Follow us on Facebook or Twitter!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Mater Dei legt nieuwe plannen voor op info-avond

Het woonzorgcentrum Mater Dei in het dorpscentrum in Heikruis heeft een nieuw bouwvoorstel klaar voor een nieuw rusthuis op de huidige site. De directie van het woonzorgcentrum wil een en ander toelichten op een infoavond op donderdag 20 december om 19uur.

News

Pepingen heeft sterretjesweide

De gemeente Pepingen heeft voortaan een sterretjesweide op de begraafplaats in Pepingen. Dat is een apart plekje waar kinderen die levenloos worden geboren, kunnen worden herdacht.

News

Pepingen slaat aan het planten

De gemeente Pepingen organiseerde samen met het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei en de milieuraad opnieuw een samenkoopactie van plantgoed. Hierdoor kunnen Pepingenaren aan voordelig tarief hagen, fruibomen, wilgen en andere bomen aanplanten en zo Pepingen wat groener maken. Vijftien gezinnen zorgen via de samenaankoop voor de aanplant van 1.830 haagplanten, 26 hoogstamfruitbomen en 14 wilgen- en klimplanten. Zaterdag was het afhaalmoment van het plantgoed in de gemeenteloods.

News

Rusthuiskoor zorgt voor kerstsfeer in Vander Stokken

Groot feest in het woonzorgcentrum Vander Stokken in Pepingen waar naar jaarlijkse traditie opnieuw een ruime kerstmarkt werd georganiseerd. Bijzonder was dat bewoners van het woonzorgcentrum zelf voor de kerstsfeer zorgden met het rusthuiskoor. Dat koor zong kerstliedjes om de bezoekers te verwelkomen.

News

“Onze troeven voor families? Speelhoek en kindvriendelijke tuin”

Het Huis van het Kind heeft restaurant Folensela in Vollezele uitgeroepen tot de meest kindvriendelijke eetgelegenheid van het Pajotten-land. Dat is het resultaat van een onderzoek en een bevraging bij gezinnen.

News

Vollezeels restaurant krijgt eerste SMUL-label van Huis van het Kind: “Onze troeven? Speelhoek en kindvriendelijke tuin”

Het Huis van het Kind heeft restaurant Folensela in Vollezele uitgeroepen tot de meest kindvriendelijke eetgelegenheid van het Pajotten-land. Dat is het resultaat van een onderzoek en een bevraging bij gezinnen.

News

Lijst van de Burger gaat solo: “Strubbelingen en onbestuurbaarheid zijn verleden tijd”

Na een periode van stilte maakte de Lijst van de Burger (LVB) bekend hoe het nieuwe schepencollege er zal uitzien. Eddy Timmermans wordt burgemeester. Greta Cochez, Rudi Seghers en Saskia Beeckmans zijn de nieuwe schepenen.

News

LVB doet het alleen in het schepencollege

Na een periode van stilte maakte de Lijst van de Burger (LVB) zaterdag bekend hoe het nieuwe schepencollege er zal uitzien. Eddy Timmermans wordt burgemeester. Greta Cochez, Rudi Seghers en Saskia Beeckmans zijn de nieuwe schepenen.

News

Laatste bloedinzameling van het jaar

Het Rode Kruis organiseert op woensdag 19 december 2018 voor de laatste keer dit jaar een bloedinzameling in Pepingen. Donoren kunnen zich vanaf 18 uur melden in de Parochiezaal, Ninoofsesteenweg 70 in 1670 Pepingen.

News

Sinterklaas bezoekt senioren in Heikruis

De Sint en zijn gevolg hadden het de voorbije dagen bijzonder druk, maar ze maakten op uitnodiging van de HALO Club een extra rondje in Heikruis en brachten er een bezoekje aan de senioren. Voor één keer ging de aandacht van de goedheilige man volledig naar alle inwoners van Heikruis van 80 jaar of ouder. Op zo’n 25 plaatsen konden de Sint en zijn trouwe helpers na een warm welkom hun smakelijke traktatie afgeven. Ook de inwoners van rust- en verzorgingstehuis Mater Dei werden niet vergeten.

News
Download