Hopla, there you are again!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Viergeslacht dankzij Clarisse

Het viergeslacht langs moederszijde dat werd vervolledigd dankzij de kleine Clarisse, leverde dit mooie kiekje voor het familieplakboek en het nageslacht op: van links naar rechts oma Annemie Aelbrecht (57), dochter Soetkin (28), Clarisse (drie maanden) en meter Paula Moens (82).

News

Sacramentsprocessie gaat 108ste keer uit

Zondagmorgenvroeg is de Sacramentsprocessie in Droeshout met jong en oud als deelnemers voor de 108ste keer uitgegaan. Dat betekent dat een hardnekkige traditie standhoudt en dat de kermis in de woonkern van start kan gaan met enkele duivenvluchten, een muziekfeest en een coverband. Aan de vooravond vond al een stadsrun plaats en een optreden van Guy Swinnen, de frontman The Scabs.

News

's Lands oudste duivenmelker trakteert op duivenvlucht voor zijn 99ste verjaardag

Clement Van Haute heeft voor zijn 99ste verjaardag alle leden van de club ‘Doe wel en zie niet om’ getrakteerd op een door hem gesponsorde vlucht. Ook vorig jaar deed hij dat al.

News

Laagdrempelig Kunst in Lege Huizen ontvangt Cultuurprijs

Op de Guldensporenviering in het GC Hof ten Hemelrijk wordt traditioneel de cultuurprijs uitgereikt en de nieuwe dorpsdichter aangeduid. De prijs ging naar ‘Kunst in Lege Huizen’. Een nieuwe dorpsdichter is er niet. Nele Maes blijft nog een jaartje.

News

Vlaams Belang Opwijk-Mazenzele beloont inwoners die Vlaamse Leeuw uithangen

Het Vlaams Belang roept de inwoners van Opwijk al jaren op om op 11 juli de leeuwenvlag uit te hangen. Wie daar gehoor aan geeft, wordt beloond.

News

Brandweerman Johan Van Hove overleden

Brandweerman Johan Van Hove is op 9 juli op 53-jarige leeftijd aan kanker overleden. Johan Van Hove kwam in dienst bij de vrijwillige brandweer van Opwijk op 1 maart 1992. Later behaalde hij ook het brevet in de dringende geneeskundige hulpverlening, waarna hij meedraaide als ambulancier in de brandweerpost in Asse. Johan's uitvaart vindt plaats op zaterdag 14 juli 2018 om 10u00 in de Sint-Pauluskerk in Opwijk.

Alert

Flore De Ridder is jongste telg in viergeslacht

In Opwijk maakte de kleine Flore De Ridder, geboren op 10 maart, een viergeslacht in rechte lijn compleet met moeke Jolien Van Lierop (29), oma Christel Pots (53) en meter Celestine Moeyersoon (81). Peters van Flore zijn de bekende Opwijkenaars Jan De Ridder, die broer is van vake Ward, en Yordi Van Lierop, brandweerman in Opwijk.

Alert

Inzet investeert in zitbank Natuurpunt IJsvogel

Inzet legde driehonderd euro neer als cofinanciering van een zitbank in een natuurreservaatje van Natuurpunt IJsvogel langs de Puttenbeek. Het reservaat en de bank zijn te bereiken via de Molenbeekstraat of een veldweg van Mansteen naar de rietkraag. Het werd een mooie, stoere zitbank in inheems acacia. De bank werd gemaakt door een sociale werkplaats in de schoot van Natuurpunt.

Leisure and hobby

Scholen krijgen centen voor acties tegen zwerfvuil

Het Vlaams project Mooimakers doneert 5.060 euro aan zes Opwijkse scholen die acties hebben opgezet tegen zwerfvuil.

News

Scholen kijken uit naar charter tegen kansarmoede

De kans dat een kind tussen nul en drie jaar vanaf de geboorte opgroeit in een situatie van kansarmoede is opnieuw gestegen, ook in Opwijk. Het gemeentebestuur en de scholen willen daar iets aan doen.

News
Download