Hoplr is 100% Belgian!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Twintig ploegen meer op dubbeltornooi Tennisclub Meerdaal

Het dubbeltornooi van Tennisclub Meerdaal lokte dit jaar twintig ploegen meer naar de Korbeekdamstraat dan vorig jaar. Alle deelnemers die op de prijsuitreiking aanwezig waren konden de hoofdprijs, de Astrid-fiets van Fietsen Craninx winnen. Daarnaast gingen er ook tien waardenbons van de KARMA feel good store naar de deelnemers en de vrijwilligers van de tennisclub.

News

VIDEO. Opkomend talent op muziekkamp

Goed 70 opkomende muzikale talenten wisselen dezer dagen intense muzieklessen en orkestrepetities af met af en toe wat sport en spel. Geen zon, zee en strand dus, wel een hoop muzikaal plezier op het muziekkamp in Vaalbeek bij Oud-Heverlee.

News

Brandweer kan bermbrand snel blussen

Langs de E40 in Haasrode, in de richting van Tienen, brak woensdag omstreeks 16.45 uur brand uit in de grasberm. De brandweer kreeg het vuur snel onder controle, waardoor de vlammen de berm slechts over een traject van zo’n honderd meter konden teisteren. Een landbouwer die vlakbij woont, merkte de brandgeur en snelde ter plaatse om de landweg nat te spuiten zodat het vuur niet oversloeg naar de velden.

Alert

Groen Leuven en Oud-Heverlee pleiten samen voor verlichting in donkere fietstunnel

De tunnel die Egenhovenbos met de Doode Bemde verbindt langs het Ormendaalpad is heel donker. Groen Leuven en Groen Oud-Heverlee vragen daarom gezamelijk om er slimme en duurzame LED-verlichting aan te brengen, en de tunnel ook samen met buurtbewoners te schilderen in een aantrekkelijker kleurtje.

Leisure and hobby

Acht miljoen voor veiligere fietsverbinding

Op 1 augustus start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met grote werken in het Meerdaalwoud. Een investering van net geen acht miljoen is er voorzien, vooral voor nieuwe en veiligere fietsverbindingen.

Traffic

Gedaan met natte voeten: start aanleg dijk om Dijle tegen te houden

De inwoners van de Kauwereelstraat in Sint-Joris-Weert kunnen opgelucht ademhalen. Achter hun huizen komt een dijk die het water van de Dijle moet tegenhouden bij overstromingen.“Bij deze droogte zouden we het soms vergeten, maar de landbouwgronden en natuurgebieden rond de Dijle moeten kunnen overstromen wanneer in Leuven een hoge waterstand dreigt”, zegt schepen Tom Teck (N-VA). “Enkele inwoners uit Oud-Heverlee dreigen dan met hun voeten in het nat te staan. Woningen aan de Kauwereelstraat en Neerijsebaan bevinden zich in overstromingsgevoelig gebied. Ook steeg het risico op wateroverlast omdat VMM de oevers van de Dijle al jaren bewust laat afkalven.”

Traffic

Germaine en François vieren briljant

Germaine Michiels (86) en François ‘Frans’ Leenaerts (87) uit de Groenstraat in Oud-Heverlee zijn al 65 jaar getrouwd. Ze vierden hun briljanten huwelijk met hun vier kinderen, Fernand, Rudy, Karina en Kris. Ook hun zeven kleinkinderen, Evi, Sam, Steven, Michiel, Lukas, Thijs en Fien, en de twee achterkleinkinderen, Nolan en Ciara, waren erbij. Het werd een bijzonder vrolijke namiddag in De Jacht.

Babysitting

Tachtig illegale koterijen Doode Bemde gaan voor de bijl

De organisatie Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud (VHM) maakt komaf met de illegale koterij in natuurgebied de Doode Bemde. VHM heeft ruim tachtig weekendverblijven in natuurgebied systematisch opgekocht en ontmanteld. Er blijven er nog zeven over.

Leisure and hobby

Code geel voor brandgevaar in natuurgebieden Vlaams-Brabant

Het Agentschap voor Natuur en Bos heeft de waarschuwingsfase voor brandgevaar in Vlaams-Brabant door de aanhoudende droogte aangepast van groen naar geel. “De natuurgebieden beginnen droger te worden waardoor het risico op brand groter wordt. Beheerders en brandweer zijn extra waakzaam”, staat te lezen op de website van het agentschap.

Leisure and hobby
Download