Hoplr bouwt voortdurend aan nieuwe functionaliteiten voor je buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Komst van politiediensten brengt ‘veiligheidsdorp’ dichterbij

De eerste stappen voor de bouw van een nieuw politiecommissariaat op de Asphaltco-site werden gezet. Met de komst van de politie, het parket Halle-Vilvoorde, het vredegerecht en de al aanwezige brandweerkazerne krijgt zo een echt veiligheidsdorp vorm.

Politie en veiligheid

Ginder-Ale zet tot eind 2017 deur open voor verenigingen

De voormalige bottelarij van de ex-brouwerij Ginder-Ale tussen de Kattestraat en de sporthal, wordt tot eind dit jaar gratis ter beschikking gesteld aan verenigingen of Merchtemse initiatieven. Daarna maakt het complex plaats voor een nieuw project.

Nieuws

Gemeenschappelijk fuifcharter in vier gemeentes

Afgevaardigden van de gemeentes Asse, Merchtem, Opwijk en Wemmel hebben samen met korpschef Kurt Tirez van zone AMOW een nieuw fuifcharter ondertekend. Dat moet een uniforme leidraad zijn voor verenigingen die een fuif willen organiseren.

Nieuws

Vier gemeenten, één fuifreglement

Afgevaardigden van de gemeenten Asse, Merchtem, Opwijk en Wemmel hebben samen met korpschef Kurt Tirez van zone AMOW een nieuw fuifcharter ondertekend. Het moet een uniforme leidraad zijn voor verenigingen die een fuif willen organiseren.

Nieuws

“Overwinning mag er zondag al komen”

Hij is terug, Kevin Jennart, maar de kuitenbijter iop het middenveld draait nog niet op volle toeren. “Eerst was er een blessure; toen ik in de ploeg kwam, werd ik ziek. Dat laatste is nog niet geheel uit mijn lijf. Laat ons zeggen dat ik op 80 procent zit. Zondag zat er misschien iets meer in, maar het kon evengoed niks geweest zijn, dus moeten we eens dringend zien te winnen. Het is nog geen ramp waar we nu staan, maar we zouden eens een serietje moeten kunnen neerzetten om bij de mensen te komen. Een zege zou ook een opsteker zijn voor het moreel. Wat Menen gaat geven is de vraag, want ik weet of ken van die tegenstander niets,” aldus Kevin Jennart.

Nieuws

Prijzen 'Merchtemse Kiekjes' uitgereikt

De winnaars zijn bekend gemaakt van de fotowedstrijd 'Merchtemse Kiekjes'. 21 deelnemers zonden 137 foto's in. In de categorie 'Evenementen' ging de eerste prijs naar Jean-Paul Van den Abeele. In de categorie 'Gebouwen' nam Eddy Bogemans de mooiste foto. Voor het thema 'Landschappen' kaapte het Freddy De Winter de eerste prijs weg. Kristof De Plecker won de eerste prijs voor het thema 'Ossel en Hamme' en Florence Biesemans voor het thema 'Verenigingen in actie'. De winnaars kregen elk een aantal Merchtemse waardebons. Eindwinnaar en maker van het 'Merchtems Kiekje 2017' werd Freddy De Winter. Hij kreeg een aantal extra 'Merchtemse shoppers' ter waarde van 500 euro.

Nieuws

Kruikenburg zegeviert in topper

De Merchtemse opposite Pieter Walravens (21) ging vorig jaar aan de slag bij Kruikenburg nadat hij gevormd werd bij Grimbergen als middenman. De Leuvense student TEW heeft het naar zijn zin in Ternat waar de zege in de topper fel gevierd werd.

Nieuws

“We sloegen geen slecht figuur”

Londerzeel moest de duimen leggen voor Oudenaarde in drie sets, maar coach Benny De Ridder zag zijn team telkens aanklampen tot “money time”. De Merchtemse Justine Delanote is pas zestien, maar proeft al van het grote werk. “Ik speelde bij Wolvertem en Opwijk, maar koos voor JV Londerzeel voor het hogere niveau. Ik speel steevast de reservematch waarna ik in de hoofdmatch soms mag invallen. Ik wil dit jaar zo veel mogelijk bijleren als hoekaanvaller wat mijn positie is. We sloegen geen slecht figuur tegen Oudenaarde en verloren elke set slechts nipt. Onze coach drukte ons op het hart dat we in de terugronde Oudenaarde wel kunnen kloppen.”

Nieuws

“Verdiend gelijkspel tegen titelkandidaat”

HO Wolvertem Merchtem pakte niet onverdiend een punt tegen titelkandidaat Dikkelvenne (2-2). Meteen een antwoord op de lamentabele prestatie van vorige week. Toch blijft het een gegeven dat het defensief nog niet echt snor zit en de fusieploeg, op Grimbergen na, over de meest gepasseerde verdediging beschikt. Arne Verhoeven vond het gelijkspel een correcte uitslag. “De laatste twintig minuten hadden we zelfs het gevoel dat we er nog gingen over gaan. Het eerste halfuur was, met goed voetbal, voor ons. We kregen een strafschop tegen maar die werd gemist. Daarna gaf de ref de bezoekers een hoekschop cadeau, hij wist het immers zelf niet, en net die gaat erin.”

Nieuws

Provincie helpt gemeenten en OCMW's integreren

Merchtem, Steenokkerzeel en Tremelo zijn de eerste drie gemeenten in Vlaams-Brabant die het opleidings- en begeleidingstraject voor de integratie van gemeenten en OCMW's volgen. Gedeputeerde Tom Dehaene (CD&V): "Op 1 januari 2019 moeten alle gemeenten en OCMW's geïntegreerd zijn. Maar deze ingrijpende bestuurlijke verandering is in de praktijk niet zo gemakkelijk te realiseren. Daarom hebben de PIVO-Bestuursschool, ons steunpunt voor e-government VERA en adviesbureau a3o het traject 'Samen-sporen' uitgewerkt waarbij de krachten gebundeld worden. Drie koppel-besturen van gemeente en OCMW volgen deels een gezamenlijk traject en krijgen daarnaast individuele begeleiding. Het resultaat zal zijn dat elk koppelbestuur aan het einde van de rit geïntegreerd is in één nieuw bestuur." Merchtem, Steenokkerzeel en Tremelo hebben momenteel de voorbereiding achter de rug en staan op het punt de integratie uit te voeren.

Nieuws
Download