Only your neighbours can join based on address verification
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Projectontwikkelaar krijgt ‘njet’ voor uitzending WK-match op groot scherm

Projectontwikkelaar Matexi mag geen wedstrijden van de Rode Duivels uitzenden in de oude feestzaal in de Ferréstraat in Machelen. Het gemeentebestuur behoudt die mogelijkheid voor de lokale handelaars en verenigingen.

News

FOTO. Mobiel recyclagepark komt aan huis

Deze week brengt Incovo met de mobiele recyclageparken een bezoek aan elke Incovo-gemeente. Anderhalf uur lang komen er twee vrachtwagens te staan op diverse locaties in Vilvoorde, Londerzeel, Meise, Zemst en Machelen, waar mensen hun afval naartoe kunnen brengen.

News

Een Zomer vol Sport op Brussels Airport

Brussels Airport steekt zich in zijn sportiefste outfit de komende zomermaanden. De luchthaven steunt onze Belgen tijdens het Wereldkampioenschap Voetbal in Rusland en trekt een sprintje naar de Memorial Van Damme! Wie op reis vertrekt, hoeft niets van de wedstrijden van de Belgen te missen dankzij de verschillende schermen in de restaurants en bars op de luchthaven. Wie zelf graag zijn sportschoenen aantrekt, kan een virtuele fietstour maken met zicht op tarmac of zijn snelste tijd neerzetten op onze looppiste.

News

10-stappenplan levert Machelen oorkonde voor toegankelijkheid op

De gemeente Machelen ontving zopas het handvest van toegankelijke gemeente. Als 1 van de 4 gemeenten in Vlaams-Brabant werd het charter binnen de vooropgestelde termijn gehaald. De campagne werd op 1 mei 2017 gelanceerd door de Provincie Vlaams-Brabant in samenwerking met Inter en On Wheels.

News

Tienstappenplan levert oorkonde voor toegankelijkheid op

De gemeente Machelen ontving zopas het handvest van ‘Toegankelijke Gemeente’. Onder impuls van de Welzijnsraad engageerde de gemeente zich om gedurende een jaar te werken aan een tienpuntenprogramma. Zo werden onder meer twee knelpuntenwandelingen georganiseerd en werden parkeerplaatsen voor personen met een beperking volgens de wettelijke voorschriften aangepast.

Leisure and hobby

Nieuwe burgerpartij ziet het levenslicht

Een Vlaamse, solidaire en toekomstgericht gemeente. Met die visie trekt de nieuwe burgerbeweging Leefbaar Machelen-Diegem VB op 14 oktober naar de gemeenteraadsverkiezingen. Lijsttrekker wordt Bene Bailleul (53), een ondernemer uit Diegem.

News

“Ik ben blij dat ik heb doorgezet”

De eens zo getalenteerde Ignace Vancampenhout liet de voorbije jaren nog maar weinig hoopvolle resultaten optekenen. Sinds kort steekt de laatstejaarsbelofte echter de neus voorzichtig aan het venster.

News

Infoavond burgercoöperatie hernieuwbare energie

De gemeente Zaventem organiseert samen met de provincie Vlaams-Brabant, 3WPlus en Pajopower een interessante avond rond de oprichting van een burgercoöperatie voor hernieuwbare energie. Ook inwoners uit Machelen zijn hier welkom.

News

Drankdief op heterdaad betrapt in warenhuis in Machelen

Een dief is vrijdagavond op heterdaad betrapt in een warenhuis in Machelen. Dat heeft het parket van Halle-Vilvoorde zaterdag gemeld.

News
Download