Zoek in de burenlijst op naam, adres, interesses of beroep
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Kokodo Kansui Dojo Lubbeek organiseert een TaiKai.

Op zaterdag 24 en zondag 25 maart organiseert Kokodo Kansui Dojo Lubbeek een internationale stage. Vorig jaar ging de stage door in Japan, volgend jaar in Oostenrijk, maar dit jaar is ons land aan de beurt om deze unieke stage te organiseren.

Nieuws

“Ik beleef opnieuw plezier in het voetbal”

SMS Lubbeek organiseert dit weekend restaurantdagen en de derby tegen Roosbeek-Neervelp vormt een bijkomende attractie voor de mensen die zondag komen. Trainer Nico Pairoux kan geen beroep doen op de geschorsten Olivier Douven en doelman Arne Wastiels. In de spits rekent men vooral op Jorne Theys. De Lubbeekse kinesist heeft al 20 doelpunten achter zijn naam. “Veel scoren is fijn, maar daarvoor moet je ook kunnen rekenen op je ploegmaats. Ook naast het veld zit ik hier in een toffe spelersgroep. Hier in Lubbeek kreeg ik terug een kans en beleef ik opnieuw plezier in voetbal. We blijven er elke match voor gaan om zo hoog mogelijk te eindigen”, legt een tevreden spits uit.

Nieuws

Omwonenden grijpen in om ‘amfibieënkerkhof’ te vermijden

Vijf buurtbewoners van Kessel-Lo zijn gisteren op pad gegaan om de kikkers, padden en salamanders in de Schoolbergenstraat veilig naar de overkant te brengen.

Nieuws

Minderjarig meisje dat gevat is na achtervolging bekent inbraak

Een minderjarig meisje dat werd gearresteerd na een achtervolging afgelopen weekend, heeft bekend dat ze betrokken was bij een inbraak in Bierbeek op 28 februari. Ook drie andere betrokkenen blijven gearresteerd.

Politie en veiligheid
Nieuws

In deze centrumstad is het duur wonen, daarom worden in de randgemeenten goed honderd woningen gebouwd

Er komen de volgende maanden heel wat woonprojecten bij langs de steenweg tussen Diest en Leuven. Reden? Leuven wordt te duur om te kopen en dus wijken meer en meer mensen uit naar de randgemeenten.

Nieuws

“Woningen in Leuven zijn te duur, dus wijkt iedereen uit naar de rand”

Er komen de volgende maanden heel wat woonprojecten bij langs de steenweg tussen Diest en Leuven. Reden? Leuven wordt te duur om te kopen en dus wijken meer en meer mensen uit naar de randgemeenten.

Nieuws

“We hebben iedereen nodig om te winnen”

Lubbeek B-Ball-Stars heeft het nagelaten om een serieuze stap te doen naar de titel en de bijhorende promotie naar tweede landelijke.

Nieuws

‘De Jury’ oordeelt over vadermoord

Toneel De Zonnebloem speelt vier keer ‘De Jury’ (‘Twelve Angry Men’) van Rose Reginald in een regie van Jan Vanderstraeten. De vraag over de schuld of onschuld van een negentienjarige verdachte van vadermoord krijgt zijn beslag op vrijdag 9 en 16 maart en zaterdag 10 en 17 maart, telkens om 20 uur in de parochiezaal van Sint-Bernard. Kaarten kosten acht euro en zijn beschikbaar op tel. 016-62.17.63.

Nieuws

Gemeente zet laadpalen voor elektrische wagens en fietsen

Op vraag van raadslid Alfons Creuwels (Groen) zullen door de gemeente enkele laadpalen voor elektrische wagens en fietsen worden geplaatst. Dat zal vooral langs nieuwe parkeerplaatsen gebeuren.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

“Doen een goede zaak met oog op de titel”

Met overtuigende 0-3 cijfers zette Lizards Lubbeek Leuven zijn grootste uitdager opzij. VCA 2011 Averbode bleek een maat te klein voor het jonge geweld van trainer Brecht Vanhengel. Enthousiast blikt hij terug op de overwinning. “Dit heb ik nog nooit gezien”, is Vanhengel lyrisch. “Mijn team speelde een fantastische match. De spelers waren er erg van bewust hoe belangrijk deze match was. We hadden nog beide confrontaties tegen Averbode te goed. De eerste horde hebben we dus met onderscheiding gehaald. Ondanks de jonge leeftijd van mijn spelers, waren ze toch erg matuur. Dat reflecteerde zich in erg geconcentreerde spelers. Dat was ook nodig. Averbode heeft een goede ploeg, maar we wisten hoe we ze moesten aanpakken. Ik heb mooi volleybal gezien. We behielden steeds de controle over de wedstrijd. Enkel in set drie heb ik de manschappen opnieuw scherp moeten zetten. We leidden op een bepaald moment met 11-20. Averbode lukte een reeks opslagen en naderde zomaar tot op één punt. Daarna maakten we de match uit. Het was een enorme ontlading. We hebben een grote stap gezet naar de titel. We zijn het seizoen begonnen met de motivatie om elke wedstrijd apart te bekijken. En dan zien we wel waar we uitkomen. Ondertussen staan we virtueel zeven punten voor op Averbode. We hebben wat ademruimte, maar we mogen het vel van de beer niet verkopen voor hij geschoten is. We blijven op onze hoede voor onderschatting en ik doe mijn uiterste best om de spelers scherp te houden”, besluit Vanhengel gebeten.

Nieuws
Download