Je kan aanstootgevende berichten ook rapporteren
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Driekoningen week uitgesteld door slecht weer

De buurtbewoners van de Galgestraat - bovenste deel - hebben hun derde driekoningenfeest een week uitgesteld wegens het slechte weer. “Het was het feest van ‘De verdwaalde Drie Koningen”, lacht buurtbewoner Eddy Cooremans. “Maar het was de moeite waard: het was een prachtige dag en de buren waren massaal aanwezig en genoten van lekkere wafels, soep, glühwein en jenever bij een kille avond.

Nieuws

Tien zakken zwerfvuil in centrum opgeruimd

Een 10-tal vrijwilligers van de jeugdafdeling van de Koninklijke Steltenlopers ruimden zwerfvuil in het Merchtemse centrum op. Ricardo Pieters (24) en Tibo Van Buggenhout (14): "We vulden 10 zakken met zwerfvuil en vonden de meest gekke dingen: een kapotte stofzuiger, een schoen, paraplu, plastiek, blikjes en massa's sigarettenpeuken. De jeugdverenigingen ruimen het centrum via een beurtrol op.

Nieuws

“Jammer dat we de kansen lieten liggen”

HO Wolvertem Merchtem had het aanvankelijk niet onder de markt tegen een vinnig Wervik. “Ons eerste halfuur was niet goed,” aldus Robbe Vandevoorde, “misschien ons minste sinds Haydock hier trainer is. We raakten aanvankelijk niet in de match, maar dan herpakten we ons. Na de rust en de verzorging van doelman De Brouwer kwamen we op winst. Amper een minuut later kon het 2-0 zijn, maar die tweede strafschop werd gemist. Kort daarna kreeg Lapage een unieke kans, maar ook die ging er niet in. Vlak daarop viel de gelijkmaker. Over 90 minuten gezien is de uitslag logisch, maar het is spijtig dat we de kansen om het af te maken lieten liggen.”

Nieuws

Jongeren die niet kunnen leven zonder Facebook? Pelgrimstocht op zoek naar zingeving, kan helpen

Pater Karel Stautemas verzamelde een tiental vrijwilligers rond zich om met de steun van de Abdij van Grimbergen een jongerenwerking op te richten die pelgrimstochten organiseert. De werking krijgt nu vorm in een vzw.

Nieuws

“Voluit kunnen trainen doet deugd”

Hij klinkt echt opgelucht, maar dat kan ook moeilijk anders voor Niels Houman ,want al sinds de voorbereiding is hij buiten strijd. “Twee weken voor de winterstop herbegon ik en nu kan ik voluit meetrainen”, zegt de Brussegemnaar. “Vrijdag speelde ik met de beloften en dat deed deugd, want toen ik uitviel, zag ik het niet meer zitten. Ik beet door en een bezoek bij de osteopaat maakte duidelijk dat het ook een mentale kwestie is. Ja, je zou het kunnen vergelijken met Kompany. Ik mag er niet aan denken dat ik opnieuw een blessure zou oplopen, maar nu ben ik zelfverzekerder. Momenteel draait het team lekker, dat legt ook geen druk op mijn schouders.”

Nieuws

Drie nieuwe voertuigen voor zone AMOW

Het politiecollege van de zone Asse, Merchtem, Opwijk, Wemmel (AMOW) besliste om drie nieuwe voertuigen aan te kopen. Het gaat om een politiemotor van het merk BMW, een politiecombi van het merk Volkswagen en een personenwagen van Peugeot. De zone voorziet 105.000 euro voor de aankoop.

Politie en veiligheid
Wegen en verkeer
Nieuws

Erevoorzitster van Concordia overleden

Jeanne Van Ginderachter overleed thuis in Meise. Ze was erevoorzitter van de Koninklijke Muziekvereniging Concordia en de enige dochter van voormalig brouwer van de Merchtemse Ginder-Ale Jozef Van Ginderachter.

Nieuws

Kapster Nora ziet een van de dieven die ze zelf kliste vrijkomen: “Onbegrijpelijk!”

Kapster Nora van kapsalon Sissori aan de Langensteenweg in Merchtem reageert onthutst op de vrijlating van één van de drie boeven die ze in vorig najaar zelf kon vatten. “Onbegrijpelijk”, zegt ze.

Politie en veiligheid
Nieuws

Gepensioneerden beginnen aan nieuw kaartseizoen

De Bond van Gepensioneerden van Hamme organiseerde opnieuw een gezellig samenzijn in de Gemeentelijke Feestzaal in de Sint-Guduladreef. Daar kwamen zo'n vijftig senioren samen om te kaarten, een gezelschapsspel of volksspel te spelen. Er werd ook gebabbeld bij een koffie en een hapje. Elke tweede dinsdagnamiddag van de maand komen de senioren in 2018 samen. Meer info via tel. 02-460.36.54.

Nieuws

“Het wordt zondag puzzelen”

“Ik gaf eerder al aan dat januari voor ons een moeilijke maand zou worden,” aldus trainer Meersman. “Ik heb een jonge ploeg en veel jongens zijn nu aan het studeren. Daardoor kregen anderen hun kans, maar de oefenpot tegen Mollem maakte meteen duidelijk dat ik zal moeten puzzelen. Er resten mij nog slechts twee verdedigers, alle andere zijn om diverse redenen afwezig. Dat wordt roeien met de riemen die voorhanden zijn. Het is misschien “maar tegen” Asse-ter-Heide, maar de heenmatch leerde ons dat het toch opletten wordt. We wonnen daar met het kleinste verschil, maar thuis moeten we, gehandicapt of niet, voor de drie punten gaan!”

Nieuws
Download