Too many emails? You can easily turn them off in your settings
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Hoofd technische dienst steelt materiaal van gemeente en laat ambtenaren privé-klusjes opknappen

Het Brusselse hof van beroep heeft maandag Victor E., het voormalig hoofd van de technische dienst van de gemeente Meise, veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden met uitstel. De zestiger had tien jaar lang misbruik gemaakt van zijn positie om materiaal van de gemeente te verduisteren en gemeentearbeiders in te schakelen voor privé-werken.

News

Werken aan betonplaten starten nog deze week

In de Driesstraat, Kapellelaan, Kleinen Dries en Oppemstraat worden verschillende betonplaten vervangen. De werken starten nog deze week en zullen zo'n tiental werkdagen in beslag nemen. De gemeenteraad keurde het budget van 130.000 euro goed.

Traffic

Woonwagenbewoners vertrokken

De groep woonwagenbewoners die was neergestreken op de parking aan het voetbalveld van Wolvertem, is vertrokken. Burgemeester Jos Emmerechts (LB+) had met gerechtelijke stappen gedreigd als ze de parking woensdagavond niet zouden verlaten. Eerst dachten de woonwagenbewoners naar Merchtem op de parking van de sportsite Dooren te komen staan, maar dat weigerde burgemeester Eddie De Block (Open Vld). Hij liet de parking afsluiten door de technische dienst van Merchtem. De groep trok daardoor verder naar het Pivo in Relegem, waar een speciale parking is voor woonwagens, maar die stond al vol. Daarop vonden ze uiteindelijk een plaats in Neder-Over-Heembeek.

Leisure and hobby

Burgemeesters schuiven ongewenste zigeuners door en zetten zelfs origineel ‘strijdwapen’ in

De site aan het sportcomplex Dooren werd woensdag met een vrachtwagen volledig afgesloten op bevel van burgemeester Eddie De Block (Open VLD). Reden: de komst van Roma-zigeuners die dreigden het gebied in te palmen.

News

Basisscholen zoeken extra middelen via schaalvergroting

Om voorbereid te zijn op de schaalvergroting van de scholen die de Vlaamse regering wil invoeren tegen 2020, zetten scholen uit Wemmel, Meise en Brussel een belangrijke stap.

News

Hier slaat de kieskoorts ongemeen hard toe. “Hij gaf opzettelijk gas en ik moest opzij springen”

De gemeenteraadsverkiezingen zijn nog ruim een maand veraf, maar de kieskoorts in Meise bereikt nu al een ongeziene hoogte. Roger Heyvaert (LB+) diende bij de politie een klacht in tegen Luc Goeman (PRO Meise-Wolvertem) wegens een vermeende poging tot aanrijding. “Volledig uit de lucht gegrepen”, reageert Goeman verbolgen.

Alert

Kieskoorts stijgt tot ongeziene hoogte

De gemeenteraadsverkiezingen zijn nog ruim een maand veraf, maar de kieskoorts in Meise bereikt nu al een ongeziene hoogte. Roger Heyvaert (LB+) diende bij de politie een klacht in tegen Luc Goeman (PRO Meise-Wolvertem) wegens een vermeende poging tot aanrijding. “Volledig uit de lucht gegrepen”, reageert Goeman verbolgen.

Alert

“Louis graag zege geschonken”

Het onverwachte overlijden van materiaalman Louis De Valck (73) sloeg bij de club in als een bom. De spelers hadden hem als eerbetoon graag een zege aangeboden, maar Pepingen Halle bleek een erg taaie klus.

News

Werken Kardinaal Sterckxlaan: weer verkeer mogelijk rondom 't Eiland in Oppem

Vanaf vandaag, maandag 3 september 2018, is er weer verkeer mogelijk rondom 't Eiland in Oppem. De Kardinaal Sterckxlaan is tot aan de Oppemstraat opengezet voor verkeer. Als alles vlot verloopt, zal vanaf 14 september de volledige rijbaan worden opengesteld. De buslijnen 250, 251 en 821 rijden vanaf maandag opnieuw via Oppem.

News

Intercommunale Incovo slankt af

Intercommunale Invoco beperkt voortaan het aantal leden in haar raad van bestuurd waarin nu ook evenveel vrouwen als mannen moeten zitten.

News
Download