Het komt allemaal wel goed
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Overijse wil Druivenfeesten nog groter maken: “Écht iedereen moet hier terechtkunnen”

De Druivenfeesten zitten erop. Het bestuur kon dit jaar enkele grote namen strikken. Toch wil schepen Peter Van Den Berge (OV 2002) meer: “We hebben een doel, alle 25.000 inwoners moeten hier terechtkunnen.”

Nieuws

Sean De Bie: rugpijn en vermoeid

Sean De Bie heeft in Overijse geen rol van betekenis kunnen spelen in de wedstrijd waarin hij al eens derde werd. Voor aanvang van de koers klaagde hij al over vermoeidheid en rugpijn, en dat mag geen verrassing baren.

Nieuws

Thomas De Pestel voor Robbe Thielemans

Thomas De Pestel won de afwachtingswedstrijd in Overijse. In de slotklim schudde hij zijn medevluchter Robbe Thielemans af.

Nieuws

“Blij met de prestatie, niet met het resultaat”

Dimitri Peykens heeft voor eigen volk zijn vel duur verkocht. Tot twee keer toe zette hij het in de finale op een lopen. Het leverde hem geen podiumplaats op, maar wel algemene waardering.

Nieuws

FOTO. Druivenfeesten halen eindelijk echte slotspektakelmakers in huis

Woensdagavond werden de Druivenfeesten 2017 afgesloten. Sinds het Stationsplein de huidige vorm kreeg, werd het de uitgelezen locatie voor het slotspektakel. Na enkele goed bedoelde pogingen de voorbije twee jaar kreeg de Overijsenaar eindelijk waar voor zijn geld: een indrukwekkend schouwspel boordevol echte spektakelelementen: koorddansen, mime, schaduwspel, vuurspuwen, acrobatie,... en dat overgoten met een licht- en vuurshow die naam waardig. Als uitzinnig toetje gooide Elementumfx, de spektakelmaker uit Nederland van dienst, er nog een niet onaardig vuurwerk bovenop. Kortom, schot in de roos! Nu nog die storende reclame bannen na een kwartier voor aanvang, de onnodig zichtbare presentator vervangen door enkel diens stem en her en der het vertoonde dichter bij het publiek brengen. De fraaie en sensuele outfits alsook de grime zijn soms te ver weg om daar ook nog eens van te kunnen genieten. Henk de Vries en zijn spelers en technici verdienen wat ons betreft een dikke pluim. En felicitaties voor de organisatoren die deze knappe afsluiter op de affiche kregen. De feesten in Overijse kunnen er maar wel bij varen.

Nieuws

FOTO. 'Ik vind jullie zo lief'

De zondag van de feesten werd afgesloten met de muzikale buurman van de Markthal. De organisatoren blijven hem terugvragen en dus niet omwille van zijn lage verplaatsingskosten. Daan en co pakten weerom grandioos uit en heeft op de Druivenfeesten duidelijk een vast publiek gevonden. Op de voorste rij zagen we enkele wegsmeltende fans terug die helemaal gek werden als Daan naar hen toe klom. Andere fans hadden dan weer een duidelijke boon voor drumster Lasoen. Isolde en Daan in duet zijn overigens ook niet te versmaden. Het is ruig, soms donker, luid maar vooral een muzikaal feest waarin je wordt meegezogen en een tijd weg van deze wereld bent. 'Ik vind jullie zo lief', zei Daan herhaaldelijk na uitzinnig applaus van zijn publiek. En zo te zien aan menige ogen was dat volkomen wederzijds. Daan en zijn uitmuntende muzikanten keerden huiswaarts met de reguliere druivenmand. 'En of ze volgend jaar terug komen?', wou gastheer Lennart Segers weten. Er klonk een ietwat onduidelijke 'ja' want Daan had intussen al een druif tussen de kiezen. Eén avond op de Druivenfeesten 2018 kan dus al niet meer stuk.

Nieuws

Jeugdhuis De Pit had beste praalwagen

Enkele uren na de Druivenstoet verzamelden burgemeester Inge Lenseclaes, schepen van Feestelijkheden Peter Van den Berge, schepen van Lokale Economie Leo Van den Wijngaert,vertegenwoordiger van UNIZO-Overijse Ruben Peeters, en Gert Kumps en Mieke Van Overbeke, kersverse Druivenambassadeur en vice-Druivenambassadeur op het podium van de Markthal voor de jaarlijkse prijsuitreiking voor de fraaiste praalwagens. Jeugdhuis De Pit werd laureaat.

Nieuws

Dries De Boodt houdt de nul in de beslissende strafschoppenreeks: “Mentaal spelletje”

Een bekerwedstrijd waarvan je het scenario niet kan uitvinden, dat was Tempo Overijse tegen Sparta Petegem. De thuisploeg boog een 1-3 achterstand om in de slotminuten en doelman Dries De Boodt werd de penaltyheld in de strafschoppenreeks.

Nieuws

“Foutjes moeten eruit”

Sparta Petegem keerde zondagavond met een kater uit Overijse terug. De Spartanen verloren er in de vierde ronde van de Beker van België met de strafschoppen na een 3-3 tussenstand na 90 minuten. Sparta Petegem leidde een kwartier voor het einde nog met 1-3.

Nieuws

Te hoge praalwagen Chiro Jezus-Eik

De rit van de praalwagen van de Chiro van Jezus-Eik richting stoet verliep rimpeloos tot vlak voor de plaats van bestemming bij de vorming van de Druivenstoet. Want daar zorgde bedrading voor een vervelende hindernis. En wat doe je als je dan geen ladder meer bij de hand hebt? Er de brandweer bij halen. Na wat geduldig gesleutel kon de houten kop met Chiro-logo worden verwijderd en vertrok de stoet richting centrum.

Politie en veiligheid
Download