Euhm, what did I want to say again...
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Lien Casier trekt lijst CD&V-Plus

CD&Vplus trekt in Merchtem naar de kiezer met 13 vrouwen en 12 mannen, met een 18 en 81-jarige, uit alle hoeken van Merchtem. Het is een lijst van CD&V'ers en onafhankelijken.

News

Amateurbrouwers zijn ambitieus: “Straks zijn we in meer landen vertegenwoordigd dan AB InBev”

Al tien jaar zijn ze bezig om hun Kroeger-bier op de kaart te zetten, en sinds kort zijn Peizegemnaars Kristof Cooremans (51), Roel Van de Voorde (49) en Gert Van Achter (49) erin geslaagd om hun brouwsel in twaalf horecazaken te laten schenken. “Maar we blijven dat doen als vzw”, luidt het. “De opbrengst van ons werk gaat naar het goede doel.”

News

Johan (51) geschrapt van lijst omdat hij bericht van Vlaams Belang likete, maar daar laat hij het niet bij

Johan Van de Voorde (51) is geweerd van de Merchtemse lijst van CD&V-Plus omdat hij een bericht van Vlaams Belang had gedeeld op Facebook. “Maar ik ben geen racist, noch een lid van Schild en Vrienden”, zegt de man. “Ik zal in 2024 wel mijn eigen partij oprichten.”

News

“Binnenkort zijn we in meer landen vertegenwoordigd dan Inbev”

Al tien jaar zijn ze bezig om hun ‘Kroeger'-bier op de kaart te zetten en sinds kort zijn ze erin geslaagd om ‘Kroeger’ in twaalf horecazaken te laten schenken. “We willen groeien, maar we blijven een vzw, de opbrengst gaat naar het goede doel.”

News

Bijna iedereen te snel in Hamme

Op 17 september werd tijdens de avondspits een snelheidscontrole gehouden in Hamme, op de sluiproute van Zellik en Relegem. In de Sint-Guduladreef (max. 30 km/u) reden 12 van de 18 voertuigen te snel. Hoogst gemeten snelheid was 55km/u. In de Lindestraat (max. 30 km/u) reden 28 van de 34 voertuigen te snel. Maximum gemeten snelheid was 58 km/u.

Traffic

KLJ verkocht meer dan 200 azalea's voor Kom Op Tegen Kanker

KLJ Merchtem, dat zo'n 130 leden telt, verkocht opnieuw meer dan 200 azalea's voor 'Kom Op tegen Kanker'. De leidingsploeg zette drie verkooppunten op aan de Varkensmarkt in Merchtem, het Torenhof in Brussegem en 'Bij Noten' in de Stationsstraat. KLJ Merchtem neemt al jaren deel aan de plantjesverkoop ten voordele van Kom Op Tegen Kanker.

News

Opmerkelijke woning Edelweiss in ere hersteld

Meteen verliefd waren ze, Elly Wynants en haar man Wouter Van Houtte. Niet alleen op mekaar, maar ook op de woning ‘Edelweiss’ aan het Sas aan de Brusselsesteenweg in Ossel. Ze kochten en renoveerden de karaktervolle woonst uit 1932.

News

Dan toch niet welkom op kieslijst door ‘extreem Facebookprofiel’

N-VA-Merchtem komt op met een onvolledige lijst met 19 kandidaten. Toch werd één kandidaat niet weerhouden. Herwin Leemans (50) was eerst gevraagd, maar later geschrapt “omwille een extremistisch Facebookprofiel”. Dat is wel aangepast.

News

Toch niet welkom op kieslijstdoor ‘extreem Facebookprofiel’

N-VA-Merchtem komt op met een onvolledige lijst met 19 kandidaten. Toch werd één kandidaat niet weerhouden. Herwin Leemans (50) was eerst gevraagd, maar later geschrapt “omwille een extremistisch Facebookprofiel”. Dat is wel aangepast.

News

Auto van dierenarts gestolen: grote zorgen om levensgevaarlijk euthanasiemedicijn

In Merchtem werd de wagen van dierenarts Filip De Bosscher gestolen. “Dat is al erg, maar ik maak me meer zorgen om de medicijnen die erin lagen”, zegt hij aan RINGtv. Het gaat om zware verdovende middelen die gebruikt worden bij de euthanasie van dieren en ook levensgevaarlijk kunnen zijn voor de mens.

News
Download