Waar is Waldo?
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Arno Waeyaert klopt Thibau Nys

Stil was het nooit in het peloton van tachtig. Stef Scharre probeerde het met Jente Boons, maar meer dan 15 seconden kreeg het duo niet. Het bleef bij pogingen maar niemand kreeg enige vrijheid.

Nieuws

Goud voor Jos en Paula

Jos Lux en Paula Geysens uit Neerhespen vierden hun 50-jarig huwelijk, wat hen 'goud' opleverde. Jos was vertegenwoordiger van Gorsac tot aan zijn pensioen in 1991. Hij kende dan ook bijna alle land- en tuinbouwers uit Vlaams-Brabant en Limburg. Paula was lerares Nederlands en plastische Opvoeding in Landen.

Nieuws

Fietseling Linter met start aan 's Hertogenhof Melkwezer

De Sportraad van Linter organiseert zondag 2 juli om 14 uur De Fietseling, een fietstocht van ongeveer 30 kilometer door Linter. Het vertrek vindt plaats aan 's Hertogenhof, Dorpsstraat 69 Melkwezer, waar je vanaf 13 uur kan inschrijven. Deelnemen kost 4 euro.

Nieuws

Raadszitting uurtje later

De gemeenteraadszitting van maandag 26 juni vindt een uur later plaats dan gewoonlijk en start derhalve om 20.30 uur. Op de agenda parkeerplaatsen voor de kerk Drieslinter, onderhoud wegen, de politiecodex Landen-Linter-Zoutleeuw, riolerings- en wegenwerken Kiezelstraat, onderwijsaangelegenheden en verwaarloosde gebouwen en woningen.

Wegen en verkeer

Puffen en zweten op tropische werf

De herinrichtingswerken in het centrum van de Linterse deelgemeente Wommersom schieten flink op. Het dorpscentrum ondergaat momenteel een metamorfose onder een loden zon.

Nieuws

Altijd vakantie in de tuin van Suzanne en Jozef

De tuin van Suzanne Beelen en Jozef Mellaerts aan de Kiezelstraat 5 in Drieslinter is een parel die je moet gezien hebben. Zondag 25 juni kan je er vanaf 10 uur terecht. Tuin, bosje en woonhuis zijn de grote onderdelen van het 70 are groot perceel. De tuin heeft een knappe constructie, met tal van gezellige hoekjes door integratie van diverse elementen. Een pronkstuk waar 25 jaar aan gewerkt werd.

Nieuws

Provincie huldigt 35 diervriendelijke gemeenten

De provincie Vlaams-Brabant reikte woensdag 21 juni het nieuwe label ‘Diervriendelijke gemeente’ uit aan 35 Vlaams-Brabantse gemeenten, waaronder de gemeenten Geetbets en Linter.

Nieuws

Kurt Van Goidsenhoven meet zich in Tienen uitzonderlijk met eliterenners: “De afstand niet meer in de benen”

Kurt Van Goidsenhoven (41) heeft bereikt wat hij wilde bereiken: Belgisch kampioen worden bij de masters B. Vanavond rijdt hij een van de weinige koersen bij de elite zonder contract in Tienen. Daarin maakt hij zich geen illusies voor het hoogste podium.

Nieuws

VIDEO. Kunst van Smit en Mignolet levert 12.900 euro op voor ALS-liga

De veiling van de kunstwerken die kunstenaar Pim Smit uit Wommersom drie weken geleden samen met Liverpool-doelman Simon Mignolet maakte, heeft 12.950 euro opgebracht. De doeken werden geveild ten voordele van de ALS-liga waar Mignolet al enkele jaren ambassadeur van is. Meer info op www.pimsmit.com.

Nieuws

“Voor het eerst een avondkoers”

De wielerclub WSC Vooruit Drieslinter vierde haar zeventigjarig bestaan. Elk jaar organiseert de club vier wedstrijden, en dit voor nieuwelingen en junioren. Geen kampioenschappen, want de club wil het budget in evenwicht houden.

Nieuws
Download