Hou je buurt veilig
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Roosdaals geboortebos ontvangt schaapsherder Hugo

Op woensdag 20 september (10-15 uur) komt een schaapsherder langs in het geboortebos van Roosdaal.

Nieuws

Drie mannen veroordeeld voor dertig inbraken in Brusselse Rand

Drie Albanezen hebben celstraffen van drie en vier jaar gekregen voor liefst dertig inbraken of pogingen daartoe in de rand rond Brussel. Onder meer camerabeelden en DNA-sporen deden de daders, waarvan er twee nog voortvluchtig zijn, de das om.

Nieuws

Pajottenland wil zichzelf promoten met kwaliteitslabel voor streekproducenten en nu ook voor horecazaken en gastenverblijven

Met het Terlindenhof, De Cam, Wisteria en Pajot Begot kregen zopas de vier eerste horecazaken officieel het Pajottenland-label. Het label geeft de bezoekers de garantie dat er met authentieke streekproducten wordt gewerkt.

Nieuws

Davy en Jonathan lopen Dodentocht uit

Anderhalf jaar geleden hadden ze nog geen kilometer gejogd, maar vorig weekend hebben Davy Vanhaesendonck en Jonathan Segers de Dodentocht uitgelopen.

Nieuws

“Zijsprongetje naar de Dodentocht”

De 48-jarige Pamelse veteraan Ronny Depoortere (C+30/3) vierde met de junior-veteranen van de Players de gewestelijke titel. “Mijn maatje Jurgen Brysse overtuigde me om als dubbelspeler bij te springen: een succes. Voor de eerste dubbelmatch kom ik wat te kort, maar bij de tweede dubbelmatch trek ik mijn streng. Technisch ben ik beperkt, maar tactisch en mentaal ben ik beslagen na een lange carrière als tafeltennisser. Ik ben ook een sterke hardloper. Ik maak nu een zijsprongetje naar de Dodentocht, die ik al 17 keer tot een goed einde bracht. Vijf keer liep ik de hele race. Nu wil ik me ook ontfermen over dochter Indra, die debuteert.”

Vrije tijd en hobby

Pasar Roosdaal: pittige fietstocht in eigen streek

Op zondag 20 augustus maakt Pasar Roosdaal zich op voor een pittige fietstocht van 25 kilometer in eigen streek. 'We zetten koers richting Liedekerke en van hieruit fietsen we via knooppunten verder langs Strijtem, Borchtlombeek, Eizeringen en Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek om zo terug te keren naar ons vertrekpunt in Pamel. Onderweg zijn er enkele kuitenbijters, maar de prachtige omgeving is de inspanning waard', klinkt het bij de organisatie.

Vrije tijd en hobby

Baksteen valt uit plafond: kerk voor onbepaalde tijd gesloten

De Sint-Gaugericuskerk in het centrum van Pamel is voor onbepaalde tijd gesloten. Anderhalve week geleden viel er een baksteen van het plafond naar beneden en even later werden er scheuren in het plafond ontdekt. De pastoor wil geen risico's nemen.

Nieuws

Jaarlijks tuinfeest Scouts Sint Paulus

Naar jaarlijkse gewoonte houdt Scouts Sint Paulus uit Borchtlombeek haar tuinfeest. Iedereen is welkom op zaterdag 2 september voor varken aan het spit of lekkere pannenkoeken en koffie. Voor de kleinsten is er randanimatie en de band Swamped zorgt voor de muzikale sfeer. Vanaf 16 uur is iedereen welkom aan de lokalen van Scouts Borchtlombeek in de Pastoriestraat in Borchtlombeek.

Nieuws

Een jaar geleden hadden ze nog geen kilometer gejogd, nu wil dit duo de Dodentocht uitlopen

Davy Vanhaesendonck uit Roosdaal en Jonathan Segers uit Ternat doen op 11 augustus mee aan de Dodentocht. Alleen zullen zij de 100 zware kilometers niet al stappend, maar al lopend afleggen. “We willen onze grenzen verleggen”, zegt het duo.

Nieuws

Uitbraak van paramyxovirus l

Er is een uitbraak van het paramyxovirus vastgesteld bij een duivenhouder in Roosdaal. Dat meldde het Federaal Voedselagentschap (FAVV) gisteren. Er is geen gevaar voor de volksgezondheid.

Nieuws
Download