Plaats een oproep of stel een vraag aan je buren
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Duiveltjesdagen S.K.Pepingen-Halle voor nieuwe spelers

SK Pepingen-Halle organiseert duiveltjesdagen voor spelers, zowel jongens als meisjes, die geboren zijn in 2011, 2012 en 2013.

Nieuws

Jarne Vandersteen op podium op 1e manche G-Skin Wallonia Cup

Jarne Vandersteen uit Pepingen werd vorige zondag knap derde in 1e manche van G-Skin Wallonia Cup. Deze wedstrijd ging door op en rond het Bikeparc Lac de l’Eau d’Heure in Cerfontaine. Jarne is tweedejaars nieuweling en rijdt sinds 1 januari 2018 voor Scott MTB-Coach MTB Racing Team.

Nieuws

Bijna 40% meer reizigers voor carnavalsbussen

3.750 feestvierders maakten dit jaar gebruik van de speciale carnavalsbussen naar Halle. Dat zijn er bijna 40% meer dan het jaar voordien.

Nieuws

Sjerpendag voor meer vrouwen in de politiek

Vrouw&Maatschappij Pepingen organiseerde een sjerpendag. Op de trappen van de kerk van Beert hielden ze een fotosessie waarbij de dames allemaal ostentatief een sjerp droegen. Op die manier willen ze aankaarten dat vrouwen in de politiek nog steeds ondervertegenwoordigd zijn, ook al maken ze meer dan de helft van de wereldbevolking uit. Ze riepen dan ook op om op vrouwen te stemmen.

Politie en veiligheid
Nieuws

Cantimpré speelt 'Virus'

Toneelkring Cantimpré staat op het podium in zaal De Kring in Bellingen op 16, 17, 23 en 24 maart, telkens om 20.30uur. Ze spelen het stuk Virus, een verhaal over leerkrachten en hun kleine kantjes. Maar de komst van een jonge collega doet plots een hele nieuwe wind waaien in de school. Tickets via www.cantimpré.be of op 0497-89.23.15.

Nieuws

Woon-zorgcentrum viert vrijwilligers

Zo'n 25 vrijwilligers komen een of meerdere keren per week over de vloer in woon-zorgcentrum Vander Stokken om een handje toe te steken bij activiteiten, in de bar en zo meer. Het woon-zorgcentrum greep de Week van de Vrijwilliger aan om hen in de bloemetjes te zetten met een etentje, een vormingsmoment en een geschenkje. Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom.

Nieuws

Jean-Louis Meynaert: “Rustig blijven en blijven werken”

Pepingen-Halle won met 1-0 van Ronse. De pajotten blijven evenwel voorlaatste omdat ook Torhout de drie punten veroverde. “We moeten vooral rustig blijven en blijven werken”, zegt trainer Jean-Louis Meynaert.

Nieuws

Kinderen lopen storm voor Sportsnacks

De gemeente Pepingen organiseert opnieuw Sportsnacks voor kinderen van het eerste tot en met het vierde leerjaar. Het gaat om een uurtje bewegen op maandag of donderdag na schooltijd in de parochiezaal. Er komt tijdens die tien weken telkens een andere sport aan bod. En dat blijkt meteen een voltreffer: in amper een week waren alle plaatsen volzet.

Nieuws

Robots programmeren tijdens Jeugdboekenmaand

Maart is Jeugdboekenmaand en die staat dit jaar helemaal in het teken van wetenschap en techniek. Heel wat bibliotheken in het Pajottenland organiseren deze maand daarom workshops rond dit thema. In de bibliotheek van Pepingen leerden 23 kinderen deze week een robot programmeren en van op afstand besturen.

Nieuws

Nieuw wandelpad langs de Mark versterkt Pajots wandelnetwerk

Het wandelnetwerk Pajottenland, het grootste wandelknooppuntennetwerk van Vlaanderen, kreeg een update. De belangrijkste vernieuwing is een gloednieuw wandelpad langs de rivier de Mark in Herne en Galmaarden.

Nieuws
Download