Hou je buurt veilig
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Ik beleef nu meer plezier dan ooit”

“Als je tweede kan worden zoals in Sint-Lambrechts-Herk kan je ook bij de elite zonder contract winnen”, zei Kurt Van Goidsenhoven na zijn tweede plaats zondag. Lang bleef die eerste zege niet uit, want in Hoeleden klopte hij donderdag Niels Tooth en Jeroen Noels: meteen tranen van geluk bij Kurt. “Ik heb steeds meer zin om in deze categorie te koersen dan bij de masters. Maandag rij ik in Geetbets. Ik beleef nu meer plezier dan ooit aan het koersen. In het verleden won ik 20 keer met de Ronde van Vlaams-Brabant voor Jurgen Roelants. Heel jammer dat ik een fout maakte door de dopingreglementen te overtreden met een schorsing van vier jaar.”

Nieuws

Omleggingen voor aanpassen verkeersdrempel Langstraat

In Neerhespen wordt in de Langstraat een verkeersdrempel aangepast. De nodige wegomleggingen zijn voorzien.

Nieuws

Drie dagen Bierfeesten in Evenementenhal Deroye

De jaarlijkse Bierfeesten starten vrijdag 25 augustus om 20.30 uur met de verkiezing van Miss Walsberger in Evenementenhal Deroye aan de Helen-Bosstraat. De toegang bedraagt 8 euro in voorverkoop, 10 euro aan de kassa. Zaterdag kan je gratis genieten van Sam Gooris en Andrea Schön, gesteund door DB Gilio. De slotdag van de Bierfeesten staat in het teken van de familie vanaf 10 uur. De toegang is gratis. De Bierfeesten zijn het gevolg van het succesvolle nieuwe bier de Walsberger, een creatie van Huisbrouwerij De Leste Dröppel, gevestigd in Orsmaal.

Nieuws

“De vorm is goed en die moet zo blijven”

Met een 17de plaats in Kerkom (bij Sint-Truiden) was eerstejaars Jules Jordens uit Drieslinter best tevreden. Hij zat in het voorste peloton achter de enige koploper, de Nederlander Habets die met bijna twee minuten voorsprong won. “Net als nu voelde ik me zondag in Bierbeek ook al goed”, zegt Jules. “In Kerkom was het parcours mooi met een kasseistrook en veel open stukken, waar de wind een rol speelde. Er waren op de gladde kasseien enkele valpartijen. Twee van de drie vluchters kwamen zo ten val. Het peloton scheurde in stukken en ik zat in het voorste met 20 renners. De vorm is goed en die moet zo blijven, ik sta zeker niet aan de klaagmuur.”

Nieuws

“Ervaring in Beker van België”

In Hoeleden haalde eerstejaars Joachim Lambeir met een derde plaats voor het eerst het podium. De massasprint zette hij naar zijn hand, maar de Waal Antoine Cloux was in de slotkilometer nog uit het peloton weggewipt.

Nieuws

“Last van krampen in de bovenbenen”

Voorlopig staat de fiets van nieuweling Andreas Soetaerts op stal. Hoe lang nog is niet duidelijk. “Ik kreeg krampen in de bovenbenen en was verplicht om telkens - zoals in Heide Linter en Ransberg - na enkele kilometers naar de kant te gaan”, zegt Andreas. Vader Dirk wil dat zijn zoon voorlopig stopt om niets te forceren. “We hebben al van alles geprobeerd om die problemen te verhelpen”, beklemtoont Dirk. “De fiets laten uitmeten, andere schoenen, maar de krampen blijven. Beter dat hij nu een rustperiode inlast, anders maken we de blessure alleen erger. Ik zoek nu een sportdokter op en wacht op zijn beslissing om het licht op groen te zetten.”

Vrije tijd en hobby

“Beter iets proberen dan af te wachten”

Joachim Lambeir werd in Bierbeek 23ste. De eerstejaars blikt wel tevreden terug omdat hij iets ondernam. “In de aanvangsfase kwamen zeven renners in de spits. Het peloton talmde en daarom ging ik op zoek naar de koplopers, samen met een trio. Er was een Brit bij, maar die deed zijn deel van het werk niet. We kwamen dicht bij de vluchters, maar uiteindelijk viel het peloton ons op de nek. Ik had veel gegeven in die reactie: beter iets proberen dan af te wachten, al kende ik geen succes. In de sprint schoof ik niet goed op, vandaar dat ik moest vrede nemen met die plaats.”

Nieuws

Lucas Bourgoyne: “Dit is pas écht vakantie”

Ze stonden met vijf aan de start in Drieslinter. Wat beweegt Amerikanen om naar hier af te zakken? “Dit is pas écht vakantie”, lacht Yank Lucas Bourgoyne.

Nieuws

Herdenking Slag aan de Kleine Gete Orsmaal

De Slag aan de Kleine Gete in Orsmaal van 1914 wordt zondag 13 augustus herdacht. De plechtigheden beginnen met een misviering in de parochiekerk van Orsmaal om 10 uur, gevolgd door een bloemenhulde aan graven en monumenten. Om 11.30 uur vindt in het Parochiecentrum van Orsmaal een receptie plaats, aangeboden door het gemeentebestuur van Linter. De afsluitende lunch in restaurant Villa Torre start om 12.30 uur.

Vroeger en nu

Gezinsfietstocht met de Landelijke Gilde

De Landelijke Gilde organiseert dinsdag 15 augustus een Gezinsfietstocht. Vertrek om 13.30 uur aan de Oude Kerkstraat 2 in Orsmaal.

Vrije tijd en hobby
Download