It's almost new year again
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Negentien stands op kunstkerstmarkt in Werchter

Op zaterdag 15 en zondag 16 december is er een tweede kunstkerstmarkt van 't alent in De Jack Op in Werchter.

News

Adventshappening is aan vierde editie toe

Op de wijk Middelberg in Rotselaar wordt er al voor het vierede jaar een adventshappening gehouden.

News

Natuurpunt wandelt naar de Wijngaardberg

Iedere tweede dinsdag van de maand wandelt Natuurpunt Rotselaar door weinig gekende stukjes natuur in de buurt. Ook op dinsdag 10 december is dit het geval. Om 9 uur vertrekt de wandeling aan het Sint-Pauluscentrum in Rotselaar naar de oostelijke kant van de Wijngaardberg. Onder begeleiding van Veerle Vervoort wordt er getracht rond 11.30 uur weer terug te zijn.

News

VIDEO. Oogarts uit Rotselaar verzorgt patiënten op zee langs Afrikaanse kust

Patiënten verzorgen op een ziekenhuisschip. Het is geen alledaagse bezigheid voor dokters. Maar voor oogarts Dominique Kerremans uit Haacht is zo'n schip wel vertrouwd terrein. In januari stapt ze voor de tweede keer aan boord van 'The Africa Mercy", een ziekenhuisschip dat aanmeert aan verschillende Afrikaanse landen om er de allerarmsten te voorzien van medische zorg.

News

“Ook de non-believers uit de jaren negentig hebben we eindelijk bereikt”

The Blue Chevy's bestaan 30 jaar. Drie studenten van Don Bosco Haacht verkozen destijds roots, rockabilly- en rhythm & bluesmuziek boven populaire popdeuntjes, en met succes. Inmiddels zijn ze met acht en hebben ze een verzamelalbum klaar. Volgend jaar volgt nieuw werk.

News

Provincie onderhoudt waterlopen in Oost-Brabant

Tussen 1 december 2018 en 31 maart 2019 zorgt de provincie Vlaams-Brabant voor de grote schoonmaak van haar waterlopen in Oost-Brabant. Ook in Begijnendijk en Rotselaar wordt er geruimd.

News

Middelbergbewoners slaan elke dag praatje met buren

De wijk Middelberg viert vanaf 1 december de adventshappening. Het is al de vierde editie van dit initiatief, waarbij sommige bewoners hun deur openzetten voor de buurt. Buren kunnen er een babbel doen en een glaasje drinken.

News

Straffe Streek wordt Warmste Streek

Streekproducten Vlaams-Brabant doet mee aan de Warmste Week. Straffe Streek wordt een maand lang Warmste Streek. De opbrengst gaat naar de Voedselbanken.

News

Nieuw wandelnetwerk Demer en Dijle

Het wandelnetwerk Demer en Dijle is een feit. Er zijn 340 km wandeltrajecten in tien gemeenten.

News

Fakkeltocht in kader Warmste Week

Een honderdtal wandelaars nam vorige week deel aan de fakkeltocht georganiseerd door het Montfortinternaat in Rotselaar.

News
Download