Huisdieren behoren ook tot de buurt!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

1200 bezoekers voor multidisciplinaire tentoonstelling ART=TIC 5

De multidisciplinaire tentoonstelling, ART=TIC 5, de zestiende editie van Kunst in het Dorp, trok gedurende twee weekends in september talrijke nieuwsgierige bezoekers naar kasteel-klooster Ter Loo in Bellingen.

Nieuws

Pepingse Stefanie De Bock herverkozen als nationaal voorzitster Jong Groen

Stefanie De Bock uit Pepingen werd gisteren herverkozen als nationaal voorzitster van Jong Groen. Hiermee levert de Pajotse gemeente voor het tweede jaar op rij een co-voorzitster voor Jong Groen.

Vrije tijd en hobby

Dieven stelen laptops en geld

Inbrekers forceerden donderdag een achterdeur van een woning in de Boekhoutstraat in Pepingen. Ze gingen aan de haal met twee laptops en een som geld.

Politie en veiligheid

FOTO. Dag van de Landbouw lokte veel volk

44 landbouwbedrijven uit heel Vlaanderen zetten zondag de deuren open voor het grote publiek op de Dag vand e Landbouw. Hiervan lagen er al drie op wandel-of fietsafastand van elkaar in Pepingen. Dat zorgde voor een ongekende drukte door landbouwtoeristen die zich graag eens lieten rondrijden in het pluktreintje van de fruitkwekerfamilie D'Haemer, de gin en jenever van Ground Control wilden ontdekken, of de wijnen van het domein Dappersveld in Elingen.

Nieuws

Bpost voert onderzoek naar gedumpte brieven in Beert

Tot twee keer toe vond een bewoner van de Crockaertstraat in Beert brieven die hier kennelijk door een onbekende in de gracht werden gedumpt. De laatste keer gebeurde dit vorige vrijdag. De briefwisseling was steeds bestemd voor adressen in de buurt, voornamelijk van inwoners van de Ninoofsesteenweg in Pepingen.De bewoner die de brieven vond, bracht ze gisteren naar het postkantoor in Pepingen. Bpost liet inmiddels weten een onderzoek in te stellen en gaat klacht indienen bij de politie. Indien mogelijk zullen de gevonden brieven alsnog bezorgd worden aan de geadresseerden.

Politie en veiligheid

Appels en peren uit het Pajottenland

Fruitbedrijf D'Haemer is een begrip in de regio. Drie generaties lang worden hier al appels en peren geteeld.

Nieuws

“Er zit progressie in ons spel”

Yoan Yangassa is van alle markten thuis. De Hallenaar werkt na studies journalistiek bij uitzendbureau Accent, maar treedt in zijn vrije tijd wel eens op in publiciteitsfilmpjes en figureert nu in de derde langspeelfilm van FC De Kampioenen.

Nieuws

Dappersveld heeft eerste rode wijn klaar

Nadat vorig jaar het wijndomein Dappersveld zijn eerste witte wijn kon laten proeven, is nu ook de rode wijn klaar om door iedereen te worden gesmaakt.

Nieuws

“De vierde plaats ligt nog binnen bereik”

De Elingse belofte Jasper Paridaens verdedigt zondag zijn vijfde plaats in de Beker van België in de slotmanche in Jemeppe. “De vierde plaats van Wesley Van Dijck ligt nog binnen bereik. Ik kan ook nog een duik in het klassement maken, ik voel de adem van meerdere renners in de nek. In het jongerenklassement sta ik op verre afstand van Tom Timmermans tweede. Ik zou al moeten winnen, terwijl Tom dan oo k geen punten zou mogen halen. Een waterkans dus, maar toch wil ik het onderste uit de kan halen en met het mes tussen de tanden strijden. Over volgend seizoen hakte ik de knoop nog niet door. Ik beloofde Goma wel uitsluitsel binnen de week.”

Nieuws
Download