Zeg, hebt ge het al gehoord?
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Garagebox brandt volledig uit

Een garagebox in de Paardeputstraat in Liedekerke is vrijdagmiddag volledig uitgebrand. Het vuur brak kort na 13 uur uit, maar de oorzaak van de brand is nog onbekend. Enkele buurtbewoners zagen rook komen uit de box en verwittigden de brandweer. Een team van de Civiele Bescherming in Liedekerke was al snel ter plaatse. Ter versterking kwamen nog ploegen uit Lennik en Asse langs, maar dan was de brand al onder controle.

Politie en veiligheid

Rijden onder invloed? "Dat kost u dan 100 euro per pintje”

Politierechter Johan Van Laethem probeert aan alcoholrijders duidelijk te maken welke invloed hun gedrag heeft op hun portefeuille. “Dat komt neer op 100 euro per pint”, rekende de rechter uit.

Politie en veiligheid

Gemeentepersoneel sport in Liedekerke

Het personeel van de Sportgemeenten Pajottenland leefde zich uit op de jaarlijkse sportdag. Die vond dit jaar plaats op de sportsite van Liedekerke. De personeelsleden lieten zich van hun beste kant zien bij verschillende disciplines. De sporters van Herne wonnen het ludieke toernooi. Het petanquetoernooi werd gewonnen door Gooik en het team uit Ternat won het volleybaltoernooi.

Vrije tijd en hobby

'Kijk, ik fiets' leert kinderen zelfstandig fietsen

Zowel de sportregio Pajottenland als de sportregio Zuidwest Rand organiseren vlak voor de zomervakantie opnieuw sessies van 'lijk, ik fiets', een workshop voor ouders en kinderen om hun kinderen zelfstandig op twee wielen te leren fietsen. Zondag konden een veertigtal ouders en kinderen op de atletiekpiste in Halle terecht voor handige tips en tricks. Binnenkort komen ook nog Sint-Pieters-Leeuw (18 juni), Sint-Genesius-Rode (18 juni), Gooik (1 juli), Liedekerke (9 juli) en Ternat (17 september) aan bod.

Vrije tijd en hobby

Heuvelkouter presenteert trainer Jeroen Winderickx

Met geboren en getogen Liedekerkenaar Jeroen Winderickx (34) kiest men op de Heuvelkouter voor een jonge, ambitieuze coach die als speler de Liedekerkse kleuren verdedigde in tweede provinciale, waarna hij de U21 en Liedekerke B coachte.

Nieuws

“In een goede dag ben ik voor niemand bang”

Dario Van Der Heyden domineerde het PK in Zoutleeuw van begin tot einde. De stevige Liedekerkse bink imponeerde een week voordien ook al in Parijs-Roubaix waarin hij zevende werd en als eerste 13-jarige werd afgevlagd.

Nieuws

“Hier wil ik het vak leren en prof worden”

De Noor Max Korner reef de Liedekerkse Pijl binnen in een sprint met drie voor Kenny Molly en de Albanees Yiber Sefa. De Tervurense eliterenner Jonas Philips (Hand in Hand Baal) ging pas overboord toen de kopgroep in de voorlaatste ronde splitte.

Nieuws

Eerstejaars Laurens Huys knap zesde

De Noor Max Korner won de Liedekerkse Pijl na een sprint met drie voor Kenny Molly en de Albanees Yiber Sefa. De Buggenhoutse eerstejaars Laurens Huys werd knap zesde, maar toch baalde de renner van Lotto-Soudal.

Nieuws

“Marlux komt met twee wereldkampioenen”

Met Rudy De Bie was de nationale bondscoach van het veldrijden de eregast bij de voorstelling van de Liedekerkse Pijl. De organisatoren kunnen een indrukwekkende deelnemerslijst voorleggen.

Nieuws

“De belangstelling voor onze nieuwe formule is overweldigend”

Op Pinkstermaandag wordt het in Liedekerke reikhalzend uitkijken naar de strijd om de oppergaai. Intussen hopen de organisatoren van de Liedekerkse Pijl volgende week op groen licht voor de organisatie van het BK voor nieuwelingen in 2018.

Nieuws
Download