Tournée Générale
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

FOTO. Streekbierencafé op tennisclub Setpoint

Tijdens het kermisweekend te Londerzeel Sint-Jozef organiseerden verschillende verenigingen enkele activiteiten. Zo kon je bij TC Setpoint terecht voor een gezellig avondje streekbierencafé.

Nieuws

Jochen Deweer wint Grote prijs Marc Maes

Tijdens het kermisweekend te Londerzeel Sint-Jozef was het op de laatste dag nog uitkijken naar de Grote prijs Marc Maes’ (erevoorzitter jaarmarktcomité), een wielerwedstrijd voor elite zonder contract en beloften waarbij 121 renners aan de start kwamen. In een spurt met twee haalde de Harelbeekse Jochen Deweer het voor Indy Van Damme. Nick De Block uit Londerzeel was tevreden met een vijfde plaats en de beker van beste streekrenner. Na de koers werd het kermisweekend definitief afgesloten met de bonnetjesworp voor kinderen tot 12 jaar op het plein van het GC Gerard Walschap

Vrije tijd en hobby

Vrijwilligers houden toeristische trekpleister open

Het gerenoveerde stationnetje ‘Leireken’ in Steenhuffel is terug open. Het was een tijd gesloten omdat er geen uitbater meer was. Nu houden vrijwilligers van de vzw Leireken het café aan de Leirekensroute open tot die nieuwe uitbater is gevonden.

Nieuws

Steenhuffel is klaar voor het kermisweekend

Het pinksterweekend staat in Steenhuffel in het geheugen gegrift als het kermisweekend bij uitstek. Het kermisweekend wordt op vrijdag 18 mei letterlijk op gang gegooid in Taverne Gertrude waar zaterdag ook optredens zijn. Meer dan 800 figuranten maken zich klaar om op zondag 20 mei de patroonheilige Genoveva te eren tijdens de processie. Zondagavond is er het gratis concert 'Slinkse Sinkse' met optredens van Gers Pardoel, Soulbrothers en Magnet. Maandag wordt het gewoontegetrouw weer koppen lopen op de jaarmarkt. Dinsdag wordt er afgesloten met het vuurwerk tijdens Smisstraat jaarmarkt. Het volledige progamma vind je hieronder.

Vrije tijd en hobby

WIN. Vrijkaart Daltonsrock

Ter gelegenheid van haar 50-jarig bestaan sluit KVK Daltons een fantastisch sportief seizoen af met Daltonsrock op zaterdag 26 mei in de Malderse Vermahal. Bij een fantastische fuif hoort een fantastische affiche. Tom Helsen en Coco Junior zullen dan ook spelen in het voorprogramma van De Nieuwe Martelaren. De afterparty wordt verzorgd door DJ Peter Van Wijck en afgesloten wordt er met ouwe getrouwe DJ Joost.

Nieuws

FOTO. Gemeente verrast moeders

Het gemeentebestuur en de handelszaken die deelnemen aan de Londerzeelse Kadobon, vierden op zondag 13 mei moederdag.. Inwoners kregen de kans om via een formulier een moeder en/of vader speciaal te danken. Uit de inzendingen werden zes winnaars getrokken die op de feestdag zelf werden verrast. Het gemeentebestuur schonk 4 Londerzeelse Kadobonnen. Ook UNIZO Londerzeel en Ondernemersgroep Londerzeel gaven telkens een Kadobon. Een gelijkaardige actie loopt voor Vaderdag.

Nieuws

FOTO. 18 eerste communicantjes beleven mooie dag

In de Steenhuffelse Sint-Genovevakerk kwamen 18 jonge kinderen samen om voor de eerste maal de communie te ontvangen. In de viering, voorgegaan door Ward, beloofden zij een lichtje te zijn voor elkaar en voor hun vele vrienden en familie die bij dit mooie gebeuren aanwezig waren.

Nieuws

FOTO. 203 brommerkes vertrekken door café

Liefst 203 'brommerkes' tekenden present voor de kermisrondrit van D'Aa Brommerkes. Deze begeleide oldtimer kermisrondrit van 50 km met start, los door het café Plekker in de Breendonkstraat, deed dan ook heel wat stof opwaaien tijdens het kermisweekend te Londerzeel Sint-Jozef.

Vrije tijd en hobby

FOTO. De Romeo's op The Best of the Promenades

De Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia Londerzeel wist De Romeo's te strikken voor hun Best of the Promenades in de Blauvenne te Londerzeel . Voorzitster Veerle Pas en dirigent Jan De Bondt beloofden dan ook een muzikale avond vol plezier. De Romeo's zetten zoals steeds de zaal op stelten. Maar ook het plaatselijke vedetjes Antje en Anke lieten van zich horen. De presentatie was zoals steeds in handen van Kurt Van Eeghem.

Nieuws

FOTO. Achtjarige Rune wint gouden juweel

De elfde broodjesworp in Londerzeel Sint-Jozef lokte meer dan 300 bezoekers, die één van de honderden rozijnenbolletjes probeerden te vangen. De hoofdprijs, een gouden juweel van juwelier Vissers ter waarde van 680 euro, werd gewonnen door de achtjarige Rune De Velder. Mama Ann-Marie Boes had meteen haar moederdaggeschenk. De broodjesworp blijft één van de aantrekkingspunten van de jaarmarkt maar uiteraard viel er nog veel meer te beleven. Kijk zelf maar.

Nieuws
Download