Overschotten uit de moestuin kan je hier ook kwijt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Rotary en Natuurpunt planten bomen tegen klimaatverandering

Vrijwilligers van Rotaryclub Meise-Bouchout en Natuurpunt Merchtem hebben 166 haagbeuken aangeplant in de dreef tussen het kasteel van Wolvendael en de Sint-Jan de Doperkerk van Ossel. Daarmee vormen ze de verbinding met de ‘Geboortelaan’ die er in 2009 werd aangelegd. De initiatiefnemers willen zo ook hun steentje bijdragen om klimaatverandering tegen te gaan.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Samensmelting gemeente-diensten in hoge versnelling

De diensten van OCMW Merchtem worden vanaf 3 april geïntegreerd in het gemeentebestuur. Het personeel wordt verspreid over drie campussen. Dit betekent dat er voor de inwoners van Merchtem een en ander verandert.

Nieuws

Rotary en Natuurpunt planten bomen tegen klimaatverandering

Vrijwilligers van Rotaryclub Meise-Bouchout en Natuurpunt Merchtem hebben 166 haagbeuken aangeplant in de dreef tussen het kasteel van Wolvendael en de Sint-Jan de Doperkerk van Ossel. Daarmee vormen ze de verbinding met de 'Geboortelaan' die er in 2009 werd aangelegd. De initiatiefnemers willen zo ook hun steentje bijdragen tegen de klimaatverandering.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

“Niet bij de les in de eerste helft”

Bij de rust was het met 4-0 al boeken dicht voor HOWM. “Na enkele minuten slikten we al een vermijdbare goal en zowat gans de eerste helft waren we niet bij de les”, zegt verdediger Joren Van Keer. “We zaten nooit in de match, terwijl de thuisploeg er voluit tegenaan ging. Tijdens de rust heeft de coach ons toch wakker gekregen en daarna was er beterschap, maar scoren lukte niet. Dit was niet de ploeg van de voorbije weken. We staan terug met beide voeten op de grond en het is duidelijk dat we moeten blijven werken om punten te pakken. Verschillende concurrenten deden dat wel en dat wil zeggen dat het volgende week tegen Vlamertinge beter moet zijn.”

Nieuws

Controle op Wolvertemsesteenweg: 8000 euro inning van belastingsachterstallen

De douane, Vlaamse Belastingsdienst (VlaBel), De Lijn en Politiezone AMOW hebben op de Wolvertemsesteenweg in Merchtem afgelopen donderdag 15 maart een verkeersactie gehouden. De resultaten zijn flagrant: Vlabel inde voor liefst 8.000 euro aan achterstallige verkeersbelasting. Twee voertuigen waarvan de eigenaars de belasting al lang niet betaalden en een achterstand van samen 4.500 euro hadden, zijn getakeld. De Lijn controleerde de de passagiers op 18 bussen. Eén passagier kreeg een boete. De politiezone AMOW schreef 28 processen-verbaal uit, onder andere voor vervallen technische keuring, niet dragen van de gordel, gsm-gebruik achter het stuur, geen rijbewijs hebben, enzomeer.

Politie en veiligheid
Wegen en verkeer
Nieuws

Levedale klaar voor 20ste Paasrestaurant

Op zaterdag 24 maart vanaf 17.30u en op zondag 25 maart vanaf 11.30u organiseert Levedale reeds voor de 20ste keer het Paasrestaurant in het Vandenberghecentrum, Brusselsesteenweg 71a in Meise. Levedale is het een woon- en begeleidingscentrum voor volwassen vrouwen en mannen met een lichte, matige of ernstige (verstandelijke) beperking. Momenteel begeleidt Levedale een 70-tal bewoners. Momenteel begeleidt Levendale wij een 70-tal bewoners en cliënten in de vestigingen in Meise-Wolvertem, Grimbergen, Merchtem en Londerzeel-Steenhuffel. Levedale is geen “ver-van-mijn-bed-show”, want het zijn de gemeenten Meise, Londerzeel, Kapelle-op-den-Bos, Merchtem en Grimbergen die van bij het begin betrokken waren en nu nog steeds zijn vertegenwoordigd in de Raad van Bestuur.

Nieuws

Hicham (47) maakt droom waar: “Eerst poetste ik toiletten, toen werd ik agent en nu heb ik een film gemaakt”

Het gaat de 47-jarige politieagent Hicham Mabrour voor de wind. Afgelopen weekend stelde hij zijn kortfilm La Fille d’Allochtone voor, en daarmee realiseert hij zijn grote droom. “Maar ik heb er diep in eigen zak voor moeten tasten”, zegt de Marokkaanse Merchtemnaar.

Politie en veiligheid
Nieuws

“Met volle goesting bijgetekend”

“Ik heb met volle goesting bijgetekend”, zegt spits Conor Laerenbergh, al goed voor 11 goals. “Er was interesse maar de coach, zijn manier van voetballen en hoe hij me kan prikkelen, hebben de doorslag gegeven. Het loopt het ook lekker, niet alleen voor mij, maar voor heel de ploeg. Mijn doelstelling blijft 15 keer scoren dit seizoen. We staan er nu iets rianter voor en ik vind dat we met deze groep niet naar onder moeten kijken, maar wel iedere keer moeten proberen om de ploeg die voor ons staat te kloppen. Merelbeke wordt weer een zespuntenmatch. Als we even scherp starten als zondag tegen Stekene en ons huidige niveau aanhouden, dan moet het ook daar lukken.”

Nieuws

Ten Bos verzamelt dopjes voor opleiding blindegeleidehonden

De kinderen van de Gemeentelijke Basisschool Ten Bos in Peizegem werken rond het thema 'water' en verzamelen zoveel mogelijk dopjes van waterflesjes ten voordele van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden. Dat kan met de opbrengst van de verkoop ervan blindgeleidehonden opleiden.De kinderen kregen ook het bezoek van Kris met zijn blindgeleide hond Gwenny,

Nieuws

Raadslid Luc Ceulemans (50) overleden

Gemeenteraadslid Luc Ceulemans (50, jaar sp.a-LVB) is overleden. Hij was al een tijd ziek en werd opgevangen in palliatieve zorg. Ceulemans was raadslid onder de vleugels van de Lijst van de Burgemeester. Ceulemans was jarenlang actief voor de sp.a in Merchtem. Hij zetelde in de meerderheidsfractie van 2007 tot 2012 en van 2015 tot heden. Hij sprong onder meer in de bres voor de pendelaars en startte in 2011 mee een petitie op tegen de sluiting van het station van Merchtem en de verbetering van de dienstverlening van de NMBS. Die petitie kreeg meer dan 2000 handtekeningen en het station bleef tijdens de spitsuren open. Ceulemans raakte bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 met 320 voorkeurstemmen niet rechtstreeks verkozen, maar kwam wel in de gemeenteraad via opvolging toen Dirk Legroux in 2015 ontslag nam en directeur van de Tuinbouwschool werd. Volgens de opvolging binnen LVB volgt Lan Tran Thu binnenkort de Luc Ceulemans op. Zij behaalde 231 stemmen in 2012 en is daarmee elfde (en laatste) opvolger op de lijst.

Nieuws
Download