Een Duitser, Nederlander en Belg zitten in een café...
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Benieuwd naar de geneeskunde van de toekomst? Je ontdekt ze hier

Hoe de geneeskunde van de toekomst er zal uitzien, is vanaf nu geen geheim meer voor de Leuvenaar. Zondag opent Vlaams minister Jo Vandeurzen immers Health House, een uniek belevingscentrum in Leuven.

Nieuws

VIDEO. Scholieren maken filmpje voor hun kleinkinderen, en dat laat ook Frank Deboosere niet onberoerd

Enkele eerstejaars van Sancta Maria in Leuven hebben samen met VRT-weerman Frank Deboosere een video opgenomen om de klimaatverandering aan te kaarten. In een professioneel gemonteerd filmpje excuseren ze zich voor de gevolgen van de opwarming van de aarde. De boodschap is gericht aan hun kleinkinderen, de generatie die in 2068 op de schoolbanken zal zitten.

Nieuws

Beruchte kotbazen moeten forse boete betalen en vooral winst teruggeven: “Ze hadden moeten weten dat de kamers niet voldeden”

Drie beruchte kotbazen uit Sint-Truiden zijn in de strafrechtbank veroordeeld tot 18.000 euro boete wegens inbreuken bij de verhuur van een studentenkot in Leuven. Vader Arnold en zoon Manu Appeltans moeten ook ruim 60.000 euro winsten terugbetalen.

Nieuws

Liever samenhokken dan een rusthuis. Wanneer senioren aan cohousing gaan doen

Denk nu al na over je oude dag, zeggen experts na de zelfdoding van een bejaard koppel vorig weekend in De Panne. Het is precies wat vijftien senioren volgend jaar doen in Leuven. Ze gaan wonen in het eerste Vlaamse ‘Abbeyfieldhuis’. Een soort cohousing voor oude mensen. Of beter gezegd: apart samenwonen voor senioren. Én zorgen voor elkaar.

Nieuws

De Kleine Johannes is ‘special guest’ op internationale boekenbeurs

Boekhandel De Kleine Johannes in de Tiensestraat in Leuven is als ‘special guest’ uitgenodigd op de 55ste editie van de internationale kinderboekenbeurs van Bologna. Die heeft plaats van 26 tot 29 maart op de eerste ‘Europese Conferentie voor Onafhankelijke Kinderboekhandels’ die in het kader van de beurs wordt georganiseerd.

Nieuws

Zo ziet geneeskunde van de toekomst eruit

Hoe de geneeskunde van de toekomst er zal uitzien, is vanaf nu geen geheim meer voor de Leuvenaar. Zondag opent Vlaams minister Jo Vandeurzen immers Health House, een uniek belevingscentrum in Leuven.

Nieuws

“Doorstoten naar de absolute top”

Hans Vander Elst is assistent van Nigel Pearson bij OH Leuven, maar ook technisch verantwoordelijke jeugdopleiding. En met die jeugd gaat het goed: de beloften staan dertien punten los aan kop en nu hebben twee spelers ook een nationale selectie op zak.

Nieuws

VIDEO. Health House opent deuren

In Leuven kan je vanaf zondag baanbrekend wetenschappelijk werk van wel heel dichtbij meemaken in het Health House. Da's een nieuw belevingscentrum met onder meer een 3D-operatietafel, die moeilijke wetenschappelijke onderwerpen begrijpelijk moet maken voor het grote publiek.

Nieuws

Bart Swings gehuldigd door provincie

Bart Swings werd gisteren door de provincie ingehuldigd als verdienstelijke inwone,r omdat hij tijdens de recente Olympische Winterspelen in Zuid-Korea de zilveren medaille won. ‘We zijn fier dat we in onze provincie inwoners hebben die schitteren op zo'n hoog sportief niveau”, zegt Marc Florquin (SP.A), gedeputeerde voor protocol.

Nieuws

Leuven onbereikbaar sinds circulatieplan? “Niks van, we hebben een te slechte reputatie”

Leuven is onbereikbaar en heel duur om te parkeren. Die gedachte leeft bij veel inwoners van de stad, en schrikt ook veel bezoekers af. Maar daar is niets van aan, klinkt het bij het stadsbestuur. Samen met de handelaars lanceert de stad daarom een online tool met informatie met de snelste manier om in het centrum te geraken.

Nieuws
Download