Beleef je buurt!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Drie mannen veroordeeld voor dertig inbraken in Brusselse Rand

Drie Albanezen hebben celstraffen van drie en vier jaar gekregen voor liefst dertig inbraken of pogingen daartoe in de rand rond Brussel. Onder meer camerabeelden en DNA-sporen deden de daders, waarvan er twee nog voortvluchtig zijn, de das om.

Nieuws

Dierenbeul slaat weer toe: twee honden sterven na vergiftiging

Voor een tweede keer op een jaar heeft een dierenbeul in de Kasteeldreef in Linkebeek drie honden vergiftigd. In tegenstelling tot de vorige keer, slaagde de dader nu wel in zijn opzet, want twee viervoeters kwamen om. De politie onderzoekt de zaak.

Politie en veiligheid

Na tien jaar heeft Linkebeek weer burgemeester: Valerie Geeurickx legt eed af

De Franstalige Valerie Geeurickx (van de lijst LinkeBeek, LB) heeft woensdag in handen van Vlaams-Brabants gouverneur Lodewijk De Witte in het Provinciehuis in Leuven de eed afgelegd als nieuwe burgemeester van de faciliteitengemeente Linkebeek. Na tien jaar heeft Linkebeek eindelijk weer een ‘echte’ burgemeester.

Nieuws

Na tien jaar komt een einde aan burgemeestersoap: faciliteitengemeente heeft ‘echte’ burgemeester

Na meer dan tien jaar heeft faciliteitengemeente Linkebeek dan toch haar echte, Franstalige burgemeester. Vlaams minister Homans heeft immers beslist om schepen Valérie Geeurickx te benoemen.

Nieuws

Minister Homans benoemt vrouw tot burgemeester Linkebeek

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) heeft Valérie Geeurickx benoemd als burgemeester van faciliteitengemeente Linkebeek. Zij legt wellicht volgende week de eed af in handen van Vlaams-Brabants gouverneur Lodewijk De Witte.

Nieuws

Na maanden stilstand opnieuw werken in Kasteeldreef

De werken in de Kasteeldreef in Linkebeek zijn hervat na een stilstand van driekwart jaar. Om nieuwe verzakkingen tegen te gaan, zijn en worden tal van maatregelen genomen. Eind dit jaar zou de nieuwe rioleringsbuis eindelijk in dienst moeten zijn.

Wegen en verkeer

Protest randgemeenten tegen verbod taalregister

De faciliteitengemeenten mogen van minister Homans geen taalregister aanleggen. Enkele burgemeesters trekken naar de Raad van State.

Nieuws

Gemeenteraad van Linkebeek kan ook rustig verlopen

De jongste gemeenteraad van Linkebeek verliep heel rustig. Voorzitter Damien Thièry hield zich aan de geldende voorschriften en sprak alleen Nederlands. Ook bleven zijn fractiegenoten braaf en lieten hun Franstalige tussenkomsten achterwege.

Nieuws

“Iedereen Buurtabonnee” blijft het doen

Ook voor het nieuwe seizoen bieden CC de Meent(Beersel), GC de Moelie/de Muse(Linkebeek en Drogenbos) en GC de Boesdaalhoeve(Sint-Genesius-Rode) een gezamenlijk BUURTabonnement aan.

Nieuws

CC de Meent, GC de Moelie/de Muse en GC de Boesdaalhoeve presenteren nieuw BUURTabonnement

CC de Meent, GC de Moelie/de Muse en GC de Boesdaalhoeve pakken ook in cultuurseizoen 2017/2018 opnieuw uit met een gezamenlijk BUURTabonnement. Je kan kiezen uit 88 voorstellingen in één van de centra in de buurt.

Nieuws
Download