hoplr, always nearby
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Rampwerf in Kasteeldreef eindigt met probleem

De werken in de Kasteeldreef in Linkebeek zijn zo goed als klaar, al is de heropening al verlaat omwille van problemen met de verlichting. Symptomatisch voor een werf die heel wat problemen en vertragingen heeft gekend.

News

Geen witte rook na overleg tussen grootste partijen

Het eerste echte gesprek tussen de twee grootste partijen in faciliteitengemeente Linkebeek, is op niets uitgedraaid. Damien Thiéry zegt op een “concreet voorstel” te wachten, terwijl Yves Ghequiere zegt dat hij niet méér kan doen.

News

Eindelijk nieuw kunstgrasveld voor Linkebeekse hockeyclub en voetbalploeg

De spelers van de voetbalploeg en de hockeyclub van Linkebeek kunnen sinds kort op een gloednieuw kunstgrasveld spelen. Het oude was tot op de draad versleten. “Het begon gevaarlijk te worden.”

News

Onderhandelingen over nieuwe coalitie starten na herfstvakantie

De twee grootste partijen in Linkebeek zitten na de herfstvakantie vermoedelijk een eerste keer samen om te onderhandelen. Aangezien de ene partij zich in de aanloop naar de verkiezingen afscheurde van de andere, worden het ongetwijfeld moeilijke gesprekken.

News

Ghequiere niet te spreken over weigering tot samenwerking: “Thiéry is enkel uit op het burgemeesterschap”

De lijst van Damien Thiéry weigert om de nodige handtekeningen te leveren om Yves Ghequiere van het winnende Link@venir burgemeester te maken. “Thiery is er alleen maar op uit om zelf burgemeester te worden”, reageert Ghequiere.

News

Gemeenteraad Linkebeek bleef de hele vergadering eensgezind

De eerste Linkebeekse gemeenteraad na de verkiezingen kende een vlot verloop, dit niettegenstaande de uitslag van deze verkiezingen er voor zorgden dat het politieke landschap in de gemeente grondig werd hertekend naar volgende legislatuur toe. De sfeer kon je wel niet uitbundig noemen.

Alert

Activ’ niet onder de indruk van eerste voorstel Ghequiere

Yves Ghequiere vraagt de twee andere lijsten in Linkebeek om een of meerdere handtekeningen om zijn voordrachtsakte te steunen, en roept op om samen aan een programma te werken. De tweetalige lijst Activ’ gaat er voorlopig niet op in.

News

Yves Ghequiere vraagt om minstens één handtekening en nodigt uit tot samenwerking

Yves Ghequiere, de winnaar van de verkiezingen in Linkebeek maar nog één zetel tekort, heeft donderdagavond een brief naar de verkozen van de twee andere lijsten gestuurd. Hij vraagt om een of meerdere handtekeningen om zijn voordrachtsakte te steunen, en roept op om samen aan een programma voor de komende zes jaar te werken.

News

Roel is de laatste Vlaming in een volledig Franstalige gemeenteraad

Roel Leemans is de komende zes jaar de enige Vlaming in de gemeenteraad van Linkebeek. Toch kan hij met de tweetalige lijst Activ’ nog altijd deel uitmaken van de meerderheid.

News

“Ghequière heeft in Linkebeek nog één handtekening nodig om burgemeester te worden”

In faciliteitengemeente Linkebeek gaat de groep Link&Venir van schepen Yves Ghequière donderdag ‘een concreet voorstel doen’ aan de andere twee partijen - de LKB van Damien Thiéry en Activ’ van Mitra De Kempeneer - die bij de verkiezingen van zondag zetels in de wacht sleepten. Ghequière komt momenteel één handtekening tekort om als burgemeester voorgedragen te worden.

News
Download