Secondje, het wachten loont de moeite!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Jaarlijkse concertavond fanfare De Eendracht in nieuw jasje: "Klassiek en pop zullen elkaar afwisselen"

Is Antwerpen veel te ver voor een avondje Night of the Proms? Dan heeft u geluk: de fanfare van Borchtlombeek organiseert zaterdag een eigen Proms-avond in gemeenschapscentrum Het Koetshuis. Mét voor de gelegenheid enkele speciale gasten.

Nieuws

FOTO. Tragewegenwandeling trekt veel zon en deelnemers

De zonnestralen waren duidelijk van de partij op de Tragewegenwandeling van Roosdaal, net als een negentigtal deelnemers. De wandeling werd georganiseerd door het gemeentebestuur en de plaatselijke afdeling van Pasar Roosdaal.Het parcours liep van de kerk van O.L.V.-Lombeek langs de Zepposmolen en vandaar verder met een afdaling langs de postkoetsweg tot in Meerbeke, en zo terug via Berchembos naar de vertrekplaats. Na een goede 9 kilometer was het tijd voor een afsluitend en welverdiend drankje in café Pajottenland.

Vrije tijd en hobby

“We brengen elke week spektakel”

De Pamelse coach Claude Molle rekent zondag op een tweede zege. “We brengen elke week spektakel, maar raakten intussen wel in puntennood. We openden de competitie met een overwinning, maar dan volgden vier nederlagen en een gelijkspel tegen Teralfene. Op Kester-Gooik versierden we zes loepzuivere kansen, maar we gingen wel met 3-0 de boot in. We werden genekt op de counter en zagen een gebrek aan efficiëntie afgestraft. Hopelijk keert het tij snel. We scoorden slechts zes keer. Niemand deed slechter. Oetingen staat laatste, maar we zullen het niet cadeau krijgen. We recupereren gelukkig onze aanvoerder Sebastien Diaz.”

Nieuws

Tobias Bronselaer zet leider een hak: “De club wil dolgraag naar tweede”

Het Zuunse sprookje kende zondag een abrupt einde op Borchtlombeek waar de leider met 5-1 in de pan werd gehakt. Liedekerkenaar Tobias Bronselaer (31) is beroepshalve leraar LO, maar zondag was hij één van de voetbalbeulen met twee treffers.

Nieuws

Groen komt op in het Pajottenland

Groen wil met de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2018 opkomen in Gooik, Lennik, Pepingen, Herne, Galmaarden, Bever en Roosdaal.

Nieuws

Vallei van Pallitsebeek weer open voor wandelaars

Wandelaars kunnen voortaan weer in de vallei van de Pallitsebeek terecht. Die werd volledig in ere hersteld.

Nieuws

“De overwinning is een prachtig resultaat”

Jarne Asselman kan zondag op de zesde speeldag met Borchtlombeek als eerste leider Zuun punten afhandig maken.

Nieuws

“Ik koester niettemin vertrouwen in de ploeg”

De Pamelse coach Claude Molle was diep ontgoocheld na de onverdiende thuisnederlaag tegen Asse-Zellik.

Nieuws

Tragewegenwandeling in Roosdaal

Al enkele jaren zet Pasar Roosdaal samen met het gemeentebestuur de trage wegen in Roosdaal in de kijker tijdens de "Dag van de Trage Weg". "Op die manier proberen we mensen warm te maken voor het gebruik van trage wegen en het behoud ervan", klinkt het. "Op zondag 15 oktober verkennen we de trage wegen in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek en wandelen ongeveer 9 kilometer. We vertrekken om 14 uur aan de kerk van Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek." Laarzen of stevig schoeisel zijn bij vochtig weer aanbevolen.

Vrije tijd en hobby

Nieuwe regeling voor afvalophaling

Vanaf oktober wijzigt de regeling rond de afvalophaling in Roosdaal. Aanleiding voor die wijziging zijn de problemen de afgelopen twee jaar.

Nieuws
Download