Wij gaan voor buurtberichten zonder reclame
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Gezinsbond Wommersom houdt tweedehandsbeurs in Neerhespen

De Gezinsbond Wommersom trekt naar Parochiezaal De Brukkes in Neerhespen voor de organisatie van een tweedehandsbeurs op zondag 22 oktober vanaf 14 uur. De toegang is gratis.

Nieuws

Natuurpunt serveert spaghetti, Gezinsbond kaas en wijn

Natuurpunt Linter houdt zaterdag 21 oktober een spaghettiavond in de Parochiezaal van Drieslinter aan de Grote Steenweg 282. De Gezinsbond Neer- en Drieslinter biedt tegelijk een kaas- en wijnavond aan in het Parochiecentrum van Neerlinter, Kasteelstraat 3. Moeilijke keuze voor smulpapen.

Vrije tijd en hobby

“Iedere week onze kop ervoor leggen”

Vier punten en een doelsaldo van 6-22 is niet om hoog van de toren te blazen. “We hadden een goede voorbereiding achter de rug”, zegt aanvoerder Kevin Sevenants (38). " Waren nu in deze competitie te braaf in de duels, te weinig geloof, geen winnersmentaliteit en te veel angst? We staken de koppen bij elkaar bij die gemiste start. Nu wonnen we met 0-3 bij Bunsbeek met een betere organisatie en meer vertrouwen. Er is een merkelijk verschil tussen derde en vierde, dus aanpassen. Willen we hogerop - en dat verwacht ik met deze kwaliteit- dan moeten we er iedere week de kop ervoor leggen. Nu komt Langdorp, dat ook onder de verwachtingen presteert.”

Nieuws

N-VA Linter wil volstrekte CD&V-meerderheid breken

N-VA Linter is volop bezig met de lijstvorming voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018. Tegen midden volgend jaar stelt N-VA haar lijst en speerpunten voor. Vast staat dat de partij niet in een kartel stapt. N-VA heeft alvast de ambitie de huidige volstrekte CD&V-meerderheid te breken en vanaf 2019 mee het beleid te bepalen in Linter.

Nieuws

Brengt vrijdag de dertiende geluk of ongeluk bij het kienen?

Voor wie bijgelovig is en graag kient zou vrijdag 13 oktober weleens een geluks- of ongeluksdag kunnen worden. Wie dat wil weten kan terecht in de kantine van voetbalclub Atlas Linter aan de Pelsstraat 55, waar een kienavond gehouden wordt vanaf 20 uur. Plaatsen reserveren: 0498-22.56.06.

Nieuws

“Schoolomgevingen zijn niet veilig genoeg”

Ronny Puyneers (Open VLD) vindt dat het gemeentebestuur te laks omspringt met de veiligheid in schoolomgevingen. Burgemeester Marc Wijnants (CD&V) stelt dat de veiligheid een permanente topprioriteit is en het gemeentebestuur daarvoor nauw samenwerkt met de politie en de buurt.

Politie en veiligheid

“Ondanks resultaten niet met twijfels”

Eindelijk heeft nieuwkomer Wommersom zijn zege beet. Bunsbeek werd met droge 0-3-cijfers afgetroefd. “We speelden voorzichtiger”, geeft trainer Kris Deldime (43) grif toe. “We slikten te veel goals in de voorbije matchen. Zo ook de vorige week tegen Hakendover, waar we veel kansen creëerden maar niet afwerkten. Nu benutte Klompkes de tweede kans na een actie van Michael Marechal. Dat doelpunt werkte bevrijdend. We gaven weinig weg en waren in de omschakeling gevaarlijk. Ondanks de slechte resultaten zaten we niet met twijfels. We wisten dat er voldoende kwaliteit was. Er is veel goeie wil, de mentaliteit is goed. De ommekeer kon niet uitblijven.”

Nieuws

Beweeg hemel en aarde tijdens Geschenkenmarkt in Orsmaal

Carnavalvereniging VZW Orde van hemel en aarde start zondag 26 november het nieuwe carnavalseizoen met haar jaarlijkse Geschenkenmarkt in Evenementenhal Deroye aan de Helen-Bosstraat 71 in Orsmaal. Wie wil deelnemen als standhouder kan inschrijven voor 1 november. Meer info: cvhemel.aarde@hotmail.com.

Nieuws

Wielertoeristenclub 2000 Wommersom nodigt Michel Wuyts uit in De Passant

Wielertoeristenclub 2000 Wommersom organiseert vrijdagavond 27oktober om 20.15 uur 'Dag & Nacht Koers' met Michel Wuyts in De Passant in Zoutleeuw. Toegangskaarten kosten 13 euro in voorverkoop en zijn verkrijgbaar bij alle leden, in café De Platz Wommersom en in de cafetaria van De Passant Zoutleeuw. Aan de kassa betaal je 15 euro.

Nieuws

Zevende Linterse Trage Wegenwandeling

Op het heringericht Dorpsplein van Drieslinter vertrekt zondag 15 oktober om 14 uur de zevende Trage Wegenwandeling over een afstand van 10 km. Na aankomst worden de deelnemers vergast op twee consumpties. De kinderen kunnen terecht op een springkasteel.

Vrije tijd en hobby
Download