Geniet ook van de kleine dingen
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Slachtoffer van oplichting aan bankautomaat krijgt deel geld terug

De 58-jarige E.N. uit Lubbeek heeft 1.100 euro teruggekregen van zijn bank. De man werd eind vorige maand opgelicht aan een bankautomaat en raakte zo 3.179 euro kwijt.

Nieuws

Volwassenen weer kind op knikkerkampioenschap

Sanny Mesotten is de nieuwe knikkerkampioen van Lubbeek. Het werd een finale tussen Pellenberg en Lubbeek. De wedstrijden bleken een groot succes.

Nieuws

Vinificatiecentrum in kasteel werd tweede keer afgewezen

Industrieel Urbain Vandeurzen wil in Linden een vinificatiecentrum bouwen langs de Kasteeldreef. Nu ook een tweede aanvraag op verzet stuit, stapt hij naar de deputatie.

Nieuws

Jeugdhuis De Kluster vierde twintigste verjaardag

Op een geheel eigentijdse wijze vierde het jeugdhuis De Kluster in Pellenberg het twintigjarig bestaan. Optredens en standjes maakten de viering compleet.

Nieuws

Man klein fortuin lichter gemaakt aan bankautomaat: “Door goedgelovigheid in val van oplichters getuimeld”

De oplichting aan bankautomaten in de regio gaat verder dan de 70-jarige vrouw die 600 euro kwijtraakte afgelopen weekend. Ook andere mensen werden het slachtoffer. “Bij mij gaat het om maar liefst 3.179 euro”, getuigt E.N. uit Lubbeek.

Nieuws

“Door mijn goedgelovigheid ben ik in de val van de oplichters getuimeld”

De oplichting aan bankautomaten in de regio gaat verder dan de 70-jarige vrouw die 600 euro kwijtraakte afgelopen weekend. Ook andere mensen werden het slachtoffer. “Bij mij gaat het om maar liefst 3.179 euro”, getuigt E.N. uit Lubbeek.

Nieuws

“Zonder profs meer oorlog”

Voor vele regionaal georiënteerde renners betekent de Ronde van Vlaams-Brabant hun hoogmis van het seizoen. Zo ook voor Simon ‘Sikke’ Van Roy, blij met deze werkgelegenheid in eigen streek.

Nieuws

Hier moesten ze drieëndertig (33!) jaar wachten op voetpaden

Ruim 33 jaar geleden doken de eerste plannen op om langs een gedeelte van de Nachtegalenlaan in Linden fietspaden aan te leggen. De plaatselijke subcommissie verkeer deed het voorstel al in september 1984. In het najaar starten de werken.

Wegen en verkeer

Tot tachtig keer bellen om een woning te bezichtigen, maar deze vrijwilligers helpen vluchtelingen aan een dak boven hun hoofd

Het Leuvense project ‘Buren zonder Grenzen’ helpt vluchtelingen met hun zoektocht naar een huurwoning. Momenteel springen ze in de bres voor een Iraaks gezin dat in september op straat zou kunnen staan als dan geen woning is gevonden.

Nieuws

Leuven wil van Molenbeekvallei één lange groene long maken

Het stadsbestuur van Leuven wil de Molenbeek, die onder andere door Abdij van Park vloeit, herwaarderen. “De zone errond moet zoveel mogelijk worden omgevormd tot een groen, bewandelbaar traject, en dat tot in Lubbeek”, zegt schepen Carl Devlies.

Vrije tijd en hobby
Download