Always nice when you're here!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Asfalt houdt discussie over Kapelstraat levendig

Bewoners van de Kapelstraat hebben vragen over de straat en het onderhoud ervan. Eerst was voorzien dat, na het afschrapen van de weg, een laag asfalt zou gelegd worden. Maar dat is niet het geval.

News

Pellenbergse oud-pastoor Kerremans overleden in Dworp

Eind verleden week overleed de in Pellenberg zeer geliefde pastoor Paul Kerremans in het woonzorgcentrum in Dworp. Heel de parochiegemeenschap en ook zijn vrienden in Dworp treuren bij dit heengaan. Er wordt een bus ingelegd voor de begrafenis.

News

Tien beschilderde wagens wachten op bod voor Rode Neuzenactie

Langs de Staatsbaan in Lubbeek staan momenteel tien felgekleurde wagens. Tot zondagavond kan je op de wagens bieden via het veilinghuis Moyersoen om zo'n uniek exemplaar in je bezit te krijgen. De opbrengst gaat naar de Rode Neuzenactie.

News

Verenigingen redden parochiezaal en gaan die voortaan ook zelf verhuren

Het heeft maar weinig gescheeld of de verenigingen van parochie Sint-Pieter in Pellenberg waren hun zaal kwijt. Het bisdom wil die niet meer beheren. Een nieuwe groep van verenigingen neemt die taak nu over.

News

Theo Francken neemt week verlof voor hij opnieuw burgemeester van Lubbeek wordt

Theo Francken zal zijn ambt als burgemeester van Lubbeek pas volgende week of de week nadien opnieuw opnemen. Dat heeft waarnemend burgemeester Tania Roskams (N-VA), die de burgemeestersjerp van Francken eind 2014 overnam na diens aantreden als staatssecretaris voor Asiel en Migratie, maandagavond aan Belga laten weten.

News

VIDEO. Theo Francken opnieuw burgemeester van Lubbeek

Nu Theo Francken geen staatssecretaris voor asiel en migratie meer is, zal hij zijn functie als burgemeester van Lubbeek opnieuw opnemen. Dat heeft hij beslist, nadat zijn partij de N-VA uit de regering is gestapt. Wat er met z'n vervangers Tania Roskams en Davy Suffeleers zal gebeuren, is nog niet duidelijk. Ook over zijn ambities bij de komende verkiezingen, wil Francken niet veel kwijt.

News

Suikerstad heeft eindelijk nieuwe directeur

De kogel is na ruim vier jaar door de kerk: het stadsbestuur en het OCMW van Tienen hebben met de 43-jarige Patricia Willems uit Lubbeek een nieuwe algemeen directeur. Na een carrière van 18 jaar bij de provincie neemt ze de nieuwe uitdaging met beide handen aan. Ze wil vooral werk maken van een verdere digitalisering.

News

VIDEO. Gemeenteraad in Tienen voortaan live te volgen

Patricia Willems uit Lubbeek is de nieuwe algemeen directeur van de stad Tienen en het OCWM. Ze werd maandag voorgesteld aan de pers. Een belangrijke dag, want de stad heeft al 4,5 jaar geen administratief leidinggevende meer. Een nieuw gezicht betekent ook verandering. Zo zal de gemeenteraad vanaf januari live uitgezonden worden via de website van de stad.

News

De Buurderij draait één jaar en kent intussen veel succes

De Buurderij van Lubbeek vierde de eerste verjaardag met een leuke samenkomst in de lokalen van De Sleutel in Sint-Bernard. De leden kunnen via een ‘korte keten systeem’ allerhande producten bestellen.

News

Boetes voor bestuurders die auto keren op kiss-and-ride-zones

De twee kiss-and-ride-zones die het verkeer tussen de twee scholen in Linden-centrum veiliger moesten maken, worden nu door bestuurders gebruikt als keerpunt. Het gemeentebestuur wil daar paal en perk aan stellen.

News
Download