Mis niets meer uit je buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Eerste pasta avond ten voordele van projecten in Gambia

De vzw Halaai Xale organiseert op zaterdag 18 november 2017 voor het eerst een pasta avond ten voordele van haar projecten in New Yundum en Kartong. Iedereen is tussen 17 en 20.30 uur welkom in zaal Libbeke.

Nieuws

“Individuele fouten doen ons vaak das om”

Linden gaat tegen Out-Hoegaarden op zoek naar drie broodnodige punten. “Vorig seizoen hadden ze al een sterk elftal”, herinnert Loockx zich. “Nu bengelen ze net als wij onderin. We hebben zonder enige twijfel de kwaliteiten om van elke ploeg te winnen, maar het komt er vooralsnog onvoldoende uit. We beginnen doorgaans heel goed, maar door individuele fouten of onoplettendheden laten we de match in de tweede helft vaak uit onze handen glippen. We gaan elke wedstrijd voor winst, maar nu zijn de punten echt wel nodig. Hopelijk kunnen we mits winst definitief een punt zetten achter deze mindere periode en een mooie reeks neerzetten.”

Nieuws

“Moeilijkste matchen achter de rug”

Met 0-3 kwam, zag en overwon Lizards tegenstander Geetbets. Het speelde één van zijn betere matchen van het seizoen. “Het ging wat vlotter dan verwacht”, vertelt Bauk Muysewinkel. “Het is geen sinecure om op bezoek bij Geetbets de punten mee te nemen naar huis. We speelden echter een goede match. Vooral onze Hoofdaanvaller Robin Adriaensen was in topvorm. Hij scoorde zowat elke bal. Zo kunnen ook de andere aanvallers meer vrijuit spelen. Ook al hebben we al twee matchen verloren, toch zijn we op schema. De moeilijkste matchen hebben we al achter de kiezen. Beginnend bij Geetbets hopen we nu een reeksje neer te zetten” is Muysewinkel gebeten.

Nieuws

“Eindelijk laten zien wat we kunnen”

Samen met vier andere Vlaams-Brabantse kmo's kreeg AtelierO uit Tienen het label Handmade In Belgium van zelfstandigenorganisatie Unizo. De familiezaak maakt medisch materiaal, vooral voor kinderen met een afwijking of beperking.

Nieuws

“Buiten alle verwachtingen”

SMS Lubbeek blijft hoge ogen gooien en zit onverstoord op de troon. In een topper maakten de jongens van trainer Nico Pairoux komaf met Scherpenheuvel. Na de 0-2 maakte Siemen Loockx (23) de aansluitingstreffer en was er geen houden meer aan.

Nieuws

Deelnemers klaar voor Vélo Afrique challenge

Nieuwe en betere scholen in het Afrikaanse Kameroen. Voor dat goede doel maken de deelnemers aan de Vélo Afrique zich klaar voor een mountainbiketocht door de woestijn.

Nieuws

FOTO. Eerste rit van Join2bike onder stralende zon

De leden van beweegproject Join2bike verzamelden zondagochtend aan de ingang van uz Pellenberg voor hun eerste rit van het seizoen. Ze reden via Pellenberg en Lovenjoel naar sportcentrum De Miester in Bierbeek, waar ze even halt hielden alvorens de terugweg aan te vatten. De sfeer zat goed en alle deelnemers hadden er veel zin in. Elke week worden de ritten langer en pittiger, een perfecte voorbereiding voor hun zomers avontuur in de Oostenrijkse bergen.

Nieuws

Pieter overtuigt Natalia in ‘The Voice’

IT'er Pieter Cooreman (45) uit Lubbeek is de laatste regiogenoot die zich aan blind auditions van ‘The Voice’ waagde.

Nieuws

“Nu moet de motor beginnen te draaien”

Sanne Guelinckx kwam Tim Van de Wielle aflossen als coach. Dat heeft voorlopig nog geen windeieren gelegd, maar het zware programma en vele afwezigheden in de beginperiode kunnen als excuus worden ingeroepen. “Voor de competitie start had ik een vijf op negen als doel vooropgesteld. Met drie punten tegen Eternit op het conto presteerden we dus onder de verwachtingen. Al kregen we meteen de twee moeilijkste matchen van het seizoen voorgeschoteld. Voor de top drie zie ik Hemiksem en Stalvoc als grootste uitdagers. We speelden tegen beide ploegen al op verplaatsing. Ik had gehoopt dat we al enkele punten konden rapen tegen de concurrenten, maar dat is voorlopig nog niet gelukt. Tegen Hemiksem misten we onze eerste setter door een enkelblessure. Hemiksem speelde ook nog eens een erg sterke match, waarbij we moeilijk van onder hun opslagdruk uitkwamen. Tegen Stalvoc waren er dan weer meer mogelijkheden, maar lieten we op het einde van de vierde set de kaas van ons brood eten.”

Nieuws

FOTO. Opening nieuwbouw Chiro Crescendo

Na 20 jaar werking hadden de 130 leden van Chiro Crescendo uit Pellenberg nood aan nieuwe lokalen. In september 2014 vond de eerste steenlegging plaats, waarna de bouwwerken van start gingen. Omdat de bouwkosten hoger uitvielen dan aanvankelijk geraamd, liep de afwerkingsfase grote vertraging op. Lokale handelaars en verenigingen, ouders en sympathisanten droegen een steentje bij. Het gemeentebestuur deed een bijdrage van 250.000 euro. "Het initiatief werd ook als plattelandsproject ingediend bij het Europees programma voor plattelandsontwikkeling LEADER en kreeg een subsidie van 26.000 euro", zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor plattelandsbeleid en Europa. De drie verdiepingen tellende nieuwbouw, in de tuin van de oude pastorie van Pellenberg, werd zaterdag feestelijk geopend.

Nieuws
Download