Enkel buren kunnen lid worden op basis van adresverificatie
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Opwijk krijgt vuilnisbakkenplan en veegplan

OVAM (Openbare Vlaamse Afvalstoffen Maatschappij) selecteerde Opwijk samen met enkele andere Vlaamse gemeenten voor het coachingtraject Zwerfvuil.

Nieuws

“De adrenaline verdrong de pijn”

Ondanks een opspelende knie stormde Amber Teugels naar plaats drie in de 5.000m op het BK voor beloften. Een onverhoopt resultaat voor de zus van de beloftevolle wielrenner Lennert Teugels, één van haar supporters langs de zijlijn in Huizingen.

Nieuws

Nijdrop en Planet Zinga kunnen een jaar verder

Minister van Jeugd Sven Gatz (Open VLD) heeft aan 46 jeugdhuizen een subsidie toegekend voor projecten rond artistieke expressie of ondernemerschap. In onze regio krijgen Planet Zinga in Vilvoorde en jeugdhuis Nijdrop in Opwijk financiële ondersteuning. Sinds 2014 kunnen jeugdhuizen die personeel in dienst hebben jaarlijks een projectsubsidie aanvragen. Met dat geld kunnen de jeugdhuizen medewerkers aanwerven die in 2018 een project zullen uitwerken rond deze thema's. Minister Sven Gatz kent jeugdhuis Nijdrop en het muziekcentrum Nosta 81.500 euro aan subsidies toe voor projecten rond artistieke expressie en ondernemerschap, 345.000 euro voor de jaarlijkse Zomerhappening in het park van het Hof ten Hemelrijk en 36.500 euro voor een nieuw project rond duurzaamheid, waarmee een personeelslid halftijds aan de slag kan. “Daardoor is de tewerkstelling van vijf personeelsleden voor een jaar langer verzekerd”, zegt Ben Moens van Nijdrop. “Met de Zomerhappening van Nijdrop op de feestdag van 15 augustus betrekken we scholen en hobbyclubs om hun medewerking te verlenen en organiseren we een evenement voor de regio, waar de gemeenschap iets aan heeft. Voor het duurzaamheidsproject dienden we een goed onderbouwd project in, dat de minister nu heeft goedgekeurd. We kunnen nu aan de slag om het project concreet te maken.”

Vrije tijd en hobby

“We trapten dit keer niet in de val”

De “Mazelse” coach Pieter Stevens nam met de Beigemse coach Guy De Coster zijn voorganger aan het trainersroer te grazen. “Vorig jaar bleven we na de matchen tegen Beigem verweesd achter met nul op zes. We trapten dit keer niet in de val en hielden voldoende volk achter de bal om de Beigemse counters af te slaan. Ik kon wel op een gemotiveerde ploeg rekenen. Niet alle spelers kregen hun kans onder Guy De Coster en zij wilden hun ex-coach dan ook graag een peer stoven. Anthony Verdoodt brak de match open met een magistrale knal. Lander Dupont trok ons over de streep met de verlossende treffer. Nu komen er twee toppers aan met Kraainem en Vilvoorde.”

Nieuws

Online veiling vult spaarpot van Femke

Collector items worden online geveild voor de spaarpot van Femke. Het negenjarige meisje zit in een rolstoel en verloor recent haar vader.

Nieuws

“Clash met ex-coach Guy De Coster”

Anthony Verdoodt verdedigt met Mazenzele de leidersplaats tegen Beigem. “We maken ons op voor een clash met onze ex-coach Guy De Coster. Ik gun Guy oprecht een knalseizoen, maar zondag sta ik liever in het winnende kamp. Ons eerste streefdoel dit seizoen was starten met een 9 op 12. Het is uiteraard niet verboden om beter te doen en dus proberen we ook onze komende twee wedstrijden te winnen. Op Wezembeek-Oppem wonnen we onverwacht met 0-10, maar die ploeg weegt te licht voor derde. Met De Pauw en De Meersman verloren we twee sterkhouders, maar onze jonge garde beschikt over genoeg talent en enthousiasme om de titel te viseren.”

Nieuws

Open poorten in landbouwmuseum De Vledderboom Mazenzele

In het kader van de dag van de Landbouw vindt dit weekeinde in het landbouwmuseum van Ben en Leona Verhaevert (Schaapheuzel 7) de open-poortendagen plaats.

Nieuws

Appartementen onder kerktoren onherstelbaar na gebruik door huisjesmelkers

“Appartementen boven de horecazaken van De Plets en Het Brouwershuis voldoen niet aan de minimale kwaliteitsnormen”, zegt Opwijks schepen Inez De Coninck. “Ze mogen niet meer verhuurd worden. De eigenaar krijgt 10 maanden de tijd om een oplossing te vinden.”

Nieuws

“Basket leefde hier altijd al hard”

Bram Wynants won met Opwijk in Tienen met een dertiger en prijkt na twee speeldagen helemaal op kop. “Basket leefde hier altijd al hard. Met de goede resultaten oogt het enthousiasme misschien net nog iets groter. We beschikken over een goed uitgebalanceerd team dat straks nog sterker voor de dag kan komen wanneer we helemaal compleet staan. Thomas Van Roy gaf in Tienen verstek wegens werkverplichtingen en ook Vincent Vanespen was verhinderd. Op de derde speeldag treffen we met Feniks Leuven één van de sterkere ploegen van de reeks. Dat wordt misschien wel de vuurproef. Over de eigen vorm mag ik alvast ook niet mopperen.”

Nieuws

“Dit lukte me nooit eerder”

Lander Dupont (21) bouwde zondag een feestje op Wezembeek-Oppem waar de Ternatse student Industrieel Ingenieur liefst vijf keer raak trof en zo de smaakmaker was bij de 0-10-overwinning van titelkandidaat Mazenzele.

Nieuws
Download