Leuk dat je er bent!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Populaire cafébazin gaat aan politiek doen

Eliane Laurent, de 63-jarige populaire cafébazin van de cafetaria van het Hof ten Hemelrijk, die in december met pensioen gegaan is, komt op voor Open VLD bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Politie en veiligheid
Nieuws

“Ik vecht terug na een jaar vol pech”

Opwijkenaar Dries Maesen werkte de vorige weken al meer wedstrijden af dan tijdens het volledige voorbije seizoen. De reden hiervoor was een hardnekkige knieblessure die lang aansleepte.

Nieuws

Urban Trail Run van zondag afgelast

De eerste Urban Trail Run in Opwijk van zondag is afgelast. Dat besliste het college van Burgemeester en Schepenen gisteren. Voor een goed verloop van de 'wedstrijd' diende het centrum van Opwijk uren lang verkeersvrij gehouden te worden. En dat ziet men niet zitten.

Nieuws

“Liever solo wanneer ik de sterkste ben”

Vollezelenaar Arne Marit won de eerste twee edities van Nokere Koerse. Opwijkenaar Ilan Van Wilder werd zijn opvolger op de erelijst van de jonge, maar nu al prestigieuze kasseikoers.

Nieuws

Wat is de luchtkwaliteit in Opwijk?

Eind 2017 onderzocht Greenpeace de luchtkwaliteit in meer dan 200 basisscholen in België. De resultaten van het onderzoek zijn deze week beschikbaar op mijnluchtmijnschool.be.

Nieuws

Vier vrienden rijden derde keer 1.000 kilometer tegen Kanker

Peter Beerens (38), Dave De Ridder (39), Johan Maes (54) en Danny Vrijdag (41) rijden in mei voor de derde keer mee in de 1.000 kilometer tegen Kanker met start en aankomst in Mechelen. Het viertal maakt deel uit van het algemeen bestuur van Kom-Opwijk-tegen-Kanker. De inschrijving kost vijfduizend euro. Om een deel van dat bedrag bijeen te krijgen, organiseren ze op 13 april een gourmetavond.

Nieuws

Carnaval brengt lokale radio even terug

Radio Goeiedag mag dan (tijdelijk) het zwijgen zijn opgelegd, Raddio Oppèk zendt in aanloop naar het carnaval weer uit via een tijdelijke vergunning. Inmiddels ziet het er naar uit dat de toewijzingen van de radiolicenties onzorgvuldig zijn gebeurd.

Nieuws

't Mazels Toneel voor negen volle zalen

Met ‘Appartement met plat dak’, een klucht door Eddy Thomas, speelt 't Mazels Toneel zijn 26ste productie, dit jaar in regie van Gerda Locus. Spelen mee: Christoph De Smedt, Frank Gillijns, Guy Biesemans, Erik Bosmans, Geert Vandeperre, Daan Dieleman, An Verhaevert, Nathalie Vermoesen, Laja Gillijns, Heidi Verhaevert en Anja Engels. 't Mazels Toneel steunt dit jaar de ‘Spaarpot voor Femke’.

Nieuws

Groen roept op tot milieuvriendelijke campagne

De Opwijkse kandidaten van Groen hopen dat de verkiezingscampagne milieuvriendelijk zal verlopen.

Nieuws

Oase viert vrijwilligers met Raf Coppens

De zorgcampus Oase kan nog altijd rekenen op een stijgend aantal vrijwilligers. Ze waren voorbije jaar met 76, die 7.500 uren vrijwilligerswerk presteerden. Dat zijn tien vrijwilligers en vijfhonderd uren meer dan het jaar voordien. Voor hen werd voor het eerst een evenement georganiseerd: een optreden van Raf Coppens. Het volgende is gepland op 7 september. Inmiddels werden ze in de bloemetjes gezet.

Nieuws
Download