Hoplr, vertel het voort!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Met positieve instelling naar leider”

Bierbeek-Meise: de eerste tegen de laatste. “We weten dat dit een loodzware opdracht wordt, maar we moeten er positief tegenaan kijken en proberen er het beste van te maken,” aldus Enio Walravens. “We hoorden her en der dat Bierbeek sterk is, maar moeilijk gaat ook. Dat we nog maar één punt hebben staat in schril contrast met onze cijfers van vorig seizoen. Dat had niemand hier verwacht. We verdienden meer, maar ik vind dat het niveau in deze reeks een stuk hoger ligt. Zelf scoorde ik vorig seizoen negen keer, nu hebben we ook minder kansen. In tweede konden we ons aanvallender uitleven, nu moeten we het tactisch anders aanpakken.”

Nieuws

“Overwinning mag er zondag al komen”

Hij is terug, Kevin Jennart, maar de kuitenbijter iop het middenveld draait nog niet op volle toeren. “Eerst was er een blessure; toen ik in de ploeg kwam, werd ik ziek. Dat laatste is nog niet geheel uit mijn lijf. Laat ons zeggen dat ik op 80 procent zit. Zondag zat er misschien iets meer in, maar het kon evengoed niks geweest zijn, dus moeten we eens dringend zien te winnen. Het is nog geen ramp waar we nu staan, maar we zouden eens een serietje moeten kunnen neerzetten om bij de mensen te komen. Een zege zou ook een opsteker zijn voor het moreel. Wat Menen gaat geven is de vraag, want ik weet of ken van die tegenstander niets,” aldus Kevin Jennart.

Nieuws

Nieuwe judomatten op vooravond spaghettiavond judoclub Mansio

Meise kocht nieuwe judomatten aan voor de Sportschuur in Wolvertem waar de jonge judoka’s van judoclub Mansio volop kunnen oefenen.Deze zaterdag is het ook hun jaarlijkse spaghettifestijn in het Willy Van Den Bergecentrum in Meise vanaf 11u30. tot 15.00u en 17.30 tot 21.00u.

Nieuws

Eerste twee laadpalen geïnstalleerd

De eerste twee laadpalen voor elektrische auto's in Meise zijn een feit. Schepen van Duurzaamheid Paul Van Doorslaer (N-VA): "De elektrische palen bevinden zich aan de parking van het Nieuw Administratief Centrum in Wolvertem en in de Beaufortstraat ter hoogte van de krantenwinkel in Meise. Eandis brengt momenteel de aansluiting in orde en het is de bedoeling dat uitbater Allego deze in werking stelt op 6 november. Opladen kost 0,31 euro per kWh. Het tarief van het laden wordt berekend op basis van de daadwerkelijke laadtijd en dus niet de tijd dat de auto is aangesloten. Volgend jaar komt er een derde laadpaal bij."

Nieuws

“Verdiend gelijkspel tegen titelkandidaat”

HO Wolvertem Merchtem pakte niet onverdiend een punt tegen titelkandidaat Dikkelvenne (2-2). Meteen een antwoord op de lamentabele prestatie van vorige week. Toch blijft het een gegeven dat het defensief nog niet echt snor zit en de fusieploeg, op Grimbergen na, over de meest gepasseerde verdediging beschikt. Arne Verhoeven vond het gelijkspel een correcte uitslag. “De laatste twintig minuten hadden we zelfs het gevoel dat we er nog gingen over gaan. Het eerste halfuur was, met goed voetbal, voor ons. We kregen een strafschop tegen maar die werd gemist. Daarna gaf de ref de bezoekers een hoekschop cadeau, hij wist het immers zelf niet, en net die gaat erin.”

Nieuws

“Het verhaal van alle weken”

Hekkensluiter met 1 punt en 5 punten minder dan de voorlaatste, comfortabel is anders voor Meise. Trainer De Backer is zich daarvan bewust.

Nieuws

“Geluk ook zelf afdwingen”

Met Thomas Van den Boeynants keerde een echte Meisenaar terug naar zijn roots, maar veel plezier beleefde bij nog niet bij de groen-witten. Hij is er zich van bewust dat het tij nu moet keren. Als het van hem afhangt, morgen al tegen Tervuren.

Nieuws

“Eerste goal bij eerste invalbeurt”

Op de valreep verzeilde hij bij de kern van de fusieclub. Zondag stond Youri Lapage (22) een eerste keer op het wedstrijdblad en hij bekroonde zijn invalbeurt bovendien met een doelpunt. Spijtig dat HOWM zo zwaar de boot in ging.

Nieuws

Ereburgemeester Belgrado (85) nog niet weg uit de politiek

Marcel Belgrado (85, CD&V) kreeg officieel de titel ‘ereburgemeester van Meise’ na een politieke carrière van 47 jaar, waarvan zes jaar als burgemeester en vele jaren als schepen. Dat betekent nog niet dat hij definitief een streep trekt over zijn politieke loopbaan.

Politie en veiligheid

301 bestuurders geflitst in zone KLM tijdens flitsmarathon

Op 11 oktober deed politiezone Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise (KLM) mee aan de nationale flitsmarathon. Doorheen Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel en Meise werd er die dag geflitst. De flitsmarathon maakt deel uit van een nationale campagne om bestuurders attent te maken op hun snelheid. In totaal reden er 2561 voertuigen het flitstoestel voorbij, 301 bestuurders deden dit te snel. Dit komt neer op 12% van de gecontroleerde voertuigen. Eén bestuurder komt in aanmerking voor een intrekking van zijn rijbewijs en dit na een gemeten snelheid van 160 km/u op de Merchtemsesteenweg in Meise, waar de snelheidsbeperking 70 km/u is. Daarnaast krijgen 13 bestuurders een proces-verbaal voor GSM-gebruik achter het stuur.

Wegen en verkeer
Download