Stel jezelf even voor aan je buren
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Toch Mariahulde en garagesales (2)

In ons vorig bericht sloop een fout. De Mariahulde heeft plaats op zaterdag 19 mei om 17 uur. Juist is juist.

Nieuws

Toch Mariahulde en garagesales

Geen feesten op Bakenbos? Dat is dan buiten Freddy Vanden Wouwer gerekend. De éminence grise van deze roemruchte wijkfeesten liet ons prompt weten dat hij voor de ouderen en gelovigen van Bakenbos toch een Mariahulde aan de Kapel van OLV van Lourdes aan de Lindenboom voorziet. Belangstellenden zijn daartoe welkom op 19 mei om 19 uur. Daags nadien, Pinksterzondag, volgt tussen 10 en 16 uur een gezamenlijke garagesale. Intussen zijn er reeds vier garages wiens poorten wagenwijd zullen open staan. Diverse terrasjes zullen uitnodigen tot een gezellige babbel. Op die manier is het dan toch nog een beetje feest op Bakenbos dit jaar. Al blijft het afwachten wat de toekomst brengt.

Nieuws

Dirk Brankaer gehuldigd als ereburgemeester

Bijna een jaar nadat voormalig burgemeester van Overijse Dirk Brankaer de lokale politiek vaarwel zei, werd hij op 1 maart 2018 door de Vlaamse Regering benoemd tot ereburgemeester van Overijse. Vandaag werd Brankaer als ereburgemeester door het college van burgemeester en schepenen in de bloemetjes gezet en kreeg hij het ministeriële besluit van deze eretitel in handen. Hij was sinds 2001 burgemeester van Overijse, tot hij eind juni 2017 zijn sjerp doorgaf aan huidige burgemeester Inge Lenseclaes. Na bijna 3 ambtstermijnen als burgemeester, werd Dirk Brankaer vandaag in AC De Vuurmolen gehuldigd als ereburgemeester.

Melding

Man en vrouw naar gevangenis voor uitbaten van wietplantage

Een man en een vrouw die een cannabisplantage uitbaatten in Jezus-Eik, werden door de correctionele rechtbank van Brussel veroordeeld.

Nieuws

Geen Bakenbosfeesten dit jaar

Dit jaar zullen er tijdens het pinksterweekend geen feesten op Bakenbos zijn. Dat werd tijdens de laatste algemene vergadering van de V.Z.W. Wijkcomité Bakenbos besloten.

Nieuws

Oppas beticht van zware diefstallen bij advocatenkoppel en notarisfamilie

Een 51-jarige Brusselse vrouw riskeert in de Leuvense strafrechtbank twaalf maanden cel en een boete op verdenking van grootschalige diefstallen bij een advocatenkoppel en een notarisfamilie.

Nieuws

De Treffers onverslagen kampioen derde provinciale

De herenploeg van Badmintonclub De Treffers Overijse is kampioen in de derde provinciale. Met negen overwinningen, één gelijkspel en geen enkele nederlaag zijn ze de toppers van dit seizoen. Een resultaat waar badmintonners Philippe Phalempin, Laurens Stas, Hannes Latine, Frédéric Phalempin en Mathias Dekempeneer fier op zijn. Volgend jaar speelt de ploeg in tweede provinciale.

Nieuws

FOTO. Ekseeko redt cabaret op de planken van De Bosuil

Dezer dagen zetten CG De Bosuil, Cie Tartaren en de Overijse Concert Band hun schouders onder 'Cabaret' (De Mallemolen). Hoofdrolspelers zijn de leden van Ekseeko, theatergroep voor bijzondere mensen. Als plots wordt vastgesteld dat het cabaret krap bij kas zit, gaan alle leden ervan voluit om het spektakelhuis te redden. Quirina, Niels, David, Lies, Bart, Kurt, Mario, Tom, Aleander, Dean, Geoffrey, Peter, Elise, Anvar, Karen, Kevin, Micha, André, Maarten en Kristof maakten er een bonte mallemolen van met een onvervalste wild west act, stand-up comedie, magic, dans, clownerie en een dijk van een levenslied gebracht door Louis Marcel. In de geïmproviseerde orkestbak zat de Overijse Concert Band en dat leverde hemelse cabaretklanken. Moulin Rouge, Forrest Gump, Ennio Morricone, Beauty and the Beast en de overbekende tonen van Cabaret by John Kander. Veel rood en zwart en zilver maar vooral een stevige inzet van alle betrokkenen om dit huzarenstuk tot een goed eind te brengen. Kosten noch moeite werden gespaard om de gasten van Ekseeko het kader te bieden waarin ze vier voorstellingen optimaal aan bod kunnen komen. Nog te zien op zaterdag 5 mei om 20u30 en zondag 6 mei om 14 uur. Tickets: www.bosuil.be

Nieuws

Pientere studenten combineren bier en pizza tot ultieme snack

Uitvinders van dienst zijn de masterstudenten biowetenschappen Johan Claes, Niels Van Dyck, Thomas Van Den Broek, Michai Bernaerts en Toon Versmissen. Eén van hen is amateur-brouwer en zocht een manier om meer te doen met de resten van de bierproductie. Het ‘bizza'-deeg wordt gemaakt met graan, wort en gist van lokale brouwerijen. Door deze ingrediënten bevat het deeg veel vezels, maar minder zout en vet dan in een gewone pizza. Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, was zodanig onder de indruk dat ze deze uitvinding de eerste prijs hebben gegeven op de Food at Work Student Awards in Kasteel Terblock te Overijse.

Nieuws
Download