Curious about what your neighbours are saying?
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

'Overijse Sport' ook in 2019

Goede voornemens voor 2019? Wat meer sporten misschien? Dan is er goed nieuws. ‘Overijse Sport’ start binnenkort immers met enkele nieuwe sportieve lessenreeksen voor volwassenen. Ben je een beginnende sporter of wil je graag enkele nieuwe sporten testen? Dan kan je begin 2019 deelnemen aan de lessenreeksen Energetics, Pop-Pilates of Zumba Step.

News

FOTO. Het voorbije jaar in Overijse in meer dan tweehonderd foto's

2018 is bijna verleden tijd. Het jaar liet ons een hoop foto's na. Hét uitgelezen moment om alle trouwe lezers een selectie daaruit te bieden. Memorabele beelden maar soms ook zomaar een snapshot. Het is zoals elk eindejaar geen compleet overzicht van alles wat zich in Overijse het voorbije jaar afspeelde. Toch hopen we dat het geheel representatief mag zijn. Veel kijkgenot. En veel geluk in 2019.

News

FOTO. Over vijf sterren aan de Overijsese concerthemel

Alle fans van de Concert Band Overijse verzamelden zaterdagavond in GC De Bosuil voor het zogenaamde '5 Sterren Concert'. Waarmee in alle bescheidenheid niet de kwaliteit van het ensemble werd aangeduid. Wel dat voor het zangwerk deze keer beroep werd gedaan op vijf sterren. Buiten het feit dat die met z'n allen al dan niet toevallig afkomstig waren uit de regio, bleken ze niet zoveel gemeen qua repertoire of stem te hebben. Zeg nu zelf: Katrien Claes, Leo Van de Wijngaert, Lander Segers, Niels (Stoomboot) en The Starfighters in een show, dat was ongezien en soms een beetje vreemd. Nog opvallend aan de avond: na acht jaar Bram Mergaert kregen we Anthony Devriendt als vervangend dirigent. De nog in de promotie aangekondigde Mergaert legde net het dirigeerstokje terug in de lade omwille van andere beroepsbezigheden als muzikant en pas in januari komt er een gloednieuwe concertbaas. Niet om deze reden ging er soms wat mis tijdens deze muzikale avond. Zo vergat Segers de tekst van 'Houten kop' van Zjef Vanuytsel zaliger, liep Stoomboot een keer te vlug van het podium weg en was het instrumentarium van The Starfighters nauwelijks te horen. Voor het overige een gezellige avond met naar onze smaak Niels Stoomboot afgetekende op een. Op de playlist verder Queen, Ann Christy en The Bee Gees, om maar deze te noemen. Muzikale variatie te over. Oh ja, de Concert Band zelf was top! Maar dat wisten we al.

News

Martine streed 24 jaar om de moordenaar van haar zus voor assisen te krijgen. “Zonder mij zat hij nu in het zuiden van Frankrijk te genieten in de zon”

Tien gedode soldaten en twaalf gedode burgers: dat was de Belgische balans van de waanzinnige Rwandese genocide, in 1994. Een van hen was Claire Beckers (46) uit Overijse. Zus Martine (69) maakte 24 jaar jacht op haar moordenaar. Vorige week kwam het verlossende telefoontje: de Rwandese legerleider zal hier alsnog voor assisen verschijnen. “Zonder mij was dit nooit gebeurd”, zegt ze. “Al moet ik nog altijd overgeven als ik aan die gruwel terugdenk.”

News

FOTO. Wintermagie voor de smaakpapillen en de warme sfeer

Flink wat belangstelling voor de nieuwste editie van Wintermagie in Overijse. De formule is bekend: tientallen kramen van verenigingen en handelaars, muziekoptredens op een kiosk en her en der een streepje animatie. Bijzonder blijft het culinaire randje aan het evenement. Elke deelnemer moet immers met een land uitpakken inclusief authentieke hapjes en dranken en dat zorgt telkens voor een aparte belevenis en een werelds gevoel. Je waant je zelfs op een vakantiebeurs met het visueel aanprijzen van diverse bestemmingen. Geen witte kerstdagen, wel dat kerstgevoel met veel bijhorende mutsen, een kerstmannenband en kerstliederen van het plaatselijke koor. Overijse kon eindelijk weer een beetje feesten na de lange nasleep van de gemeenteraadsverkiezingen.

