Hoplr, the private social network for your neighbourhood
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Groene kiezers stemmen voor vrouwen

Van de vijf zetels die Groen binnenhaalde gaan er vier naar vrouwen, en die stonden niet allemaal vooraan op de lijst. Daarmee heeft de partij het hoogste aantal vrouwelijke verkozenen in de gemeenteraad van Oud-Heverlee.

News

Meeste voorkeurstemmen en toch geen burgemeester

Zijn partij is de grootste en hij behaalde de meeste voorkeurstemmen, maar toch wordt Alexander Binon (N-VA) niet de volgende burgemeester. CD&V en Groen, waarmee hij nu een meerderheid vormt, gaan immers in zee met SP.A.

News

ANALYSE. Centrumlinkse coalitie in Oud-Heverlee

De drie meerderheidspartijen gaan fors vooruit in Oud-Heverlee. Vooral Groen kent een spectaculaire groei van bijna 7 procent. N-VA wint bijna 4 procent, CD&V een kleine 2 procent. CD&V, Groen en S.PA vormen een centrumlinkse coalitie. Adri Daniëls wordt opnieuw burgemeester.

News

Albert Vandezande stemt voor het eerst zonder zelf op lijst te staan

Oud-burgemeester Albert Vandezande ging vandaag na 42 jaar voor het eerst stemmen zonder dat hij zelf op een lijst stond. Aanvankelijk was hij van plan om met zijn partij Dorpsbelang in een kartel met Open Vld naar de verkiezingen te gaan. Maar in juni besloot hij om niet meer op te komen.

News

ANALYSE. Dit staat er op 14 oktober op het spel in Oud-Heverlee

Voor het eerst in 40 jaar komt Fusiebelangen in Oud-Heverlee niet op. De partij die jarenlang het politieke veld domineerde en ook in 2012 nog 23 procent behaalde, valt weg. De stem van hun vroegere kiezers is de grote onbekende.

Alert

Politie en buurtinformatienetwerken extra alert na inbrakenreeks

In Blanden heerst ongerustheid na enkele inbraken vorige week. De politie is extra alert en vraagt aan de inwoners om elke verdachte handeling meteen te melden.

Alert

Ninatrans rijdt met eerste Scania op gas

Ninatrans zet als eerste transporteur in ons land een Scania met gasmotor in. “We hebben er nog tien extra besteld die in april 2019 worden geleverd”, zegt zaakvoerder Benny Smets.

News

Lijstduwer wil opnieuw burgemeester worden

Schepen Adri Daniëls (CD&V) komt de laatste keer op voor de gemeenteraadsverkiezingen maar heeft toch nog de ambitie om burgemeester te worden. Daniëls was dat van 2013 tot 2017 voor Alexander Binon (N-VA) de sjerp overnam.

News

Leuvense rand verzet zich tegen toenemende verstedelijkingsdruk

De Leuvense rand is niet van plan toe te geven aan de vergunningsaanvragen van ontwikkelaars om hoogbouw te realiseren. In aanloop naar de verkiezingen bevestigen de gemeenten hun voornemens om zich te blijven verzetten tegen de toenemende verstedelijkingsdruk.

News

Drie jaar cel gevorderd voor kluisroof in brasserie Saint-Jean

Tegen vier mannen uit Mechelen is gisteren in de Leuvense rechtbank drie jaar cel gevorderd voor een kluisroof in brasserie Saint-Jean in Oud-Heverlee.

News
Download