The name Hoplr comes from city hopping
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Dorpsfeesten moeten volgend jaar verhuizen

Het dorpscomité van Bogaarden zit met de handen in het haar. Dit jaar vieren ze op 20, 21 en 22 juli de veertigste editie van de succesvolle Dorpsfeesten, maar dit wordt meteen de laatste editie op de vertrouwde locatie in het dorpscentrum. De eigenaar van de weide die het dorpscomité al veertig jaar mag gebruiken, verkoopt zijn weide.

News

Buren verbroederen in Beert

De bewoners van de Hollestraat, de Johan Demaeghtstraat en andere aanpalende straten organiseerden voor de twaalfde keer een buurtfeest. Na een wandeling door Beert, stond er een hamburgerwedstrijd op het programma waarbij elke straat de lekkerste hamburger probeerde te maken. De 112 aanwezigen amuseerden zich kostelijk. het burengevoel werd op die manier extra aangescherpt.

Traffic

Drogo ging op wandel in Bellingen

Voor de 137ste keer trok zondag de Drogo-ommegang door de straten en weiden van Bellingen. In deze ommegang beeldden figuranten het opmerkelijke leven van patroonheilige Drogo uit in een aantal wandeltaferelen. De Concertband Pepingen, de Pepingen Pipe Band en enkele ruiters vervolledigden de processie. na afloop was er een gezellig samenzijn in de Terloo.

News

CD&V steunt Mater Dei

CD&V Pepingen staat naar gewoonte de opbrengst van de tombola op zijn eetfestijn af aan een goed doel. Deze keer besliste CD&V om hiermee de rusthuizen in Pepingen te ondersteunen. Zo overhandigde de partij 590 euro aan het woonzorgcentrum Mater Dei. Mater Dei organiseerde een tijdje geleden een artistiek kleiproject met zijn bewoners. Hier van werden mooie zwart-wit foto's gemaakt. Met het geld wil Mater Dei deze foto's nu mooi afdrukken om de muren in het rusthuis mee op te smukken.

News

Mater Dei wil bouwplannen woonzorgcentrum bijsturen

De raad van bestuur van het woonzorgcentrum Mater Dei heeft beslist om niet verder te procederen rond de bouwvergunning voor een nieuw woonzorgcentrum in Heikruis. Er wordt bekeken hoe het plan kan worden bijgestuurd.

News

Oude boerderij wordt omgetoverd tot plek waar je natuur echt leert kennen

Mensen even onderdompelen in de natuur en hen het Pajottenland echt laten beleven aan de hand van workshops of gewoon een dagje op de hoeve. Dat is wat Johan De Weveire en Liesbeth Christiaens beogen met hun natuurbelevingshoeve Joli in Heikruis.

Leisure and hobby

Woonzorgcentrum Vander Stokken legt speeltuin aan

Het woonzorgcentrum Vander Stokken heeft plannen om op zijn campus een speeltuin aan te leggen. "Dat moet een gezellige plek worden waar bewoners met hun familie kunnen samen zitten en waar ook kinderen gewoon kunnen komen spelen. Onze bewoners genieten er van om dit gade te slaan", aldus directrice Sylvia Gribbe. Vander Stokken wil hiervoor de cheque van 590 gebruiken die ze kreeg van CD&V Pepingen. CD&V besliste dit jaar de opbrengst van de tombola op hun eetfestijn te schenken aan de Pepingense woonzorgcentra.

Leisure and hobby

13 en 14 jaar cel geëist voor verdachten puddingmoord: “Dit is een Griekse tragedie”

Het parket Halle-Vilvoorde heeft vrijdag celstraffen van dertien en veertien jaar gevorderd tegen Christa D.V. en Johnny N. Beiden staan terecht voor de moord op de 89-jarige Robert Paridaens, in november 2013.

News

Vlaams-Brabants hengelseizoen officieel gestart in Terrijst

De provinciale visserijcommissie schoot het nieuwe hengelseizoen op gang aan de vijvers in het domein Terrijst in Heikruis met een hengelinitiatie voor kinderen tot 14 jaar. Achttien kinderen schreven in om hier met een vislijn aan de slag te gaan. Ze leerden er hoe je zelf een vislijn kunt maken, welk ecosysteem vissen nodig hebben en ten slotte mochten ze ook zelf aan de slag. Bedoeling van de initiatie is om vooral de jeugd terug aan het hengelen te krijgen, wat de laatste jaren steeds beter lukt.

Leisure and hobby

Kippen eten afval op van Pepingense gezinnen

Om de afvalberg te verkleinen, organiseert de gemeente Pepingen elk jaar een kippenactie waarbij gezinnen door de samenaankoop aan een voordelig tarief kippen kunnen kopen. Kippen staan er voor gekend heel wat afval van etensresten op te eten die zo uit dz afvalberg worden gehouden. De milieuraad geeft ook een subsidie om mensen te overtuigen. 98 gezinnen uit Pepingen gingen op het aanbod in en kochten samen 338 kippen aan. Het grote afhaalmoment was afgelopen zaterdag bij bvba Nechelput in Pepingen.

News
Download