Hoplr is een privé initiatief dat vertrekt vanuit de buurtbewoners
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Geuzeneuze presenteert 56 biersoorten op kermis

Een hele kermis lang kan je op de stand van Geuzeneuze van 19 tot 27 augustus streekbieren proeven. De Merchtemse bierproeversvereniging stelt er niet minder dan 56 verschillende soorten bier voor. Elke dag zijn er 24 soorten te proeven, telkens rond een thema of brouwerij. De kaart wordt dagelijks ook aangepast met extra bieren. Op zondag 20 augustus komen de bieren van Brouwerij Ambassadeur Pajot aan bod. Op maandag is het de beurt aan Brouwerij Basanina. Op jaarmarktdag, dinsdag 22 augustus kun je proeven van de bieren van Brouwerij 't Verzet. Woensdag prikkelen de bieren van Brouwerij Triporteur de smaakpapillen en op donderdag 24 augustus serveert Geuzeneuze bieren met spontane gisting. Trappistliefhebbers moeten zeker vrijdag 25 augustus eens passeren en er is ook aan de vrouwen gedacht: op zondag 27 augustus wordt de kermis afgesloten door Geuzeneuze met het thema 'vrouwen en bier'. Goed om weten: het Merchtems Neuzeke 2017, een brouwsel dat Geuzeneuze zelf liet brouwen, is iets minder bitter dan de vorige editie.

Nieuws

“Ik droom van een podiumplaats”

De Merchtemse aspirant Tom Crabbé liet in Merchtem al zijn vijfde overwinning optekenen en start als één van de outsiders bij de U13 op het BK in Deftinge. “Ik droom van een podiumplaats en geef alvast het beste van mezelf. Ik begon bij de 10-jarige miniemen te koersen in navolging van een vriend met wie ik aan judo deed. Koersen bleek al snel leuker. Op het Vlaams Kampioenschap haalde ik brons, die me laat dromen dat ik ook op het BK de top-drie kan halen. Elke koers start ik sowieso om te proberen winnen. Ik rijd graag bergop en Deftinge serveert toch een golvende omloop. Ik koos voor moderne humaniora in Sint-Donatus. Latijnse valt moeilijker te combineren met koers.”

Vrije tijd en hobby

Vandalen zetten wei onder water, paarden op het nippertje gered van verdrinkingsdood

Verschillende paarden op een weide in Breestraeten werden dinsdagavond op het nippertje van de verdrinkingsdood gered. De plotse wateroverlast werd wellicht veroorzaakt door vandalen.

Nieuws

“Ik stop, maar blijf wel ter beschikking”

Volgend weekend speelt Herleving Brussegem zijn twee laatste thuismatchen van het seizoen, meteen ook het afscheid van klein-midden Davy van Kerckhove (36), want die hangt op het einde van deze competitie de handschoen aan de haak.

Nieuws

Geuzeneuze presenteert 56 biersoorten op kermis

Op de stand van Geuzeneuze kan je van 19 tot 27 augustus streekbieren proeven. De Merchtemse bierproeversvereniging stelt er tijdens de kermis niet minder dan 56 soorten bier voor.

Nieuws

Merchtem verwacht in totaal 25.000 bezoekers voor tiendaagse kermis en jaarmarkt

Van vrijdag 18 tot en met zondag 27 augustus is Merchtem in de ban van de kermis. De feestgemeente verwacht naar jaarlijkse gewoonte zo'n 25.000 bezoekers. Burgemeester Eddie De Block (Open Vld) nam in overleg met de politie anti-terreurmaatregelen

Politie en veiligheid

“Tevreden over mijn vorm”

Dario Van Der Heyden won in Merchtem na een solo die hem zijn twaalfde zege opleverde. De Liedekerkenaar trekt zondag als één van de topfavorieten naar het BK in Deftinge.

Nieuws

Merchtemse Poort blijft zeven dagen op zeven open

Café De Merchtemse Poort in het centrum van Merchtem rechtover het gemeentehuis is overgenomen. “Het blijft een volkscafé, maar we zullen alle dagen open zijn en gaan er met Merchtem Kermis en de jaarmarkt meteen invliegen”, zegt Kenny Willemaers.

Nieuws

Elfde zege voor Dario Van Der Heyden

Een week voor het BK in Deftinge volgde nog een oefengalop op een vlakke Merchtemse omloop. Bij de U15 werd de ontknoping beslecht in een tot veertien renners uitgedund peloton. Milan Vercammen liet Lensworld juichen. Stan De Cruyenaere (Royal Cureghem) en Robbe Joris mochten mee op het podium.

Nieuws

Merchtem maakt zich op voor tiendaags kermisfeest, met anti-terreurmaatregelen

Van vrijdag 18 tot en met zondag 27 augustus is Merchtem in de ban van de kermis. De feestgemeente verwacht naar jaarlijkse gewoonte zo'n 25.000 bezoekers. Burgemeester Eddie De Block (Open VLD) nam in overleg met de politie anti-terreurmaatregelen.

Politie en veiligheid
Download