Kijk af en toe eens om je heen
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Vlaanderen steekt acht miljoen euro in Meerdaalwoud en Heverleebos

Het Agentschap Wegen en Verkeer, het Agentschap voor Natuur en Bos en het Departement Omgeving, investeren de komende jaren in totaal acht miljoen euro in allerlei initiatieven om de natuur- en belevingswaarde van het Meerdaalwoud en Heverleebos te verhogen.

Wegen en verkeer
Nieuws

“Niet iedereen heeft door dat ik geen stationschef ben”

Het station van Oud-Heverlee, gebouwd in 1893, is volgens vele treinbestuurders één van de mooiste en best bewaarde stations van het land. Eigenaar Ernst Gülcher (69) en zijn vrouw Lea (68) zijn dan ook heel gelukkig in hun woning naast het perron.

Nieuws

Het Spel start met jeugdtoneel

Toneelkring Het Spel zocht jong bloed en deed een oproep. Die bleef niet zonder gevolg. Merel, Senne, Nina, Kato, Hannah, Lotta, Charlotte, Ella, Maud, Merel, Blaise, Beau, Ulrike, Lisl, Wibe, Felix-Jan, Sam en Juliette wilden allen de planken op. Op zaterdag 24 en zondag 25 februari kan je hen aan het werk zien in ‘Het spelleke speelt hardt’. Info op toneelkring-hetspel.be.

Nieuws

Wrevel tussen buurgemeenten over aanhoudende werken en verkeersoverlast

Bertem neemt actie tegen de verkeersoverlast in de kern van Korbeek-Dijle die momenteel geteisterd wordt door vrachtverkeer, snelheidsovertredingen en ondermaatse verkeersinfrastructuur. De gemeente start onder andere een proefproject toeritdosering.

Nieuws

Raf en zijn gezin zochten een woonst met een hoek af: “Nu wonen we in een molen, zonder hoeken”

Veel inwoners van Blanden en omgeving kennen de Ekstermolen vooral als restaurant, maar sinds begin jaren 2000 is het verbouwd tot een woning. Raf Swevers, zijn vrouw Tine en hun drie kinderen zagen in de Ekstermolen hun ‘huis met karakter’.

Nieuws

Vrachtwagen gaat door middenberm en vat vuur op E40 in Haasrode

Op de E40-autosnelweg tussen Leuven en Luik heeft zich ter hoogte van Haasrode een ernstig ongeval voorgedaan met een vrachtwagen. Dat meldt de Leuvense brandweer.

Wegen en verkeer
Nieuws
Nieuws

Fusiebelangen en Open VLD toch samen naar de kiezer, maar wel met nieuwe naam

Vorig jaar maakte Open VLD Oud-Heverlee bekend dat ze wou scheiden van Fusiebelangen om met een eigen lijst naar de verkiezingen te trekken. De partij kwam daarop terug. Er komt nu een kartellijst.

Nieuws

Wie is Peter Rouffaer?

Peter Rouffaer (68) is geboren in Wilrijk, als oudste zoon van acteur Senne Rouffaer. Als kind zwierf de familie door Vlaanderen. Tot Peter ging studeren. Na twee jaar in Antwerpen belandde hij in Leuven, waar hij sociologie studeerde. Sindsdien bleef hij in het Leuvense plakken, waar zijn werk hem ook bracht. Al tijdens zijn studies sociologie neigde hij naar het theater. Hij schreef zijn thesis over sociologisch-organisatorische problemen van het theater. Tijdens zijn doctoraat merkte hij dat hij toch zijn vader achterna wilde en trok hij halftijds naar het conservatorium. Drie jaar later schakelde hij volledig over naar het acteren. Tot het einde van de jaren 80 stond hij vooral op de planken. Het theater was zijn grote liefde, en er zijn nog weinig rollen in de bekendere stukken die hij niet gespeeld heeft.

Nieuws

Buurtbewoners en burgemeester niet verbaasd na ramkraak

Dat er in Haasrode dinsdagochtend een ramkraak plaatsvond, komt voor veel buurtbewoners niet volledig onverwacht. “Hier zijn zoveel inbraken de jongste maanden. Dat er eens zo'n zware zou gebeuren, verbaast me niets”, zei een van de buurtbewoners dinsdagochtend. Dat gevoel overheerst ook bij Alexander Binon (N-VA), burgemeester van Oud-Heverlee. “Sinds december zijn hier opvallend meer inbraken, veel meer dan elders in de politiezone”, zegt hij. “En ook meer in Blanden en Haasrode dan in de rest van de gemeente. Het is duidelijk dat we een slachtoffer zijn van de vlotte verbinding naar de E40. Daarnaast worden de inbraken steeds driester.”

Politie en veiligheid
Nieuws

Verdachte sterft bij mislukte ramkraak, klopjacht op overige daders zonder succes

Bij een mislukte ramkraak op de Aldi in de Blandenstraat in Haasrode is dinsdagnacht een verdachte om het leven gekomen. Hij belandde onder het puin toen de inbrekers met een gestolen vrachtwagen op het gebouw inreden.

Politie en veiligheid
Nieuws
Download