Rome is niet op één dag gebouwd
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Heel Vlaanderen bouwt fietsostrades, maar hier willen ze niet weten van bredere fietssnelweg

Het gemeentebestuur ziet een verbreding van de Leirekensroute (nog) niet zitten “Snelle elektrische fietsen zouden er conflicten veroorzaken.”

Nieuws

“Jeugdwerking met twaalf jeugdploegen”

Opwijk haalde het met 3-1 van Kapelle-op-den-Bos B en prijkt op de vijfde plaats. Lieven Rampelberg duimt voor een goed seizoen. “Onze jeugdwerking met twaalf jeugdploegen blijft de basis van onze club. Maandag organiseren we in de Opwijkse sporthal een manche in de Champions League voor de U13 bij de meisjes waar we over een sterke lichting beschikken. Onze mannenploeg eindigde vorig jaar derde en zou, onder de hoede van Ivan De Groot, in de top-vijf moeten kunnen meedraaien. Onze vrouwenploeg promoveerde pas naar tweede provinciale. Daar moet de nieuwe coach Bettina Van Asbroeck in eerste instantie het behoud afdwingen.”

Nieuws

“Vanuit een sterke defensie”

De Opwijkse coach Fred Gillis zag zijn team in de thuispartij tegen het pas uit landelijke gedegradeerde Vorst opnieuw aanknopen met de zege via 62-40-winst. “Ik was toch wel wat bevreesd voor de komst van Vorst dat in staat is om snel basket te brengen. Daarom besloot ik om te pressen. Vanuit een sterke defensie sloegen we een kloof van twintig punten. We namen revanche voor de nederlaag op Grimbergen en leverden onze defensief sterkste prestatie van het seizoen af. We recupereerden Bram Wijnants en dat scheelt een slok op de borrel. Wijnants is een echte leidersfiguur die de maats aanvuurt. Er wachten nu twee vrije weekends. Binnen drie weken treffen we Machelen.”

Nieuws

Schitteren op de Himalaya en dan nooit meer op de mountainbike

Fietshersteller Wim Tollenaere (48) is elk jaar wel te vinden voor een meerdaagse mountainbiketocht die tot de verbeelding spreekt. Dit jaar realiseerde hij zijn ultieme droom: de Hero MTB Himalaya tot een goed eind brengen. “Maar nu is het genoeg.”

Vrije tijd en hobby

“Infrastructuur de eerste prioriteit”

Na drie vergeefse titelpogingen lijkt ook dit jaar behekst voor het met een waslijst geblesseerde spelers geplaagde Mazenzele. Voorzitter Mario Matthijs weigert te wanhopen nadat hij zijn team niet zonder moeite met 3-4 zag winnen op Asse-Ter-Heide tegen negen thuisspelers. “De scheidsrechter legde de bal twee keer terecht op de stip en ook de rode kaarten waren terecht. Het is jammer dat we zo geplaagd worden door blessurelast, maar de bal ligt in het kamp van de jeugd die de handdoek moet opnemen. Onze infrastructuur verder opbouwen vormt nu de eerste prioriteit. Binnen een paar jaar is die voltooid en dan kunnen we nog een tandje bijschakelen.”

Nieuws

Schaakclub Gambiet teert op talent en passie

Schaakclub Gambiet heeft de wind in de zeilen met vier ploegen, waarvan er twee in derde klasse evolueren en waarvan eentje de promotie nastreeft. De vierde ploeg bestaat uit jeugdspelers. “Sommigen zullen later in de eerste ploeg spelen.”

Nieuws

Komst van politiediensten brengt ‘veiligheidsdorp’ dichterbij

De eerste stappen voor de bouw van een nieuw politiecommissariaat op de Asphaltco-site werden gezet. Met de komst van de politie, het parket Halle-Vilvoorde, het vredegerecht en de al aanwezige brandweerkazerne krijgt zo een echt veiligheidsdorp vorm.

Politie en veiligheid

Vlaams en provinciaal geld voor Landschap Erembald

De Vlaamse en provinciale overheid pompen geld in het landschap van Erembald tot Kravaalbos. “We leggen niets op. Alles gebeurt aan de basis.”

Nieuws

Ludieke proeven in veelkamp voor Dag van de Jeugdbeweging

Negenhonderd leerlingen kwamen vrijdag in uniform naar school in Opwijk. Ze kregen er een ontbijt en mochten zich uitleven in een veelkamp.

Nieuws

Gemeenschappelijk fuifcharter in vier gemeentes

Afgevaardigden van de gemeentes Asse, Merchtem, Opwijk en Wemmel hebben samen met korpschef Kurt Tirez van zone AMOW een nieuw fuifcharter ondertekend. Dat moet een uniforme leidraad zijn voor verenigingen die een fuif willen organiseren.

Nieuws
Download