Overschotten uit de moestuin kan je hier ook kwijt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Mijn donderpreek zinderde nog na”

VBT Machelen veegde de vloer aan met Wijgmaal B en daar was coach Jean-Pol Dehaese blij om. “Op training vond ik de voorgaande weken de intensiteit iets minder en dus klopte ik eens hard op tafel. Mijn donderpreek zinderde nog na, want je zag het resultaat nadat een week lang wel scherp werd getraind. Wijgmaal B is echt geen zwak broertje en staat onder zijn waarde geklasseerd, maar we walsten erover. Ik beschik over jonge spelers en ik begrijp dat volleybal bij de jonge garde niet op de eerste plaats komt in het leven, maar toch vraag ik bezieling en inzet tijdens trainingen en wedstrijden.”

Nieuws

Passagierstrafiek blijft groeien op Brussels Airport in november

De voorbije maand hebben meer dan 1.8 miljoen passagiers via Brussels Airport gereisd. Dat is een toename van 5,1% vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. Ook het vrachtvervoer kent in november 2017 opnieuw een toename (+9,4%) ten opzichte van de maand november vorig jaar.

Nieuws

Kerstplezier op het Dorpsplein

Op zaterdag 16 december wordt het Dorpsplein omgetoverd tot een sfeervolle kerstmarkt. 20 gevarieerde chalets, eet- en drankkraampjes, typische kerstmuziek en de nodige randanimatie zorgen voor een gezellige kerstsfeer in het centrum van Machelen.

Nieuws

Vlaamse rand minder arm dan Brussel

De inwoners van de Vlaamse Rand zijn opvallend minder arm dan die van het Brusselse Gewest. Toch is het aantal mensen met een leefloon en met een betalingsachterstand op hun lening toegenomen.

Nieuws

Provinciale visie uitwerken om tewerkstelling te verhogen

De provincie Vlaams-Brabant heeft een studie goedgekeurd die verbeteringen aan het bedrijventerrein BUDA moet nagaan.

Nieuws

Muyters ontkent: “Ik heb helemaal geen voorstel gedaan aan regering over Uplace”

Dat Vlaams minister van Economie Philippe Muyters (N-VA) een soort ‘Uplace Light’ heeft voorgesteld aan zijn collega’s binnen de regering om het dossier uit het slop te trekken, klopt niet. Dat zei de minister vrijdag in De Ochtend op Radio 1. “Bemiddelaar Wim Van Asschot heeft gesproken met de aandeelhouders en daarover een rapport gemaakt, dat ik heb overgemaakt aan mijn collega’s binnen de regering.”

Nieuws

“We móchten zelfs niet meehelpen”

Op reis naar een exotische bestemming én ter plaatse een goed doel steunen: dat is wat Inge Dubois en haar gezin uit Oostkamp afgelopen zomer deden in Uganda. Ze zamelden geld in en hielpen mee met de bouw van een jongensinternaat. “Al wilde de plaatselijke bevolking ons vooral vieren.”

Nieuws

Brussels Airport kiest na Europese aanbesteding voor G4S en ICTS als veiligheidspartners in 2018

De bewakingsondernemingen G4S en ICTS hebben de aanbesteding gewonnen en zullen vanaf februari 2018 voor de eerstvolgende drie jaar de beveiliging van Brussels Airport voor hun rekening nemen. G4S zal instaan voor de beveiligingscontrole van de passagiers, personeel en bagages op Brussels Airport, het bedrijf ICTS zal de toegangscontrole van het personeel, bezoekers en hun voertuigen rond de luchthaven uitvoeren.

Politie en veiligheid

Jongeren profiteren van herstellende economie

In CC Bolwerk werd gisteren een jobbeurs gehouden. Uit cijfers van VDAB blijkt dat vooral oudere werkzoekenden het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt.

Nieuws

“Spelers valt weinig te verwijten”

Thuisverlies tegen Lennik, maar T2 Tim Matyn was mild voor het team. “De week voordien hadden we het laten afweten, maar nu kan ik de groep weinig verwijten. Lennik bleek een sterke opponent met enkele goeie individualiteiten. De eerste kansen waren voor ons. Benutten we er daar eentje van, dan winnen we allicht, maar we missen momenteel een beetje het geluk dat we hadden bij het begin van het seizoen. Toen ging elke kans, zelfs elke halve erin. We kwamen nu achter en raakten niet meer langszij in een leuke pot voetbal. Er zijn sterkere ploegen in de reeks. Wie had vooraf nu gedacht dat we na acht speeldagen op de tweede plaats zouden staan?”

Nieuws
Download