Get to know your neighbours through Hoplr
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Nieuwe loods wordt thuis van alle gemeentediensten

De gemeente Machelen legde de eerste steen van de nieuwe loods aan de Timmermanslaan voor de technische diensten. Deze vormt het sluitstuk van een reorganisatie van de diensten. Ook het Rode Kruis vindt hier onderdak.

News

Partners op Brussels Airport versterken hun samenwerking op vlak van milieu

Belgocontrol en Brussels Airport Company hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met Brussels Airlines, TUI fly en DHL Express om gezamenlijke initiatieven te nemen die de milieu-impact van de luchtvaartactiviteiten verder zullen beperken. EUROCONTROL en ACI Europe, de vereniging van luchthavens, steunen en erkennen dit initiatief voor collaboratief milieumanagement (Collaborative Environmental Management of CEM) op Brussels Airport.

News

Brussels Airport wint award voor beste netwerkontwikkeling en airline marketing ter wereld

Op het World Routes event in Guangzhou in China heeft Brussels Airport de overall World Routes 2018 Marketing Award gewonnen, net als de World Routes Award in de categorie van 20 tot 50 miljoen passagiers. Brussels Airport wist deze overall Award reeds in 2012 en 2014 te winnen, het is de eerste keer dat een luchthaven de award drie keer in ontvangst mag nemen.

News

Nieuw wandelnetwerk biedt 780 km wandelplezier

Fervente stappers mogen hun wandelschoenen stevig aanbinden. Toerisme Vlaams-Brabant ontwikkelde samen met Regionaal Landschap Brabantse Kouters en Toerisme Oost-Vlaanderen 780 km wandeltrajecten in 13 gemeenten van de Groene Gordel en Scheldeland.

Leisure and hobby

Brussels Airport is NO DRONE ZONE

Drones gebruiken in de nabijheid van Brussels Airport is verboden. Toch werden dit jaar al zes incidenten met drones gemeld en dus liet Brussels Airport Company grote ‘No Drone Zone’-borden plaatsen rondom haar terreinen.

News

Rachel (82) brengt al derde generatie naar school en miste nog geen enkele dag

Rachel Pianet uit Diegem brengt al 50 jaar haar kinderen, kleinkinderen en nu ook haar achterkleinkinderen naar de Gemeentelijke Basisschool De Fonkel in Diegem. Daar werd ze op de eerste schooldag verrast met bloemen.

Babysitting

Ezelsoor zorgt voor mooi gekafte boeken

Gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar hoeven tijdens de grote vakantie niet op zoek te gaan naar kaftpapier. Tijdens Ezelsoor kunnen zij gratis en origineel ontworpen kaftpapier krijgen en de schoolboeken komen kaften in de bibs van Machelen en Diegem.

News

Intercommunale Incovo slankt af

Intercommunale Invoco beperkt voortaan het aantal leden in haar raad van bestuurd waarin nu ook evenveel vrouwen als mannen moeten zitten.

News

Commotie na ongeval op zebrapad dat gemeente zelf terugschilderde

Een ongeval met een overstekende voetganger aan het beruchte zebrapad op de Woluwelaan in Machelen zorgt voor commotie op sociale media. Het zebrapad werd in 2017 immers weggehaald door AWV, maar nadien terug geschilderd door de gemeente.

Traffic

Ezelsoor, de gratis boekenkaftdag, komt naar onze regio

Gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar hoeven tijdens de grote vakantie niet op zoek naar kaftpapier. In de eerste week van september kunnen zij gratis en origineel ontworpen kaftpapier krijgen in 24 gemeenten.

News
Download