Ga eens op ontdekking vandaag
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Zoon van overlevende legt bloemen op graf omgekomen piloten

Op 14 mei 1943 stortte een Britse bommenwerper neer in Haasrode. Vijfenzeventig jaar later legde Timothy Minnitt – de zoon van één van de overlevenden – tijdens de herdenking kransen op de graven van de twee piloten die omkwamen.

Nieuws

Karen Damen neemt afscheid van Esten (8): “Rust zacht, dappere held”

De achtjarige Esten die aan de zeldzame en ongeneeslijke stofwisselingsziekte X-ALD leed, is overleden. De jongen uit Oud-Heverlee bij Leuven onderging loodzware behandelingen en streed dapper voor zijn leven. Onder meer zangeres Karen Damen zette haar schouders onder Esten vzw, nu meldt ze zelf - via Instagram - dat haar kleine vriend de strijd verloren heeft.

Nieuws

Kunstroute Leuven ook in Blanden en Vaalbeek

Tijdens Kunstroute Leuven stellen 42 kunstenaars hun atelier open. Uit Oud-Heverlee zijn er twee mee opgenomen in het circuit, Jan de Groef uit Blanden en Lou Bielen uit Vaalbeek. Ze stellen hun atelier open op 1 en 6 mei van 10 tot 18 uur.

Nieuws

Eindelijk nieuw reglement voor gefuseerde politiezones

Anderhalf jaar na het samenvoegen van de politiezones Dijleland en Tervuren tot Voer & Dijle (VODI), is er ook een gezamenlijk politiereglement. Enkel Oud-Heverlee gaat hier niet in mee.

Melding

“Klassieke gitaar moet weg uit de vergeethoek”

Klassieke gitaar moet uit de vergeethoek. Dat punt wil virtuoos Koen Claeys (27) uit Leuven maken tijdens concerten op 21 en 26 april in Antwerpen en Leuven. Op het programma staan enkele klassieke stukken maar ook moderne jazz.

Nieuws

Auto brandt totaal uit; Expresweg dicht in volle avondspits

De Expresweg richting Blanden tussen de E40 en Blanden was donderdagnamiddag even volledig geblokkeerd, doordat een auto vuur vatte. Dat gebeurde iets voor 17 uur vlak voor de lichten in Blanden op de linkerrijstrook.

Nieuws

VIDEO. Beroemd zijn voor één dag

De ongeneeslijke zieke Esten Vandezande uit Oud-Heverlee zal woensdag 18 april nooit meer vergeten. Zijn grootste droom is beroemd worden, net zoals zijn idolen Karen Damen en James Cooke. Zij hebben vanmiddag samen met Make a Wish die droom doen uitkomen.

Nieuws

Overweg Ophemstraat maandag opnieuw open

Maandag 16 april rijden er opnieuw treinen tussen Waver en Leuven. Ook de vernieuwde overweg in de Ophemstraat - nu met betonnen ondergrond - gaat dan open.

Nieuws

Twaalf maanden cel voor 's lands oudste monitor met vieze manieren

De Leuvense strafrechter heeft Piet M. (96), tot enkele jaren geleden de oudste monitor van het land, veroordeeld tot 12 maanden cel voor het misbruik van een zestienjarige jongen op retraite in Oud-Heverlee in juni 2016.

Nieuws
Download