Rome is niet op één dag gebouwd
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Met volle goesting bijgetekend”

“Ik heb met volle goesting bijgetekend”, zegt spits Conor Laerenbergh, al goed voor 11 goals. “Er was interesse maar de coach, zijn manier van voetballen en hoe hij me kan prikkelen, hebben de doorslag gegeven. Het loopt het ook lekker, niet alleen voor mij, maar voor heel de ploeg. Mijn doelstelling blijft 15 keer scoren dit seizoen. We staan er nu iets rianter voor en ik vind dat we met deze groep niet naar onder moeten kijken, maar wel iedere keer moeten proberen om de ploeg die voor ons staat te kloppen. Merelbeke wordt weer een zespuntenmatch. Als we even scherp starten als zondag tegen Stekene en ons huidige niveau aanhouden, dan moet het ook daar lukken.”

Nieuws

“Op naar plaats tien”

Veel trainers uit de provinciale reeksen, waaronder die van Meise, kijken elke week met een bang hart naar het gebeuren in de derde amateurklasse. Er zouden wel eens veel Brabantse clubs kunnen degraderen, met alle gevolgen van dien voor de reeksen daaronder.

Nieuws

Sportdienst en Meelopers Meise starten opnieuw met Start to run Meise

De dienst sport van de gemeente Meise organiseert vanaf 21 maart 2018 in samenwerking met de joggingclub Meelopers Meise een lessenreeks op de terreinen van het sportcentrum De Nekker van Meise.Aan de hand van een 10-wekenschema wordt opgebouwd naar 5 kilometer en dat elke maandag, woensdag en vrijdag om 19 uur. Sportfunctionaris Dany Geysels : “De ervaring van onze vorige sessies met meer dan 1.000 deelnemers in totaal toont aan dat 70% van de starters ook slaagt in het einddoel”. Inschrijven kan via www.meise.be

Nieuws

HOWM keert terug naar tweede nationale

Wolvertem Merchtem heeft zijn verblijf in eerste provinciale beperkt tot één seizoen. Met nog vier matchen op de kalender zijn de vrouwen van HOWM al zeker van de titel en de promotie naar tweede nationale.

Nieuws

“Vertrouwen nu niet stuk te krijgen”

Wolvertem Merchtem blijft sterk presteren. Het blikte concurrent Stekene thuis in met 1-5. “Geen van beide ploegen wou dit duel verliezen”, zegt assistent-trainer Xavier De Groote. “Wij scoorden vrij vroeg, maar incasseerden dan een vermijdbare gelijkmaker. Daarna ging een met vertrouwen voetballende ploeg naar 1-3 en toen Mpati net voor de rust nummer vier scoorde, zaten we op rozen. De thuisploeg viel dan nog met tien en wij konden rustig op de counter speculeren. We kunnen met gesterkt moreel naar Merelbeke. Er wordt gevochten voor mekaar en nu de meeste transferbesprekingen zijn afgerond, voetbalt iedereen met het nodige lef.”

Nieuws

“Met één punt schieten we weinig op”

Trainer De Backer had het dit seizoen al meermaals gezegd “Tegen de ploegen die naast ons staan in de tabel moeten we proberen te winnen.” Houtem-Oplinter is zo'n team, maar Meise moest zich daar tevredenstellen met een puntendeling. Spits Thomas Van den Boeynants maakte gelijk, maar hij zag een ondermaats Meise tijdens de eerste helft. “We waren precies niet bij de zaak en wellicht zorgde net de druk voor stress in deze belangrijke partij”, zegt Thomas. “We wisten waar we voorstonden en blijkbaar leden we daaronder. Houtem was niet groots, maar dat we er niet konden van winnen zegt ook iets over ons.”

Nieuws

“We hebben nog heel wat punten nodig”

Wat had hij vorige zondag graag mee geknokt in de spetterende partij tegen Menen, maar de geschorste Robbe Vandevoorde moest langs de kant zijn frustraties verbijten. “Het was echt op de scherp van de snee tegen een sterk Menen,” vertelt Robbe Vandevoorde, “maar nu volgen er matchen waar we er met hetzelfde elan moeten tegenaan gaan en ons vooral onthouden van vermijdbare goals.”

Nieuws

“Twee assists, maar ook twee punten verloren”

Moest Wolvertem Merchtem nu tevreden zijn met één punt tegen het sterke Menen (2-2) of had men er twee verloren? Kenzo Rivera, die misschien wel zijn beste match van het seizoen speelde en tekende voor twee assists, vond het een gemiste kans. “Wat wil je als je vijf minuten voor tijd 2-1 voorstaat? Maar de ref liet veel te veel toe, nam verkeerde beslissingen en het was bijwijlen een ordinaire schoppartij. Heb je die aanslag op mij gezien? Ik ging recht op doel af, werd neer gemaaid en had een breuk kunnen oplopen.”

Nieuws

FOTO. Honderd jongeren uit de bol tijdens Lenteoptocht

Met zo'n honderd waren ze, de vrijwilligers van de 9 jeugdverenigingen in Meise die in de bloemetjes gezet werden tijdens de 4de Lenteoptocht. Jeugdschepen Wim Verbeke (LB+): "Elk jaar dankt de jeugdraad de vrijwilligers met een ludieke Lenteoptocht met hapjes en drankjes. Het thema dit jaar is 'Back in time'. Volledig verkleed trokken we en door de straten van Meise, met een praalwagen en muziek.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Lenteoptocht zet vrijwilligers in de bloemetjes

Honderd vrijwilligers van de negen jeugdverenigingen in Meise werden in de bloemetjes gezet tijdens de vierde Lenteoptocht. “Elk jaar dankt de jeugdraad de vrijwilligers met een ludieke Lenteoptocht met hapjes en drankjes”, zegt schepen voor Jeugd Wim Verbeke (LB+). Dit jaar was het thema ‘Back in time’.

Vrije tijd en hobby
Nieuws
Download