Ken jij nog leuke adresjes?
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Overstap Mark Binon naar N-VA betekent einde voor Leefbaar Oud-Heverlee

Blandenaar Mark Binon (47), die in 2011 nog de lijsttrekker was voor Leefbaar Oud-Heverlee, stapt over naar N-VA. Dat betekent meteen het einde van de partijen Leefbaar Oud-Heverlee en Lijst Dedecker in de gemeente.

Nieuws

Deze man gaat 's ochtends op zijn knieën en trouwt nog dezelfde dag met zijn Christine

's Morgens ten huwelijk worden gevraagd en dezelfde avond nog in het huwelijksbootje stappen. Dat overkomt niet elke bruid. Toch was het geen onbezonnen beslissing, maar een volledig uitgekiend feest. Gerrit Versyck was immers al acht maanden aan het plannen om zijn toekomstige vrouw Christine Van den Hove uit Blanden zaterdag de dag van haar leven te geven.

Nieuws

Pater Ferry keert terug naar Indonesië

De parochiale zone Oase heeft in de Sint-Annakerk afscheid genomen van pater Ferry Indrianto. Zijn congregatie - de paters picpussen - besliste om de buitenlandse paters tijdelijk terug te roepen naar hun oorspronkelijke provincies.

Nieuws

Verdachte rijdt in op agente die vaststellingen doet bij cannabisplantage

De lokale politie van Oud-Heverlee trof enkele weken geleden een cannabisplantage met een 500-tal planten aan in een woning in het Hertogenveld. Tijdens het inventariseren van de plantage probeerde een nog voortvluchtige verdachte een van de agenten aan te rijden met zijn wagen.

Politie en veiligheid

Studeren kan ook aan Zoet Water

Studenten en scholieren die liever in groep studeren kunnen dat nu doen in zaal Roosenberg aan het Zoet Water. “We moeten niet meer naar Leuven gaan en hier hebben we zeker een plaatsje”, zegt Bram Van Meerbeek, bachelor geschiedenis KU Leuven. “Dat is in de universiteitsbibliotheek niet altijd zo.”

Nieuws

Simon bedient klanten met kruiwagen

Door wegenwerken zijn de Molens Vanden Bempt in de Molenstraat onbereikbaar. Voor de klanten zit er niets anders op dan hun auto verderop te parkeren om hun bloem te kopen. Om hun klanten te helpen, brengt Simon de zakken met een kruiwagen tot aan hun wagens. Als de eigen vrachtwagen moet worden geladen, gooit de aannemer het stuk weg tot aan de molens tijdelijk dicht.

Wegen en verkeer

Tv-kok rijdt meisje (12) aan na ‘ vier glazen wijn’ en is rijbewijs kwijt

Gewezen tv-kok, professor emeritus en uitgever van culinaire werken Herwig Van Hove (78) uit Oud-Heverlee moet zijn auto van de Leuvense politierechter drie maanden en acht dagen aan de kant laten staan.

Politie en veiligheid

Weertsedreef dicht door stormweer

Omwille van het stormweer is de Weertsedreef afgesloten. Zodra de weersomstandigheden het toelaten zal de weg door Meerdaalwoud opnieuw opengesteld worden.

Nieuws

Wegdek beschadigd in Parkstraat

In de Parkstraat moet, aan het verhoogde kruispunt met de Blandenstraat, alle verkeer op één rijstrook. Twee betonnen oprijplaten van het verkeersplateau zijn opgeduwd door de warmte.

Wegen en verkeer

Leuvensestraat opnieuw open

De Leuvensestraat gaat vanaf 18 uur opnieuw open. De weg tussen Oud-Heverlee en Sint-Joris-Weert was afgesloten omwille van een gat in het wegdek door een defecte riolering.

Wegen en verkeer
Download