Get useful reports from city services or utility companies soon
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Join2bike bedwingt 'Den Halven van Damme'

Beweegproject Join2bike, dat fietstochten organiseert voor validen en andersvaliden, nam deel aan de duatlon Den Halven van Damme. Vic werd door zijn twee dochters Liesbeth en Kirsten geduwd bij de run van 8,5 en 21,5 kilometer en fietste 90 kilometer met Jorgen. Simon legde hetzelfde parcours af met Luc Gielen. Zin om een mee te fietsen, de fietstocht start op zondagvoormiddag aan de ingang van uz Pellenberg.

Leisure and hobby

Voorstellen verkeersveiligere Staatsbaan op ‘Langste Tafel’

Start-up Sint-Bernard organiseert op zondag 23 september ‘De Langste Tafel’. Het is een manier om tijdens een ontbijt de problemen op de Staatsbaan aan te kaarten. Het initiatief kadert in de Week van de Verbondenheid en Week van de Mobiliteit.

News

Maurits wil vooral “minder ruzie maken”

In een voortuin langs de Staatsbaan in Lubbeek Sint-Bernard staat een verkiezingsaffiche zonder naam, maar wel met de opvallende tekst: “Politieke ruzies beu? Ik ook.”

Alert

Van Vlam-voertuig is nieuwste hulpmiddel inzake brandpreventie

Donderdag stelden Hulpverleningszone Oost van Vlaams-Brabant en Oscare vzw het nieuwe voertuig voor in Lubbeek. Het zal voortaan regelmatig opduiken op evenementen en moet mensen bewust maken van brandgevaar en wegwijs maken in brandpreventie.

News

“We willen deze coalitie graag voortzetten”

Burgemeester en staatssecretaris Theo Francken en waarnemend burgemeester Tania Roskams, stelden in Pellenberg de lijst van N-VA voor. In allerijl moesten ze nog een vervanger vinden voor Nick Peeters die ontslag nam na de heisa rond Schild&Vrienden.

News

VIDEO. Theo Francken stelt campagne voor aan schoolpoort in Pellenberg

N-VA wil in minstens de helft van de gemeenten in onze regio in de meerderheid geraken, dat heeft Theo Francken, lijsttrekker voor N-VA, dinsdag nog eens herhaald op de programmavoorstelling in Pellenberg. N-VA Lubbeek wil inzetten op speelpleintjes. Het belangrijkste programmapunt is nog altijd een nieuwe school in Pellenberg.

News

Grijze woede: personeel én bewoners betogen tegen slechte omstandigheden in woonzorgcentrum

Er is geen directrice, er is te weinig personeel. Bewoners gaan amper onder de douche en de kamers zijn niet netjes. Ook in de commerciële ouderenzorg heerst soms witte woede. In woonzorgcentrum Spelthof mét steun van de bewoners. “Het personeel doet zijn best, maar ze zijn met te weinig.”

News

VIDEO. Vandalen viseren opnieuw wijnranken Urbain Vandeurzen in Lubbeek

In Linden bij Lubbeek hebben vandalen afgelopen nacht opnieuw toegeslagen op het wijndomein van ondernemer Urbain Vandeurzen. Ze vernielden er enkele rijen van een erg uitzonderlijke druifsoort. Ook vorig jaar kreeg de wijnbouwer al vandalen over de vloer.

News

Vervallen schuur wordt feestzaal

Geert Bourgeois, Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, kende een premie van 227.000 euro voor de restauratie van de tiendenschuur van de kasteelhoeve de Beauffort in Linden. De schuur kampt met stabiliteitsproblemen. Het wordt een feestzaal.

News

Weer twee N-VA-kandidaten trekken zich terug, wegens Schild & Vrienden-band

Nick Peeters, kandidaat op de N-VA-lijst in Lubbeek, trekt zich terug. Dat meldt Theo Francken op Twitter. “De aanhoudende hetze werd hem en zijn familie te veel”, aldus Francken. In Dendermonde trekt Jan Vanhove zich terug.

News
Download