist niet"

Rock Werchter blijft gewoon in Werchter, ook al is het nieuwe festivalterrein in Brustem bij Sint-Truiden nu echt wel op komst. Daar is al tien jaar sprake van, en Rotselaar vreesde dat het festival wel eens uit Werchter zou kunnen vertrekken. Maar in al die jaren is de wei in Werchter fors aangepast, zodat Rock Werchter uiteindelijk niet verhuist.

News

FOTO. Kinnekeskoers zorgde voor sportieve gezinsactiviteit

Voor het derde jaar op rij organiseerde Vitesse Fietsen de kinnekeskoers, een echte koers voor peuters en kleuters, op en rond het verkeersvrije dorpsplein van Rotselaar. Net zoals de voorbije edities het geval was, waren ook nu weer heel wat ouders met hun sportieve kroost naar het pop-up-parcours afgezakt om ze onder luide aanmoedigingen naar de finish te loodsen. In totaal namen 155 kindjes deel aan de koers.

Leisure and hobby

Herberg ’t Huis brengt al honderd jaar mensen samen

Uitbater Frank Staes vierde vorig weekend het honderdjarig bestaan van zijn Herberg 't Huis en het veertigjarig jubileum van zijn vakmanschap.

News

Groen roept met kraakactie op tot ander woonbeleid

Met een ludieke kraakactie in het centrum van Werchter wil Groen Rotselaar de gemeente oproepen tot het ontwikkelen van een betaalbaar en duurzaam woonbeleid.

News

Kinnekeskoers wordt een echte najaarsklassieker

In Rotselaar organiseert Vitesse Fietsen op 16 september, de Autovrije Zondag, voor de derde maal de Vitesse Kinnekeskoers, een echte koers voor peuters en kleuters.

Leisure and hobby

Fairtrade-label viert 10de verjaardag met ontbijt

Tien jaar geleden verwierf de gemeente Rotselaar het fairtrade-label. Om dit te vieren organiseert de gemeentelijke raad ontwikkelingssamenwerking op zondag 23 september een bijzonder fairtrade-ontbijt.

Jumble sale
Download