Je kan ook een privé chat starten met een buur
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Terreurimam” predikte drie maanden in moskee Diegem

De radicale spilfiguur van de terreuraanslag in Barcelona, Abdelbaki Es Satty (46, kleine foto), heeft drie maanden gepredikt in een moskee in Diegem. “Plots kwam hij vanuit Spanje om de vacature van imam in te vullen. Dat hij een strafblad had, wist niemand. Maar ons buikgevoel zei dat we hem liever kwijt dan rijk waren”, zegt de Vilvoordse imam Mimoun Aquichouh (48). “Na drie maanden is hij weggestuurd.”

Nieuws

“Heuvelachtige Hotton wordt zeker goede test”

De Beker van België is voor het Stageco-Special Paint Team van Yarno Vandenbroeck een hoofddoel. Ook voor de Diegemse eerstejaarsbelofte wordt de volgende manche in Hotton een belangrijke test.

Nieuws

AWV treuzelt met plaatsing borden, dus zet de gemeente ze na jaar dan maar zelf

Het gemeentebestuur van Machelen wacht al sinds mei 2016 op de plaatsing van verkeersborden aan de Luchthavenlaan in Machelen. Maar het AWV bleef talmen en dus greep de gemeente zelf in door de borden op eigen initiatief te plaatsen.

Nieuws

’t Kwadrant zet deuren open

Op 9 september worden de deuren van GC 't Kwadrant in Diegem wagenwijd opengezet. Tijdens de opendeurdag zijn er tal van activiteiten gepland in en rond het centrum en dit voor alle leeftijden.

Nieuws

Sympathieke scheidsrechter Eddy Van Extergem overleden

Scheidsrechter Eddy Van Extergem uit Machelen is overleden. Van Extergem was een gevierd arbiter in het provinciale jeugdvoetbal.

Nieuws

“In de VS moet je mentaal sterker zijn”

Gertjan De Wilder wuifde in januari de maats van Park Vilvoorde uit en vertrok richting Californië. “Het Amerikaanse onderwijssysteem werd een geweldige meevaller. Ik scoorde goede punten op de examens en ook sportief viel het mee. Met mijn college werden we tweede. Er werd een team gebouwd rond twee sterke Fransen. Mentaal moet je in de VS sterker staan. Na een mindere wedstrijd riskeer je aan de kant geschoven te worden. In de VS wordt veel tactischer gespeeld en wint niet altijd de sterkste.”

Nieuws

Raf Van Brussel trakteert Getronics op ijsjes en muziek

Je werkritme even onderbreken voor een verfrissend ijsje en daarbij ook een plaatje naar keuze laten draaien. Dat kregen de werknemers van Getronics Belgium in Diegem donderdag van Raf Van Brussel en de Joe-ijscar als aanloop naar een lang zomerweekend.

Nieuws

Merelplein wordt woonerf om veilig te verhogen

Het gemeentebestuur besliste het Merelplein in te richten als woonerf om zo de veiligheid en leefbaarheid van de wijk te verhogen.

Nieuws

Nieuwe vrijetijdssite Bosveld krijgt vorm

De werken aan de nieuwe vrijetijdssite Bosveld liggen nu even stil omwille van het bouwverlof. Vanaf 1 augustus worden de parkranden aangepakt.

Nieuws

Nieuwe geluidsnormen voor wie bouwt of verbouwt

Het gemeentebestuur van Machelen heeft een antwoord op het ontwerp-actieplan voor de geluidshinder rond de luchthaven, dat minister Joke Schauvliege in 2014 voorstelde. De gemeente gaat zelf geluidsisolatienormen voor woningen opleggen.

Nieuws
Download