Carpe diem!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Anderstalige kinderen krijgen ‘Boekenbende’-diploma

Vijftien anderstalige kinderen uit Merchtem hebben hun Boekenbende-diploma gekregen. De voorbije maanden kregen de kinderen bezoek van een Nederlandstalige vrijwilliger die bij hen thuis kwam voorlezen. Het project ‘Boekenbende’ gaat uit van de provincie Vlaams-Brabant en de integratiedienst van Merchtem, die via voorlezen het gemakkelijker willen maken om Nederlands te leren.

Babysitting

Gemeenteraad stelt zich vragen over promotie Zanzibar in infoblad

De heisa over Zanzibar krijgt een fameus staartje. Niemand wil de populaire Zanzibar af- of aanvallen, maar er zijn onder andere vragen over een artikel van het commerciële initiatief in het Gemeentelijke Infoblad (GIL).

News

Zomerbob van start in zone AMOW

De politiezone AMOW startte afgelopen weekend met de ZomerBOB-campagne. In Zellik werden zo 147 bestuurders gecontroleerd. Twee bestuurders hadden teveel alcohol gedronken. Eén rijbewijs werd voor 6 uur ingetrokken, één voor 15 dagen. Er was ook een bestuurder onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken. De politie nam ook een niet verzekerd voertuig in beslag en er waren nog verschillende processen-verbaan onder andere voor drugsbezit, rijden zonder rijbewijs of gordel of zonder schouwingsbewijs. In Wemmel werden 152 bestuurders gecontroleerd. Drie bestuurders bliezen 'alarm'. Hun rijbewijs werd voor 3 uur ingetrokken. Twee bestuurders bliezen positief, hun rijbewijzen werden voor 6uur en 15 dagen ingetrokken. Er waren ook verschillende andere processen verbaal onder andere voor het niet bijhebben van rijbewijs en niet dragen van de gordel. In Opwijk zijn 45 bestuurders gecontroleerd, het rijbewijs van twee bestuurders werd tussen 3 en 6uur ingetrokken wegens het rijden onder invloed.

Traffic

Burgemeesters buurgemeenten op voet van oorlog over populaire pop-upbar

De verhuizing van de populaire pop-upbar Zanzibar van Linthout (Merchtem) naar Steenhuffel (Londerzeel) leidde tot een open oorlog tussen burgemeesters Eddie De Block (Open VLD) en Nadia Sminate (N-VA). De zomerbar lokte vorig jaar duizenden bezoekers.

News

“Geen propaganda voor het kaatsen”

Herleving won thuis met 13-0 tegen Terjoden. Om vijf voor vijf was de klus al geklaard, want de bezoekers waren veel te zwak. “Het was nooit een wedstrijd en zeker geen propaganda voor het kaatsen”, vertelt achterman Jochen Van Kerckhove. “We hebben nu 24 op 24 en normaal gezien zou de titel al wenken. Er wacht ons echter nog de play-offs en daarin blijft het toch opletten. Maar we moeten terug hogerop, want in deze reeks is er te weinig tegenstand. Volgend weekend spelen we niet door onze barbecue. Een week later treffen we op zaterdag tweedenationaler Blicquy. We spelen al om 10u. door de namiddagwedstrijd van de Rode Duivels . Dat wordt een goeie test.”

News

Merchtem verspreidt 'Red-mijn-huisdier-sticker'

Vaak worden huisdieren vergeten bij een woningbrand. Daarom lanceert het gemeentebestuur van Merchtem een 'red-mijn-huisdiersticker.' Inwoners kunnen sinds kort zo'n sticker op hun raam, deur, brievenbus of een andere zichtbare plaats kleven. "Dankzij de sticker kan de brandweer meteen zien dat er huisdieren in de woning aanwezig zijn. Dat is uiteraard geen garantie om ze te kunnen redden, maar dit levert wel nuttige informatie op voor de brandweer.", vertelt schepen van sociale zaken en welzijn Maarten Mast (LVB) die met de hond 'Nala' de eerste sticker op een woning in Merchtem mocht kleven (zie foto). De stickers zijn gratis af te halen aan het snelloket van campus Gasthuisstraat en campus Nieuwstraat in Merchtem. Er zijn er duizend gedrukt.

Alert

Dieven zetten gestolen reptielen en vogelspin netjes af voor schoolpoort

Na drie weken kregen de dieven van vijf exotische dieren berouw – en vooral schrik – dat ze gepakt zouden worden. Ze brachten de gestolen spin, twee slangen, een gekko en een agame terug. De daders dropten de dieren in hun terrarium aan de schoolpoort.

Alert

En plots staan er terraria met gestolen exotische dieren voor de deur

Na drie weken kregen de dieven van vijf exotische dieren berouw – en vooral schrik – dat ze gepakt zouden worden. Ze brachten de gestolen vogelspin, twee slangen, een gekko en een agame terug. De daders dropten de dieren in hun terrarium aan de schoolpoort.

Alert

Rusthuisbewoners halen plonsbad boven

In rustoord Ter Stelten lieten ze zich niet verrassen door de zomerse temperaturen van voorbije week en ook komende dagen. OCMW-voorzitter Julie Asselman (Open VLD): “Als het te warm wordt, dan halen we de opblaasbare plonsbaden boven en kunnen de rustoordbewoners pootje baden. Het initiatief werd alvast op gejuich onthaald.”

News

Concordia brengt serenade aan gewezen voorzitter

Koninklijke Muziekvereniging Concordia heeft een serenade gebracht voor Luc De Knijf, gewezen voorzitter en bestuurslid van Concordia, naar aanleiding van zijn negentigste levensjaar. “Luc is lid geworden van Concordia in 1946, hij zat in het bestuur van 1966 tot 2010 en was voorzitter van ‘94 tot 2001. We zijn hem enorm dankbaar voor die inzet. Een serenade was het minste wat we kunnen doen.”

News
Download