Here, one pound!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Motorrijders niet meer welkom op Druivenfeesten: “Onze motoren horen niet thuis op een kinderfeest, al ons werk was voor niks”

De Speedwayclub Helzold uit Heusden-Zolder is dit jaar niet meer welkom op de Druivenfeesten in Overijse. Het schepencollege heeft de toelating voor een promostand van de motoren last minute ingetrokken. “Dit hoort gewoon niet bij de druivenfeesten”, klinkt het. De Speedwayclub reageert verbolgen.

News

“De wereld is niet vergaan zondag”

Tempo Overijse is met een 5-1 kater-teruggekeerd uit Meux, maar gelukkig is er nog tijd om zaken op orde te stellen.”Het is en blijft voorbereiding, dus is de wereld niet vergaan”, stelt trainer Kris Goris, “maar er zijn fouten gemaakt en die betaalden we cash. We slikten al elke wedstrijd een doelpunt. Zondag zijn we gerold door een ploeg die ons qua agressiviteit en kracht in de omschakeling overklaste. Dat is een groot werkpunt. We oefenen nu tegen Thes Sport en Francs Borains en dus kiezen we niet voor de makkelijke voorbereiding. We hebben deze matchen nodig om de spelers mentaal sterker te maken. Zondag gingen de kopjes te snel hangen na de 2-0.”

News

“Het is zeker een te duchten tegenstander”

Tempo Overijse krijgt in de Croky Cup met het Waalse Meux uit de tweede amateurklasse een echte test voorgeschoteld.

News

Nieuwe partij tegen “vastgeroeste politiek”

Brandweerman Dirk Dewaet (foto) is lijsttrekker van de nieuwe partij Leefbaar Overijse. Deze nieuwe partij wil verstedelijking tegengaan en streeft naar bevestiging van het Nederlandstalige karakter van de gemeente. Ook wil de partij de mobiliteit en de handelsfunctie van het centrum verbeteren. “De politieke situatie in Overijse is vastgeroest”, zegt Dirk Dewaet. “Al achttien jaar lang maken vooral dezelfde partijen en figuren de dienst uit. De huidige coalitiepartijen zijn moe geregeerd en op elkaar uitgekeken. Het enige dat hen nog lijkt te drijven, zijn persoonlijke belangen. Er is zelfs geen geloofwaardige oppositie, zeker nu Groen samenspant met de liberalen.”

Alert

“Hopelijk vlot het ook in competitie”

Derdeprovincialer Hechtel was een tussendoortje voor Overijse en nieuwe spits Hakim Borahsasar. Die was meteen goed voor zijn eerste hattrick. “Het goede gevoel komt stilaan en die goals zijn goed voor het vertrouwen. Ook voor de ploeg doet het deugd. Hopelijk loopt het in competitie ook vlot en kan ik zo de ploeg blijven helpen. Het was maar tegen een team uit derde provinciale, maar een match moet gespeeld worden. We benutten de eerste kans meteen na twee minuten, dan moesten ze wel komen en kregen we meer ruimte. Ik integreer me altijd snel in een groep, dat is nu ook gebleken. Dit is bovendien een sociale groep”, besluit Hakim Borahsasar.

News

Tweede wereldtitel voor Kris Bosmans

Kris Bosmans werd in het Italiaanse Managio voor de tweede maal in zijn carrière wereldkampioen op de weg in de klasse C3. “De vorige titel dateert al van zeven jaar geleden in het Deense Roskilde”, vertelde de Overijsenaar na afloop.

News

Zoë Caron op weg naar finale Miss Exclusive

Deze zomer werd bekend dat streekgenoot Zoë Caron finalist werd bij de verkiezing Miss Exclusive die begin volgend jaar wordt beslecht. Zoë woont in Overijse én in Hoeilaart want haar ouders zijn gescheiden. Ze is aan haar laatste jaar Gezondheids- en welzijnswetenschappen in Leuven toe. Hobby's? Paardrijden en fitness, maar intussen gestopt met paardrijden omdat ze momenteel geen manège kan vinden. Verder gek op fotoshoots. 'En Instagram is ook een hobby geworden omdat ik nu 10.000 volgers heb', zegt ze fier.

Leisure and hobby

Geschenkbon wil aanzetten tot meer aankopen in eigen gemeente

Overijse lanceert de gemeentelijke geschenkbon. Die is vanaf morgen in verschillende waarden en in verschillende combinaties te koop en zit uiteraard in een geschenkverpakking. Je krijgt er een lijst van de deelnemende handelaars uit Overijse bovenop.

News

Druivenfeesten op zoek naar helpende handen

De Druivenfeesten (van 24 tot en met 29 augustus) zijn op zoek naar vrijwilligers. Je kan, als je dit jaar nog 16 wordt, op verschillende manieren een handje helpen: de marktdag opbouwen, artiesten opvangen, de druivenstoet begeleiden… Zo maak je de Druivenfeesten eens vanachter de schermen mee. Je krijgt een vrijwilligersvergoeding van 34,03 euro per dag, een crewshirt, een toffe sfeer en een amusante groep collega-vrijwilligers. Inschrijven kan via mensensamenleving@overijse.be.

News

“Onze ouders verklaarden ons zot. Daar zijn ze van moeten terugkomen”

Het is een machtig ­gebouw, half verscholen tussen het groen van de Brusselse rand. Het ­sanatorium van ­Tombeek, inmiddels ­gerenoveerd tot senioren­residentie ­bovenaan de heuvel. Iets lager staat de voormalige dokterswoning en nog wat lager het oude ­verpleegstershuis. ­Onderaan, vlak bij de steenweg, trekt het was- en steen­kolenkot onze aandacht. Zalig stil hier, geen mens in de buurt. Tot we plots oog in oog staan met een blonde kleuter.

News
Download