Benieuwd wat jouw buren vertellen?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Luchtfoto van huizen is geen inbreuk op privacy”

Opwijkenaar Jan Van Gucht dient een klacht in tegen het gemeentebestuur. Hij wil niet dat zijn woning gekiekt wordt op een thermografische luchtfoto. “Dat is een schending van mijn privacy.”

Nieuws

Spechtes (zaterdag) goed fout vanaf 20 uur

'Spechtes' gaat zaterdagavond 29 juli vanaf 20 uur "goed fout".

Nieuws

“Tiende plaats niet slecht als eerstejaars”

Eerstejaars Stan Dieleman plaatste zich op het Belgisch kampioenschap in Erezée nog net in de toptien, een prestatie waar de renner uit Mazenzele tevreden op terugblikt. “Na een mindere start kon ik op de zware omloop geleidelijk aan opschuiven. Dat gaf mij vertrouwen. In de slotfase was het vet evenwel van de soep en kwam het erop aan om de tiende plaats veilig te stellen. Ik ben blij dat ik daarin geslaagd ben: geen slecht resultaat als eerstejaars. Nu trek ik op vakantie naar Frankrijk. Ik verblijf er in de buurt van de Mont Ventoux. Daar zal ik het vervolg van het seizoen voorbereiden. Binnen twee weken zet ik opnieuw aan in de wegwedstrijd in Londerzeel.”

Nieuws

Slaagkans van overstap in Jette verhoogd

Reizigers vanuit Dendermonde die richting Schuman of Etterbeek sporen, ervaren geregeld problemen met hun overstap in Jette. Parlementslid en schepen Inez De Coninck (N-VA) kon er minister Bellot (MR) toe bewegen die overstap beter te garanderen.

Nieuws

Israëliër Rotem Tene is de sterkste

Maar liefst 104 nieuwelingen tekenden het startblad in het Opwijkse gehucht Droeshout. Vrij snel sloegen drie renners de handen in elkaar met naast het Israëlitische duo Rotem Tene en Oded Kogut ook onze landgenoot Audric Leleu. Het trio liep een minuut uit. In de slotronde kwam er nog een felle tegenreactie, maar die kwam te laat.

Nieuws

Derde zege voor Andreas Goeman

Maar liefst 96 junioren stonden aan de start. In de tweede van veertien ronden bundelden Andreas Goeman, Kenneth Caethoven en Liam Slock de krachten. Halfweg koers maakten de Litouwer Vaitaitis, Dries De Schrijver en Vic Vandendaele de brug naar de koplopers. De zes leiders verwierven bijna twee minuten bonus op het peloton.

Nieuws

Leeftijd heeft geen vat op 98-jarige duivenmelker Clement Van Haute

Duivenmelker Clement Van Haute is zondag 98 jaar geworden. Daags voordien kwam hij bij de Mazelse duivenmaatschappij enkele van zijn prijsbeesten inkorven. Met zijn jonge duiven behaalde hij dit seizoen al drie eerste prijzen.

Nieuws

“Niet slecht als eerstejaars”

Ilan Van Wilder heeft duidelijk aanleg voor het meerdaagse werk. Dat blijkt uit de verschillende fraaie ereplaatsen die hij dit seizoen reeds wist te behalen. Afgelopen week speelde hij in Oostenrijk nog mee om de hoofdprijzen.

Nieuws

Benoit Hermans (erevoorzitter RK Opwijk) overleden

In het Onze-Lieve-Vrouw-ziekenhuis in Aalst overleed op 13 juli de 84-jarige Benoit Hermans, echtgenoot van Yvonne Van Mol. De voormalige uitbaters van de "Robin Hood" vierden in september van vorig jaar nog hun diamanten huwelijksjubileum.

Nieuws

Sintpauluskaffee staat te koop

Het Sintpauluskaffee van Timi Peeters en brandweerman Dirk Haverals in de Processiestraat staat te koop. De zaakvoerders zijn het caféleven niet beu, maar willen een normaal gezinsleven voor hun drie jonge kinderen. “Er is echter geen haast bij.”

Politie en veiligheid
Download