Lanceer zeer eenvoudig een idee of initiatief
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Tweede Wonderweekend in Plantentuin op gang getrapt

De Plantentuin van Meise wordt dit weekend overspoeld met joelende kinderen. De tweede editie van Wonderweekend zorgt voor een festivalsfeer, maar dan voor de hele familie. Zeg nu zelf: wat is leuker dan een nachtje in een tent van karton?

Nieuws

Na zoveelste vandalenstreek krijgt Chiro hulp uit onverwachte hoek

De geteisterde Chiro Eversheim kreeg deze week hulp uit onverwachte hoek. Ze kregen een heel bewakingssysteem cadeau .

Nieuws

Krotrock klaar voor duizend bezoekers

Ook dit jaar vindt Krotrock op zaterdag 12 augustus vanaf 14u tot in de late uurtjes plaats in de weide aan de Oppemstraat naast de Ceciliazaal in Wolvertem en net zoals andere jaren verwachten de organisatoren een duizendtal bezoekers, veel ambiance en hopelijk stralend weer. "Ook hebben wij op traditionele wijze ons podium volledig zelf gebouwd met houten balken", zegt Gauthier Baudts. "Het is een lokaal gebeuren, dat ondertussen overgaat op zijn derde generatie vrijwilligers met als doel om muziek te brengen aan jong en oud op een echte weide aan zeer schappelijke prijzen. Info op de facebook-pagina Krotrock of www.krotrock.be

Nieuws

“Graag revanche tegen Sofie Oyen”

Chelsea Vanhoutte verloor in het vijfsterrentornooi van Alken in de halve finale van Sofie Oyen. De A-speelster uit Meise is deze week aan de slag op SDI. “Ik miste tegen Oyen wat frisheid omdat ik die dag in het 25.000-dollartornooi van Koksijde al tegen een Oezbeekse aantrad. Ook op Argayon sneuvelde ik in de halve finale, daar tegen Mikhaela Boev. Ik zou deze week graag revanche nemen tegen Sofie Oyen, maar moet dan eerst voorbij Victoria Smirnova. Ik blijf jagen op het ontbrekende WTA-punt dat me een internationale ranking zou opleveren. Met Wanfercéé-Baulet en Middelkerke resten me twee kansen in eigen land. Mogelijk trek ik naar Tunesië.”

Nieuws

“Onze jongeren krijgen hier speelkansen”

Binnen enkele weken gaat de fusieclub haar tweede seizoen in. De laatste scherpe kantjes van de samensmelting tussen Merchtem en Wolvertem zijn intussen weggevijld en voorzitter Jan Lathouwers legt de lat toch wat hoger dit seizoen.

Nieuws

“Ik kijk uit naar het klimwerk”

Tweedejaars Arne Van Roy beleeft niet zijn gelukkigste seizoen. De Merchtemnaar kreeg de jongste maanden naast fysieke ongemakken ook vaak af te rekenen met technische defecten, zo ook in de interclubwedstrijd in Sterrebeek. “Ik reed lek op een cruciaal moment. Toen ik weer aansloot bij het peloton, was de goede trein vertrokken. In de slotfase trachtte ik met ploegmaat Lars Timmers de brug naar de kop te slaan, maar we raakten er net niet. Er had meer ingezeten dan die 19de plek. Ik voelde mij heel goed. Dat biedt perspectieven voor de mooie driedaagse Aubel-Thimister-Stavelot. Ik kijk uit naar het klimwerk.”

Nieuws

Hawaifuif en Honolulubar in Centrum Meise verwachten opnieuw paar duizenden bezoekers

Sinds jaar en dag organiseert Jeugdhuis Knødde uit Meise hun jaarlijkse Hawaifuif. Dit jaar vindt de openluchtfuif plaats op zaterdag 5 augustus. De namiddag voordien -deze namiddag vrijdag 4 augustus dus- gaan de deuren reeds open voor ‘Honolulu bar’, het concept waarmee de organisatie voor de achtste maal een bredere doelgroep wilt aanspreken. Vorig jaar bleek dit opnieuw een schot in de roos met bijna 2000 aanwezigen. Ook dit jaar nodigen ze de inwoners van Meise uit voor een zomerse vrijdagavond.

Nieuws

Zwemclub Aart Meise valt in de prijzen op BK

Zwemvereniging "Aart" Meise heeft zich als kleine club positief laten opmerken op de Belgische Kampioenschappen zwemmen. Met een delegatie van 6 zwemmers behaalde Aart niet minder dan 5 zilveren medailles op individuele nummers. Rosanne Maes wist dat te doen op de 50 en 100 meter vlinderslag. Nona Hansenne pakte het zilver op de 50, 100 en 200m rugslag. Voor Nona betekent haar tijd van 2:18.06 op de 200 meter rugslag eveneens een selectielimiet voor het Junior Team van de Vlaamse Zwemfederatie. Tenslotte wisten de meisjes van de aflossingsploeg (foto), Nona Hansenne, Femke Lemaire, Rosanne Maes en Jana Van Hemelryck, het brons te veroveren op de 4x100 meter wisselslag.

Nieuws

“Er zat niets anders op dan aanklampen”

Ei zo na sleepte Noah Vandenbranden een mooie ereplaats in de wacht op het BK in Les Lacs de l'Eau d'Heure, maar in de laatste meters kraakte de eerstejaars uit Meise. “Ik was zonder al te hoge verwachtingen naar het BK afgezakt. Ik vreesde immers de snelle opeenvolging van beklimmingen, en het werd inderdaad een heel zware dobber voor mij. Ik heb enorm afgezien. Er zat niets anders op dan zo lang mogelijk aan te klampen. In de finale moest ik zelfs even de rol lossen, maar ik wist de bres te dichten. In de slotronde kon ik goed opschuiven en wilde ik nog spurten om de tweede plaats, maar in de laatste honderd meter plafonneerde ik volledig.”

Nieuws

Recyclagepark Meise sluit van 14 augustus tot 19 september: langere wachttijden in Londerzeel

Van 14 augustus tot 19 september is het recyclagepark in Wolvertem gesloten wegens verbouwingen zodat het recyclagepark voldoet aan de milieuvoorwaarden. Inwoners van Meise kunnen intussen terecht op het recyclagepark van Londerzeel. De openingsuren, tarieven en sorteerregels zijn dezelfde. Hou er wel rekening mee dat er langere wachttijden kunnen zijn.

Vrije tijd en hobby
Download