Let the nice weather come!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Nico De Braeckeleer verrast met ‘Adem’

Schrijver Nico De Braeckeleer uit Malderen is van alle markten thuis. Zijn eerste stripverhaal De S.P.O.R.T.S - bende ligt nog maar net in de rekken en hij stelt al het eerste deel van zijn nieuwe young adult-serie Adem voor. Het is een spannende apocalyptische serie, een coming-of-ageverhaal dat nog lang nazindert. Het eerste deel, Tsunami, ligt vanaf nu in de boekhandel.

News

Chiro is klaar voor feestweekend

Chiro Londerzeel is helemaal klaar voor haar feestweekend en zoals steeds heeft zowat half Londerzeel 24 tot 26 augustus aangeduid in de agenda. Voor wie het nog niet in de agenda zette: vrijdag is er een Comedy night, zaterdag zijn er het bekende kubb-tornooi en gratis optredens. Zondag kan je wandelen, fietsen en toeren met de moto om nadien te genieten van de pastabar.

News

Gezocht: baasje voor schildpad, maar hij bijt wel uw vinger af

Bij het ­Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren (VOC) in Londerzeel kregen ze deze week een uitzonderlijk dier binnen: een alligatorschildpad. Het dier werd vermoedelijk door de eigenaar gedumpt. Ongepast, vindt voorzitter Marc Van De Voorde. “Stel je voor dat een kind deze schildpad had gevonden. Het dier zou zonder verpinken een vinger kunnen hebben afgebeten.”

News

Gezocht: nieuw baasje voor gedumpte alligatorschildpad

In het Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren werd deze week een alligatorschildpad binnengebracht. Het dier werd in de natuur gedumpt en kan best gevaarlijk zijn.

News

De nieuwste mode in Zanzibar

TraxX, Karolien Saerens, Chill & Chill Over en Ocean Couture Always in Style sloegen de handen in elkaar en organiseerden een professionele modeshow in het zomerse kader van de Zanzibar. De styling en make-up werden verzorgd door Blending Beauty. De modellen showden de nieuwste mode onder muzikale begeleiding van saxofonist Maarten Jan Huysmans.

News

CBS geeft dansstages

De Concertband Steenhuffel organiseerde deze vakantie twee dansstages. De eerste week waren er meer dan 120 kinderen, de tweede week meer dan 150. Op het programma stonden uitstappen, spelletjes, helpen in de keuken, maar vooral veel dansen. Het oefenen resulteerde in een voorstelling op de laatste dag.

News

Kiwanis viert baron Hugo Nijs

Ons land verwelkomde op de vooravond van de nationale feestdag acht nieuwe edellieden: 7 barons en een ridder. Koning Filip gaf aan onder meer erevoorzitter van de Koninklijke Schenking Hugo Nijs de titel van baron. Kiwanis Londerzeel kon dit heuglijk feit niet ongezien laten voorbij gaan en zette de Londerzeelse ere-burgemeester in de bloemetjes ter gelegenheid van een etentje in Het Notenhof.

News

FOTO. Chiro Malderen wint volleybaltornooi

Chiro Malegijs verwelkomde 28 ploegen op hun Volleybaltornooi aan de Patattestraat. De organisatoren waren enorm blij met de opkomst, de zon, het vertier en het plezier. In de finale was Chiro Malderen een maatje te sterk voor Scouts-Kiekenpoot en won met 2-0. Ploeg 'Soo, is een overloper' werd verdiend derde en de zuipbeker ging naar 'Team Neig '.

News

Uniforme sticker moet huisdieren redden

In Londerzeel, Dilbeek, Sint-Pieters-Leeuw en Duffel werden gisteren de allereerste huisdierstickers voorgesteld. Het gaat om uniforme stickers die in mei al gelanceerd werden door Vlaams minister van Dierenwelzijn, Ben Weyts (N-VA), maar nu pas werden verdeeld. De stickers moeten meteen duidelijk maken welke dieren er zich in een woning bevinden. Op die manier kunnen de hulpdiensten in geval van een brand ook de huisdieren redden. Steden en gemeenten tekenden massaal in op de actie en krijgen eerstdaags hun exemplaren.

News

FOTO. De doortocht van de Dodentocht in Steenhuffel

De 49ste Dodentocht, met start en aankomst in Bornem, doorkruiste ook dit jaar weer het grondgebied van Londerzeel. 5.538 dappere mannen en 2.640 vrouwen bereikten de eindmeet. Ook dit jaar werden er weer ettelijke kilometers over het grondgebied Londerzeel gelopen en gewandeld. Hierbij een kleine impressie van de doortocht in Steenhuffel waar op het kerkplein een controlepost was.

Leisure and hobby
Download