Your feedback is always welcome!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Jan Couck krijgt bijna 4.400 voorkeurstemmen voor provincieraad

De Opwijkse kandidaten scoorden goed voor de provincieraad van Vlaams-Brabant, die afgeslankt is tot 20 zetels.

News

N-VA krijgt voorzitter van de gemeenteraad, Open VLD voorzitter van zorgbedrijf Op-cura

In de overeenkomst tussen beide meerderheidspartijen (N-VA en Open VLD) die samen een winst boekten van één zetel en zo een verpletterende meerderheid vormen van 17 op 23 zitjes is behalve de verdeling van de sjerp en schepenambten ook bepaald dat N-VA zes jaar lang de voorzitter van de gemeenteraad mag leveren en Open VLD het voorzitterschap van zorgvereniging Op-cura.

News

Inez De Coninck (N-VA) moet nog twee jaar wachten op de sjerp: “Uit respect voor Albert Beerens”

Inez De Coninck (N-VA) moet nog twee jaar wachten om de sjerp van burgemeester te omgorden. Hoewel haar partij er met twee zetels op vooruit ging, moet ze geduld hebben. “We sloten een evenwichtig akkoord met onze coalitiepartner Open VLD. We respecteerden de wil van de kiezer.”

News

ANALYSE.Burgemeesters spelen haasje-over in Opwijk

N-VA wipt over Open VLD als grootste partij in Opwijk. De Vlaams-nationalisten kregen 31,5% procent van de stemmen achter hun naam, goed voor 9 zitjes in de gemeenteraad, twee meer dan zes jaar geleden. Coalitiepartner Open VLD zakt onder de 30 procent, maar behoudt haar 8 zetels. De onderhandelingen tussen de twee meerderheidspartijen werden hard gespeeld, maar uiteindelijk kwam men tot een akkoord. Albert Beerens (Open VLD), die met 1.843 stemmen het meeste voorkeurstemmen achter zijn naam kreeg, blijft nog twee jaar burgemeester. Hij krijgt één schepen uit zijn eigen partij naast zich. N-VA krijgt 4 schepenambten. Vanaf 2021 neemt Inez De Coninck, die 1.639 voorkeurstemmen kreeg, de sjerp van burgemeester van Beerens over en moet N-VA één schepenambt inleveren bij Open VLD.

News

ANALYSE. N-VA is grootste partij, maar wie wordt burgemeester in Opwijk?

De partij van federaal parlementslid Inez De Coninck (N-VA) wipt over de partij van burgemeester Albert Beerens (Open VLD) in aantal voorkeurstemmen en zetels. N-VA heeft nu in Opwijk negen zitjes (2 meer), Open VLD blijft op 8. De oppositiepartijen CD&V (nu 5, straks 3) en Inzet (nu 3, straks 2) verliezen twee en één zetel en Groen verovert voor het eerst een zitje.

News

Wie wordt de grootste in Opwijjk?

Er heerste vanmorgen en vanmiddag voor de sporthal, waar de stemverrichtingen plaatsvinden, een gemoedelijke sfeer. Er was geen enkel incident te melden. Veel vragen zijn er niet. Algemeen wordt verwacht dat Open VLD en N-VA, die nu de meerderheid uitmaken, dat straks ook nog zullen doen.

News

ANALYSE. Dit staat er op 14 oktober op het spel in Opwijk

De man op de straat is van mening dat Open VLD en N-VA hun beleid verder zullen zetten en dat Albert Beerens (67) burgemeester zal blijven. Of dat ook klopt, zal blijken op 14 oktober.

News

Minister Muyters wijst 350.000 euro toe aan Vlaamse Staak

Vlaams minister Philippe Muyters (N-VA) maakt 350.000 euro vrij voor het bedrijventerrein De Vlaamse Staak.

News

VKO boekt met 1171 recordaantal leerlingen

Er gaat geen jaar voorbij of de schoolbevolking in het VKO boekt een nieuw record.Dit jaar gaan 1.171 leerlingen naar school in de Karenveldstraat, tien meer dan vorig schooljaar.

News

Gedaan met politieke blogs (nu Tom zelf kandidaat is)

Zes jaar lang woonde Tom Bosman elke gemeenteraadszitting bij, stuurde de beslissingen per tweet de wereld in en bracht verslag uit op zijn blog. “Nu ik zelf kandidaat ben voor de gemeenteraadsverkiezingen, ga ik mijn blog heroriënteren.”

Alert
Download