Snel even iets lenen? Geen probleem!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“In elkaar gezakt als kaartenhuisje”

De Strijtemse aanvoerder Ruben Lovenweent moest met 5-2 de duimen leggen tegen landskampioen Juventus. “We bleken aanvankelijk nochtans de evenknie. In de tweede periode klommen we nochtans op voorsprong. In de derde periode zijn we in elkaar gezakt als een kaartenhuisje. Toen walste Juventus als een pletwals over ons heen. Toch ben ik tevreden over onze inzet en het opgediste spel. De derde periode was er te veel aan, maar daar werken we aan. Het komt erop aan onze efficiëntie nog te verhogen. We staan nog steeds op twee punten van de vierde plaats en blijven in de running voor de playoffs. Bekeren doen we tegen derdeklasser Gembloers.”

Nieuws

Jeugdraad Roosdaal draait plaatjes voor Villa Samson

De kerstperiode komt er aan, en dat wil onder andere zeggen: tijd voor de Warmste Week van Studio Brussel. Onder het motto ‘iedereen zorgt voor iedereen’ heeft ook weer de jeugdraad van Roosdaal een mooi project gevonden waarvoor zij zich willen inzetten!

Nieuws

Roosdaal organiseert vijfde zaklampenwandelzoektocht

De Roosdaalse Sportraad en het gemeentebestuur brengt je op zondag 17 december al in de kerstsfeer met een gezellige wandelzoektocht doorheen winters Roosdaal met een zaklamp in de hand.

Nieuws

Voetgangster kritiek na ongeval in Roosdaal

Bij een verkeersongeval in Roosdaal is donderdagavond een 23-jarige vrouw zwaargewond geraakt. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde. De vrouw stak rond 19.45 uur de straat over op het kruispunt Ninoofsesteenweg en Poelkbeekstraat toen ze werd aangereden door een personenwagen. De vrouw werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

Wegen en verkeer

Sint bezoekt vzw woonzorgcentrum O.L.Vr. Onbevlekt in Pamel

Op zaterdag 2 december bracht de Sint met enkele zwarte pieten een bezoek aan de bewoners van vzw woonzorgcentrum O.L.Vr. Onbevlekt in Pamel. Alle bewoners konden kennismaken met de Sint en kregen een geschenk.

Nieuws

Eindejaarstombola van start

Vanwege groot succes vorig jaar, organiseren het gemeentebestuur en de Roosdaalse middenstand opnieuw een eindejaarstombola. De actie loopt tot en met 6 januari 2018.

Nieuws

“We moeten nu even herbronnen”

De Strijtemse coach Ruben Lovenweent kijkt met gemengde gevoelens terug op de competitiestart die drie op acht opleverde. “We mikken op de Play-Offs waardoor onze seizoenstart dus onder de verwachtingen bleef. We verloren de derby van Stimulo Denderleeuw met 5-3 wat een streep door de rekening betekende, want de voorgaande jaren bleven we die ploeg telkens de baas. We moeten nu dus even de hoofden bij elkaar steken en herbronnen. Tegen topploeg en titelkandidaat TMD Aalst haalden we dan weer een punt. We kwamen zelfs 3-0 voor, maar liepen in extremis een stuntzege mis. We bewezen in die match wel dat we een plaats in de Play-Offs mogen claimen.”

Nieuws

Mega-pompoenen kende u al, maar mega-bieten?

Nu het volop herfst is, worden de laatste gewassen op de velden en in moestuinen geoogst. Soms levert dat pompoenen van enkele honderden kilo's op, maar in de moestuin van Willy Wauters uit Strijtem leverde dat ook een voederbiet met een lengte van 60 centimeter en een omtrek van 75 centimeter op.

Nieuws

Jaarlijkse concertavond fanfare De Eendracht in nieuw jasje: "Klassiek en pop zullen elkaar afwisselen"

Is Antwerpen veel te ver voor een avondje Night of the Proms? Dan heeft u geluk: de fanfare van Borchtlombeek organiseert zaterdag een eigen Proms-avond in gemeenschapscentrum Het Koetshuis. Mét voor de gelegenheid enkele speciale gasten.

Nieuws

FOTO. Tragewegenwandeling trekt veel zon en deelnemers

De zonnestralen waren duidelijk van de partij op de Tragewegenwandeling van Roosdaal, net als een negentigtal deelnemers. De wandeling werd georganiseerd door het gemeentebestuur en de plaatselijke afdeling van Pasar Roosdaal.Het parcours liep van de kerk van O.L.V.-Lombeek langs de Zepposmolen en vandaar verder met een afdaling langs de postkoetsweg tot in Meerbeke, en zo terug via Berchembos naar de vertrekplaats. Na een goede 9 kilometer was het tijd voor een afsluitend en welverdiend drankje in café Pajottenland.

Vrije tijd en hobby
Download