Leuk dat je er bent!
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Verwendag voor vrouwen in kader van kankerpreventie

Op zaterdag 8 juli van 14 tot 17 uur organiseert de Welzijnsraad Roosdaal i.s.m. de gemeente en Logo Zenneland een V-day (verwendag) voor vrouwen. Deze heeft plaats aan GC het Koetshuis en kadert in het preventief onderzoek naar baarmoederhals- en borstkanker. Tijdens deze namiddag wordt er informatie bezorgd maar kunnen vrouwen zich ook eens laten verwennen, lekkernijen proeven, schminkadvies en handmassage krijgen, bloemschikken, … .

Nieuws

Schattenjacht van Vlieg in Roosdaal

De hele zomer lang kan je samen met je (groot)ouders, vrienden en familie op schattenjacht. Neem tussen 1 juli en 31 augustus deel aan ‘de Schatten van Vlieg’ en verzamel geurgadgets en geurpakjes boordevol spelletjes.

Nieuws

Gemeente organiseert 24ste parochietuinfeest

Op zondag 2 juli organiseert de gemeente Roosdaal het jaarlijkse parochietuinfeest, dat al een jarenlange traditie kent. De dag begint met een eucharistieviering om 10.30 uur. Daarna volgt een etentje tussen 11.30 en 14 uur. Op het jaarlijkse parochietuinfeest is er keuze tussen een fietstocht en een wandelzoektocht ten voordele van Kom op tegen Kanker. Vertrekken kan tussen 13 en 16 uur. Inschrijven aan de tent in de tuin van de pastorie van Pamel.

Vrije tijd en hobby

Roosdaal nodigt fietsers uit

Wie zich deze namiddag wil amuseren op de fiets, is van harte welkom in Roosdaal. De gemeente is finalist in de wedstrijd om SympaFietste Gemeente te worden en opent van 13 tot 15.30 uur een pop-upfietsstraat in de Kaaistraat.

Wegen en verkeer

“Boterham verdienen is nu wat telt”

De Pamelse belofte Florian Cobbaert brak geen potten in het voorjaar. “Mijn seizoen is vooralsnog een tegenvaller. Ik begon te werken als technicus bij het Ninoofse bedrijf Verhoeven en rijd rond voor de reparaties van allerhande minigraafmachines. Ik klop vaak lange werkdagen wat ten koste gaat van de trainingen. Mijn boterham verdienen is nu wat telt. Wielrennen is een hobby die wel koersplezier oplevert, maar voorts vooral geld kost. Met Van Eyck Sport zit ik gebeiteld bij een schitterende ploeg. Zondag worden we opgevorderd voor de Grote Prijs Terjoden waar ik me wil wegcijferen voor de ploeg. De afstand mag geen problemen opleveren.”

Nieuws

Ongevallen kaars doet woning uitbranden

Een korte maar hevige brand heeft gisteren een woning in de Lombeekstraat volledig in de as gelegd. De brand ontstond omstreeks 19 uur nadat een kaars werd omgestoten. Via een kast verspreidde het vuur zich snel over de kleine woning. De moeder was op dat moment thuis met haar drie kinderen, maar zij konden ontkomen. Het OCMW van Roosdaal zal het gezin opvangen. De aanpalende woning bleef gespaard.

Nieuws

Gooik, Lennik en Roosdaal vieren samen Vlaamse feestdag in Pamel

De gemeenten Gooik, Lennik en Roosdaal vieren opnieuw samen de Vlaamse feestdag. Ze doen dat deze keer op zondag 9 juli op het kerkplein van Pamel. De drie gemeenten wisselen elkaar om de beurt af in de organisatie van dit feest.

Nieuws

Roosdaal viert Vlaamse feestdag met buurtgemeenten en Kadril

Op zondag 9 juli slaan de gemeentebesturen van Roosdaal, Lennik en Gooik opnieuw de handen in elkaar voor een feestprogramma op de Vlaamse feestdag.

Nieuws

Kijkpunten zetten Bruegellandschap in de kijker

De gemeenten Gooik, Roosdaal, Lennik en Sint-Pieters-Leeuw investeren elk in een 'kijkpunt' op hun grondgebied van waar men het landschap dat Bruegel zo graag schilderde ten volle kan beleven.

Nieuws
Download