Waar ligt de parking van Antwerpen?
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Ex-schepen Ella De Neve en Gunther Van Doorslaer stappen zaterdag in huwelijksbootje tijdens Midzomerfeesten

Zaterdag 1 juli stappen Gunther Van Doorslaer -bekend van de plantenzaak in Wolvertem- en ex-Eerste Schepen Ella De Neve in het huwelijksbootje in het gemeentehuis van Wolvertem. Van 17u tot 20 u nodigen ze vrienden en kennissen uit voor een groot volksfeestenin de tent van Meise Boven. Die staat opgesteld in het centrum van Meise voor de midzomerfeesten die duren van vrijdag 30 juni tot zondag 2 juli. Tussen de terrasjes van de plaatselijke horeca door staat er het hele weekend kermis. Op vrijdag na school beginnen is er een Kids Disco Show en is de kermis open vanaf 16u. Op zaterdag 1 juli staat alles dan in het teken van muziek, met optredens van John Dennis en Zova (22u), Sam Gooris (23u), De Romeo's (00u15) en DUK (01u). Tussendoor komt DJ Stafke De Proft de leukste hits draaien. Op zondag 2 juli is er een loopwedstrijd voor de jongsten in het centrum van Meise (13u), aansluitend gevolgd door een optreden van de Ketnetband (15u) en een kinderfilm (16u). Chiro Meise zorgt voor streekbieren op het Kerkplein.

Nieuws

Vier op vijf te snel in Brussegem: twee rijbewijzen ingetrokken

In de Lovegemblokstraat in Brussegem (Merchtem) hield de lokale politie van de zone asse, Merchtem, Opwijk, Wemmel (AMOW) een snelheidscontrole. Er geldt een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur. Van de 49 passanten reden er 40 te snel. De maximum gemeten snelheid was 72 km/u. Er zullen twee rijbewijzen worden ingetrokken. De Lovegemblokstraat wordt vaak als sluipweg gebruikt voor bestuurders die de omleiding voor de werken op de Nieuwelaan willen vermijden.

Wegen en verkeer

Brussegem mag naar de bekerfinale

Herleving Brussegem kwalificeerde zich voor de finale van de Beker van België. Tot grote tevredenheid ook van Gianni Van Daele (22, foto). “We beleefden het ideale weekend”, zegt de koordspeler. “Zaterdag, tegen het sterke Warêt, speelden we misschien wel onze beste match van het seizoen, ondanks de wind en een mindere start. Van 1-4 ging het naar 5-7 bij de rust. De Walen bewezen niet voor niets hoger te staan, maar bij ons was Dieter van Kerckhove outstanding. Alle ballen gingen tot of over de achterlijn en broer Jochen deed daar als achterman niet voor onder. Iedereen speelde secuur, kortom een sterke collectieve prestatie. Enkel spijtig dat ik me aan mijn knie blesseerde door een hard contact met het beton”, aldus Van Daele, die een dag later moest hij afzeggen. Zo moest Luc Bellemans opdraven. Ook de andere koordspeler, Davy Vrijders, ontbrak en dus werd ex-coach Kurt Bloemen opgetrommeld. Ondanks die handicap zette Herleving reeksgenoot Celles opzij. Voor Bloemen leek het alsof hij nog nooit was gestopt en als ex-doelman ging hij voor elke bal.

Nieuws

Koen Verheire doet intrede als priester

Koen Verheire (42) is door de bisschopsraad aangeduid om pater Karel Stautemas op te volgen die, na zestien jaar dienst als pastoor de pastorale zone De Bron (Merchtem, Bollebeek, Mollem) verlaat.

Nieuws

Actiecomité verzet zich tegen vergunningen voor windmolens

Het actiecomité Leefbaar Merchtem-Londerzeel gaat in beroep tegen de vergunningen voor de windmolens in Peizegem: voor de stedenbouwkundige vergunning bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen, voor de milieuvergunning bij de Raad van State.

Nieuws

Nell Van Hansewyck wipt centimeter hoger

Op de Flanders Cup in Lokeren verbeterde Nell Van Hansewyck haar persoonlijk record met 1 cm tot 4,02m. De 20-jarige Merchtemse van OEH werd alleen voorafgegaan door Hanne De Baere met 4,12m.

Nieuws

Land- en tuinbouwers houden hun hart vast voor herhaling van snikhete zomer van 1976

Als het niet snel voldoende regent, dan stevent de landbouw af op een ware catastrofe. In Merchtem meet Johnny Vandewalle nu al de schade op, gezien de recente weerberichten niet meteen voldoende regen voorspellen.

Nieuws

Boeren vrezen herhaling zomer van ’76

Als het niet snel voldoende regent, dan stevent de landbouw af op een ware catastrofe. In Merchtem meet Johnny Vandewalle nu al de schade op, gezien de laatste weerberichten niet meteen voldoende regen voorspellen.

Nieuws

Rustoordbewoners genieten van ontbijt op terras

Ook in rustoord 'Ter Stelten' in Merchtem nemen ze extra maatregelen tegen de hitte zoals extra drinken aanbieden, ijspakketten in bed leggen, ijsjes aanbieden, verfrissende baden, activiteiten die minder inspanning vergen én bewoners mogen buiten eten. Dat laatste laat Francine Van Dooren (foto) zich geen twee keer zeggen. "Ik ben een buitenmens, dit is genieten", zegt ze.

Nieuws

Brussegem ziet concurrenten niet te ver uitlopen

Door de barbecue kwam Herleving Brussegem niet in actie. De concurrenten speelden wel één of twee matchen. Herleving staat nu wel voorlaatste, maar heeft minder matchen gespeeld en het verschil met de achtste, Genappe, bedraagt amper drie punten.

Nieuws
Download