Staat jouw kerstboom al?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Petitie met 2.000 handtekeningen brengt ecoduct dichterbij

Natuurpunt Meise vraagt met een petitie van meer dan 2.000 handtekeningen aan de Vlaamse regering een ecologische verbinding over of onder de A12 in het noorden van Meise. De vereniging vraagt ook boscompensatie.

Nieuws

Rechtzaak Emmerechts in beroep uitgesteld

Oppositieraadslid Roel Anciaux (SP.A-Meise2020) maakte de zaak van Victor Emmerechts al verschillende keren aanhangig op de gemeenteraad. Eind oktober 2014 werd Victor Emmerechts veroordeeld tot twee jaar cel, waarvan drie vierde met uitstel. Daarbovenop werd hij veroordeeld tot een schadevergoeding van 105.000 euro aan de gemeente Meise en een boete van 5.500 euro. Volgens de uitspraak van de rechtbank had hij tien jaar lang misbruik gemaakt van zijn positie om materiaal van de gemeente te verduisteren en gemeentearbeiders in te schakelen voor private werken. Victor Emmerechts, de neef van toenmalig schepen van Openbare Werken en huidig burgemeester Jos Emmerechts, heeft in totaal 25 jaar voor de gemeente gewerkt, maar de wanpraktijken vonden plaats vanaf januari 2000. Oppositieraadslid Roel Anciaux vroeg toen én vraagt nu opnieuw het ontslag van huidig burgemeester Jos Emmerechts in deze zaak. Anciaux: “Ik blijf deze zaak minutieus opvolgen en blijft erop hameren dat alle betrokkenen hun verantwoordelijkheid moeten opnemen. Het gaat over een extreme normvervaging, machtsmisbruik en geen schuldbesef. Die jarenlange diefstallen mogen niet onbestraft blijven. De politieke verantwoordelijken moeten er weet van gehad hebben. De gemeente vraagt dat de sommen waartoe Victor Emmerechts werd veroordeeld, ook effectief worden betaald, want het gaat om een ontvreemding van materiaal dat door de belastingbetaler werd betaald.”

Wegen en verkeer
Nieuws
Nieuws

“We haalden het op karakter tegen Zemst”

Ignace Vandenbroucke nam als trainer bij Meise B over van Kristof Cloots en zette de ploeg weer op de rails. Via een verrassende 1-0-zege tegen nummer drie Zemst springt de nieuwkomer in derde in één ruk naar een veilige dertiende plaats. “We ondergingen wel de wet van de sterkste, maar vingen Zemst goed op. Zemst was de betere ploeg, maar we haalden het op karakter. Naarmate de tijd verstreek en de 0-0 op het scorebord bleef staan, kregen we steeds meer ruimte en groeide ook het geloof in een stunt. Onze eerste echte prik leverde ons meteen een goal op. Deze onverwachte driepunter betekent uiteraard een enorme opsteker in de degradatiestrijd.”

Nieuws

Honderd jongeren niet in orde met fietsverlichting

In deze donkere wintermaanden voerde de Politiezone Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise (K-L-M) zes acties uit in de betrokken gemeenten, met dit jaar als campagnethema “Fiets Licht aan en Gaan". Daarbij werden 658 fietsers op de fietsroutes naar school gecontroleerd. Van 100 jongeren ( tussen 12 en 18 jaar oud ) was de fietsverlichting niet in orde. De provincie Vlaams-Brabant gaf gratis campagnemateriaal ter verbetering van de zichtbaarheid van fietsers op de openbare weg. Het pakket campagnemateriaal bevat onder andere reflecterende fietsplaatjes, posters en fietslichtjes. De politie gaf zo veel mogelijk leerlingen kregen een reflecterend fietsplaatje. De ouders van de kinderen waarvan de fietsverlichting niet in werking of defect was, kregen van de politie een brief waarin werd gewezen op het gevaar. De provincie Vlaams-Brabant en de Politiezone K-L-M roepen jongeren nogmaals op om het fietslicht aan te steken en te gaan, ook in donkere omstandigheden, in levensbelang.

Politie en veiligheid
Wegen en verkeer
Nieuws

Opvang van vluchtelingen in Chirolokalen verboden

Nachtopvang van vluchtelingen in de Chirolokalen van Eversheim is niet mogelijk. Dat heeft het schepen college beslist, “omdat de veiligheid en volksgezondheid niet gegarandeerd kunnen worden”.

Nieuws

“Ik dacht zelfs aan stoppen”

Weer de spanning van een wedstrijd voelen, dat is iets wat aanvaller Dean Ounis al een tijdje moest missen. Zondag was hij er opnieuw bij na acht maanden blessureleed, meer zelfs, hij mocht een groot deel van de tweede helft vol maken.

Nieuws

“Jammer dat we de kansen lieten liggen”

HO Wolvertem Merchtem had het aanvankelijk niet onder de markt tegen een vinnig Wervik. “Ons eerste halfuur was niet goed,” aldus Robbe Vandevoorde, “misschien ons minste sinds Haydock hier trainer is. We raakten aanvankelijk niet in de match, maar dan herpakten we ons. Na de rust en de verzorging van doelman De Brouwer kwamen we op winst. Amper een minuut later kon het 2-0 zijn, maar die tweede strafschop werd gemist. Kort daarna kreeg Lapage een unieke kans, maar ook die ging er niet in. Vlak daarop viel de gelijkmaker. Over 90 minuten gezien is de uitslag logisch, maar het is spijtig dat we de kansen om het af te maken lieten liggen.”

Nieuws

Scholenbeurs lokte honderden (voor)laatstejaars

De scholenbeurs die door gemeentes Meise en Wemmel jaarlijks alternerend in een van beide gemeenten wordt georganiseerd, was opnieuw een succes. Honderden leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar bezochten de vele standen van secundaire scholen om hun studiekeuze te bepalen. Schepenen Monique Vanderstraeten (WEMMEL) en Miel De Boeck (CD&V, Meise) openden de beurs.

Nieuws

Warm Meise zoekt ander lokaal voor nachtopvang vluchtelingen

De aanvraag voor nachtopvang van 10 tot 20 mensen in de chirolokalen in Meise blijft de politiek verdelen. Oppositiepartijen Groen en SP.A Meise 2020 zijn samen met (een deel van) meerderheidspartij CD&V voorstander, N-VA is tegen. Vandaag bespreekt het college het negatieve advies van de politie, maar Warm Meise geeft niet op.

Politie en veiligheid
Nieuws

Sam Van Den Broeck: “Zo goals slikken is jammer”

Ongewild was Sam Van Den Broeck betrokken bij de late gelijkmaker, die bij de bezoekers voor dolle vreugde zorgde.

Nieuws
Download