hoplr, altijd in jouw buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Hoog tijd dat het schepencollege in gang schiet”

De gemeente Linkebeek heeft 2017 kunnen afsluiten met heel wat geld in kas, al ligt de schuldgraad nog altijd boven 800 euro per inwoner. Bovendien wijst de oppositie er op dat heel wat geplande uitgaven gewoon een jaartje zijn doorgeschoven.

Nieuws

Verrassende wending in ‘pastamoord’ op jongen (14): stiefvader die schuld op zich nam, gaat nu toch vrijuit

Ooit was Jérémy B. (38) een moordverdachte. Vier jaar geleden gaf hij zichzelf de schuld voor de dood van zijn 14-jarige stiefzoon. Hij had hem wetens en willens bedorven spaghetti laten eten “om hem een lesje te leren”. Maar een wetsdokter haalde zijn versie onderuit. Het parket wil Jérémy nu niet langer vervolgen.

Nieuws

Nederlands leren op aanstekelijk deuntje

Om kinderen in de Vlaamse rand te stimuleren met het leren van het Nederlands, hebben Lennaert Maes en Andries Boone de cd BOER! uitgebracht.

Nieuws

Protest op gemeenteraad faciliteitengemeente voor één keer niet uit Vlaamse hoek

Een tiental inwoners van Linkebeek heeft maandag na afloop van de gemeenteraad zijn ongenoegen geuit over de afwezigheid van een motie tegen het wetsontwerp over huiszoekingen bij illegalen.

Melding

Linkebeek wil dat faciliteiten voor Franstaligen in Ronse blijven

De gemeenteraadsleden van Linkebeek kregen tijdens de openbare zitting van de gemeenteraad een motie voorgelegd “ strekkende tot de bevestiging van het behoud van het stelsel van faciliteiten van de stad Ronse”.

Nieuws

Ruim derde werkzoekenden in Halle-Vilvoorde kent geen of amper Nederlands

Iets meer dan 36 procent van de niet-werkende werkzoekenden in Halle-Vilvoorde had in 2017 geen of slechts een beperkte kennis van het Nederlands. Die groep is gemiddeld ook iets langer werkloos dan werkzoekenden met een goede of zeer goede kennis van de taal. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) op een schriftelijke vraag van Willy Segers (N-VA).

Ik zoek een...

Treinstopplaats krijgt eindelijk opknapbeurt: “Sinds de sloop van het station was het hier een ramp”

De treinstopplaats van Linkebeek krijgt een opknapbeurt. Dat was al langer nodig, want sinds de afbraak van het oude stationsgebouw verkeert de halte in een erbarmelijke toestand. Op de oude spoorwegbrug komt een kiss & ride-strook.

Nieuws

Dit alternatief WK-nummer is tenminste ‘in evenwicht’: “Gemaakt door een man, gemixt door een vrouw”

Krijgen de Rode Duivels een nieuw WK-nummer? Marka brengt met ‘It's Only Football’ een hymne voor de Rode Duivels uit. “Natuurlijk zou ik graag hebben dat de Voetbalbond mijn nummer kiest als nieuw WK-nummer.”

Nieuws

De perfecte moord, tot ze dat gaatje achter zijn oren ontdekten. Vlaams parlementslid staat samen met minnares terecht

Met een welgemikt schot achter het oor werd koffiehandelaar Marc Dellea (45) in 2014 thuis ­afgemaakt. Vlaams Parlementslid Christian Van Eyken (63) en zijn minnares Sylvia Boigelot – jarenlang mevrouw Dellea – zijn de laatsten die hem levend zagen. Vandaag, na vier jaar zijn ­onschuld te hebben uit­geschreeuwd, staat het liefdeskoppel terecht voor (de bijna perfecte) moord. Omdat het gerecht alle andere scenario’s uitsluit.

Nieuws

Moordproces tegen parlementslid en ex-burgemeester: web van afgeluisterde telefoons, computerproblemen en niet te raadplegen video’s

Maandag begint voor de Brusselse correctionele rechtbank het proces tegen Vlaams parlementslid en ex-burgemeester van Linkebeek Christian Van Eyken (UF) en Sylvia B., zijn voormalige parlementaire medewerkster met wie hij een relatie zou hebben gehad hebben. Beiden moeten zich verantwoorden voor de moord op B.'s ex-man Marc Dellea. Ze ontkennen elke betrokkenheid bij die feiten.

Nieuws
Download