The more the merrier
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

“Ik heb geen spijt dat het voorbij is”

Na 42 jaar in de politiek, waarvan 36 jaar als burgemeester van Oud-Heverlee, neemt Albert Vandezande (77) definitief afscheid van de actieve politiek. “Ik heb 42 jaar veel gegeven, maar het is goed geweest. Ik heb geen spijt dat het voorbij is.”

Alert

Groen verbindt zich aan SP.A-plus en zet zo Open VLD buiten spel

News

VIDEO. Wijnhandel Dulst blaast 25 kaarsjes uit

In 2018 bestaat wijnhandel Dulst uit Blanden 25 jaar. Met zoveel jaren ervaring op de teller, staat de zaak van Marc Dulst dan ook garant voor deskundig advies en wijnen van de bovenste plank. Voor alle tips, tricks en trends in de wijnsector weet je dus waar naartoe.

News

Eerste spade voor langverwacht woonzorgcentrum kan in de grond

In maart volgend jaar kan de langverwachte bouw van woonzorgcentrum De Kouter beginnen. De gemeente heeft zich borg gesteld voor een bedrag van 9,9 miljoen euro. Daardoor kan de vzw die het centrum wil bouwen een lening krijgen van de bank.

News

Ninatrans bestelt vrachtwagens op waterstof

Het transportbedrijf Ninatrans uit Haasrode heeft tien trekkers op waterstof besteld. De Amerikaanse Nikola Tre stoot geen CO2 uit.

News

Slechte heupprothese was voor Linda (63) begin van alle ellende: “Artsen kunnen niets meer doen”

Het aantal incidenten met implantaten ligt veel hoger dan officieel bekend en bedrijven betalen artsen om hun producten te gebruiken, ook als dat niet de beste zijn. Dat bleek uit het internationale onderzoek ‘Implant Files’ waar verschillende Belgische media aan meewerkten. De 63-jarige Linda uit Haasrode voelt zich aangesproken door deze onthullingen. Zij kampt al jaren met problemen sinds ze een heupprothese kreeg: “Het slechte materiaal van de fabrikant veroorzaakte metaalvergiftiging. Ik kan nog amper wandelen, maar de artsen kunnen niets doen.”

News

Leerlingen bewonderen nieuwe dierenbrug

Terwijl de leerlingen van het vijfde leerjaar van basisschool De Lijsterboom gisteren op werfbezoek waren, werd de betonnen dakplaat van het nieuwe ecoduct in Meerdaalwoud geplaatst.

News

Leerlingen brengen werfbezoek aan ecoduct

De leerlingen van het vijfde leerjaar van De Lijsterboom uit Blanden brachten vanmorgen een werfbezoek aan het tweede ecoduct over de Expresweg (N25). In het voorjaar van 2019 zal dat ecoduct klaar zijn. Kostprijs 3,8 miljoen euro.

News

Honderd man op jacht, amper zes everzwijnen dood: “Volgend jaar mikken we op veertig”

Om de forse groei van de populatie everzwijnen in het Meerdaalwoud in te perken, werd gisteren een stille drukjacht georganiseerd. De buit viel tegen: slechts zes zwijnen werden gedood. “Volgens jaar mikken we op veertig”, aldus Bart Meuleman van het Agentschap Natuur en Bos (ANB).

News

Van Kwaad naar Erger

Toneelkring Het Spel brengt in zaal Don Bosco op 16, 17, 18, 23 en 24 november Van Kwaad naar Erger, een situatiekomedie van Jeroen Maes in een regie van Ludo Heuvelmans.

News
Download