Een Duitser, Nederlander en Belg zitten in een café...
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Criminaliteit in tien jaar nooit zo laag

De politiezone Vilvoorde-Machelen stelde 4.407 misdrijven vast in 2016, het laagste aantal in de voorbije tien jaar. Vooral woninginbraken kennen een forse daling. Aan de verkeersveiligheid is wel nog wat werk aan de winkel.

Politie en veiligheid

Studentes brengen buren en senioren bij elkaar met kunstproject

Regiogenoten en studentes Orthopedagogie Amelie Chanet en Eline Somers brachten de bewoners van woon-zorgcentrum De Wilg in Opwijk aan de hand van een kunstproject in contact met buurtbewoners. De bewoners knutselden zelf een expo bij elkaar.

Nieuws

Garage in brand bij werkzaamheden

Aan de Kerklaan ontstond gisterochtend brand in een garage. Arbeiders waren er aan het sleutelen aan een wagen toen die vuur vatte. Ze probeerden de wagen nog zelf te blussen, maar moesten beroep doen op de brandweer. Het vuur was redelijk snel gedoofd, maar er was wel wat rookschade in de garage. Door de brand bleef de Kerklaan deels afgesloten tussen de Rittwegerstraat en de Schaarbeeklei.

Wegen en verkeer

Wie kent Marcelleke Frit nog?

De mensheid leeft dezer jaren aan een recordsnelheid. Dat weerspiegelt zich onder meer aan de ontwikkeling van de dorpskernen die steeds minder handelszaken tellen. Heemkundige kring Machala staat tijdens de Machaladag even stil bij dit fenomeen.

Nieuws

Na Amsterdam, Sao Paulo en Shanghai: innovatieve kantoren komen naar Diegem

Spaces, dat innovatieve kantoorconcepten aanbiedt, opent dit najaar een eerste Belgische locatie in Diegem. In 2019 volgt een locatie in Antwerpen.

Nieuws

Machala staat stil bij verdwijnen van dorpszaken

De mensheid leeft dezer jaren aan een recordsnelheid. Dat weerspiegelt zich onder meer aan de ontwikkeling van de dorpskernen die steeds minder handelszaken tellen. Heemkundige kring Machala staat tijdens de Machaladag even stil bij dit fenomeen.

Nieuws

Brussels Airport ondertekent Green Deal Circulair Aankopen

Brussels Airport Company tekent in op de Green Deal Circulair Aankopen van de Vlaamse overheid. De luchthavenuitbater engageert zich zo om de komende twee jaar waar mogelijk bij de aankopen te kiezen voor hoogwaardige grondstoffen, materialen of producten die na eiegn gebruik ook herbruikt kunnen worden. De afgelopen jaren heeft Brussels Airport al veel geïnvesteerd in hernieuwbare materialen en energie.

Nieuws

Cultuur over gemeentegrenzen dankzij KOMEE-pakket

De ticketverkoop van ‘KOMEE-pakketten’ is gestart. Een KOMEE-pakket bestaat uit minimaal drie voorstellingen die gepland staan in GC De Corren (Steenokkerzeel), GC ’t Kwadrant (Machelen) of GC De Linde (Haren). Bezoekers kunnen hun pakket samenstellen over de drie cultuurcentra heen.

Nieuws

Hainan Airlines vliegt drie keer per week tussen Shanghai en Brussel

Vanaf volgend winterseizoen voegt Hainan Airlines drie keer per week een directe vlucht tussen Shanghai Pudong en Brussels Airport toe. Deze vluchten zijn gepland op maandag, woensdag en vrijdag en zullen gebeuren met een Dreamliner 787-9, een van de meest moderne toestellen in de luchtvaart. Tickets voor vluchten tussen beide steden zijn vanaf vandaag te koop.

Nieuws

8 quick wins voor betere doorstroming op de Ring

In 2019 gaat de schup in de grond voor een grote herinrichting van de Ring rond Brussel, maar in de tussentijd zit Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts niet stil. Deze zomer al worden er 8 ‘quick wins’ uitgevoerd om het verkeer op de R0 vlotter en veiliger te maken. Concreet worden de belijningen op verschillende plaatsen aangepast voor een betere doorstroming. Een gelijkaardig ingreep op de verbinding tussen de Ring, de A201 en E19 zorgt nu al voor een rustiger verkeersdoorstroming. Daarnaast krijgt een stuk van 5 km tussen Tervuren en Sint-Stevens-Woluwe een duurzaam onderhoud en een nieuwe asfaltlaag. “Het zijn soms kleine dingen, maar we doen nu al wat we kunnen”, zegt Weyts. “Dit zijn al stappen vooruit, in afwachting van de volledige herinrichting in 2019”.

Nieuws
Download