Oost west, thuis best
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Infano Pepingen krijgt houten keukentje cadeau

Infano Pepingen is weer een attractie rijker. Teamcoach Annelies Pasteleurs en haar man maakten speciaal voor de kinderen in de opvang een keuken van hout. De kinderen waren bij de onthulling alvast heel enthousiast.

Nieuws

“Er bestaan alternatieven voor sloop”

Het comité Red het Klooster roept het woon- en zorgcentrum Mater Dei uit Heikruis op tot dialoog. “Er bestaan alternatieven voor de sloop van het klooster”, zegt Jef Deknopper van het comité.

Nieuws

Hier reed vijftig jaar geleden de laatste tram: “Conducteur stapte soms uit om een pint te drinken”

Precies vijftig jaar geleden denderde de laatste tram over de sporen tussen Leerbeek en Halle. En die tram zorgde voor een apart stukje dorpsleven in de dorpen langs de tramlijn zoals Pepingen.

Wegen en verkeer

Bewoners Vander Stokken op bedevaart naar Halle

Een dertigtal bewoners van het woonzorgcentrum Vander Stokken uit Pepingen trok samen met heel wat vrijwilligers en familieleden op bedevaart naar Halle. Ze deden dit met de autobus. Voor heel wat bewoners betekende deze bedevaart terug aanknopen met een oude traditie van vroeger. Na afloop van een misviering in de basiliek, genoten ze nog van een broodjesmaaltijd in 't Vondel.

Nieuws

Mooiste Onze-Lieve-Vrouw van Halle woont in Pepingen

Het rommelmarktcomité organiseerde zijn jaarlijkse miss brocante-verkiezing, een ludieke verkiezing onder de vaste standhouders van de maandelijkse rommelmarkt in halle. De verkiezing stond deze keer in het teken van 750 jaar Mariastad en de deelneemsters kregen de opdracht zich in hun kraam uit te dossen als Onze-Lieve-Vrouw van Halle. Linda Cochez uit Pepingen werd verkozen tot miss brocante 2017. Ze mag een jaar gratis op de rommelmarkt staan en kreeg er een restaurantbon en een mand met streekproducten bovenop. Op een gedeelde tweede en derde plaats eindigden Marleen Everaert en Patricia Cornelis. In totaal waren er negen deelnemers en dat zorgde voor extra animo op de rommelmarkt.

Rommelmarkt

Pierre Pencil bewaakt veiligheid aan schoolpoort

Zeg niet zomaar kleurpotloden tegen het nieuwe straatmeubilair dat aan de toegang van basisschool Harten Troef langs de Ninoofsesteenweg in Pepingen werd geplaatst. Het gaat om nieuw straatmeubilair die de schoolomgeving moet accentueren.

Nieuws

Pepingen subsidieert kippen

De inwoners van Pepingen konden opnieuw intekenen in een kippenactie. Ze konden dankzij een tussenkomst van de gemeente aan een voordelig tarief kippen kopen; "Wie kippen houdt, heeft opmerkelijk minder gft-afval. omdat ze alles opeten. Kippen kunnen de afvalberg in Pepingen verkleinen", aldus schepen van milieu Suzanne De Corte.106 gezinnen gingen op het aanbod in en kochten samen 358 kippen.

Nieuws
Download