Vind eenvoudig en snel naar een betrouwbare babysit
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Radiomakers eisen vergunning terug via Raad Van State: "Boekhoudkundig document niet correct opgeslagen"

De vzw Trod (Goeiedag Radio) stapt naar de Raad Van State. De lokale radio vecht de ministeriële beslissing aan waardoor hij baan moest ruimen voor nieuwkomer in het vak Familieradio Enjoy. “Waarschijnlijk wordt dit een langlopende procedure.”

Nieuws

Jean-Paul Van der Elst wint Tijl Uilenspiegelprijs

De N-VA schonk zijn Tijl Uilenspiegelprijs dit jaar aan Jean-Paul Van der Elst (66). De prijs gaat naar de persoon of vereniging die zich het afgelopen jaar verdienstelijk maakte om het Vlaams karakter van de gemeente te verstevigen.

Nieuws

160 bezoekers op nieuwsjaarsfeest van d'Hulst

Het buurtinitiatief van d'Hulst om elkaar Nieuwjaar te wensen lokte dit jaar 160 bezoekers. De wijk telt 129 brievenbussen. Dat wil zeggen dat heel de wijk leegliep voor het feest in de loods van Jacqueline en Marcel. Dat was ook het gemeentebestuur niet ontgaan. Ze kenden de organisatoren een buurtfeestcheque van tweehonderd euro toe. Op het programma: spijs en drank, gezelligheid en een fakkeltocht.

Nieuws

OCMW-rusthuis Oase organiseert Urban Trail Run

Het woon-zorgcentrum Oase organiseert op zondag 18 maart een Urban Trail Run. “Niet om er geld aan te verdienen”, zegt directeur ouderenzorg Geert Geeroms. “Het is ons te doen om naambekendheid.”

Nieuws

”Nog geen zekerheid over Groen-lijsttrekker”

Bij de gemeenteraadsverkiezingen komt Groen niet meer samen op met de progressieve lijst van Inzet. Het kartel behaalde in 2012 14,27 procent van de stemmen, maar op het einde van de rit waren alle mandaten voor Inzet.

Nieuws

Seniorenraad hoopt de prijs voor sportverdienste te winnen

Maandag vond de nieuwjaarsreceptie plaats van de seniorenraad (SR). De adviesraad zal meewerken aan ‘Ik zie u zitten’, een reeks taboedoorbrekende activiteiten rond geestelijke gezondheidszorg. In maart schrijft de SR een memorandum voor de beleidmakers in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Voor de tweede keer op rij is de SR kandidaat voor de prijs van sportverdienste na haar Sporteldag.

Nieuws

“We scoren opnieuw zestien driepunters”

Opwijk kastijdde Diest met 100-61. Coach Frederik Gillis onderhandelt met een dubbele meter, wat op ambitie wijst.

Nieuws

Onderwijzeres Venessa achter de toog in Hof ten Hemelrijk

Venessa De Paduwa wordt de nieuwe uitbaatster van de cafetaria van het Gemeenschapscentrum Hof ten Hemelrijk. De veertigjarige onderwijzeres volgt Eliane Laurent op, die 26 jaar achter de toog stond van Spechteshof. “Ik was het lesgeven niet beu, maar als creatieveling kan ik niet stilzitten en dit leek iets voor mij. Ik ga graag tot het uiterste”, zegt Venessa.

Nieuws

Zestig zonnepanelen voor bijzondere kerstversiering

Terwijl de ene burger zijn kerstversiering stilaan opbergt, is Johnny Van Campenhout nog altijd extra lichtjes aan de gevels en het dak van zijn woning aan het bij plaatsen. Hij gebruikt daarbij twintigduizend ledlampen en negenduizend kerstballen. Op de zijgevels projecteert hij duizenden dansende lichtpuntjes. Zestig zonnepanelen helpen de kosten te drukken. Op de foto: Johnny en Annemie voor hun woning.

Nieuws

“Deze nederlaag smaakt erg zuur”

Voorzitter Mario Matthijs had het enorm moeilijk met de nederlaag tegen Zemst. “Deze nederlaag smaakt erg zuur omdat we eerder op het terrein de driepunter veroverden. Noah Antonis kreeg kort voor tijd toen bij 2-2 een tweede gele kaart, maar de ref toonde geen rood. Antonis was helemaal niet betrokken bij de winnende treffer, maar toch diende de match herspeeld te worden na een weloverwogen klacht. Voetbal moet volgens mij op het veld gespeeld worden. We stonden zondag verzwakt met een resem afwezigen en twee universitaire studenten die geen enkele keer trainden. Zemst daarentegen recupereerde meerdere spelers. Competitievervalsing dus.”

Nieuws
Download