Je kan ook een privé chat starten met een buur
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Strijd tegen zwerfvuil ook in Oud-Heverlee

Op de eerste dag van de Vlaamse handhavingsweek moesten mannen van de gemeentelijke groendienst niet ver zoeken naar zwerfvuil. Op het parkeerterrein van het sportcomplex langs de Waversebaan was dit de oogst na het snoeien van enkele borders. Deze week is er verscherpt toezicht op sluikstorten.

Nieuws

Chardonnay Meerdael zet deuren open

Zondag 17 september kan je van 13 tot 18 uur een bezoek brengen aan Chardonnay Meerdael. Wijnbouwer Paul Vleminckx leidt je graag rond om uit te leggen hoe de mousserende wijn wordt gemaakt.

Nieuws

Studente ijvert voor meer bijstand na miskraam: “Zorgverleners staan vaak niet genoeg stil bij impact”

Terwijl een op vier zwangerschappen eindigt in miskraam, is er daarvoor amper psychologische bijstand beschikbaar, stelt studente Anse Corbeels uit Blanden vast. Met haar bachelorproef roept ze op om daar dringend werk van te maken.

Nieuws

Uniek in Vlaanderen: in deze gemeente gaan sociale woningen incognito

Het gemeentebestuur van Oud-Heverlee zoekt een manier om sociale woningen bij te bouwen, die past bij het landelijke karakter van de gemeente. Eind 2018 start de bouw van een hoeve, een boerenburgerhuis en een landhuis.

Nieuws

Insectenhotel tegen gevel van parochiezaal

Tijdens de Zomerfeesten bouwde De Radijs, de vereniging van biologische hobbytuinders, op verzoek van het inrichtend comité een groot insectenhotel. De vereniging wil hiermee de bijen helpen overleven. Het insectenhotel werd aan de gevel van de parochiezaal in Oud-Heverlee bevestigd. Bij De Radijs hopen ze dat dit initiatief opvolging krijgt.

Nieuws

Sympathieke gemeentebestuur betaalt trein terug omdat bus er niet geraakt door werken

Door de werken in de Leuvensestraat komen er enkele maanden geen bussen tot in Sint-Joris-Weert. Om het goed te maken, komt de gemeente nu tussenbeide.

Wegen en verkeer

Deze kerktoren bevat een verborgen boodschap voor de toekomst

De restauratie van de toren van de Sint-Jan-Evangelistenkerk in Blanden is zo goed als afgerond. Woensdag werden de gouden windhaan en de bollen er weer bovenop gezet, met daarin een bijzonder pakket voor de toekomst.

Nieuws

Zomerkamp Tennisclub Meerdaal

Een week lang konden vijftig kinderen tussen zes en twaalf een zomerkamp volgen bij Tennisclub Meerdaal. Vrijdagmiddag werd afgesloten met een barbecue.

Nieuws

Verdwenen merrie heel weekend alleen op stap

Andy De Clercq (46) zocht sinds vrijdag met man en macht naar merrie Mira. Het paard sloeg op hol in het Meerdaalbos en sindsdien was het spoorloos.

Nieuws

Ondernemende tieners pimpen oude fietsen

Louis (16), Guust (18), Fabian (18) en Anselm (17) van het Heilig Hart hebben een bedrijfje opgestart waarmee ze oude fietsen omtoveren tot hippe tweewielers.

Nieuws
Download