No ads in your feed, and it will always stay that way!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Platina jubileum voor Arthur en Georgette

Arthur Van Den Eynde (91) en Georgette Van den Eede (88) hebben hun 70ste huwelijksverjaardag gevierd. Het college kwam het platina echtpaar persoonlijk gelukwensen. Arthur is de half-broer van schepen Paul Van Den Eynde en was heel zijn leven actief in de groentenhandel waarin hij werd bijgestaan door Georgette.

News

KSA en Scouts organiseerden opnieuw Sinterklaasetentje voor lokalen

De VZW "ten Anckere" organiseerde opnieuw het Sitnerklaasetentje voor de lokalen van KSA, Scouts en AKABE. Op het menu stond heerlijk kalkoengebraad, stoofvlees en vegetarische balletjes in tomatensaus. De Sint kwam ook langs had een verrassing bij voor ieder kindje. Op de foto: enkele van de vele vrijwilligers die helpen tijdens het restaurant.

News

Koelwagen en auto uitgebrand door defect koelsysteem

In de nacht van zaterdag op zondag vatte in de Brussegemkerkstraat achter de kerk in Brussegem (Merchtem) een lichte vrachtwagen vuur door een kortsluiting in de koelinstallatie. Het vuur sloeg over naar een andere geparkeerde wagen, die ook in de vlammen opging. Politiewoordvoerder commissaris Fred Scrayen van de zone AMOW: "Volgens de brandweer gaat het om een accidentele brand zonder kwaad opzet. De brandweer kon het vuur ook snel blussen. Er vielen geen gewonden. Beide voertuigen zijn wel vernield."

Alert

Al 13 paarden stierven dit jaar aan esdoornvergiftiging: "We willen iedereen waarschuwen"

Het aantal paarden dat dit jaar stierf door esdoornvergiftiging, ligt met 13 veel hoger dan vorig jaar, toen slechts één dier hieraan bezweek. Dat blijkt uit de opnames van zieke paarden in Dierenkliniek De Morette in Ternat. Ook veulen Savanna van Rani (15) overleefde het niet.

News

Lien (32) dacht aan naailes of muziek als nieuwe hobby. Het werd eerste schepen

Architecte Lien Casier (32, CD&V-Plus) uit Peizegem wordt eerste schepen in een coalitie met Lijst 1785. De christendemocraten zaten in Merchtem liefst 18 jaar in de oppositie. “Een mandaat als schepen is een job. Ik zal daarvoor tijd vrijmaken.”

News

Concordia haalt loftrompet boven

De Koninklijke Muziekvereniging Concordia Merchtem haalde tijdens het Sint-Ceciliafeest de loftrompet boven en vierde verschillende leden. Zijn 50 jaar lid: Jean Paul Van Hoeck, Agnes Thomas ( in verlenging van lidgeld Hubert De Plecker). 45 jaar lid: Gert De Block, Liliane Van Campenhout, Emiel Genot, Willy Robijns, Gerrit Franken. 40 jaar lid: Eric Biesemans, Theo Teugels, Walter Teugels, Hugo De Backer, Louis Spinnoy, Henri Kallaerts. Ook Jos Verhaegen (35 jaar lid) en Rien Robberechts (20 jaar lid) zijn gevierd.

News

Wereldwinkel moet sluiten: kosten te hoog

Eind januari gaat de Oxfam Wereldwinkel aan de kerk in Merchtem dicht. Al 44 jaar baten vrijwilligers de winkel uit, maar de omzet loopt terug terwijl de huurkosten dezelfde blijven. “Het werd financieel onhoudbaar.”

News

Snelheden tot 208 km per uur, dit is de gevaarlijkste weg in Vlaanderen: “Ongelofelijk dat er nog geen doden vielen”

Een rechte weg tussen het centrum van Merchtem en dat van Wolvertem, in Vlaams-Brabant. Tussen die twee dorpskernen in mag je over een afstand van nog geen 4 kilometer 70 km/u. rijden. En toch worden hier om de haverklap duizelingwekkende snelheden gemeten. Record: 208 km/u. of 138 km/u. te snel. Welkom op de weg met de zwaarste snelheidsovertredingen in Vlaanderen.

News

Kerstshoppen in Peizegem vanavond

Vanavond, vrijdag 30 november 2018 kan je kerstshoppen in de parochiezaal, Nieuwbaan in Peizegem. Je kan er van 18 tot middernacht terecht voor Lifestyle, Geschenken, Decoratie, Diamond Painting, Juwelen, Cosmetica en nog veel meer. Zo'n 25 lokale handelaars brengen je alvast in de kerststemming. Er loopt ook een actie voor De Warmste Week ten voordele van Levedale vzw. Daarvoor wordt gevraagd om rosse muntjes te schenken.

News

Conflict tussen gemeente Merchtem en Bpost escaleert

“Alle rondes in Merchtem zijn verzekerd, de dienstverlening loopt weer goed.” Bpost reageert op de furieuze uithaal van burgemeester Eddie De Block (Open VLD) en die slaat keihard terug: “Dat Bpost eens met de mensen hier praat over hun diensten.”

News
Download