Introduce yourself to your neighbours
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Ontmijningsdiensten rukken uit voor “verdacht pakket”, maar dat blijkt iets heel anders

De hulpdiensten en de ontmijningsdienst van het leger DOVO zijn woensdagochtend uitgerukt naar de Bergstraat in Kessel-Lo, nadat daar een verdacht pakket was aangetroffen. Een buurtbewoner had er in de struiken een militair ogend pakket zien liggen en alarm geslagen.

News

Actiegroep juicht, maar misschien te vroeg: bebouwing op Parkveld is nog niet uitgesloten

De Vlaamse regering schrapt de zone ‘Parkveld’ langs de Geldenaaksebaan uit haar Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP). Een overwinning voor de actiegroep die al jaren tegen de bebouwing vecht. Maar toch is dat nog niet onmogelijk.

News

Brandweer onderbemand en overbelast: wespenverdelging moet wachten en “de stad is niet beschermd”

De Leuvense brandweer is momenteel onderbemand en overbelast. Door de gevolgen van onder andere de aanhoudende droogte en een personeelstekort lopen de wachttijden voor wespenverdelging op tot vier werkdagen. De brandweer stelt daarom alternatieven voor.

Alert

Civiele bescherming deelt waterzakjes uit in file na dodelijk ongeval

Op de E40 richting Brussel ter hoogte van Heverlee is maandagnamiddag een enorme file ontstaan na een dodelijk verkeersongeval.

Traffic

Civiele bescherming deelt water uit aan gestrande automobilisten na dodelijk ongeval

Op de E40 in Oud-Heverlee heeft maandag rond 14 uur een dodelijk ongeval plaatsgevonden. Daardoor staat er momenteel al een file van ongeveer vijftien kilometer op de autoweg richting Leuven. Dat bevestigt de brandweer van Leuven maandag.

Traffic

Zware weidebrand bij Leuven, brandweer krijgt moeilijk vat op situatie

In Wilsele, een deelgemeente van Leuven, staat een oppervlakte van zo’n 2 hectare in lichterlaaie. De brandweer probeert met man en macht het vuur onder controle te houden, maar dat verloopt erg moeizaam door de droogte van het land en de balen geperst hooi. De boer probeerde zelf nog wat van zijn land te redden door water aan te brengen, maar ook dat lijkt een hopeloze actie. Hoe de brand precies is gestart, is niet bekend.

Alert

“Hopen dat we twintigste editie halen”

Op 25 juli begint de Ronde van Vlaams-Brabant aan zijn achttiende editie, maar het is niet zeker of de organisatoren ook de twintigste editie zullen halen. De problemen waarmee zij af te rekenen krijgen stapelen zich op.

News

SK Deinze met Flavien Le Postollec

SK Deinze verloor zaterdag op het veld van Zennester Hombeek een vriendschappelijke wedstrijd tegen KV Mechelen met 1-2. De ploeg van coach Regi Van Acker keek aan de rust tegen een 0-2 achterstand aan nadat Youssef Challouk een strafschop onbenut liet. In de tweede helft legde Bart Goossens via een penalty de eindstand vast.

News

Onderaannemer De Lijn staakt: maandagochtend geen bussen tussen Brussel en Leuven

Bij Staca in Kortenberg leggen de chauffeurs maandagochtend het werk neer. Staca, dochter van het Franse Keolis, rijdt voor De Lijn tussen Leuven en Brussel. Op die lijn zal er daardoor zeker maandagochtend en vermoedelijk de hele dag geen verkeer zijn. Dat meldt ACV’er Geert Witterzeel.

News
Download