De naam Hoplr komt van cityhopping
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Niemand weet waarom Sara moest sterven: wat bezielde man die haar op klaarlichte dag doodschoot?

De dader van de moord op een ­loketbediende van het ACV in Diest is gisteravond gearresteerd nadat hij zichzelf had aangegeven bij de politie. S.H. uit Bekkevoort schoot iets voor de middag ACV-bediende Sara Van Passel (38) dood en riep naar de omstanders: “De klus is geklaard”. Wat de ­dader bezielde, was gisteravond niet duidelijk. Mogelijk had hij een conflict met de vakbond en was bediende Sara Van Passel een willekeurig slachtoffer.

Politie en veiligheid

Nieuwelingenkoers fleurt Rochuskermis op

Het komende weekend is het Rochuskermis in Werchter. Koers Werchter organiseert ook dit jaar een wielerwedstrijd voor nieuwelingen.

Vrije tijd en hobby

Twee dagen zingen en dansen in Wezemaal

In Wezemaal staan ze klaar voor het jaarlijks festival met Wezemaal Zingt en Swingt op vrijdagavond en de Cubaanse Feesten op zaterdag. afspraak op het voetbalterrein van Rapide Wezemaal aan de Vleugtweg.

Nieuws

Zwemverbod in De Plas wegens blauwalgen nog zeker tot woensdag

Het zwemverbod dat burgemeester Dirk Claes (CD&V) van Rotselaar afgelopen donderdag instelde in de populaire vijver De Plas, wegens de aanwezigheid van blauwalgen, wordt verlengd tot minstens woensdag 16 augustus.

Nieuws

“Ik drijf nog op conditie van het EK op de piste”

Eerstejaars Tuur Dens uit Rotselaar boekte binnen de week twee zeges, zijn eerste twee van dit seizoen. “Zowel in Rapertingen als in Bierbeek toonde ik mij de sterkste van een beperkt groepje. Allicht drijf ik nog op de conditie van het EK op de piste eind juli in Portugal. Dat vertaalt zich nu in deze zeges. Intussen wenkt met het WK op de baan eind augustus in Italië al de volgende confrontatie op hoog niveau. Met het oog daarop begon in Gent een eerste stage. Verder blijf ik ook op de weg actief. Zo volgt komend weekend de wedstrijd in Angreau voor de Beker van België.”

Nieuws

Koppel zwaargewond nadat dronken twintiger tegen hun auto knalt

Een dronken bestuurder heeft in de nacht van zaterdag op zondag voor een ravage gezorgd op de Leuvensesteenweg in Boortmeerbeek. Een 60-jarige man en zijn echtgenote raakten zwaargewond en moesten uit hun wagen bevrijd worden.

Nieuws

Genekt door de reklame

De wielerwedstrijd Dwars door het Hageland deed ook een stukje Wezemaal aan. En daar had men zich goed voorbereid.

Nieuws

VIDEO. Om gek van te worden: deze voetbalclub kreeg al voor de dertiende keer inbrekers over de vloer

Er is deze week opnieuw ingebroken bij voetbalclub Rapide Wezemaal. Da's al de dértiende maal in 2,5 jaar tijd. De club hing een jaar geleden camera's op maar dat schrikt de boeven blijkbaar niét af. Dít keer handelde de dader alléén, blijkt uit de camerabeelden. Hij stal enkele hónderden euro's.

Politie en veiligheid

Veertig jeugdploegen aan het werk in Borginsole Cup

Op zaterdag 12 en zondag 13 augustus organiseert voetbalclub sportief Rotselaar de Borginsole cup.

Nieuws
Download