Stel jezelf even voor aan je buren
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Overleden trucker was nog maar pas met pensioen

De trucker die donderdag om het leven kwam bij een crash, was sinds juni met pensioen. Hij viel nu twee dagen in om zieke werknemers te vervangen.

Nieuws

Diegem werkt voor goed doel

Het succes van de eerste editie van ‘Diegem voor het goede doel’ inspireerde tot een vervolg. Dat vindt plaats op 22 oktober langs de Oude Haachtsesteenweg. Meer dan 20 standhouders zetten zich in voor Kom Op Tegen Kanker.

Nieuws

“Ik verzoen me met deze offday”

Na de verloren topper tegen leider Averbode ging VBT Machelen nu ook onderuit in een tiebreak op Keerbergen. Coach Jean-Pol Dehaese tuimelt met zijn team op twee weken van de eerste naar de derde plaats. “Tegen Averbode speelden we een goede wedstrijd, maar ondergingen we de wet van de sterkste. Eigenlijk konden we best ook wel een punt uit de brand slepen na een match op het niveau van eerste divisie. Op Keerbergen kenden we een mindere dag. Ik verzoen me met deze offday. Met een jonge ploeg moet je dat incalculeren. Na een vrij weekend treffen we Davoc Lot, een steengoede ploeg die ik ging scouten. Indien we de top willen spelen, moeten we wel winnen.”

Nieuws

Gemeente niet gewonnen voor afbraak Novacomplex

Het college van Machelen heeft zich voor het eerst laten horen in het dossier rond de mogelijke afbraak van zaal Nova. Het bestuur is het idee niet genegen.

Nieuws

“Met gerust gemoed naar 2018 toeleven”

Eerstejaarsbelofte Yarno Vandenbroeck heeft de koersfiets voor even aan de kant geschoven. Zondag reed de Diegemnaar in Boom immers zijn laatste wedstrijd van het seizoen.

Nieuws

Dag van Trage weg zet Groot Veld in de kijker

Op de Dag van de Trage Weg - op zondag 15 oktober 2017- organiseren de gemeentebesturen in samenwerking met de Natuurpuntafdelingen van de vier gemeenten binnen de Groene Vallei elk een wandeling doorheen het Groot Veld. Bedoeling is de landschappelijke, ecologische en recreatieve waarde van deze open ruimte in de kijker te zetten.

Vrije tijd en hobby

Parkzicht biedt dagopvang aan voor 65-plussers

De eerste 65-plussers hebben intussen dagverzorgingscentrum Parkzicht is in gebruik genomen. Drie verzorgenden staan in om ouderen een zinvolle dagbesteding te bieden.

Nieuws

“Ik kijk nieuwsgierig uit naar deze topper”

Coach Jean-Pol Dehaese pronkt met een 9 op 9 na de 3-1-thuiszege tegen Zuun. “We speelden een fantastische eerste set, de beste die ik de jongens ooit zag neerzetten. In de tweede set zakten we helaas weg. Zuun beschikt over enkele anciens die met vervelende commentaren onze jonge garde uit concentratie kunnen brengen. Gelukkig herpakten we ons en kwamen we ongeschonden uit de strijd met deze taaie tegenstrever. Nieuwsgierig kijk ik uit naar de komst van Everbeur dat ik vorige week ging bekijken. Deze topper wordt een serieuze test. Everbeur telt 10 op 12 wat illustreert dat het zeker niet onklopbaar is.”

Nieuws

Homans “heel blij” dat ze moskee waar terreurimam sprak niet erkend heeft

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) is naar eigen zeggen tevreden dat ze de moskee in Diegem niet heeft erkend. Het vermoedelijke brein achter de aanslagen in Barcelona en Cambrils zou daar immers drie maanden hebben gepreekt, “maar daarvan werd geen enkele vermelding gemaakt door de federale diensten”, aldus de minister.

Nieuws

Verenigingen juichen Bosveldsite toe

In Machelen werd afgelopen weekend de Bosveldsite officieel geopend. Helemaal klaar is het complex nog niet, maar zowel sport- als cultuurverenigingen maken al volop gebruik van de faciliteiten. En dat kwam volgens hen geen minuut te vroeg.

Nieuws
Download