Een Duitser, Nederlander en Belg zitten in een café...
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Nieuw materiaal voor Pepingense zwerfvuilvrijwilligers

De gemeente Pepingen kan beroep doen op een dertigtal zwerfvuilpeters- en -meters, vrijwilligers die regelmatig in hun buurt op ronde gaan om het zwerfvuil van de straat en uit de bermen te plukken. Hiermee is bijna het hele grondgebied van Pepingen gecoverd, al blijven vrijwilligers meer dan welkom. Pepingen ontving alle zwerfvuilvrijwilligers in het gemeentehuis waar ze een zak met nieuw materiaal ontvingen waaronder een fluovestje, een zwerfvuilgrijper, een rol vuilzakken en handschoenen.

Nieuws

Chiro Karreveld Pepingen organiseert derde Trogfestijn

Chiro Karreveld uit Pepingen organiseert op 28 en 29 oktober 2017 hun jaarlijks trogfestijn. De opbrengst gaat integraal naar de wekelijkse chirowerking en het jaarlijkse kamp. Op zaterdag worden om 17 uur de deuren geopend. Op zondag wordt er gestart om 11 uur en geëindigd om 15.30 uur. Het trogfestijn gaat door in Zaal De Kring, Kareelstraat te Bellingen. Op het menu staat vol-au-vent, stoofvlees, ballekes in tomatensaus of een trog met frietjes of puree.

Nieuws

Bakwedstrijd bij jubilerende vriendenkring DVP

Voor alle lekkerbekken in Groot-Pepingen organiseert de vriendenkring Door en Voor Pepingen (DVP) voor de vierde keer op rij een bakwedstrijd onder de inwoners van Pepingen, Beert, Elingen, Bellingen, Bogaarden en Heikruis.

Nieuws

Milieuraad beloont de mooiste foto's

De milieuraad van Pepingen organiseerde een fotowedstrijd om het resultaat van de samenaankoopacties van hagen, fruitbomen, bloemenzaad, kleinfruit en kippen op een artistieke manier in beeld te brengen. De winnaars werden Greta Bolle, Sandra Matton en Josse Maillard. Ze ontvinden aan waardebon om te gebruiken bij de plaatselijke handelaars.

Nieuws

Oogst valt tegen: “Dit jaar geen appelsap van eigen kweek in het gemeentehuis”

Tijs Tanghe kwam ook dit jaar met zijn mobiele fruitpers naar het Gemeenteplein in Pepingen. Door de tegenvallende oogst was hij na een halve dag al klaar.

Nieuws

Pepingense scholieren worden voor een dagje Mooimakers

128 leerlingen uit het derde en vierde leerjaar van de scholen Harten Troef uit Pepingen en Spring in 't Veld uit Bellingen trokken met vuilzakken en werkhandschoenen in kleine groepjes langs de straatkanten van Pepingen om zwerfvuil te ruimen.

Nieuws

Handen uit de mouwen op Youca Action Day

Katrien en Evelien Beeckman, twee tweelingzussen die school lopen in het Heilig Hart&College in Halle, maakten zich gisteren op de Youca Action Day -de vroegere Zuiddag- nuttig in de bibliotheek van Pepingen. Ze pasten gisteren een pak boeken aan zodat ze klaar zijn om binnenkort uitgeleend te kunnen worden met een zelfscanbalie.

Nieuws

Buurtfeest in de Daelestraat

Een vijftigtal buren van de Daelestraat in Bellingen hielden hun jaarlijks buurtfeest. Dat stond dit jaar helemaal in het teken van Bruegel. Om in de stemming te geraken kregen alle buren een bolletjessjaal alvorens ze de bruegeliaanse hapjes en drankjes konden aanvallen.

Nieuws

Dorpscomité Bogaarden verdeelt 8.000 euro

Het dorpscomité van Bogaarden kon dit jaar maar liefst 8.000 euro verdelen onder de verenigingen van Bogaarden die eind juli een handje kwamen toesteken op de driedaagse dorpsfeesten. Verenigingen die een activiteit organiseren waar het hele dorp mee kan van genieten, krijgen er nog een extra premie bovenop. "Ondertussen sparen we ook voor de veertigste editie van de dorpsfeesten tijdens het weekeinde van 21 juli in 2018 waar we toch iets speciaals willen van maken", aldus voorzitter Dirk Paridaens.

Nieuws

“Leuke comeback in Pepingen”

Jari Schets loodste zaterdag met drie treffers Pepingen-Halle B naar de zege op bezoek bij Ritterklub. “Ik begon destijds bij Lot waar Brussels me weghaalde. Na twee jaar Brussels volgden twee jaar Beersel waarna ik naar Pepingen trok om daar door te stromen tot de beloften. Toen trok ik naar Gent om voor veearts te studeren en ik kapte met voetbal. De studies lagen me niet en ik koos voor een andere richting met kinesitherapie waar ik prompt volledig slaagde voor het eerste jaar. De voetbalmicrobe kietelde opnieuw en ik waagde mijn kans. Ik vierde een leuke comeback in Pepingen nadat ik in de voorbereiding nog afgeremd werd door een blessure.”

Nieuws
Download