Jouw feedback is altijd welkom!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Lenteproeverij bij 'Copains de Soif'

Bij 'Copains de Soif 'aan de Sint-Truidensesteenweg 89 in Overhespen kan je zondag 18 maart genieten van diverse biologische wijnen tijdens een 'Lenteproeverij', wellicht omkaderd door 'winterse taferelen' wat het voorspelde weer betreft. Wijnliefhebbers kunnen de diversiteit ontdekken binnen hun wereld van de godendrank. Jef Follet en Maarten Smeyers ontvangen iedereen met open armen.

Nieuws

“Benieuwd hoe ik kasseiklassieker verteer”

Met de overwinning in Drieslinter maakte Thibaut Ponsaerts zijn favorietenrol waar. Zondag lonkt hij naar de Guido Reybrouck Cassic Moerbeke-Damme. In die internationale UCI-wedstrijd test hij of koersen op kasseien zijn ding is.

Nieuws

“Niet sneller dan bij de nieuwelingen”

Zoutleeuwnaar Simon Dehairs (16) werd in Drieslinter derde. Dat is sterk, vooral omdat het zijn eerste jaar is en er liefst 139 renners aan de start kwamen. De overgang naar de junioren loopt van een leien dakje. I

Nieuws

Gezinsbond organiseert tweedehandsbeurs in parochiecentrum Neerlinter

Zondag 18 maart organiseert de Gezinsbond van Neer- en Drieslinter van 14 tot 17 uur een tweedehandsbeurs in het parochiecentrum van Neerlinter.Je kan er baby- en kinderkleding, speelgoed, boeken en zoveel meer kopen. De toegang is gratis.

Nieuws

2.000 bomen erbij dankzij schoolkinderen

Op initiatief van Natuurpunt hebben de leerlingen van de Linterse basisscholen 2.000 streekeigen bomen geplant in de Grote Getevallei in Drieslinter, geholpen door vrijwilligers van Natuurpunt. De actie levert 1 hectare bos extra op in de Grote Getevallei.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Leerlingen planten samen met Natuurpunt 2.000 bomen in Grote Getevallei

Op initiatief van Natuurpunt plantten de leerlingen van de Linterse basisscholen 2.000 streekeigen bomen in de Grote Getevallei in Drieslinter, geholpen door vrijwilligers van Natuurpunt. De actie levert 1 ha bos extra op in de Grote Getevallei. Meer daarover in de zaterdageditie van onze krant Het Nieuwsblad. Nu alvast wat leuke foto's.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Welzijnsbeurs in De Linde

De Welzijnsbeurs ‘Voel ik me goed in mijn vel?’, georganiseerd door de Welzijns- en Seniorenadviesraad (WSAR) en het OCMW van Linter, vindt zaterdag 10 maart van 10 tot 17 uur plaats in ontmoetingscentrum De Linde aan de Ransbergstraat in Neerlinter. De hele dag zullen er verschillende organisaties, die verdienstelijk zijn in de geestelijke gezondheidszorg, hun diensten voorstellen.

Nieuws

Leren lopen in vooruitzicht van Relax & Run

Fitter&Fitter begeleidt beginnende lopers met de opbouw naar één van de leukste joggings uit de streek: Relax & Run (archieffoto editie 2017). De sessies starten woensdag 2 mei om 20 uur op het grasveld aan het gemeentehuis in Orsmaal. Nadien, acht weken lang tot de week van Relax & Run, elke woensdagavond van 20 tot 21 uur. Deelnemen kost 50 euro voor acht weken 'Looptraining'. Inschrijven kan via katrien@linter.be

Nieuws

Lisette Wouters geboeid door oorlog en postzegels

Lisette Wouters uit Ransberg is erg geboeid door het oorlogsgebeuren in de regio en is tegelijkertijd een verwoed verzamelaarster van postzegels. Eerder schreef ze al het boek 'Linter en zijn oorlogsverleden' (foto), waarin heel wat opmerkelijke oorlogsgebeurtenissen beschreven worden. Momenteel werkt ze aan meerdere nieuwe boeken tegelijk. Intussen snuistert ze graag in haar enorme postzegelverzameling.

Nieuws

Workshop 'Potverse groenten uit je eigen mini-moestuin'

Vormingplus organiseert donderdag 8 maart van 19.30 tot 22 uur de workshop 'Potverse groenten uit je eigen mini-moestuin' in het gemeentehuis van Linter aan de Helen-Bosstraat in Orsmaal. Deelnemen kost 25 euro. De reductieprijs bedraagt 19 euro. Meer info: cultuurdienst Linter of www.vormingplusob.be

Vrije tijd en hobby
Nieuws
Download