De naam Hoplr komt van cityhopping
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Waversebaan opnieuw open

Vanaf vrijdagavond 27 oktober gaat de Waversebaan opnieuw open voor het verkeer. De bussen van De Lijn zullen vanaf zaterdag 28 oktober hun normale traject volgen.

Nieuws

DOVO pakt uit met nieuw leger aan robots in Kwartier Meerdaalbos

De Dienst voor Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen (DOVO) heeft drie nieuwe types ontmijningsrobots aangekocht voor in totaal 5 miljoen euro. Van de duurste en grootste van de vier, de 'Telemax', gaf DOVO gisteren een demonstratie in het Kwartier Meerdaalbos in Oud-Heverlee.

Nieuws

Buschauffeur neemt zoete wraak op kinderen die ‘belletjetrek’ spelen: pas 12 haltes later afgezet

Een kwade buschauffeur heeft zich de woede van een aantal ouders op de hals gehaald. De chauffeur weigerde namelijk om een tiental jongeren van zijn bus te laten stappen. De reden? Een van de jongeren had ‘belletjetrek’ gedaan.

Wegen en verkeer

Provincie wil bossen laten herontdekken

Toerisme Vlaams-Brabant organiseert deze herfst tal van activiteiten in de bossen in de regio, om iedereen weer te doen beseffen hoe mooi die zijn. “We willen mensen uit onze eigen streek weer doen kijken naar hun streek”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor Toerisme. “We zien deze bossen als vanzelfsprekend omdat we er zo dichtbij wonen. Het is hoog tijd dat we onze inwoners daar eens aan herinneren. En wanneer kan dat beter, dan in de herfst. Het seizoen dat de bossen met al die herfstkleuren op hun mooiste zijn.”

Vrije tijd en hobby

Provincie lokt mensen naar ‘Mysterieuze Bossen’

Toerisme Vlaams-Brabant organiseert deze herfst tal van activiteiten in bossen, om iedereen weer te doen beseffen hoe mooi die zijn.

Nieuws

Tijd voor Vrije Tijd

Zondag 8 oktober kon je in zaal Roosenberg kennismaken met tal van verenigingen en organisaties uit Oud-Heverlee. Kinderen konden onder meer naar het kunstatelier of luisteren naar jeugdauteur Vera Van Renterghem, De Radijs toonde wat verticaal tuinieren is en gezinnen konden het bos in met een geocoach.

Nieuws

Verenigingen zetten deuren open

Zondag 8 oktober kan je in zaal Roosenberg inspiratie opdoen voor je vrije tijd. Tal van organisaties uit de gemeente tonen wat ze te bieden hebben. Maar je kan ook actief deelnemen. Zo kan je joggen in het bos, rijden met een mountainbike of tennissen tegen een ballenmachine. Hieronder vind je het volledige overzicht.

Nieuws

KanActiefplus viert haar 10-jarig bestaan

KanActiefplus vzw is de Leuvense sportvereniging waar vrouwen met een borstkankerverleden bouwen aan hun lichamelijke conditie. De vereniging bestaat 10 jaar en viert dat met een Franse avond in zaal De Roosenberg in Oud-Heverlee.

Nieuws

Ouders ontsnapte peuter: “Die vier uren dat hij weg was, leken wel vier dagen”

Vier uur lang zochten de hulpdiensten vrijdagnacht in Oud-Heverlee naar de kleine Vince (2), een jongetje dat enkel gekleed in een pyjama het huis was uitgeglipt. “Ik dacht dat hij ontvoerd was, of doodgereden”, zegt papa Stephane (49). Iedereen vreesde het ergste, tot een buurman de peuter in de gietende regen terugvond.

Nieuws

Tweejarig jongetje sinds 22u vermist in Oud-Heverlee

Hulpdiensten zoeken massaal naar een verdwenen jongetje (2) in Oud-Heverlee. Het kindje is sinds 22u vermist en zou enkel een pyjama aanhebben.

Nieuws
Download