Hmz. Wat is dat hier weeral?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Tiental bestuurders probeert te ontsnappen aan grootschalige politiecontrole maar dat is buiten helikopter gerekend

Tijdens de derde ALERT-campagne zaterdagavond schreven de Leuvense politie en de verschillende partners ongeveer zeventig processen-verbaal uit voor allerlei overtredingen. Een aantal bestuurders probeerde de controles te omzeilen, maar dankzij de helikopter konden ze gesnapt worden.

Politie en veiligheid

Leuven geeft goede voorbeeld als ‘Jeugdstad van Vlaanderen’

Om de twee jaar zet de Vlaamse overheid een gemeente in de bloemetjes omwille van haar inspanningen voor de lokale jeugd. Ditmaal gingen Leuven en Eeklo met de prijs aan de haal.

Nieuws

WIN. Duotickets voor Circus Barones in Leuven

Dit jaar presenteert het rondreizende Circus Barones een nieuwe show onder de noemer “Whow! Circus Wonderland!”. Van woensdag 25 oktober tot en met zondag 5 november strijkt het circus neer aan parking 4 van de Brabanthal in Leuven. Het Nieuwsblad mag 25 duotickets weggeven voor de voorstelling van zaterdag 28 oktober om 18 uur.

Nieuws

Lorin Parys: “Aan knelpunten werken we ook”

N-VA-lijsttrekker Lorin Parys weerlegt de kritiek van Carl Devlies (CD&V) op het mobiliteitsplan dat 30 lokale N-VA-afdelingen deze week voorstelden.

Wegen en verkeer

“Gespannen sfeer bij dit soort wedstrijden maakt sport net zo mooi”

Dat de periodetitel op het spel staat en dat de felle aanhang van Beerschot-Wilrijk een Leuvense overwinning niet zal smaken. Nigel Pearson beseft het maar al te goed, en toch wil hij de wedstrijd en de aanloop daarnaartoe vooral zo gewoon mogelijk aanpakken.

Nieuws

<B>UZ Leuven boekt spectaculaire vooruitgang door patiënten na operatie minder rust te gunnen</B>

Patiënten na een zware operatie minder rust gunnen, kan helpen om sneller te genezen. Dat blijkt vijf maanden na de beslissing van het UZ Leuven om mensen bij wie de slokdarm is verwijderd, al na één of twee dagen aan het wandelen te zetten. Ze krijgen nu ook sneller de kans opnieuw zelfstandig te drinken en te eten. “Dokters moeten zich vaker afvragen of de aanpak die ze gewoon zijn, nog wel de beste is”, zegt professor Philippe Nafteux.

Nieuws

Veertienjarige vechtersbaas opgepakt na aanhoudende agressie

Enkele agenten in burger hebben vrijdagochtend een 14-jarige jongen uit Herent opgepakt op verdenking van agressie tegen scholieren van het VTI in Leuven.

Nieuws

Extra geld voor huurpremies en geestelijke gezondheid

Vanaf 2018 zullen OCMW en Zorg Leuven jaarlijks ruim 1,4 miljoen euro vrijmaken voor bijkomend nieuw sociaal beleid.

Nieuws

Zwakke weggebruikers vooral slachtoffer in steden

De meeste ongevallen met zwakke weggebruikers op gewestwegen gebeuren in Leuven en Diest. Dat blijkt uit cijfers van het aantal ongevallen op gewestwegen, die minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) donderdag gaf.

Wegen en verkeer

N-VA stelt mobiliteitsplan voor, schepen Devlies kwaad “want belangrijke dossiers vergeten”

Carl Devlies (CD&V) is niet te spreken over de plannen die dertig lokale N-VA-afdelingen deze week voorstelden rond mobiliteit. “Ze vergeten écht belangrijke dossiers”, zegt hij. “En dat wordt wéér geïllustreerd door een klacht die we deze week kregen.”

Wegen en verkeer
Download