No ads in your feed, and it will always stay that way!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Geslaagde Wereldmarkt vol artisanale producten

Het kasteeldomein van 't Serclaes langs de Binkomstraat werd zondag ingenomen door een aantal Lubbeekse hulporganisaties en heel veel volk voor de Wereldmarkt, georganiseerd door GRIS. Aan standjes werden artisanale voorwerpen uit de partnerlanden of zelfgemaakte producten verkocht om projecten te steunen. De standjes werden verbonden met een quiz voor jongeren en animatie allerhande.

Leisure and hobby

Terwijl Vanessa (30) vecht voor haar leven, houden vrienden houden haar gloednieuwe zaak open: “Het moet nog draaien als ze wakker wordt”

Amper anderhalve maand na de opening van haar droomrestaurant La Frasca belandde Vanessa Ceccon (30) vorige week met levensgevaarlijke verwondingen in het ziekenhuis. Haar vrienden houden de zaak nu open. “Het moet nog draaien als ze wakker wordt.”

News

Renovatie voetbalkantine FC Pellenberg is niet meer voor dit jaar

De geplande werken aan de voetbalkantine van FC Pellenberg worden uitgesteld tot volgend jaar. Volgens Paul Duerinckx (CD&V), schepen van Patrimonium van Lubbeek, kwam er geen enkele inschrijving voor de aannemingen van de projecten binnen en kan dus niet gestart worden met de renovatie.

News

Zoveelste zwaar ongeval, maar steenweg wordt nog steeds niet aangepast

Er komen nog geen structurele aanpassingen aan het kruispunt van de Diestsesteenweg en de Wolvendreef in Linden. Volgend jaar zal het Agentschap Wegen en Verkeer wel een studie over de heraanleg laten uitvoeren.

Traffic

Eigenlijk wilde (fg) zijn krant opzeggen, 50 jaar later werkt hij nog steeds voor ons

Fernand Goyens? Klinkt die naam u bekend in de oren? Dat zou moeten, want al jaren is hij een van de mensen ter plaatse bij Het Nieuwsblad. Al vijftig jaar zelfs. Een unicum, zeker in de harde krantenwereld. “Je kan deze job niet goed doen als je geen tijd wil vrijmaken.”

News

Man die bekend horecafiguur messteek gaf, vraagt werkstraf

Een twintiger uit Lubbeek die horecafiguur Carlo Celis bijna twee jaar geleden neerstak op het terras van een Leuvens café, riskeert acht maanden cel, mogelijk met probatie-uitstel. De beklaagde wil een werkstraf.

News

VIDEO. Noord-oosten van Vlaams-Brabant kreunt onder zware regenval

De harde regen zorgde vrijdagvoormiddag voor heel wat wateroverlast in het noord-oosten van de provincie Vlaams-Brabant. Vooral Zoutleeuw, Landen, Glabbeek, Tielt-Winge en Aarschot kregen het zwaar te verduren. Het noodnummer 1722 raakte rond 13uur zelfs overbelast, waardoor inwoners toch weer naar de brandweer zelf moesten bellen.

Alert

Dixie Dansercoer schenkt kunstwerk aan zijn thuisgemeente

Poolreiziger Dixie Dansercoer wil een kunstwerk schenken aan de gemeente Lubbeek. De man is afkomstig uit Lubbeek, is er ereburger en zijn ouders wonen nog steeds in Linden. Eind september volgt de officiële inhuldiging.

News

Vervallen kasteelhoeve ondergaat metamorfose

De voormalige kasteelhoeve aan de Kerkdreef werd gisteren geopend. De boerderij werd omgetoverd tot culinair centrum De Victorie.

Leisure and hobby

Huisartsen trekken aan de alarmbel: “Als er niet snel extra geld komt, moeten we wachtpost sluiten”

De huisartsen van de wachtpost Oost-Brabant, trekken aan de alarmbel. Door systematische onderfinanciering, dreigt hun post in de Justus Lipsiusstraat te sluiten. “We kunnen niet blijven zelf bijbetalen om hem open te houden”, zeggen ze.

News
Download