Waar is Waldo?
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Marina Beullens (58) is niet meer

Dinsdagavond verloor Marina Beullens in Leuven de strijd tegen een slepende ziekte. Marina was de goedlachse, gepassioneerde dame die meer dan 30 jaar de drijvende kracht was achter de Leuvense beurzen en tal van evenementen in 'haar stad'. Bij handelsorganisatie Leuven Handelt gaan ze haar verschrikkelijk missen: 'We konden altijd op haar rekenen. Marina was bijzonder gemotiveerd om de Leuvense beurzen uit te bouwen tot een topevent.' Wij wensen de familie van Marina veel sterkte.

Nieuws

Leuven krijgt er nog maar eens een nieuw park bij

De stad Leuven heeft een bouwvergunning afgeleverd voor de bouw van een nieuw park en twee wooncomplexen aan de Vaartkom, tussen de Balk van Beel en AB Inbev. Er komen meer dan 200 appartementen, waarvan een deel assistentiewoningen.

Nieuws

Piepjonge drugsdealer moet niet opnieuw in de cel

Een jongeman die tot maart vorig jaar grote hoeveelheden drugs dealde, moet niet opnieuw in de cel. De Leuvense strafrechter legt hem twee jaar cel met probatie-uitstel op.

Nieuws

VIDEO. Nog maar eens 209 nieuwe appartementen aan Vaartkom

Er komen nog eens 209 appartementen, een ondergrondse parkeergarage en een nieuw park aan de Vaartkom in Leuven. De stad heeft een bouwvergunning afgeleverd voor het project Tweewaters tussen de Balk van Beel en AB Inbev.

Nieuws

VIDEO. Schoolkinderen leggen wereldtop vuur aan de schenen

In Leuven start woensdag het internationale schaaktornooi "Your Next Move Grand Chess Tour", en daar strijken met onder andere de huidige Noorse wereldkampioen Magnus Carlsen en twee gewezen wereldkampioenen Vladimir Kramnik (Rusland) en Viswanathan Anand (India) enkele beroemdheden uit de schaakwereld neer. Dinsdag namen de tien topschakers het alvast even op tegen veertig kinderen.

Nieuws

Museumzaal van historische universiteitshal helemaal in het nieuw

De KU Leuven heeft de museumzaal op de benedenverdieping van de historische universiteitshallen aan de Naamsestraat in een nieuw kleedje gestoken. “Die zaal is prachtig, maar had eigenlijk geen deftige invulling”, klinkt het.

Nieuws

Oud-Heverlee krijgt meeste inbrekers over de vloer

Van alle gemeenten in onze regio kreeg Oud-Heverlee in 2016 de meeste inbrekers per woning over de vloer. Dat blijkt uit de criminaliteitscijfers van de federale politie.

Politie en veiligheid

De Lijn gaat staken: kleine impact op festivalbussen

Van vrijdag tot maandag zal de dienstverlening van De Lijn verstoord zijn door een staking van de vakbonden. De Lijn denkt dat de pendelbussen naar en van Rock Werchter gewoon zullen blijven rijden, maar kan hier geen uitsluitsel over geven.

Nieuws

“Niet op medaille gerekend”

Niet alleen Ann Wauters, Emma Meesseman en de rest van de Belgian Cats kregen een bronzen medaille na hun historische prestatie op het Europese kampioenschap. Ook de Leuvenaars Sven Aertgeerts en Karoline De Ceulaer viel die eer te beurt.

Nieuws
Download