Sebiet no koffiekoeken for you éh!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Twee bestuurders proberen controle te ontvluchten

Politiezone TARL heeft vorige vrijdag en zondag verschillende alcoholcontroles gehouden.

Politie en veiligheid
Nieuws

“De bal kon drie keer op de strafschopstip”

Liedekerke ging op Veltem met het kleinste verschil onderuit, meteen de eerste nederlaag van het seizoen voor de ploeg van de Heuvelkouter. “We moeten durven toegeven dat globaal beschouwd Veltem de overwinning wel verdiende. Misschien hadden we wel een punt uit de brand kunnen redden, maar de scheidsrechter bleek ons niet echt gunstig gezind. De bal kon in feite drie keer op de stip, maar telkens gebaarde de ref van krommenaas. Voor rust zag ik een verdachte ingreep op Yannick Vander Voorde. Een kopbal van Steve Desaegher plantte zich op een Veltemse hand en Desaegher werd ook nog eens aangetikt. We toonden wel veel inzet en van een collectieve offday was geen sprake. Een balverlies op het middenveld werd ons uiteindelijk fataal in een voorts evenwichtige partij. Veltem blijft een topper zodat onze nederlaag ook geen schande is. Er wachten nu drie thuiswedstrijden op rij met de komst van Meise, Strombeek en Bertem-Leefdaal. Op eigen veld wonnen we vooralsnog op een gelijkspel tegen Betekom na al onze wedstrijden. We moeten onze thuisreputatie bevestigen. We mikten op de top vijf, maar moeten de lat nu hoger leggen in de wetenschap dat de tweede en derde plaats goed zijn voor de interprovinciale eindronde. We willen graag bovenaan blijven meedraaien. Intussen speel ik achterin aan de zijde van Djanni Kundi, een erg vaardige speler die soms nog iets te veel risico in zijn spel legt maar zich voorts uitstekend uit de slag trekt. Louter defensief valt niet op te tornen tegen de onfortuinlijke Ruben Blendeman die in het beste geval een mogelijke eindronde haalt.”

Nieuws

Nederlandse cocaïnedealer riskeert dertig maanden celstraf

“Via familie kwam ik in het drugsmilieu terecht”, zo vertelde A.E.I. op de correctionele rechtbank van Brussel. De Nederlander riskeert een celstraf van dertig maanden voor het bezit en de verkoop van cocaïne en voor witwaspraktijken. De man verkocht tussen december 2016 en mei 2017 drugs in de omgeving van Liedekerke en Affligem en heeft zijn misdrijf bekend.

Politie en veiligheid
Nieuws

“Graag met Aalst een stap hogerop”

Door de oogkas-breuk van Jelle Geenens dreigde even een probleem op de positie van linksachter, maar met Jonas Heymans (24) haalden de Ajuinen anticiperend een klepper van formaat binnen.

Nieuws

Brabants trekpaard erkend als cultureel erfgoed

Het Brabants trekpaard is officieel erkend als Vlaams immaterieel cultureel erfgoed. “Deze stoere dieren imponeren en blijven mensen op de been brengen”, zegt minister van Cultuur Sven Gatz.

Nieuws

Station en omgeving dit voorjaar volledig klaar

Als alles volgens plan verloopt dan is de stationsrenovatie in april volledig afgewerkt. Volgens Infrabel is dat volgens plan, al hadden ze gehoopt bepaalde zaken sneller te kunnen realiseren.

Nieuws

Opnieuw iets meer gewapende overvallen in regio Halle-Vilvoorde

De plotse opstoot aan gewapende overvallen in Halle-Vilvoorde staat in contrast met de al jaren dalende tendens.

Politie en veiligheid
Nieuws

Lions nemen nieuwe start: “Samenwerking met Hasselt loopt prima”

Lions Liedekerke nam een nieuwe start. “We begonnen anderhalf jaar geleden met 66 leden en zitten nu aan 125”, zegt voorzitster Lieselot De Waegeneer. “We betalen nog veel leergeld, maar hopen over enkele jaren toch de eerste viool te spelen in de tweede divisie.”

Nieuws

Meer feestvierders namen de bus in het Pajottenland

Zo'n 4.000 feestvierders maakten in het Pajottenland en de Zennevallei gebruik van de feestbussen van De Lijn om de overgang van oud naar nieuw te vieren. Dat is 15% meer dan vorig jaar.

Nieuws

“Alles eens op een rijtje zetten”

De Liedekerkse topper Dario Van Der Heyden kroonde zich in Huldenberg tot Vlaams-Brabants kampioen nadat hij een week eerder ook al triomfeerde in Overijse. “Zaterdag snijd ik Hamme aan en de week nadien volgt Bonheiden. Dan moet ik alles nog eens op een rijtje zetten. Ik cross dolgraag, maar moet de knoop doorhakken of ik een volledige wegcampagne wil afwerken. In functie daarvan wordt beslist of ik na Nieuwjaar blijf crossen. Op het BK in Lille reed ik een super-cross, maar ik miste helaas volledig mijn start. Ik zette nadien een dijk van een remonte neer om nog vijfde te worden. Zonder die zwakke start had ik zeker het podium gehaald.”

Vrije tijd en hobby
Nieuws
Download