Lanceer zeer eenvoudig een idee of initiatief
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Directrice opent turnzaal voor dertig kampeerders

Een dertigtal ouders heeft maandagochtend een tentje opgezet aan de schoolpoort van basisschool De Sterrenhemel in Machelen. Toch hoefden de ouders de nacht niet in de vrieskou door te brengen. Directrice Martine Bosmans opende de turnzaal.

Nieuws

Ruim derde werkzoekenden in Halle-Vilvoorde kent geen of amper Nederlands

Iets meer dan 36 procent van de niet-werkende werkzoekenden in Halle-Vilvoorde had in 2017 geen of slechts een beperkte kennis van het Nederlands. Die groep is gemiddeld ook iets langer werkloos dan werkzoekenden met een goede of zeer goede kennis van de taal. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) op een schriftelijke vraag van Willy Segers (N-VA).

Ik zoek een...
Nieuws

11 nieuwe zomerbestemmingen en 2 nieuwe maatschappijen vanaf zomerseizoen op Brussels Airport

Wanneer de meeste mensen op 25 maart hun klok verzetten, verandert Brussels Airport niet enkel het uur maar schakelt de luchthaven ook over naar de nieuwe zomerdienstregeling. Dit jaar verwelkomt de luchthaven voor het zomerseizoen maar liefst 11 nieuwe bestemmingen en 2 nieuwe luchtvaartmaatschappijen, Cathay Pacific en Georgian Airways. In totaal kunnen passagiers kiezen uit 211 rechtstreeks te bereiken bestemmingen van 66 luchtvaartmaatschappijen.

Nieuws

“Met drie ploegen op een zakdoek”

Bart Van Assche vloerde met VBT Machelen titelconcurrent Lubbeek B en sprong haasje over naar de leidersplaats. “We verloren de eerste set, maar nadien sloegen we terug via een sterke collectieve prestatie. We staan met drie ploegen op een zakdoek. We tellen twee punten bonus op Lubbeek B en vijf op Averbode, maar onze beide achtervolgers hebben nog twee inhaalmatchen achter de hand. Lubbeek B treft nog de ploegen uit de top vijf en kan zeker nog averij oplopen. Onze kalender oogt alvast beter. De volgende wedstrijd staat voor ons pas op 13 april gepland. Ik vind die lange break niet vervelend. Zo kunnen we alle blessures laten helen voor het slot.”

Nieuws

Brussels Airport is nieuwe hoofdsponsor van de Brussels Marathon & Half Marathon

Brussels Airport is de komende drie jaar de nieuwe titelpartner van Brussels Marathon & Half Marathon. Als luchthaven in het hart van Europa verbindt Brussels Airport de hoofdstad van het land met de rest van de wereld en zal de luchthaven de Marathon & Half Marathon internationaal verder op de kaart zetten. De Brussels Airport Marathon & Half Marathon vindt dit jaar plaats op 28 oktober. Deelnemers kunnen zich inschrijven vanaf 28 februari.

Nieuws

Scholiere springt naast medailles

Anne-Dominique Baramoto uit Machelen was zaterdag een van de vijf Brabantse atletiektalenten die deelnam aan de Scholiereninterland Indoor Atletiek in Zoetermeer, Nederland. Anne-Dominique komt uit in het verspringen en kwalificeerde zich met een sprong van 5.30 meter, een clubrecord bij de Machelse Atletiekclub. In Zoetermeer kon ze die prestatie niet herhalen door een blessure.

Nieuws

Vrijwilliges gezocht voor lentepoets

Wil u uw straat proper maken? En wil u tegelijkertijd uw buren beter leren kennen? Doe dan samen mee aan de Lentepoets tussen 17 tot 31 maart. Duizenden vrijwilligers steken samen de handen uit de mouwen om het zwerfvuil op te ruimen en zo het straatbeeld van hun gemeente mooi te maken.

Nieuws

Voka: "Komende boetetsunami bewijst dat Brusselse normen bedrijven schaden"

Werkgeversorganisaties Voka Vlaams-Brabant en Voka Metropolitan zijn niet te spreken over de nieuwe demarche van Brussels Minister Céline Fremault. “De verveelvoudiging van de processen-verbaal voor het overtreden van de geluidsnormen dreigen het mes op de keel te zetten van de luchthavenbedrijven. In plaats van een oplossing te zoeken, trekt de minister naar de rechtbank om de situatie nog schever te laten trekken. Onverantwoord”, klinkt het.

Nieuws

Provincie steunt vier innovatieve kennisprojecten

Vlaams-Brabant is de kennisregio bij uitstek. Om dit zo te houden, ondersteunt de provincie intussen al 10 jaar meer dan 50 innovatieve projecten. Zo geeft de provincie Vlaams-Brabant dit jaar 547.104 euro subsidies aan 4 nieuwe innovatieve en maatschappelijk relevante projecten. Deze projecten dragen bij aan een meer succesvolle revalidatie van knieblessures of aan de dagelijkse opvolging van Parkinson-patiënten. Ze werken aan een technologie die streeft naar veilige, kwalitatieve en authentieke voeding of maken de nieuwe unieke open innovatie bedrijfssite rond Citrique Belge mee mogelijk.

Nieuws
Download