Look who we have here!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

FOTO. Getuigenissen, soepbedeling, pipes and drums en echt bevrijdingsbal

Zoals overal in het land werd ook in Overijse tijd gemaakt voor een memorabele herdenking ter gelegenheid van 100 jaar Groote Oorlog. Geert Segers presenteerde, na de eucharistieviering in de kerk opgeluisterd door KH Sint-Martinus, een sober maar gesmaakte viering op het Luppeplein die de traditionele bloemenhulde aan het monument voor een keer mocht overstijgen. Vooral het voorlezen uit het oorlogsdagboek van Vital Dewilder was bijzonder. Jean-Loup Cools, Mats Van der Elst en Jelle Vandervoort brachten fragmenten die hen het meest hadden aangesproken tijdens de lessen Woord van de Academie voor Podiumkunsten (APKO). Barbara Ericx bewerkte de teksten al bleven die heel dicht bij het origineel. Er was ook de prijsuitreiking van de scholenwedstrijd 'Getroffen door oorlog' waaraan alle leerlingen van het eerste en tweede secundair van de Overijsese scholen deelnamen. 'Schrijf je gevoelens over oorlog of vrede neer in een tekst, een gedicht,... maak een tekening, een foto, een collage, een maquette of een digitaal kunstwerk over een voor jou aangrijpend oorlogsfeit', luidde de opdracht. Bij het SMO won Jonas Demesmaeker (1 ST c) met een tekening die de krankzinnigheid van oorlog het best liet zien. Laureaten uit het GITO waren Evangelos Apelyan, Tiebe Borremans, Robbe Huysegoms, Coby Verheyden en Bryan Waterloo (1B). Zij bouwden een maquette met identieke figuurtjes, soldaten voorstellend. Klaprozen verwezen duidelijk naar WO I. De jury selecteerde de mooiste inzendingen voor een tentoonstelling die tot 18 november in de bib loopt. Na een heuse soepbedeling zoals in de oorlogsjaren volgde een optreden van de Antwerp District Pipe Band en kon je in Ter IJse terecht voor een onvervalst bevrijdingsbal met The Hop Sh Bam Connection.

News

Sporten kan ook ’s nachts in nieuw atletiekpark

Zoniën Athletics Team, de atletiekclub uit Overijse en de Druivenstreek, heeft het nieuwe atletiekpark Den Heurk zopas in gebruik genomen.

News

Wegversmallingen Bergstraat en Rameistraat verdwijnen

De gemeente Overijse liet weten dat op basis van de analyse van de bewonersbevraging, alsook eigen bevindingen en die van de Politiezone Druivenstreek, beslist werd om de wegversmallingen in de Bergstraat en de Rameistraat niet meer terug te plaatsen. De wegversmallingen in de Poelweg worden wel definitief behouden.

Alert

Wie volgt vechtsportster Alicia Pé op?

Tot uiterlijk 23 november (en niet 1 december zoals verkeerdelijk vermeld in het gemeenteblad De Overijsenaar) heb je nog de tijd om iemand te nomineren voor de jaarlijkse kampioenenhulde die weerom zal plaats vinden in GC De Bosuil. Kandidaturen kunnen binnengebracht worden via sportdienst@sporeo.be. Voor sportclubs uit Overijse vraagt men dat de kandidaturen verzameld worden via de secretaris. Op basis van de binnengekomen lijst beslist de Sportraad Overijse wie de 3 supergenomineerden zijn voor het winnen van de begeerde ‘Sporttrofee van het jaar’, waar vorig jaar vechtsportster Alicia Pé mee naar huis ging. Op vrijdag 25 januari 2019 zal de prijsuitreiking plaatsvinden.

News

Nieuwe fietspaden en minder sluipverkeer in Jezus-Eik

De conceptplannen voor de aanleg van nieuwe fietspaden op de Jezus-Eiksesteenweg en de Vuurgatstraat in Overijse zijn klaar.

News

Piraten domineren Halloween bij Kiwanis Lipsius

Nu zaterdag kunnen grote en kleine griezelfanaten terecht in GO 't Kasteeltje waar Kiwanis Lipsius weerom uitpakt met een gigantisch Halloween evenement. Thema dit jaar: piraten. En om dit gebeuren vroegtijdig aan te kondigen liepen er al heel wat van de personages mee in de Druivenstoet (foto) van afgelopen zomer. Zaterdag is het dan zover en krijgen de deelnemers vijf griezelige verhalen verhalen te verwerken. Zowat tachtig vrijwillige medewerkers zullen daarbij uren in touw zijn om je de schrik van je leven te bezorgen. Eerst zijn de jongste deelnemertjes aan de beurt om 17u30 en drie uren later de volwassenen. Er valt ook van alles te eten en te drinken. Deelnemers tot 25 jaar en 60+ betalen 12 euro (15 kassa). 25-plussers 15 euro (18 kassa). De opbrengst gaat naar het Kinderdorp Hoeilaart (vzw Sporen) en brandwondencentrum vzw Pinocchio. Inschrijven via www.kiwanislipsius.be

News

Jan De Bolle uit Outer wint 32ste Davidsfonds Zomerzoektocht doorheen Druivenstreek

Op zondag 21 oktober 2018 werden de winnaars van de Davidsfonds Zomerzoektocht bekendgemaakt. Jan De Bolle (69) uit Outer kroonde zich tot beste volwassen speurneus. Michelle Matton (8) uit Merelbeke kwam als winnaar van de gezinszoektocht uit de bus. Zij haalden het van meer dan 17.000 deelnemers aan de Davidsfonds Zomerzoektocht in Tervuren, Hoeilaart en Overijse. Davidsfonds organiseerde de Zomerzoektocht al voor de 32ste keer. De Druivenstreek was dit jaar gastheer en mocht 17.000 deelnemers verwelkomen die Tervuren, Hoeilaart, Overijse en de streek verkenden. 'Meer dan de helft van de deelnemers verbleef 2 of meerdere dagen in de Druivenstreek en het grootste deel daarvan overnachtte ook in de regio', klonk het verder. '93% van de deelnemers dronk of at iets bij de lokale horeca. Davidsfonds werkt dus niet alleen aan cultuurbeleving, maar heeft met de Zomerzoektocht ook een economische impact: de zoektocht realiseerde een meeromzet van 850.000 à 900.000 euro in de horeca'.

Ask for help

Van de overwinningsroes na de verkiezingen blijft stilaan niet meer over: “Nee, wij hebben niet met Franstaligen aan tafel gezeten”

De onderhandelingsgesprekken tussen gedoodverfde rivalen OV2002-N-VA en Open VLD-Groen zijn nog niet eens gestart, of ze beginnen in mineur. Lijsttrekker Sven Willekens (Open VLD) reageert verbolgen op de laatste uithaal van OV2002-voorzitter Leskens. Die beschuldigt het kartel ervan al onderhandelingen te zijn aangegaan met de Franstalige lijst Overijse Plus.

News

Nog geen coalitie in drie gemeenten

In Tervuren, Hoeilaart en Overijse was er gisteravond nog geen bestuursakkoord.

News

Opbrengst sterrendiner voor zieke kinderen

Een sterrendiner bracht 16.000 euro op voor zieke kinderen.

News
Download