Experience your neighbourhood!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

FOTO. Pluimpjes slagen voor het goede doel

Zaterdag organiseerden vier badmintonclubs uit de regio een badmintonhappening in sporthal Bosveld voor het goede doel. De clubs zijn Bamadi Machelen, Zoeff Vilvoorde, BC Kampenhout en de B52's uit Steenokkerzeel. De opbrengst van dit evenement gaat integraal naar de G-badmintonwerking van Badminton Vlaanderen.

News

153 regiobewoners planten extra groen aan

Voor het eerst organiseerden de vijf Vlaams-Brabantse regionale landschappen, met de steun van de provincie Vlaams-Brabant, een samenaankoop van inheemse hagen, heggen, houtkanten en hoogstam(fruit) bomen voor in de tuin. Ook in onze regio werd heel wat groen aangeplant.

News

3Wplus plant twee bosjes aan

3Wplus plant momenteel bomen in het Kanaalpark in Vilvoorde en achter de terreinen van Diegem Sport om het gebruik van haar twee energiemobielen klimaatneutraal te maken.

News

Thuis weer samen leren tafelen, begint met... reusachtig schoolontbijt

De leerlingen van de derde graad in basisschool De Sterrenhemel schoven donderdagochtend samen aan tafel voor een uitgebreid ontbijt. Daarmee werd een sensibilisatieactie van de Gezinsbond en Collishop om vaker samen te tafelen afgetrapt.

News

Jong Cantabile laat fifties herleven

News

Altijd al de held willen uithangen? Hier leer je schermen als Zorro of Luke Skywalker

De nieuwe theaterschermvereniging SwordPlay Belgium telt al zes leden. Onder leiding van Philippe Bernaerts spelen de zwaardvechters scènes na uit films als Zorro en Star Wars.

News

Chalet Chouffe zorgt voor winters gevoel op Brussels Airport

Vertrek je binnenkort op vakantie met het vliegtuig? Zorg dan dat je op tijd op de luchthaven bent, want dan kan je nog even genieten van een heerlijke La Chouffe in de Chalet Chouffe voor je je koffers incheckt.

News

Witloofboxen maken rand en stad warm voor witloof

Fijnproevers zijn verlekkerd op witloof maar kinderen durven er hun neus voor op te halen. De bittere smaak schrikt hen af. Dankzij de witloofbox , die nu ook haar weg vond naar Brussel, behoort dit tot het verleden.

News

Sanne loopt marathon van New York in recordtijd voor Mediclowns

Sanne Dierckx van de Machelse Atletiek Club (MAC) heeft afgelopen zondag de Marathon Van New York gelopen voor het goede doel. Ze deed dat voor de Mediclowns. Lopen voor het goede doel inspireerde Sanne alvast tot grootse prestaties, want de Machelse liep de marathon in 3 uur 54 minuten en 52 seconden. Een persoonlijk record. Trainer Guy Crabbé toonde zich alvast bijzonder tevreden met de prestaties van zijn atlete. Maar niet alleen Sanne zet zich in Machelen in voor het goede doel. De atletiekvereniging MAC organiseert op 1 december een 'Spaghetti - en croqueslag' ten voordele van Kom op tegen kanker.

News

Ontdek hoe goed je dak geïsoleerd is met de thermografische kaart

Deze winter wordt er een thermografische luchtfoto van de gemeente genomen. Op de warmtefoto kan je zien hoeveel warmte via de daken van de huizen en gebouwen verloren gaat en inschatten hoe goed je dak geïsoleerd is.

News
Download