Hop naar de kerstmarkt!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Voetbalclub Atlas Linter biedt spek en eieren aan

Voetballers moeten flink eten, supporters en sympathisanten ook. Geen wonder dat de club vrijdag 19 en zaterdag 20 februari een 'Spek- en eierslag' houdt in de voetbalkantine aan de Pelsstraat in Drieslinter. Voor de hongerigen wordt het beide dagen wachten tot 18 uur ten vroegste eer ze 'ten aanval' kunnen trekken.

Nieuws

Open VLD wil compensatie van De Watergroep voor hard water

Oppositiepartij Open VLD hekelt de lakse houding van CD&V omtrent De Watergroep. Om die reden vraagt de partij een compensatie voor de periode van het verharde water.

Nieuws

SC Orsmaal organiseert quiz in eigen kantine

Voetbalclub SC Orsmaal organiseert vrijdag 26 januari om 19.30 uur een quiz over algemene kennis in haar kantine. Inschrijven (Emiel.henot@skynet.be of 0476-78.97.00) kost 15 euro per ploeg. Elke ploeg moet drie of vier personen tellen. De deelnemers wacht een grote prijzenpot.

Nieuws

Nieuwjaarsreceptie van CD&V met minister van Justitie Koen Geens

CD&V-Linter houdt vrijdag 19 januari vanaf 18.30 uur voor alle inwoners een nieuwjaarsreceptie in zaal Hazenberg, de parochiezaal van Melkwezer. Federaal minister van Justitie Koen Geens (CD&V) treedt aan als gastspreker. Lily Bries stelt er haar mooiste aquarellen tentoon.

Nieuws

Pasar promoot wandelen met het aanbieden van borrels

Pasar Linter houdt zondag 21 januari een Borrelwandeling van 9 km met drie drankstops onderweg en nog één - om het 'af te leren' - na de wandeling in Zaal Carlo (Café bij Kai). Het vertrek van deze 'geestrijke' wandeling is gepland om 14 uur aan de Parochiezaal van Wommersom, achter de kerk. Meer info: 011-78.30.76.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Winterwandelingen in Neerlinter

Okra Neerlinter houdt donderdag 18 januari om 13.30 uur twee winterwandelingen in Neerlinter. De wandeling loopt over rustige en goed begaanbare wegen. Deelnemers kunnen kiezen tussen 7 en 3,5 km wat de lengte betreft. Vertrekplaats is het Parochiecentrum aan de Kasteelstraat 3 in Neerlinter. Deelnemen is gratis voor iedereen. Na de wandeling is er gelegenheid om met een drankje nog wat na te praten in het ‘Pleintje’.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Zes Hagelandse gemeenten maken jongeren warm voor vrijetijdsactiviteiten

De gemeenten Bekkevoort, Geetbets, Glabbeek, Kortenaken, Linter en Zoutleeuw hebben de intergemeentelijke Beleefpas gelanceerd. Jongeren warm maken voor vrijetijdsactiviteiten en extra kansen geven in cultuur, sport en spel is het hoofddoel.

Nieuws

Okra op weg naar 250 leden in 2018

Okra Neerlinter stevent af naar een ledenaantal van 250. Dat bleek op de nieuwjaarsreceptie in het Parochiecentrum. Jaarlijks kent de seniorenvereniging een gemiddelde groei van vijftien leden. Een verklaring voor het succes dient vooral gezocht te worden in het ruime en diverse aanbod van meer dan honderd activiteiten. Dit jaar zijn onder meer uitstappen naar Brugge, Beringen en Tervuren gepland.

Nieuws

Zes Hagelandse gemeenten en de provincie lanceren Beleefpas

In het Monnikenhof van Vlierbeek in Geetbets stelden de zes Hagelandse gemeenten Bekkevoort, Geetbets, Glabbeek, Kortenaken, Linter en Zoutleeuw, samen met de provincie Vlaams-Brabant de intergemeentelijke Beleefpas voor. Doel is de jongeren aan te zetten deel te nemen aan vrijetijdsactiviteiten, aangeboden door de zes gemeenten. Jeugdconsulente Irina Van Goethem uit Geetbets speelde in het ontstaan van de intergemeentelijke Beleefpas de trekkersrol. Meer over de Beleefpas in de maandageditie van Het Nieuwsblad.

Nieuws

Bootje is te klein en kapseist, visser (64) kritiek

De 64-jarige Omer D. uit Linter ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis van Hasselt nadat het vissersbootje van de man en zijn kameraad Roger V. (63) vrijdag kapseisde op het Schulensmeer in Lummen. Het was de eerste keer dat de twee met hun nieuwe, kleinere bootje het water opgingen.

Nieuws
Download