An Englishman, an Irishman and a Scotsman walk into a bar...
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Nog twee gemeenten zonder bestuur en een oplossing lijkt nog niet voor direct

Vijf dagen voor de eerste gemeenteraad van het jaar in Borsbeek (provincie Antwerpen) is er nog geen nieuw bestuur. Idem voor de faciliteitengemeente Linkebeek. Maar hoe moet het nu verder?

News

Damien Thiéry wil sjerp delen met Yves Ghequiere

Damien Thiéry stelt voor dat hij zelf drie jaar burgemeester wordt, en dat Yves Ghequiere de andere drie jaar voor zijn rekening neemt.

News

Vlaming schopt het tot voorzitter gemeenteraad

Vlaming Roel Leemans zal de komende zes jaar de voorzitter van de gemeenteraad in faciliteitengemeente Linkebeek zijn. “Voor de Nederlandstalige gemeenschap hier is dit belangrijk”, zegt Leemans

News

Vlaming schopt het tot voorzitter Linkebeekse gemeenteraad

Vlaming Roel Leemans zal de komende zes jaar de voorzitter van de gemeenteraad in faciliteitengemeente Linkebeek zijn. “Voor de Nederlandstalige gemeenschap hier is dit belangrijk”, zegt Leemans

News

Linkebeek kent al zijn belastingen voor volgend jaar

Op de laatste gemeenteraad van 2018 werd in Linkebeek niet alleen het budget 2019 en de aanpassing van het meerjarenplan 2014-2020 goed gekeurd, maar ook de gemeentelijke opcentiemen op de onroerende voorheffing als de aanvullende personenbelasting en andere belastingen werden ter stemming gelegd.

News

Linkebeek stemt al het budget en aanpassing meerjarenplan

Zondag 16 december zaten de drie lijsten van de nieuwe legislatuur, Link@venir, ensembleLKB samen en Activ’ , nog gezamenlijk rond de onderhandelingstafel. Maandag 17 december kregen de leden van de “oude”, de huidige legislatuur nog het budget 2019 en een hele reeks belastingen op hun boterham ter stemming gelegd.

News

Afvalwater van duizenden bewoners uit de Rand gaat voortaan schoner de Zenne in

Het afvalwater van de inwoners van Sint-Genesius-Rode, Drogenbos, Linkebeek en Ruisbroek zal binnenkort properder in de Zenne belanden. Een grondige vernieuwing van het rioolwaterzuiveringsstation Brussel-Zuid is de oorzaak.

News

Honden krijgen speelzone van bijna zes hectare in park Schaveys

In het park Schaveys op de grens van Beersel en Linkebeek komt een losloopzone voor honden van bijna zes hectare. Verder neemt het Agentschap voor Natuur en Bos maatregelen om wateroverlast tegen te gaan.

News

Lijst Thiéry akkoord met gesprekken met alle partijen

De Linkebeekse lijst Ensemble LKB Samen gaat akkoord om rond de tafel te zitten met de twee andere partijen om op die manier tot een bestuursmeerderheid te komen.

News

UF haalt pak minder stemmen in Vlaamse Rand

De verfransing in Vlaams-Brabant en de Vlaamse rand rond Brussel is electoraal gezien afgenomen. De UF, waarvan twee verkozenen deze week de eed aflegden in de provincieraad, verliest zo goed als overal terrein.

News
Download