News

Na twee maanden overleg: Overijse tekent bestuursakkoord en verdeelt de posten

Na twee maanden overleg zijn de kartels Overijse2002-N-VA en Open VLD-Groen tot een bestuursakkoord gekomen. De ambities en mandaatverdeling van de nieuwe coalitie zijn opgemaakt.

News

FOTO. Vooral de muziek imponeert tijdens totaalspektakel

Voorbije vrijdagavond raakte de schouwburgzaal van GCC Den Blank bijna helemaal uitverkocht voor het jaarlijkse winterconcert van de Koninklijke Harmonie Sint-Martinus. En omdat straks dat bijzondere oorlogsherdenkingsjaar wordt afgesloten, ging de harmonie zich tussen de klaprozen neer vleien voor wat het zelf als een totaalspektakel definieerde. Met het Sint-Ceciliakoor onder de arm alsook een handvol figuranten , evenveel vertellers en een erg verzorgde beeldenprojectie kwam 'Oorlogsherinneringen' eerder in de buurt van een multimediaal evenement. Van op het volgeladen podium van Den Blank spatte vooral de vaak meesterlijke muziek gebracht door stuk voor stuk erg goede muzikanten. Zo klonk het leidmotief uit de film 'A bridge too far' als hemelse muziek ook al ging het om de score uit een onvervalste oorlogsfilm, zij het dan de tweede wereldbrand. De avond was vooral 'af' in al zijn geledingen. 'Oorlogsherinneringen' scoorde vooral muzikaal, iets waarin een harmonie vaker uitblinkt. En ondanks alle herdenkingen en trompetgeschal was niets sterker confronterend dan ons bezoek van vorige maand aan het Ieperse. Deze evocatie van Sint-Martinus bood een prima alternatief.

News

Druivenambassadeurs bundelen krachten voor Warmste Week

Op 16 december zetten de Druivenambassadeurs hun ‘warmste kraampje’ op tijdens Wintermagie in Overijsese Stationsstraat. 'We verkopen tijdens deze culinaire kerstmarkt heerlijke suikerwafels, lekkere borreltjes uit de Druivenstreek, verfrissend druivensap, authentieke druivenadvocaat en nog meer lekkers voor het goede doel', klinkt het. 'Met acht zijn we ondertussen, Druivenambassadeurs en Vice-druivenambassadeurs: genoeg kracht om samen een actie op touw te zetten voor de Warmste Week! We gaan geld inzamelen voor het goede doel ‘Casa Magnolia’. Zo kan je bieden op een professionele fotoshoot of een exclusief voetbalgadget… Er zijn acht unieke veilingen waarop je je kans kan wagen tijdens Wintermagie. De hoogste bieder gaat met de prijs naar huis. Op de foto van links naar rechts: Mikel Hermo, Druivenambassadeur 2015, Melissa Derom, Vice-Druivenambassadeur 2018, Sven Vandyck, Vice-Druivenambassadeur 2016, Gert Kumps, Druivenambassadeur 2017, Leen Wouters, Druivenambassadeur 2018 en Mieke Van Overbeke, Vice-Druivenambassadeur 2017. Ontbreken door omstandigheden op deze foto: Sarah Vanpelt, Druivenambassadeur 2016 en Jeroen Vandenbussche, Vice-Druivenambassadeur 2015.

News

FOTO. Gemeente zet schitterende kerstboom neer voor Vuurmolen

Het is geen klassiek exemplaar en dat zal misschien vele Overijsenaren niet zo blij maken, maar wij waren in onze nopjes toen we de boom zagen. Vooral het bereikte contrast met het grijze gebouw oogt knap. De boom ruikt wel erg nep en zo goed als niet naar den maar dat moet je maar uit je hoofd zetten. Enkel de voet valt wat tegen. Opdat het ding niet zou omwaaien bij het minste zuchtje wind werden alle middelen ingezet om dat tegen te gaan. Dranghekken incluis. En zo lijkt het een beetje alsof er werken aan de gang zijn. Voor de rest niets dan lof. Jawel.

News

De schouw zat circa zes weken dicht, maar nu toch ook hier witte rook: eindelijk een nieuwe coalitie

Na zes weken onderhandelen heeft ook Overijse haar coalitie. Inge Lense-claes (OV2002/N-VA) kreeg bij de verkiezingen de meeste voorkeurstemmen en blijft burgemeester van de Druivengemeente.

News
Download