Je kan aanstootgevende berichten ook rapporteren
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Oversteekplaats Sint-Jozefschool weer veiliger

Na een lange lijdensweg van 2015 tot vandaag, is de elektriciteitscabine tegenover de Sint- Jozefsschool van Eizer leeggehaald tijdens de herfstvakantie en tijdens de Krokusvakantie afgebroken.

Nieuws

“Top vijf halen is een absolute must”

Tempo Overijse realiseerde eindelijk nog eens een 9 op 9. Dat was al geleden van het kampioensjaar in 2015 in de toenmalige vierde klasse. Bjorn Vander Elst miste zelf een open kans, maar zag ploegmaat Andries Claes schitteren én scoren.

Nieuws

Variabel eenrichtingsverkeer in Speelberg en Kerkeweg blijkt succes in strijd tegen sluipverkeer

“Het variabel eenrichtingsverkeer in de Speelberg en Kerkeweg in Overijse doet duidelijk zijn werk in de strijd tegen sluipverkeer”, stelt schepen van Mobiliteit Sven Willekens (Open VLD).

Wegen en verkeer
Nieuws

“Negen op negen is al heel lang geleden”

Tempo Overijse wil voor het eerst in lange tijd nog eens negen op negen halen. Tegen Zwarte Leeuw krijgt het een mooie kans. De gemiste seizoenstart is intussen volledig verleden tijd.

Nieuws

Nieuwe verkeerssituatie door padden die uit winterslaap ontwaken

Padden, kikkers en andere amfibieën ontwaken binnenkort uit hun winterslaap en trekken naar hun poel om zich voort te planten. Vanaf 19 februari neemt de gemeente enkele maatregelen om de dieren te helpen bij de grote oversteek.

Nieuws

Ooit stonden hier 35.000 serres: “Piloten spraken van ‘het glazen dorp’”

Druivenambassadeurs Gert Kumps en Mieke Van Overbeke vertellen hoe de wereldberoemde tafeldruif is geëvolueerd tot het grootste exportproduct uit de streek.

Nieuws

“Ooit stonden hier 35.000 serres. Piloten spraken van ‘het glazen dorp’”

Druivenambassadeurs Gert Kumps en Mieke Van Overbeke vertellen hoe de wereldberoemde tafeldruif is geëvolueerd tot het grootste exportproduct uit de streek.

Nieuws

FOTO. SPOCJE loodst kinderen op creatieve wijze door krokusvakantie

Film, kaarsen maken, handlettering, de CRU winkel bezoeken, tennissen bij TC Panorama, lazergame, .... dezer dagen kunnen de Overijsese kinderen zich eigenlijk niet vervelen want 'SPOCJE Carnavalt!', een initiatief van de Gemeente Overijse, biedt hen een hoop krokusactiviteiten. Afgelopen dinsdag was er 'Drum er op los' in CC Den Blank maar ook 'Carnavalesk striptekenen' en 'Carnavalgezichten tekenen'. We gingen er voor u even een kijkje nemen.

Nieuws

Bekende familiezaak sluit na vijftig jaar de deuren

Vanaf juni 2018 zal de showroom van familiezaak meubelen Tastenhoye permanent sluiten. “Het resultaat van een weloverwogen, persoonlijke beslissing”, zegt zaakvoerder Annelies Tastenhoye.

Nieuws

Kiwanis deelt opbrengst met goede doelen

Kiwanis Overijse Druivenland schonk aan De Kerselaar, tehuis voor personen met een handicap, De Berken, dagcentrum voor volwassen personen met een beperking, en Voedselhulp Overijse elk een cheque van duizend euro. Het totaalbedrag heeft de vereniging vorig jaar ingezameld tijdens de Druivenfeesten. Voorzitter Yves Foccaert van Kiwanis Druivenland is trots op het resultaat.

Nieuws
Download