Soon it will be spring again!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Rommelmarkt bij Atlas Linter

Voetbalclub Atlas Linter houdt zondag 12 augustus van 10 tot 17 uur een rommelmarkt op de terreinen aan de Pelsstraat in Drieslinter. Standhouders kunnen inschrijven via het nummer 0498-22.56.06.

Jumble sale

Dauwwandeling voor vroege vogels

Pasar Linter en Okra Wommersom hielden hun jaarlijkse gezamenlijke dauwwandeling. De deelnemers hielden onderweg halt om het nieuwste kunstwerk van Linter (foto) nader te bekijken. Na de wandeling stond de vroege wandelaars een ontbijtbuffet te wachten met onder meer spek en eieren, kaas, hesp en confituren. “Om het aantal calorieën op peil te houden”, werd lachend gefluisterd.

Leisure and hobby

Doe-pakket voor kinderen van fruitbeeldige fietsroute

Onlangs werd het 'Fruitbeeldig Familieparcours' geopend. Fleur, de eikelmuis en haar vriendjes, allemaal koesterburen, nemen je mee langs een 32 km lange familievriendelijke fietsroute (2 kleinere lussen van 17,5 km of 20 km zijn ook mogelijk). Het speelse doeboekje is gratis en vind je terug bij de toeristische dienst van de vier gemeenten die langs het parcours liggen: Kortenaken, Geetbets, Zoutleeuw en Linter én in provinciaal domein Het Vinne in Zoutleeuw. De route is eveneens downloadbaar via de website www.toerismevlaamsbrabant.be/fruitbeeldig.

Leisure and hobby

Open VLD houdt jaarlijkse barbecue en voorstelling van kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen

Open VLD Linter is aan haar 31ste jaarlijkse barbecue toe op zaterdag 25 augustus. De partij trekt daarvoor naar het Parochiecentrum van Neerlinter. tijdens de barbecue, die loopt van 17 tot 22 uur, worden de Open VLD-kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober voorgesteld. Het wordt opnieuw 'eten à volonté'. Deelnemen kost 16 euro in voorverkoop, 18 euro aan de kassa, drank niet inbegrepen.

Leisure and hobby

Veel belangstelling voor derde Relax & Run

De derde Relax & Run, die voor de lopers geen doorgang kreeg in de kerk van Neerhespen, telde 195 deelnemers. 75 kinderen meldden zich voor een fun run door het opblaasbare hindernisparcours. In de namiddag werd de mix van kinderdisco, reggae, covers en ambiance enorm gewaardeerd. De Relax & Run-cocktail ging vlot door de keelgaten en de kinderanimatie draaide op volle toeren.

News

Al kwarteeuw gezondheids-vakanties voor Tsjernobylkinderen

De vereniging OKIN – Opvang Kinderen In Nood – bestaat 25 jaar. Om dit te vieren, vindt zondag 15 juli vanaf 10 uur een feest plaats op en rond de terreinen van Sporting Heide Linter aan de Bredestraat in Neerlinter.

News

CD&V stelt kandidaten voor midden WK-gekte

CD&V of #thuisinlinter stelde haar kandidaten voor die 14 oktober naar een zitje in de gemeenteraad dingen. CD&V heeft momenteel een volstrekte meerderheid in Linter en wil die positie graag behouden. Burgemeester Marc Wijnants trekt de lijst en gaat voor een vierde ambtsperiode. Rechterhand en eerste schepen Andy Vandevelde duwt de ploeg. De voorstelling werd gehouden een uurtje voor de aftrap van Frankrijk-België. De WK-gekte gaf alvast een extra dimensie. Samen naar de wedstrijd kijken zorgde voor heel wat sfeer. Meer over de CD&V-lijst binnenkort in onze krant Het Nieuwsblad.

News

Niet lopen in de kerk! “Dit is een gewijde plek, geen loopparcours”

Het zit er bovenarms op tussen kerk en staat in Linter. De gemeente organiseert een loopwedstrijd door het dorp en door een hoop historische gebouwen, en wil het parcours door de kerk laten ­lopen. Maar ze stoot op een njet van mijnheer pastoor. “De kerk is er voor de eredienst, niet voor kicks”, zegt Raf De Smedt. Bij de gemeente zijn ze gepikeerd. “Wij steken de kerkfabriek elk jaar geld toe, en nu we iets terugvragen, blijft de deur toe. Is dat christelijk?”

News

Relax & Run biedt sport en ontspanning

Relax & Run vindt zondag 8 juli vanaf 10 uur plaats aan het Linterse gemeentehuis in Orsmaal, Helen-Bosstraat 43. De sportievelingen steken de spits af en kunnen deelnemen aan een ochtendjogging van 5 of 10 km door het platteland en historische gebouwen. De kinderrun loopt door een opblaasbaar obstakelparcours.

News

Opnieuw worden betonvakken op de Grote Steenweg in Drieslinter hersteld

Nog geen half jaar nadat veel betonvakken op de Grote Steenweg in Drieslinter hersteld werden, worden opnieuw heel wat betonvakken vervangen richting Budingen. De bochtrijke Grote Steenweg, waar de maximumsnelheid 50 km per uur is, wordt door de werken weer een tijdje gevaarlijker. Extra opletten is de boodschap voor alle weggebruikers.

News
Download