Leer je buren kennen via Hoplr
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Gerard Defloo (N-VA) stopt met politiek

Gerard Defloo (79) stopt met de politiek in Pepingen. Hij keert terug naar West-Vlaanderen, waardoor hij zich niet langer in de lokale politiek kan engageren.

Politie en veiligheid
Nieuws

Zwerfvuilpeters en -meters krijgen VIP-prijs

De Pepingense zwerfvuilmeters en -peters die regelmatig als vrijwilliger straten en wegbermen opruimen in het kader van de actie Mooimakers kregen voor hun inzet de VIP-prijs. VIP staat voor Verdienstelijke Inwoner van Pepingen en wordt elk jaar uitgereikt door Jong CD&V op hun nieuwjaarreceptie. Pepingen telt een twintigtal zwerfvuilmeters- en peters die het hele jaar rond op stap gaan met een vuilzak en handschoenen om afval van anderen op te ruimen. "Op drie jaar tijd hebben we al 116 vuilzakken uit de wegbermen geplukt", vertelden enkele Mooimakers.

Nieuws

Festend Beert verbrandt kerstbomen voor goede doel

Feestend Beert verbrandde zaterdagavond een hele berg kerstbomen die tijdens de feestdagen tal van Pepingene huiskamers of tuinen sierden. Wie kwam meegenieten van de winterse sfeer met niet alleen vuur maar ook aangepaste hapjes en drankjes steunde meteen een goed doel. Feestend Beert steunt deze keer met de opbrengst van de kerstboomverbranding de vzw Hope for Lio, een project voor de kleine Lio Vanbever uit Pepingen die lijdt aan het CDKL5-syndroom, een zeldzame en genetische aandoening.

Nieuws

Vijf bestuurder die teveel dronken tegen de lamp

De politiezone Pajottenland organiseerde afgelopen vrijdag tussen 16uur en 24uur een grootschalige verkeersactie. Er werden hoofdzakelijk alcoholcontroles gehouden.De politie zette hiervoor vijftien politiemensen in.De controles gebeurden op verschillende plaatsen in Pepingen, Herne en Galmaarden.Er werden vrijdagavond in totaal 488 bestuurders gecontroleerd. Vijf bestuurders bleken onder invloed van alcohol. Drie van hen kregen zes uur rijverbod en twee anderen kregen drie uur rijverbod opgelegd. Er werd ook een auto getakeld omdat deze niet verzekerd bleek en er werden in totaal negen processen-verbaal van waarschuwing opgesteld. De politie trof tijdens de controles ook een geseinde persoon aan.

Politie en veiligheid
Wegen en verkeer
Nieuws

Brabants trekpaard erkend als cultureel erfgoed

Het Brabants trekpaard is officieel erkend als Vlaams immaterieel cultureel erfgoed. “Deze stoere dieren imponeren en blijven mensen op de been brengen”, zegt minister van Cultuur Sven Gatz.

Nieuws

Chiro zingt Drie Koningen

De inwoners van Beert kregen zondag hoog bezoek aan de deur afgelopen weekeinde. De jongste leden van chiro Karreveld gingen op pad als Drie koningen om volgens de traditie huis aan huis liedjes te zingen. Ze zmelden hiermee geld in voor de chirokas.

Nieuws

Kerstboomverbrandingen in het Pajottenland

Nu de kerstvakantie op zijn laatste benen loopt, wordt eerstdaags ook de kerstboom opnieuw opgeborgen. Traditiegetrouw organiseren verschillende verenigingen in het Pajottenland opnieuw een kerstboomverbranding om zo op een gezellige manier mensen van hun verdorde kerstboom af te helpen.

Nieuws

Pepingen op cultuuruitstap naar Gent

Kunst in Pepingen gaat op zondag 18 februari op cultuuruitstap naar Gent. De bus vertrekt in Pepingen op het Gemeenteplein om 9uur. De groep bezoekt het Museum voor Schone Kunsten, het SMAK en de Sint-Baafskathedraal, alles onder leiding van een gids. Centraal in het programma staan het Lam Gods en kunstschilder Gerhard Richter. Deelnemen kost 55 euro. Info en inschrijvingen bij Luk Wets op 02 396 28 17 of via info@kunstinpepingen.be voor 15 januari.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Spring in 't Veld op de bres voor 't Pasrel

De kinderen van basisschool Spring in 't Veld uit Bellingen zetten zich in het kader van de Warmste week in voor de vzw 't Pasrel uit Breedhout. Deze vzw vangt kinderen en jongeren tot 18 jaar op in een moeilijke thuissituatie, zowel residentieel als ambulant. Spring in 't veld kon een cheque van 2.574 euro overhandigen nadat de kinderen gedurende enkele weken klusjes uitvoerden. Sommigen bakten koekjes of wafels voor het goede doel, anderen deden de afwas of hielpen opruimen, nog anderen hielden een winkeltje open met groenten en eieren uit de eigen tuin. De kleuters organiseerden een fotoshoot in kerstsfeer. Als slot werden de kinderen getrakteerd op aan warme wandeling en een kampvuur.

Vrije tijd en hobby
Babysitten
Nieuws
Download